![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
wczoraj: na 12 (!) godzin jantar we włosy i skalp, aloes gorvita we włosy i skalp, olejek alterra granat i avocado na długość ale od samej skłóry praktycznie
dzisiaj: M: Mrs. Potters balsam ginkgo i keratyna O: 15 min: 2 łyżeczki Garnier karite+2 łyżeczki Isana połysk jedwabiu+10 kropel keratyny+5 kropel owsa+5 kropel jedwabiu płukanka lniana joanna lniana b/s na ociekające plunking koszulką żel Bielenda z czarną rzepą ugniatanie, harmonijkowanie dłońmi i koszulką suszenie suszarką, długo, na niższych obrotach, bez dyfuzora, nie do końca ogólnie z pewnych partii jestem zadowolona, jak również z gładkości i połysku niektóre mocno się rozwiały, wolę gdy schną samodzielnie, jednak o tej porze roku jest mi zbyt zimno na to (4 godziny? brrrrr) ![]() ![]() włosy wydają się nieco obciążone (przed tym myciem była maska bielendy z morza martwego-silikony)
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-11-06 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#902 |
Rozeznanie
|
Wersja minimalistyczna
![]() W skalp olej winogronowy - 2h? M: Joaśka z makiem i bawełną O: Alterra morela Płukanka lniano - cytrynowa B/s joaśka z wrzosem i garnier avokado. Falowano, nie puchowo i przyjemnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#903 |
Zadomowienie
|
Mycie odżywką - balsam Mrs Potters z aloesem (nowa wersja)
Odżywianie - morelka Alterry Zabezpieczanie - Odżywka b/s Joanna Pokrzywa i Zielona Herbata Stylizacja - odrobina pianki Wellaton przed suszeniem + kokos po wysuszeniu Suszenie dyfuzorem, wcześniej włosy wygniecione w koszulkę bawełnianą
![]() |
#904 |
Zakorzenienie
|
-kokos na kilka godzin
- mycie: na długość Isana babassu skalp Babydream Alterra morelowa na kilka minut - zabezpieczenie Garnier Avokado - odciśnięcie w koszulkę - stylizacja żel Bielenda z rzepą - plunking 10 minut pójście spać z mokrymi włosami przewieszonymi przez łóżko rano nie robiłam nic efekty wizyty u fryzjera jakieś 3 tygodnie temu już praktycznie niewidoczne ![]()
![]() |
#905 |
Zakorzenienie
|
olejowanie: konopny na całą noc
mycie: potters z arniką odżywianie: odżywka alterra granat+frakcja sojowa+niacynamid 0,3ml zabezpieczanie: joanna miód i cytryna płukanka: octowo-miodowa stylizacja: żel isana Pokręciło się, z przodu również, frakcja po raz 3 spisała się bardzo dobrze, będę jej często używać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#906 |
Wtajemniczenie
|
06.11. (wieczorne mycie)
m/o: Cocomask Scandic Line (grzebień) d/s: Alterra morela (ok.2 min.) b/s: Joanna mleko i miód (2/3 tego co zwykle) plunking w koszulkę 25min. żel Isana czarno-pomarańcz. (ok. 2,5 łyżki) dyfuzor (dłużej w pojedynczym miejscu i zmienny nawiew ciepły/chłodny) podpięcie żabkami i spać foto1 nieodgnieciony żel rano 07.11. odgniecenie sucharków suchymi rękami (na koniec przez chwilę w koszulkę), potem odrobina (ok. 2zł lub mniej) Garniera karite wgnieciona w końcówki i lekko po wierzchu efekt na foto2 - dość zadowolona, najlepiej z tyłu włosy dość miękkie, praktycznie zero puchu cały dzień ![]() natomiast długość... są dla mnie za krótkie ![]() ![]() ![]() foto3 07.11 po całym dniu reanimacja 08.11 pięciozłotówką garniera karite wgniecionego w suche włosy i podkreślonego ok. dwuzłotówką niebieskiego żelu Artiste, foto4 reanimacja 09.11 rano żel Bielenda trysk i błysk lekko spryskane całe włosy, ugniecenie głową w dół, nawinięcie na palec zgodnie ze skrętem i 4 żabki na kilka niesfornych pasm przy twarzy (na ok. 10 min.) i tyle efekt na 3 dzień zadowalający, lekki puch pewnie przez glicerynę w żelu, foto5 zrobione na sam wieczór po całym dniu, którego połowę przespałam na prawym boku ![]() ![]() reanimacja 10.11, jakoś przetrwałam 4ty dzień bez większej tragedii rano było wygniecenie zwilżonymi dłoniami, wgniecenie 2złotówki Garniera karite i ze 3 pompki żelu Artiste niebieskiego plus zawinięcie na 10 min. 4 pasm przy twarzy na żabki, na koniec odgniecenie mojego baja-bongo w koszulkę i spięcie niewidoczną minispineczką niesfornego pasma po prawej; efekt na foto6 Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-11-10 o 22:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
M1: Hipp
M/O: żel aloe Cien Med [ ![]() + Artiste keratynowa na końce b/s: żel aloe + 5 kropli ekstraktu z argininą |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#908 |
Zakorzenienie
|
Po wczorajszym farbowaniu i myciu, spryskałam włosy wodą i nałożyłam na włosy na noc żel Artiste (niebieski).
Rano sucharki odgniotłam i takiego efektu jeszcze nie miałam ![]()
![]() |
#909 |
Mod-Śnieżynka
|
Trochę głupio dodawać swoje po tych wszystkich zdjęciach wyżej, ale mnie się moje też podobają
![]() mycie: balsam potters aloesowy odżywianie: maska ziaja z ceramidami (w ramach akcji denko) zabezpieczanie: naturia z lnem, a potem garnier AK stylizacja: żel z tesco niebieski, plunking, a potem jeszcze trochę żelu i olejek mamowy BD suszenie dyfuzorem, nie ma czego odgniatać po olejku Efekty: podoba mi się, choć troszkę za miękko, na noc nałożę troszkę żelu, włoski są wilgotne, zdjęcie zaraz po wysuszeniu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#910 |
Zadomowienie
|
olejowanie: pestki dyni na całą noc
mycie: potters z aloesem i jedwabiem x2 d/s: maska bingo z kaszmirem i kolagenem + keratyna b/s: hegron stylizacja: pianka FC i żel zielony z Rossmanna wpisuję żeby zapamiętac co się sprawdziło, ciągle mi się miesza ![]()
![]() |
#911 |
Zakorzenienie
|
07.11 poniedziałek wieczór
1. peeling skóry głowy - 2 łyżki cukru, 2 łyżki balsam Potter's ginkgo i keratyna (fajny, dobrze doczyszcza, duuuuużo piany ![]() 2. maska bingo z keratyną i spiruliną + 10 kropel keratyny - 10min 3. garnier drożdże i granat - 5min, czesanie 4. joanna z lnem, spora ilość, spłukana zimną wodą 5. plunking, żel Bielenda z rzepą, plunking, żel, harmonijkowanie, ugniatanie próbowałam suszyć z chustką na głowie, niestety rozprostowało to trochę loki ułożone na żel ![]() dzisiaj po wstaniu sporo prostych pasm (zwłaszcza tych pod spodem), trudności w reanimacji albo coś w zestawie nie posłużyło (ale trudno mi pwoiedzieć ![]() za to z pilingu jestem zadowolona ![]()
![]() |
![]() |
#912 |
Zakorzenienie
|
08.11.11 wtorek
mycie - odzywka ds Tresemme Natural z kokosem i jojoba maska - ELVIVE Total Repair 5, na wilgotne na 8-10 minut stylizacja - duzo zelu z bootsa + dyfuzor zadziwiajaco dobrze, zero puchu, wlosy zbily sie w pukle minus: zapach odzywki jest strasznie duszacy (taki sztuczny, przeslodzony), czuje go do teraz (ale moze mnie drazni bo mam migrene od soboty ![]()
![]() |
#913 |
Zadomowienie
|
09.11
mycie wieczorem: potters aloesowy odżywka d/s: alterra z morelą + keratyna odżywka b/s: hegron stylizacja: żel męski isana spanie w chustce ze strączkami, rano reanimacja odrobiną odżywki do loków pantene kolejny zestaw który się sprawdził ![]()
![]() |
#914 |
Rozeznanie
|
Wieczorem:
M: SLES (szampon Bobini) O: maska YTC na 20 minut Płukanka octowa Z: Garnier Mango S: żel lniany z jojoba (6kropli) - nakładany na odciśnięte włosy, poprzez ściskanie sekcji włosów w dłoni (pompowanie) harmonijkowanie spanie w chustce rano odciśnięcie sztywniaczków efekt: świetny - dobra objętość, skręt i połysk, brak puchu, są lekkie i miękkie
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#915 |
Rozeznanie
|
Olej winogronowy na 2h
M1: BD M2: Joaśka z wrzosem O: Alterra z granatem + artiste keratynowa Płukanka lniana Na ociekające joaśka z makiem Turbanik B/s: Joaśka z makiem + garnier avokado Schły same i wyszły ładne, błyszczące falki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 |
BAN stały
|
Alterra, olejek Migdały&Papaja na 2,5h
Seboradin do włosów suchych w skalp M: Hipp O: Nivea Long Repair na 0,5h Z: GlissKur, magiczne serum w sprayu S: żel Isana męski schną same, jeszcze pewnie z godziną i będą suchutkie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#917 |
Zakorzenienie
|
przed myciem: olejek alterra granat i aloes+mleczko z BU z keratyną i jedwabiem (próbuję zużyć, nie lubię)+bingo keratyna i spirulina
M: sporo Joanna z miętą i wrzosem, szampon Farmona pokrzywa ok. 5:1, kubeczkowo D/S: Fructis Czysty blask ok. 7 min na ociekające joaśka lniana płukanka lniana zawinięcie w koszulkę na krótko garść żelu Bielenda z cz. rzepą+2 krople olejek alterra wgniecione w dość mokre włosy, odciskanie z ugniataniem w koszulkę suszenie suszarką Efekt na razie wygląda ok, dość typowo, ostatnio "lepsza strona", lewa, tam gdzie mam zawsze więcej włosów z mycia na mycie wygląda gorzej, zaś prawa lepiej ![]() Fructis po raz pierwszy się spisał, nie miałam problemów z rozczesaniem mimo użycia szamponu z SLES, jednak chyba wolę treściwsze odżywki d/s, faza testów trwa EDIT: na noc spanie w chustce, kilka strączków było nie do końca doschniętych rano-super z lewej zawijasek przyskroniowy, mimo że jeden, krociutki - cieszy zdjęcia z rana, światło dzienne (powiedzmy ![]()
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-11-10 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#918 |
Zadomowienie
|
Masło Shea na 3h przed myciem
M: Potters aloesowy O: Alterra morela, ok 10min b/s Joanna len i rumianek odciśnięcie w koszulkę s: krem do rąk biedronkowy z shea ![]() przedziałek na drugą stronę Ciekawe, zbite zakrętaski, chyba aż za bardzo - trochę smętnie to wygląda, ale doświadczenie fajne. Z lewej wieczorem po myciu, z prawej rano po spaniu w chustce do połowy nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#919 |
Zakorzenienie
|
Olej: winogrono na całą noc
Mycie: potters z arniką Maska: tołpa regenerująca+frakcja sojowa sporo+ekstrakt z pomarańczy 0,5ml Płukanka: octowa Odżywka bs: joanna miód i cytryna Stylizacja: żel isana+4 krople BD dla mam Kolejna fajna maska olejowo-ekstraktowa ![]() Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2013-04-16 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#920 |
Wielka Pani ;)
|
Akademikowy zestaw minimum
![]() m: isana babassu o: alterra granat aloes na 10 minut b/s: joaśka pokrzywa zielona herbata stylizacja: krem do włosów artiste z różową nakrętką dyfuzor wyszło ładnie, zakręcono i bez puchu ![]()
Jakub 11.06.2017 ![]() Edytowane przez magdus1747 Czas edycji: 2011-11-10 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#921 |
Raczkowanie
|
to i ja piszę nieśmiało ...coby nie zapomnieć co się całkiem nieźle (jak na możliwości moich włosów) sprawdziło
na noc olejek z wiesiołka z rybek Dermogal A + E m: Isana z o. babassu o: Vatika Dabur miodowo jajeczna na godzinę pod czepek płukanka lniana b/s: jantar, Fitomed do suchych i normalnych s: sporo żelu aloesowego (co po wyjściu z domu zaowocowało kosmicznym puszakiem ![]() Edytowane przez sylkas Czas edycji: 2011-11-10 o 23:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#922 |
Rozeznanie
|
Mały minimalizm
![]() M: barwa ziołowa (wczoraj zgrzeszyłam silikonami ![]() O: Alterra morelowa Na ociekające joaśka z wrzosem Turbanik (odsączenie z wody) Bs: joaśka z wrzosem + garnier avokado S: żel isana męski - ok 1 łyżeczka (pierwszy raz) Plunking 25 min Podsuszenie włosków suszarką ale były ciągle w pieluszce - 5 min Rozwinięcie i dosychanie samodzielne. Kiedy wyschły odgniotłam żel i ta dam ![]() Ps. Sorrka za światło. Mama robiła i wyszło jej każde zdjęcie w innym świetle, nie wiem jak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#923 |
Zakorzenienie
|
11.11.11 piatek
na noc - skalp Saponics / Farmona (kompleks odżywczy stymulujący wzrost włosów), dlugosc troche olejku Busy Izzy rano - mycie szampon Saponics /Farmona odz ds -BeautiCurls Argan and Olive Oil Conditioner /Curl Junkie (tyle aby rozczesac wlosy palcami, po 3 minutach splukana) zel -Curl Control Styling Gel /Crown Pride Naturals (pol lyzeczki) dyfuzor fajnie, krecono i leciutko (bardzo leciutko)
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#924 |
Raczkowanie
|
Mój pierwszy post u zakręconych, choć obserwuję was od 3 i pół miesiąca (od tylu jestem na pielęgnacji CG - jakże pokracznej)
1. Olej rycynowy od połowy długości włosów 2. ok. 17 - olejek kokosowy w skalp 3. mycie Mrs. Potters aloesowy 4. miód+maska granat - Alterra na godzinę pod ręcznikiem i czepkiem 5. Spłukanie letnią wodą i płaukanka romzarynowa z kilkoma kroplami soku z cytryny i kilkoma kroplami rozbełtanego (świerzo robionego) żelu lnianego 6. Zawinięcie na chwilkę w ręcznik, potem w koszulkę. 7. Alma na końcówki 8. Żel lniany. Dla mnie bomba! Wyszły ładne loczki na całej długości. Nie są oklapnięte. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#925 |
Rozeznanie
|
Rybiorek i Kamki, nagana za brak fot!
A to moje wariacje na temat: W środę wieczorem: Maska: drożdże, żółtko, rycyna, o. lniany, cytryna. Mycie: babydream O d/s: garnier avokado&karite + 10 kropli keratyny+trochę oleju arganowego płukanka lniana z łyżką miodu, b/s joaśka mak&bawełna Efekt tutaj. W piątek rano: Mycie odżywką Hegron różową. Maska Gloria+10 kropli keratyny+trochę oleju ze słodkich migdałów płukanka lniana, b/s joaśka z miodem(żółta)
![]() |
#926 |
Zakorzenienie
|
przed myciem na jakieś 3h:
olejek Alterraavocado i granat na suche, później dodałam mleczko jedwabne z keratyną z BU M: na suche nałożyłam Joannę len i rumianek, spłukałam, ale miałam uczucie niedomycia więc szampon Alterra perfumfrei kubeczkowo (oczuwalna szorstkość) d/s: Garnier Avocado i Karite (czesanie) Płukanka: 2 łyżki kory dębu, torebka szałwii, torebka skrzypu, torebka czarnej herbaty, łyżka siemienia płukałam nad miską, polewałam z butelki a potem kubeczkiem z miski kilka razy głową w dół (włosy bardzo szorstkie, suche) trochę spłukałam wodą B/S Joanna z lnem i rumiankiem płukanka lniana tym razem nie zawijałam w koszulkę, trochę odcisnęłam, nałożyłam żel, odgniatałam i harmonijkowałam takie bardzo mokre: efekt: mocniej skręcone skrócone sporo pasma - w czasie suszenia suszarką trochę się rozkręcały (dyfuzor by się przydał ![]() po nocy w chustce: +fajna objętość (lepsza niż zazwyczaj-pewnie dlatego, że myte szamponem i płukanka) +włosy nie uklepały się, nie rozkręciły za bardzo (dużo żelu, bez uprzedniego zaiwjania włosów w koszulkę) -susz -dużo odstawaczy -nie zauważyłam żadnego przyciemnienia po płukance, ale nie mam ochoty próbować znowu ze względu na suchość, nawet lniany za bardzo nie pomógł 1,2 św dzienne 3 lampa (odstawacze)
![]() |
![]() |
#927 |
Rozeznanie
|
Obfite płukanie
O: Artiste z keratyną + alterra z granatem B/s: Joaśka z makiem + garnier avokado S: Żel isana (płaska łyżka) + 4 krople oleju kokosowego Plunking: 20 min Rozwinięcie i szuszenie samodzielne. Ładnie pofalowały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#928 |
Zakorzenienie
|
12.11.11
Olej z pestek winogron na noc mysie balsam Potters imbirowy+ alterra migdał szampon kubeczkowo Alterra morela z 8 kropli keratyny żel lniany z bs joaską len na ociekające harmonijkowanie w koszulke itp żel lniany z isana pomaranczową i trochę BD olejku mamowego (ale zapomniałam ze to do żelu i dałam na koniec tak jakby) Jakoś ich mało strasznie... sporo włosów mi wypada no ale bez jaj... eh
![]() |
#929 |
Zakorzenienie
|
Olejowanie: pestki brzoskwini na całą noc
Mycie: potters z arniką Odżywianie: alterra morelka+10 kropli keratyny+10 kropli oleju z truskawki+1ml ekstraktu z truskawki Płukanka: cytrynowa Odżywka bs: joanna pokrzywa zielona herbata Stylizacja: żel isana Truskaweczka bardzo fajnie pokręciła i wyżej niż zwykle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#930 |
Zakorzenienie
|
olejowanie: na całą noc orzechy włoskie oraz wcierka Garnier Neril
mycie: balsam Potter's z ekstraktem z melisy odżywianie: maska marchewkowa YTC + 0,5ml ekstraktu z korzenia pokrzywy + 0,5ml spiruliny + kilka kropel keratyny + jojoba ~ 3h płukanka: jabłkowa octowa zabezpieczenie: Joaśka Naturia mięta i wrzos stylizacja: na początek niebieski Artiste z kilkoma kroplami BD mamowego (pomysł ściągnięty od Cascady i Basi), suszenie dyfuzorem, a następnie lotion podkreślający loki Marc'a Anthony'ego 1. zdjęcie to mokre włosy, reszta suche. Na włosach wczoraj i dziś pierdzielnik. Włosy nie umiały się zdecydować, czy chcą grubszy skręt czy cieńszy i mam na głowie misz-masz, co nie do końca dziś mi się podoba wraz z oklapem ![]() ![]()
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-11-14 o 15:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:28.