![]() |
#901 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
![]() Super, że u Was dobrze i dajecie radę ![]() Cytat:
Cytat:
(co sobie o tym przypomnę, to mam łzy w oczach) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czy Waszym dzieciom też tak szybko rosną paznokcie? Obcinałam w czwartek i dziś W. znów cały podrapany.
![]() |
#902 | |||||
Kniaginia
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pikne! Cytat:
Dla mnie wciąż powrót do pracy, karmienie, odciąganie itd. to abstrakcja. A przez historię o tej dziewczynie popłakałam się na dobranoc... Cytat:
![]() ![]() Małe dzieci jednak są bardzo elastyczne. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#903 | ||||||
Zakorzenienie
|
fajna fota
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Fajnie że dajecie radę no i ![]() Cytat:
![]() Dawniej owszem zdarzały się takie rzeczy ale kobiety rodziły w domu i nie było usg więc nie wiedziały jakie dziecko się urodzi, w dzisiejszych czasach przy sprzętach i innych medycznych wymysłach tak być nie powinno no ale oczywiście winny lekarz nie wyobrażam sobie by taka osoba mogła dalej pracować i narażać inne kobiety... ![]() Cytat:
![]() za umiejętność, ja czekam ![]() strippi poszalałaś, fajne ciuszki ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrej nocy kobitki, samych słodkich snów ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#904 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#905 |
Zadomowienie
|
Nie wiem o co chodzi, ale Hani smakuje jak na razie każdy słoiczek
![]()
#906 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A pogrubione ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
Laski, a pytanie z nie dzieciowej beczki- lubicie olejki i woski zapachowe?
#908 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na tym poście kończę na dziś, za smutno mi się zrobiło...
![]() |
#909 |
MBZ♥
|
Tasiu ja też nie lubię głaskania, (c?)halania, miziania, za to Mąż tak, nie uśnie bez tego
![]() Despa ostaatnio odkryłam woski przez Koleżanki z innego wątku i przepadłam ![]() ![]() Córko, tak, bardzo szybko odrastają ![]() co do bólu przy nosidełkowaniu to narazie nie mam, Mąż też nie ![]() Strippi cudeńka łowisz ![]() Na smyk.com promocja:3 rzeczy w cenie 2 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja zachęcona pewnym blogiem zakupiłam i zwariowałam (zamawiałam stąd: http://www.pracowniasnow.pl/ )- polecasz coś? Ja sie zakochałam w mango...
![]() |
#911 | |
Zakorzenienie
|
nie dziekuje
noo tez mi sie podobaja ![]() dzięki ![]() Cytat:
![]() no i tez nie drogo ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Corka - jednak noszenie 8 kg daje sie we znaki nawet w nosidelku. Raz nosilam 2 godziny, nastepnego dnia bolaly mnie ramiona. Na schodach nie odczulam kolan. Ale przynajmniej rece-nadgarstki nie bola jak przy zwyklym noszeniu bo tak chwile wytrzymam i koniec.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#913 | |||||
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
![]() A ciuszki śliczne ![]() Cytat:
![]() Jedyny pozytyw - ważę 51kg. A waga wyjściowa sprzed ciąży 56-57 kg ![]() Cytat:
![]() Co do barbie to się uśmiałam ![]() Cytat:
No to brawa dla Hani ![]() Cytat:
![]() Witamy, znowu leje! Dziś pobudka o 5.50 ![]() Tomek w nocy wędruje po łóżku wokół własnej osi. Rano miał stopy skierowane prosto w moją twarz (dobrze że nie zaczął kopać ![]() Mąż już w pracy, dziecko ma drzemkę, śniadanie zjadłam i co tu dalej robić. hmm...
![]() |
#914 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Strippi zdrówka dla dzieci |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#915 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
spicie razem w lozku? Moze sprobuj tak: poloz malego na lozku, pozniej ty sie poloz obok niego, podkurczasz nogi i przytulasz nimi jego lekko podkulone nozki, , klatka piersiowa do jego tez ciasno, otulasz ramieniem i glosniejsze szszszszszszszzszszszszsz s nad jego uszkiem, dodatkowo kolyszesz delikatnie swoim cialem, on sie wtedy tez lekko kolysze (mozna tez po pupci klepac ![]() ![]() Ja tez obcinamm paznokcie co kilka dni ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 |
Zakorzenienie
|
Nie chce mi się zmieniać, bo potem trzeba zmienić w pracy itp.
super ![]() Filipowi też ![]() Bardzo fajny, też używam. |
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Zakorzenienie
|
masz małego smakosza
![]() dzięki, przyda się, Michaś dziś do lekarza ![]()
![]() |
#918 |
Zakorzenienie
|
#919 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny! nadrabiam i nadrabiam (na telefonie) i zawsze tyyyle mam do odpisania jak dorwę laptopa a potem nie ma czasu i nic nie piszę
jestem na 28 str ale stwierdziłam, że póki mam chwilę to coś skrobnę ![]() przede wszystkim: Demeter Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ![]() OTJ współczuję przeżyć. aż mi serce zawaliło jak przeczytałam o wypadku. baranów na drodze nie brakuje ![]() Witam wszystkie nowe mamusie! super, że do nas dołączyłyście ![]() jeśli chodzi o marchewkę to u nas to jest chyba główny składnik diety Karola ![]() Rodzice kaputnęli cielaczka więc mam dla małego świeżą cielęcinkę do zupek ![]() Z zabawek interaktywnych polecam takie coś: http://allegro.pl/zabawka-3-w-1-clem...526026430.html mały bawi się tym od 2 miesiąca. na początku tylko patrzył a teraz już sam sobie wciska guziki rękami i nogami i tłuczę tą zabawkę niemiłosiernie Mamy też hulę kulę ale jakoś mu nie podchodzi a nawet bym powiedziałą, że się jej boi.broń Boże zostawić go z nią sam na sam ![]() ![]()
#920 | |||||
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
stoliczek fp u nas sie super sprawdza, i wszystko co gra/świeci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#921 |
Zadomowienie
|
Aaa zapomniałam!
Moderna pamiętasz jak pisałam na fb o tych suchych plamkach na Karola ciałku? Lekarz stwierdził, że to AZS... miałam do Ciebie mnóstwo pytań, bo się przeraziłam diagnozą. teraz już się trochę uspokoiłam, bo dostaliśmy dwie maści do smarowania i już po jednym dniu smarowania widać było dużą poprawę. pierwszy raz posmarowałam w środę wieczorem a dziś już prawie nie ma śladu po tych plamkach. to możliwe żeby mały miał azs skoro u nas w rodzinie nikt nie miał żadnych problemów ze skórą? a oprócz mojego brata, który miał skazę białkową nikt też nie miał alergii..
09.03.13 ![]() Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2013-09-17 o 08:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#922 | |
Zadomowienie
|
Witam
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Tak
![]() |
#923 | ||
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
Ja z nią żyję od 6 m-ca życia. A, i tak, możliwe. Teraz coraz więcej ludzi choruje na różnego typu alergie i nie zawsze jest to dziedziczne. Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2013-09-17 o 08:31 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#924 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A śpi w łóżku ze mną. Minął już kryzys i łądnie przesypia nocki. Cytat:
Witamy, a ta zabawka stabilna jest? Jak złapie to nie przewróci? My mamy coś podobnego ale za 30zł ze smyka i nie nadaje się bo co Tomek kopnie to to już leży (czasami na nim ![]() ![]()
![]() |
#925 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() 2h noszenia ... ja ost bylam u wujka w odwiedzinach i wzielam Milusia do ''nosidla'' i musialam zejsc z gorki malusiej okolo 1.5km ... a pozniej na 3pietro ... i ![]() ![]() Cytat:
![]() ad 2 - ![]() ![]() ad 3 - aaaaaaaaaa hahaha u MNIE TEZ ![]() a tez mialas podobne gabaryty ... ![]() ![]() ![]() podbudka o 5 .. mleko udalo sie pospac az do 8.25!!! Polozylam Milusia na macie by zaczac robic jedzonka ... a ten pelna radosc ... tak wyczyscil panlele ze az babcia sie za glowe zlapala .. bo biedna wcozraj wycierala haha. cdn ... ale pozniej. poczekac az cos napiszecie - zeby nie bylo ze sama ze soba gadam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#926 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaka dostalas masc? ze sterydem? bo po masciach sterydowych wiekszosc zmian skornych schodzi. Nie martwilabym sie na razie diagnoza, bo teraz wsrod lekarzy to "modne" szybko diagnozowac AZS - a to wcale nie takie proste - u takich maluszkow ciezko zdiagnozowac trafnie azs -mascia smaruj dalej, zeby zeszlo, a pozniej pilnuj pielegnacji skory - uwazalabym na mydla, zele do kapieli! (wysuszaja i podrazniaja delikatna skore) itp., nie za czeste kapiele, jezeli juz to krotkie - tylko lagodne srodki do mycia i po kapieli posmarowac skore. Nie przegrzewaj skory, ubieraj tylko bawelniane ubranka, nie uzywaj plynow do plukania. Nie mowie, ze maluszek nie ma AZS, bo lekarzem nie jestem - ale nie popadaj w panike, znalazlabym dobrego lekarza, ktory poprowadzi Was przez rozszerzanie diety, doradzi Wam jak pielegnowac skore itp. - to bardzo wazne, potraktowalabym Karolka jako dziecko z grupy ryzyka. Do skazy bialkowej nie pomoge - ale to chyba nic innego jak uczulenie na bialko mleka krowiego? kwiatuszku niestety podloze genetyczne nie wystarcza- tak, mozna miec azs bez takich przypadkow w rodzinie - niestety.
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-09-17 o 08:39 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 | |||
Zadomowienie
|
z tego samego powodu zmieniam przychodnię. Karol ma od wtorku katar, od czwartku pokasłuje. Poszłam do lekarza -osłuchowo czysty, na katar psikać solą fizjologiczną albo wodą morską i uwaga! nie odciągać, bo to mu spłynie i on sobie połknie!
![]() No żem się wqrwiła, myślałam że wrócę tam i go rozszarpię. dobrze że preczytałam ulotkę ![]() ![]() mój przegiął po porodzie. chyba nigdy mu tego nie daruję. miał jedne zadanie dowykonania jak bylam w szpitalu: nauczyć się zapinać fotelik i co? oczywiście nie miał czasu i mały wracał zapięty "ło tak o". jak ja się wtedy zdenerwowałam, bo akurat była taka sniezyca ze swiata nie bylo widac. w zyciu nie podejrzewałam go o taki brak odpowiedzialności ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() my ostatnio kładziemy ręcznik na podłoge,bo mały tak chlapie, że wszystko mokre Mieliśmy dziś iść na basen ale że przeziębiony to nic z tego jeszcze 2 strony
![]() |
#929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie zaczelo sie jak mialam ok. 4 lata, weszlam na łąkę i mialam wysypane cale cialko - i tak powoli sie rozkrecalo - mocne AZS zaatakowalo dopiero w wieku ok. 7-8 lat ![]() mi lekarz mowil, ze u malutkich dzieci najczesciej zaczyna sie na policzkach, takie suche, czerwone placki, z zoltymi suchymi strupkami (czesto tez ciemieniucha moze byc objawem na przyszle problemy).
![]() |
#930 |
Zadomowienie
|
Witam sie w deszczowy poranek
![]() Jakoś 27,90zł (niecałe 28zł) Ja tez uwielbiam nexta, Hania ma ulubione szczególnie pajacyki własnie z nexta, sa super jakościowo i do tego mozna je 1000razy prac nic sie nie dzieje, no i maja konkretne kolory i wzory, a nie takie bylejakie mazie jak to dla dziewczynek zwykle. My nie mamy żadnych nowych rzeczy z nexta ale z ciuchów albo z allegro i nieraz są w stanie idealnym, chociaz na pewno uzywane i prane wiele razy. Bardzo dobra jakość jest też z GAPa. A oprócz tego lubię George i F&F. U nas pazury co 2gi, maksymalnie co 3ci dzień obcinamy, inaczej by mnie zadrapała, bo jak w dzien ją usypiam na rączkach bujaniem to rączkami chwyta mnie po twarzy, szyi, uszach, gdzie popadnie i ściska ![]() Tja... przynajmniej to ma po mamusi ![]() Hania niecałe 6kg a mnie coraz bardziej wszystko boli od noszenia w nosidle, wracam zawsze połamana, jakbym caly dzien na desce jezdzila ostro.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.