Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcze podr - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-18, 09:48   #901
carolyna86
Zakorzenienie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Po wizycie wczoraj Lenka na razie jest Lenką wazy 1,30 kg i lekarz mowil ze szyjka,wody płodowe sa ok.W srode 23 ide na 4d to moze cos wiecej zobaczę.Mala jest główka na du ułożona tak jak była na ostatniej wizycie
ja witam sie w kolejnym tygodniu ciazy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
za wizytę i kolejny tc
Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Witam w piatkowg poranek. Dzis juz pogoda do kitu, a tak slicznie bylo wczoraj
u mnie też ponuro, pada deszcz, a ja sobie zaplanowałam pranie pościeli, no nic: będzie trzeba suszyć w domu
Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
ja tez mam takie momenty ze zaluje ze to tylko 40 tygodni , ale szybko sie ogarniam
a ja już wiem że bęę tęsknić za tymi wszystkimi uroczymi i mniej uroczymi kopniaczkami i rozpychankami

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 09:50   #902
nadiak1
Rozeznanie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

I tak się zastanawiam jak ja mam zaznaczyć te rzeczy żeby wiedzieć co ewentualnie oddać jeśli Franek wyrośnie już z tych ciuszków. Mam rzeczy swoje, od bratowej no i od te kuzynki.
Ja też dostałam rzeczy z dwóch "źródeł" i porobiłam zdjęcia żeby w razie co wiedzieć które są której. Niby oddawać nie mam, ale mają po jednym dziecku jak się drugie pojawi to na pewno oddam.
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 09:53   #903
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
Napisane przez nadiak1 Pokaż wiadomość
Ja też dostałam rzeczy z dwóch "źródeł" i porobiłam zdjęcia żeby w razie co wiedzieć które są której. Niby oddawać nie mam, ale mają po jednym dziecku jak się drugie pojawi to na pewno oddam.
Pewnie, że tak. chyba lepiej i szybciej porobić zdjęcia niż dziergać wyszywanki na metkach

Lepiej żałować tego co się zrobilo
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 10:07   #904
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
a ja już wiem że bęę tęsknić za tymi wszystkimi uroczymi i mniej uroczymi kopniaczkami i rozpychankami
ja oczywiscie za tym tez
Ale za bolem plecow, toczeniem sie i innymi to juz nie

Mialam sie wziac za robote i co :dupa: wykapalam sie , umylam glowe i zeby i sie polozyla i leze ale juz odpalam sobie GoT i biore sie za prasowanie

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 10:21   #905
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość

po drugie primo witamy się w36 tc czyli w 9 miesiącu
Nie wiem czy bardziej się cieszę czy boję
]
Grauluję 9 miesiąca

Cytat:
Napisane przez chansons Pokaż wiadomość

I potwierdzam, ludzie poszaleli.. W sklepach też dzikie tłumy, ta babcia, o której pisałam kupowała chyba ze 40 bułek..

Wiesz, odwróciłam się z takim zamiarem, ale to była już taka zasuszona babulinka i zrobiło mi się głupio.. Ale energii to jej mogę pozazdrościć
Łeee te bułki to już jutro będą gumowate
Zasuszona babulinka?

Ja już posprzątałam. Łazienka i kuchnia błyszczą. Został mi jeden pokój, ale to zostawię tż na jutro, bo trzeba posprzatać w szafie
Normalnie to chyba cud, bo dwa tyg.temu "umierałam". Miałam zawroty glowy, kołotanie serca, krew z nosa, to białko w moczu wyszło, niewilkie skoki ciśnienia. Myślalam, że to koniec mojej aktywności.
A tu taka zmiana. Woczoraj to nawet na raz weszłam na 4 piętro, a zwykle stawałam na każdym piętrze
Stary 2014-04-18, 10:30   #906
Myska0
Zakorzenienie

Hej dziewczynki!
Ktoś się rozpakował od niedzieli? Nie dam rady nadrobić..
Przeczytałam tylko o Carmenie... Smutno mi się zrobiło.. Coś wiadomo? Jakieś konkrety?

U nas wszystko w porządku. Trochę przeginam z aktywnością ostatnio.. Wczoraj wyszłam z domu przed 14, a wróciłam po 21.. Byłam na ćwiczeniach dla ciężarówek, wystałam dwie godziny w Kościele i zakupy...

Pisałyście wcześniej o tym wymazie na GBS.. Nie wiedziałam, że to z dwóch dziurek.. Ciekawe co na to moje hemoroidy....

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 10:36   #907
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Pisałyście wcześniej o tym wymazie na GBS.. Nie wiedziałam, że to z dwóch dziurek.. Ciekawe co na to moje hemoroidy....
ale nie każdy ginekolog pobiera z dwóch dziurek. U mnie akurat tak i też mam hemoroida nie miał nic przeciwko :P: pomiziała tylko tym patyczkiem i tyle
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-18, 10:41   #908
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość

Ale jakiś plus od rana- listonosz przyniósł zwrot z US i dzięki temu mogę oddać do wojtkowej skarbonki bo ostatnio podebralam mu trochę na mechanika
za zwrot z US i do skarbonki

Cytat:
Ja też mam ciuszki "wypożyczone" i mi to w sumie na rękę, bo nie muszę się potem martwić co z tymi rzeczami zrobić Pakuję w karton i idą dalej w obieg Swoich, które sama kupiłam mam niedużo i w tych metki oznaczyłam.
Może zamiast znaczyć metki zrób zdjęcia i gdzieś zapisz??

pomysł niezły, ale z wykonaniem gorzej...
Swoich też mam niewiele... Ale za to bratowej już sporo (które mogę traktować jak swoje) no i te co dostałam wczoraj też tego dużo...
Ale może te zdjęcia to nie taki głupi pomysł... Już sama nie wiem...
Zobaczę co powie kuzynka jak Tż zadzwoni - chociaż jakoś się nie kwapi

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość

Ja już posprzątałam. Łazienka i kuchnia błyszczą. Został mi jeden pokój, ale to zostawię tż na jutro, bo trzeba posprzatać w szafie
Normalnie to chyba cud, bo dwa tyg.temu "umierałam". Miałam zawroty glowy, kołotanie serca, krew z nosa, to białko w moczu wyszło, niewilkie skoki ciśnienia. Myślalam, że to koniec mojej aktywności.
A tu taka zmiana. Woczoraj to nawet na raz weszłam na 4 piętro, a zwykle stawałam na każdym piętrze
za powrót kondycji, ale sie nie przeforsuj... Ja nie mam tak dobrze jak ty posortowałam ciuszki i wsadziałm do pralki i musiałam siąść i odpocząć ufff

Cytat:
Hej dziewczynki!
Ktoś się rozpakował od niedzieli? Nie dam rady nadrobić..
Przeczytałam tylko o Carmenie... Smutno mi się zrobiło.. Coś wiadomo? Jakieś konkrety?

U nas wszystko w porządku. Trochę przeginam z aktywnością ostatnio.. Wczoraj wyszłam z domu przed 14, a wróciłam po 21.. Byłam na ćwiczeniach dla ciężarówek, wystałam dwie godziny w Kościele i zakupy...

ja miałam pobierane z jednej dziurki

co do porodów od niedzieli chyba nic się nie wydarzyło

a ty kobieto zwolnij! daj wytchnąć organizmowi...

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 10:47   #909
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
ale nie każdy ginekolog pobiera z dwóch dziurek. U mnie akurat tak i też mam hemoroida nie miał nic przeciwko :P: pomiziała tylko tym patyczkiem i tyle
Fajnie wiedzieć bo też mam te brzydale. Lekarz jakoś musi sobie radzić.
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 10:49   #910
Karlain
Rozeznanie

ja wstawiłam pranie dzisiaj choć niektórzy mówią, że wielki piątek to się powinno już siedzieć w czystym domu, ale najzwyczajniej w świecie jak nie miał mi kto pomóc to ja osobiście nie mam zamiaru się nadwyrężać, pracowałam fizycznie przez 7 miesięcy w ciąży, ogarniałam dom, zakupy, potem choroba, skurcze ...więc ostatnie półtora miesiąca należy się mojej dzidzi odpoczynek a i mnie przy okazji pogoda dziś cudna, pełna słońca, aż chce się żyć

poza tym leniuchem strasznym nie jestem, bo powolutku wszystko dla maluszka prasowałam, układałam, obiadek jak miałam siłę ugotowałam...
jedynie na dłuższe zakupy nie chodzę już bo zemdlałam, znowu mam bardzo niskie ciśnienie (wkurza mnie ten brak kontroli- ale ja nie mam wpływu na to) nawet w domu zdarzają mi się omdlenia - a myślałam, że to tylko na początku ciąży kobiety tak mają i się cieszyłam, że mnie ominęło a jednak nie
na poczatku myślałam, że to glukoza...ale tata ma glukometr i wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez nadiak1 Pokaż wiadomość
Ja też na każdy ból reaguje stresem, bo lekarz powiedział, że urodzę wcześniej jakieś 2-3 tygodnie przed terminem, a mogę nawet jutro bo on jest spokojny i wszystko będzie dobrze, a to dopiero 35tc i ja sie boję strasznie, że to za wcześnie. Położna mnie jeszcze nastraszyła, że dziecko może być intubowane i w inkubatorze jak teraz urodzę i teraz tylko wciąż o tym myślę. A boli krocze coraz częściej bo brzuch ciężki i mam codziennie bóle jak na miesiączkę.

Ja też byłam na Mszy Św., ale wstawałam i było mi strasznie ciężko. Miałam myśli, żeby w trakcie stania usiąść bo już nie mogła. Mąż też co chwile na mnie zerka, a jak już wzdycham to wciąż wpatrzony. Dzisiaj też idę i chyba nie będę wstawać. Za bardzo się boję co może się stać.
jak coś boli, to znak od organizmu,
przy bólu to normalne, że wydzielane są hormony stresu, żeby pobudzić organizm do działania, reakcji...
a myśl, że to 35 tydzień może potęgować stres
nie wstydź się przesiedzieć całą mszę, bo jeśli coś się stanie Twojej dzidzi to tylko Ty będziesz przeżywać tragedię, żadna inna kobieta

wiem, że niektórym się to wydaje głupie, jak to- to już minutę wystać nie można? ano czasami nie powinno się

PS. mojej koleżance odeszły wody w 34 tyg ciąży, miała cc, po kilku miesiącach dzidzia była zdrowa, ale od tamtej pory rozumie inne kobiety w jej sytuacji (jest takie powiedzenie : syty głodnego nie zrozumie. Czasami ludzie myślą, że potrafią się nie przejmować innymi, lub myślą tylko i wyłącznie pozytywnie- do czasu, kiedy im się to samo lub coś gorszego nie przytrafi).

Choć uważam, że ludziom, którzy się nie przejmują innymi żyje się lepiej, bez stresu no chyba, że mają inne problemy, nie wiem

Czekam na TZ jak wyniesie mi to pranie na dwór.

A taką koszulę kupiłam do karmienia (mam niebieską i żółciutką jasną)
generalnie śmiesznie się w niej czuję, ale jest wygodna i o to chyba chodzi. Zresztą jeśli ją poplamię czy zniszczę po porodzie, to nie będzie mi szkoda :

http://aba-sport.pl/product-pol-6809...n-Fashion.html

carolyna najbardziej urocze były dla mnie pierwsze ruchy dzidziusia i potem te, kiedy mógł skakać w brzuszku i wariować- co na usg było zadziwiające.... teraz to takie przeciąganie się rozpychanie, falowanie brzucha i często czkawka hihihi
nadal mnie zadziwia, jak mała reaguje na TZ, kiedy pojawia się i zaczyna gadać to ona też to słyszy

sukieneczka małej i buciki (rajstopki mam różowe i kremowe, do wyboru)
i łóżeczko z pościelą (do tego są ochraniacze, ale wszystko już wyprane i pochowane, żeby się nie kurzyło ) nie przepadam za różowym, dlatego mamy jeszcze komplet zielony z misiami, a poza tym nie widziałam sensu, żeby kupować super pościel za kilkaset złotych, ważne, że bawełniana

MyskaO jak długo masz hemoroidy i czy leczysz to jakoś w ciąży czy po prostu trzeba czekać, ze może po porodzie znikną, jakieś porady lekarza?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizaz (42).jpg (84,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wizaz (41).jpg (72,8 KB, 29 załadowań)

Edytowane przez Karlain
Czas edycji: 2014-04-18 o 10:54
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 10:54   #911
Pradip
Zakorzenienie

Hej mamusie
Wczoraj widziałam ze doczytałyście o Aldrin i już nie pisałam bo sama jestem w podobnej sytuacji ale dziś już napiszę, że na razie u nich bez zmian. Sterydy podane, skurcze nadal niewyczuwalne i pewnie posiedzą trochę w szpitalu ale jak piszecie nie ważne gdzie łóżko ważne żeby synek w brzuszku jeszcze pobył
Aldri dalej trzymamy za Was kciuki
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 10:58   #912
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karlain Pokaż wiadomość
ja wstawiłam pranie dzisiaj choć niektórzy mówią, że wielki piątek to się powinno już siedzieć w czystym domu, ale najzwyczajniej w świecie jak nie miał mi kto pomóc to ja osobiście nie mam zamiaru się nadwyrężać, pracowałam fizycznie przez 7 miesięcy w ciąży, ogarniałam dom, zakupy, potem choroba, skurcze ...więc ostatnie półtora miesiąca należy się mojej dzidzi odpoczynek a i mnie przy okazji pogoda dziś cudna, pełna słońca, aż chce się żyć

A taką koszulę kupiłam do karmienia (mam niebieską i żółciutką jasną)
generalnie śmiesznie się w niej czuję, ale jest wygodna i o to chyba chodzi. Zresztą jeśli ją poplamię czy zniszczę po porodzie, to nie będzie mi szkoda :

http://aba-sport.pl/product-pol-6809...n-Fashion.html

i łóżeczko z pościelą (do tego są ochraniacze, ale wszystko już wyprane i pochowane, żeby się nie kurzyło ) nie przepadam za różowym, dlatego mamy jeszcze komplet zielony z misiami, a poza tym nie widziałam sensu, żeby kupować super pościel za kilkaset złotych, ważne, że bawełniana

koszula super p bardzo mi sie podoba. Natomiast co do wielkiego piatku i posprzątanego domu - wybacz ja dopiero zaczynam się za to zabierać... Siedząc na wizażu

I pranie też wstawiłam - zaraz będę wieszała.

Był kurier z zakupami z 5 10 15 - super ten podkład do przewijanie ledwo 9 zł a wydaje się solidny. Polecam.
No i jak zwykle jakość ciuszków pierwsza klasa - lubię u nich robić zakupy

Poza tym już nie mogę się doczekać aż pranie się skończy bo idę na dwór wieszać u nas piękne słońce i 20 stopni

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Wczoraj widziałam ze doczytałyście o Aldrin i już nie pisałam bo sama jestem w podobnej sytuacji ale dziś już napiszę, że na razie u nich bez zmian. Sterydy podane, skurcze nadal niewyczuwalne i pewnie posiedzą trochę w szpitalu ale jak piszecie nie ważne gdzie łóżko ważne żeby synek w brzuszku jeszcze pobył

Dzięki za informację. Nadal trzymamy za Aldrin i maleństwo. wszystko będzie dobrze - musi być!

Mama Franka

Stary 2014-04-18, 11:06   #913
MamaKtosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Dobra ide cos porobic. Bo samo sie nic nie zrobi ,a mam spoooooro prasowania.
Ta świadomość mnie dzis przytłacza

ulrika udanego wyjazdu!

JJJustynAAA nie pomogę, ale dziwnie tak dawać ciuszki na pożyczenie
chansons przepychanie się to chyba jakś specyfika biedronki jest - ja wczoraj się z młodą wybrałam i myślałam, że mnie ten tłum tam stratuje - wiem że ja się wolno poruszam, ale bez przesady no
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 11:15   #914
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

u nas coś pogoda cię psuje.. jak zwykle
ja byłam na targu, kupiłam sobie baletki
Igusia zasnęła a ja idę chyba też spać, bo mnie muli jakoś ten dzień..

na 16.30 w końcu idę do fryzjera bo już patrzeć nie mogę

Nikii wszystkiego najlepszego dla Oskarka na te 2 latka

gratuluje nowych tygodni i udanych wizyt kochane

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 11:16   #915
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość

JJJustynAAA nie pomogę, ale dziwnie tak dawać ciuszki na pożyczenie
chansons przepychanie się to chyba jakś specyfika biedronki jest - ja wczoraj się z młodą wybrałam i myślałam, że mnie ten tłum tam stratuje - wiem że ja się wolno poruszam, ale bez przesady no
dlatego ja biedry na razie unikam jak ognia - mamę deleguję

oo dzięki, czyli nie tylko dla mnie jest to dość dziwne, yhyyy

idę piec te babki, same się nie zrobią a szkoda

Mama Franka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-18, 11:18   #916
kasiab91
Zakorzenienie

Poszłam sama na zakupy i to był głupi pomysł To już nie na moje siły, muszę z kimś chodzić, nie dość że brzuch ciąży to jeszcze siaty z zakupami. Pogoda piękna się zrobiła u mnie. Ciepło jak w lato, muszę pranie uskutecznić zaraz i ogarnąć ten chlewik nasz, bo domem to to teraz nazwać nie mogę

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
u nas coś pogoda cię psuje.. jak zwykle
ja byłam na targu, kupiłam sobie baletki
Igusia zasnęła a ja idę chyba też spać, bo mnie muli jakoś ten dzień..

na 16.30 w końcu idę do fryzjera bo już patrzeć nie mogę

Nikii wszystkiego najlepszego dla Oskarka na te 2 latka

gratuluje nowych tygodni i udanych wizyt kochane
Na mnie tez spogląda farba więc muszę ogarnąć łepetynę. Zrobię sobie ombre. Wiem ,że już nie modne zbytnio ale bynajmniej tak jakoś wyrównam kolor
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 11:22   #917
ilkas
BAN stały

Cytat:
a w szczególności dla mojej ciążowej rówieśniczki Ilkas dla Ciebie oraz
Hihi dziękuję Ci bardzo
No i oczywiście również gratuluję 9 mc ! Ostatnia prosta i rodzimy

Także jak już wiecie dziś witam się w 9 miesiącu

Ejj a u nas nie ma ładnej pogody

Nikii, wszystkiego naj naj naj dla Oskara !!

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Poszłam sama na zakupy i to był głupi pomysł To już nie na moje siły, muszę z kimś chodzić, nie dość że brzuch ciąży to jeszcze siaty z zakupami.
Teee jakie siaty!!?? Posiedź na pupie trochę z łaski swojej
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 11:22   #918
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość

Na mnie tez spogląda farba więc muszę ogarnąć łepetynę. Zrobię sobie ombre. Wiem ,że już nie modne zbytnio ale bynajmniej tak jakoś wyrównam kolor
e tam nie modne, mi też się podoba i się zastanawiałam ostatnio nad tym

ej powiecie,że głupia jestem ale spodobało mi się to kontrolowanie cukru dziś na czczo 73 a po posiłku i 2 kostkach czekolady ( skusiłam się by sprawdzić ) 83 nie spodziewałam się

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 11:26   #919
chansons
Zadomowienie

Cytat:

Zasuszona babulinka?

Dlatego dla mnie takie zapasy to głupota.. no chyba, że ktoś niezjedzone bułki suszy i robi z nich tartą..

A kondychy zazdroszczę Chyba organizm już się zmobilizował na dzidziusia

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Super, że dajesz znać W takim razie nadal trzymamy kciuki

Cytat:
Był kurier z zakupami z 5 10 15 - super ten podkład do przewijanie ledwo 9 zł a wydaje się solidny. Polecam.
Ja też! Ja też! Z poprzedniej kolekcji mam chyba 3/4 ubranek Teraz nawet nie wchodzę na ich stronę, bo znowu coś zamówię

Cytat:
Ja w sumie rzadko tam chodzę, bo z sieciówek jest u mnie na osiedlu najdalej (no i ta gotówka). Ale jak już jestem, to albo ktoś się ze mną ściga do kasy, albo tratuje - i to zazwyczaj są osoby w wieku 60+..
Jednym zdaniem - Biedronki nie dla ciężarnych

ilkas gratuluję 9 miesiąca!
06.2011
05.2014

Edytowane przez chansons
Czas edycji: 2014-04-18 o 11:28
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-18, 11:38   #920
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Dzień dobry, dopiero mam chwilę, ale zaraz lecę, bo lista zadań czeka

Kasiab zgadzam się z Tobą

Sylvunia za wizytę

Chansons nie jesteś niewyrozumiała, to ludzie są dziwni. Dzisiaj zawoziłam moją mamę na zdjęcie szwów do poradni i tak mama wchodzi, wzięła swój numerek i pyta kto ma wcześniejszy. Jakiś facet się odzywa, że tu nie numerkami się wchodzi tylko jak kto przyszedł i że on ma na 13 (a była 10), ale przyszedł już, bo kto będzie dla niego specjalnie czekał do 13 bez komentarza… jak się zaczęła zbliżać mamy kolej to moja mama zestresowana, bo tu deszcz się rozpadał, a my z Hanią czekałyśmy na dworze no i jak przyszła kolej niby tego faceta to moja mama wyskoczyła i mówi, że teraz ona wchodzi, bo on ma na 13 no i weszła, mówiła, że słyszała jak w poczekalni oburzenie od razu innych pacjentów na tego faceta, że jak on sobie może przychodzić o 10 jak ma na 13 i się wtryniać innym ludziom teraz ma wyrzuty sumienia widzę, że go wykolejkowała, ale bez przesady, co taki stary dziadek ma wielkiego do roboty. No i ten tekst, że nikt na niego specjalnie nie będzie czekał do 13

Justyna pomysł ze zdjęciami ciuszków bardzo dobry

Light to Ty sobie te siły zbieraj na poród, a nie, że teraz tyle się narobisz

Dziewczyny gratuluję rozpoczętych tc i miesięcy
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 11:41   #921
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Hihi dziękuję Ci bardzo

Nikii, wszystkiego naj naj naj dla Oskara !!

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Teee jakie siaty!!?? Posiedź na pupie trochę z łaski swojej
Musiałam kupić troche rzeczy, a tragarza nie miałam i musiałam człapać z tym wszystkim... Mąż oczywiście w pracy jutro chyba też więc sama muszę wszystko... Dobrze, że nic nie szykuję bo chyba bym zeszła z tego świata.
Mdli mnie coś strasznie. Idę się położe na trochę.
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 11:49   #922
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Po wizycie wczoraj Lenka na razie jest Lenką wazy 1,30 kg i lekarz mowil ze szyjka,wody płodowe sa ok.W srode 23 ide na 4d to moze cos wiecej zobaczę.Mala jest główka na du ułożona tak jak była na ostatniej wizycie

Super

Cytat:
Odpaliłam już laptopa więc mogę napisać ładnego posta z emotkami po drugie primo witamy się w36 tc czyli w 9 miesiącu
Nie wiem czy bardziej się cieszę czy boję

Dla potrzebujących :
gratuluję

Cytat:
Hihi dziękuję Ci bardzo

gratuluję

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 11:55   #923
chansons
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

Chansons nie jesteś niewyrozumiała, to ludzie są dziwni. Dzisiaj zawoziłam moją mamę na zdjęcie szwów do poradni i tak mama wchodzi, wzięła swój numerek i pyta kto ma wcześniejszy. Jakiś facet się odzywa, że tu nie numerkami się wchodzi tylko jak kto przyszedł i że on ma na 13 (a była 10), ale przyszedł już, bo kto będzie dla niego specjalnie czekał do 13 bez komentarza… jak się zaczęła zbliżać mamy kolej to moja mama zestresowana, bo tu deszcz się rozpadał, a my z Hanią czekałyśmy na dworze no i jak przyszła kolej niby tego faceta to moja mama wyskoczyła i mówi, że teraz ona wchodzi, bo on ma na 13 no i weszła, mówiła, że słyszała jak w poczekalni oburzenie od razu innych pacjentów na tego faceta, że jak on sobie może przychodzić o 10 jak ma na 13 i się wtryniać innym ludziom teraz ma wyrzuty sumienia widzę, że go wykolejkowała, ale bez przesady, co taki stary dziadek ma wielkiego do roboty. No i ten tekst, że nikt na niego specjalnie nie będzie czekał do 13
Twoja mama bardzo dobrze zrobiła! No przecież za taki tekst to już bym się nie hamowała tylko zbeształa od góry do dołu. Po to są te numerki, żeby stare dziadki nie koczowały pod gabinetami -ale z przyzwyczajeniem nie wygrasz. Jak u mnie w przychodni wprowadzili numerki, to może pod gabinetem nie ma przepychanek, za to kolejka do rejestracji stoi już przed 6 rano........ Nie muszę dodawać, że sama 'młodzież'..
06.2011
05.2014
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 11:59   #924
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:

Gratuluję 9 miesiąca

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

Light to Ty sobie te siły zbieraj na poród, a nie, że teraz tyle się narobisz
]
Wydaje mi się, że mojemu synowi się nie spieszy do wyjscia i czuję, że urodzę po terminie
Tak go widzę "nigdzie się nie ruszam w najblizszym czasie":
image.jpg
Stary 2014-04-18, 12:15   #925
Nikii89
Zakorzenienie

W imieniu solenizanta wszystkim ciotką wizażowym dziękujemy

za nowe tygodnie, miesiące.

Pradip dzięki za informacje Nadal trzymamy za Aldrin. Jeśli będziecie wiedziały coś więcej to dawajcie znać

Ja już ogarnęłam całe mieszkanie. Powycierałam kurze , umyłam WC. Zostało mi odkurzanie i mycie podłóg ale to jak Młody wstanie. No i umycie prysznica , ale to na wieczór zrobię po kąpaniu
Stary 2014-04-18, 12:17   #926
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się, że mojemu synowi się nie spieszy do wyjscia i czuję, że urodzę po terminie
Tak go widzę "nigdzie się nie ruszam w najblizszym czasie":
Załącznik 5655023
Rozbroiło mnie to zdjęcie

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 12:26   #927
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że nie umrę z bólu przy tym mizianiu

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
ja miałam pobierane z jednej dziurki

co do porodów od niedzieli chyba nic się nie wydarzyło

a ty kobieto zwolnij! daj wytchnąć organizmowi...
To ja też chce z jednej

A Aldrin co się dzieje? Jeju, nic nie wiem....

Zwolnię w święta Dziś tylko dwa ciasta robię, pójdę do Kościoła i mam zakaz sprzątania od Męża

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
MyskaO jak długo masz hemoroidy i czy leczysz to jakoś w ciąży czy po prostu trzeba czekać, ze może po porodzie znikną, jakieś porady lekarza?
Mnie męczą od jakiś dwóch tygodni.. Teraz smaruję kremem Procto Hemolan I jest dużo lepiej, choć czuję je dalej...... Od lekarza miałam tylko poradę, żeby jeść więcej owoców i warzyw. A tak to nic. Po porodzie podobno znikają bez śladu. Chociaż moja koleżanka w czasie ciąży ich nie miała, a teraz po porodzie się z nimi męczy. Więc ja mam nadzieję, że jak je teraz mam to zniknął

A co do Kościoła to ja wystałam, ale nie krępowałabym się siedzieć całą mszę.. Najważniejsze jest bezpieczeństwo maluszka, no i sama obecność też się liczy

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Mi też się podoba ten podkład..... Może zakupię...

Uciekam pichcić......

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA

Edytowane przez Myska0
Czas edycji: 2014-04-18 o 12:27
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 12:40   #928
Seksta
Rozeznanie

W Poznaniu ciepło lecz bez słońca i jedyne do czego motywuje mnie ta pogoda to drzemka dlatego wstaję bo inaczej zasne, pomogę mamie w świątecznym kucharzeniu

Miłego dnia mamuśki i proszę- nie przemeczajcie się, nasi tztowoe też mają ręce

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 12:42   #929
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Gratuluje wszystkich nowych tc
i podziwiam za te porządki

Cytat:

Cytat:
Hej dziewczynki!
Ktoś się rozpakował od niedzieli?
No wiesz, zadałaś najbardziej znienawidzone przez cieżarówki pytanie

Cytat:
Ale może te zdjęcia to nie taki głupi pomysł... Już sama nie wiem...
Zobaczę co powie kuzynka jak Tż zadzwoni - chociaż jakoś się nie kwapi
Wiesz co Justyna, jakby mi ktoś powiedział że część jest do zwrotu to bym wszystkie oddała
No chyba że to interpretacja teściowej tylko

Cytat:
Ta świadomość mnie dzis przytłacza

Ja sie łudze, że jednak samo się posprząta

A co do Biedry mój młody nie lepszy, jak tylko wejdziemy to bierze ten koszyk na kółkach i leci na sam koniec sklepu do lodówek z jogurtami, przepychając wszystkich po drodze Potem nie zważając czy ktoś stoi czy nie przepycha się i wdrapuje samodzielnie po swój ukochany jogurt
Nie będę dodawać, że zanim ja tam dotre, zdobycz jest już w koszyku a młody wraca z triumfalną miną

Zdrzemłam sie z młodym, no ale bez jaj tak słodko śpi, że jeszcze poodpoczywam, póki spokój, co się męczyć będę

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 12:47   #930
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

A płaciłaś zaliczkę? Jak się umawiałaś na 130 to tyle powinnaś zapłacić, na 180 masz prawo się nie zgodzić! Z czego niby wynika ta różnica? Zażyczyłaś sobie jakieś ekstra poprawki albo dodatki? Bo jak krawcowa jej niedoszacowała, to jej strata!
Vampirka płaciłam
mąż był dzis i odebrał tą firanę, różnica w cenie wzięła się stąd, ze ten materiał co ja chciałam, trzeba była ciąć na ten wymiar wzdłuż, a nie wszerz i poszło więcej materiału, a po prostu baba, co mi liczyła cenę nie wiedziała o tym, ze tak wyjdzie, bo krawcową mają gdzie indziej, oni jej zlecają szycie
Ale mąz utargował 10 zł rabatu, dobre i to, a firanki innej nie chciałam, ta mi się marzyła

Justiwi
gratuluję wkroczenia w ostatni miesiąc

Cytat:

ślicznie wyglądaja te sówki, mimo że różowe
Cytat:

Nikii całusy dla Oskarka i sto lat !!

Mnie wczoraj położna uświadomiła, ze mam się wstrzymac z wszelkimi pracami domowymi do 8 maja wtedy wkroczę w 37 tc i mogę sobie już rodzić
a teraz mam piękne, jak to nazwałą, warunki do tego, by na święta wylądować w szpitalu
w sensie, że remont, porządki przedświąteczne i ta wczorajsza akcja ... powiedziała, ze nie chce mnie widzieć na oddziale teraz, a mają plagę dziewczyn własnie w tygodniach 28-34, cała patologia zawalona
ogólnie to mnie chyba chciała trochę postraszyć, bo jak zobaczyła wczoraj mnie taką rozemocjonowaną, w dodatku na zewnątrz pełno prania, kolejna pralka kończyła pranie, to się wystraszyła

dziś mam jakiegoś lenia, przede mną pieczenie ciast, a nie chce mi się okrutnie

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2014-04-18 o 12:48
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości