storczyk (orchidea) cz.III - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-24, 11:54   #901
doriskap
Rozeznanie

Dot.: storczyk (orchidea) cz.III

Cytat:
Napisane przez ArakibA Pokaż wiadomość
Hmm...
To co mam mu zrobic teraz? Sama nie wiem. Szkoda żeby sie zmarnował. Może poczekam parę dni i zobaczę co sie z nim będzie działo. Tak bez folii. A po tygodniu go nawodnie, albo przeleję od góry żeby korzenie "lizneły" trochę wody.
Nie reanimowałam jeszcze takiego delikwenta więc pojecia nie mam co z nim robic.

Może mi cos doradzisz skoro masz na koncie pare reanimacyjnych sukcesów?
Kilka niee tylko jeden, jeden sobie siedzi w grubym podłoży i czekam cierpliwie (tylko z nim to wyższa szkoła jazdy bo on miał chorobę liści i korzeni został mu tylko jeden malutki listek i korzonki chyba 2 też krótkie, ale stożek wzrostu jest ok więc cierpliwie czekam, a kupiłam dziada przez internet )

Ja bym teraz na Twoim miejscu okładał mu liście mokrymi ręczniczkami papierowymi, ta woda z nich też będzie parowała podczas schnięcia może mu pomoże troszeczkę a za jakiś czas dopiero zastosowała folię...
Tylko ręczniki najlepiej z samego rana, żeby gościu do wieczora był suchutki bo może jeszcze coś ze zgnilizn załapać...
doriskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 12:12   #902
ArakibA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez doriskap Pokaż wiadomość
Kilka niee tylko jeden, jeden sobie siedzi w grubym podłoży i czekam cierpliwie (tylko z nim to wyższa szkoła jazdy bo on miał chorobę liści i korzeni został mu tylko jeden malutki listek i korzonki chyba 2 też krótkie, ale stożek wzrostu jest ok więc cierpliwie czekam, a kupiłam dziada przez internet )

Ja bym teraz na Twoim miejscu okładał mu liście mokrymi ręczniczkami papierowymi, ta woda z nich też będzie parowała podczas schnięcia może mu pomoże troszeczkę a za jakiś czas dopiero zastosowała folię...
Tylko ręczniki najlepiej z samego rana, żeby gościu do wieczora był suchutki bo może jeszcze coś ze zgnilizn załapać...
Czyli tak najzwyczajniej w swiecie jak rano wstanę to namoczyc kawalek recznika i połozyc np na gorne listki? I na dlugo je tak zostawiac? Czy po prostu przetrzec kazdy mokrym recznikiem i niech sobie odparowywuje?
On długo stał w dość ciemnym miejcu wcześniej. Dopiero niedawno wyladował na oknie (mam 2 koty z czego jeden uwielbia zielone) i od tamtej pory zjasniały mu liscie (gdzies czytałam, ze jak storek ma ciemnozielone liscie tzn, że miał za malo swiatla) i tak go obserwuję. Na razie nic sie z nim nie dzieje szczegolnego.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:

Jesli chodzi o zamawianie przez internet to trzeba miec chyba duzo szczęścia niestety. Zresztą i w kwiaciarni, albo innym sklepie mozna się ładnie naciac. Ja kupowalam swojego różowego w Brico to mialam wziąc zupełnie innego. Takiego białego w różowe prażki, ale w ostatniej chwili zauważyłam, że korzenie u góry plus powietrzne miał dosłownie zielone od glonow i zrezygnowałam. Aż sie bałam co będzie z żółtym bo był w nieprzeźroczystej folii, ale odpukac korzenie wygladają na zdrowe.
ArakibA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 12:19   #903
doriskap
Rozeznanie

Cytat:
Czyli tak najzwyczajniej w swiecie jak rano wstanę to namoczyc kawalek recznika i połozyc np na gorne listki? I na dlugo je tak zostawiac? Czy po prostu przetrzec kazdy mokrym recznikiem i niech sobie odparowywuje?
On długo stał w dość ciemnym miejcu wcześniej. Dopiero niedawno wyladował na oknie (mam 2 koty z czego jeden uwielbia zielone) i od tamtej pory zjasniały mu liscie (gdzies czytałam, ze jak storek ma ciemnozielone liscie tzn, że miał za malo swiatla) i tak go obserwuję. Na razie nic sie z nim nie dzieje szczegolnego.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Jesli chodzi o zamawianie przez internet to trzeba miec chyba duzo szczęścia niestety. Zresztą i w kwiaciarni, albo innym sklepie mozna się ładnie naciac. Ja kupowalam swojego różowego w Brico to mialam wziąc zupełnie innego. Takiego białego w różowe prażki, ale w ostatniej chwili zauważyłam, że korzenie u góry plus powietrzne miał dosłownie zielone od glonow i zrezygnowałam. Aż sie bałam co będzie z żółtym bo był w nieprzeźroczystej folii, ale odpukac korzenie wygladają na zdrowe.
Ja bym położyła zwilżony ręczniczek na każdy listek i ściągnęła jak wyschnie u mnie ok południa były suche... a ściągałam jak mi się przypomniało

I musisz pamiętać, że reanimacja to ie kilka dni czy tygodni to zazwyczaj kilka miesięcy wzwyż (zależy w jakim stanie jest kwiatek)

I jeszcze jedna ważna sprawa... nie wyciągaj go z doniczki w celu sprawdzenia czy coś się ruszyło... daj mu czas
Powodzenia
Stary 2010-05-24, 12:24   #904
ArakibA
Raczkowanie

Ok spróbuję z tymi ręczniczkami
Zobaczymy co Pan Storczyk na to
Wiem wiem, że to moze potrwać nawet pół roku, albo i lepiej. Ale myślę, że przez ten czas będzie widać jak kwiatek reaguje i czy cos sie z nim dzieje czy nie.
Nie noo.. z doniczki nie będe go wyjmowac. Niech sobie sam zadecyduje czy chce życ czy nie. Jak sie uda to świetnie, jak nie to trudno, nic nie poradzę.

Dzięki za rady i miłego polowania na storczyki 7-mio miesięcznicowe życze
Oby udane A wtedy to wiesz, że będziesz miała kolejne fotki do wrzucenia prawda?;]

Pozdrawiam,
Ana
Stary 2010-05-24, 12:42   #905
Ariena
Zakorzenienie

Mama kupiła mi dzisiaj w OBI tego cynamonka malinkę. Czyli w sumie 3 kupiłam za 50 zł z hakiem - to się opłacało. Muszę teraz poczekać tydzień na niego to mi siostra przywiezie bo jedzie do mamy. Jak już będzie u mnie to zrobię mu sesję zdjęciową.

doriskap cudowny tygrysek! U mnie w biedro takie bidoki były, a dziś rano byłam na zakupach to już w ogóle zostało kilka białych i różowych tylko.

Justyna masz rękę do storczyków, śliczniusi z mnóstwem kwiatuszków.

Cytat:
Żeby było jeszcze bardziej kolorowo wrzucam fotki kolejnego kwitnienie 3 pędowego z giełdy kwiatowej
Ma super kolor ten falek. Widziałam podobnego w OBI tylko o wiele ciemniejszego, prawie czarny był.

Cytat:
Ale Ariena narobiła mi ochoty na ceglastego i tak teraz kombinuje i kombinuję, żeby odwiedzić Obi a najlepiej w Katowicach, tylko jak namówić męża żeby dołożyć drogi i zahaczyć o Katowice
Powiedz mu że nigdzie nie było tyle storczyków co tam. Właśnie szkoda że nie zrobiłam zdjęć to byś mu pokazała i namówiła. Naprawdę jest duży wybór, ale trzeba się spieszyć bo to na dzień matki dostawa i mnóstwo ludzi się rzuca na nie.
Ceglaste są piękne choć wcześniej wydawało mi się że mi się nie podobają, a jednak.

Cytat:
Napisane przez Maja 77 Pokaż wiadomość
Ariena cudne nowe nabytki! Ten ciemny bordo podobny kolorystycznie do mojego budynia, którego niniejszym mianuję cię matką chrzestną!
Też mi się tak skojarzył z tym twoim, podobne są. Jeszcze nie jestem niczyją matką chrzestną to fajnie że będę budyniową.

Cytat:
Jak wasi partnerzy to wytrzymują?;]
Mój patrzy na mnie z politowaniem jak wspominam o kolejnym storczyku na przestrzeni kilku tygodni
Mój już się chyba przyzwyczaił. Jak byłam w sobotę w OBI to zadzwonił i się pyta czy w ogóle mamy zamiar wrócić na noc do domu. Jemu się podobają Vandy, ale nie powiem, jak byliśmy na giełdzie w Tychach to też mi mówił "a patrz na tego, a ten jaki fajny". Jednak jak idę na polowanie storczykowe to nie idzie ze mną.

Ja już nie mam jak kupować kolejnych bo już nie mam miejsca. Pozostał mi parapet północy - ale tam chyba nie mogą stać, bo za ciemno prawda? No i parapet w kuchni południowy. Jednak w kuchni to nie wiem czy te opary by nie zaszkodziły. Zresztą tam parapet jest okupowany przez kalanchoe.
Stary 2010-05-24, 13:13   #906
jola2243
Zakorzenienie

Dot.: storczyk (orhidea) cz.III

Dziewczyny w Netto też są storki, i to o wiele ładniejsze niż w biedronkach!!!!!!!!

ten żółty jest z netto za 19,90, ten różowy jest z biedrony, heh mąż mnie z domu wygoni jak je zobaczy

http://pasja-przeplatane.blogspot.com/

Lubimy Czytać--- jola2243
jola2243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 13:14   #907
kiniaczek31
Raczkowanie

GG do kiniaczek31

Cytat:
To teraz ja się pochwalę

Moj nowy biedronkowy

Tak jak dziewczyny wspominały wcześniej wiosna pobudza Storki do życia u mnie i te uparte które każą czekać na kwiatki i te mniej uparte ruszyły na przód - rosną nowe pędy, stare się przedłużają tylko czekać i pielęgnować
śliczny

Cytat:
Napisane przez Justyna1084 Pokaż wiadomość
Hej!
jestem nowa na tym formu i bardzo się cieszę, ponieważ od miesiąca mam pierwszego storczyka. Pozatym dla zainteresowanych od wczoraj w bieronce są storczyki. Poniżej wstawiam zdjęcie mojej śliczności
a gdzieś ty upolowała tego przystojniaka?

Arienka super że udało Ci się jednak nabyć tego storasia a mama bardzo spóźniła się do pracy ?

Jola może nie zauważy

Edytowane przez kiniaczek31
Czas edycji: 2010-05-24 o 13:15
kiniaczek31 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-24, 13:47   #908
paulaaaa
Raczkowanie

jola: ten zolty boski bardzo zaluje ze mieszkam w tak malym miescie, u mnie tylko brico, lidl, kaufland i biedronki:/ a jak jezdze do olsztyna to nigdy nie moge trafic na nic ciekawego
paulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 13:56   #909
ArakibA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulaaaa Pokaż wiadomość
jola: ten zolty boski bardzo zaluje ze mieszkam w tak malym miescie, u mnie tylko brico, lidl, kaufland i biedronki:/ a jak jezdze do olsztyna to nigdy nie moge trafic na nic ciekawego
Paula to przynajmniej masz do dyspozycji Brico i Kauflanda
Ja mam tylko biedronke i tesco, a do najblizszego Brico i Kauflana kolo 30 km;/ I czasem na marne się zdaje marnowanie paliwa.
A w Olsztynie to w Obi czasem coś trafic można. Chociaż ostatnio widziałam jednopędowe po 28 zl.
Stary 2010-05-24, 14:11   #910
paulaaaa
Raczkowanie

ArakibA masz racje, zawsze sie narzeka:/ co do tego olsztynskiego obi to mozna cos trafic, jednak nigdy mi sie nie zdazylo trafic na promocje taka jak np w biedronce teraz ( ze po 18 zl) . teraz czatuje na storczyki w brico, dzis bylam ale jeszcze nic nie maja, mam n adzieje ze niedlugo sie cos pojawi, chociaz w ostatnim czasie przybylo mi hmm 6 storczykow, w sumie czesc z nich nie dla mnie ale ja sie nimi opiekuje ale jestm szczesliwa na moim dendrobium ktore wystawilam do ogrodka ponad tydzien temu pojawil sie pedzik
paulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 14:22   #911
jola2243
Zakorzenienie

Właśnie tych żółtych w netto dużo było, ale jednopędowych, mi się udało znależć dwupędaska i dwa pąki obłamałam jak z folii w domu wyciągałam różowych też dużo było i białych w paseczki dwupędowych, mówię wam zdecydowanie ładniejsze niż biedronkowe a w 2 dziś byłam

Stary 2010-05-24, 14:42   #912
zmienniczka
Zadomowienie

Netto? u mnie w kielcach nawet nie ma takiego sklepu

dziewczyny nie moglam sie opanowac...poszlam do biedrony i dorwalam 2-zdjecia pozniej moze albo jutro ale to sa cuuuda w tym 1 2-pedowy ciapek

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 14:49   #913
ArakibA
Raczkowanie

Matko dziewuchy prawdziwe z Was maniaczki
Dobra przyznawać się, która ile ma storczyków?;]
Ja mam 4 w tym jeden w trakcie reanimacji...

A Wy?

Zaczynamy wyliczankę
Stary 2010-05-24, 14:56   #914
jola2243
Zakorzenienie

Dobra przyznaję się bez bicia 33

Stary 2010-05-24, 15:03   #915
ArakibA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jola2243 Pokaż wiadomość
Dobra przyznaję się bez bicia 33

Szukam szczęki na podłodze...
Któraś przebije?

Jola...gdzie Ty je trzymasz?
Stary 2010-05-24, 15:13   #916
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja 77 Pokaż wiadomość
JTrzecia, to nie bardzo rozumiem jak trzymasz swoje kwiatki, w osłonkach czy w wazonach i jak celofan może poprawiać stabilność doniczek przecież to folia? No i w ogóle po co ten celofan? Przecież przez to jest gorsza cyrkulacja powietrza. Ja bym go czym prędzej wywaliła. Jak możesz to wstaw zdjęcia jak to wygląda bo jakoś moja wyobraźnia tego nie ogarnia. I nie martw się, że storczyk nie zakwitnie bo nie ma pędu, jak stwierdzi że jest czas na kwitnienie to sobie takową wypuści.
Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
[/COLOR]magda s.

moze tobie nie chodzi o celofan a o keramzyt? zwany nesquikiem przez mistrzynie cietej riposty (czyli m.in. mnie )[COLOR=Silver]
wklejam zdjecia storczykow i celofanu
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 16:08   #917
jola2243
Zakorzenienie

Cytat:
Szukam szczęki na podłodze...
Któraś przebije?

Jola...gdzie Ty je trzymasz?
heh na parapetach trzech i na komodzie, szczerze to zaczyna mi miejsca brakować

Stary 2010-05-24, 16:44   #918
Ariena
Zakorzenienie

Jola superowy ten żółty!

Cytat:
Napisane przez kiniaczek31 Pokaż wiadomość
Arienka super że udało Ci się jednak nabyć tego storasia a mama bardzo spóźniła się do pracy ?
Mama się nie spóźniła bo Obi od 7.30 otwarte, weszła tam poszła na półkę gdzie go zostawiłam i nadal tam był. Wzięła go i sruu do pracy.

Cytat:
Napisane przez paulaaaa Pokaż wiadomość
ArakibA masz racje, zawsze sie narzeka:/ co do tego olsztynskiego obi to mozna cos trafic, jednak nigdy mi sie nie zdazylo trafic na promocje taka jak np w biedronce teraz ( ze po 18 zl) .
Teraz w Obi właśnie jest promocja i storczyki są od 18 zł i to nie żadne zdechlaki tylko wypasione jednopędowe (choć ja upolowałam 2 pędowca) w ciekawych kolorach.

Cytat:
Dobra przyznawać się, która ile ma storczyków?
Wychodzi na to że mam 13. Jednak nie poprzestanę na tym bo 13 pechowa, musi być 14.

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość
To przecież nie mają dostępu powietrza do korzeni, czym prędzej zlikwiduj celofan.

P.S. Mama mi właśnie dzwoniła że ten mój nowy cynamonek faktycznie ma keiki. Tak mi się wydawało bo obok głównej rośliny miał mały pęd z pączkiem.

Edytowane przez Ariena
Czas edycji: 2010-05-24 o 17:00
Ariena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 17:14   #919
kundzia07
Raczkowanie

o kurcze, ... ja mam 9 i miejsca nie mam, a co dopiero 33
tyle że ja mieszkam w małym mieszkanku, w parapetem na połódniowy wschód gdzie ciagle slońce wiec tylko w zime cos tam trzymam, a w kuchni wogóle słońca nie mam. wiec sa poustawiane na biurku, szafie i u mamy na półce
kundzia07 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-24, 17:18   #920
Monii...
Raczkowanie

Cytat:
Matko dziewuchy prawdziwe z Was maniaczki

A Wy?

Zaczynamy wyliczankę

22 falki i 2 miltonie

W sobotę nowy TŻ przyjechał z jednym różowym . Pierwszy raz jak zobaczył tyle storków w jednym miejscu to zbierał szczękę z podłogi. Stwierdził że mu się bardzo podobają
Ale i tak nie przebiję mamy, która ma ich jakieś ... 60 już straciła rachubę
Monii... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 17:46   #921
ArakibA
Raczkowanie

No nieźle kobietki nieźle

To faktycznie jest jak choroba Co gorsza zaraźliwa
Ja chciałam się troszkę poprawić.
Do mojej kolekcji dołączył dziś kolejny. Wrócił z mężem z pracy
Prezent na 9-cio miesięcznicę ślubu Więc w sumie 5 sztuk Wiem wiem całe nic, ale i tak jestem dumna

Każdy pretekst dobry

A oto i on. Jest drobniejszy niż pozostałe i może żaden szał, bo bialy z fioletowym środkiem, ale mnie sie podoba
Stary 2010-05-24, 17:51   #922
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość

no wlasnie..ja tez mialam pomysl na upchniecie falka w szklo i wypelnienie przestrzeni pomiedzy nimi ale moim zdaniem folia nie wchodzi w gre..myslalam raczej o takim ozdobnym "sianku" ..mam na myśli sizal...to bedzie super efekt szczegolnie ze ja mam takie duuze naczynie szklane w ktorym miesci sie caly storek...no i sie nie zapoci

a ja mam aktualnie 2 cambrie, falkow 8 (w tym 2 w reanimacji) i 3 ludisie discolor czyli 13 jak narazie cuudowna liczba-magiczna-moja ulubiona ale....... kolekcja stale rosnie gorzej bo miejsca zaczyna brakowac-mam bardzo male mieszkanie i waziutkie parapety

dziewczyny mozecie byc ze mnie dumne... kupilam dzis 2 falki i nie grzebalam w korzonkach..ale nie wiem czy nie powinnam bo jakies takie zaglonione czy zamszale sa doniczki a na 1 korzeniu rosnie jakis mech ..ale z 2 str skoro tak pieknie kwitna to moze im tak dobrze i narazie zostawic do przekwitniecia? jak myslicie?

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 17:57   #923
jola2243
Zakorzenienie

Zmienniczka jak ruszysz im korzonki to wiesz co

Stary 2010-05-24, 18:52   #924
pucca87
Raczkowanie

Ja mam 9- miałam 13 ale jednego dałam w prezencie przyjaciółce "na nowy dom" a drugi zmarł Poza tym znowu mi sie storczyki śniłyNo ale muszę się teraz poradzić

Po 1: Podlałam mojego reanimowanego falka w piątek rano, ale nie wiedziałam czy go zamoczyć więc tylko przelałam kilka razy deszczówką. Dziś już suchy i się zastanawiam czy go teraz moczyć czy podlać jak poprzednim razem, boje się że mi powyłazi jak go zamoczę.

Po 2: Wokół moich storasów latają maleńkie muszki, staram się zabijać "ręcznie" ale chyba musi być jakiś sposób na nie...? Pomóżcie

I po 3 ostatnie: Mam kambrię już ponad rok, kupiłam na przecenie bo była przekwitnięta, wypuściła jakieś 8 m-cy temu nowe listki. Ale teraz stoi w miejscu Bardzo bym chciała żeby zakwitła, bo nie wiem jaka jest. Powiedzcie czy podlewanie nawozem ją poruszy? A jak z nawozem to moczyć czy przelewać? W zasadzie nie używam nawozu...i nie wiem.

Pozdrawiam storczykarki

Edytowane przez pucca87
Czas edycji: 2010-05-24 o 19:05
pucca87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 19:01   #925
doriskap
Rozeznanie

A ja mam 29 falków
1 doritaenopsis kenneth schubert w czasie reanimacji
1 dendrobium nobile
1 cambrię
1 dendrobium phaleanopsis
1 catleya
1 vanda

i ciągle mi mało

Puca mi na muszki pomogło podlanie rozpuszoną pałeczka z brosa muszek brak jak do tej pory... tylko teraz widzę, że z młodziutkich fiołków paskudztwo wylatuje

Edytowane przez doriskap
Czas edycji: 2010-05-24 o 19:06
Stary 2010-05-24, 19:04   #926
magda s.
Zakorzenienie

Ariena, zmienniczka...dzieki...po zbede sie celofanu...tylko nie wiem czy doniczka ustoi samodzielnie...bede probowala lub kupie nowe oslonki...
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 19:11   #927
doriskap
Rozeznanie

[QUOTE=Ariena;19540261]Mama kupiła mi dzisiaj w OBI tego cynamonka malinkę. Czyli w sumie 3 kupiłam za 50 zł z hakiem - to się opłacało. Muszę teraz poczekać tydzień na niego to mi siostra przywiezie bo jedzie do mamy. Jak już będzie u mnie to zrobię mu sesję zdjęciową.

Już nie mogę się doczekać cynamonka u mnie w obi nic ciekawego nie było

Edytowane przez doriskap
Czas edycji: 2010-05-24 o 19:12
Stary 2010-05-24, 19:24   #928
monis21
Raczkowanie

A ja dzisiaj kupiłam 2 storczyki w Biedronce, czyli mam już ich w domu 17 Są to same falenopsisy, ale za to każdy inny i jeszcze mi mało, tylko zaczyna powoli miejsca brakować na parapetach
monis21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 19:40   #929
Justyna1084
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Justyna, piekny! A jak obficie kwitnie

Doriaskop, ależ cudeńko, chyba się jednak nie oprę i zajrzę do okolicznych Biedron, może też jakiegoś woskowego upoluję.
Mąz mnie z domu wymelduje jak kolejną "sałatę" przywlokę do domu
Cieszę się że wam wszystkim się podoba. Dziś zajrzałam do biedronki żeby jakiegoś storka jeszcze upolować ale już wszystko przebrane. A nie wiem czy się kusić na małego i kiepsko wyglądającego. Nie wiem czy dam radę go odchodować.

Jeśłi chodzi o kwitnięcie białego to jak go kupiłam zaczoł wypuszczać pączki jak szalony, żaden kwiatek mu nie odpadł.

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Storka swojego kupiłąm miesiąc temu w kwiaciarni. nie mogłam się mu opszeć, zwariowałam na punkcie jego białych kwiatków. Chyba pujdę tam jeszcze raz i kupię jeszcze jednego, nie mogę się opszeć ukrokowi tych kwiatków. Są CUDOWNE!!!!!!!!!
Justyna1084 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 19:58   #930
Kasiarzynek
Zadomowienie

Cytat:

A Wy?

Zaczynamy wyliczankę
to ja cienko przy Was wychodzę, bo mam tylko 5 falków i 1 miltonię. Ale to się kiedyś zmieni.
Kasiarzynek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości