|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Raczkowanie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Domi w takim razie trzymam kciuki, żeby nadal był tak napalony i dalej chciał tego ślubu, bo że Ty chcesz to oczywiste.
Dziewczyny mam pytanie techniczne ![]() Bo biorę Femibion 2 i tam są 2 tabletki- jedna z nich do dha, ale lekarz zalecił mi brać je co 2 dni twierdząc że przy obecnych wynikach nie ma sensu częściej. Ale w te dni w które nie biorę ich chcę tylko suplementować same DHA i tu pytanie: JAKIE WY BIERZECIE KAPSUŁKI DHA bo nie wiem które kupić..
#903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Całe życie twardo stąpałam po ziemi i zawsze wiedziałam czego chce i nigdy nie wymuszałam przede wszystkim tylko zawsze po prostu chciałam wiedzieć jak się sprawy mają żeby wiedzieć na czym stoję. W kasze dmuchać sobie nie dam więc TŻta w końcu ustawię do pionu i będzie zmuszony wydorośleć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#904 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie git zobaczysz ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Śliczne ciuszki widzę że ze Smyka masz parę ![]() Zapisałam się właśnie do Ludwin&Ludwin ![]() ![]() ![]() Dziękuję jeszcze raz Nasturcja na namiar na Twoja lekarkę bo do Ingi nie mam miejsc. Rybko dopisz proszę wizytę 9.07. g 16.30 usg połówkowe 4d |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
jeju jak mi przykro, ze nie mogę być z Wami na bieżąco
![]() domi przeczytałam Twoją relację i myślę, że jeśli chodzi o ślub to spasuj. Jemu tez musi zależeć ![]() W przyszłym tygodniu mam wizytę u lekarza, to wezmę parę dni zwolnienia dla odpoczynku... |
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak tam Mya
![]() dziewczyny, które koszule polecacie do porodu i szpitala? bo chyba bede na dniach kupować ![]()
#907 | |
Zakorzenienie
|
Siemka
![]() Cytat:
![]() ![]() A tak przyszłam się przywitać z ULĄ!!!! Przeczucie mnie nie myliło, Trele też nie ![]() tż wparował na USG i mówi do lekarza, że chcielibyśmy płeć poznać, to on najpierw ogląda ogląda, dosłownie ja widziałam siuśka, czekam aż to powie a on, że to raczej dziewczynka, ale nie na 100%, bo pępowina mogła zakryć, ale to mu wygląda na wargi sromowe. Oczywiście tż, ze to nic pewnego, a on potem jeszcze 2 razy powtórzył że dziewczynka, a za 3 razem jak zapisał wyniki i jeszcze raz ogólnie sprawdził to z taką jak dla mnie pewnością powiedział, że nic tam nie ma ![]() ![]() ![]() ![]() Tak więc Rybko dopisz mi Ulę w pierwszym watku ![]() a następna wizyta 29.07 o 10.45 z USG ![]() a tż łazi i do mnie gada, że to nie wiadomo, że lekarz powiedział, ze raczej i wgl ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#908 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-07-05 o 12:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nam też lekarz pokazywał pępowinę w okolicach warg i mówił, że przez to łatwo się pomylić. Już się zaczęłam przyzwyczajać do córeczki i dziwnie by teraz było jakby jej coś urosło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#910 | ||
Zakorzenienie
|
Póki jeszcze siedzę w domu i nie jestem odcięta od świata zabieram się za nadrabianie zaległości
![]() Cytat:
![]() A co do glukozy, weźmiesz sobie do poczytania jakaś książkę czy gazetę i te 2 godzinki szybko zlecą ![]() Cytat:
![]() Musiałaś na męża pokrzyczeć i proszę bardzo jaka odmiana ![]() Ja strasznie dużo krzyczę na tego mojego Damiana ale to przez to że tylko tak cokolwiek do niego dociera ![]() Gratuluję 19 tygodnia ![]() ![]() Gratuluję 18 tygodnia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#911 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pięknie rośniesz ![]() Cytat:
![]() Pochwal się Rybko tymi ciuszkami dla Kacperka ![]() Oooo dopiero pisałam ktosiuli że zazdroszczę jej tego że się wyspała bo ja od pewnego czasu tak jak Ty wyspać się nie mogę ![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze że idziesz do kogoś innego na USG chociaż Ci wszystko dokładnie pokaże i wyjaśni, będziesz spokojniejsza ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#912 |
Zakorzenienie
|
Azealia Czyli powoli przyzwyczajasz się do wizji chłopca w brzuszku?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Zakorzenienie
|
Ano w sumie jeszcze miałam pisać tak mi się przypomina po trochu.
Wiem tylko że maluch waży 330 g i ciąża to 22 tydzień.Więc tak jak na genetycznym termin OM i USG taki sam. Byłam wczoraj też oglądać wózki ale niewielki wybór był bo prawda jest taka że u mnie w mieście nie ma jakiegoś super hiper sklepu wyposażonego tak jak ma być. Dziewczyny z Krakowa i okolic proszę o napisanie gdzie mogę znaleźć sensowne sklepy dziecięce? ![]() ![]() coś poszukam na necie ale Wy pewnie macie jakieś sprawdzone. Chciałabym oglądnąć wózki min Mamas &Papas,Jane,Maxi cosi,Navington(u mnie tylko była gondola ![]() Dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#918 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() potem postaram się je poszukać na all i wkleić co to za shit był ![]() Cytat:
![]() ![]() mi poprzednio zdarzyło się w 4 tygodnie 3,5 kg przytyć ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny nie wiem kiedy ja do normalności wróce, do swojego mieszkania ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#919 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nemoseeek, a Ty byś cieszyła sie z chłopaczka? ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#920 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja dziwiłam się, czemu to kolana mnie tak łupią każdego dnia od jakiegos tygodnia i dlaczego stopy tak bolą ![]() ![]() a ja wyglądałam tak jakieś 1,5-2 tyg temu: dzisiaj 21 tydzień
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2013-07-05 o 13:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że masz tatuaż na brzuchu, zawsze mnie ciekawiło jak wygląda taki tatuaż po porodzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pięknie ciuszki dla dzieciaków!
![]() nemosek, co za patafian! ![]() ![]() ![]() Mya, jednak Ula! ![]() Podłączam się do pytania ryby o koszulę do karmienia i do porodu ![]() Odebrałam wyniki ![]() Nie jestem lekarzem, ale na pierwszy rzut oka morfologia dość słabo ![]() Leukocyty i neutrofile za wysokie, erytrocyty, hemoglobina, hematokryt i limfocyty za niskie ![]() ![]() Na szczęście mocz ok i glukoza również ![]()
#923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ludzie mówią że teraz wyglądam mega zdrowo i cieszą się że nie maja w swoim otoczeniu szkieletora ![]() co więcej, przymierzając swoje ubrania z przed ciąży nadziwić się nie mogę, jak mi to wszystko wchodziło na tylek. teraz moje ulubione szorty zatrzymuja się na wysokości KOLAN ![]()
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2013-07-05 o 13:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Koleżanka miała takie same objawy jak ja i chłopca nosi. Na 100% będę wiedziała we wtorek ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Acelinka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#927 | ||
Raczkowanie
|
Nie tyle przyzwyczajam się, bo od początku ciąży dla Nas w brzuszku był chłopiec, o ile na ostatniej wizycie gin Nas zbił z pantałyku oznajmiając że na chwilę obecną mamy dziewczynkę. Ale był to 15tc i powiedział że to na razie tak wygląda, ale na kolejnej wizycie powie już dokładniej. No i przestawiliśmy się na świadomość że będzie dziewczynka, ale ciągle gdzieś mi z tyłu głowy chodzi ten chłopiec i tak mówiłam do Mężula wczoraj, że mam przeczucie, że okaże się jeszcze że coś między nogami jest
![]() Cytat:
Cytat:
Ja hemoglobine mam aktualnie 12,1 a norma jest do 12, więc jeszcze w normie ale już w dolnej granicy, a erytrocyty mam 3,94 A dla porównania przed ciążą hgb miałam 12,3 więc też żadne cuda, a erytrocyty 4,07 więc podobnie. Mam zapisane żelazo w tabsach ale na razie ratuję się domowymi sposobami- pietruszka i buraki ![]()
![]() |
#928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie pomogę z wynikami za bardzo ![]() Fajnie że przynajmniej mocz i glukoza oki ![]() Też ostatnio miałam leukocyty i neutrofile podwyższone.Ale ginka mówiła że ok. Sprawdziłam teraz badania Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-07-05 o 13:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#930 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() ![]() Maksymek waży 297g i ma 18 cm w 21 tc ![]() Pozdrawiamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.