|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#902 |
Rozeznanie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Ja też dostałam rzeczy z dwóch "źródeł" i porobiłam zdjęcia żeby w razie co wiedzieć które są której. Niby oddawać nie mam, ale mają po jednym dziecku jak się drugie pojawi to na pewno oddam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#903 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#904 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale za bolem plecow, toczeniem sie i innymi to juz nie ![]() Mialam sie wziac za robote i co :dupa: wykapalam sie , umylam glowe i zeby i sie polozyla i leze ![]()
22.10.2011 Nasz ślub ![]() 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki ![]() 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek ![]() Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#905 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zasuszona babulinka? ![]() Ja już posprzątałam. Łazienka i kuchnia błyszczą. Został mi jeden pokój, ale to zostawię tż na jutro, bo trzeba posprzatać w szafie ![]() Normalnie to chyba cud, bo dwa tyg.temu "umierałam". Miałam zawroty glowy, kołotanie serca, krew z nosa, to białko w moczu wyszło, niewilkie skoki ciśnienia. Myślalam, że to koniec mojej aktywności. A tu taka zmiana. Woczoraj to nawet na raz weszłam na 4 piętro, a zwykle stawałam na każdym piętrze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki!
Ktoś się rozpakował od niedzieli? ![]() Przeczytałam tylko o Carmenie... ![]() U nas wszystko w porządku. Trochę przeginam z aktywnością ostatnio.. Wczoraj wyszłam z domu przed 14, a wróciłam po 21.. Byłam na ćwiczeniach dla ciężarówek, wystałam dwie godziny w Kościele i zakupy... ![]() Pisałyście wcześniej o tym wymazie na GBS.. Nie wiedziałam, że to z dwóch dziurek.. Ciekawe co na to moje hemoroidy.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#907 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#908 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
pomysł niezły, ale z wykonaniem gorzej... Swoich też mam niewiele... Ale za to bratowej już sporo (które mogę traktować jak swoje) no i te co dostałam wczoraj też tego dużo... Ale może te zdjęcia to nie taki głupi pomysł... Już sama nie wiem... Zobaczę co powie kuzynka jak Tż zadzwoni - chociaż jakoś się nie kwapi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co do porodów od niedzieli chyba nic się nie wydarzyło ![]() a ty kobieto zwolnij! daj wytchnąć organizmowi... ![]()
![]() |
#909 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#910 | |
Rozeznanie
|
ja wstawiłam pranie dzisiaj
![]() ![]() ![]() poza tym leniuchem strasznym nie jestem, bo powolutku wszystko dla maluszka prasowałam, układałam, obiadek jak miałam siłę ugotowałam... jedynie na dłuższe zakupy nie chodzę już bo zemdlałam, znowu mam bardzo niskie ciśnienie (wkurza mnie ten brak kontroli- ale ja nie mam wpływu na to) nawet w domu zdarzają mi się omdlenia - a myślałam, że to tylko na początku ciąży kobiety tak mają i się cieszyłam, że mnie ominęło ![]() ![]() na poczatku myślałam, że to glukoza...ale tata ma glukometr i wszystko w porządku ![]() Cytat:
przy bólu to normalne, że wydzielane są hormony stresu, żeby pobudzić organizm do działania, reakcji... a myśl, że to 35 tydzień może potęgować stres nie wstydź się przesiedzieć całą mszę, bo jeśli coś się stanie Twojej dzidzi to tylko Ty będziesz przeżywać tragedię, żadna inna kobieta wiem, że niektórym się to wydaje głupie, jak to- to już minutę wystać nie można? ano czasami nie powinno się PS. mojej koleżance odeszły wody w 34 tyg ciąży, miała cc, po kilku miesiącach dzidzia była zdrowa, ale od tamtej pory rozumie inne kobiety w jej sytuacji (jest takie powiedzenie : syty głodnego nie zrozumie. Czasami ludzie myślą, że potrafią się nie przejmować innymi, lub myślą tylko i wyłącznie pozytywnie- do czasu, kiedy im się to samo lub coś gorszego nie przytrafi). Choć uważam, że ludziom, którzy się nie przejmują innymi żyje się lepiej, bez stresu ![]() Czekam na TZ jak wyniesie mi to pranie na dwór. A taką koszulę kupiłam do karmienia (mam niebieską i żółciutką jasną) generalnie śmiesznie się w niej czuję, ale jest wygodna i o to chyba chodzi. Zresztą jeśli ją poplamię czy zniszczę po porodzie, to nie będzie mi szkoda ![]() http://aba-sport.pl/product-pol-6809...n-Fashion.html carolyna najbardziej urocze były dla mnie pierwsze ruchy dzidziusia ![]() ![]() nadal mnie zadziwia, jak mała reaguje na TZ, kiedy pojawia się i zaczyna gadać to ona też to słyszy sukieneczka małej i buciki (rajstopki mam różowe i kremowe, do wyboru) i łóżeczko z pościelą (do tego są ochraniacze, ale wszystko już wyprane i pochowane, żeby się nie kurzyło ![]() ![]() MyskaO jak długo masz hemoroidy i czy leczysz to jakoś w ciąży czy po prostu trzeba czekać, ze może po porodzie znikną, jakieś porady lekarza? Edytowane przez Karlain Czas edycji: 2014-04-18 o 10:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
Wczoraj widziałam ze doczytałyście o Aldrin i już nie pisałam bo sama jestem w podobnej sytuacji ale dziś już napiszę, że na razie u nich bez zmian. Sterydy podane, skurcze nadal niewyczuwalne i pewnie posiedzą trochę w szpitalu ale jak piszecie nie ważne gdzie łóżko ważne żeby synek w brzuszku jeszcze pobył ![]() Aldri dalej trzymamy za Was kciuki |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
koszula super p bardzo mi sie podoba. Natomiast co do wielkiego piatku i posprzątanego domu - wybacz ja dopiero zaczynam się za to zabierać... Siedząc na wizażu ![]() I pranie też wstawiłam - zaraz będę wieszała. Był kurier z zakupami z 5 10 15 - super ten podkład do przewijanie ledwo 9 zł a wydaje się solidny. Polecam. ![]() No i jak zwykle jakość ciuszków pierwsza klasa - lubię u nich robić zakupy ![]() Poza tym już nie mogę się doczekać aż pranie się skończy bo idę na dwór wieszać u nas piękne słońce i 20 stopni ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
Dzięki za informację. Nadal trzymamy ![]()
![]() |
#913 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ulrika udanego wyjazdu! JJJustynAAA nie pomogę, ale dziwnie tak dawać ciuszki na pożyczenie ![]() chansons przepychanie się to chyba jakś specyfika biedronki jest - ja wczoraj się z młodą wybrałam i myślałam, że mnie ten tłum tam stratuje - wiem że ja się wolno poruszam, ale bez przesady no ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Wtajemniczenie
|
u nas coś pogoda cię psuje.. jak zwykle
![]() ja byłam na targu, kupiłam sobie baletki ![]() Igusia zasnęła a ja idę chyba też spać, bo mnie muli jakoś ten dzień.. na 16.30 w końcu idę do fryzjera bo już patrzeć nie mogę ![]() Nikii wszystkiego najlepszego dla Oskarka na te 2 latka ![]() ![]() ![]() gratuluje nowych tygodni i udanych wizyt kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oo dzięki, czyli nie tylko dla mnie jest to dość dziwne, yhyyy ![]() idę piec te babki, same się nie zrobią a szkoda ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 | |
Zakorzenienie
|
Poszłam sama na zakupy i to był głupi pomysł
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#917 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() No i oczywiście również gratuluję 9 mc ! ![]() ![]() ![]() Także jak już wiecie dziś witam się w 9 miesiącu ![]() Ejj a u nas nie ma ładnej pogody ![]() Nikii, wszystkiego naj naj naj dla Oskara !! ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#918 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ej powiecie,że głupia jestem ale spodobało mi się to kontrolowanie cukru ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#919 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A kondychy zazdroszczę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jednym zdaniem - Biedronki nie dla ciężarnych ![]() ilkas gratuluję 9 miesiąca! ![]()
04.2007 08.2009 ![]() 02.2010 ![]() 06.2011 ![]() 05.2014 ![]() Edytowane przez chansons Czas edycji: 2014-04-18 o 11:28 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, dopiero mam chwilę, ale zaraz lecę, bo lista zadań czeka
![]() Kasiab zgadzam się z Tobą ![]() Sylvunia ![]() ![]() Chansons nie jesteś niewyrozumiała, to ludzie są dziwni. Dzisiaj zawoziłam moją mamę na zdjęcie szwów do poradni i tak mama wchodzi, wzięła swój numerek i pyta kto ma wcześniejszy. Jakiś facet się odzywa, że tu nie numerkami się wchodzi tylko jak kto przyszedł i że on ma na 13 (a była 10), ale przyszedł już, bo kto będzie dla niego specjalnie czekał do 13 ![]() ![]() ![]() ![]() Justyna pomysł ze zdjęciami ciuszków bardzo dobry ![]() Light to Ty sobie te siły zbieraj na poród, a nie, że teraz tyle się narobisz ![]() Dziewczyny gratuluję rozpoczętych tc i miesięcy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mdli mnie coś strasznie. Idę się położe na trochę.
![]() |
#922 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#923 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#924 | |
Zadomowienie
|
Gratuluję 9 miesiąca
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak go widzę "nigdzie się nie ruszam w najblizszym czasie": image.jpg
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Zakorzenienie
|
W imieniu solenizanta wszystkim ciotką wizażowym dziękujemy
![]() ![]() ![]() Pradip dzięki za informacje ![]() ![]() ![]() Ja już ogarnęłam całe mieszkanie. Powycierałam kurze , umyłam WC. Zostało mi odkurzanie i mycie podłóg ale to jak Młody wstanie. No i umycie prysznica , ale to na wieczór zrobię po kąpaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#927 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
![]() A Aldrin co się dzieje? Jeju, nic nie wiem.... Zwolnię w święta ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do Kościoła to ja wystałam, ale nie krępowałabym się siedzieć całą mszę.. Najważniejsze jest bezpieczeństwo maluszka, no i sama obecność też się liczy ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() Uciekam pichcić...... Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2014-04-18 o 12:27 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#928 |
Rozeznanie
|
W Poznaniu ciepło lecz bez słońca i jedyne do czego motywuje mnie ta pogoda to drzemka
![]() ![]() Miłego dnia mamuśki i proszę- nie przemeczajcie się, nasi tztowoe też mają ręce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#929 | ||
Zakorzenienie
|
Gratuluje wszystkich nowych tc
![]() i podziwiam za te porządki ![]() ![]() No wiesz, zadałaś najbardziej znienawidzone przez cieżarówki pytanie ![]() Cytat:
![]() No chyba że to interpretacja teściowej tylko ![]() Cytat:
Ja sie łudze, że jednak samo się posprząta ![]() A co do Biedry mój młody nie lepszy, jak tylko wejdziemy to bierze ten koszyk na kółkach i leci na sam koniec sklepu do lodówek z jogurtami, przepychając wszystkich po drodze ![]() ![]() Nie będę dodawać, że zanim ja tam dotre, zdobycz jest już w koszyku a młody wraca z triumfalną miną ![]() Zdrzemłam sie z młodym, no ale bez jaj tak słodko śpi, że jeszcze poodpoczywam, póki spokój, co się męczyć będę ![]()
![]() |
#930 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mąż był dzis i odebrał tą firanę, różnica w cenie wzięła się stąd, ze ten materiał co ja chciałam, trzeba była ciąć na ten wymiar wzdłuż, a nie wszerz i poszło więcej materiału, a po prostu baba, co mi liczyła cenę nie wiedziała o tym, ze tak wyjdzie, bo krawcową mają gdzie indziej, oni jej zlecają szycie ![]() Ale mąz utargował 10 zł rabatu, dobre i to, a firanki innej nie chciałam, ta mi się marzyła ![]() Justiwi gratuluję wkroczenia w ostatni miesiąc ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nikii całusy dla Oskarka i sto lat !! ![]() ![]() ![]() Mnie wczoraj położna uświadomiła, ze mam się wstrzymac z wszelkimi pracami domowymi do 8 maja wtedy wkroczę w 37 tc i mogę sobie już rodzić ![]() a teraz mam piękne, jak to nazwałą, warunki do tego, by na święta wylądować w szpitalu ![]() w sensie, że remont, porządki przedświąteczne i ta wczorajsza akcja ... powiedziała, ze nie chce mnie widzieć na oddziale teraz, a mają plagę dziewczyn własnie w tygodniach 28-34, cała patologia zawalona ![]() ogólnie to mnie chyba chciała trochę postraszyć, bo jak zobaczyła wczoraj mnie taką rozemocjonowaną, w dodatku na zewnątrz pełno prania, kolejna pralka kończyła pranie, to się wystraszyła ![]() dziś mam jakiegoś lenia, przede mną pieczenie ciast, a nie chce mi się okrutnie ![]() Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-04-18 o 12:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:35.