|
|
#901 |
|
Pani Buka
|
Dot.: Maturzyścia '09 - nareszcie część XXVI!
Sydunia, właśnie o takich organizacjach myślałam. Nawet wysłałam maile do dwóch które mnie najbardziej interesują, żeby zapytać o szczegóły, to się nie odzywają
Czym dokładnie jest ten BEST? I tak się właśnie zastanawiałam szczerze mówiąc, jak to wszystko co Ty przeżyłaś czy w ogóle takie wyjazdy mają się do bycia singlem bądź nie Co tam się działo? Jak nie chcesz pisać na wątku to może być maturzyścia albo PW.bo chociaż ja na razie nie mam się też czym martwić, to mam wrażenie, że takie różne studenckie organizacje które ciągle gdzieś wyjeżdżają to są wiesz... dla młodych, szalonych, niezależnych
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ, obie babcie pomagają ![]() Co prawda w nocy nikt mi nie może zbytnio pomóc, żebym nie wstawała jak jestem u siebie Ale jak jestem z TŻtem to on np. mi go daje z łóżeczka a ja karmię przysypiając no i rano jak młodemu na zabawę się zbiera to TŻ idzie z nim do drugiego pokoju a ja dosypiam do następnego karmienia Moja mama często zabiera młodego na spacer a ja odsypiam, sprzątam lub po prostu odpoczywam ![]() Od dwóch tygodni wtorek środa i czwartek chodzę do klubu na ćwiczenia więc ok 1,5h mam całkiem dla siebie- super mi to pomogło się zrelaksować no i nie mam poczucia, że siedzę ciągle tylko z małym ![]() No ogólnie nie narzekam Antek nie miał kolek, jest mega pocieszny i pogodny Nie usypiam go godzinami, bo wystarczy, że dam mu smoka, pieluchę do przytulenia, nakryję i zamyka oczy a ze studiami to nie wiem, bo ja jeszcze nie zaczęłam
|
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Syduniu rewelacyjnie się czyta Twoje posty! Naprawdę, widać ogromną różnicę w Twoim podejściu i hmm.. samopoczuciu Ja sama ostatnio stwierdziłam, że to właśnie teraz jest czas na realizację planów i marzeń.. później będę się bała ryzyka, tego ile mogę stracić.. a teraz? najłatwiej zaryzykować właśnie w młodości ![]() Kasiencja jak chcesz poćwiczyć swój angielski to polecam czytanie książek. To naprawdę dużo daje
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiencja napiszę na PW (chociaż też nie wiem, na ile napiszę wszystko
), tylko trochę później albo jutro. Gdybym zapomniała, to się przypomnij |
|
|
|
#905 |
|
Pani Buka
|
Sydunia jasne
ja też się teraz pakuję do Krakowa... a chodzi mi nie o jakieś szczegółowe opisy Twoich osobistych doświadczeń, bo po co raczej o takie ogólne spostrzeżenia, jak to wygląda od środka i jak może się tam odnaleźć (bądź nie) osoba która np. jest w dość poważnym związku albo coś. to czekam
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Ach, odnośnie samego BESTu mogę napisać teraz i tu
![]() Jest to organizacja, która zrzesza studentów uczelni technicznych w całej Europie (ale nie każda uczelnia techniczna ma swój lokalny Best, w Polsce np. jest jedynie 6). Jak to ładnie było ujęte: Work hard, party harder Każda lokalna grupa wykonuje jakieś swoje zadania, np. organizuje jakieś targi pracy inżynierskie czy inne eventy na swojej uczelni. Oprócz tego 4 razy w roku są organizowane kursy takie jak ten, na którym byłam. Tzn są 4 tury (spring, summer, autumn, winter). Ja byłam na autumn course (AC). Odpowiednio wcześniej są przyjmowane aplikacje przez internet - list motywacyjny, w którym piszesz w jak najbardziej nietypowy sposób, bo no cóż, czytają to tylko studenci i wybierają uczestników studenci. jak napiszesz o tym, jak to bardzo pragniesz się uczyć, jesteś ambitna, pracowita, punktualna - nie przyjmą Cię, bo nie o to tu chodzi trzeba ich zainteresować tym, co się napisze. Zresztą Basia czytałam mój LM, to wie, że nie ma to wiele wspólnego z normalnym LM + są jakieś 3 głupie pytania, na które jakoś kreatywnie trzeba odpowiedzieć. Ja np. miałam jako jedno z nich coś w stylu, że mam banana, butelkę rumu, krowę i megafon, no i muszę jakiś pomysł na biznes z tego wykombinować (bo mój kurs był o tematyce biznesowej). Później członkowie lokalnej grupy, która organizuje dany kurs (oczywiście nie jest tak, że w każdej turze wszyscy organizują, dzisiaj kończy się aplikacja na zimowe i jest tylko 7 do wyboru ) zbierają się, czytają to wszystko i wybierają uczestników tak, żeby zachować zróżnicowanie krajów (max. 2 osoby z kraju, chociaż u mnie były 3 osoby z Polski i 3 z Hiszpanii, ale to na skutek późniejszych roszad z listą oczekujących) i zróżnicowanie płci (chociaż słyszałam, że któryś BEST ma prawie same dziewczyny i biorą samych facetów prawie albo na odwrót ). Organizacja takiego kursu zajmuje nawet ze 3 miesiące Na taki kurs może aplikować każdy student uczelni, która ma swoją grupę. Z tym że w ciągu całych studiów możesz wziąć udział tylko w 3 kursach. Da się to obejść, gdy jesteś członkiem BESTu. Wtedy możesz jechać jako koorganizator lub jako gość. Z tym że jako gość nie można zostać na całym kursie. U nas był jeden Polak jako gość i po kilku dniach wrócił do kraju (ale siedział tam już wcześniej ). Do tego są różne wydarzenia kilkudniowe organizowane tylko dla członków BESTu. Do dzisiaj właśnie są aplikacje na takie jedno organizowane przez Turyn znów w grudniu i żałuję, że nie mogę aplikować, bo bardzo bym chciała pojechać do tych ludzi znów Nawet już patrzyłam, czy mój wydział nie ma podpisanego Erasmusa z tamtejszą politechniką, ale nie
|
|
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sydunia zazdroszczę takiego wyjazdu Nikki pokaż tego przystojniaka
|
|
|
|
|
#908 |
|
maszyna, nie człowiek
|
A ja nie uzywam podkladu ostatnio, troche kremu tonującego ziaja nuno albo anno doro i na to puder sypki z My Secret
![]() Uuuuh zwalczylam minimum nauki
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
heloooł
![]() wróciłam do domu właśnie, zmęczona jak diabli ale zadowolona :p Tż też bo wreszcie morze zobaczył ![]() Sydunia super że wyjazd się udał
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że będę szła do TŻta i zgram sobie na pendrive fotki z chrzcin no ale się nie udało a na tych co mam to nie widać go zbytnio...
wrzucę na dniach na bank byliśmy z TŻtem na Smerfach w kinie fajnie byłoMar morze
|
|
#911 |
|
maszyna, nie człowiek
|
aaaale bym poszla do kina
na razie w tym tygodniu zaplanowalam ortopede, echo serca i czekolade z przyjaciolką
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z młodyma przyjaciółka moja zlewa na mnie ![]() ![]()
|
|
|
#913 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja tez we wtorek, echo w czwartek, w srode trza sie uczyc, w piatek czekolada
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
Nikki super, że sobie tak dobrze radzisz. A poza tym, jak Mama zadowolona to i Maluch szczęśliwy. Więc w sumie, wszyscy na tym korzystają. Czekamy na fotki
![]() Renia u mnie to nie aż tyle, ale w porównaniu do poprzednich dwóch lat, kiedy nie musiałam robić NIC, to teraz nagle mi się wydaje, że to dużo roboty. ![]() Marg, zazdroszczę. Tylko pewnie zimno na plaży, co?Wczoraj oglądaliśmy z TŻtem Jak wytresować smoka, mega pozytywny film! A dziś niestety powrót do rzeczywistości, zabieram się zaraz za naukę słówek na kolosa i potem na wykłady. Do 21. |
|
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ale ładnie dziś słońce świeci a najlepiej to mróz, słońce i śnieg ![]() Ja za to dziś idę do gina-endokrynologa, ciekawe co mi powie ![]() Miłego dnia
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
nie właśnie było ciepło
fajna pogoda była ![]() wczoraj jak wysiedliśmy z pociągu w Olsztynie to powiało chłodem ;p jestem na okienku jeszcze muszę wrócić na godzinę ćwiczeń...a o 16 seminarium
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
argh! jestem wściekła na moje koleżanki -.- nie było mnie tydzień temu na zajęciach z ang, bo byłam chora. Cały tydzień siedziałam w domu, dopiero się ruszyłam w czw na laboratorium.. Poprosiłam je, żeby mi po każdym dniu napisały mniej więcej co było, żebym nie była w tyle. No i oczywiście, napisały. Dziś przychodzę na ang, pytam jeszcze raz co było, bo chciałam się na szybko przygotować, a koleżanka, że w sumie nic ciekawego nie było. A co się okazało? kartkówka.... one dostały po 5, bo się uczyły. Musiały się uczyć, bo nie są zbyt dobre z ang i dużo wysiłku ich kosztuje, żeby testy zaliczyć. Więc nie mam pojęcia co im dało to że mi nie powiedziały
mi zabrakło punktu żeby zaliczyć... dobrze, że za tydzień mogę poprawić. Ale będę miała 2 razy więcej nauki, bo jest następna kartkówka....inv, ta bajka jest mega z resztą napisałam Ci na fb o tym czemu tak ją lubię ![]()
|
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam agamy
To nic, że była ona w towarzystwie karaluchów i innych. Była urocza
|
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
Vinka za✂✂✂iste kolezanki..
Popsul mi sie laptop, a mam kilka rzeczy do zrobienia na zajecia. Dobrze, ze chociaz mam internet w komorce Agusia i jak tam po testach smartfona?
|
|
|
|
#920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam fotki z chrzcin zaraz wrzucę Cytat:
![]()
|
|
|
#921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumiem takiego czegoś, co im to dało że Ty nie wiedziałaś... Nikki czekam na zdjęcia
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
wrzuciłam kilka fot na album w profilu
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
Łaaa Nikki jaki słodziak, i minę dobrą strzelił
![]() ![]() Dobra idę spać ![]() dobrej nocki
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
Nikki,Maluch słodziutki i Ty też super wyglądasz
![]() Vinia, nie przejmuj się, na pewno to poprawisz. A koleżankom mogłaś podziękować dosadnie za przekazanie świetnych informacji... Nie lubię takich ludzi. ![]() Zmykam zaraz robić obiad, zamierzam wyczarować coś z udek z kurczaka. I nie mam dziś seminarium, więc będę w domu przed 20! |
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
ja jestem właśnie po zajęciach i po pierwszej niezapowiedzianej wejściówce z przestępczości kryminalnej a Tż właśnie zadzwonił i powiedział mi że sprzedał samochód
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Hop hop!
![]() Nikki, wspaniała z was Rodzinka Maluch ... |
|
|
|
#928 |
|
maszyna, nie człowiek
|
piszcie coś, bo zacznę sie uczyć...
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
Odkąd wróciłam, cały czas coś jem
ciągle tylko myślę, co jeszcze mogę
|
|
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
Ja odstawiłam tabsy i od tego czasu mam mega apetyt
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.

Co tam się działo? Jak nie chcesz pisać na wątku to może być maturzyścia albo PW.

Ale jak jestem z TŻtem to on np. mi go daje z łóżeczka a ja karmię przysypiając
raczej o takie ogólne spostrzeżenia, jak to wygląda od środka i jak może się tam odnaleźć (bądź nie) osoba która np. jest w dość poważnym związku albo coś.
Nawet już patrzyłam, czy mój wydział nie ma podpisanego Erasmusa z tamtejszą politechniką, ale nie

ciągle tylko myślę, co jeszcze mogę
Blog kosmetyczno-pazurkowy