|
|
#901 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z iloma ludźmi...
Cytat:
Na dodatek jest jednym z inteligentniejszych rozmówców. Nie ze wszystkim się zgadzam z Dopamine , ale czytam go z ciekawością. Cytat:
![]() Cytat:
Mylisz pojęcia : normy i zasady a poglądy, twierdzenia czy nawet definicje to przecież różne rzeczy.. Normy i zasady , nie podlegają subiektywnym interpretacjom , ich wykładnia jest zazwyczaj jednoznaczna. ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ---------- a po co te wycieczki osobiste ?
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2011-09-04 o 02:57 |
|||
|
|
|
|
#902 |
|
Raczkowanie
|
1. 16
2. 8 3. 2 4. 2 5. 2 Dopiero jak dodałam post to zauważyłam, że to nie tylko taka "sonda" ale tez poważne rozmowy, więc wybaczcie za zakłócanie
Edytowane przez astrum1992 Czas edycji: 2011-09-04 o 03:25 |
|
|
|
|
#903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
normy się zmieniaja w zalezności od czasów, w których żyjemy
|
||
|
|
|
|
#904 |
|
jestę wieszczę
|
Zastanawiam się, jak można uznać za inteligentnego kogoś o zawężonym do własnego ego postrzeganiu świata
, ale to nie moja sprawa. To odczucie subiektywne .Ja niestety chyba już po drugim poście przestałam go czytać z zainteresowaniem. Było to później pomieszanie znudzenia, lekkiej irytacji, w końcu współczucia. Niestety połowa mojej rodziny tak truje. Trzeba by się w końcu nauczyć wpuszczać jednym uchem, a wypuszczać drugim.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak btw. Dopcio nie chciał zdefiniować słowa "często", bo to ponoć właśnie bardzo obiektywne słowo i każdy powinien znać jedną i tę samą jego definicję. wszystko fajnie, ale nawet tej jednej i tej samej definicji nie był mi w stanie podać. i nadal nie wiemy czym jest dla niego częsta zmiana partnerów więc nie wiem jak Ty, ale w tym jego stwierdzeniu inteligencja jest ostatnią rzeczą, jaką mogłabym zobaczyć ![]() co do norm, tak jak już mówiłam, kiedyś normą był jeden czarnoskóry niewolnik w każdym gospodarstwie i hajtanie 13letnich dziewczynek z 40letnimi facetami. |
|
|
|
|
|
#906 |
|
Zadomowienie
|
Jak widzę rozmowa zeszła na tor rozkminiania, czy Dopamine jest inteligentny, czy nie, jakie ma IQ, jego definicji słowa "często"...
A że kiedyś były inne normy zachowań, inne przyzwyczajenia i obyczaje... Co to ma do rzeczy? Nie liczy się to, co jest teraz? |
|
|
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
|
#908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nikt mi nie zagwarantuje, że żyjąc według jakichś tam zasad, które jakby nie było ograniczają dość mocno wachlarz moich zachowań, będzie mi się żyło lepiej i że w przyszłości zasady te nie zostaną obalone i ludzie ich nie wyśmieją. nie chcę za kilkadziesiąt lat obudzić się z łapą w nocniku i plując sobie w brodę, bo ograniczałam się w imię bardziej lub mniej absurdalnych zasad, a teraz jest już za późno. wolę działać i potem ewentualnie żałować niż nie robić nic, ograniczać się i marnować najlepsze lata mojego życia, bo ktoś tam może o mnie źle pomyśleć. paranoja. |
||
|
|
|
|
#909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A poza tym, czym oprócz klasy, bo różnica jest diametralna, różni się Dopamine od dżentelmena sprzed 400 lat, który w salonie znajomego wygłaszął swoje mądrości, jak to czarny to nie człowiek?
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
|
#910 | ||
|
zuy mod
|
Cytat:
Cytat:
Swoją drogą, żeby znaleźć normy diametralnie różniące się od "naszych" nie trzeba cofać się w czasie - wystarczy spojrzeć na kulturę Romów albo Muzułmanów.
|
|
|
|
#911 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz, tylko że nikt tutaj nie nazywa dziewic jakimiś cnotkami-niewydymkami, prawiczków zdesperowanymi koniotrzepami [a nawet jesli to się to spotyka z odzewem], a jak on powie "puszczalska" to mamy mu przyklasnąć, bo taki inteligent z bożej łaski się znalazł? ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
|
#912 | ||
|
zuy mod
|
Cytat:
Bez nerw.Cytat:
|
|
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale On tego nie zrozumie. bo tak jak napisała Mojwa, on myśli że "ma racje i nazywa rzeczy po imieniu". nie lubię z nim gadać, bo on używa bardzo emocjonalnie nacechowanych określeń i nie dociera do niego, że sucha rozmowa z używaniem wyrazów emocjonalnie obojętnych jest możliwa. a i dopóki będzie gadał o jakimś zjawisku ogólnie to nikt nie ma prawa się obrazić, bo nikogo nie wzywał z imienia ale dosyć o nim, to nie jego wątek
|
|
|
|
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz ,dlaczego? poniewaz ludzie często GRAJĄ i ukrywają swoje wady,a okres zakochania zasłania nam świerze i obiektywne spojrzenie.nie wierze,że przez pół roku można poznać daną osobe będąc zakochanym,a jeszcze gorzej-czekać z sexem do momentu bycia w 100% pewnym ![]() gdyby ktoś chciał sie wykłócac o bycie prawie-dziewicą to prawie kazda kobieta jest nią częściowo do momentu porodu siłami natury.poprzez stosunek przerywa się błonę,ale szczątki pozostają .tak,więc moje PRAWIE DZIEWICEbądźcie dobrej myśli.jesteście do wzięcia Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2011-09-04 o 15:00 |
|
|
|
|
|
#916 |
|
Przyczajenie
|
Nie dałam rady przebrnąć przez cały wątek więc nie wiem, czy jestem tu jedyna, ale u mnie same JEDYNKI. Łoo jaka ja święta jestem, aż się sama sobie dziwię. Ale jakos tak sobie 17 lat poczekałam na tego mojego 'jedynego' i tak już sobie kilka lat jesteśmy razem
|
|
|
|
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#919 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Wiem, że to nie jest tak, że po 6-12 miesiącach wiemy o drugiej osobie wszystko. Po prostu w ciągu tych 6-12 miesięcy jesteśmy w stanie wiele rzeczy wychwycić. Co nie zmienia faktu, że drugiej osoby nigdy nie poznamy w 100%.
|
|
|
#920 | |||||
|
Zadomowienie
|
Niestety przez ostatnie 3 strony, pojawiła się tylko jedna kulturalna wypowiedź, na którą warto odpowiedzieć, a ponieważ była napisana do mnie, dlatego na nią chętnie odpowiem. Cała reszta, to niestety wycieczki osobiste i to w stosunku do konkretnych osób. Już 3, jak nie 4 osoba mówi Wam, że wcale nie jesteście takie kulturalne, za jakie się próbujecie podawać i nie jest to żadna 'rozmowa na poziomie', tylko dno. Nikogo konkretnego nie nazwałem 'puszczalską', a wielokrotnie pojawiały się Wasze wypowiedzi, określające konkretne, nawet przypadkowe osoby chociażby zakompleksionymi, nie potrafiącymi czytać matołami, a mnie zakompleksionym człowiekiem o ograniczonym do własnego ego sposobie postrzegania itd. Ktoś też pokusił się o stwierdzenie, że trzeba by mnie raz a porządnie przelecieć. Kulturalne to nie jest, zwłaszcza w rozmowie z całkowicie obcą osobą. Było już tutaj napisane, że stwierdzenie, że jakiegoś rodzaju zachowanie to zachowanie puszczalskiej, jest stwierdzeniem ogólnym i nie skierowanej do jakiejś konkretnej osoby - i trudno, jeżeli komuś się to słowo nie podoba. Równie dobrze mógłbym się przyczepić do słowa 'zakompleksiony', ale ponieważ się za takiego nie uważam, dlatego po prostu to pomijam.
Cytat:
Cytat:
Chodzi mi o to, że jeżeli coś dla kogoś jest świadomą decyzją, to tą decyzję można oceniać i z brakiem tolerancji czy wyedukowania w Twoim rozumieniu nie ma to NIC wspólnego. Cytat:
To, że komuś się zdarzy oddać ukradzioną rzecz nie oznacza, że kradzież jest dobra. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
Po prostu uważam, że wchodzimy w relacje z innymi ludźmi i żyjemy w tej samej kulturze przez całe życie, w zwiazku z tym nie wierzę w jakieś znaczne różnice w postrzeganiu słowa 'często' i ekstrema w stylu 'seks raz na 2 miesiące to często, a 1 dziennie to rzadko'. Już ten temat był wałkowany.[/QUOTE]
Eee no nie wiem? Dla mnie np seks często to byłby 3-4 razy w tygodniu, bo nie mam aż tak dużych potrzeb, choć i tak seks mam rzadziej , a dla kogoś często to dopiero codziennie...
|
|
|
|
|
#922 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mówisz o kradzionej cnocie ![]() Cytat:
nie odpowiada ci moje zycie to omijasz mnie z daleka,a nie oceniasz nazywając puszczalską. tak,personalnie nikogo tak nie nazwałeś,ale dyplomatycznie opisałeś określone zachowanie na zasadzie SIEBIE TU WKLEJ Cytat:
to taka ciekawa definicja ![]() co znaczy czesto i co znaczy dużo. ile dla ciebie to mało,a ile kosmos |
||||||
|
|
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eee no nie wiem? Dla mnie np seks często to byłby 3-4 razy w tygodniu, bo nie mam aż tak dużych potrzeb, choć i tak seks mam rzadziej , a dla kogoś często to dopiero codziennie...[/QUOTE]Dla mnie 3-4 razy w tygodniu to norma. Która niestety ostatnio mocno cierpi przez pracę TŻta, więc mamy mniej więcej raz-dwa na tydzień, czyli rzadko. Ciekawe, jak patologiczne mamy normy...
|
|
|
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro normy naszego kręgu kulturowego nie są dla kogoś zrozumiałe, ani oczywiste - to domniemywam ,że większośc wśród fotumowiczek tego wątku to Romki, muzułmanki tudzież kosmitki ?
|
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy wolność,słowa,religii i wyboru.nie mieszkamy w iraku,gdzie twarz musi być zakryta burką,aby nie podniecac panów,ani w afryce,gdzie wycinają łechtaczke,bo grzechem jest uczucie przyjemnosci z sexu
|
|
|
|
|
|
#926 |
|
zuy mod
|
Dopamine, skoro unikasz odpowiedzi na moje pytanie stwierdzam, że prawdopodobnie "jest tak i już".
Na zasadzie wypowiedzi młodej laski z PiSu - jestem konserwatywna - a co to jest konserwatyzm? - yyy no [...] no i o te podatki chodzi i generalnie o wszystko ![]() Mam wrażenie, że Twoje poglądy nie są wynikiem Twoich przemyśleń tylko zakorzenionych poglądów, których nie rozumiesz.
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam pytań. A jak napiszę, że nikt tu nie nazywa dziewic konikami pony to też jest tak właśnie nazwałam?
|
|
|
|
|
#928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
Wolnośc wyboru oznacza ,że możesz sobie wybrac dowolne normy i zgodnie z nimi zyc o ile Twój wybór nie narusza wolności innego człowieka i nie jest sprzeczny z prawem, nie oznacza to , że takie czy inne normy uznane powszechnie w okreśłonej kulturze mozna po swojemu rozumiec czy interpretowac. Mozna ich nie uznawac, nie zmienia to jednak ich wykładni. Owszem czasami i normy moralne się zmieniają , zazwyczaj jednak jest to dośc długi proces ewolucyjny i zaakceptowany przez większośc kręgu kulturowego , w kórym dane normy obowiązują. ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- A jak napiszę , że nie nazywam Ciebie ( wpisz tu dowolny wulgaryzm ), to oczywiście będzie OK ?
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2011-09-04 o 17:15 |
||
|
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
a jeśli kobieta ma w nosie wszelkie normy, lubi seks, nie chce się wiązać, partnerów wybiera starannie, każe im się badać i zmienia ich co powiedzmy 3 miesiące, zawsze wybiera wolnych, chętnych, do niczego ich nie zmusza i nikogo nie krzywdzi... czemu ludziom tak spieszno by ją oceniać? jeśli jej jest wspaniale ze swoim wyborem, czemu zawsze znajdą się ludzie, którzy wywyższają się próbując zniżyć ją do poziomu dzi*ki? czemu Ci ludzie mają się za tak niesamowicie ważnych, że uważają, że ich opinia mogłaby ją zainteresować? po co w ogóle się na jej temat wypowiadają, skoro nie podzielają jej poglądów życiowych? czemu po prostu nie omijają jej z daleka?
wiem, że mają do tego prawo. ale chyba robią to w jakimś celu. no właśnie - w jakim? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.

Zmykam z tego wątku, bo się zaraz nasłucham uwag pod moim adresem. 

bo teraz Dopcio nie ma co przeinaczać