![]() |
#901 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Zakorzenienie
|
ja mailam krwiaka ponad 3 cm, ale sie wchlonal, z tego co wiem torbiele duzo dziewczyn ma i one sie wchlaniają . Nie wiem czy to to samo co krwiak, ale pewnie ta sama zasada- musisz duzo odpoczywac , najlepiej skontaktuj się z ginem, nie noś nic ciezkiego, generalnie dużo leż.
|
![]() ![]() |
![]() |
#903 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wiaderka, ja myślę, że jak dziecko ma rok i siedzi, to już w normalnej wannie mozna. Przynajmniej u mnie w rodzinie tak jest, kuzynka znowu ma na pranie taką dużą miskę i w tym kąpała roczniaka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#904 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi pani wycisnęła sok z połowy cytryny i wymieszała z tą glukozą ![]() ![]()
![]() |
#906 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja tez byłam dzisiaj na glukozie, wzięłam słoiczek z sokiem z całej cytryny i poprosiłam, żeby pielegniarka wymieszała to z ta glukozą.
Powiem Wam, że nie taki diabeł straszny, bardziej to było kwaśne niz słodkie i trochę gryzło w gardło, ale myslałam, że będzie to 100 razy gorzej smakowało także nie nastawiajcie się źle ![]()
#907 |
Zadomowienie
|
Wita Was szczęśliwa żona
![]() Dziękuje kochane za życzenia i gratulacje ![]() ![]() Przez cały weekend nie wchodziłam i mam chyba z 30 stron do nadrobienia więc dużo czytania dziś będę miała ![]() ------------------------------------ Cobra tak mi przykro ![]() ![]()
#908 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#909 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Chyba zaraz OCIPIEJĘ! Dzwoniłam zarejestrować się do diabetologa. W tym roku nie ma już zapisów ![]() Chyba ich po☠☠☠ało.
![]() |
#910 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Coś mi wcięło cytowanie... Wanienkę ponoć większa, mała szybko przestaje być wygodna dla rodziców - to wiem od znajomej. ![]() Ja siary jeszcze nie mam, ale za to mi sutki urosły ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#911 | |
Zakorzenienie
|
Hej
Ja na chwilkę bo zaraz lecę na kolejny kurs. agunia4ever Wszystkiego najlepszego!!!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymajcie kciuki, mam dziś wizytę u gina na 18.30. Mam nadzieję, że dowiem się wreszcie, kto mieszka w moim brzuszku. Zmykam, ![]()
![]() |
#912 |
Przyczajenie
|
agunia4ever
![]() ![]() mmhym - mnie też ![]() ![]() virginia - moja mama mi też przed wyjazdem mówi : "uważaj, żebyś się nie poparzyła na niczym bo dziecko Ci się urodzi ze znamionem w tym miejscu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#913 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() virginia ![]()
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-11-12 o 14:04 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W styczniu zadzwonię się zarejestrować, w lutym będę miała pierwszą wizytę, a w marcu rodzę. Tylko miesiąc będę kontrolowana. Może spróbuję zrobić tą krzywą jeszcze raz ![]()
![]() |
#915 |
Zakorzenienie
|
no to jakas przesada... :/ a powiesz swojemu ginowi? Może on by zainterweniował jeszcze? Spróbuj zrobić ale może za 2-3 tyg żeby dieta już w pełni zadziałała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam, że mama stan przedcukrzycowy
Stan przedcukrzycowy: na czczo 100–125 mg/dl (5,6-6,9 mmol/l) lub nieprawidłowa tolerancja glukozy: w 2 godzinie testu doustnego obciążenia glukozą glikemia 140–199 mg/dl (7,8-11 mmol/l). Cukrzyca, gdy: stężenie glukozy zmierzone o dowolnej porze doby przekracza 200 mg/dl i występują objawy hiperglikemii, dwukrotnie poziom glukozy na czczo przekracza 126 mg/dl (7,0 mmol/l), w 2 godzinie testu doustnego obciążenia glukozą poziom glukozy przekracza 200 mg/dl (11,1 mmol/l)." Jest szansa, że następne badanie wyjdzie dobrze. Do mojego lekarza idę w grudniu i powiem mu o tym. Szukam na necie diabetologa ciążowego, ale ciężko znaleźć ![]() ![]() Tylko tam, gdzie powiedział mi mój lekarz, że mam iść jest nfz. W grę wchodzi chyba tylko prywatnie teraz ![]()
#917 |
Zakorzenienie
|
chyba tak, z tym że prywatnie też czasem trzeba poczekać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#918 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobrze by bylo ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#920 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#921 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zastanawiam się tez nad rozmiarem, łóżeczko będę miała to mniejsze, tj.te 12x60, ale nie wiem jaką kołderke kupić, czy większa czy może taka jak łóżeczko ![]() To mi też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę Melduje, że dziś Jaś dobitnie pokazał klejnoty rodzinne ![]() Za tydzień jadę do szpitala na badania kontrolne, wtedy też mam mieć obciążenie glukozą, także muszę pamiętać o cytrynie, aby to jakoś przetrwać. W szpitalu będę też miała usg i ktg. Dziś przed wizytą zadzwoniono do mnie z przychodni, abym była wcześniej bo będę miała robione ktg, zdziwiłam się bardzo, bo nic ginka nie mówiła o tym, ale skoro zaleciła to poleżałam pół godzinki pod aparaturą i posłuchałam tętna dziecka. Wynik ok, chociaż czasem moje tętno było bardziej słyszalne jak dziecka, ale podobno się to zdarza. Potem się zbulwersowałam bo wychodząc z ktg zapytałam w poczekalni jaki nr teraz wchodzi, a tu mi baby jakieś zaczęły kręcić, że nie wiedzą, a za chwilę, że teraz wchodzi 9, a wyszła chwilę temu 7 itd. Ja z nr 6 miałam czekać bóg jeden wie ile i na kogo, bo moja kolejka minęła. Powiedziałam babom wrednym, że tu obowiązuje nr a nie kolejnośc przyjscia, wiec jedziemy wg nr, ja stawiłam się na czas, ale miałam inne badanie wiec w czasie kiedy była moja kolej wszedł ktoś z dalszym nr i teraz powinnam być ja, pielegniarka która akurat wychodziła z gabinetu w którym miałam ktg usłyszawszy co się święci powtwierdziła, że teraz moja kolej. Czując poparcie ani się nie zastanawiałam tylko wbiłam się do gabinetu zaraz jak tylko otworzyły się drzwi. Wcześniej jeszcze okazało się, że baby nie wpuściły dziewczyny z nr 4 bo rzekomo się spóźniła. A była w poczekalni już wtedy jak ja przyszłam. Ludzie nie trawie takich afer, skoro jest numeracja to wchodzimy wg nr nie ważne czy ktoś siedzi w poczekalni 2 godziny wcześniej czy nie.Rozumiem jak jeszcze bym przyszła o 2 czy 3 godziny po swojej umówionej godzinie, no to wtedy trudno, nie przyszłam wcześniej moja strata, ale tak nie było. I wszystko to dzieje się uwaga ! w gabinecie prywatnym. Wiadomo jest różne, czasem pani dr się spóźni, czasem długo schodzi w gabinecie, ale orientacyjne godziny wizyty dostajemy, więc nie ma się co wcześniej pojawiać i czatować na swoją kolej. Wyrzuciłam swoje ale to mogę dalej o wizycie ![]() Wszystko z małym ok, waży już dużo, no i teraz nie wiem jaki wybrać pomiar bo na zdjęciu usg z wyszczególnieniem wszystkich pomiarów mam 3 warianty, a nie pamiętam ile mówiła pani dr, ale przyjmijmy, że ten pierwszy czyli ok 790 g ![]() ![]() ![]() Mona dzięki za kcuki ![]() Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2013-11-12 o 15:38 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#922 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam wizytę 18.11 u swojej gin, i z tego co wiem, to ona najpierw daje karte z tym co wolno jeśc a czego nie i potem każe powtórzyć wynik, oczywiście po jakimś czasie od zastosowania diety. Ja już teraz druknęłam sobie tabele z indeksem glikemicznym i już sama sobie wprowadziłam dietę nim pójdę do lekarza. Ja też czytałam ze ten wynik to jest nietolerancja glukozy anie cukrzyca. Koleżanka wogóle do diabetologa w ciąży nie chodziła tylko diete trzymała ![]()
![]() |
#923 |
Raczkowanie
|
heej
![]() ale u was sie dzieje.. ledwo nadrobilam ![]() ja jakos ostatnio sie slabo czuje, i boli mnie dol brzucha. ![]() jutro USG wiec moze ginekolog mi poradzi cos.. oby. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#924 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Mikołajk przekazuje ciociom z wizażu powitalnego kopniaka połączonego z ciosem z pięści i ciosem z dynki, i to wszystko seriami od kiedy tylko odpaliłam forum ![]()
![]() |
#925 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
Nie wiem co się dzieje, ale jestem tak osłabiona, że chyba zaraz padnę. Masakra! Ledwo daję radę siedzieć. A tu jeszcze trzeba schodzić do piwnicy dokładać do pieca, bo tż jeszcze w pracy. Mam wizytę u gina w czwartek, może mi wytłumaczy o co chodzi z tą niemocą. |
![]() ![]() |
![]() |
#926 | |
Zakorzenienie
|
Szczerze mam ochotę to wszystko olać. Poczekać do stycznia, zapisać się i urodzić po pierwszej wizycie u diabetologa
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I wszystko przez to, że po 2 godzinach coś wyszło nie tak, a takie badanie tylko w Polsce, to ja się pytam jak żyją kobiety poza granicami kraju? Bez tego badania? ![]()
![]() |
#927 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#928 |
Raczkowanie
|
Cześć Kobietki, witam po długim weekendzie - spędziłam go oczywiście odwiedzając rodzinkę
![]() A dziś odebrałam wyniki przed jutrzejszą wizytą - glukoza po godzinie jest ok, ale dzwoniłam do gina i jednak kazał zrobić jeszcze raz badanie z glukozą ![]() Lecę Was nadrabiać!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#930 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.