Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-07, 13:26   #901
caarolaaa
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Sweterek jest fajny, ale ja źle się czuję w okrągłych kołnierzykach, wolę 'trójkątne'.

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
ładny
dziękuję za opinię
mam nadzieję, że dobrze będę wyglądała z tym kołnierzykiem a jak nie to sweterek pójdzie do zwrotu
caarolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:27   #902
Maqua
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III

Skończyłam sesję Dostałam dziś ostatni wpis.

Jutro jadę z mamą do fryzjera i przy okazji na zakupy, na pewno zerknę na białą marynarkę. Za to teraz myślę, czy nie wybrać się wieczorem do kina na "Niemożliwe", kuzynka niedawno była i gorąco polecała. Od niedawna mam luksus pójścia do kina piechotą, bo wreszcie zbudowano centrum z Heliosem w mojej części miasta.
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:33   #903
Mariah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
To ja chyba jestem jedyną tutaj, której ta marynarka jakoś nie podeszła
Cytat:
Napisane przez Dotka81 Pokaż wiadomość
W moim typie ta marynarka też nie jest
Mnie również nie przypadła do gustu

Cytat:
Napisane przez emely Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny ! , na pewno coś wybiorę .

Mariah, na pewno nie kryminały ani fantastyka. Generalnie lubię wszystko co czyta się lekko i przyjemnie .
Polecę coś, co dobrze się czyta i jest jednocześnie ambitne - Muriel Barbery "Elegancja jeża". Z polskiej literatury warto zapoznać się z prozą Hanny Kowalewskiej, która pisze przepiękną polszczyzną, bardzo sugestywnie i mądrze.

Cytat:
Napisane przez Minia78 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie buty będziecie nosić tej wiosny? Szukam inspiracji bo postanowiłam trochę zmienić sposób ubierania i pójść w kierunku klasycznej elegancji.
Szpilki, szpilki i jeszcze raz szpilki

Cytat:
ja chyba będę zmuszona oddać szpilki z Massimo... okropnie jeden but uwiera mnie w palce. Niby nie był przymierzany, może dlatego, ale strasznie sztywne są a tak się cieszyłam, że udało mi się upolować skórzane w takiej cenie.
A są lakierowane czy nie? Skórzane buty z Massimo rzeczywiście są na początku sztywne i twarde, pamiętam jak w zeszłym roku ich botki obtarły mnie do krwi Ale potem skóra się wyrobiła i nieco zmiękła a odkąd mam tłuszcz do skór to już w ogóle mogę zapomnieć o sztywności butów ze skóry.

Tak tu piszecie o paletce UD Naked 2 że i mnie się jej zachciało ale wersji nr 1
Stary 2013-02-07, 13:51   #904
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
w takim razie czekam
swoją drogą... chyba nawet jak już będzie mnie stać na więcej rzeczy, to w takich sklepach jak Zara i MD będę kupowała głównie podczas wyprzedaży... ile ten żakiet musi być wart, że z 699zł spadł do 69
Też tak myślę, marża jest zabójcza. W MD przynajmniej są inne materiały niż poliester bo mam wrażenie, że w Z. głównie on króluje.

Wrzucam zdjęcie marynarki w rozmiarze 34, fotki nie są najlepsze bo przymierzalnie są ciemne i ciężko było zrobić nieporuszone zdjęcie. Mogę popołudniu, jak będę w domu zrobić lepsze. Marynarka jest wełniana, cienka i nie gryzie. Rękawy wyglądają na zbyt długie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130207_141506.jpg (118,2 KB, 187 załadowań)
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:55   #905
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariah Pokaż wiadomość
Tak tu piszecie o paletce UD Naked 2 że i mnie się jej zachciało ale wersji nr 1
Nie zastanawiaj się
Stary 2013-02-07, 14:51   #906
olka900
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
Gratuluję!

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
W ostatnio nie mam zupełnie czasu, żeby z Wami popisać W pracy zaczął się gorący okres, a w domu popołudniami zakuwam, żeby zdać ostatni egzamin i rozkoszować się do 16-go marca wolnym
Dzień mija mi oczywiście pod znakiem pączka Wszyscy z mojej pracy kupili dla współpracowników po pączku i teraz mamy tego troszkę do jedzenia. Cosik mi się wydaje, że długo nie będę mogła patrzeć na pączki
Aż do 16-go marca wolne? Też bym tam chciała, mi zostało chyba tylko 1,5 tygodnia wolnego. Właśnie wcinam drugiego pączka
Stary 2013-02-07, 14:56   #907
iwona200
Zakorzenienie

dziewczyny czy którąś z Was mogłaby mi wysłać ten kupon znizkowy do h&m? ja niestety go nie dostałam :-( byłabym wdzięczna iwona200@vp.pl
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 15:22   #908
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:

Jutro jadę z mamą do fryzjera i przy okazji na zakupy, na pewno zerknę na białą marynarkę. Za to teraz myślę, czy nie wybrać się wieczorem do kina na "Niemożliwe", kuzynka niedawno była i gorąco polecała. Od niedawna mam luksus pójścia do kina piechotą, bo wreszcie zbudowano centrum z Heliosem w mojej części miasta.
Cytat:
Napisane przez olka900 Pokaż wiadomość
Gratuluję!

Aż do 16-go marca wolne? Też bym tam chciała, mi zostało chyba tylko 1,5 tygodnia wolnego. Właśnie wcinam drugiego pączka
Gratulacje !

Ja dziś zjadłam trzy !

Edytowane przez carpaibex
Czas edycji: 2013-02-07 o 15:23
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 15:53   #909
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość

masz jakieś konkretne na oku? bo różowa i biała torebka budzi niepokój, ale chętnie obejrzałabym
Zapomniałam wczoraj wejść do salonu Korsa, a chcialam zobaczyc jak lezy model Selma. Sama mam juz w posiadaniu
Michael Kors Handbag, Jet Set East West Top Zip Tote w kolorze Luggage czyli brązowym i swietnie sie sprawuje, zdecydowanie lepiej niż ta bez zamka: MICHAEL Michael Kors Handbag, Jet Set Travel Small Tote

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Mam teorię, że projektanci pracujący dla Zary chyba nie lubią kobiet albo ustawiają je w jakichś pokracznych pozycjach, z powykrzywianymi nogami, albo z miną manekina, nie łapię tego trendu...

super przecena, 90%
Obejrzałam pokazy i modowe programy na amerykańskich stacjach, wszędzie królują czerń, biel i paski!

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Moim zdaniem jest świetny, ale poczekam na niego do wyprzedaży Cena moim zdaniem jest nieadekwatna
Tez własnie tak chyba zrobię. Znalazłam za to klasyczny trencz za jedyne 79$ od Michela Korsa
Stary 2013-02-07, 15:54   #910
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lakeithia Pokaż wiadomość
Obejrzałam pokazy i modowe programy na amerykańskich stacjach, wszędzie królują czerń, biel i paski![COLOR="Silver"]
Mój styl Plus pastele

Gabi wrzuciła zdjęcia w "mojej" białej sukience z Zary - teraz to już ją muszę kupić

Edytowane przez blekitne_niebo
Czas edycji: 2013-02-07 o 16:02
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 15:57   #911
julka910
Zakorzenienie

Maqua również gratuluję

Zapomniałam, że dziś tłusty czwartek a pączki uwielbiam

Lady pytałaś o strój narciarski... ja jeżdżę dopiero drugi prawdziwy sezon, wciąż się uczę i przekonuję do narciarstwa więc nie wiem, czy będę mogła Ci doradzić cokolwiek... Ty już jeździsz na nartach czy będziesz się uczyć dopiero? Moim zdaniem, jeśli dopiero się uczyć zamierzasz to nie warto wydawać wielkich pieniędzy na strój bo nie wiadomo czy będziesz chciała jeździć a poza tym liczba upadków może Ci zniszczyć ubranie

Ja złamałam kilka zasad jeśli chodzi o wybór stroju - kurtkę mam puchową i jestem z niej zadowolona, spodnie mam bez szelek i są wygodniejsze niż na szelki, marka ciuchów nie najdroższa bo kupione wszystko w Decathlonie ale nie czuję dyskomfortu. Koniecznie poszukaj bielizny termicznej - nie będziesz się pocić.

Koleżanka, która jest ze mną ma kurtkę Rossignol - zdjęcie nr 1 - piękna jest, ślicznie mieni się w słońcu ale... jest jej zimno w niej, na stoku bezpieczniejsze są wyraźne, widoczne z daleka kolory. Kurtka kosztowała 1700 zł

Warto kupić porządne gogle, szybka podwójna, filtr słoneczny i system zapobiegający parowaniu szybek - ja mam Rossignol i są świetne. Kask najlepiej przymierzyć do gogli przy zakupie czy całość pasuje do siebie. Jak masz kask to czapki właściwie nie potrzeba.

Buty... kwestia tego dla kogo się kupuje. Ja mam jakieś podstawowe, marki chyba Nordica, kosztowały ok 800 zł i jestem z nich bardzo zadowolona.

Narty.. pożyczone w wypożyczalni tu we Włoszech - mają super ceny więc warto się zastanowić czy nie lepiej wypożyczyć zamiast ciągnąć za sobą swój sprzęt... lub kupić. My za wypożyczenie na 6 dni zapłaciliśmy 64 euro.

Za rok pewnie zainwestuję w coś porządniejszego, mi się podobają kurtki z futerkiem, nieco pikowane, wyraźne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fYNCGMVcSPajeRZUKhHh.jpg (70,3 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ImageHandler.ashx.jpg (27,5 KB, 30 załadowań)
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-07, 16:03   #912
abrakatabra
Zakorzenienie

julka910 64 euro za jedną osobę? z TZ zastanawiamy się co bardziej opłaca się
Stary 2013-02-07, 16:11   #913
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
julka910 64 euro za jedną osobę? z TZ zastanawiamy się co bardziej opłaca się
Tak.
Narty dla średnio zaawansowanych plus kije.
Mąż za wypożyczenie deski dał jakieś 55 euro za 6 dni. Deska Burton.

Wg nas się opłaca ja dla siebie musiałabym kupić narty co w tej chwili nie jest mi na rękę, poza tym jest to wygodne, na lotnisku nie trzeba tego dźwigać.
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 16:29   #914
Maqua
Zakorzenienie

Dziękuję Kochane
Chciałam dziś zajrzeć na bloga Anies a tu odmowa
Stary 2013-02-07, 16:31   #915
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Kochane
Chciałam dziś zajrzeć na bloga Anies a tu odmowa
faktycznie

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-07, 16:37   #916
kasandrrra
Raczkowanie

Cytat:
Co do bloga, to codziennie zmieniam zdanie czy go otworzyć czy nie
Mam cichą nadzieję, że się zdecydujesz
Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Gratulacje !

Ja dziś zjadłam trzy !
Ja też

A tak w ogóle chciałam się pochwalić - dzisiaj na świat przyszedł mój bratanek Maluszek jest zdrowy, waży prawie 4 kg i ma 56 cm wzrostu. Jestem bardzo szczęśliwa, bo to pierwsze i bardzo wyczekane dziecko w najbliższej rodzinie
kasandrrra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 16:42   #917
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
Tak.
Narty dla średnio zaawansowanych plus kije.
Mąż za wypożyczenie deski dał jakieś 55 euro za 6 dni. Deska Burton.

Wg nas się opłaca ja dla siebie musiałabym kupić narty co w tej chwili nie jest mi na rękę, poza tym jest to wygodne, na lotnisku nie trzeba tego dźwigać.
Dziękuję byłam przekonana, że lepiej jednak kupić
Stary 2013-02-07, 17:56   #918
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katia84 Pokaż wiadomość
ja sobie kupiłam takie z Reservd. Na szczęście nie są takie powycierane jak na foto

A jak Twoje wyglądają po czasie używania, bo ja boję się o ten powlekany obcas. Impregnowałaś je czymś?
Też sobie kupiłam te buty Wzięłam je ze wględu na cenę, bo mam manię obdrapywania obcasów (niestety), więc jak się zniszczą to nie będzie mi szkoda się ich pozbyć

Edytowane przez Agnessa*
Czas edycji: 2013-02-07 o 18:08
Agnessa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 17:59   #919
vivien39
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasandrrra Pokaż wiadomość

Ja też

A tak w ogóle chciałam się pochwalić - dzisiaj na świat przyszedł mój bratanek Maluszek jest zdrowy, waży prawie 4 kg i ma 56 cm wzrostu. Jestem bardzo szczęśliwa, bo to pierwsze i bardzo wyczekane dziecko w najbliższej rodzinie

gratuluję

mój pierwszy chrześniak przyjdzie na świat w marcu, w sumie to będziemy chrzestnymi razem z męzem,
zaczynamy się poważnie zastanawiać nad własnym maluszkiem, bo nasz pierworodny ma już 10 lat...

mamusia marcowa 2014
vivien39 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-07, 18:03   #920
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że nie mieszkamy wszystkie w jednym mieście

Jestem dzisiaj przeczołgana, 3 godziny ang mnie wykańcza

Jakie macie torebki na wiosnę? Bo mam deficyt i szukam inspiracji
Ja jeszcze nie rozglądałam się za nową torebką na wiosnę, ale ostatnio wpadła mi w oko ta z Mango
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 83601035_ND[2].jpg (12,5 KB, 53 załadowań)
Stary 2013-02-07, 18:07   #921
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście też kupiłam białą marynarkę Jestem nią zachwycona. Jakość taka sobie, ale za nieco ponad 100zł grzech nie kupić, tym bardziej, że biała marynarka była na mojej zakupowej liście
Tak jak pozostałe Dziewczyny z wątku - wyglądasz super w tej marynarce

Mam nadzieję, że wszystkich nie wykupiłyście Ja dopiero jutro się po nią wybiorę
Stary 2013-02-07, 18:15   #922
olka900
Rozeznanie

Cytat:
Gratulacje dla cioci i dla brata też

Cytat:
Napisane przez Agnessa* Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie rozglądałam się za nową torebką na wiosnę, ale ostatnio wpadła mi w oko ta z Mango
O, bardzo ładna, masz do niej linka, bo nie mogę jej znaleźć?
Stary 2013-02-07, 18:16   #923
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olka900 Pokaż wiadomość
Cieszymy się razem z Tobą Warto sobie pozwolić na wariactwo
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;39094951]wiosna idzie [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Szybko zaczynasz nowy semestr, ja mam dopiero od 25 lutego

Widzę pozytywne nastawienie
Cytat:
ładny

czasem trzeba sobie pozwolić... trzymam kciuki, żeby wszystko się cudownie dalej potoczyło
Cytat:
Napisane przez zielona2 Pokaż wiadomość
W takim razie powodzenia

blekitne_niebo w kwestii bloga dziewczyny już chyba napisały wszystko, co dało się napisać. Trzymam kciuki i czekam z niecierpliwością

A na tym zdjęciu https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1360176044 całościowo wyglądasz tak--->
Cytat:
LadyI gratuluję nowej znajomości Pięknie wyglądasz w bluzce z Zary - podejrzałam na zarowym wątku

Dziewczyny bardzo Wam dziękuję Jakby kogoś interesowało to sukienka z tego zdjęcia jest z Mohito, kosztowała 39zł
Co do bloga, to codziennie zmieniam zdanie czy go otworzyć czy nie
Dziękuję za tyle pozytywnych emocji. Kochane jesteście , ja mam trochę wątpliwości, bo to doktorant z mojej uczelni i boję się jak inni na to zareagują.. Nie lubię być obiektem plotek. Tłumaczę sobie jednak, że nie powinnam się przejmować osobami, które zamiast zajmować się własnym życiem, interesują się cudzym. Po prawie 6 latach w związku planowałam odpocząć od facetów, ale planować to sobie można .

BłękitneNiebo- dziękuję i nawet się nie zastanawiaj - zakładaj bloga

Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
Też tak myślę, marża jest zabójcza. W MD przynajmniej są inne materiały niż poliester bo mam wrażenie, że w Z. głównie on króluje.

Wrzucam zdjęcie marynarki w rozmiarze 34, fotki nie są najlepsze bo przymierzalnie są ciemne i ciężko było zrobić nieporuszone zdjęcie. Mogę popołudniu, jak będę w domu zrobić lepsze. Marynarka jest wełniana, cienka i nie gryzie. Rękawy wyglądają na zbyt długie.
Świetnie wyglądasz!

julka910
- Dziękuję za taką masę porad ! Wszystko zapisane w pliku tekstowym, mogę wyruszać na zakupy

Cytat:

Ja też

Pogratuluj od Nas bratu i ucałuj bratanka
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 18:16   #924
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:

Mam nadzieję, że wszystkich nie wykupiłyście Ja dopiero jutro się po nią wybiorę
Zazdroszczę Wam, ja w białych marynarkach wyglądam jak Kim Kardashian x2 Swoją z Mohito oddałam mamie.

LadyI, doktorant to przecież też student. Nie ma w tym nic niewłaściwego, nie ma co się przejmować ludźmi

Edytowane przez carpaibex
Czas edycji: 2013-02-07 o 18:18
Stary 2013-02-07, 18:17   #925
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście też kupiłam białą marynarkę Jestem nią zachwycona. Jakość taka sobie, ale za nieco ponad 100zł grzech nie kupić, tym bardziej, że biała marynarka była na mojej zakupowej liście

Rewelacja i sukienka i marynarka
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 18:20   #926
bagera
Rozeznanie

dziewczyny jaki jest adres bloga tej dziewczyny ??
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1360105386
bagera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 18:27   #927
alove
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bagera Pokaż wiadomość
dziewczyny jaki jest adres bloga tej dziewczyny ??
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1360105386
http://lunaslookbook.blogspot.com/

Dziewczyny, pięknie wyglądacie w tej marynarce! Ja w poniedziałek wracam do Wwy i zaczynam nowy semestr (mam nadzieję, że nie wykupicie wszystkich marynarek)

mam do Was pytanie, czy macie jakieś sprawdzone odżywki/szampony/suplementy przeciwko wypadaniu włosów? ostatnimi czasy to u mnie jakaś masakra
alove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 18:28   #928
bagera
Rozeznanie

Dziękuje ślicznie
bagera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 18:30   #929
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alove Pokaż wiadomość
http://lunaslookbook.blogspot.com/

Dziewczyny, pięknie wyglądacie w tej marynarce! Ja w poniedziałek wracam do Wwy i zaczynam nowy semestr (mam nadzieję, że nie wykupicie wszystkich marynarek)

mam do Was pytanie, czy macie jakieś sprawdzone odżywki/szampony/suplementy przeciwko wypadaniu włosów? ostatnimi czasy to u mnie jakaś masakra
Znajoma używała szamponu przeciw wypadaniu z Vichy, który zmniejszył wypadanie włosów. Polecam też maski Biowax, ja nie używałam tej do włosów wypadających, ale używałam innych, ta firma jest bardzo dobra
Stary 2013-02-07, 18:34   #930
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alove Pokaż wiadomość
- lek biotebal - tu więcej informacji: http://www.biotebal.pl/
- szampon z chili i pomarańczą Love to mix organic - dostępny w sklepie kalina lub bioarp
- olej łopianowy

Plus dieta bogata w ryby morskie i nasiona dyni, słonecznika, migdały i orzechy

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Rewelacja i sukienka i marynarka
Bardzo dziękuję za miłe słowa
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości