Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-20, 12:35   #841
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

ja zaraz będę jadła kanapki ze szprotem w sosie pomidorowym made in biedronka kakao też bym wypiła, ale nie wiem ile tutaj to kosztuje ponoc drogie, no zobaczę, a co mi tam

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 12:41   #842
mala_stopka
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
mala_stopka super, że jesteś z okolic Poznania. Zawsze możemy się wymieniać informacjami. Chodzi do lekarza w Poznaniu?
Wiesz , jak patrzę na Twoje zdjęcie z córcią to bardzo przypominasz mi taką moją znajomą z Lubonia. Kiedyś chodziłyśmy razem do szkoły policealnej jeszcze zanim zaczęłam studia.... hm.. a może to Twoja siostra?
Bo ta koleżanka ma dwóch synków, dlatego to na pewno nie ona.
tak chodze do gina w P-niu, do Medicusa na ul. 3 maja

a moja siostra to raczej nie jest... nie ma potomstwa i do policealnej chyba tez nie chodzila a poza tym ja poznaniara jestem, a lubonianka napływowa od 4 lat

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Ja jestem prawie prawie z waszych okolic - Leszno
super

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
A jak z miesiem, jesz??? Masz ochote? Bo mnie az skreca, jak mam cos miesnego zjesc, ale teraz sie zmuszam, zeby pozbyc sie tej anemii. Podobno to kolejny znak, ze dziewczynka, bo z chlopcem w brzuchu kobiety bardziej maja ochote na miecho. Tylko ile w tym prawdy...
Ale tez sie jaram, ze bedzie niespodzianka. Wszyscy beda do samego konca trzymani w niepewnosci
no więc ja będę mieć drugą dziewuchę i w poprzedniej ciąży i teraz od początku mam ciągle ochotę na kwaśne i mięcho.... na słodkie niekoniecznie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Mam pytanko
wersje ubioru dziecka to:
1. body z długim i na to pajac z długim czy lepiej na body założyć spiochy? skoro body już ma długi rękaw to po co znów coś długiego (pajac) nakladać? Czy chodzi tu o tą warstwę więcej dla maluszka -wszędzie piszą żeby ubierac dziecko jedna wastwę więcej niż samemu
2. kaftanik plus pajac czy też śpiochy? co wtedy na pupę z pieluchą? Jakieś majtki
3. sam pajac może być? czy to tylko wersja letnia?

Kurka chcę zacząć kupowac i nie wiem ile czego i najwazniejsze - CO DO CZEGO mam dylematy i dywaguję jak nad wózkiem!!! Dobrze że mebelki już mam wybrane bo co by to było
tu juz któraś z laseczek odpowiedziala, a ja potwierdze, ze kombinacja jest zalezna od temparatury powietrza jaką masz w domu, ale ja najczęściej stosowalałam:
1. bodziak na krótki rekaw + pajac
2. bodziak na długi rekaw + śpioch
3. bodziak na krótki rekaw + kaftanik + spodenki ze stópkami

samego pajaca dawałam jak zrobilo się ciepło na dworze, a mała w nocy sie rozkopywała, a nie za bardzo tolerowała śpiworek, który ją krępował i nie mogła wierzgać

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
A co na obiadek robicie dzisiaj?

I miałam Was się pytać co bierzecie za witaminy.
dzisiaj gołąbki inaczej, czyli nie zawijam, tylko mięcho, kapuchę i ryż mieszam razem, formuje takie większe klopsy i do pomidorowego sosu... mniam

witaminki biorę Prenatal Classic i nie biorę codziennie tylko co drugi, ginka powiedziala, ze tak wystarczy, jeśli się dobrze odzywiam, bo po co mam tak pasć dzidziusia, zeby wielki rósł i później trudniej urodzić
zresztą przy Idze tez tak brałam i dzidzia była jak ta lala: 3120 g i wielka głowa za tatusiem

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
walcze z kapusta na golabki ale ma takiego glaba ze ja pierdziu... noze polamie;p
ha ha ha uśmiałam się, bo ja też dzisiaj miałam przejścia w kuchni z takim jednym głąbem....łatwo się nie poddał
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 12:41   #843
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Ojej ale fajny facet przystojny i na dodatek obchodzi się z dzidziusiem jak mało kto, a ja myślałam, że w dzisiejszych czasach to chłopy tylko mecze oglądają
------------------------
Byłam w Polo i trafiłam na kajzerki prosto z pieca Zeżarłam 3 i nadal głooodna jestem Jak w sklepie zobaczyłam wędzoną makrele to ślinotoku dostała,ale.... właśnie mi przeszło

Mam sporo jabłek, zabieram się za szarlotkę
pyszne są kajzerki ciepłe z Polo

facet fajny, on jest fizjoterapeutą, ma swoje książki dotyczące dzieci. Często bywał w DDTVN

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Kupujecie już wózki??
my zakup planujemy na listopad
Stary 2011-09-20, 12:41   #844
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziewczyny, pomalowałam sobie pazury przed wyjazdem na niby koralowy kolor no i A. patrzy jakie długaśne są "takie długie masz paznokcie??? ale to tipsy nie??? " aż dziś w nocy mi z wrażenia jeden się złamał i to środkowy (ale tips to nie był of kors )

Wczoraj mówię, żeby poszedł pomyc naczynia (w maju codziennie mył) a on, że nie, bo: "zmywarki wstawiam w środy i soboty, bo wiesz, to zużycie wody i tabletek" jeszcze zlewu nie mają w kuchni i trzeba myc w lazience ale może już niedługo... ładnie się tu urządzili w ogóle, tyle rzeczy fajnych i znaleźli, dostali, kupili używane, naprawdę ekstra

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-09-20 o 12:43
Stary 2011-09-20, 12:43   #845
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

hej mamuśki

U mnie znowu szaro buro i deszczowo. Siedzę pod kocem, bo zimno.

miłego dnia

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 12:48   #846
MMONIKA9
Wtajemniczenie

cześć mamuśki ja właśnie piję kawkę i zajadam sie biszkoptami mocze je sobie w kawuni pychotka
staram sie was na bierząco podczytywać ale ciężko z tym kompem tutaj spowolnionym bo jak widze strone która otwiera mi sie 5 min to mnie jasna ciasna strzela i se daje spokoj bo nerwicy tu można dostać - bo ja nadal u rodziców pod koniec tyg jakoś chyba wracam do siebie musze załatwić sobie zaświadczenie o ciąży od lekarza wtedy będe mieć więcej zniżek i darmowego leczenia na zęby tak mi dentystka powiedziała bym sobie załatwiła bo kobietą w ciązy więcej przysługuje.
no prze te kilka dni u rodziców schudłam 2 kg dlatego dzis sobie pozwoliłam na biszkopciki bo po ostatniej wizycie u lekarza jak się dowiedziałam ze przez mc nadrobiłam 5 kg to myślałam ze sie rozpłacze ważyłam już tyle ile powinnam mieć na sam koniec ciąży a gdzie tu jeszcze te 14 tyg? ale tu mam pilnuje bym się słodkim nie zażerałą bym mocno nie przyprawiałą i nie soliła tak dużo i waga spada co mnie bardzo cieszy
w sobote i niedziele byłam z rodzicami w sklepach z akcesoriami dziecięcymi i jeden sklep bardzo mi sie spodobal wszystko ładnei poukladane taki bardzo przestrzenny sklep i odrazu nam wpadl w oko jeden wózek wszyscy nim byliśmy zachwyceni i chyba na niego sie zdecyduję lekki,ładny super się prowadzi zawieszenie wózka rewelacja na nasze chodniki no idealny wózek dla mnei tzn taki jaki mi się marzył i chyba juz jestem zdecydowana http://dino.sklep.pl/nowy/tako-balli...0aee51b0b4742c
Stary 2011-09-20, 12:53   #847
mala_stopka
Zadomowienie

dziewczyny czy wy widzicie ile juz naskobałyście postów??? jak tak dalej pójdzie to do końca września założymy kolejną część.... hi hi

i kupilam sobie przez allegro taki płaszczyk : http://allegro.pl/show_item.php?item=1790711665 mialam Wam juz pisac wczesniej, ale jakos mi umknęło, jest całkiem niezły i taki jak na fotkach, tyle, ze nieocieplany, ale mi taki wystarczy, bo duzo po dworze szwędać się nie będę...
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 13:02   #848
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wy widzicie ile juz naskobałyście postów??? jak tak dalej pójdzie to do końca września założymy kolejną część.... hi hi

