Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-04, 15:47   #901
ana909
Erudycja

Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
A moze jak ktos ma 6letnie doswiadczenie z kasa fiskalna to juz nie potrzebuje kursu takie kursy i tak sa bezsensu bo kazda firma ma inny system i w kazdej firmie troche inaczej obsluguje sie kase

Hmmm.... Moze cos w tym jest choc ja osobiscie sie z tym nie spotkalam. A podejrzewam, ze babka, ktora sie wypowiada,p jest singielka, albo mezatka, ktora ma bogatego meza i nie chca zycia marnowac na dziecko
Pracuje 6lat w handlu, przewineło sie obok mnie w tym czasie ok 20-25 dziewczyn w ieku rozrodczym i w sumie 4 z nich dopiero urodzily dzieci. Fakt, ze od razu szly na L4 bo niestety praca w sklepie jest ciezka fizycznie i kierowniczki przewaznie same sugerowaly, zeby isc na zwolnienie bo z takiej osoby nie ma wtedy pozytku. Co innego jak to jest praca biurowa...mysle, ze wtedy gdy nie ma przeciwskazan mozna naprawde pracowac dlugo. Przykladowo moja siostra pracowala do 7 miesiaca ciazy

A z drugiej strony ja tez chce zajsc w ciaze dopiero jak beda miala umowe na czas nieokreslony...to jest logiczne patrzac na sytucje w Polsce

Moja siostra jest w 4 miesiącu, prace mamy fizyczną ale się nie przepracowujemy (nie dźwigamy dużo). Narazie nie planuje jeszcze zwolnienia. Ma umowe na czas nieokreślony, więc jest chroniona, chociaż nasz szef jest osobą prywatną wiec nic nie wiadomo, zawsze moze zamknąć sklep... Ja niestety musze jeszcze poczekac, albo mogę się takiej umowy wogóle nie doczekać. Jedyna nadzieja na jakąkolwiek przyszlosc tkwi w narzeczonym, ja zawsze jakąś tam pracę ogarnę, ale kokosów z tego nie będzie.
Stary 2013-07-04, 15:48   #902
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vixena Pokaż wiadomość
naprawdę smutny ten artykul, ale prawdziwy. Ja mam umowę na nieokreślony i pracuje tam 7 lat, ale jak wspomniałam szefowej o tym, że za rok ślub i potem bejbe to zauważyłam zmianę nastawienia, np. powoli zabiera mi różne obowiązki (z czego się cieszę bo mniej pracy a kasa i tak taka sama), ale do awansu o którym wspominała mi wcześniej, wybrała kogoś innego (faceta). W ogóle nie wiem jak długo jeszcze zanim zamkną moje miejsce pracy i powoli powinnam się rozglądać za czymś innym boje się tego, że po macierzyńskim nie będę miała gdzie wrócić
Dlatego ja nie mówię kiedy po ślubie chcę dzieci. Pewnie jak będę się starać to wspomnę aby uprzedzić pracodawcę, ale planuję to dopiero rok po ślubie. No i nie wiem czy nie będę zmieniać etc. Ale z tego co napisałaś sama widzisz - człowiek wspomni i awans ucieka :\ A przecież ślub dopiero za rok!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:52   #903
vixena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Dlatego ja nie mówię kiedy po ślubie chcę dzieci. Pewnie jak będę się starać to wspomnę aby uprzedzić pracodawcę, ale planuję to dopiero rok po ślubie. No i nie wiem czy nie będę zmieniać etc. Ale z tego co napisałaś sama widzisz - człowiek wspomni i awans ucieka :\ A przecież ślub dopiero za rok!
w rozmowie ze mną uzasadniła to tym, że teraz będę mieć dużo na głowie przecież i nie chce mnie obarczać dodatkowo -no ale przecież mogła zapytać mnie czy chce być obarczona dodatkowo. nie chce mi się o tym mówić nawet bo się zła robię
Stary 2013-07-04, 15:54   #904
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
U nas będzie taka lista, ale na pewno nie będzie to szczegółowy spis tego, co ma po kolei być zagrane - raczej lista ulubionych piosenek naszych i rodziców, taka mini-lista życzeń

Moja koleżanka robi listę odwrotną - piosenek, których nie chce absolutnie
Moja lista też nie zawiera co ma po kolei lecieć, raczej wrzucam tam piosenki, które chcę usłyszeć koniecznie.

Co wybrałyście w ogóle na pierwszy taniec? Mojemu podoba się taka całkiem świeża piosenka Andre- Tylko z Tobą. Chociaż mam inną, ktra bardziej do mnie przemawia. Zastanawiałam się też nad mandy moore - only hope, ale z drugiej strony do tego trzeba walca zatańczyć

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
naprawdę smutny ten artykul, ale prawdziwy. Ja mam umowę na nieokreślony i pracuje tam 7 lat, ale jak wspomniałam szefowej o tym, że za rok ślub i potem bejbe to zauważyłam zmianę nastawienia, np. powoli zabiera mi różne obowiązki (z czego się cieszę bo mniej pracy a kasa i tak taka sama), ale do awansu o którym wspominała mi wcześniej, wybrała kogoś innego (faceta). W ogóle nie wiem jak długo jeszcze zanim zamkną moje miejsce pracy i powoli powinnam się rozglądać za czymś innym boje się tego, że po macierzyńskim nie będę miała gdzie wrócić

Teraz chyba każda kobieta planująca ciąże ma ten dylemat, czy będzie miała gdzie wrócić. Ja bede miała przykład na mojej siostrze... W razie czego wiem, że mój M da rade nas utrzymać, całe szczescie.
Stary 2013-07-04, 15:55   #905
vixena
Rozeznanie

aaaaa, zapomniałam się pochwalić zakupami dzisiejszymi - zaszalałam w greenpoincie (uwielbiam ten sklep) na wyprzedażach i jeszcze butki. teraz lecę posprzątać w szafie - zrobić miejsce na nowości
Edit: i jeszcze rossman zaliczyłam

Edytowane przez vixena
Czas edycji: 2013-07-04 o 15:58
vixena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:58   #906
ana909
Erudycja

Cytat:
aaaaa, zapomniałam się pochwalić zakupami dzisiejszymi - zaszalałam w greenpoincie (uwielbiam ten sklep) na wyprzedażach i jeszcze butki. teraz lecę posprzątać w szafie - zrobić miejsce na nowości
Ahh ale Ci dobrze, ja przed weselem każdy grosz liczę, a tu czeka nas poważny remont samochodu (czyt. kosztowny). W koncu wyjdzie tak, że nam sporo kasy zabraknie
Stary 2013-07-04, 16:07   #907
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moja Mama była teraz w Biedronce i zapytała sie o ta prace stawka minimalna w Biedronce t0 2000 zl brutto (tyle ile wczoraj mi proponowali na kierownika sklepu) a wiekszych miastach (mam nadzieje, ze Katowice sie łapią ) nawet do 2200 brutto plus jak sa dobre utargi to sa premie po 100-200 zł miesiecznie, bony, i generalnie nienajgorszy socjal ( w mojej obecnej firmie nie ma wogóle ZFŚS ), wiec jutro jade do Katowic i składam tam cv. Tylko usune z niego stanowisko kierownika zadna praca nie hanbi ciekawe co moj TŻ na to
Jak chcesz wiedzieć coś o pracy w biedronce pisz śmiało Moja mama pracuje już od kilku lat, mogę zapytać
Napewno najpierw dostaje się umowę na 3/4 etatu i umowę na kilka miesięcy. Jak się sprawdzisz, to dostajesz na cały etat, na czas nieokreślony Tak mama dostała
Żadnego kursu nie potrzeba, ani doświadczenia! Mama nigdy wcześniej w handlu nie pracowała. Na rozmowie o pracę musiała liczyć gotówkę z kasy, i liczyć towar

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding

Edytowane przez kroooliczek89
Czas edycji: 2013-07-04 o 16:09
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 16:09   #908
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Odp: Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:
w rozmowie ze mną uzasadniła to tym, że teraz będę mieć dużo na głowie przecież i nie chce mnie obarczać dodatkowo -no ale przecież mogła zapytać mnie czy chce być obarczona dodatkowo. nie chce mi się o tym mówić nawet bo się zła robię
Co za podejście. Zgadzam się, że powinna spytać. Nic się tylko nie martw i nie złość :-* myśl, że to pokieruje Cię ku lepszemu :-*

Wracam z pracy i śledzę półfinał Isi!

Stary 2013-07-04, 16:09   #909
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Co wybrałyście w ogóle na pierwszy taniec? Mojemu podoba się taka całkiem świeża piosenka Andre- Tylko z Tobą. Chociaż mam inną, ktra bardziej do mnie przemawia. Zastanawiałam się też nad mandy moore - only hope, ale z drugiej strony do tego trzeba walca zatańczyć
Ja się tak po cichu zastanawiam nad czymś z kompletnie innej bajki od trzech lat uczę się tańca brzucha i jestem okropnie zakręcona na punkcie orientalnych rytmów, są takie inne... ale na to mój K. się nie zgodzi w życiu

Z drugiej strony tradycyjny walc mi się też podoba, chociaż piosenkę wybrałabym mało klasyczną - np. taką:
http://www.youtube.com/watch?v=3IodLRJNSBg
ale ja uwielbiam muzykę filmową - zresztą, do tej konkretnej piosenki już tańczyłam
Elrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 16:15   #910
ana909
Erudycja

Jest śliczna, zresztą tak jak sam film. Ale para, której wykonanie widziałam do tej piosenki skutecznie mi to wyperswadowała. Tańczyli jakiś sztywny układ bez polotu i czar prysł :P
Stary 2013-07-04, 16:20   #911
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

http://allegro.pl/bizuteria-slubna-c...302770301.html

zakochałam się

Chyba kupię i niech czeka

Razem od 27.06.2008r
Wedding

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-04, 16:22   #912
monikkad
Wtajemniczenie

Odniosę się do wypowiedzi Kishlaczkowej - pewnie, że trzeba walczyć o swoje marzenia (też te zawodowe) i ja nie zamierzam się poddawać, mimo tego jak bardzo jest trudno. Jeszcze wszystkim udowodnię, w głowię mam tylko zdanie: "Ja Wam jeszcze pokażę" Będzie dobrze, czuję to w kościach

Co do listy piosenek - zrobię jakąś małą listę, bo są piosenki, które po prostu muszą być zagrane, a nie wiem czy DJ sam na to wpadnie :P Lista zakazanych też będzie :P Ale nie będzie tego dużo, niech sam myśli

Zbieram się na nasze garden party pożegnaniowe (z okazji końca studiów).
Rety, mam tak dobry humor i tyle energii w sobie dziś
Czuję, że teraz już wszystko będzie dobrze, że to dobry czas
Stary 2013-07-04, 16:23   #913
say-hello
Zakorzenienie

gdybyście były zainteresowane to na moim 'kreatywnym blogu' dodałam post z moimi inspiracjami dot. kolorów przewodnich kiedyś już tu wklejałam ten kolaż, ale może któraś z nowych PMek chciałaby zobaczyć
http://tworczy-nielad.blogspot.com/2...rzoskwini.html
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 16:38   #914
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Odp: Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Odniosę się do wypowiedzi Kishlaczkowej - pewnie, że trzeba walczyć o swoje marzenia (też te zawodowe) i ja nie zamierzam się poddawać, mimo tego jak bardzo jest trudno. Jeszcze wszystkim udowodnię, w głowię mam tylko zdanie: "Ja Wam jeszcze pokażę" Będzie dobrze, czuję to w kościach

Co do listy piosenek - zrobię jakąś małą listę, bo są piosenki, które po prostu muszą być zagrane, a nie wiem czy DJ sam na to wpadnie :P Lista zakazanych też będzie :P Ale nie będzie tego dużo, niech sam myśli

Zbieram się na nasze garden party pożegnaniowe (z okazji końca studiów).
Rety, mam tak dobry humor i tyle energii w sobie dziś
Czuję, że teraz już wszystko będzie dobrze, że to dobry czas
Wiem, że dasz rade! zobaczysz, że wszystkim w pięty pójdzie zdolna bestio :-*

Stary 2013-07-04, 16:43   #915
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/bizuteria-slubna-c...302770301.html

zakochałam się

Chyba kupię i niech czeka
ładne ale osobiście wolałabym biżuterię taką kupić stacjonarnie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
gdybyście były zainteresowane to na moim 'kreatywnym blogu' dodałam post z moimi inspiracjami dot. kolorów przewodnich kiedyś już tu wklejałam ten kolaż, ale może któraś z nowych PMek chciałaby zobaczyć

ciekawe połączenie kolorów
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-04, 16:53   #916
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Widzicie półfinał? Ja czytam komentarze na żywo w necie i jest gorąco! 7:6 w 3 secie!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Znów remis! Niech Isia to skończy!

Stary 2013-07-04, 16:55   #917
vixena
Rozeznanie

Cytat:
fajny ten twój blog, zresztą oba super
Stary 2013-07-04, 16:59   #918
Verunka
Zadomowienie

Dot.: Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:
Napisane przez handzia600 Pokaż wiadomość
verunka jestem zrozpaczona tą bibułą... Chciałam zrobic mały pomponik taki 25cm średnicy ... może jak zrobie je większe to wyjdą
ale wolę nie ryzykowac i nie marnować bibuły.... mam juz pomysł co z nią zrobię tż robi cudne lilie wodne z papieru więc zatrudniłam go do zrobienia tylu aby było po jednej na gościa i będą służyc jako winietki

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

ile macie już piosenek na liście weselnej?
nie martw sie bejb, moge Ci przysłac fotki pomponów z serwetek, chcesz zobaczyc, jak to wychodzi??

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Też czytałam ten artykuł i patrząc po swoim otoczeniu muszę się zgodzić. Nie będę tu opisywać, ale widziałam już różne akcje ;/ Szkoda, bo potem to się na nas odbije, młodych mężatkach, które chcą pracować. I jesteśmy wrzucane do jednego wora z wyłudzaczkami zwolnień.

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Ja tak samo zresztą po to zatrudniam zespół, żeby wiedział, co się sprawdza na weselach. Ja nie wiem bo nie chadzam. Zresztą jakbym miała kierować się swoim gustem, to przez pół wesela byłby System of a down, a przez drugie pół gogol bordello
hehe to ja bym sie na Twoim weselu świetnie bawiła kocham SOAD

co do pracy i ciązy to ja w sumie tez tym sie kierowałam myśląc o dzialalnosci swojej, bo wiem ze np. bede mogła przerzucic urlop macierzynski na TZta, tzn wykorzystac te obowiazkowe tygodnie, a reszte on, ja bede pracowac w fimie - czyli w domu bo tak bede miała warsztat, a on bedzie z bejbem - przy dobrych wiatrach oczywiscie i w ten sposób te najwazniejsze momenty bedziemy spedzac we 3

jedziemy grac w monopoly i pić zimny napój bogów si ju

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 17:00   #919
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
ciekawe połączenie kolorów
dosyć popularne ostatnio dziękuję

Cytat:
fajny ten twój blog, zresztą oba super

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Widzicie półfinał? Ja czytam komentarze na żywo w necie i jest gorąco! 7:6 w 3 secie!

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Znów remis! Niech Isia to skończy!

taak oglądam !
Stary 2013-07-04, 17:03   #920
Kishlaczkowa
Zadomowienie

No i finał bez naszej. Wygrała Lisicki :-(
Ależ ja bym zagrała w monopoly! Mój nie lubi w to grać. A ja się na tym wychowałam

Stary 2013-07-04, 17:03   #921
wenedka
Zakorzenienie

Przegrała, kurka
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 17:07   #922
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
ładne ale osobiście wolałabym biżuterię taką kupić stacjonarnie
gdyby kosztowała więcej to też wolałabym kupić w sklepie. Ale za te 30zł Ja nie muszę mieć srebra, na szczęście nie mam uczulenia na żadne metale, także mogę mieć posrebrzane tylko

Razem od 27.06.2008r
Wedding
Stary 2013-07-04, 17:22   #923
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
przegrała, kurka
Stary 2013-07-04, 17:52   #924
velika
Winter is coming

też jestem zła takiej okazji na zwycięstwo w Wielkim Szlemie już nie będzie miała, chyba się już nie powtórzy taki fart, że tak szybko odpadną Azarenka, Serena i Szarapowa :/
Ale jutro Janowicz, może powalczy z Murrayem, tym bardziej, że Andy miał ciężki pięciosetowy pojedynek w ćwierćfinale.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 17:54   #925
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja najprawdopodobniej od października będę mieć pracę na umowę o pracę. Liczę na to, że dostanę na rok i za rok w październiku dadzą mi na czas nieokreślony to wtedy będziemy sie mogli starać o dziecko
Takie sa moje optymistyczne plany

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 17:57   #926
velika
Winter is coming

w ogóle kupowałam alko w lidlu i babeczka mnie zapytała o dowód miło tak, w swoje 27 urodziny być odmłodzonym o tyle lat.
W ogóle jak byliśmy na wypadzie w górach to mnie i chłopa mojej siostry (ten sam rocznik) wzięli za gimnazjalistów byliśmy w jaskini raptawickiej i kręciły się wycieczki szkolne, a że tam trzeba schodzić do jaskini po drabinie, to czekaliśmy aż dzieciarnia wlezie, bo my chcieliśmy wyjść. Czekało też jakiś dwóch starszych gości, patrzą na nas i pytają "A dużo was tam jeszcze"? A my w śmiech, że nie jesteśmy z tej wycieczki

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 17:59   #927
KasiaK_080290
Zadomowienie

witam po pracy
wizaz przez moją też cierpi

Opiumalfa cudowne kolczyki na tej stronie może się na jakieś zdecyduję

lecę nadrabiać, od wczoraj wieczorem 10 stron

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 18:25   #928
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
nie martw sie bejb, moge Ci przysłac fotki pomponów z serwetek, chcesz zobaczyc, jak to wychodzi??

robiłam już taki pompon i wygląda ok ( ale zrobiłam tylko jedną część ) możesz mi pokazać jjak wygląda to w całości
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
w ogóle kupowałam alko w lidlu i babeczka mnie zapytała o dowód miło tak, w swoje 27 urodziny być odmłodzonym o tyle lat.

sto lat
Stary 2013-07-04, 18:27   #929
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
gdyby kosztowała więcej to też wolałabym kupić w sklepie. Ale za te 30zł Ja nie muszę mieć srebra, na szczęście nie mam uczulenia na żadne metale, także mogę mieć posrebrzane tylko

w sumie

takie pompony robicie??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pompon.jpg (25,1 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez myboyismine
Czas edycji: 2013-07-04 o 18:28
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 18:39   #930
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam się. jak już wydawać pieniądze to tylko i wyłącznie na firmę, z które będziemy w 100% zadowoleni
ja akurat bardzo nie lubię nudzić się w pracy :P bardziej mnie to męczy niż pracowanie

to też zależy w jakim zawodzie, bo np. w moim bez studiów i uprawnień mało co zdziałasz

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Velika sto lat!!
Wiem ale żeby dostać uprawnienia trzeba pracować w zawodzie bo za byle co uprawnień nie dają dlatego mówię że jest problem bo jak widzę oferty pracy to się przewijają ale dla pracowników fizycznych, robotników... dla pracowników umysłowych w moich okolicach nie ma i trzeba szukać dalej.. i za pracownika umysłowego nie uważam pani w urzędzie (bez obrazy dla niej?

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości