|
|
#901 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
A czy możecie mnie doinformowac, czemu tak sie stresujecie tą szczepionką??
bo niestety ale nic o niej nie wiem![]() Mamy które stosują BLW.. jak to robicie? kłądziecie dziecku kilka rzeczy do zjedzenia i ono zjada co chce?? bo moja nie da sie nakarmic, chce sama i gotuje jej kawałki warzyw i miesa i to jej obiad, je co chce i ile chce.. zjada mniej niż wtedy jak jej ja dawałam. tak samo jak je kanapki to chleb mało kiedy znika, zawsze wedlina i warzywa.. Odpisałam Wam ale mi zamkneło stronke:/ a lece spac wiec tak w skrócie Bebe najlepszego ![]() Soleilka to Ty masz fajne prezenty ![]() Nadalka ja dostałam maila i kod po tą gazetke
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Hej... Nie mam humoru...
Byłam w Rossmanie po ten prezent. Fabi dostał przytulankę w formie szmatki przypominającej królika i te karty czu-czu (całkiem fajne). Do tego kupiłam mu kaszkę z Babydream ze Straciatellą, sobie szampon. Byłam też na wyprzedaży w Pepco i kupiłam czapkę i piżamę młodemu. |
|
|
|
#903 | ||
|
Zadomowienie
|
Poluniu wszytkiego naj!
Cytat:
Przypomniała mi się wojna u mojej siostry, jak jej córa na mm była wiecznie głodna i musiała matka chować się i ją dokarmiać bo mąż się z nią kłócił że powinna się godzin trzymać bo dziecko będzie grube ![]() Cytat:
chociaż zauważyłam że je tak naprawdę może z 2 razy na dobe, reszta karmień to przytulenie się, pociumkanie, czasem nawet nic nie łyknie i za chwile już leci coś robić. Ale od dwóch dni tylko na cycku wisi, aż mam zatrzęsienie pokarmu, bo nic jeść nie chce innego przez tego nieszczęsnego zęba. A prócz tego to ostatnio niczym się nie daje nakarmić bo wszytko musi sama jeść, więc je często ale mało trafia do jej buzi nie mamy schematu tyle że zawsze jest sniadanie i obiad a między tym zawsze jakies owoce bo ja jem sporo.Zdrówka Wam życzę!! Bebe piękna Jasiowa chatka ![]() Szczpionki to jakaś masakra, my też szczepimy tylko na to co musimy. Gdyby inne prawo było pewnie byśmy nawet nie na wszytkie z nich szczepili. Przemysł farmaceutyczny niestety jest trochę nieteges wg mnie. My dalej się z ząbkiem męczymy. Nawet na spacerze dziś nie byliśmy tylko troche przy bloku na piechotkę potupała mała za rączki. Dalej strach się było wypuszczać bo ryk nie z tej ziemi. Dużo na rączkach, nie je i tylko przy cycku ciągle, aż ja mam tyle pokarmu że znów muszę wkładki nosić bo mi wszytko przecieka, a wcześniej już nie miałam tego problemu. Dzisiaj dałam jej przeciwbólowy syropek, niechętnie ale liczę na lepszą noc, Bo wczorajsza była okropna... płakała przez sen, wierciła się i jak ja zasnęlam o 1 to o 2 już miałam pobudkę, niby o 4 poszła dalej spać ale tak się kręciła że ja też jak zombi byłam. Aż w dzień usnęłam jak ją usypiałam... ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Apropo piasku jeszcze mi się przypomniało, Sara też na początku się bała chodzić po nim tymbardziej że ją na bosaka puszczałam, ale przemogła się po jakimś czasie i nie ma problemu, teraz siada i sama sobie nóżki zakopuje ![]() A co do dmuchania świeczek to mała czasem tak udaje że dmucha tzn. coś tam świszcze ale nic nie dmucha muszę z nią poćwiczyć, bo choć rok ma to jeszcze przed nią dmuchanie
Edytowane przez nicki86 Czas edycji: 2013-07-12 o 22:52 |
||
|
|
|
#904 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Poli
Cytat:
Cytat:
![]() Też się skusiłam na kaszkę Od czasu do czasu nie zaszkodzi zmienić jaglaną na ryżową ![]() Cytat:
Cytat:
No, skusi się jedynie na jogurt i mus z Kubusia (a to i tak nie zawsze)Nie słuchaj innych, tylko siebie. Od tego mamy instynkt, że wiemy co jest najlepsze dla naszych dzieci ![]() Linko bardzo ciekawa ta książka i to co przytoczyłaś ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Asiu oby Patryś szybko wyszedł z tego! ![]() Zdrowiejcie szybko
|
||||
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
Co do chodzenia maluchów po piasku, to Marysi od początku się podobało
Ciągle złaziła z koca w piach, pierwszego dnia na plaży nawet pchała go sobie do buzi ![]() Pola sto lat
|
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Odkryłam przyczynę nie jedzenia Fabiego. On nie chce jeść czegoś, co nie jest papką. Dzisiaj wsunął jogurt, pół musu z Kubusia, pół farszu z gołąbka, pół dużego słoiczka. Wszystko oprócz gołąbka było w formie brei. I takie mu smakuje. To chyba wina słoiczków
Muszę mu kupić zapas...
|
|
|
|
#907 | ||||
|
Rozeznanie
|
Byliśmy dziś u znajomych co mają 8. miesięczną córkę. Gosia była zachwycona koleżanką, ale ta za to nie bardzo, nie była zainteresowana towarzystwem naszej Gosieńki...
![]() Cytat:
.Cytat:
Dziękuję Cytat:
![]() Pochwal się zakupami z pepco .Cytat:
żeby ząbek szybko wyszedł!
|
||||
|
|
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Tż ma urodziny i wolał bawić się ze znajomymi... Jest mi przykro...
Czapka i piżamka. Cytat:
|
|
|
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wszystkiego naj dla Poli Dzisiaj byliśmy na plazy, młody zachwycony bawił sie piaskiem, chciał go jeść jak pogoda nam nie popsuje sie za bardzo to jutro tez jedziemy pod namiot Od rana czeka mnie pakowanie, bo dzisiaj juz nie mam ochoty. Bebe super ten Twoj brzusio Soleiko przykro mi moje zdanie na ten temat znasz. Mam nadzieje, ze niedługo wszystko ułoży sie po Twojej myśli!!Mój młody lubi kawałki, tylko zauważyłam ze kasza mu nie podchodzi najpierw myślałam ze tylko gryczana mu nie smakuje ale wczoraj zrobiłam obiad z jaglana i tez nie bardzo chciał.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2013-07-13 o 00:41 |
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz już wiem że 6h snu mi wystarcza
oglądam tvn 24 i moje miasto![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Ten prezent z rosnę to za darmo nie? |
|
|
|
#915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Heej melduje się.
Nadrobilam te wszystkie strony wszystkiego najlepszego dla naszych roczników U nas zęby ida jak szalone wiec jest masakra. Prawa gorna jedynka i lewa dwojka juz sie przebily dwa dni spokoju i jazda od nowa. Amelia wrzeszczy calymi dniami. Masakra. Kupilam malej butki do chodzenia first shoes w clarksie na przecenie za 13 £! Dziewczyny Z UK UDERZAJCIE DO CLARKSA BO SA SUPER PRZECENY! Oprócz tego nic nowego. Czas mi leci jak szalony w pracy koszmar. Dobrze ze pogoda dopisuje ![]() Co do szczepien to my czekamy na list z przychodni. Co do jedzenia moja zjada chętnie lyzeczka i jak jej daje do raczki to tez. Ostatnio buntuje sie na mleko. Buzka! Postaram się byc bardziej na bieżąco
|
|
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej
Pospalam do prawie 8, ale jestem jakaś taka nie do życia. W nocy młoda miała dwie pobudki, pewnie przez gorączkę. Co do sloiczkow to te kawałki rzeczywiście nie są zbyt imponujące, ale z drugiej my jesteśmy na blw więc u nas jedzenie wygląda nieco inaczej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze mam sporo do zapakowania. Głównie jedzenie. A mąż w pracy.....musiał na chwilę jechać mam nadzieję że zaraz wróci. Teoretycznie to mamy wyjechać ok 13.
|
|
#919 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
u Nas ciężko....lekarka nic szczególnego nie stwierdziła, ot przeziębienie, no ale gile lecą non stop, utrudniają oddychanie i przede wszystkim spanie, także kolejna noc była bardzo ciężka.... KarolinaPW-współczuję choróbska Was Mandi-współczuję gorączki, skąd ona?są jakieś inne objawy? Soleilka
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
Mój osttnio więcej mleka pije.....może to przez zęby... Łyżeczką czasem zje, nawet bywało że na jej widok dzióba otwierał a teraz znów najchętniej by mi ją wyrwał i wywijał na wszystkie strony ![]() Zrobiłam te olejki na kleszcze i komary - zobaczymy jak zadziała a czuję że tam będzie 100x więcej komarów niż tu u nas w mieście - chociaż u mnie to już końcówka miasta, zielono i staw na przeciwko więc mało tez ich nie ma.
|
|
#921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Nela, u nas też list przychodzi jak jest szczepienie. |
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, niedawno wstaliśmy
![]() Muszę iść na zakupy, po maliny, jagody i skrzydełka na jutrzejsze urodzinki Karolka dzięki |
|
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to świetnie, mają kasę na listy a na leczenie u mnie nie...w zasadzie to na gębę mamy terminy i jak do tej pory dzwonili raz bo sobie babka ubzdurała że umawiałysmy się na "za tydzień". SOL, lepej się dziś czujesz? temu Twojemu to baty się należą....
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze nie wrócił nawet, a miał mi iść na targ
|
|
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tż - i to między oczy.
|
|
|
|
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() świetną Fabi ma czapunie
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już się nie odzywam do niego, nie mam sił
|
|
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas gorączka to nie wiem od czego. Innych objawów brak, humor jej dopisuje, apetyt też. Jedyne co to w nocy obudziła się dwa razy (ostatnio przesypia całe noce), ale dostała mleka, wody i zasnęła. Podajemy leki na obniżenie gorączki i obserwujemy. Sol przytulam Nela udanego wyjazdu. Koniecznie potem napisz jak te olejki się sprawdziły |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.

bo niestety ale nic o niej nie wiem
Nasz Najwiekszy Skarb

W tajemnicy przede mną ćwiczył z małą zdmuchiwanie świeczki 

jak pogoda nam nie popsuje sie za bardzo to jutro tez jedziemy pod namiot