Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-07, 20:16   #901
evitka21
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

zobaczcie jaki cudny tort http://www.mojewypieki.com/przepis/tort-dwa-michaly

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 20:22   #902
monka23
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
Będziesz robić ? czekaj czekaj czy tz- towi zleciasz ? Czy ty pieczesz , bo nie wiem .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 20:25   #903
evitka21
Zakorzenienie

on gotuje, pieczemy oboje, ale częściej ja. Torty tylko ja.

Kiedyś pewnie zrobię (może na moje urodziny w maju), ale jutro robię brzoskwiniowego.

A może któraś z was się pokusi o michałkowca i powie czy dobry ?

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 20:29   #904
monka23
Zakorzenienie

A którego masz ?
Stary 2013-03-07, 20:55   #905
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

w kozakach za ciepło.Ja jeszcze wczoraj łaziłam jeszcze w śniegowcach i było za ciepło.Kalosze mam tak zakurzone,że mi się myć nie chciało,ale dzisiaj muszę.Dzisiaj jadę do lidla,bo mają być kalosze dla Niny i dla mnie krótkie
Kalosze to pod karchera Tztowi podstaw

Co dziś za dzień wkurzającego TZta co . ?

U okulisty do dupy
Szymek ma astygmatyzm większy niż ja
Wada mu wychodzi na + nie wiem do cholery skąd jak u mnie każdy ma minus . Okulary nosić będzie , ale za dwa tygodnie idziemy jeszcze na badania . Bo babka zgłupiała . Tym okiem co niby gorzej powinien widzieć , to on czyta lepiej .
Zła jestem jak cholera na te okulary
Olkę za dwa tygodnie też zabieram .
Stary 2013-03-07, 21:02   #906
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

dziewczyny a robiła któas tego brzoskwiniowego z milkywayów??? dobry?
ja zawsze robie nowy tort nigdy 2 razy tego samego nie robię

zaczynam menu na urodziny sporządzac

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 21:30   #907
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie

Spóźnione 100 LAT, RADOŚCI I ZABAWY DLA LENKI

i aktualne 100 LAT RADOŚCI DLA OLIroza:

Zdrówka dla wszystkich chorych

Przypominam że teraz jest bardzo zdradliwa pogoda i nie przesadzajmy z "rozbieraniem" siebie i dzieci. Od ziemi jeszcze mocno ciągnie zimno mimo że temp. fajna. Długo jeszcze tak będzie. To powiedziałam ja - babcia

Ania poczekaj spokojnie do drugiego badania. Cóż okulary mogą być koniecznością ale nie ma co robić tragedii. Trzeba nosić a właściwie pilnować noszenia żeby wada się nie pogłębiała jak Szymek pójdzie do szkoły.
Ja się już pogodziłam z okularami u Zosi.

Evi jak dobrze pamiętam to ten tort naponczowałam sokiem z brzoskwiń rozcieńczonym przegotowaną wodą. Nie był zbyt słodki. Pyszny,
Na ten z masą michałkową się zasadzam właśnie . Są tam też babeczki z kremem z białych michałków

Machaj pomysł miałam taki sam jak Sara, czyli przygotować szablon kwiatka, upiec tradycyjny biszkopt a później wyciąć kwiatek.

Wy tak o sprzątaniu, myciu okien a u nas znowu pochmurno i teraz leje.

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość

Jak dla mnie bardzo dobry i wbrew pozorom jest lekki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-07, 21:35   #908
catro
Rozeznanie

Cytat:
Sto lat dla Oleńki,dużo zdrówka i mnóstwo uśmiechu na ślicznej buzi
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla Oleńki
Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Oleńka samych pięknych dni
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość

Wszystkiego naj dla Oli , Catro moze fotkę solenizantki ?
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Catro Wszystkiego Naj dla Olenki.
Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
Dopisałam życzenia dla dziewczyn i nie wysłałam;/

Lenko i Olu- samych radosnych chwil, mnóstwo uśmiechów i spełnienia marzeń...

zauważyłam dopiero jak monka spytała o zdj bo ja to samo napisałam! żebyście dziewczyny pokazały

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Catro- dużo zdrowia dla Oli i Góry prezentów.
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Catro - przekaż małej Jubilatce życzenia samego szczęścia, uśmiechu, fury zabawek i słoneczka na urodzinki
Cytat:

I ogromne Buziole dla naszej solenizantki!!!!!!
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Dla Szanownej Jubilatki, mojej imienniczki, najpiękniejsze życzenia, żeby była kiedyś tak mądra jak mamusia, ale zanim taka się stanie to niech bryka, szaleje, wygłupia się ile wlezie, a to wszystko w pełnym zdrowiu i w promykach nadchodzącej wiosny!
(i tu prywatny apel: niech zima spiernicza na szczaw, bo ja przedwczoraj pomyłam wszystkie okna i won mi ze śniegiem i innymi bryzgami od moich szyb, bo w końcu widzę przez nie, że coś widzę!)
Dziękuję bardzo w imieniu mojej trzylatki
Bao - nie wiem dlaczego Twój cytat się nie zachował

A fotkę wstawię - może z imprezy, żeby było najbardziej aktualne

Ale mała dziś dała popis - ja nie mogę jaki z niej uparciuch Może być jej cholernie niewygodnie a i tak nie ustąpi, gdzie ja już bym dawno wymiękła Jadła zupę (późno wstała i akurat dojechałam do teściów po pracy) i sobie ubzdurała, że już nie chce więcej, Tylko że zrobiła to w trakcie żucia któregoś tam kęsa. Więc jej mówię, żeby zjadła to co ma w buzi. A ona nie - i siedzi z rozdziawoną buzią a w środku rozmemłany kalafior. Siedzi i siedzi. Teściowie naprzeciw, oczywiście długo teść nie wytrzymał i zaczął marudzić, żebym Oli już to wyciągnęła z buzi. Ja mówię, że nie odpuszczę. I się zaczęła wojna. Mała zaczęła ryczeć (bo już zobaczyła, że może coś w ten sposób ugrać) a ten ją zawołał i próbował jej z buzi tego kalafiora wyciągnąć. Myślałam że z siebie wyjdę Wzięłam Olę pod pachy i wyniosłam do drugiego pokoju. Ta biadoli dla pokazania a teść komentuje Dom wariatów normalnie. Ale mi ciśnienie podnieśli we dwoje. A że cicho nie siedziałam, od razu pysknęłam teściowi, to ten focha strzelił

Ania - a wiadomo skąd ta wada? Te plusy? Może Szymek jeszcze z tego wyrośnie?

Evi - spóźnione sto lat dla Lenki

Edytowane przez catro
Czas edycji: 2013-03-07 o 21:36
catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 21:35   #909
sara 85
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla Oli

Evi z tego co pamiętam to sok z brzoskwin rozcieńczyłam z wodą i nie był bardzo słodki.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 21:39   #910
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
no a teraz dziewczyny powiedzcie mi jak mam zrobić truskawkowy krem do tortu?? libra? bo jak wymieszam ubitą śmietanę z truskawkami to mi się ciapa z tego zrobi a sam mascarpone będzie za ciężki? mam jeszcze mrożone truskawki i kombinuję nad tym tortem... i powiedzcie mi co jeszcze fajnego na ciepło na kolacje można dać? chce te pałki z kurczaka w piekarniku upiec i coś jeszcze by się przydało... będzie 14 os więc dość sporo...
Bita śmietana ,cukier do smaku ,truskawki zmiksowane na mus i żelatyna ,mam gdzieś w zeszycie przepis jutro poszukam jak znajdę to Ci prześlę
Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
U mnie dziś brak nastroju do pisania, więc wpadam złożyć Oleńce życzenia i znikam.
Miłego dnia.
uuuu co się stało czy zwykły dół
Cytat:

Nataszka ja tyz tyz . Jeszcze mnie tz dobil tym strychem i chodzę wkurzona , cały dom zabawkami zawalony nie ma jak przejść . A jeszcze dziś koleś przychodzi powierzyć ile wykładziny na górę nam trzeba. Ja dalej w łóżku , pierdziele , tz bedzie sie tłumaczył . Zdebilaly Debilny debil . No tak mnie wpienil tym strychem normalnie z równowagi mnie wyprowadził .
To co wy tam robicie gruntowny remanent ? jaką wykładzinę kładziecie tylko nie mów że białą

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Macie może jakiś sprawdzony przepis na murzynka? potrzebuje taki przepis zeby do ciasta dodać dżem?
to nie jest typowy murzynek ale konsystencja i smak podobny i bardzo dobry ,ulubione ciasto chłopaków u mnie ,masy nie robię bo mi się nie chce przekładam go po prostu dżemem http://www.mojewypieki.com/przepis/c...m-czekoladowym
Cytat:
dziewczyny, potrzebuję tortowej porady (libra, :prosi)

robię torta brzoskwiniowego (tego z milky way)-czym go naponczować bezalkoholowo?
bo brzoskwiniowy syrop z puszki to za bardzo ulepek będzie chyba, co?
rozcieńczyć go, czy np, cytryny dodać?
czy z czymś pomieszać? czy w ogóle co polecacie?
mocną herbatą lub tak jak pisałaś do syropu dolej trochę wody i daj sok z cytryny
Cytat:
Evi ejj no to rozcienczony syrop jest git , albo gorzka herbata . Ale wiesz ja troche dochodzilam co to prawdziwa bita smietana także poczekajmy na Libre , przez jej ręce przepieklo sie tysiące ciast
dzięki za uznanie
Cytat:
mmmm może być dobry
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
U okulisty do dupy
Wada mu wychodzi na + nie wiem do cholery skąd jak u mnie każdy ma minus . Okulary nosić będzie , ale za dwa tygodnie idziemy jeszcze na badania . Bo babka zgłupiała . Tym okiem co niby gorzej powinien widzieć , to on czyta lepiej .
no nie ma się co wściekać nic nie zrobisz jak trzeba to trzeba
Cytat:

ja go robiłam jest na prawdę pyszny ,ja mam kilka takich co je powtarzam min. właśnie ten ,tiramisu,chałwowy,szwarc waldzki

A co to dzisiaj jakiś dół zbiorowy
Ja tam z dzisiejszego dnia jestem bardzo zadowolona
Nawet zapomniałam że jutro dzień kobiet,ale ja nie przywiązuję wagi do tego święta jakoś
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 21:39   #911
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

i aktualne 100 LAT RADOŚCI DLA OLIroza:

Przypominam że teraz jest bardzo zdradliwa pogoda i nie przesadzajmy z "rozbieraniem" siebie i dzieci. Od ziemi jeszcze mocno ciągnie zimno mimo że temp. fajna. Długo jeszcze tak będzie. To powiedziałam ja - babcia
Po pierwsze to dziękujemy,
a po drugie, święta prawda - Ola coś zaczyna kaszleć tylko nie wiem, czy to od rozbierania, czy może była zbyt mocno ubrana i sie spociła - teraz pogoda się bardzo szybko zmienia - w słońcu "upal" a gdy słońce zajdzie, od razu zimnica

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-07, 21:45   #912
P0P70
Zakorzenienie

Właśnie rozrabialam antybiotyk dla Nataszy (nowa butelka) i przewrocilam butelkę. No i nie mam dla niej antybiotyku na jutro na 6 rano. O 9 mamy wizytę kontrolną to nam wypisie następny. Jestem wściekła na siebie ale oczywiście wydarłam sie na Tz . Bo jakby sam to robił to ja bym tego nie wylalo.

Ania - ja byłam juz u 3 okulistow z Oliwka. I każdy mi mówił ze ponad 90 % dzieci ma nadzwrocznosci czyli +. O ile jest to wada do +3 to jej sie nie koryguje. Chyba ze dziecko ma coś jeszcze np. Zeza.
Mi trudno sie pogodzić z okularami Oliwki. Moze byłoby mi łatwiej gdybym sama nosiła.
A Szybek miał kropienie oczy?

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 21:56   #913
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla Oli

Stary 2013-03-07, 22:00   #914
monka23
Zakorzenienie

Libra no niby gruntowny, jeszcze mnie te szafy wnekowe przesladuja , ale na to muszę poczekać. Wykladzina chyba nie biała, no napewno nie biała bo nie było , ale jasna. Juz sama nie wiem jaki odcień wzięłam , mam nadzieje ze nie będę żałować . Raczej dola nie miałam, ale nerwa od wczoraj za ten strych , ładnie porobione , oddane, wyrzucone , jutro na szmacie dom muszę przeleciec .

Wogole to cyrki mieliśmy z oddaniem kafelek (14 sztuk) moj tz tak sie wkurzył, az ręka przywalil w biurko kolesia u którego zamawial. Powiedział nam ze można oddać przy zakupie , a teraz niechciali bo to specjalne zamówienie . Na szczęście oddali hajc.

Catro , ale akcja. Tak czasem z dzieci jest , no uparta po kimś jest tylko po kim ...

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-03-07 o 22:03
Stary 2013-03-07, 23:21   #915
koglus
Rozeznanie

Cytat:
o zdjęcia zapomniałam
sliczna corcia, duza panna ))

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 06:12   #916
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

U okulisty do dupy
nie mam tż w chwili obecnej,sama muszę jechać ręcznie ale zima wraca to znowu w śniegowce a zanim wiosna nadejdzie to już stary wyczyści
Zresztą mam nowe różowe krótkie z lidla

nie przejmuj się tak Szymek się przyzwyczai i będzie nosił,duży już chłopak z niego
Cytat:
A co to dzisiaj jakiś dół zbiorowy
Ja tam z dzisiejszego dnia jestem bardzo zadowolona
Nawet zapomniałam że jutro dzień kobiet,ale ja nie przywiązuję wagi do tego święta jakoś
ja nie,ja nie! ja mam optymistycznie akumulatorki naładowane

wczoraj prognozę oglądałam i nie podoba mi się,ale taki tydzień jestem w stanie przeżyć.Najgorzej jak rozpieszczą człowieka piękną temperaturą,słońcem cudownym,błękitnym niebem,a potem cyk szarówa i białe gówno

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

dziewczyny,a czy z elefantów nie ma numeracji 26+ na stronie wszystko co widzę to max 25,zawsze je Ninie kupowałam,a teraz guzik.
Nie wiem jakiej firmy buty jej teraz braćecco paskudzielce,jedynie jeszcze bartki,ale tam też nic ciekawego nie widzę.
Z jakich firm jeszcze buty kupujecie?bo ja zawsze elefanty w sumie brałam to za innymi za bardzo się nie rozglądałam.Jeszcze elefanty zawsze jej na nogę pasowały,a teraz od nowa szukanie i przymierzanie parunastu par.
Widziałam,że lasocki wypuścił buty dla dzieci,ale paskudne takie po zmacaniu,że dziękuję

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Natasza,a widziałaś ccc disney jakie cudne trampki z myszką minnie wypuścił?kupie małej takie,niech no tylko je puszczą na sklepy.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2013-03-08 o 06:11
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 06:27   #917
aneczkkaa
Zakorzenienie

Oleńko Wszystkiego Najlepszego

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Dziewczyny w Dniu KOBIET Świętujmy
Właśnie czekam na śniadanko wykonane przez tż
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 07:08   #918
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam
Ja już po śniadanku podanym przez tz. Zaserwował pyszne tościki jako, że on ma dziś urodziny, upiekę mu tego ala murzynka, którego podała wczoraj Libra Libra- nie chcę robić tego kremu, jaki dżem polecasz? czarna porzeczka będzie ok?

ana- ja mam odłożone dla małej w ecco- mi się podobają zaraz może znajdę...

Wczoraj kupiłam małej legginsy panterkowe w h&m i sweterek nie mogłam się oprzeć
Ogólnie zła jestem bo mi wszystkie rzeczy wypaćkała pisakami i się nie spierają Przedwczoraj kupiłam jej te co się spierają (mam nadzieje, że tak jest) a tamte wyrzuciłam w jasną cholerę...

Z tym ubieraniem to faktycznie ciężko. ja przedwczoraj małej założyłam czape zimową bo innej nie miałam, przyszła ze spocona główką. Wczoraj uszykowałam jej taką lekką- wiosenną, to niania mówiła, że z lekka zimno było i bądź tu mądry...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 07:13   #919
anakazar
Zakorzenienie

pokaż Asia te buty jak je znajdziesz.Jak gdzieś ecoo nie lubię,co sezon nic mi nie podchodzi z nich ale,że elefant mi odpadł to coś dziecku kupić muszę.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2013-03-08, 07:15   #920
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:

U okulisty do dupy
toś mnie dobiła teraz...ja też ślepa z minusami i sporym astygmatyzmem w obu oczach, moje dzieci obicążone po mnie mogą być - ja z kolei po moim ojcu....nas czeka druga kontrola jak tylko skończy 3 latka, czyli chyba za tydzień pójdziemy też sie boję strasznie, że coś może być nie tak @ lata temu miał nadwzroczność, ale tą niemowlęcą...pocieszające jest to, ze z plusów sie wyrasta, nie wiem jak z astygmatyzmem, ale chyba już nie:/
Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo w imieniu mojej trzylatki
Bao - nie wiem dlaczego Twój cytat się nie zachował

A fotkę wstawię - może z imprezy, żeby było najbardziej aktualne

Ale mała dziś dała popis - ja nie mogę jaki z niej uparciuch Może być jej cholernie niewygodnie a i tak nie ustąpi, gdzie ja już bym dawno wymiękła Jadła zupę (późno wstała i akurat dojechałam do teściów po pracy) i sobie ubzdurała, że już nie chce więcej, Tylko że zrobiła to w trakcie żucia któregoś tam kęsa. Więc jej mówię, żeby zjadła to co ma w buzi. A ona nie - i siedzi z rozdziawoną buzią a w środku rozmemłany kalafior. Siedzi i siedzi. Teściowie naprzeciw, oczywiście długo teść nie wytrzymał i zaczął marudzić, żebym Oli już to wyciągnęła z buzi. Ja mówię, że nie odpuszczę. I się zaczęła wojna. Mała zaczęła ryczeć (bo już zobaczyła, że może coś w ten sposób ugrać) a ten ją zawołał i próbował jej z buzi tego kalafiora wyciągnąć. Myślałam że z siebie wyjdę Wzięłam Olę pod pachy i wyniosłam do drugiego pokoju. Ta biadoli dla pokazania a teść komentuje Dom wariatów normalnie. Ale mi ciśnienie podnieśli we dwoje. A że cicho nie siedziałam, od razu pysknęłam teściowi, to ten focha strzelił

Ania - a wiadomo skąd ta wada? Te plusy? Może Szymek jeszcze z tego wyrośnie?

Evi - spóźnione sto lat dla Lenki
u nas też kalafiorowa była mój też uparciuch...na wieczór był krzyka jakby go ktoś maltretował, bo pudełko z ciuchciami chciał zostawić na środku pokoju a nie na półce (a jest nauczony i zawsze po sobie sprząta, wczoraj posprzątał do pudełka tory, ale odstawić nie chciał, a że ja się nie zamierzam potykać to był taki ryk, aż sie trząsł i łkał)

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Właśnie rozrabialam antybiotyk dla Nataszy (nowa butelka) i przewrocilam butelkę. No i nie mam dla niej antybiotyku na jutro na 6 rano. O 9 mamy wizytę kontrolną to nam wypisie następny. Jestem wściekła na siebie ale oczywiście wydarłam sie na Tz . Bo jakby sam to robił to ja bym tego nie wylalo.

Ania - ja byłam juz u 3 okulistow z Oliwka. I każdy mi mówił ze ponad 90 % dzieci ma nadzwrocznosci czyli +. O ile jest to wada do +3 to jej sie nie koryguje. Chyba ze dziecko ma coś jeszcze np. Zeza.
Mi trudno sie pogodzić z okularami Oliwki. Moze byłoby mi łatwiej gdybym sama nosiła.
A Szybek miał kropienie oczy?

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 07:16   #921
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam tż w chwili obecnej,sama muszę jechać ręcznie ale zima wraca to znowu w śniegowce a zanim wiosna nadejdzie to już stary wyczyści
Zresztą mam nowe różowe krótkie z lidla

nie przejmuj się tak Szymek się przyzwyczai i będzie nosił,duży już chłopak z niego

ja nie,ja nie! ja mam optymistycznie akumulatorki naładowane

wczoraj prognozę oglądałam i nie podoba mi się,ale taki tydzień jestem w stanie przeżyć.Najgorzej jak rozpieszczą człowieka piękną temperaturą,słońcem cudownym,błękitnym niebem,a potem cyk szarówa i białe gówno

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

dziewczyny,a czy z elefantów nie ma numeracji 26+ na stronie wszystko co widzę to max 25,zawsze je Ninie kupowałam,a teraz guzik.
Nie wiem jakiej firmy buty jej teraz braćecco paskudzielce,jedynie jeszcze bartki,ale tam też nic ciekawego nie widzę.
Z jakich firm jeszcze buty kupujecie?bo ja zawsze elefanty w sumie brałam to za innymi za bardzo się nie rozglądałam.Jeszcze elefanty zawsze jej na nogę pasowały,a teraz od nowa szukanie i przymierzanie parunastu par.
Widziałam,że lasocki wypuścił buty dla dzieci,ale paskudne takie po zmacaniu,że dziękuję

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Natasza,a widziałaś ccc disney jakie cudne trampki z myszką minnie wypuścił?kupie małej takie,niech no tylko je puszczą na sklepy.
własnie!!!!
trampki sa boskie u mnie nie ma ccc a tez bym małej kupiłaciekawe jakie rozmiary będą i ta kokarda zamiast języków
Cytat:
Dla Szanownej Jubilatki, mojej imienniczki, najpiękniejsze życzenia, żeby była kiedyś tak mądra jak mamusia, ale zanim taka się stanie to niech bryka, szaleje, wygłupia się ile wlezie, a to wszystko w pełnym zdrowiu i w promykach nadchodzącej wiosny!
(i tu prywatny apel: niech zima spiernicza na szczaw, bo ja przedwczoraj pomyłam wszystkie okna i won mi ze śniegiem i innymi bryzgami od moich szyb, bo w końcu widzę przez nie, że coś widzę!)
mi zostało okno w kubusiowym, a po tych deszczach coś czuję, ze znowu będę myć wszystkie

Jestem połamana, spaliśmy na narożniku w salonie, bo w sypialni tż wieczorem wieszał mokrą firankę i była mega wilgoć i zaduch, więc przenieśliśmy łóżeczko do salonu, a my na narożnik - masakra, ja nie wiem jak my tu potem spać na tym będziemy, jak z sypialni mała nas wykurzy wsio mniie boli....do tego wieczorem jakoś źle ugryzłam tylnim górnym zębem i teraz mnie pół górnej szczęki boli i policzek spuchł

Stary 2013-03-08, 07:21   #922
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
własnie!!!!
trampki sa boskie u mnie nie ma ccc a tez bym małej kupiłaciekawe jakie rozmiary będą i ta kokarda zamiast języków
mi zostało okno w kubusiowym, a po tych deszczach coś czuję, ze znowu będę myć wszystkie

Jestem połamana, spaliśmy na narożniku w salonie, bo w sypialni tż wieczorem wieszał mokrą firankę i była mega wilgoć i zaduch, więc przenieśliśmy łóżeczko do salonu, a my na narożnik - masakra, ja nie wiem jak my tu potem spać na tym będziemy, jak z sypialni mała nas wykurzy wsio mniie boli....do tego wieczorem jakoś źle ugryzłam tylnim górnym zębem i teraz mnie pół górnej szczęki boli i policzek spuchł
Bao te trampki to pewnie od 24 puszczą albo od 25,mogliby je lada dzień rzucić,bo ja -/+ za tydzień na zakupy butowe dla dziecka jadę i może doczekam się tych paru rzeczy z h&m na które poluję i mogliby rzucić jakieś fajne apaszki.I co mały wybór w leginsach w tym sezonie jest

Stary 2013-03-08, 07:28   #923
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A to wystawka mojego dziecka Była ostatnio z nianią u koleżanki i mi cały czas opowiadała, że Alinka ma na szafie swoje rysunki, więc i ja musiałam na odczepnego poprzyczepiać to co wymalowała

na pierwszym- wujek Sławek
na drugim- kwiatek z oczkami i buźką
na trzecim- tatuś
na czwartym- mamusia (znak rozpoznawczy- piegi choć tu akurat mało widoczne)
na ostatnim-
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-03-08 07.46.22.jpg (30,8 KB, 38 załadowań)

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-03-08, 07:35   #924
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Bao te trampki to pewnie od 24 puszczą albo od 25,mogliby je lada dzień rzucić,bo ja -/+ za tydzień na zakupy butowe dla dziecka jadę i może doczekam się tych paru rzeczy z h&m na które poluję i mogliby rzucić jakieś fajne apaszki.I co mały wybór w leginsach w tym sezonie jest
zapodaj linka do trampek

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Ja biorę jej coś takiego. Nie jestem pewna czy to na pewno dokladnie te ale coś w tym stylu. bardzo mięciutka skórka, na pewno wygodne. i właśnie w tej kolorystyce- białe i różowa podeszwa. dzis wyskocze sie im przyjrzeć czy to na pewno te. mam je odłożone, niedługo dobijamy targu z koleżanką i wymieniamy się na zniżki

http://shopeu.ecco.com/pl/pl/ecco/ec...466364/1466365

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-03-08, 07:47   #925
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
A to wystawka mojego dziecka Była ostatnio z nianią u koleżanki i mi cały czas opowiadała, że Alinka ma na szafie swoje rysunki, więc i ja musiałam na odczepnego poprzyczepiać to co wymalowała

na pierwszym- wujek Sławek
na drugim- kwiatek z oczkami i buźką
na trzecim- tatuś
na czwartym- mamusia (znak rozpoznawczy- piegi choć tu akurat mało widoczne)
na ostatnim-
ale ładnie!moja w zyciu takich buziaków nie narysuję.Gęba niezidentyfikowana jej wychodzi
brawo
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
zapodaj linka do trampek

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Ja biorę jej coś takiego. Nie jestem pewna czy to na pewno dokladnie te ale coś w tym stylu. bardzo mięciutka skórka, na pewno wygodne. i właśnie w tej kolorystyce- białe i różowa podeszwa. dzis wyskocze sie im przyjrzeć czy to na pewno te. mam je odłożone, niedługo dobijamy targu z koleżanką i wymieniamy się na zniżki

http://shopeu.ecco.com/pl/pl/ecco/ec...466364/1466365
http://ccc.eu/pl/kids/ss13-disney/2

łooo odważna jesteś z taką bielą u mnie takie w grę nie wchodzą.

mnie z ecco w ostatecznej ostateczności jeszcze te się widzą
http://shopeu.ecco.com/pl/pl/ecco/ec...1697?navId=230

ale to jak już naprawdę wyczerpię wszystkie inne możliwości butowe.

Stary 2013-03-08, 07:47   #926
megi-megi
Zakorzenienie

Dzień dobry
Jaki piękny dzień - A. zabrał Igora na terapię i mam chwilę dla siebie (siedzenie z nim chorym tydzień, to niezwykłe męczące zajęcie).

Wczoraj miałam fatalny dzień - skurcze i zmęczenie i do dupy: w sobotę ur. Igora - a A. mi mówi, że jego siostra nie może być i żeby w niedziele zrobić tort i całą resztę. Super... ale jego siostra mieszka z teściami 5 minut stąd i nigdy nie przychodzi do dzieciaka, a raptem tak jej zależy i mamy przesunąć. Kurde - no była u niego raz - jak się urodził. A tak wpada raz na kilka miesięcy, żeby coś od nas pożyczyć czy coś takiego. Wkurzyłam się.
Zwłaszcza, że w niedzielę to ja planuję robić ciasto i ciastka do przedszkola na urodziny - w poniedziałek Guciu tam obchodzi.

Pierdoła, a wkurzyła mnie, że hoho.

Asiulek - Twoja Wercia jest mega zdolna. Serio. Bardzo ładne rysunki.

Aneczka
- i to piękne obchodzenie Dnia Kobiet - nie prezenty i pierdoły, ale miłe gesty ze strony płci odmiennej. Tak lubię.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 08:05   #927
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Natasza ja jutro po 8rano mam fryzjerke,i bede wygladala jak czlowiek.
Robila ktoras z Was zabieg keratyna prostujacy wlosy. Troche sie na to napalilam,ale musze odczekac po jutrzejszym farbowaniu.

Teraz sie kapie w pianie,za chwile kwasuje twarz,i depilacja,pazurki. Az szkoda ze za stara na imprezy jestem
E tam za stara....
co Ty opowiadasz

Madzia się farbuje pewnie właśnie
pięknych efektów

Cytat:
no i co?
bo u mnie du.pa
śnieg...
dobrze, że jeszcze nie umyłam okien
ani balkonu
Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
trudno, niech focha strzela, ty tu rządzisz. Jeśli chodzi o metody wychowawcze Twojego dziecka

Cytat:
uuuu co się stało czy zwykły dół
tym razem taki zwykły

Cytat:

widziałam, muszę małej kupić,
ale jak od 24 będzie to na nią za duże będą...
ciekawe czy coś z roszpunką będzie, bo do księżniczek teraz często roszpunkę dają, a może być tak, że roszpunka wygra w tym roku z minnie
dzięki za pamięć

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość

Dziewczyny w Dniu KOBIET Świętujmy
Właśnie czekam na śniadanko wykonane przez tż
nawzajem kochana
śniadanko...superklaski :

Kochane ja również życzę Wam pięknego Dnia Kobiet

o macie piękne życzenia
Dzisiaj Dzień Kobiet więc cycki w górę i odrzuć z twarzy gradową chmurę, niech żyje cellulit i kurze łapki bo my jesteśmy za☠☠☠iste babki!
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 08:05   #928
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
u to lipa, ten rozmiar to mnie nie urządza
Będziesz w h&m mówisz??

Stary 2013-03-08, 08:13   #929
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Jaki piękny dzień - A. zabrał Igora na terapię i mam chwilę dla siebie (siedzenie z nim chorym tydzień, to niezwykłe męczące zajęcie).

Wczoraj miałam fatalny dzień - skurcze i zmęczenie i do dupy: w sobotę ur. Igora - a A. mi mówi, że jego siostra nie może być i żeby w niedziele zrobić tort i całą resztę. Super... ale jego siostra mieszka z teściami 5 minut stąd i nigdy nie przychodzi do dzieciaka, a raptem tak jej zależy i mamy przesunąć. Kurde - no była u niego raz - jak się urodził. A tak wpada raz na kilka miesięcy, żeby coś od nas pożyczyć czy coś takiego. Wkurzyłam się.
Zwłaszcza, że w niedzielę to ja planuję robić ciasto i ciastka do przedszkola na urodziny - w poniedziałek Guciu tam obchodzi.

Pierdoła, a wkurzyła mnie, że hoho.

Asiulek - Twoja Wercia jest mega zdolna. Serio. Bardzo ładne rysunki.

Aneczka
- i to piękne obchodzenie Dnia Kobiet - nie prezenty i pierdoły, ale miłe gesty ze strony płci odmiennej. Tak lubię.
Megi wiem co czujesz znam też takich ludzi w najbliższym otoczeniu i takie pierdoły najbardziej z równowagi wyprowadzają.

A to w przedszkolu tak hucznie obchodzi się urodzinki?

Asiu
zapomniałam napisać, rysunki piękne.
Ale wiesz co? Amelia identycznie rysuje człowieka, no jakbym jej rysunki widziala, ręce też tak od uszu odchodzą oczy tak samo, włoski,
ale faktu nie zmienia że zdolna z niej dziewczynka

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
ale ładnie!moja w zyciu takich buziaków nie narysuję.Gęba niezidentyfikowana jej wychodzi
brawo

http://ccc.eu/pl/kids/ss13-disney/2

łooo odważna jesteś z taką bielą u mnie takie w grę nie wchodzą.

mnie z ecco w ostatecznej ostateczności jeszcze te się widzą
http://shopeu.ecco.com/pl/pl/ecco/ec...1697?navId=230

ale to jak już naprawdę wyczerpię wszystkie inne możliwości butowe.
ale fioletowe są
też bardzo ładne.

Asi propozycja super, ale ja dziękuje za białe, tym bardziej, że mała jak widzi że ma coś brudne to szału dostaje a na takim butku widać bardzo.
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 08:16   #930
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Dla kobitek, które znam,
ładnych życzeń parę mam.
Zdrowia, szczęścia i miłości,
bukiet kwiatów i słodkości!
Niech się niesie w cały kraj
Dziś dla Pań wszystkiego naj!

I wszystkiego njalepszego dla naszych kochanych
3-latków,zdróweczka i radości ,
oby zawsze były uśmiechnięte i szczęśliwe
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości