Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-20, 17:42   #901
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
MissZuzia każda wersja ubioru dzieciaczka, ktorą podałaś jest dobra (na pampersa nie trzeba zadnych majtek zakładać, sam się trzyma). Czy założysz bodziaka z długim rękawem i na to śpiochy czy pajaca, to zależy tylko od temperatury jaką masz w domu. Ale lepiej dziecka nie przegrzewać, maluszkom na ogół jest cieplej niż dorosłym (krew szybciej krąży), tylko nie sugerować się zimnymi rączkami i stópkami (na karku się sprawdza).

ja ostatnio mało pisze, ale czytam was na bieżąco. Moja Emi stała się małym szatanem, wszędzie chce chodzić a nie zawsze ma się czego złapać i się drze, żeby jej pomóc do tego ten ząb co się kluje od 2 tygodni wykluć się nie może i ją boli, bo pcha rączki i co popadnie do buziuni i gryzie. Ale już ma niezłą górkę na dziąśle i taką twardą, więc myślę że lada dzień powitamy ten pierwszy ząb

ja dziś na badaniach byłam w labku.

dodatkowo mój mąż miał tydzień temu artroskopię kolana i chodzi o kulach i nie ma z niego żadnego pożytku w domu ja muszę się zająć sama sobą, małą, domem i jeszcze nim, bo nawet sobie szklanki herbaty z kuchni do pokoju nie przeniesie także fajnie mam
Anankee oj to nie zazdroszczę sytuacji w domu, ale pewnie mąż jak tylko dojdzie do siebie to Cię odciąży trochę. To dopiero pierwszy ząbek Twojej córci?

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o prawa pracowników to ja doskonale wiem, że nie jest tak jak powinno być. Mój szef to szycha w mieście i nikt mu nie podskoczy(jeździ samochodem pod wpływem, lub na wielkim kacu, nawet policji się nie boi). Facet wyprawia co mu się podoba. Ludzi ma za hołotę. Wiadomo że teraz każdemu na pracy zależy i nikt mu się nie sprzeciwi. A on jeszcze potrafił wyskoczyć z tekstem "jak się nie podoba to może się Pani zwolnić"
U mnie jak ciężarna chciała iść na badania to nie było problemu z wyjściem, ale trzeba było odpracować czas wyjścia!
Anabellita kawał chama jednym słowem, ale tak to już jest na tym świecie, że kto ma kasę ten rządzi.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 17:50   #902
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Hejka
Jestem w domku Zjedliśy z TZtem obiadek, już się wyprysznicowałam i wlazłam do łóżeczka

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Hejka

Jaka ja jestem niewyspana... wstaje 3 razy w nocy zeby cos zjesc tez was napada taki głód? jak nie zjem to mi sie zbiera na

Natisska,
mi też niedobrze jak jestem głodna (ale tak zawsze miałam), ale nie wstaję w nocy na jedzenie na szczęście

Cytat:
Jeśli chodzi o prawa pracowników to ja doskonale wiem, że nie jest tak jak powinno być. Mój szef to szycha w mieście i nikt mu nie podskoczy(jeździ samochodem pod wpływem, lub na wielkim kacu, nawet policji się nie boi). Facet wyprawia co mu się podoba. Ludzi ma za hołotę. Wiadomo że teraz każdemu na pracy zależy i nikt mu się nie sprzeciwi. A on jeszcze potrafił wyskoczyć z tekstem "jak się nie podoba to może się Pani zwolnić"
U mnie jak ciężarna chciała iść na badania to nie było problemu z wyjściem, ale trzeba było odpracować czas wyjścia!
No u mnie nie powinno byc problemu, nie mogę narzekać. Jak trzeba to wychdzę na badania, czy do lekarza

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Lucy1111 też już bym chciała czuć ruchy mojej kruszynki - musimy jeszcze trochę poczekać.

Dziewczyny macie też tak jak ja? jesteście częściej glodne i nie wiecie co zjeść? ja po prostu otwieram lodówkę i patrze- znowu to samo- wędlina, serek biały ,żółty... itp. pomidor... ile mogę jeść to samo!!!
nie mam pomysłów już. Muszę częściej bo jestem głodna ale nudzi mnie już to jedzenie!
nie potrafię już wymyślać.
A Wy co jadacie na śniadanie?
od razu piszę ,że u mnie płatki z mlekiem nie wchodzą w grę bo nie trawie już czystego mleka... a ciepłego tym bardziej.

Tak, mam tak samo. Otwieram lodówkę i odechciewa mi się jeść, bo wszystko już mi się znudziło

Cytat:
jedzenie ... jedzeniem... a jak Wam się chce pić to co preferujecie?
Ja od paru tygodni nie pije nic innego ( oprócz herbaty oczywiście bo kawa nie za bardzo mi teraz smakuje) oprócz soku z czarnej porzeczki i soku pomarańczowego. Mogę to pić litrami. sok pomarańczowy w szczególności.
Woda nie smakuje .... i co mam z tym zrobić ?
A jak u Was z tym pragnieniem?

Ja tak miałam na początku, wody nie mogłam pić Tylko słodkie napoje Teraz już wodę strawię, ale najbardziej podchodzi mi Nestea Chwilkę miałam fazę na sok pomarańczowy, ale już mi przeszło

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 18:01   #903
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ja tam mogę pic wszystko największą ochotę mam na to czego nie powinnam czyli cola i sprite ale straam się głównie wodę pić...

oglądam ubranka w necie i szukam sklepów tanich innych niż allegro jeszcze
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 18:03   #904
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
A teraz napisze troche co u mnie:

Jak na razie dobrze, wyjechalam na pare dni do rodzicow. Wlasnie wyleguje sie na łozku i tak cudownie slonko swieci. Samopoczucie sprzyja. Z moim TZem juz troche lepiej, moze dlatego,ze widzialam sie z nim ostatnio w czwartek i tylko 3godz, bo jechal w nocy w trase. Dzis wraca, wiec zobaczymy co dalej. Jednak przyznam szczerze, ze troche sie boje. Bylam wczoraj u gina i byloby ok, gdyby nie jedno paskudztwo. Pojawily sie hemoroidy albo bardziej dosadnie krwawe guzki z leczeniem musze wstrzymac sie do konca ciazy, bo teraz gdybym zabrala sie za leczenie "istnieje zagrozenie zycia" tak powiedzial moj gin masakra
Oj Madzia to niedobrze z tymi hemoroidami. Dobrze, że wyjechałaś na trochę do rodziców, odpoczniesz, odstresujesz się, a TZ może wkońcu coś zrozumie.
Stary 2011-09-20, 18:29   #905
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Anulka_86 ja biorę PregnaPlus ale kosztuje ok 43zł/30 tabl.
Nie jestem pewna, ale kwas foliowy powinno się odstawić lub zmniejszyć dawkę po I trymestrze. Upewnij sie czy w tabletkach z witaminami, które bierzesz nie ma kwasu foliowego bo jeśli bierzesz go dodatkowo w osobnej tabletce to myślę że powinnaś folik odstawić. Co za dużo to nie zdrowo
Ja też biorę PregnaPlus Ostatnio dorwałam je w cenie 36,50 i jeszcze rabat dostałam

Cytat:
czesc Mamusie
Melduje sie po dłuższej nieobecnosci.
[...]
Jak na razie dobrze, wyjechalam na pare dni do rodzicow. Wlasnie wyleguje sie na łozku i tak cudownie slonko swieci. Samopoczucie sprzyja. Z moim TZem juz troche lepiej, moze dlatego,ze widzialam sie z nim ostatnio w czwartek i tylko 3godz, bo jechal w nocy w trase. Dzis wraca, wiec zobaczymy co dalej. Jednak przyznam szczerze, ze troche sie boje. Bylam wczoraj u gina i byloby ok, gdyby nie jedno paskudztwo. Pojawily sie hemoroidy albo bardziej dosadnie krwawe guzki z leczeniem musze wstrzymac sie do konca ciazy, bo teraz gdybym zabrala sie za leczenie "istnieje zagrozenie zycia" tak powiedzial moj gin masakra

Magda
, dobrze, że już lepiej między Wami, ale niepokoi mnie to, że służy Wam rozłąka .. Ale może to tylko chwilowe, i się ułoży Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
najpierw to ona zajrzy do Torunia, bo po drodze do Wrocka
Pearl, no to podróż masz już zaplanowaną

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Kupujecie już wózki??
Nie

Cytat:
Uska Nie wolno pić toniku w ciazy!!! tonik zawiera chinine,ktora jest szkodliwa dla płodu
O widzisz, nie wiedziałam I na początku ciąży czasami piłam, ale potem gazowane odstawiłam, i czasem teraz coli się napiję jak mam smaka
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Dziewczyny, w ogole mysle ze warto pomyslec o jakims wspolnym spotkaniu !!!
Chociaz z drugiej strony moze byc ciezko z tymi naszymi brzuchami, lozyskami i anemiamii...
Taaaa, fajnie, tylko ja mam wszędzie daleko z tej Galicji nieszczęsnej
Do Warszawy mogę najdalej, ale tylkojeśli TZ mnie zawiezie samochodem - bo autobusem mowy nie ma, za bardzo by mnie wytrzęsło

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
A

Idziemy w sobote na impreze urodzinowa do lokalu i nie mam pojecia jak sie ubrac ostatnio mialam niewysokie koturny i bolal mnie kregoslup, myslicie ze wypada isc w płaskich butach? ehh w sukienke zadna nie wejde mam problem
Wypada, kochana Jesteś w ciąży przecież

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
niech sobie z moim chłopem poda rękę

też mam te witaminy, ale cieżko je połykać

mysle ze najlepszym miejscem na spotkanie jest TORUŃ
Oj, wymyśliła Nigdy nie byłam w Toruniu, i bardzo chętnie bym pojechała, ale trochę za daleko jak dla ciężarnej

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
pepcowe body

bez rękawków po 3,99 i z długim po 5,99 z kaczuszką i z kotkiem i niedźwiedź z bebilonu
Sliczne i miś i ubranka
Oczywiścei do mnie Bebilon nic nie przysłał, bo po co do Galicji ??

Stary 2011-09-20, 18:32   #906
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Agawoo ja próbki johnsona dostałam z 1,5 tyg temu gdzie Wy wszystkie juz dawno zapomniałyście, ze je dostałyscie.

Czekam jeszcze na tą lovellę
a poza tym do wszystkich firm "dzieciowych" do których na pisałam to tylko ze 2 odpisały, ze nie rozsyłają próbek a reszta nic.....

macie jeszcze próbki z czegoś?
Stary 2011-09-20, 18:34   #907
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
ile już przytyłyście? bo ja 5 kg a dziś zaczynam 19 tydzień
ja tez dzis zaczynam 19 tydzien przytylam 2 kilo i tez jestem z Rybnika
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 18:34   #908
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość

Uska o pokszywie nie słyszałam, musze poszukac ale nie wiem czy gdzies tu dostane. Kolega też mi dzisiaj powiedział w pracy żeby robi nasiadówki na wypaże z kory dbowej ale gdzie ja tu kore debową dostane

Kasik,
w ciąży nasiadowki niewskazane chyba

Stary 2011-09-20, 18:35   #909
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Kasik,
tez gdzieś czytałam, ze nie bardzo....
Stary 2011-09-20, 18:37   #910
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Agawoo ja próbki johnsona dostałam z 1,5 tyg temu gdzie Wy wszystkie juz dawno zapomniałyście, ze je dostałyscie.

Czekam jeszcze na tą lovellę
a poza tym do wszystkich firm "dzieciowych" do których na pisałam to tylko ze 2 odpisały, ze nie rozsyłają próbek a reszta nic.....

macie jeszcze próbki z czegoś?
No Johnsona też niedawno dostałam :/
A z jakich firm jeszcze zamawiałaś?

Stary 2011-09-20, 18:40   #911
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
No Johnsona też niedawno dostałam :/
A z jakich firm jeszcze zamawiałaś?
ja tylko pisałam czy rozsyłają próbki-do wszytskich firm jakie mi przyszły do głowy ;D ale d... blada

tylko ta lovella-któras tutaj link podawała....ciekawe kiedy przyjdzie...
Stary 2011-09-20, 19:00   #912
AgaMili
BAN stały

Ehh ale jestem niezadowolona z wizyty u poloznej . Dopiero w domu sobie wszystko przypomnialam i otoz nawet mnie nie zwazyla ( raz tylko mnie wazyla 10 tyg temu), poza tym powinna mi dac dzis certyfikat do macierzynskiego i czytalam na innym watku ze dziewczynom polozna sama o tym mowila czy potrzebuja i w ogole wyjasniala jakie maja prawa a moja nic mimo ze mowilam ze pracuje a pozniej w domu poczytalam na necie i za 4 tygodnie moge juz wyslac forme o macierzynski, i od 28tc moge dostawac juz kase, przez 9 miesiecy ale potrzebuje zaswiadczenie od poloznej a ze nastepna wizyte mam za 6 tygodni to nie wiem czy umowic sie wczesniej zebym miala to zaswiadczenie za 4 tygodnie czy poczekac, ale raczej czekac nie bede bo ja juz marze o tym zeby nie pracowac.
No a poza tym posluchalam tetna synka, zmierzyla mi cisnienie i zapytala jak sie czuje. Gdy powiedzialam ze zle to nawet nic nie powiedziala tylko zapytala czy boli mnie serce i czy to ostry bol a ze mam dusznosci to normalne.

Agatek ja czuje sie dobrze, dziekuje . Mialam grype zoladkowa ale juz przeszla

Monika, Neska super ubranka. Monika to Ty juz masz chyba wszystko?

Kasikzaki wspolczuje dolegliwosci z pecherzem, ja na szczescie nie mam takich problemow i nawet nie wiem co by moglo na to pomoc.

Kamciurka super wozek

A moje dziecko wlasnie stoi przy oknie, stuka w szybe i sie drze " ej pani slysys mnie? to ja milenka "
edit:
A teraz przyszla do mnie i patrzy ze ogladam ciuszki dla dzidzi na allegro i widziala podusie do wozka, poklepala mnie po ramieniu i mowi "nie martw sie mama, ja mam podusie do wozka lali to ci dam"

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-09-20 o 19:04
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 19:04   #913
NataliaM1103
Rozeznanie

właśnie dzwoniła położna i jutro o 9 będzie u mnie.to druga wizyta.ostatnio uczyła mnie oddychac ciekawe co jutro dowiem się nowego.Tyle miałam do niej pytań a dzisiaj jak na złośc nic nie pamiętam
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 19:15   #914
uska000
Zadomowienie

dziewczyny o co chodzi z ta polozna?? myslalam ze ona tylko w uk przychodzi w pl tez?? skad sie ja bierze itp?

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 19:20   #915
Anulka_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
właśnie dzwoniła położna i jutro o 9 będzie u mnie.to druga wizyta.ostatnio uczyła mnie oddychac ciekawe co jutro dowiem się nowego.Tyle miałam do niej pytań a dzisiaj jak na złośc nic nie pamiętam
Cześć , widzę ,że jesteś z Gostynia. Miło. To moje strony...
ja teraz w Poznaniu bo kończę ostatni rok studiów...
Kiedy będziesz rodzić? pytam z ciekawości... bo ja to zależy gdzie będę
Albo w Poznaniu albo właśnie w Gostyniu.
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 19:27   #916
Haniula
Zakorzenienie

oooo matulu was nadrobic to graniczy z cudem

pochwale sie dzisiejszymi nabytkam ogrodniczki i szlafrok to na pozniej, ale podobalo mi sie wiec wzielam
a jutro jedziemy z tz ogladac mebelki do pokoju Lenki i moze pojedziemy do jakiegos komisu dzieciencego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0275.jpg (101,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0277.jpg (201,1 KB, 18 załadowań)
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 19:34   #917
renata:)
Zadomowienie

dziękuję dziewczyny za gratulacje powiem wam że dzieje się strasznie dużo u mnie coraz to nowszych nowości...wczoraj się dowiedziałam że dostałam się na Akademię Sztuk Pięknych na mgr...jestem oszołomiona! od października zaczynam studia...obyśmy dały rade z Lilką przez pierwszy semestr, a później dziekanka na rok i kontynuuję.
jutro już trochę zwalniam więc na pewno do was zajrzę i poczytam co się dzieje. Może mi się uda znowu wbić
całuski

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 19:36   #918
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczyny za gratulacje powiem wam że dzieje się strasznie dużo u mnie coraz to nowszych nowości...wczoraj się dowiedziałam że dostałam się na Akademię Sztuk Pięknych na mgr...jestem oszołomiona! od października zaczynam studia...obyśmy dały rade z Lilką przez pierwszy semestr, a później dziekanka na rok i kontynuuję.
jutro już trochę zwalniam więc na pewno do was zajrzę i poczytam co się dzieje. Może mi się uda znowu wbić
całuski
super znów powód do gratulacji !!!!
Stary 2011-09-20, 19:38   #919
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Cześć , widzę ,że jesteś z Gostynia. Miło. To moje strony...
ja teraz w Poznaniu bo kończę ostatni rok studiów...
Kiedy będziesz rodzić? pytam z ciekawości... bo ja to zależy gdzie będę
Albo w Poznaniu albo właśnie w Gostyniu.
Witam Anulka_86 - miło poznac
Termin mam na 12 stycznia no i rodzic będę w Gostyniu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 19:42   #920
Haniula
Zakorzenienie

renata same dobre wiesci

My z lenka tez bedziemy jeszcze studiowac, mi zostal ostatni rok, mam nadzieje, że jakoś sobie poradzimy
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 19:43   #921
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
dziewczyny o co chodzi z ta polozna?? myslalam ze ona tylko w uk przychodzi w pl tez?? skad sie ja bierze itp?
Jakieś 2 lata temu będą na wizycie kontrolnej u ginekologa w ośrodku zdrowia była akurat położna i zapisywałam kobietki,więc i ja się zapisalam.Mówiła,żeby odezwac się jak będę w ciąży.
Jakiś miesiąc temu zadzwoniłam ,umówiłyśmy się i tak jutro przychodzi drugi raz do mnie.Mierzy tętno dziecka - słyszę serduszko Synusia mojego.Dala mi listę potrzebnych rzeczy do pielęgnacji dziecka i uczyła oddychac.Bardzo fajna kobieta,wiem też ,że prowadzi u nas szkołę rodzenia .
Stary 2011-09-20, 19:49   #922
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Ja już po pracy
Pecherz w miare ok, da sie wytrzymac.......

Juto miałam jechac do siostry a ta sie bidulka pochorowała, wiec nie bede ryzykowac i dopiero w przyszłym tygodniu pojade

....a ja znowu kisiel wcinam
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 19:50   #923
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
ja tylko pisałam czy rozsyłają próbki-do wszytskich firm jakie mi przyszły do głowy ;D ale d... blada

tylko ta lovella-któras tutaj link podawała....ciekawe kiedy przyjdzie...
No ja już się nie załapałam na lovelle

Stary 2011-09-20, 19:51   #924
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Ja już po pracy
Pecherz w miare ok, da sie wytrzymac.......

Juto miałam jechac do siostry a ta sie bidulka pochorowała, wiec nie bede ryzykowac i dopiero w przyszłym tygodniu pojade

....a ja znowu kisiel wcinam
pij dużo, zebyś dużo siusiała wtedy bakterie się wypłukują. i jedz kwaśne rzeczy, żeby mocz zakwasić wtedy bakterie mają trudniej życ
Stary 2011-09-20, 20:02   #925
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
ja po wizycie...
wszystkie gites majonez tzn moj mocz, glukoza, mały fikał, ze jak zwykle uciekał lekarce i musiała po całkym brzuchu za nim ganiać, zeby tętna posłuchąc
moje morfologiaa-podobna jak /Wasze ;/
leukocyty podwyzszone (no bo przeziębiona jestem)
czerwone-3,6mln
hemoglobina-11,3 (norma od 12 - nawset mnie tak na studiach nauczyli)
hematokryt 33,6

wiec szału nie ma- dlatego dostałam żelazo

no i nowe badania do zrobienia-morfo, mocz, wr znow i coombs znow
no i zalecenie kontroli u dentysty (będę u orto w przyszłym tyg to poproszę, zeby zerknęła)

no i zwolniionko dalej

bylam tez w pracy zajrzec-zwolnienie zawiezc. wszyscy mowia, ze wygladam ładnie i mało przytyłam (wg wagi u lekarza 5 kg)

no wlazłam do PEpco i sie wnerwilam bo jest u nas dyskryminacja prawie same dziewczyńskie rzeczy ;/ wrrr ale pojadę do pepco w miejscowosci tesciow to moze tam bedzie inaczej
ale kupilam 4 bodziaki za maleńkie pieniążki

i w domu czekała paczka z BEBILONU a tam misiaczek pluszowy
zaraz foty machnę

ale się napisałam..........
Neska za wizytę.
Stary 2011-09-20, 20:04   #926
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Witam dziewczyny
Cały dzień jestem zestresowana dzisiaj,a to z powodu tego ,iż czuję jakos od 2 dni miej ruchów Synusia.Ruchy są pojedyncze a nie tak jak przed tem jeden za drugim no i nie tak często.
Proszę Was o radę ...
Natalia ja ogólnie czuje ruchy od jakies 6tyg ale mam wrażenie że w ostatnim tygodniu też są zadsze, nie wiem może to datego ze zaczełam pracowac i sie wiecej ruszam. Pociesza mnie to że kazdego wieczoru jak sie kłade to Milenka fika i to mnie uspokaja

Cytat:

Kasik,
upss.... to nie wiedziałam, ale faktycznie jak sie nad tym zastanowic to wygrzewanie tyłka to chyba nie bardzo
Cytat:
całuski
Och...to super wieści....gratulacjekla ski:
Cytat:
pij dużo, zebyś dużo siusiała wtedy bakterie się wypłukują. i jedz kwaśne rzeczy, żeby mocz zakwasić wtedy bakterie mają trudniej życ
dzieki, tak zrobie
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 20:14   #927
agawoo
Zakorzenienie

Neska, chyba zapomniałam wczesniej - za wizytę

Cytat:
całuski

Renata, gratulacje

Stary 2011-09-20, 20:17   #928
magda1804
Rozeznanie

O masakra byłam tu dzisiaj i przez pół dnia tyyyle stron ale nadrobiłam

nawojka, agawoo dziękuje za slowa otuchy

Cytat:
kurde a ja z 10l wypilam;/ kurde nie wiedzialam
kochana juz nie zamartwiaj sie teraz! tak jak dziewczyny napisaly: bylas u lekarza?-bylas, robilas badania?-robilas, dzidzia zdrowa?-zdrowa. Ja nie wiedzac, ze zajde w ciaze (w drugim tyg cyklu) zatrułam sie tabletkami i boje sie jak cholera, ale jestem dobrej mysli

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
a tym tonikiem az tak sie nie przejmuj
na badaniach bylas? bylas
dzidzia zdrowa? zdrowa
wiec teraz po prostu przestan pic, ale nie daj sie zwariowac
Popieram

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
kolejne ciuszki sprezentowane kilka z nich kupiłam w lumpku za jedyne 6zł oraz 2 bodziaki z długim rękawem i 2 kaftaniki są nowiutkie kupione przez babcie Michasia
śliczne

Cytat:
Witam dziewczyny
Cały dzień jestem zestresowana dzisiaj,a to z powodu tego ,iż czuję jakos od 2 dni miej ruchów Synusia.Ruchy są pojedyncze a nie tak jak przed tem jeden za drugim no i nie tak często.
Proszę Was o radę ...
Natalia o swoich obawach powiedz położnej, ona na pewno Cie uspokoi

Cytat:
Uska w pl od jakiegos czasu ciaza zajmuje sie po czesci polozna, pomaga prowadzic ciaze. Masz prawo wybrac sobie sama położna, a później nawet (w razie W) zmienic dwa razy, za trzecim razem jest to platne. Kontakt do położnej moze dac Ci kolezanka, gin czy ktos taki. Polozna najlepiej wybrac ok 20tyg, nie wiem jak inne, ale moja przychodzi co tydzien, bada tetno dzidzi, odpowiada na moje pytania, pomoze wybrac mi szkole rodzenia i takie tam. Jezeli nie wybierzesz poloznej w ciazy, to po porodzie zostanie ona odgórnie narzucona. To chyba tak informacyjnie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
oooo matulu was nadrobic to graniczy z cudem

pochwale sie dzisiejszymi nabytkam ogrodniczki i szlafrok to na pozniej, ale podobalo mi sie wiec wzielam
a jutro jedziemy z tz ogladac mebelki do pokoju Lenki i moze pojedziemy do jakiegos komisu dzieciencego
Lenka bedzie modnisiąśliczne

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 20:21   #929
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

hmm ja tez nie wiedziałam o tych położnych ;/
ale mam koleżankę położną to ją wykorzystam
Stary 2011-09-20, 20:24   #930
anankee
Rozeznanie

dzięki dziewczyny za słowa otuchy

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Anankee oj to nie zazdroszczę sytuacji w domu, ale pewnie mąż jak tylko dojdzie do siebie to Cię odciąży trochę. To dopiero pierwszy ząbek Twojej córci?
tak, to dopiero pierwszy ząbek w sobotę kończy 10 miesięcy. Jakoś nie chcą jej te zęby powyłazić
co do męża to tak szybko chyba nie dojdzie do siebie. Rehabilitacja po tym zabiegu jest długa, a i tak cały czas będzie musiał to kolano oszczędzać.
Cieszę się, że miał ten zabieg teraz, bo początkowo miał mieć w grudniu, to nie wyobrażam sobie. Ja już bym była na końcówce ciąży, z małym jęczydłem u nogi i jeszcze on kaleka o kulach nie wiem kto by mnie do porodu wiózł

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości