|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych part II
Cytat:
gdyby mu to przeszkadzalo to by znalazl sobie slubna, co nie? |
|
|
|
|
|
#902 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem prezenty to taka pierdoła (w znaczeniu, że nie są przecież takie ważne podczas tego dnia) że jakiekolwiek działania w ich stronę są niepotrzebne, dlatego jest mi kompletnie obojętne kto mi co daje, jeśli daje. Nie chcę rozdzielać gości, jeśli sami tego nie zrobili, na tych, którzy dali mi wyjątkowo przypadający do gustu prezent i na tych, którzy takiego nie dali. Tyle
|
|
|
|
#903 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A agusią się nie przejmuj ![]() Cytat:
Nie umiesz normalnie wyrazić swojego zdania tylko wiecznie wszystko krytykujesz, nieważne czy to małżeństwo, posiadanie dzieci, ślub, zabawy weselne, same wesela. Rozumiem, że można mieć takie a nie inne zdanie ale Ty chcesz każdemu wmówić, że jego poglądy są żałosne i wszystko co lubi jest tandetne. Tobie nie da się niczym dogodzić, najpierw piszesz, że nie cierpisz wesel a potem że chodzisz na nie jakby ktoś to wymuszał. Dlaczego na forum umiesz wściekle bronić swojego zdania a w prawdziwym życiu już masz z tym problem? |
||
|
|
|
|
#904 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i tu widać różnicę między nami. Ja nie potrafię prezentów uznawać za pierdoły, niezależnie od ich wartości. Nawet jak ktoś poszedł do Biedronki po czekoladę i później mi ją dał, to jednak poszedł i już ta czekolada nie może być pierdołą (a byłaby gdybym sama sobie ją kupiła). Zgadzam się, że prezenty nie są najważniejsze w tym dniu, ale moim zdaniem takie ich lekceważenie, to też nie najlepiej świadczy o naszym stosunku do darczyńcy. Dobra, uznajemy temat za zamknięty, ale jeszcze mi odpowiedz na jedno pytanie. Często Młodzi dostają kupony lotto. Wiem, że to mało realne, ale jakby tam była wielomilionowa 6-tka, naprawdę nie chciałabyś wiedzieć kto Ci ten kupon dał? Edytowane przez joaaa83 Czas edycji: 2014-06-06 o 13:29 |
|
|
|
|
|
#905 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Dodałam to właśnie dlatego, żeby nikt nie odebrał moich słów tak, że prezenty od gości mi zwisają i mogą wylądować w koszu.
|
|
|
|
#906 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#907 |
|
na przekór do celu
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;46779843]Ja myślę, że viva nie miała na myśli lekceważenia prezentów, ale że są to drobnostki, ważniejsze że ten ktoś przyszedł i równie dobrze jakby nic nie przyniósł
Czyli jednak nie piszę po chińsku
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#908 |
|
BAN stały
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;46779507]Codo pogrubionego uważam, że właśnie do takiej postawy jaką Ty przyjęłaś w trakcie tego wesela trzeba dojrzeć emocjonalnie
A agusią się nie przejmuj ![]() Jasne, lepiej wszystko krytykować Nie umiesz normalnie wyrazić swojego zdania tylko wiecznie wszystko krytykujesz, nieważne czy to małżeństwo, posiadanie dzieci, ślub, zabawy weselne, same wesela. Rozumiem, że można mieć takie a nie inne zdanie ale Ty chcesz każdemu wmówić, że jego poglądy są żałosne i wszystko co lubi jest tandetne. Tobie nie da się niczym dogodzić, najpierw piszesz, że nie cierpisz wesel a potem że chodzisz na nie jakby ktoś to wymuszał. Dlaczego na forum umiesz wściekle bronić swojego zdania a w prawdziwym życiu już masz z tym problem?[/QUOTE] Co krytykuje ? Mam w nosie czy ktos bierze slub, czy ma 2 dzieci czy robi wesele na 500 osob na tydzien. Wypowiadam sie za siebie. Mnie cos nie pasuje i mam prawo wyrazic zdanie. Nie lubie wesel gdzie jest przymus picia bo nie ma usprawiedliwiania poza ciaza zeby nie wypic wodki. Mozna nawet jezdzic autem po % albo wodka w ciazy nie szkodzi wg niektorych. Nie lubie zmuszania do oczepin czy konkursow. Nie ma porownania bo kazda impreza tak samo wyglada. Teraz nie ma w rodzinie bum na sluby wiec nie mam gdzie isc ale wczesniej bylam panna do 20 r.z na utrzymaniu doroslych i jakos oczywiste bylo sie bawic i rodzina idzie w calosci. Powrot byl tez razem bo jak to panna sama wraca a autokar mlodzi podstawili o 5, wywlekli za reke na srodek na zabawe. Jak mozna miec pozytywne zdanie na cos takiego. |
|
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46718403]Jak mnie wkurzają takie zazdrosne nie wiadomo o co...... kobietki