i kupilam sobie przez allegro taki płaszczyk : http://allegro.pl/show_item.php?item=1790711665 mialam Wam juz pisac wczesniej, ale jakos mi umknęło, jest całkiem niezły i taki jak na fotkach, tyle, ze nieocieplany, ale mi taki wystarczy, bo duzo po dworze szwędać się nie będę...
śliczny!!!!
szkoda, że to nie jest zimowa wersja, bo bym od razu kupiła...
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 13:05   #849
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
super, muszę poczytać o tym co jeść, może następne wyniki będą lepsze
moge podeslac Tobie ulotke,ktora dostalam od swojego gina
moja kumpela wyleczyla sie pijac przez 3 tygodnie sok z:
1 buraka
1 marchewki
1 korzenia pietruszki
1 jablka
1 suszonej sliwki (ja zjadam ja razem z sokiem,bo jak wycisnac sok z suszonej sliwki?)
1 selera naciowego
Cytat:
Napisane przez inutil
moi mają w tym roku 30 rocznicę i też aż miło na nich patrzeć, zresztą tż tak samo. Więc wzorce mamy dobre
tez piekna rocznica
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
wczoraj się położył o 23.30 i zasnął wkurzyłam się... ale, że nie mogłam spac, wstałam, zapaliłam małe światełko, uwiązałam go i zgwałciłam chyba był wymęczony pracą, w końcu 11,5 h robił na dworzu
jestes NIE-MOZ-LI-WA
no,ale dobrze, ze umiesz siegac po swoje
Cytat:
Napisane przez Agatek
Nie chwal się w razie co, że najpierw u Ciebie było dziecko, a potem ślub, bo na pewno po mamusi to powtórzy
Jeszcze się nie urodziły a my przyszłośc mamy zaplanowaną
Z drugiej strony wole,zeby mi przyszla w ciazy z facetem, ktory bedzie ja kochal i szanowal z wzajemnoscia, niz z mezem, z ktorym po kilku latach mialaby byc nieszczesliwa

Taa....nie ma to jak dac dziecku wolna reke
Cytat:
Napisane przez Agatek
no wiem wiem, czytałam, że nie można aż tak dużo, dlatego raz w tygodniu biorę w pasztecie też jest duża zawartośc wit. A więc wszystko z umiarem of kors
Datego pasztetu tez nie jem, chociaz juz nie raz mialam ochote.
Cytat:
Napisane przez Agatek
ja oglądam przepis na zrycie! tzn życie fiml megaśny!!
moja mama to oglada i bardzo lubi
ja na razie wole sie w nic nowego nie wciagac,bo juz i tak za duzo tych tasiemcow ogladam...do niektorych to az sie wstyd przyznac
np na pewno nie powiem, ze ogladam pamietniki wampirow i plotkare

Cytat:
kope lat!!
Nie ładnie wpadac do sypialni bez uprzedzenia!!! no wiesz! wczoraj P. chciał nam wtargnąc i prawie by nas przyłapał
no ale u Was to mozna sie domyslec, ze trzeba uwazac, a ja tam kilka razy wpadlam zupelnie nieswiadoma, ze oni jeszcze moga
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Pearl ja wybralam ten wozek bo mi sie spodobal, nie zwracalam uwagi na reszte, tzn. tak, ale i tak w porownaniu z innymi, ktore mi sie podobaly jest najlzejszy, wiec bedzie moj, chce go, pragne
oooo, to super, ze jestes az tak zdecydowana
ja caly czas sie waham
musze w koncu wybrac sie do jakiejs hurtowni dzieciej i wymacac je wszystkie na zywo ale jak juz kiedys pisalam,widzialam espiro, tylko ze atlantic chyba i faktycznie byl sliczny
Cytat:
Napisane przez kamciurka
Ty przyjezdzaj do tego Wrocka, chociaz fakt taka podroz przy tym lozysku, to moze jeszcze poczekaj troche, ale jak bedziesz we Wro to musimy sie spotkac na kawke my i nasze lozyska
romantyczka...
nie napisze "my i nasze dzieciatka" tylko od razu lozyska
a co do spotkania, to ja bardzo chetnie milo byloby sie spotkac z Wami (Toba, Dzidzia i lozyskiem )

Cytat:
najpierw to ona zajrzy do Torunia, bo po drodze do Wrocka
gdybym jechala pociagiem z Mazur, to na pewno, ale jak mi juz powzoli lekarz jechac, to rozloze to na kilka dni i najpierw dojade do Warszawy do Tzta,przespie sie i posiedze z jeden dzien,a pozniej wsiade w jakis expres do Wro

Dziewczyny, w ogole mysle ze warto pomyslec o jakims wspolnym spotkaniu !!!
Chociaz z drugiej strony moze byc ciezko z tymi naszymi brzuchami, lozyskami i anemiamii...

Kropeczko, dzieki za info o spodniach. Chyba tez sie zdecyduje, bo cena jest bardzo zachecajaca Tylko na wszelki wypadek wezme 38, gdybym miala sie jeszcze bardziej roztyc. Poza tym ja zmarzluch jestem i zima zawsze pod spodnie wkladam rajtuzy ( ssseksssi ) to lepiej miec troche w zapasie

Cytat:
Napisane przez Kropeczka
My to chyba nigdy nie będziemy spali przytuleni do siebie, bo nam jest za gorąco Czasami to jak się przytulamy w łóżku, to jedno mówi, że koniec przytulania, bo gorąco
A tak serio, to mi się marzy, że jak będziemy mieli po 60 lat, to będziemy sobie chodzili na spacerki prowadząc się za rączki
To tez jest moje marzenie. Rozczula mnie widok tak spacerujacych dziadkow. Och, ciekawe,czy bedzie nam dane...

Cytat:
nie wiem czy to juz pisalam ale tz zlozyl komode mlodemu i okazawszy sie za ma wioecej ciuchow niz ja;p
przyzwyczajaj sie

a tym tonikiem az tak sie nie przejmuj
na badaniach bylas? bylas
dzidzia zdrowa? zdrowa
wiec teraz po prostu przestan pic, ale nie daj sie zwariowac

Cytat:
Kupujecie już wózki??
Ja jeszcze nie. Robie wywiady, przegladam fora i chce jeszcze wszystkie ewentualne typy sama wymacac.

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-09-20 o 13:08
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 13:05   #850
staraupa
Raczkowanie

OSTRZEŻENIE
dziewczyny kupiłam przez allegro takie dwa zakupy i okazały się bardzo kiepskie jakościowo. Pieluchy są baaardzo cienkie i bardzo twarde i byle jakie o komplecie już nawet nie wspomnę fatalne szwy, materiał i w ogóle niezbyt udany. Uważajcie zatem na tą panią...
http://allegro.pl/show_item.php?item=1803301029
http://allegro.pl/show_item.php?item=1802539636

jedyny pozytyw to szybka dostawa!
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 13:08   #851
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
najpierw to ona zajrzy do Torunia, bo po drodze do Wrocka
oj to bedzie dluga droga
Cytat:
Kupujecie już wózki??
ja niiiiiiiiii dopiero w styczniu jakos, ale przegladalam, ogladalam i sie zdecydowałam, ten akurat co ja kupuje to nowy model, wiec i pewnie cena troche spadnie do stycznia
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
cześć mamuśki ja właśnie piję kawkę i zajadam sie biszkoptami mocze je sobie w kawuni pychotka
staram sie was na bierząco podczytywać ale ciężko z tym kompem tutaj spowolnionym bo jak widze strone która otwiera mi sie 5 min to mnie jasna ciasna strzela i se daje spokoj bo nerwicy tu można dostać - bo ja nadal u rodziców pod koniec tyg jakoś chyba wracam do siebie musze załatwić sobie zaświadczenie o ciąży od lekarza wtedy będe mieć więcej zniżek i darmowego leczenia na zęby tak mi dentystka powiedziała bym sobie załatwiła bo kobietą w ciązy więcej przysługuje.
no prze te kilka dni u rodziców schudłam 2 kg dlatego dzis sobie pozwoliłam na biszkopciki bo po ostatniej wizycie u lekarza jak się dowiedziałam ze przez mc nadrobiłam 5 kg to myślałam ze sie rozpłacze ważyłam już tyle ile powinnam mieć na sam koniec ciąży a gdzie tu jeszcze te 14 tyg? ale tu mam pilnuje bym się słodkim nie zażerałą bym mocno nie przyprawiałą i nie soliła tak dużo i waga spada co mnie bardzo cieszy
w sobote i niedziele byłam z rodzicami w sklepach z akcesoriami dziecięcymi i jeden sklep bardzo mi sie spodobal wszystko ładnei poukladane taki bardzo przestrzenny sklep i odrazu nam wpadl w oko jeden wózek wszyscy nim byliśmy zachwyceni i chyba na niego sie zdecyduję lekki,ładny super się prowadzi zawieszenie wózka rewelacja na nasze chodniki no idealny wózek dla mnei tzn taki jaki mi się marzył i chyba juz jestem zdecydowana http://dino.sklep.pl/nowy/tako-balli...0aee51b0b4742c
jezu biszkopty i kawa chyba wyskocze do sklepu
powiem Ci ze ja to zwolenniczka bardziej kosmicznych niz klasycznych wozkow ale ten mi sie naprawde podoba bardzo elegancki
Cytat:

plaszczyk rewelacyjny

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 13:09   #852
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Ale produkujecie

mala_stopka bardzo ładny ten płaszczyk i niedrogi ale jak dla mnie to jesienny bo ja straszny zmarzluch jestem i na zime musze puchowke kupic
A na teraz własnie kliknełam ponczo nie moglam nic fajnego znalezc w sklepach bo wszystkie z fredzlami a tak bedzie po ciazy tez git http://allegro.pl/ponczo-narzutka-ci...822150903.html

Ah i dla Juniora
http://allegro.pl/show_item.php?item=1830237225
i
http://allegro.pl/next-rewelacyjny-b...820948586.html

jak fajnie ze znam plec zaczynam oficjalne szaleństwo ! oby tylko budżet wytrzymał hehe
I coraz częściej myśle o małym jako Stasiu, chyba tak zostanie....

Idziemy w sobote na impreze urodzinowa do lokalu i nie mam pojecia jak sie ubrac ostatnio mialam niewysokie koturny i bolal mnie kregoslup, myslicie ze wypada isc w płaskich butach? ehh w sukienke zadna nie wejde mam problem

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 13:11   #853
MMONIKA9
Wtajemniczenie

kolejne ciuszki sprezentowane kilka z nich kupiłam w lumpku za jedyne 6zł oraz 2 bodziaki z długim rękawem i 2 kaftaniki są nowiutkie kupione przez babcie Michasia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cats.jpg (87,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (90,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (43,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (50,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (61,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (59,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (51,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (46,2 KB, 14 załadowań)
Stary 2011-09-20, 13:14   #854
Anulka_86
Raczkowanie

" no więc ja będę mieć drugą dziewuchę i w poprzedniej ciąży i teraz od początku mam ciągle ochotę na kwaśne i mięcho.... na słodkie niekoniecznie "

ja tylko mam ochotę na kwaśne a widziałam już na USG ,że będzie chłopak.
Każdy widzę ma inaczej

Dziewczyny Wy tak szybko piszecie!!!! pojechałam tylko do Lidla nie było mnie raptem godzinę i już 2 strony do przodu.
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 13:15   #855
MMONIKA9
Wtajemniczenie

aha to ostatnie to materiały na pościel
Stary 2011-09-20, 13:15   #856
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
OSTRZEŻENIE
dziewczyny kupiłam przez allegro takie dwa zakupy i okazały się bardzo kiepskie jakościowo. Pieluchy są baaardzo cienkie i bardzo twarde i byle jakie o komplecie już nawet nie wspomnę fatalne szwy, materiał i w ogóle niezbyt udany. Uważajcie zatem na tą panią...
http://allegro.pl/show_item.php?item=1803301029
http://allegro.pl/show_item.php?item=1802539636

jedyny pozytyw to szybka dostawa!
dzięki za ostrzeżenie
pieluszki moze po praniu sie poprawią ?? ??

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 13:16   #857
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:

romantyczka...
nie napisze "my i nasze dzieciatka" tylko od razu lozyska
a co do spotkania, to ja bardzo chetnie milo byloby sie spotkac z Wami (Toba, Dzidzia i lozyskiem )
to troche nas tam bedzie

natisska swietne te ciuszki, a ponczo ostatnio wlasnie ogladalam tez na all i chyba sobie kupie, fajna sprawa na ciaze

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 13:17   #858
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:

Dziewczyny, w ogole mysle ze warto pomyslec o jakims wspolnym spotkaniu !!!
Fajnie by było tylko jak my się zjedziemy w jedno miejsce z całej Polski ?

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 13:23   #859
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
kolejne ciuszki sprezentowane kilka z nich kupiłam w lumpku za jedyne 6zł oraz 2 bodziaki z długim rękawem i 2 kaftaniki są nowiutkie kupione przez babcie Michasia
ile Ty masz ciuszków. A ja myślałam że mam dużo

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
A na teraz własnie kliknełam ponczo nie moglam nic fajnego znalezc w sklepach bo wszystkie z fredzlami a tak bedzie po ciazy tez git http://allegro.pl/ponczo-narzutka-ci...822150903.html

Ah i dla Juniora
http://allegro.pl/show_item.php?item=1830237225
i
http://allegro.pl/next-rewelacyjny-b...820948586.html

jak fajnie ze znam plec zaczynam oficjalne szaleństwo ! oby tylko budżet wytrzymał hehe
I coraz częściej myśle o małym jako Stasiu, chyba tak zostanie....

Idziemy w sobote na impreze urodzinowa do lokalu i nie mam pojecia jak sie ubrac ostatnio mialam niewysokie koturny i bolal mnie kregoslup, myslicie ze wypada isc w płaskich butach? ehh w sukienke zadna nie wejde mam problem
myślę, że spokojnie wypada o ile do sukienki adidasów nie nałożysz
poncho super i cuda dla Stasia
Stary 2011-09-20, 13:27   #860
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
jestes NIE-MOZ-LI-WA
no,ale dobrze, ze umiesz siegac po swoje
on bidak zmęczony to sama go wzięłam w obroty dobrze, że wzięłam ze sobą sprzęt, to i działac można
Cytat:
Z drugiej strony wole,zeby mi przyszla w ciazy z facetem, ktory bedzie ja kochal i szanowal z wzajemnoscia, niz z mezem, z ktorym po kilku latach mialaby byc nieszczesliwa

