|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 | |
Rozeznanie
|
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III
Cytat:
![]() ![]() Ja bym teraz na Twoim miejscu okładał mu liście mokrymi ręczniczkami papierowymi, ta woda z nich też będzie parowała podczas schnięcia może mu pomoże troszeczkę a za jakiś czas dopiero zastosowała folię... Tylko ręczniki najlepiej z samego rana, żeby gościu do wieczora był suchutki bo może jeszcze coś ze zgnilizn załapać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#902 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
On długo stał w dość ciemnym miejcu wcześniej. Dopiero niedawno wyladował na oknie (mam 2 koty z czego jeden uwielbia zielone ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#903 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I musisz pamiętać, że reanimacja to ie kilka dni czy tygodni to zazwyczaj kilka miesięcy wzwyż (zależy w jakim stanie jest kwiatek) I jeszcze jedna ważna sprawa... nie wyciągaj go z doniczki w celu sprawdzenia czy coś się ruszyło... daj mu czas ![]() Powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Raczkowanie
|
Ok spróbuję z tymi ręczniczkami
![]() Zobaczymy co Pan Storczyk na to ![]() Wiem wiem, że to moze potrwać nawet pół roku, albo i lepiej. Ale myślę, że przez ten czas będzie widać jak kwiatek reaguje i czy cos sie z nim dzieje czy nie. Nie noo.. z doniczki nie będe go wyjmowac. Niech sobie sam zadecyduje czy chce życ czy nie. Jak sie uda to świetnie, jak nie to trudno, nic nie poradzę. Dzięki za rady i miłego polowania na storczyki 7-mio miesięcznicowe życze ![]() Oby udane ![]() Pozdrawiam, Ana |
![]() ![]() |
![]() |
#905 | ||||
Zakorzenienie
|
Mama kupiła mi dzisiaj w OBI tego cynamonka malinkę.
![]() ![]() doriskap cudowny tygrysek! ![]() Justyna masz rękę do storczyków, śliczniusi z mnóstwem kwiatuszków. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ceglaste są piękne choć wcześniej wydawało mi się że mi się nie podobają, a jednak. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja już nie mam jak kupować kolejnych bo już nie mam miejsca. Pozostał mi parapet północy - ale tam chyba nie mogą stać, bo za ciemno prawda? No i parapet w kuchni południowy. Jednak w kuchni to nie wiem czy te opary by nie zaszkodziły. ![]()
![]() |
#906 |
Zakorzenienie
|
Dot.: storczyk (orhidea) cz.III
Dziewczyny w Netto też są storki, i to o wiele ładniejsze niż w biedronkach!!!!!!!!
![]() ten żółty jest z netto za 19,90, ten różowy jest z biedrony, heh mąż mnie z domu wygoni jak je zobaczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#907 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Arienka super że udało Ci się jednak nabyć tego storasia a mama bardzo spóźniła się do pracy ? Jola może nie zauważy ![]() Edytowane przez kiniaczek31 Czas edycji: 2010-05-24 o 13:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#908 |
Raczkowanie
|
jola: ten zolty boski
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#909 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam tylko biedronke i tesco, a do najblizszego Brico i Kauflana kolo 30 km;/ I czasem na marne się zdaje marnowanie paliwa. A w Olsztynie to w Obi czasem coś trafic można. Chociaż ostatnio widziałam jednopędowe po 28 zl. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Raczkowanie
|
ArakibA masz racje, zawsze sie narzeka:/ co do tego olsztynskiego obi to mozna cos trafic, jednak nigdy mi sie nie zdazylo trafic na promocje taka jak np w biedronce teraz ( ze po 18 zl) . teraz czatuje na storczyki w brico, dzis bylam ale jeszcze nic nie maja, mam n adzieje ze niedlugo sie cos pojawi, chociaz w ostatnim czasie przybylo mi hmm 6 storczykow, w sumie czesc z nich nie dla mnie ale ja sie nimi opiekuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Zakorzenienie
|
Właśnie tych żółtych w netto dużo było, ale jednopędowych, mi się udało znależć dwupędaska i dwa pąki obłamałam jak z folii w domu wyciągałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#912 |
Zadomowienie
|
Netto? u mnie w kielcach nawet nie ma takiego sklepu
![]() dziewczyny nie moglam sie opanowac...poszlam do biedrony i dorwalam 2-zdjecia pozniej moze albo jutro ale to sa cuuuda ![]() ![]()
#913 |
Raczkowanie
|
Matko dziewuchy prawdziwe z Was maniaczki
![]() Dobra przyznawać się, która ile ma storczyków?;] Ja mam 4 w tym jeden w trakcie reanimacji... A Wy? Zaczynamy wyliczankę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Zakorzenienie
|
Dobra przyznaję się bez bicia 33
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#916 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#918 | ||
Zakorzenienie
|
Jola superowy ten żółty!
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wychodzi na to że mam 13. Jednak nie poprzestanę na tym bo 13 pechowa, musi być 14. ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- To przecież nie mają dostępu powietrza do korzeni, czym prędzej zlikwiduj celofan. P.S. Mama mi właśnie dzwoniła że ten mój nowy cynamonek faktycznie ma keiki. ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-05-24 o 17:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Raczkowanie
|
o kurcze, ... ja mam 9 i miejsca nie mam, a co dopiero 33
tyle że ja mieszkam w małym mieszkanku, w parapetem na połódniowy wschód gdzie ciagle slońce wiec tylko w zime cos tam trzymam, a w kuchni wogóle słońca nie mam. wiec sa poustawiane na biurku, szafie i u mamy na półce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#920 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
22 falki i 2 miltonie ![]() W sobotę nowy TŻ przyjechał z jednym różowym ![]() ![]() Ale i tak nie przebiję mamy, która ma ich jakieś ... 60 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Raczkowanie
|
No nieźle kobietki nieźle
![]() To faktycznie jest jak choroba ![]() ![]() Ja chciałam się troszkę poprawić. Do mojej kolekcji dołączył dziś kolejny. Wrócił z mężem z pracy ![]() ![]() ![]() Prezent na 9-cio miesięcznicę ślubu ![]() ![]() ![]() Każdy pretekst dobry ![]() A oto i on. Jest drobniejszy niż pozostałe i może żaden szał, bo bialy z fioletowym środkiem, ale mnie sie podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Zadomowienie
|
no wlasnie..ja tez mialam pomysl na upchniecie falka w szklo i wypelnienie przestrzeni pomiedzy nimi ale moim zdaniem folia nie wchodzi w gre..myslalam raczej o takim ozdobnym "sianku" ..mam na myśli sizal...to bedzie super efekt ![]() ![]() a ja mam aktualnie 2 cambrie, falkow 8 (w tym 2 w reanimacji) i 3 ludisie discolor czyli 13 jak narazie ![]() ![]() ![]() dziewczyny mozecie byc ze mnie dumne... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#923 |
Zakorzenienie
|
Zmienniczka jak ruszysz im korzonki to wiesz co
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Raczkowanie
|
Ja mam 9- miałam 13 ale jednego dałam w prezencie przyjaciółce "na nowy dom" a drugi zmarł
![]() ![]() ![]() Po 1: Podlałam mojego reanimowanego falka w piątek rano, ale nie wiedziałam czy go zamoczyć więc tylko przelałam kilka razy deszczówką. Dziś już suchy i się zastanawiam czy go teraz moczyć czy podlać jak poprzednim razem, boje się że mi powyłazi jak go zamoczę. Po 2: Wokół moich storasów latają maleńkie muszki, staram się zabijać "ręcznie" ale chyba musi być jakiś sposób na nie...? Pomóżcie ![]() I po 3 ostatnie ![]() ![]() Pozdrawiam storczykarki ![]()
...życie jest krótkie, a czas to złodziej... Edytowane przez pucca87 Czas edycji: 2010-05-24 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Rozeznanie
|
A ja mam 29 falków
1 doritaenopsis kenneth schubert w czasie reanimacji 1 dendrobium nobile 1 cambrię 1 dendrobium phaleanopsis 1 catleya 1 vanda i ciągle mi mało ![]() Puca mi na muszki pomogło podlanie rozpuszoną pałeczka z brosa muszek brak jak do tej pory... tylko teraz widzę, że z młodziutkich fiołków paskudztwo wylatuje ![]() Edytowane przez doriskap Czas edycji: 2010-05-24 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Zakorzenienie
|
Ariena, zmienniczka...dzieki...po zbede sie celofanu...tylko nie wiem czy doniczka ustoi samodzielnie...bede probowala lub kupie nowe oslonki...
![]()
#927 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Ariena;19540261]Mama kupiła mi dzisiaj w OBI tego cynamonka malinkę.
![]() ![]() Już nie mogę się doczekać cynamonka ![]() ![]() Edytowane przez doriskap Czas edycji: 2010-05-24 o 19:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#928 |
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj kupiłam 2 storczyki w Biedronce, czyli mam już ich w domu 17
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeśłi chodzi o kwitnięcie białego to jak go kupiłam zaczoł wypuszczać pączki jak szalony, żaden kwiatek mu nie odpadł. ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Storka swojego kupiłąm miesiąc temu w kwiaciarni. nie mogłam się mu opszeć, zwariowałam na punkcie jego białych kwiatków. Chyba pujdę tam jeszcze raz i kupię jeszcze jednego, nie mogę się opszeć ukrokowi tych kwiatków. Są CUDOWNE!!!!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.