Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-12, 09:33   #871
aada0
Rozeznanie

Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej

Ja nie mam w domu wagi niestety Zmierzę się jutro z rana, bo już jestem po śniadaniu, a od wczorazj nie miałam neta imyślałam, że dziś też tak będzie, więc wybaczcie *****

Zbieram się na zajęcia do Lublina, a potem 18stka

ZOBACZYĆ 5 NA POCZĄTKU!

aada0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-12, 09:41   #872
Paula_M
Zakorzenienie

Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej

Cytat:
Napisane przez always naughty Pokaż wiadomość
bata -mi sie twoje menu podoba a 2kg od ostatniego ważenia tydzien temu? to dużo..

Paula - o kurde wymiary masz niesamowite szczególnie biodra nic dziwnego ze wszyscy sie zachwycają. Ale miałas przygode, nienawidze takich gówniarzy, niektore dzieciaki są na prawde niewychowane, aż szkoda słów, dobrze ze Ci chociaz kase zwrócą za telefon jak sie nie znajdzie klapka.

Podaje wymiary:
Talia 70 (było 71)
Brzuch 79 (82)
Biodra 97 (98)
Udo 56 (56)
Waga 58.7

A moje dzisiejsze sniadanko to: 3 kromki razowca cienko posmarowane serkiem figura, z makrelka wedzona, rzodkiewka i pomidorem. Lece na zakupy bo mi brak produktów diet i chce sobie spodenki kupic na upalne dni
a te 2kg Baty to nie przez 2tyg?
dziękuję
klapkę mam już z powrotem rano biegałam (bo wieczorem idę na koncert i dyskotekę, to nie mogłabym tego zrobić, a popołudniu w taki upał -> nie dzięki raczej pójdę trochę popływać ) no i wtedy mi oddali, znaleźć musieli, bo na pewno przez nich mi spadła, a mieli szczęście, bo woźny dba o trawnik
Nie martw się wagą nawet jeśli stoi (nie wiem, bo brak mi pierwotnej wagi w tabeli) -> spójrz na wymiary, jest różnica
Ja chciałam/chcę sobie kupić szorty w delikatną kratkę lub takie hawajki, ale nigdzie nie ma szortów... A najlepsze jest to
Sprzedawczyni: "Mogę w czymś pomóc?"
Ja: "Szukam szortów, są może?"
Sprzedawczyni: "Tak, oczywiście" -> i przynosi mi krótkie spodenki

Tru,
czego chcesz B?
ja tam wolałabym swoje D... teraz jest pewnie C/D albo i samo C

Edytowane przez Paula_M
Czas edycji: 2010-06-12 o 09:55 Powód: Literówka.
Paula_M jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-12, 09:54   #873
madziuunia
Rozeznanie

Dzięki Dziewczyny !! Cieszę się że odpisałyście !!!

A więc... Mam 25 lat, wzrost 163 waga 58 , wymiary :

talia 75
biust 94
brzuch koło pępka 86
biodra 96
uda 51

A moje postanowienia :

chodzić na siłownie i saune
Nie jeść po godzinie 18 30
Nie jeść słodyczy i fastfoodów
Jeść 5 posiłków dziennie
Jeść mniej niż jadłam
Tracić kilogram tygodniowo
Do końca sierpnia mieć stałą wagę 51 kg

Super, że jestem z Wami !!!!

23.08.2014-Nasz Ślub!!
madziuunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-12, 09:55   #874
folfiimirabelka
Raczkowanie

GG do folfiimirabelka

Cytat:
Napisane przez always naughty Pokaż wiadomość
po to jest forum zeby wspierac, mnie juz tez raz dziewczyny uratowały. dzię-ku-je-my!

folfiimirabelka - ja sie co do jedzenia nie bede wypowiadac bo sama popełniam mnóstwo błędów, ale tak na liczac w zaokragleniach to mysle ze nie masz tu 1000 kcal. A co do wagi to myślę że jesli to pierwsze 5 dni Twojej diety to 2kg to nie jest tak duzo, bo to przede wszystkim woda. ja jak odchudzalam sie pierwszy raz w tym roku to w tydzien poleciało mi 2.7kg, tydzien pozniej mimo ze bylam caly czas na diecie "przytyłam"o.2kg. wiec te pierwsze spadki nie mówią tak na prawde o schudnieciu w sensie pozbycia się tłuszczu, ale powinnas pilnowac tych kalorii, zeby nie jesc za malo.

zaczynam ćwiczonka
no to tyle dobrze, żę to nie jest za dużo postaram się bardziej pilnowac' kalorii, ale wolę osobiście zjeśc' za mało niż za dużo no ale 1000 kcal musi byc'
folfiimirabelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-12, 09:57   #875
trutututu
Raczkowanie

GG do trutututu

Po pierwsze witam nową koleżankę U nas nie ma opcji, żeby Ci ktoś nie odpisał, bo wątek tętni życiem Tak jak pisała Paula - przejrzyj wątek. Przyda Ci się na pewno dużo informacji np. o tym co jeśc itp.

Po drugie gratuluję Paniom spadków wagi i cm!!
u mnie wygląda to następująco:
waga: 58 (-4kg, bo zaczynałam w końcu o 62kg - tamta waga źle ważyła)
talia: 73 (-2cm)
brzuch: 85
biodra: 87,5 (-2,5cm)
udo: 55 (-1cm)

Po trzecie..

Chciałabym miec B, bo podobają mi się małe piersi i denerwuje mnie, że np. przy D wszelkie zapinane bluzki w moim rozmiarze, rozchodzą się na biuście..

U mnie dzisiaj na dworzu trochę chłodniej - idealna temperatura Wczoraj to myślałam, że się rozpłynę, szczególnie w wypchanym ludźmi tramwaju lecę do sklepu po zapasy na dzisiaj, później po prezent dla koleżanki i do teatru, więc znowu napięty plan dnia, ale chocby się paliło i waliło, dzisiaj już cwiczeń nie odpuszczę a jutro na działeczkę, w końcu się poopalac, bo już wstyd takim bladym po ulicach chodzic

Dzień, tak jak wczoraj będzie pewnie owocowo-warzywny, bo odkąd się strułam - chociaż czuje sie już dobrze - nie chce mi się jeśc..

Miłego dzionka!
Stary 2010-06-12, 10:04   #876
madziuunia
Rozeznanie

Talking Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej

Cytat:
Napisane przez trutututu Pokaż wiadomość
Chciałabym miec B, bo podobają mi się małe piersi i denerwuje mnie, że np. przy D wszelkie zapinane bluzki w moim rozmiarze, rozchodzą się na biuście..

Skąd ja to znam ... mam też D i też wszystkie koszule zapinane mi się na biuście rozchodzą ?Czasami można znaleść odpowiednią, a jak nie to pozostaje agrafka ...

23.08.2014-Nasz Ślub!!
Stary 2010-06-12, 10:13   #877
moya07
Zakorzenienie

hej, pisalam juz wczesniej, ale nie zaglądałam długo, bo koniec skzoły i wiadomo- nauka, nauka, nauka.
Ja waze 67 kg przy wzroscie 174. Sprobuje do konca wakacji dobic do 60
Chcę zaczac regularnie chodzic na korty, gorzej tylko jest z partnerką do gry...

Moje śniadanie: serek wiejski plus 2 rzodkiewki, a teraz kawa..

U mnie tez dzisiaj chlodniej na szczescie
Stary 2010-06-12, 11:06   #878
Paula_M
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folfiimirabelka Pokaż wiadomość
no to tyle dobrze, żę to nie jest za dużo postaram się bardziej pilnowac' kalorii, ale wolę osobiście zjeśc' za mało niż za dużo no ale 1000 kcal musi byc'
O nie moja Droga 1000kcal to za mało! Musisz dostarczać tak minimum 1200kcal

tru,
też masz ładniutkie spadki
U mnie ciepło, tak do przyjęcia, ale o opalaniu mogę zapomnieć, bo niebo zachmurzone
co do miseczki D... to mnie się sama w sobie podoba, ale właśnie minusem u mnie zawsze było/jest[?] to, że musiałam rozmiar-dwa większe bluzki brać, bo się w biuście nie mieściłam, a już nie wspomnę o sukience -> biust ok, to w talii i biodrach luz i na odwrót ale i tak wolę D, a nawet C niż B

moya07,
Podaj reszte wymiarów
a do gry nie może być partner?
ile gram tego wieśniaka?
Stary 2010-06-12, 12:37   #879
lauhau
Raczkowanie

Hej!
Waga 57,7 (59)
Talia 68,5 (71)
Brzuch 80 (82)
Biodra 95 (96-7)
Udo 56 (56)
lauhau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-12, 12:50   #880
Paula_M
Zakorzenienie

Lau,
jest dobrze
udo stoi w miejscu, ale za to inne rzeczy idą w dół, niedługo i ono ruszy

Laski, mam prośbę:
gdy podajecie dane do zestawienia to róbcie to wg schematu', co bardzo ułatwi mi pracę z tabelą :
wymiar wcześniejszy / wymiar teraźniejszy

Zjadłam pare min temu 2 jabłka - jakieś 400-500g czyli max 200kcal

Edytowane przez Paula_M
Czas edycji: 2010-06-12 o 12:54
Stary 2010-06-12, 13:01   #881
madziuunia
Rozeznanie

Ja leze i sie opalam caly czas Zjadlam od rana to mleczko z platkami i przed chwila jedna marchewke i narazie tyle, bo jest tak goraco ze mi się jeść nie chce. Jak tam u Was???

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

ALE JAJA !! Masakra !! Wczoraj na noc się ważyłam było 58 kg, teraz w tym momencie stanęłam na tą samą wagę, równe 55 !! Chyba przy opalaniu tyle wody wypociłam ?? Bo się cały czas leje ze mnie :/

23.08.2014-Nasz Ślub!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-12, 14:08   #882
moya07
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula_M Pokaż wiadomość
O nie moja Droga 1000kcal to za mało! Musisz dostarczać tak minimum 1200kcal

tru,
też masz ładniutkie spadki
U mnie ciepło, tak do przyjęcia, ale o opalaniu mogę zapomnieć, bo niebo zachmurzone
co do miseczki D... to mnie się sama w sobie podoba, ale właśnie minusem u mnie zawsze było/jest[?] to, że musiałam rozmiar-dwa większe bluzki brać, bo się w biuście nie mieściłam, a już nie wspomnę o sukience -> biust ok, to w talii i biodrach luz i na odwrót ale i tak wolę D, a nawet C niż B

moya07,
Podaj reszte wymiarów
a do gry nie może być partner?
ile gram tego wieśniaka?
Obojętnie kto, i tak trudno znaleźc niestety...
całe opakowanie, nie patrzylam jaka pojemnosc
A co do wymiarow talia- 78, w brzuchu 88, nizej 91. udo- 56cm.
Mam dziwną budowę ciała, bo w sumei talie mam slabo zaznaczoną.
Stary 2010-06-12, 18:07   #883
Paula_M
Zakorzenienie

Madziunia,
nie wiem, czy to możliwe, ale wiem, że waga (urządzenie) potrafi szwankować

Moya,
jeszcze postanowienia i trening
Talię można sobie zwęzić
A przy kurorcie, czy jak to się tam zwie, nie ma kogoś wolnego?

Ja na obiad zjadłam mięsko z wczorajszego grill, które podgrzałam na samym teflonie więc dodatkowych kalorii nie było, prócz tych, które zawiera w sobie, a do tego 'sałatka' z ogórka i pomidora

Na kolację 200g jog nat + 30g otrębów + 30g owsianych

Pogoda się zepsuła, ale zdążyłam się ochłodzić z TŻ, niestety tylko 15min pływałam rozpadało się nieźle, ale już przestało i mam nadzieje, że więcej nie będzie, bo chcę iść na tą dyskotekę z Muzycznym Radiem póki co czekam z ręcznikiem na głowie na TŻ
Stary 2010-06-12, 20:07   #884
moya07
Zakorzenienie

postanowienia- dobic do 60, nie jesc, a przynajmniej ograniczyc do minimum slodycze oraz tłuste rzeczy, ograniczyc chleb, zero jakis sokow itd.
Wlasnie wrocilam z kortów Godzinka gry, szkoda tylko, ze dziewczyna z którą gram rzadko moze, a w dodatku wyprowadza sie w wakacje juz z mojej miejscowosci...
Stary 2010-06-12, 20:33   #885
trutututu
Raczkowanie

GG do trutututu

Dobry wieczór kochane
u mnie tez się niestety rozpadalo a miałam w końcu iść pobiegac (pierwszy raz od czasu problemów z kolanem, które nadal nie do końca ustapily) może się jeszcze pogoda poprawi, bo po deszczu, jak jest w miarę ciepło, to się super biega

ja dziś tak jak podejrzewalam miałam dzień owocowy. Rano płatki standardowe płatki, pozniej kawałek arbuza i łącznie jakiś kilogram truskawek z jogurtem naturalnym (180g).. I jestem tak najedzona, ze ledwo żyje jutro ma być już chlodniej wiec może w końcu wrócę do standardowego jadlospisu

Moya a skąd jesteś? Z chęcią bym pograla w tenisa od czasu do czasu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-12, 20:39   #886
moya07
Zakorzenienie

Wrocław

Ja siedze i głód mi doskwiera, zjadłam z 10 truskawek i nic.
Brat oczywiscie robi w kuchni pizze, ale sie nie dam i twardo siedze w pokoju z herbatą ;D
Stary 2010-06-12, 22:04   #887
Paula_M
Zakorzenienie

Wszystko do dupy.
Mam ochotę zjeść każde słodkie, które jest w domu (a jest dosyć) oraz ogólnie niezdrowe rzeczy (w końcu jedzenie, w tym słodkie poprawia nastrój) , których oczywiście nie zjem.
Wyładowałabym się na ćwiczeniach, ale późno jest więc to mi nie na rękę, gdy w pokoju obok są wkurzeni rodzice
Chcę spać, chcę przespać każde nieporozumienie i obudzić się po śnie zimowym, zwanym problemami.

Edytowane przez Paula_M
Czas edycji: 2010-06-12 o 22:33
Stary 2010-06-12, 22:06   #888
trutututu
Raczkowanie

GG do trutututu

o tak bądź twarda! Mam nadzieje, że się nie złamałaś?

Dziewczynki jakie są dobre cwiczenia na talię? Oczywiście oprócz skrętów

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
Wszystko do dupy.
Mam ochotę zjeść każde słodkie, które jest w domu (a jest dosyć dosyć) oraz ogólnie niezdrowe rzeczy, których oczywiście nie zjem.
Wyładowałabym się na ćwiczeniach, ale późno jest więc to mi nie na rękę, gdy w pokoju obok są wkurzeni rodzice
Chcę spać, chcę przespać każde nieporozumienie i obudzić się po śnie zimowym, zwanym problemami.
Co się stało??
Stary 2010-06-12, 22:26   #889
Paula_M
Zakorzenienie

Nie wiem, jak inaczej krótko i w miarę dyplomatycznie to nazwać, ale zacytuję Oddział Zamknięty: "samotny wśród ludzi, którzy myślą 'on nigdy nie jest sam' Chcę się wyrzucić."

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-13, 08:12   #890
madziuunia
Rozeznanie

Czesc Laski !! Jak tam ??? Ja wczoraj na noc doladowalam kalori 3 piwa !!

23.08.2014-Nasz Ślub!!
Stary 2010-06-13, 08:43   #891
moncia412
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lauhau Pokaż wiadomość
Moncia, co tak mało? A jeśli masz pić piwo to tym bardziej, niedobrze Ci będzie, albo zgłodniejesz i wtedy zjesz coś fastfoodowego.
Zresztą za mało kcal tak czy siak.
hej dziewczyny miałyście racje zołądkek mi się tak zbuntował, że nie miałam siły wczoraj wstać z łózka oj ja durna masakra
czułam się strasznie. Dziś sie dopiero zważyłam i zmierzyłam
Niestety nawet wam nie napisze co wczoraj jadłam bo nie jadłam prawie nic bo wszytko zwracałam. Ale się zatrułam nigdy więcej
Mądry Polak po szkodzie hihi

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

teraz podaję dane do tabelki
waga: 68,0
talia: 87 cm
brzuch: 98 cm
biodra: 99 cm
udo 56 cm

troszkę mało z tej wagi i wogóle ale się trzymam i nie poddam

Paula czy możesz mnie dopisać

dziś zjadłam
Śniadanie 8:00 kawa+ 2 kromki razowca z szynka drobiową dwa plastry + ogóreczek małosolny
potem napisze reszte
teraz pije wode

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Mam nadzieję ze wszytko dobrze zmierzyłam . Ta moja waga nie wskazuje wiele mniej , ale powiem wam szczerze że o wiele lepiej sie czuję takim mniejszym i systematyczniejszym jedzeniem. mam nadzieje ze dam sobie radę

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Witam serdecznie wszystkie nowe dziewczyny
Paula przeoczyła, ze chciałaś miec jeszcze stare dane to już ci pisze wcześniejsze wymiary
waga 69,6
takia 90
brzuch 102
biodra 102
udo 58
troszke mniej szkoda ze tylko troszkę bo jak patrzee na wasze wyniki to jest coś GRATULUJĘ!!!
WIĘKSZA MOTYWACJA DLA MNIE

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Nie wiem, jak inaczej krótko i w miarę dyplomatycznie to nazwać, ale zacytuję Oddział Zamknięty: "samotny wśród ludzi, którzy myślą 'on nigdy nie jest sam' Chcę się wyrzucić."

Oj biedna czasami tak jest że dzień jest po postu do dupy . Nie poddawaj się wszystko bedzie dobrze
moncia412 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-13, 09:08   #892
Paula_M
Zakorzenienie

Moncia,
jesteś w tabeli, a waga nie jest istotna. Wczoraj moja pokazała 51,7 a dziś prawie 54, a wymiary (celowo sprawdziłam,w tym brzuch) takie same. A więc po prostu albo z tą wagą jest coś nie tak, albo nie wiem po czym, ale dziś ważę więcej więc nawet jeśli spadek wagi nie jest duży, a w sumie jak na okres odchudzania z nami to jest prawidłowy. Do tego cm ładnie Ci lecą.

Ja na śniadanie: 2szkl mleka 0,5% + pół opakowania sypkiego budyniu + 30g otrębów + 30g owsianych z siemieniem + 1kromka (jakieś 20g) pieczywa pszenno-żytniego + 1/2 płaskiej łyżki dżemu

Mnie nie o jedzenie chodziło.

EDIT:

P.S.
Zrobiłam porządek w tabeli - tzn. usunęłam te osoby, które przestały się tu wypowiadać. Jeśli kogoś przez przypadek wyrzuciłam z tabelki, to przepraszam.
Możecie też przejrzeć i sprawdzić, czy wszystkie dane są w porządku, a jak nie, to napisać mi, co jest do poprawy.

Edytowane przez Paula_M
Czas edycji: 2010-06-13 o 09:14
Stary 2010-06-13, 09:29   #893
madziuunia
Rozeznanie

Zjadłam na śniadanie 2 jajka smażone i kromkę chleba... Ale chyba jajka smażone nie specjalnie powinnam jeść Muszę się wybrać na jakieś zakupy. U Was też beznadziejna pogoda ?? w Krakowie chmury zero słońca, a ja się chciałam opalać

23.08.2014-Nasz Ślub!!
Stary 2010-06-13, 11:05   #894
trutututu
Raczkowanie

GG do trutututu

Madziunia, oj niedobrze z tym piwem.. Musisz być twarda i takim pokusom mówić stanowcze NIE! Mamy tutaj zasadę, ze za grzeszki przydzielamy karę 3 piwa to duuzo kalorii, wiec
50 brzuszków+minuta nozyc dodatkowo do Twoich cwiczen

co do jajek, to zależy jak usmazone, tzn na jakieś ilości tluszczu, bo jeśli w nim plywaly, to faktycznie kiepsko, ale jeśli na odrobince oleju czy maselka, to przejdzie generalnie jajka są dozwolone od czasu do czasu, tylko niestety kaloryczne, wiec ja osobiście rzadko je jadam lub np. Używam jednego jajka w całości i do tego 2 białka (żółtko to bomba kaloryczna, a przy okazji cholesterol i te sprawy)

ja muszę w końcu zainwestować w teflonowa patelnie

Paula,
będzie dobrze ciężko po Twoich wypowiedziach domyślić się co się stalo, ale napewno się pouklada!!

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

A co do chleba Madziunia, to mam nadzieje, ze ciemny? Pelnoziarnisty albo razowy

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Moncia,
moim zdaniem masz super spadek 3 cm w talii i biodrach - super!!

Edytowane przez trutututu
Czas edycji: 2010-06-13 o 11:07
trutututu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-13, 12:01   #895
madziuunia
Rozeznanie

Jajka usmażone na bardzo małej ilości masełka Także przejdzie, ale dobrze wiedzieć że to bomby kaloryczne już nie będę jadła ich puki co, bo nie przepadam jakoś bardzo żeby się nie obejść bez Cwiczenia wykonane !! Byłam na siłowni poł godziny rowerek, pózniej ćwiczenia inne a później sauna w sumie jakieś 20 minut Jadę zaraz na obiadek do mojej Mamy i chyba będzie kotlet i młode ziemniaki i nie za bardzo wiem czy to jeść wogóle... Mówie Wam, ja mam problem z dobraniem jedzenia, poprostu nie wiem do końca co można jeść a czego nie powinnam, ponieważ nigdy się tak nie odchudzałam

23.08.2014-Nasz Ślub!!
Stary 2010-06-13, 12:23   #896
Paula_M
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trutututu Pokaż wiadomość
ja muszę w końcu zainwestować w teflonowa patelnie

Paula,
będzie dobrze ciężko po Twoich wypowiedziach domyślić się co się stalo, ale napewno się pouklada!!
no to nieźle poleciałaś z karą
cóż, też mam nadzieję, że wszystko się dobrze poukłada, i że będę podejmować te słuszne decyzje, których nie będę w przyszłości żałować...
a teflon kup koniecznie, dzięki niemu spokojnie możesz wyeliminować tłuszcz do smażenia

Cytat:
Napisane przez madziuunia Pokaż wiadomość
Jajka usmażone na bardzo małej ilości masełka Także przejdzie, ale dobrze wiedzieć że to bomby kaloryczne już nie będę jadła ich puki co, bo nie przepadam jakoś bardzo żeby się nie obejść bez Cwiczenia wykonane !! Byłam na siłowni poł godziny rowerek, pózniej ćwiczenia inne a później sauna w sumie jakieś 20 minut Jadę zaraz na obiadek do mojej Mamy i chyba będzie kotlet i młode ziemniaki i nie za bardzo wiem czy to jeść wogóle... Mówie Wam, ja mam problem z dobraniem jedzenia, poprostu nie wiem do końca co można jeść a czego nie powinnam, ponieważ nigdy się tak nie odchudzałam
powiem tak: w małej ilości niemal wszystko można, ale są produkty, których lepiej się wystrzegać i do nich właśnie należą ziemniaki, które mają wysoki IG oraz są kaloryczne i należą do węglowodanów, ale to jeszcze nie znaczy, że masz ich w ogóle nie jeść. Ja dziś np. zjadłam, choć nie pamiętam kiedy ostatnio to robiłam, a już w dodatku w połączeniu węglowodany-białka.

Mój obfity obiad:
nie wiem ile, ale tak na oko 400g młodych ziemniaczków (350kcal) + 100g schabiku (200) = ok 550kcal (szczerze, to myślałam, iż duuużo więcej...)

Myślicie, że dobrze policzone?

Edytowane przez Paula_M
Czas edycji: 2010-06-13 o 12:25
Stary 2010-06-13, 12:29   #897
madziuunia
Rozeznanie

To będę jadła taki sam obiad jak Ty

23.08.2014-Nasz Ślub!!
Stary 2010-06-13, 12:47   #898
Paula_M
Zakorzenienie

Ja, gdybym miała dzisiejszy obiad zjeść w takiej postaci co zwykle, to zjadłabym sam schab + warzywa (których dziś akurat nie jadłam)
z powodu nie łączenia białek z węglami, ale nie jest to koniecznie, ja tak po prostu jadam już po śniadaniach, ponieważ tak podobno zdrowiej
Stary 2010-06-13, 12:51   #899
trutututu
Raczkowanie

GG do trutututu
Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniejA

Madziunia,
proponuje zamiast ziemniaczkow surówę wciagnac wyjdzie na lepsze i pod kątem kalorii i witaminowo!

jeśli chodzi o to co jeść, to kilka podstawowych zasad:
wystrzegaj się maki pszennej, czyli białego pieczywa, makaronw itp. Lepiej wybierać mąkę zytnia, bo na dłużej daje uczucie sytosci i zawiera wiecej wartości odzywczych. Owockow lepiej wieczorem nie jeść, natomiast do śniadania czy przy okazji obiadu jak najbardziej. Warzywa praktycznie do woli - wiadomo. Warto żebyś zaczęła jeść ryby n. Tunczyk wsw, wszelkie wedzone, pieczone itp. ( wiadomo, doskonale źródło białka, kwasów omega itd.)
na śniadanie polecamy płatki i treby na mleku i z owocami. Maja dużo blonnika. Ja po takim śniadanie jestem syta 3-4 godziny.
Możesz jeść setki wiejskie (ja uwielbiam ze ezczypiorkiem) i jogurty naturalne (owocowe to chemia-lepiej sobie do naturalnego wkroic chciazby truskawki)

poczytaj sobie wątek - dziewczyny regularnie piszą co jadly i swego czasu namietnie te jadlspisy analizowalysmy, wiec to dobre źródło informacji

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Paula,
ale przecież ziemniaki to wegle! Nie jadlas warzyw żeby nie łączyć wegli z bialkiem, a zjadlas ziemniaczku?
Stary 2010-06-13, 12:55   #900
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Witajcie dziewczynki
Odrazu z gory zaznaczam ze powracam na dobre do watku.
Moja nieobecnosc byla spowodowana nagłym dłuzszym wyjazdem,
niestety tak sie fatalnie złozyło
Wszytsko na tym poniekad ucierpiało, moja dieta rowniez.
Takze podkulam uszy i powracam na nowo
Mam nadzieje ze nie zostałam usunieta z tabelki?

Dziewczyny co sie dzieje z tymi komarami?
To jakas paraonja normalnie!
Slyszałyscie o łykaniu witaminy B12?
Jestem ciekawa opinii
bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości