|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej
A co do wyliczeń, bo pytalas
![]() 100g ziemniaków 90kcal, 100g schaboweho bez panierki 268kcal, wiec 360kcal+268kcal=628 ![]()
![]() |
#902 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniejA
Cytat:
A na ogół sama wiesz, że jadam na obiad zwykle białko + warzywa ![]()
![]() |
![]() |
#903 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej
Aa w ten sposób
![]() ![]()
Hope springs eternal.. Edytowane przez trutututu Czas edycji: 2010-06-13 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#904 | |
Zakorzenienie
|
No właśnie pytałam, bo tabela kaloryczności tabeli nierówna
![]() czyli zjadłam gdzieś ok. 600kcal (bo waga podawana na górkę), czyli ok. 300kcal jeszcze przede mną ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
![]() ale przede wszystkim ziemniak i banan zaliczany jest do węgli, bo tych z kolei w przeciwieństwie do innych warzyw i owoców ma dużo ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- I przyznaję się bez bicia: właśnie piję najmocniejszą kawę, jaką może zrobić mój domowy expres + łyżeczka mleka 7% + cynamon Wiem, że taka siekiera jest niezdrowa, ale dałam chociaż to mleczko do kawy, którego miałam nie dawać... Smak kawy dobrze na mnie wpływa. Często jej nie piję więc myślę, że tak źle nie będzie... ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- No i jeszcze jedno: dziś zrobię rowerem jakieś 40-45km więc obiad powinien spokojnie się spalić ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- białaczekoladka - wydaje mi się, że Cię nie usuwałam ![]() a co do B12 to nic nie słyszałam o jej łykaniu
![]() |
![]() |
#905 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Nie podałam wam wczoraj moich wymiarów ![]() ![]() A moje obecne wymiary: Waga-60.1 Talia- 72 Brzuch -88 Biodra -91( ostatnio chyba sie złe zmierzyłam ) Uda-55 Dodaj mnie do tabelki ![]()
![]() |
#906 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny!
Nie było mnie bo byłam u siebie w domu a tam nie mam internetu teraz. Dieta nawet dobrze, wczoraj zjadłam ok. 1400 kcal i dzisiaj też tyle zjem, minus tylk taki że zdecydowanie za dużo węgowodanów w stosunku do białka. Starałam sie jak mogłam wczoraj zjadłam chyba 200 g szynki z indyka, serki wiejskie i homogenizowane też ale tylko to co mogłam na zimno bo mi sie nie chciało w domu gotować, skutkiem tego więcej węgli bo wczoraj zjadłam aż 2 bułki pełnoziarniste. Ćwiczyć też dzis nie moge bo jutro koło a ja jeszcze nic nie przeczytałam ale od jutra poprawa. Pozdrawiam.
![]() |
#907 |
Rozeznanie
|
Trutututu dzięki za porady
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Always Naughty - warzymy i mierzymy prawie tyle samo i chcemy tyle samo zrzucić ![]() ![]() ![]()
![]() |
#908 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Postanowiłam dołączyć do grona odchudzających i zrzucić 10 zbędnych kilogramów, które przybrałam w ciąży, po ciąży biorąc sterydy i i przez cały trudny okres walki z chorobą. Krótko o mnie: jestem żoną, mamą, pedagogiem, choleryczką, epileptyczką, a tak poza tym normalną kobietą, u której burza hormonów powoduje zmianę nastrojów ![]() No ale do rzeczy: waga - 66kg ![]() wzrost - 166 marzenie - 55kg ![]() Pozdrawiam wszystkich i życzę i Wam i sobie wytrwałości w osiągnięciu wymarzonej sylwetki ![]() Edytowane przez greyday Czas edycji: 2010-06-13 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#909 |
Rozeznanie
|
Witamy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#910 |
Rozeznanie
|
Podaję wymiary, które się zmieniły:
brzuch: 81 cm ![]() talia: 64 cm ![]() w udzie niestety nic:/ mój jadłospis dziś: I musli z mlekiem i truskawkami II rosół z odrobiną klusków (wyjełam ile moglam i tak), lyzka kaszy jeczmiennej z kawalkiem miesa i salata III 4 truskawki IV bedzie salatka z oliwa z oliwek ![]() no i trening planuje dzis.. ![]() jedzenia niewiele dzisiaj bo pozno wstalam i ciagle w biegu..
![]() |
![]() |
#911 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki, tak w ogóle to sory za literówki w poprzednich postach, ale cały dzień byłam poza domem i pisałam z komórki - autokorekta powoduje, że wychodzą różne kwiatki typu "stawy" zamiast "sprawy" hehe
![]() Witaj Greyday ![]() ![]() Dzisiaj było dosyc zimno, ale uparłam się, że pojadę na działkę się opalac i tak też zrobiłam ![]() ![]() Przy okazji odwiedziłam babcię, która też jest na diecie i wyobraźcie sobie, piecze "dietetyczne" ciasta, tzn. prawie nie dodaje cukru, zamiast mąki pszennej stara sie używac zdrowszych zamienników, używa mleka 0% itp. Dzisiaj akurat zrobiła placek z galaretką i truskawkami, a jako, że to taka wersja light, to pozwoliłam sobie na kawałek, bez wyrzutów sumienia. Musze przyznac, że był przepyszny ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Adka nie chce zeby to zle zabrzmiało ale ciesze sie ze komus jeszcze z uda nic nie spadło, a z innych miejsc tak. to oznacza ze to ze uda chudna ostatnie to prawda i musimy jeszcze troszke poczekac az i one stracą centymetry.. może już w przyszłym tygodniu...? ![]() Trutututu - ja tez byłam u babci ale jej ciasta zdecydowanie nie były dietetyczne..
![]() |
![]() |
#913 |
Zakorzenienie
|
Ja ponownie odezwę się jak wrócę z koncertu
![]() Ale powiem Wam - na rowerach było CUDOWNIE! pojechałabym jeszcze raz i dłużej, i pewnie tak będzie w następny weekend ![]() Aaaaa! Słuchajcie! Moja mama zaczyna ze mną od jutra biegać! ![]() Ok, teraz mykam się koncertować ![]() Miłego wieczorku życzę ![]()
![]() |
#914 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
HEJ Paula dzięki wielkie za podtrzymanie na duchu. Wlasnie byłam zdziwiona bo tak jakos spodnie lepiej leżą i bluzka troszkę inaczej a jednak ta waga to nie bardzo no ale jak mówicie że tak się może dziac to juz się bardzo nie martwię. Wiem kochana że ci nie o jedzono chodziło, mi tez nie ![]() ![]() ![]() Trutututu tobie również wiekie dzięki za opnię. To na prawde wiele dla mnie znaczy ![]() greyday witam serdecznie ![]() ![]() A co do komarów to jest ich kurczę strasznie duzo. MASAKRA!!! Na dodatek mam taki problem ze mam na nie uczulenie i jak mnie jakis ukąsi to mi sie robi fioletowa buła i masakrycznie boli. Musze się psikać tyki różnymi środkami, na szczęście off na mnie działa i je odstrasza ale tylko ten specyfik. Porażaka ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
Trutututu zazdoszczę opalenizny ![]() a propo słyszałam o takich ciasteczkach podobny przepis robiła moja znajoma. Musze tez wypróbować ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#915 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
![]() a opalenizna, to dwa dni i pewnie zniknie, bo za mocno się spiekłam i to bez kremów z filtrem ![]()
![]() |
![]() |
#916 |
Zakorzenienie
|
TYSiiiA,
już jesteś ![]() always naughty, Ehhh, szkoda, że dużo węglowodanów, ale ważne, że to dostrzegłaś ![]() ![]() greyday, witaj ![]() ![]() aada0, coś mi się dana z brzuchem nie zgadza, bo wychodzi na to, że teraz masz większy, niż miałaś ![]() a co do jadłospisu: to trzeba było złapać za zdrowe kalorie, no i makaron nie jest zabroniony ![]() trutututu, ja jeśli pojadę na wakacje w rodzinne strony, to zamierza zmienić trochę styl życia swojej babci ![]() ![]() a opalać się to najlepiej podczas wiatru, bo nie dość, że nie grzeje tak, to też szybciej człowiek się opala ![]() always naughty, musisz być cierpliwa ![]() ![]() moncia412, ![]() U mnie to nie kwestia jednego gorszego dnia, ale daję rade. To teraz troszkę o mnie: na kolację, po przejażdżce rowerowej: 1,5szkl mleka 0,5% + otręby i owsiane (nie wiem ile) Poza tym, to byłam na wspomnianej przejażdżce z TŻ ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro idzie biegać ze mną moja kochana mamusia, która stwierdziła, że musi się w końcu zacząć ruszać, bo nic tylko siedzi (i takie tam) no i jutro zaczyna ![]() Niedawno wróciłam z koncertu Czerwonych Gitar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym nie jestem przygotowana na jutro do szkoły i o dziwo nie martwię się tym ![]() Zabieram się za pakowanie plecaka i spać, bo zaczynam czuć mały głód ![]()
![]() |
#917 |
Rozeznanie
|
trutututu - ani ksztyny mojego ukochanego sernika!
Paula - dorzuce przysiady do dzisiejszych ćwiczeń, ja mam zamiar zwiedzić londyn na rowerze! a wyjazd już za 23 dni. chcę ważyć do tego czasu poniżej 57 i to chyba się uda bo dzisiaj (po ostatnich dwóch dniach węglowych) stanełam na wage ale bylo wiecej tylko o 0.1kg wiec chyba nie pofolgowałam sobie tak bardzo jak myślałam. Ale w tym tygodniu mam zamiar codziennie cwiczyć i mam zamiar codziennie zjesc okolo 100g białka. a dzien zaczełam od activi, kilku łyżek musli i małej moreli.
![]() |
#918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do diety to wkoncu w tej kwestii osiagnełam rownowage, oby utrzymac obecny stan ![]() Dzisiaj na S było: 2 kromki chleba chleba razowego z lnem i ziarnami soji, 2 zodkiewki 2 plastry sera białego chudego + zwykła herbatka bez cukru (skonczyła mi sie zielona i czerwona, musze zrobic zakupy) Szkoda ze popsuła sie pogoda bo udało mi sie opalic a tutaj deszczyk, mam ochote znowu sie polozyc nakocyku i poopalac, utrwalic opalenizne, zmuszona chyba bede skoczyc do solarium |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#919 |
Rozeznanie
|
Czesc kochane Dziewczyny !! Wlasnie jem fitelle z mlekiem
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#920 |
Raczkowanie
|
No właśnie.. lipa z tą pogodą
![]() ![]() Always, wiedziałam, że się nie dasz - naprawdę brawo ![]() Paula, z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że jestes "sportoholiczką" ![]() ![]() Moja mama też zaczęła ostatnio biegać.. ba! Nawet mój tata hehe ale niestety skończyło się tak, że mamusia od dwóch tygodni nigdzie się z domu nie rusza, bo ścięgna zerwała...
![]() |
#921 |
Rozeznanie
|
Paula
już wiem czemu jest źle.. zmierzyłam się w innym miejscu (z którego btw i tak ubyło mi 2 cm) jutro rano podam prawidłowy wymiar brzucha ![]() a zdrowe kalorie zamiastc zego ?
ZOBACZYĆ 5 NA POCZĄTKU! Edytowane przez aada0 Czas edycji: 2010-06-14 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#922 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Trututu oczywiście ze ci podam jak tylko się jej zapytam co tam dokładnie dawała ![]() ![]() Kurcza PAULA ty to masz powera do tych ćwiczeń hihi ![]() Ja jak zrobię troche brzuszków i postępuję na steperze to juz mam dośc hihi no ale to widac efekty na twojej wadze ![]() moje dzisiejsze jedzonko ![]() 8: 30 Śniadanie 2 kromki razowca z 1 jajkiem gotowanym i pomidorkiem + kawa+ szklanka wody z rana 11:00 jogurt z truskawkami taka miseczka hihi zaraz bedzie obiadek 13:30 filet z kurczaka gotowany+ fasolka szparagowa z wody + 1/2 woreczka ryżu ![]() potem ok 16:00 jabłko kolacja 18-19:00 2 kromki razowca i szyneczka drobiowa 2 plastry + ogórek zielony MOTYWACJE dały ostatnie wyniki hih |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#923 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
coś w tej tabeli zapanował mały chaos.. albo jeszcze nie wprowadziłaś nowych danych..: waga obecna wpisana: 62 (powinno być 58) talia: 75 (powinno być 73) biodra: 87,5 (jest ok wpisane) udo: 56 (powinno być 55) Zapanował jakiś chaos ![]() A tak swoją drogą, możnaby pokombinować jak zrobić tę tabelę tak, aby widocznie były wyniki kolejnych pomarów - dla porównania ile sie w jakim czasie schudło. W wolnej chwili coś pokombinuję ![]() buzi
![]() |
![]() |
#924 |
Zakorzenienie
|
Always,
dosłownie zamierzasz poruszać się po Londynie rowerem czy to tylko takie mrzonki? Bo brzmi rewelacyjnie! ![]() ada, to czekam na poprawne ![]() i nie zastępować tylko dodać (bynajmniej w tym momencie to miałam na myśli) czyli, np. orzechy włoskie, ziarna słonecznika, pestki z dyni itp ![]() moncia, do dosyć niedawna nie lubiłam takich ćwiczeń, a już w szczególności tych 15min czy biegu, ale teraz zaczynam to kochać... ![]() Tru, wiem, że u dwóch osób nie dałam nowych danych do głównej tabeli więc możliwe, że u Ciebie również i postaram się to zrobić dziś wieczorkiem ![]() ![]() i nie sądzę, abym była sportoholiczką ![]() A mama zamierza wrócić do biegu po kontuzji? IŚn: 2szkl mleka 0,5% + 60g otrębów + 30g owsianych IIśn: 80g marchewki + 130płatków Obiad: nie mam składników zbytnio, ale mimo to postaram się zdrowo: jajecznica z 2 jajek + cebulka + chleb pszenny [ ![]() A co dalej to nie wiem ![]()
![]() |
#925 |
Rozeznanie
|
Ja wlasnie wrocilam z pracy, rano zjadla mleko z fitellą, a później filet z kurczaka z surówkami, do tego duużo wody piję. O 17 idę na godzinkę na siłownie na rowerek a poźniej sauna... W sumie to wydaje mi sie, że sauna nie odchudza, ale przynajmniej toksyny wypocę
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- a czy Wy się ważycie faktycznie raz w tygodniu w soboty ?? Czy ukradkiem w tygodniu też zerkacie na wagę czy się coś zmieniło ?? ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Aha i jeszcze powiem Wam, że tego fileta to jadłam bez panierki ![]() ![]()
![]() |
#926 |
Rozeznanie
|
madziunia - ja sie waże raz w tygodniu bo mnie te wahania wagi z dnia na dzień denerwują. chyba ze tak jak ostatnio przez 2 dni troche wiecej jadłam to wtedy sie waze dla kontroli.
Paula - zamierzam. Moi rodzice mieszkają w pieknej okolicy gdzie jest mnóstwo parków (takich "dzikich" tez, nie tylko zadbanych i ogrodzonych) a jak znajde pracę to tez chciałabym rowerem jezdzić a nie autobusem. Oby tylko mój brat mi swój rower pozyczał. ja mysle ze nie trzeba wrzucać na pierwszy arkusz bo się zamieszanie zrobi, jak ktoś chce cos dokładniej przejrzec do wie gdzie kilknąć. teraz jest porządek. Też dzisiaj zjadłam pszennego piętkę! ![]() Dzisiaj na drugie sniadanie był twarożek z pomidore i papryką z razowcem, później wspomniana pietka z serkiem topionym (myslalam ze nie doczekam do obiadu taka glodna byłam). A na obiad potrawka chińska z indykiem (mięska sobie dużo nałożyłam a ryżu 4-5łyżek) i moja kolejna wpadka: jogurt fantazja z wisnia. Za około godzine bede ćwiczyc, wiec prosze mnie szybko ukarac. na razie musze zrobic dodatkowo 30 przysiadów za przedwczorajsze nadprogramowe bułki wieloziarniste ![]()
166cm 63.5 - 62 - 60 - 58 - 56 - 54 Edytowane przez always naughty Czas edycji: 2010-06-14 o 17:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#927 |
Rozeznanie
|
Ja mam problemy z netem..
Dzisiaj I mleko z musli II jabłko i jogurt pitny 0% III pomidorówka i kawałek mięska z sałatką IV truskawki z jogurtem siemieniem lnianym kilkoma rodzynkami i łyżeczką miodu na kolację jeszcze nie wiem co ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#928 |
Raczkowanie
|
Witajcie wytrwałe Panie!
Niskie ukłony, walczycie jak lwice a ja dopiero zaczynam i przyznam jest ciężko. Choruję na padaczkę, często słabnę nie wiem w sumie co powinnam jeść z tych naprawdę dietetycznych rzeczy. Mój organizm wykańczają leki;( ćwiczenia też nie są wskazane, chyba że bardzo stonowane myślałam o spacerkach z kijkami ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#929 |
Zakorzenienie
|
madziunia,
ja codziennie, ale zachowuję dystans do wagi ![]() ![]() i to Twój cały jadłospis? always, jakby Ci plany wypaliły to byłoby super ![]() karę mówisz? 30skłonów na boki z wyprostowanymi rękoma w górze ![]() a tym jogurtem się nie martw, bo jadłospis nie wygląda na wystarczającą liczbę kalorii ![]() ada, co to za jadłospis? już na pierwszy rzut oka widać, że nie ma 1000kcal, chyba że dużo jadłaś wymienionych produktów greyday, a nie lepiej pójść do lekarza i zapytać go o rady, jako osoby, która zna chorobę i wie, jakie są przeciwwskazania i wskazania? Ja na kolację: 2kromki chleba pszenno-żytniego + pasztet z łososia na obiad zjadłam jeszcze 50g jog nat z pomidorem i małą kromeczkę pszennego z odrobiną dżemu ![]()
Życie nie pyta Cię, czy dasz radę.[/SIZE][/FONT] Edytowane przez Paula_M Czas edycji: 2010-06-14 o 19:05 Powód: Literówki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#930 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Polecam, mam nadzieję że nie jest bardzo kaloryczna ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Dziewczynki a dodacie mnie do tej tabelki ?? ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.