|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Jesli chodzi o zabawki to ja choruje na te, ponizej. Niech tylko Oliwka podrosnie to jej kupie... moze na roczek
![]() http://a l l e g r o .pl/bujak-jezdzik-kon-na-biegunach-owieczka-z-kolami-i2772307673.html lub http://a l l e g r o .pl/urocza-zyrafa-na-biegunach-z-oparciem-kon-konik-i2776034997.html A jesli chodzi o pchacze to te sa super- wpiszcie na allegro drewniane pchacze http://a l l e g r o.pl/sliczny-drewniany-wozek-dla-lalek-pchacz-wys-24h-i2701745551.html http://a l l e g r o.pl/edukacyjny-chodzik-pchacz-jezdzik-drewniany-8-w-1-i2781288088.html http://a l l e g r o.pl/chodzik-pchacz-drewniany-skaczace-kroliczki-i2791245153.html http://a l l e g r o.pl/eko-drewniany-piekny-wozek-lalek-pchacz-kolory-i2784281267.html http://a l l e g r o.pl/pinolino-pchacz-drewniany-wozek-dla-lalek-i2783628516.html http://a l l e g r o.pl/drewniany-wozek-pchacz-klocki-i2791366997.html i cos tylko dla prawdziwych mezczyzn... ![]() http://a l l e g r o.pl/drewniany-wozek-pchacz-auto-nowosc-i2759341162.html ekhm... i wez tu cos wybierz.. ![]() Dobrej nocy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#902 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]() Teraz to te zabawki takie fajne, że fortunemożna stracić żeby wszystko kupić. Uwielbiam nowe nabytki dla Antosia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#903 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Rozeznanie
|
ale tu cisza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Raczkowanie
|
Zawsze mi sie podobaly, ale milosniczka chyba nie jestem
![]() ![]() ![]() Witam z rana z kawka ![]() Oliwka miala dzis noc w miare... ostatecznie po karmieniu o 6 spala jeszcze 2h ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Ja dziś niewyspana trochę. Mieliśmy akcję w nocy. Pieluchy nam nie wyschły i Antek spał w pampersie. No i budzi się chłopach Głodny w nocy, ja go biorę, a tu wszystko przesikane ![]() ![]() Jak już się przyssał nareszcie, miał taką minę, jakby nie jadł od miesiąca... ![]() Cytat:
![]() a łóżeczko może takie? http://www. tublu .pl/maluszek-w-podrozy/lozeczka-turystyczne/lozeczko-turystyczne-koo-di-pop-up-bubble-cot-aubergine.html Niezły śpioch ten Twój synek ![]() My też wszystkie światła mamy zgaszone. Tylko jak się Młodzian budzi na cyca, mąż zapala taką małą lampkę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#907 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
http://mnz.pl/produkty/arti-lozeczko-turystyczne-l2/ http://mnz.pl/produkty/moolino-1331-...rystyczne-fw2/ http://mnz.pl/produkty/brevi-lozeczk...yczne-b-modus/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kaszę jaglana dla dzieci gotujecie na wodzie? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#908 |
Wtajemniczenie
|
Już śpieszę z moimi opiniami o lóżeczkach
![]() Gabi, agata, obydwie byłyście blisko ![]() Dla Maksa miałam Arti i byliśmy bardzo zadowoleni, spał w nim ponad 3 lata, to polecałam. Wydaje mi się, że było do 18 kg, a Maks spał w nim do 20, tyle wtedy ważył... A teraz mamy Caretero, kiedyś pisałam, że średnio jestem zadowolona, tzn. górny poziom tak marnie się zaczepiał i przez to przekrzywiał (ale Maćka to by już akurat pewnie nie dotyczyło ![]() Krótko mówiąc, gdybym w tej chwili jeszcze raz miała kupować, to wybrałabym Arti. |
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny co myślicie o mydełkach lub np jakiś kształtnych lizakach i innych smakołykach ręcznie robionych na prezenty na święta?
W ubiegłym roku zrobiłam dla każdego Aniołka z masy solnej i w tym też bym chciała dać prezenty zrobione przeze mnie ale nie bardzo mam pomysł |
![]() ![]() |
![]() |
#910 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A w tamtym roku ostro dziergałam na szydełku gwiazdki na choinkę, też fajnie to wyszło. Aha i dziewczyny, już mogę się podzielić radosną informacją, w lutym wyjeżdżamy do Francji - prawdopodobnie na dwa lata! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#911 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Super masz, że jedziesz. Do pracy wyjeżdżacie? Oczywiście jeśli to nie tajemnica |
|
![]() ![]() |
![]() |
#912 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czy takie worki próżniowe mogą być? http://allegro.pl/wielkie-worki-proz...732448327.html Ah.. i co najważniejsze ! Czwartek, piątek, sobota w Tesco jest promocja zabawek- 50%taniej! W hipermarketach od 21:00, w reszcie od 19:00. Rabat otrzymuje się w formie bonów Tesco, ale to i tak się opłaca. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#913 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super. Antoś nauczy się mówić po francusku ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#914 | |||||
Zakorzenienie
|
Maciek miał ostatnio fazę na usypianie przy cycku w dzień, bo wieczorem pięknie zasypia odłożony do łóżeczka.
I dzisiaj postanowiłam mu ukrócić ![]() ![]() Musi się nauczyć zasypiać bo od stycznia zostaje z dziadkiem. W sumie zawsze może drzemkę południową zaliczyć na spacerze, ale co jak będzie duży mróz albo śniegiem sypnie... ![]() Cieszę się, że mi się udało ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie zazdraszczam ![]() Dychy jeszcze nie ma ![]() Patrzyłam na to łóżeczko ale odpada, bo nigdy nie wiadomo gdzie nas rzuci, a jednak w zwykłym turystycznym nie ciągnie tak po podłodze... ale napisałam... mam nadzieję, ze mnie rozumiesz ![]() No i zwykłe za kojec może robić, a Maciek w sumie lubi w łóżeczku poleżeć w ciągu dnia (tzn. ja go wkładam a on nie protestuje i się bawi ![]() Cytat:
A, to Arti ma 15 kg obciążenia dla górnego poziomu, zaraz chyba zapytam ile dla dolnego ![]() [QUOTE=kism;37717044]Już śpieszę z moimi opiniami o lóżeczkach ![]() Gabi, agata, obydwie byłyście blisko ![]() Dla Maksa miałam Arti i byliśmy bardzo zadowoleni, spał w nim ponad 3 lata, to polecałam. Wydaje mi się, że było do 18 kg, a Maks spał w nim do 20, tyle wtedy ważył... A teraz mamy Caretero, kiedyś pisałam, że średnio jestem zadowolona, tzn. górny poziom tak marnie się zaczepiał i przez to przekrzywiał (ale Maćka to by już akurat pewnie nie dotyczyło ![]() Krótko mówiąc, gdybym w tej chwili jeszcze raz miała kupować, to wybrałabym Arti.[/QUOTE A, czyli dobrze pamiętałam ![]() Dzięki za opinię ![]() Cytat:
![]() Ja uwielbiam takie prezenty hand made, zamiast kolejnych pierdół, z którymi nie wiem co zrobić. Najlepiej schować do szuflady :Torba: Cytat:
![]() ![]() CO tam będziecie robić? Zdradź jeśli to nie tajemnica ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#915 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj co ja bym dała, żeby mój Maks tak spał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja gotuję na wodzie, z kranu ![]() Cytat:
W jakie rejony jedziecie? Pytałam kiedyś o płatki ryżowe, podaje któraś maluszkowi?? U nas dziś noc ok. Maks spał od 20 do 6, tylko 3 razy musiałam wstać podać smoka czy pogłaskać i odrazu zasypiał. O 6 zjadł i pospaliśmy jeszcze do 8. Ciekawe jak będzie dzisiaj... Na 16 znów idziemy do lekarza ![]()
![]() |
#917 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaglądasz ludziom do koszyków na zakupach? ![]() ![]() Cytat:
![]() A teraz będę mu gotować jeszcze taką podobną do tej co jest przepis na osesku, czyli różne rodzaje ryżu zmielę i ugotuję na wodzie, a do tego dodam owoce ![]() Płatków ryżowych nie dawałam. Ale to nie będzie to samo co kleik ryżowy? Zdrówka dla Maksa! ![]()
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2012-11-20 o 11:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#918 | |
Zadomowienie
|
_agata ale zawsze można sobie jakąś grę kupić
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Zakorzenienie
|
Aha, ja robię wszystko żeby nie ruszał do przodu
![]() ![]()
![]() |
#920 | |||||
Wtajemniczenie
|
Mąż dostał kontrakt na dwa lata w INSA ( instytucie nauk stosowanych). Będzie pracował przy projekcie dot. ogniw fotowoltaicznych, fajnie, bo badania mu się przydadzą do habilitacji, tam mają świetny sprzęt.
I ja się cieszę bardzo, bo jestem po filologii romańskiej. Planuję chwilę jeszcze pobyć z Antkiem, troszkę odświeżyć język(i) i szukać czegoś ciekawego. Najchętniej coś w kontaktach międzynarodowych ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A z czasem to fakt, nie jest już tak różowo jak przed rokiem o tej porze ![]() Cytat:
![]() Ja w ciągu dnia, jak jest za mocno rozbawiony, żeby ot tak zasnąć, biorę gościa do chusty i robimy szybki spacer. I zasypia przeważnie jeszcze na spacerze, albo od razu po. To ten tlen lubelski ![]() A prezentów typu durnostojka i ozdóbka też nie znoszę, dlatego innym daję to, co sama lubię i wiem, że się nei zmarnuje ![]() Tak przypuszczałam, że może zabrzmieć ta "radosna nowina"...hehe Cytat:
My jedziemy do Lyonu. Znamy już miasto, bo po ślubie tam byliśmy przez rok (mąż robił badania do doktoratu a ja pisałam magisterkę i pracowałam dorywczo ![]() Zdrówka dla Maksa! Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Zakorzenienie
|
Zaspokoiłaś moją ciekawość
![]() Maciek śpi już 2 godziny po tym jak go ululałam. Chyba go głowa od tego huśtania boli. ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Śpi... a o 13 miał zjeść zupę (już wystygła) ![]() ![]()
![]() |
#922 |
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja!
Benka - ja kilka lat temu miałam fazę na gipsowe aniołki ![]() ![]() ![]() Pola - ale Wam zazdroszczę, pewnie jak pobędziecie w innym kraju to nie będziecie chcieli wracac. Jak znasz język to super, z pracą nie będziesz miec większych problemów ![]() Ja będę jeszcze bardziej wścibska ![]() Ha! Widzę odpowiedź ![]()
#923 |
Rozeznanie
|
a ja mam dylemat ... hmm pisałam w weeken że Agata wymiotuje i miała biegunkę- no i przystopowałam z różnymi produktami- sobota, niedziela jadła Marchewkową z ryżem- czyli marchew+ziemniak+ ryż, jabłko+banan; poniedziałek to samo plus w wywarze gotowała się pietruszka (ale nie miksowałam jej), jabłko. no i dziś dodałam kurczaka i znowu zwymiotowała, nie później jak godz po zupie... czy to może być przez mięso? czy przypadek? myślicie że jutro dodać mięso czy odczekać i znowu spróbować? tyle że już chyba powinna jeść mięso regularnie a tu taka doopa...
|
![]() ![]() |
![]() |
#924 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pocieszam sie, ze w krk jest gorzej ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
![]() Najbardziej mnie rozwaliło, jak młodzi ludzie brali chyba ze 100 zupek typu gorący kubek czy nudle (już nie pamiętam). Mój mąż podziękował mi wtedy, że mu sama gotuję ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
![]() ja tam wszystko spłaszczam i sru na pawlacz
![]() |
#925 |
Raczkowanie
|
Moj bąbel za 1,5 tyg kończy pół roku, ale już 10kg przekroczył... turla się na potęgę, nie ma miejsca, do którego by się nie doturlał, moja spasiona dżdżowniczka.... a mówią że grube dzieci dużo później zaczynają się przemieszczać od swoich rówieśników, no chyba że ma adhd
![]() Mamy ostatnio problem ze żrącymi kupkami, odstawiłam wszystkie podejrzane produkty (w tym gluten), bo nie wiem czy to jakaś alergia czy ząbkowanie... dupka i pachwinki czerwone, mimo że naprawdę staram się od razu przewijać, a przedwczoraj dodatkowo kupki były śluzowate. Podaję diclofar profilaktycznie i czekam na poprawę, tragedii jeszcze nie ma, bo pupcię smaruję grubo kremami żeby kupa nie miała bezpośregniego kontaktu ze skórą. Zaczęłam zakupy gwiazdkowe, tzn. narazie szukam pomysłów i marnuję czas na allegro.... ale i tak ostatnio listonosz się u mnie zadomowił... jak mąż wraca z pracy, to córka już od progu woła: "tatusiu był u nas listonos, psyniósł plezencik" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#926 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#927 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A dla Antka będziesz tam opiekunki szukać w razie pójścia do pracy czy żłobek? Cytat:
![]() ![]() Owszem, mięso jest dziecku potrzebne, ale jak mu nie służy, to na siłę nie da rady... Jeśli po następnej próbie znowu zwymiotuje, to ja bym przeszła się do lekarza dopytać, czy można w takim razie żółtko wprowadzić, a może będzie potrzebny jakiś suplement z żelazem, a przed tym badanie krwi, żeby sprawdzić, czy faktycznie jest potrzebny ![]() Albo może jeszcze zamiast mięsa dawać więcej warzyw "żelazowych" ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 | |
Rozeznanie
|
dziś rano włączyłam ddtvn i akurat był psycholog nt. zasypiania dziecka- jak nauczyc samodzielnego snu itp itd, generalnie dla mnie porażka- podczytałam potem czat z tą kobietą i generalnie z jej opinii wynikało że dzieci w wieku naszych nie potrzebują snu w dzień a jeżeli jest inaczej to tylko dlatego że w nocy się nie wysypiają
![]() ~aneczka: Witam, mam problem z 6 miesieczną córką. Otóż w dzień nie potrafi spac, ucina sobie drzemki po 20-30 minut i przez cały dzień jest marudna ponieważ niewyspana. Jak to zrobic zeby dziecko spało dłużej? Czat z psychologiem dziecięcym dr Justyną Korzeniewską : Czy to znaczy, że nie wysypia sie również w nocy i dlatego jest taka senna w dzień? Domyślam sie, że tak jest dlatego polecam zadbanie o lepszy sen nocny wtedy nie będzie tak zmęczona w ciągu dnia. Jeśli również po spaniu nocnym wybudza się marudna lub z płaczem to pewne jest że jakość tego snu nocnego jest niska nie pozwala na pełną regenerację. mam wrażenie że ta babka nie miała nigdy styczności z niemowlakiem bo jej zdaniem jak 6 czy nawet 5 mies dziecko jest zmęczone w dzień to znaczy że źle spało w nocy- a przecież to są maluchy i chyba żadne takie dziecko nie wytrzyma całego dnia bez snu a przy tym będzie radosne i wypoczęte choćby spało w nocy 12h ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
no cóż- odczekam 2 dni i zobaczymy co będzie jak zje znowu. no i kurczak był po raz pierwszy- wcześniej dawałam indyka-też filet ale sklepowy więc teraz dałam tego wiejskiego ![]() zobaczę, na razie chyba warzyw nowych też nie będę dokładać prócz dyni bo ją jadła na początku i było ok, no chyba że faktycznie lipa z mięsem wyjdzie to wtedy pójdę po rade do pediatry i będę kombinować żelazo warzywami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Wtajemniczenie
|
pola - masz naprawdę fajne buty (na ostatnim wpisie w blogu)
![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- doris - rzeczywiście, pani psycholog pomogła ![]() ![]() Jedynie co mi się podoba to nowinki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Hania poszła spac, bo na spacerze nie dospała. Ja sama zmarzłam, więc wróciłyśmy szybko i na .śpiocha ją wtargałąm do domu i się obudziła. Zjadła zupę i padła ![]()
#930 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja córka na spacerze usnie sama, bez marudzenia, w domu przy mnie to przy cycy usypia, ale jak moja mama jest to w wózku ja uspi i ze smokiem, czasem pomarudzi albo i nie i spi. A ja probuje i nic z tego nie wychodzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.