|
|
#901 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
My też braliśmy ślub 08.08.2009
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
ja w sumie mam 2 na plusie w stosunku do wagi wyjsciowej sprzed ciazy, 3 wliczajac to co schudlam i nadrobilam...ale boje sie ze teraz to bedzie lawinowo w gore szlo bo apetycik mi sie rozbujal
fatal ja mam tak samo- co chwila cos dla siebie mi w oko wpada...w weekend haremki na all strzelilam piekne jeansowe
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie
|
#904 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A ja dziś zaliczyłam glukozę ![]() nayhde to my chyba jesteśmy na tym samym etapie? |
||
|
|
|
#905 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Witam po weekendzie
wyjazd się udał, mimo że pogoda taka sobie.Cytat:
ad 2 mój też myślał, że TAM będzie się patrzeć ![]() Cytat:
![]() ad 2 trzymam kciuki żeby się nie odwróciły Cytat:
![]() gratuluję Cytat:
to wg lekarzy rodzimy tego samego dnia - miałam identycznie (najpierw 12.12 potem 08.12) tak z ciekawości spytam o termin om - czyżby 03.03 Cytat:
A ja chodzę na popołudnia, bo sama pracuję i szkoda mi urlopu tracić na wizyty Cytat:
|
||||||
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Dygotko ja tez martwie sie jak nie czuje Olusia. Ale Tz mi mowi, ze mam dac mu pospac troche a nie ciagle wymagac wierzgania
![]() Sporo rocznic w takim raize w sierpniu my chcielibysmy brac slub we wrzesniu. Dzwonil do mnie ojciec jak pisalam wczesniej... kupuje sobie lodke i nazwal ja Natalia - moim imieniem milo z Jego strony.Glam ciesze sie, ze chlopcy maja dobre ulozenie i wstepnie mozesz rodzic naturalnie Ja ostatnio zaczelam sie obawiac ze jak zaczne rodizc to beda mnie odsylac ze szpitala do szpitala bo miejsc nie bedize
|
|
|
|
#907 |
|
Zadomowienie
|
Witam w ten deszczowy poniedzialek!
Pogoda okropna, wakacje w tym roku to porazka na maxa! Dzis w nocy znow mnie skrecilo przez ten skurcz lydki- a co dziwne- zawsze w prawa mnie lapie! I mam wrazenie takiej guli w nodze ![]() Dzis na 15-ta mam wizyte u swojej gin, pozniej przejde sie po miescie, zrobie sobie taki odpoczynek psychiczny od domu. A Weronika szaleje w najlepsze, chyba sobie robi przemeblowanie w swoim domku
|
#908 |
|
Raczkowanie
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
Nadgonilam, troche sie zeszlo... ide w koncu cos w domu zrobic
Anusiak, domiks, wiolqn, oolong, nayhde gratuluje synkow truskafka jakie cudowne wiesci domiks gratuluje wygranej, ja mam od trzech lat Philipsa, uzywam regularnie i jestem bardzo zadowolona Kobitki pileczki macie sliczne glam faktycznie szybko wyskoczyl ![]() Darusia jak fajnie, ze sie tak szybko zobaczycie ![]() ggoraa, pluusia ale z was zdolne bestie jaki swietne torty![]() Dziewczyny nie przejmujcie sie kilogramami, moja kuzynka przytyla w ciazy 28kg jej synus ma rok a ona wyglada jak jego starsza siostra, taka z niej laseczkaTrzymam kciuki za wizyty ![]() Matko jak mnie ta siara denerwuje
|
|
|
|
#910 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ciekawe która z nas pierwsza urodzi ja zapomniałam sobie zapisać kiedy miałam om, lekarzowi podałam, ze 5.03 ale zaczęłam się zastanawiać co sie wtedy działo i już teraz jestem pewna, że to było jakoś kilka dni wcześniej, możliwe, że 3.03
i can fly but I want his wings... i can love but I need his heart... my angel gabriel http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008071900400430.png nasz aniołek 22.06.2009[*] Nasz kochany syneczek 12.12.2011 http://www.suwaczki.com/tickers/0d1yyx8dra3yoqgo.png Edytowane przez nayhde Czas edycji: 2011-07-25 o 11:18 |
||
|
|
|
#911 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak tak,kojarze.Nie rozumiem tego swiata :/ |
|
|
|
|
#913 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#914 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Ja ostatnio zobaczyłam na wadze że mam 4 kg na +; myślałam że więcej. W poprzedniej ciąży przytyłam 13 kg, a podczas karmienia spadło mi w sumie 15. Ważyłam 48kg. Super się wtedy czułam.
Darusia na siniaki dobra jest maść z arniki, kosztuje jakieś grosze. Ostatnio mała uderzyła się w policzek, szybko posmarowałam i siniaka prawie nie było widać. Jutro mam usg i dowiem się kto mnie dzisiaj tak od rana kopie Szalejecie z tymi ciuszkami. Ja nie kupuję takich małych ,,wyjściowych'', bo mogę nawet nie zdążyć tego założyć maluszkowi. Ale co jak co są słodkie. Ja dla małej kupowałam dużo używanych z Next na ebayu. Później jak dowiedziałam się o wyprzedażach to kupowałam tam. |
|
|
|
#915 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a może pomożecie i zrobimy listę przynajmniej ciuszków jakie są potrzebne maluchowi? tzn. ilość pajacyków czy body itp. i w jakich rozmiarach? ja niedoświadczona mamusia a co wejdę na inne forum to inna lista
Wypiszę to co znalazłam, oczywiście nie mam pojęcia ile sztuk czego ![]() Pajacyki Body Skarpetki Czapeczki Rękawiczki Do szpitala? Kombinezonik Śliniaki |
|
|
|
#916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie też strasznie łapią skurcze w prawej łydce... kiedy coś se tylko zbliża (czuję to nawet podczas snu) momentalnie prostuję nogę jak się da najbardziej i przyciągam palce do siebie - nie pomagam sobie dłonią tylko samą stopą . Czasem robię tak kilkanaście razy w nocy i od początku ciąży zawsze wygrywam ze skurczem Postaraj się poćwiczyć ten odruch, bo wiem co to znaczy kuśtykać 3 dni po straszliwym skurczu.... masakra..... Mnie za to chciał poddusić dzis w nocy własny migdałek. Prawy bardzo urósł - dziwne . Miałam problemy z przełykaniem. Kiedy obudziłam się rano był juz tylko z 20% większy niż lewy i juz tak nie bolał. Przpuszczam że to po tej nie dogrzanej anginie......
|
|
|
#917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zamotałam chyba.. Cytat:
nie chce Was straszyć,ale nie każda chudnie od razu po porodzie i nie jest regułą,że jak się karmi piersią to waga spada-nie zawsze.bo zawsze są wyjątki od reguły.
|
|
#918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
|
|
#919 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra,zalozylam klub
.Jesli macie ochote,to zapraszam.Tylko czy ja mam was teraz zapraszac,czy jak ??Musze jeszcze popatrzec
|
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Dygotko ja nie chcialam zeby ktorakolwiek odebrala mnie zle gdy pisalam co mowil Tz. To logiczne, ze nie kazdy ma mozliwosci wyrwac sie z pracy. Chcialam po prostu podzielic sie szczesciem ktore czuje dzieki Tz'towi. Bo to co i jak mowi o dziecku jest dla mnie mega wazne i cieszy mnie to
![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
to chyba musisz zaproszenia powysylac do kazdej?
|
|
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
elf nie da sie tak raczej rozpisac, moja mala ulewala po kazdym jedzeniu z 6 razy na dobe ja przebieralam jednym dzieciaczkom jeden ciuszek na doe starczy roznie to jest..
|
|
#922 |
|
Wtajemniczenie
|
no to probuje
|
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
a ja uwazam ze jesli komus zalezy zeby schudnac to schudnie, mam doskonale przyklady na to.
Oczywiscie ze trzeba siw ogarnac z jedzeniem i tak dalej ale o to wlasnie chodzi. Dygotka za bardzo chyab osobiscie wzielas pewne rzeczy do siebie, moj tz tez zawsze mowil ze to nasze dziecko i nie wyobraza sobie o nie zobaczyc nieraz sie zwalnial 3 godziny z pracy z w gabinecie pol bylismy, on po prostu taki jest, nie wytrzymalby wiedzacf ze ma mozliwosc a nie poszedlby. Taki po prostu jest, jesli chodzisz sama tobie to odpowiada tz tez to nie ma problemu, gorzej by bylo jakbys chciala zeby chodzil a on by nie chcial.
|
|
#924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Oczywiscie nie znalzlam,jak wyslac zaproszenie .Ale jak wejdzie sie na moj profil,jest tam klub i pod spodem przylacz sie do klubu.Moze to wy musicie tam wchodzic,a ja mam potwierdzac ??
|
|
|
|
|
#925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój strasznie chciał zobaczyć usg 3D, wczesniej był też raz na 2 D ale to czysta ciekawość... Na pozostałe wizyty cały czas chodziłam i do końca juz pewnie będę chodzić sama bo ja jakoś tak dziwnie się stresowałam jak był tż obok.... . Trochę to chore ale tak miałam ![]() Ja na przykłąd widzę po moim mężu, żę on dopiero dorasta heheh, czasem się muszę pobawić w super nianię, wysłać na karnego jeża itd Doskonale też wiem, ze na pewno nie potrafi wyrazić albo nawet nie czuję jeszcze takich emocji kiedy np głaszcze brzuszek itd. objawi się to pewnie wtedy kiedy dzieciątko się urodzi... często mi mówi ze juz się nie moze doczekać. Wydaje mi się że facet dopiero w starszym wieku dorasta do roli ojca. Mój mąż ma 24 lata
|
|
|
#926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój tz najczęściej pracuje po 12 godzin-nie miałby kiedy odpracować-no chyba,że w weekend tak,wzięlam osobiście to do siebie. ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-07-25 o 12:02 |
||
|
|
|
#927 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj TZ chce chodzic,ale lekarka pozwala tylko,zeby byl na USG przez brzuch,czyli 20 i 30 tydzien.Nie wiem dlaczego
|
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
Olusia ja nie umiem jednak dolaczyc sie do klubu
jakbys rozgryzla co trzeba zrobic to napisz ![]() Truscafko moj Tz ma 22lata ale jest baaardzo dojrzaly jak na swoj wiek. Ale to nie znaczy, ze zachowuje sie jak 50letni facet ma swoje zycie z kumplami ale jednoczesnie bardzo chce rodzine, jest troskliwy. Ale wiecej nie zachwalam Dziecko jest planowane a nie przypadkowe
|
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój tż ma 32 lata i to on bardziej pragnął dziecka....do ojcostwa myślę,że dojrzał...
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-07-25 o 12:03 |
|
|
|
|
#930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Poza tym zadnych komplementow,czy podbudowywania na duchu,jak cos boli,czy mam zly humor.Taki juz jest ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Jade do przedszkola,jak wroce zajme sie tym klubem do konca |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

) no ale to taki offtop
ale zostało 40 dni i już na zawsze razem 

(spada mi rano cisnienie).Jedyna osoba,ktora sie mna zainteresowala byla kasjerka,ale nie z kasy,w ktorej placilam,tylko obok.Przygladal mi sie tez jeden pan na wozku inwalidzkim,ale nic nie zrobil (byl z zona,wiec mogl chociaz jej cos powiedziec)...Od dzisiaj nie chodze juz nigdzie sama,bynajmniej nie do sklepow :/

ja zapomniałam sobie zapisać kiedy miałam om, lekarzowi podałam, ze 5.03 ale zaczęłam się zastanawiać co sie wtedy działo i już teraz jestem pewna, że to było jakoś kilka dni wcześniej, możliwe, że 3.03