Taa....nie ma to jak dac dziecku wolna reke
noo, facet to podstawa! Ciekawa jestem jacy oni będą za 15 lat- czy się młodzież zmieni? oby na lepsze...
Cytat:
Datego pasztetu tez nie jem, chociaz juz nie raz mialam ochote.
aaa tam jakbyś zjadła 2 kanapki w tyg to by się nic nie stało a pasztecik zdrowy
Cytat:
moja mama to oglada i bardzo lubi
ja na razie wole sie w nic nowego nie wciagac,bo juz i tak za duzo tych tasiemcow ogladam...do niektorych to az sie wstyd przyznac
np na pewno nie powiem, ze ogladam pamietniki wampirow i plotkare
hihihi, dobrze, że przepis leci raz w tyg wcześniej oglądałam prosto w tyłek, ale się zrobił beznadziejny serial i przestałam oglądac

Cytat:
no ale u Was to mozna sie domyslec, ze trzeba uwazac, a ja tam kilka razy wpadlam zupelnie nieswiadoma, ze oni jeszcze moga
pewka, że mogą, no co co, nie mogą? nie zabieraj im tego, co najlepsze
Cytat:
Ja jeszcze nie. Robie wywiady, przegladam fora i chce jeszcze wszystkie ewentualne typy sama wymacac.
ja to kupię w grudniu wózek, albo nawet w połowie, bo i tak chcę używany najpierw ciuszki, kosmetyki, łóżeczko i na końcu wózeczek
A skąd Ty w ogóle jesteś? Mrągowo czy jak?
Cytat:
oj to bedzie dluga droga
no jeszcze po drodze Bydgoszcz to i parę laseczek się załapie

Stary 2011-09-20, 13:33   #861
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
no więc ja będę mieć drugą dziewuchę i w poprzedniej ciąży i teraz od początku mam ciągle ochotę na kwaśne i mięcho.... na słodkie niekoniecznie
i znowu nadzieja na chlopczyka zawitala u mnie
chociaz coraz intensywniej myslimy z tztem o zenskim imieniu
chyba podswiadomie jakos we dwoje czujemy dziolche
Cytat:
Dziewczyny, pomalowałam sobie pazury przed wyjazdem na niby koralowy kolor no i A. patrzy jakie długaśne są "takie długie masz paznokcie??? ale to tipsy nie??? " aż dziś w nocy mi z wrażenia jeden się złamał i to środkowy (ale tips to nie był of kors )
przyzwyczajaj sie, bo przy dziecku to sobie z dlugimi paznokciami nie pofikasz :P i cale szczescie - ogladalam program, na ktorym pokazywali,ile bakteri zbiera sie pod dlugimi paznokciami
masakra

Super, ze ladnie tam sobie urzadzili. To jest super w Niemczech,ze mozna znalezc super rzeczy na wystawkach

Cytat:
A dlaczego mialoby nie wypadac??? Ja generalnie innych butow nie uznaje i tylko na wesela zakladam na pierwszy moment obcasy,a pozniej i tak zmieniam na plaskie sandalki.
W ciazy to raczej nie wypada w szpilkach

Inutil, zakochalam sie w tym panu Zaraz podesle go tztowi

Stary 2011-09-20, 13:40   #862
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
przyzwyczajaj sie, bo przy dziecku to sobie z dlugimi paznokciami nie pofikasz :P i cale szczescie - ogladalam program, na ktorym pokazywali,ile bakteri zbiera sie pod dlugimi paznokciami
masakra

Super, ze ladnie tam sobie urzadzili. To jest super w Niemczech,ze mozna znalezc super rzeczy na wystawkach
Jak się uczyłam to też miałam długaśne no, a że teraz siedzę i nic nie robię, to zapuszczam i się podniecam nimi no ale przy dziecku wiem, że trzeba będzie ostro obciąc lipa! No ale cóż Dziś ścinam bo nie fajnie wyglądają z jednym pękniętym

A co do wystawek- rewelka dywan to np. nowy znaleźli

Stary 2011-09-20, 13:40   #863
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
to troche nas tam bedzie
fakt
niezla ekipa sie uzbierala
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Fajnie by było tylko jak my się zjedziemy w jedno miejsce z całej Polski ?
Hm...dla chcacego nic trudnego. Trzeba wybrac jakies centralne miejsce, zeby bylo z kazdego miasta mniej wiecej tyle samo. Warszawianki beda chyba na wygranej pozycji...

Cytat:
on bidak zmęczony to sama go wzięłam w obroty dobrze, że wzięłam ze sobą sprzęt, to i działac można
przezorny zawsze ubezpieczony
Cytat:
Napisane przez Agatek
noo, facet to podstawa! Ciekawa jestem jacy oni będą za 15 lat- czy się młodzież zmieni? oby na lepsze...
taaaa
zapomnij
nie ma takiej opcji
mnie juz przeraza mlodziez, a co dopiero nastepne pokolenie ? pocieszam sie tylko,ze moja babcia tez tak mowila o moim pokoleniu
Cytat:
aaa tam jakbyś zjadła 2 kanapki w tyg to by się nic nie stało a pasztecik zdrowy
to ide zjesc kanapke z pasztetowa
Cytat:
Napisane przez Agatek
pewka, że mogą, no co co, nie mogą? nie zabieraj im tego, co najlepsze
nie zabiram, nie zabieram
po prostu juz do nich na takim spotanie nie wchodze
Cytat:
Napisane przez Agatek
A skąd Ty w ogóle jesteś? Mrągowo czy jak?
pffff
Mragowo...
Jestem z Giżycka - stolicy Mazur

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 13:49   #864
*Agatek*
Zakorzenienie

Jem czekoladę z orzechami coś mi wróciło chyba słodkie
przeszukałam wszystkie kąty za KARAMELLO i nie mogę znaleźc!! tż schował przede mną i za chiny wywęszyc nie mogę
Cytat:
pffff
Mragowo...
270 km do mnie

Ile do Wawy jedziesz??

Stary 2011-09-20, 13:53   #865
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny dziękujemy z Juniorem za gratki Pewka, że jestem dumna, marzyłam o pierwszym chłopcu Mamy tylko problem z imieniem, mi sie podoba Staś, Igor, Jakub a mąż ciągle mówi.... Adolf nie powiem nawet jak mnie tym wkurza...

niech sobie z moim chłopem poda rękę
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
a który jesteś tydzień?
ja 18t2d :/
biorę pharmaton martuelle.
I z pomysłami na śniadania i kolacje też jest ciężko
muszę sobie urozmaicać, bo inaczej, gdybym jadła jeden produkt w kółko, to bym zwariowała. Teraz np. jem bułki mleczne z dżemem. Parę dni temu miałam chętkę na serek topiony. Muszę kupić jakąś wędlinę, bo czuję, że będę miała na nią jutro ochotę
W międzyczasie owoce. Jem dużo jabłek.
też mam te witaminy, ale cieżko je połykać

mysle ze najlepszym miejscem na spotkanie jest TORUŃ
Stary 2011-09-20, 13:59   #866
dph
Rozeznanie

Cytat:

super ten płaszczyk masz go już w domu? pochwal się zdjęciami w realu
kropeczka te Twoje dżinsy z allegro też fajne, muszę się w końcu na coś zdecydować bo za chwilę to i spodnie dresowe będą za małe :/ ile już przytyłyście? bo ja 5 kg a dziś zaczynam 19 tydzień

Edytowane przez dph
Czas edycji: 2011-09-20 o 14:01
dph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 14:07   #867
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dobry

Cytat:
ogarnela mnie dzis depresja jesienna;(

ahh z lozka sie nie chce wychodzic
no co Ty!!! coś się stało czy tak po prostu???

Cytat:
aaaa i wybaczcie ktos pytal jaki wozek chce kupic, nie pamietam kto ale linka wstawiam kolor 05 http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...806530675.html

http://www.youtube.com/watch?v=HYbxifkaKrA
podoba mi się
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
moja corka pierwszy raz zapodała mi całą serie kopniakow na raz hehe super uczucie , a teraz juz znowu lecą pojedyncze
no to super
Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
[B]ja ostatnio mało pisze, ale czytam was na bieżąco. Moja Emi stała się małym szatanem, wszędzie chce chodzić a nie zawsze ma się czego złapać i się drze, żeby jej pomóc do tego ten ząb co się kluje od 2 tygodni wykluć się nie może i ją boli, bo pcha rączki i co popadnie do buziuni i gryzie. Ale już ma niezłą górkę na dziąśle i taką twardą, więc myślę że lada dzień powitamy ten pierwszy ząb

czayli diabełka masz
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Lucy siara pewnie, mi nic nie leci, ale czasem leci a czasem nie (ale złota myśl)

hmm cóż za zdanie trzeba to zapamiętac
Cytat:
Napisane przez *Agatek*;29514185wczoraj się położył o 23.30 i zasnął :1wsciekly wkurzyłam się... :pala: ale, że nie mogłam spac, wstałam, zapaliłam małe światełko, uwiązałam [COLOR=White
go i zgwałciłam [/COLOR] chyba był wymęczony pracą, w końcu 11,5 h robił na dworzu
zbocznica
Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Jak na razie dobrze, wyjechalam na pare dni do rodzicow. Wlasnie wyleguje sie na łozku i tak cudownie slonko swieci. Samopoczucie sprzyja. Z moim TZem juz troche lepiej, moze dlatego,ze widzialam sie z nim ostatnio w czwartek i tylko 3godz, bo jechal w nocy w trase. Dzis wraca, wiec zobaczymy co dalej. Jednak przyznam szczerze, ze troche sie boje. Bylam wczoraj u gina i byloby ok, gdyby nie jedno paskudztwo. Pojawily sie hemoroidy albo bardziej dosadnie krwawe guzki z leczeniem musze wstrzymac sie do konca ciazy, bo teraz gdybym zabrala sie za leczenie "istnieje zagrozenie zycia" tak powiedzial moj gin masakra
no jak mozna nas tak zostawiac
ale współczuję dolegliwości... domyślam się, ze nic fajnego
Cytat:
Kupujecie już wózki??
nieee... gdzies w listopadzie/grudniu dopiero. teraz tylko oglądamy

Cytat:
wow szalejesz kochana

ja po wizycie...
wszystkie gites majonez tzn moj mocz, glukoza, mały fikał, ze jak zwykle uciekał lekarce i musiała po całkym brzuchu za nim ganiać, zeby tętna posłuchąc
moje morfologiaa-podobna jak /Wasze ;/
leukocyty podwyzszone (no bo przeziębiona jestem)
czerwone-3,6mln
hemoglobina-11,3 (norma od 12 - nawset mnie tak na studiach nauczyli)
hematokryt 33,6

wiec szału nie ma- dlatego dostałam żelazo

no i nowe badania do zrobienia-morfo, mocz, wr znow i coombs znow
no i zalecenie kontroli u dentysty (będę u orto w przyszłym tyg to poproszę, zeby zerknęła)

no i zwolniionko dalej

bylam tez w pracy zajrzec-zwolnienie zawiezc. wszyscy mowia, ze wygladam ładnie i mało przytyłam (wg wagi u lekarza 5 kg)

no wlazłam do PEpco i sie wnerwilam bo jest u nas dyskryminacja prawie same dziewczyńskie rzeczy ;/ wrrr ale pojadę do pepco w miejscowosci tesciow to moze tam bedzie inaczej
ale kupilam 4 bodziaki za maleńkie pieniążki

i w domu czekała paczka z BEBILONU a tam misiaczek pluszowy
zaraz foty machnę

ale się napisałam..........
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 14:18   #868
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

pepcowe body

bez rękawków po 3,99 i z długim po 5,99 z kaczuszką i z kotkiem i niedźwiedź z bebilonu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2017.jpg (34,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2018.jpg (38,5 KB, 16 załadowań)
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 14:23   #869
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
fakt
niezla ekipa sie uzbierala

Hm...dla chcacego nic trudnego. Trzeba wybrac jakies centralne miejsce, zeby bylo z kazdego miasta mniej wiecej tyle samo. Warszawianki beda chyba na wygranej pozycji...

Mragowo...
ja jestem bardzo chętna na spotkanie z Wami
Mi pasuje centrum.

A w Giżycku byłam teraz w wakacje, a raczej w okolicach nad jeziorkiem, w sierpniu ale jeszcze wtedy chyba nie udzielałaś się na naszym forum

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
dobry

ja po wizycie...
wszystkie gites majonez tzn moj mocz, glukoza, mały fikał, ze jak zwykle uciekał lekarce i musiała po całkym brzuchu za nim ganiać, zeby tętna posłuchąc
moje morfologiaa-podobna jak /Wasze ;/
leukocyty podwyzszone (no bo przeziębiona jestem)
czerwone-3,6mln
hemoglobina-11,3 (norma od 12 - nawset mnie tak na studiach nauczyli)
hematokryt 33,6

wiec szału nie ma- dlatego dostałam żelazo

no i nowe badania do zrobienia-morfo, mocz, wr znow i coombs znow
no i zalecenie kontroli u dentysty (będę u orto w przyszłym tyg to poproszę, zeby zerknęła)

no i zwolniionko dalej

bylam tez w pracy zajrzec-zwolnienie zawiezc. wszyscy mowia, ze wygladam ładnie i mało przytyłam (wg wagi u lekarza 5 kg)

no wlazłam do PEpco i sie wnerwilam bo jest u nas dyskryminacja prawie same dziewczyńskie rzeczy ;/ wrrr ale pojadę do pepco w miejscowosci tesciow to moze tam bedzie inaczej
ale kupilam 4 bodziaki za maleńkie pieniążki

i w domu czekała paczka z BEBILONU a tam misiaczek pluszowy
zaraz foty machnę

ale się napisałam..........
super, że wszystko ok.
dzizas nie piszcie juz o tym Pepco bo mnie skręca a do 1.10 tak daaaaleko

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 14:24   #870
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
pepcowe body

bez rękawków po 3,99 i z długim po 5,99 z kaczuszką i z kotkiem i niedźwiedź z bebilonu
fajowe bodziaki, tez sie wybiore do pepco, tylko nie wiem gdzie u mnie w łodzi jest ten sklep
tak w ogóle to wycinacie metki z tych ciuszków dziecinnych??

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości