|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 | |
Spaceroholiczka
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#902 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj spróbuję 'nakręcić' włosy na siemię lniane ;p maska po myciu a później ugniatanie żelem i czekanie na efekty, bez późniejszego czesania. ja chce loczki ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- tak w ogóle to mam też nadzieję, że je tą maską nawilżę, bo po wakacjach nad morzem zrobiło się sianko ![]()
![]() |
#903 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#904 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I gratuluję działania ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#905 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Pogrubione ![]() Prostolinijna osoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
Zakorzenienie
|
say-hello jaki blask
![]() ![]() Mam pytanie, warto zainwestować w szczotkę z włosia dzika? można na niej suszyć? chcę dużą płaską szczotkę i się zastanawiam jaką kupić... |
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczyny
![]() ![]()
#908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś miałam problem i opisałam jak sobie z nim radziłam to dostałam odp, że za dużo rzeczy robiłam i wszystko powinnam odstawic. A to używałam po pojawieniu się problemu, więc nie mogła to być przyczyna... ale nie dało się wytłumaczyć ![]() kupiłam żel z biedry i co? przyszedł mi po chwili ten z BU ![]() chciałam się pożegnać, bo wyjeżdżam, do usłyszenia za tydzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Raczkowanie
|
miłych wakacji Dinulka
![]()
#910 |
Zakorzenienie
|
Znalezione na innym wątku: http://www.kamiwaza-dangerous.pl/
Kascysko, co Ty na to? |
![]() ![]() |
![]() |
#911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytałam. Działanie konkurencji. Nigdzie nie jest napisane jaki to syntetyk, i cały czas lecą na pochodnej benzenu. Niektóre aminokwasy, z których jesteśmy zbudowani też są pochodnymi benzenu. To, że coś pochodzi od czegoś rakotwórczego nie zawsze daje rakotwórczy efekt. Chromatogram może być z tyłka wzięty, poza tym wykresy nie są opisane... więc same wyróbcie sobie swoje zdanie. Ile Kamiwaza ma składników aktywnych to nie wiem, ale nie wierzę, że to badania akredytowanego laboratorium. A z tymi naroślami... hmm, nie ma syntetyku, który by w efektcie kumulacji dawał narośle ![]() ![]()
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2012-07-31 o 13:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i czekam aż moje będą na tyle długie, żeby je kręcić koczkiem skarpetowym ![]() A co uświadamiania innych w realu to już nie próbuję, nawet rzadko mówię, co stosuje na włosy bo większość ludzi tego nie rozumie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#914 |
Zadomowienie
|
o matko, aleście naskrobały przez ten tydzień!
![]() po tych wakacjach moje włosy potrzebują jeszcze większej regeneracji, morze Tyrreńskie jest wspaniałe, ale ta sól wykańczająca... do tego słońce i efektem siano na głowie... za to teraz siedzę z olejem lnianym na włosach - dziś pierwsze podejście do niego ![]()
#915 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=kascysko;35609109]dlaczego?
![]() |
#916 |
Przyczajenie
|
Cześć! Jestem początkującą włosomaniaczką,ok. pół roku temu zaczełam świadomie pielęgnować swoje włosy. Zrezygnowałam z częstego używania szamponu z sls (jedynie raz na jakis czas do oczyszczenia włosów i skóry głowy),olejuje włosy,analizuje składy,odstawiłam suszarke i chemiczne farby. Mam o tyle dobrze,że włosy mam naturalnie dość proste i nigdy nie używałam prostownicy ani żadnych przyzadow do stylizacji wiec wlasciwie nigdy z nimi nic nie robiłam oprócz farbowania. Nie potrawie sobie odpowiedziec jedynie na jedno pytanie ktore mnie zastanawia a nie znalazłam nigdzie do tej pory na nie odpowiedzi (dużo przeczytanych wątków,blogów i nic) otórz ja ze swojej pielegnacji nie wyeliminowałam silikonow do konca staram sie ich urzuwac z głową ponieważ boje że gdy z nich zrezygnuje moje włosy ulegną zniszczeniu i zastanawia mnie to gdy dajmy na to jednego dnia po myciu nadładam odżywke z silikonami i na to serum zabezpieczające końcówki to czy 2 dni później gdy chce dogłębnie odżywic włosy maską niesilikonową lub nałożyć olej to czy te dobre substancje z maski lub z oleju mają szanse przeniknąc we włos ktory jest oblepiony odżywka silikonowa. Czy przed nałożeniem odżywczej maski mam umyć włosy? Moja pielegnacja wyglada tak:rano mycie łagodnym szamponem+odżywka silikonowa+serum
po 2 dniach wieczorem nakładam bardziej naturalną maske nastepnie olej na całą noc i koło sie zatacza. Z góry dziękuje za pomoc! Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#917 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post35612128 Tak myślałam, że nie do końca to realne... Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#918 | ||
seriously? no.
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() człowiek całe życie walczy, węszy i szuka żeby nic nie zapychało a teraz się okazuje, że zupełnie niepotrzebnie ![]() lovemyhair jeśli regularnie, co jakiś czas oczyszczasz mocniejszym szamponem to wszystko jest git ![]() Edytowane przez almondfairy Czas edycji: 2012-07-31 o 14:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Zakorzenienie
|
No akurat mam to szczęście, że włosy rosną mi dość szybko
![]() rok temu miałam włosy trochę za zapięcie stanika, ale w sierpniu obcięłam na takiego troszkę dłuższego boba, kilka razy podcinałam ale teraz zapuszczam, już wyglądają dość względnie, zaczynają sięgać do łopatek, tylko że mam cieniowane /u mnie to konieczność/ i na kręcenie włosów koczkiem muszę poczekać w tym tyg kupię jantara bo on świetnie mi przyspiesza porost włosów a już chyba miesiąc przerwy mam we wcieraniu |
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Przyczajenie
|
Almondfairy,dziękuje bardzo za odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Spaceroholiczka
|
Kuracja Jantarowa - start 31 sierpnia
![]() A wcześniej nałożyłam bingacza, isanę i olejek BD. Teraz czekam jak wyschną i może jakieś foto? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=ejzii;35613597]Koleżanka narzeka na pasemkowanie się włosów - możliwe, że porowatość jej spadła i włosy już nie lubią takiego dopieszczenia
![]()
![]() |
#924 |
Rozeznanie
|
Szampony GP sa w promocji w rossmannie
![]() Hej, może któras z Was wie, jakiej maksymalnej wielkości mogę mieć bagaz w pociągu intercity (TLK), tak aby zmieścił się na górze lub pod siedzeniem??
#925 |
Rozeznanie
|
![]() Pewnie mnie dziewczyny nie pamiętacie, bo szczególnie często tu się nie odzywałam, ale pochwalę się, że właśnie nadrobiłam ponad 90 stron tego wątku, jesteście niemożliwe ![]() Potrzebuję pomocy, od 3 miesięcy moje włosy nie urosły ani o centymetr, choć wcześniej osiągałam wyniki do 4 cm w 6 tygodni. Co może być przyczyną? Niedobór witamin? Minerałów? Wcieram najróżniejsze rzeczy, gotowce i samorobione i nic.. ![]()
#926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() masz może jakieś informacje nt. spadku porowatości, jakieś artykuły czy coś? chętnie poczytam ![]()
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2012-07-31 o 15:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#928 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() baw się dobrze ![]() W moim życiu tydzień bez siary to tydzień stracony ![]() Wpadłam do tego boskiego sklepu w Sosnowcu ![]() ![]() ![]() ![]()
Bo to JA jestem najważniejsza ! ! ! regeneruję włosy - start 11.11.11 Ewka i nie tylko ![]() - 25 kg ![]() Edytowane przez the rock Czas edycji: 2012-07-31 o 15:58 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Raczkowanie
|
kurczę ale dużo tutaj skrobiecie, robię sobie co jakiś czas przerwę w nauce i zawsze jakieś nowe posty są
![]() ja jestem zadowolona z mojego drugiego podejścia do kakaowej Isany, mimo, że trzymałam tak samo długo, zmyłam tym samym szamponem to efekt dużo lepszy niż za pierwszym razem.. dlaczego? nie mam pojęcia, ale na pewno póki co będę ciągnąć balsamowanie Isanką bo jest ok ![]() mam straszne parcie na Rossmanna od kilku dni, jeszcze teraz piszecie o jakiś promocjach to już w ogóle , ale niestety mam sporoooo drogi do tego przybytku i niestety dopiero jak w jakimś celu wybiorę się do miasta to przy okazji zahaczę Rossmanna bo kończy mi się odżywka Alterry z pszenicą, z którą się pokochałam ostatnimi czasy i czaję się na olejek BD, ale jeszcze nie zdecydowałam czy będę kupować. imbryka normalna walizka ze spokojem wchodzi na te górne półki, tam jest dużo miejsca bo przestrzenie są wysokie nie to co w inter regio gdzie jest ciasno kascysko ja też czekam na coś nowego do poczytania o porowatości, sama wiem, że jestem wybitnym wysokoporem, włosy schną mi meeega szybko, ale co dziwne służy mi Vatika, co jest odrobinę mylące, ale pewnie co włosy to inne odchylenia :P
#930 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny stosowałyście już ta maseczkę http://marionkosmetyki.pl/oferta/pro...wym-octem.html miałam ją w koszyku ale...
![]() Kupię następnym razem ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.