Sama jestem zazdrosna czasem ale to tak w formie żartu jak któraś na Tż spojrzy, czy jakaś znajoma polubi jego zdjęcie na fejsie Tak się droczymy ![]() Ale zabronić mu jechać ze świadkową, jesli byłby świadkiem w jednym samochodzie? Może w ogóle zabronić mu być świadkiem? W głowie mi się nie mieści [/QUOTE]A ja tę dziewczynę rozumiem. To, że facet jest świadkiem nie znaczy, że ona jest gościem niższej kategorii jako towarzysząca. Owszem, świadek ma wiele obowiązków i na pewno nie wybawią się tak jak na innych weselach, ale dziewczynie się nalezy szacunek. Należy się jej miejsce w samochodzie partnera, miejsce przy jego stole itp. I na miejscu faceta też bym sobie nie życzyła, żeby moja dziewczyna jechała z kimś komu zostało wolne miejsce, bo muszę wieźć kogoś innego. Tak więc faux pas jest tu tylko i wyłącznie po stronie młodych, którzy kompletnie położyli kwestie organizacyjne. Trzeba było usiąść w 6 osób, do samochodu załatwić kierowcę, albo od razu uprzedzić, że wszyscy się nie zmieszczą i załatwić transport dla świadkowej. Natomiast nic złego w zachowaniu dziewczyny świadka nie dostrzegam
|
|
|
|
|
#910 | ||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Gdyby babcia miała wąsy... ![]() Ale odpowiadając na pytanie: nie chciałabym wiedzieć, do szczęścia mi to nie potrzebne ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
![]() teraz to Ci współczuję. na żadnym weselu na którym byłam, a mam ich koło 7 "na koncie", z czymś takim się nie spotkałam. ja nie piję wódki, na weselach mówię, żeby mi nie nalewali i nie nalewają. wszyscy są szczęśliwi. sama piszesz: "wg niektórych". ano właśnie, niektórych. więc nie mów, że wesela to wieś, bo to nie w weselach tkwi problem, a w ludziach. to, że Ty byłaś na powiedzmy 5 debilnych weselach nie znaczy, że np. 6 na które pójdziesz też będzie debilne.
|
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc pewnie gdyby młodzi wygrali to nie tylko oni staliby się bogaci, szybko by się dowiedzieli kto w otoczeniu także wygrał
|
|
|
#912 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Albo trafiałaś na jakiś okropnych ludzi, albo przesadzasz. Bo ja nigdy nie spotkałam się z czym takim jak opisujesz, jak ktoś nie chce pić to nikt go nie zmusza, jak ktoś nie chce się bawić też nie jest ciągnięty na siłę. Wszystko zależy od towarzystwa. Przecież wszystko co jest na weselu jest ustalone przez młodych, więc jeśli zorganizują wesele bez tych okropnych zabaw i zaproszą tylko ludzi, którzy umieją się bawić to nie oznacza, że wesele będzie równie tragiczne.Ja chodzę regularnie średnio 1 w roku na wesele od dziecka bo mam bardzo dużą rodzinę i nigdy z niczym takim się nie spotkałam. Cytat:
---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------
|
||
|
|
|
|
#913 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#914 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
|
#915 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#916 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#917 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
No przecież z nią nie chce
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum przy użyciu Samsung Galaxy S III Mini
|
|
|
#919 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#921 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#922 |
|
... choć nie Westwood
|
Agusia, powiedz więc co Ty robisz na forum slubnym, jak tak hejtujesz wszystko co jest z tym zwiazane? Jak kogos nie jaraja dzieci to unka "mamy z klasą", jak ma gdzies ciuchy to nie wchodzi na "modę". Co tu wiec dziewczyno robisz?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#923 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#924 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#925 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#926 |
|
BAN stały
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;46789270]Ale przecież mówiłas że Twój TZ nie chce ślubu
[/QUOTE]Ale to nie znaczy ze ja tez nie chce. Nie bede nikogo zmuszac ale slub ulatwi zycie Edytowane przez aguusia88 Czas edycji: 2014-06-07 o 10:03 |
|
|
|
|
#927 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#930 |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.

ale Ty jeździsz po wszystkim co wiąże się ze ślubem i weselem... i dziwić się, że facet nie chce się żenić...

Bo ja nigdy nie spotkałam się z czym takim jak opisujesz, jak ktoś nie chce pić to nikt go nie zmusza, jak ktoś nie chce się bawić też nie jest ciągnięty na siłę. Wszystko zależy od towarzystwa. Przecież wszystko co jest na weselu jest ustalone przez młodych, więc jeśli zorganizują wesele bez tych okropnych zabaw i zaproszą tylko ludzi, którzy umieją się bawić to nie oznacza, że wesele będzie równie tragiczne.