|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Konto usunięte
|
Dot.: Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II
|
![]() ![]() |
![]() |
#902 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 02:10 ---------- Poprzedni post napisano o 02:07 ---------- Pytanie: W czym samotny ojciec jest lepszy od samotnej matki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#905 | |
Zakorzenienie
|
Może ktoś z Warszawy ma zbędny telewizor lub chciałby się dorzucić? Chciałabym zrobić paczkę dla tej pani.
Cytat:
![]() |
#906 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nie mam telewizora, ale chętnie się dorzucę ogólnie i jeśli chcesz to pomogę ci to zorganizować, kupić, gdzieś zawieźć (mam samochód, mogę pożyczyć większy samochód). Dziewczyny (nie z Warszawy) chciały robić zrzutkę, więc może też się zaoferują? Każdy da trochę to zawsze większe możliwości. Co ty na to? Edytowane przez 201604191001 Czas edycji: 2014-11-23 o 02:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#908 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Chętnie pomogłabym osobie starszej, biednej i schorowanej (i tak pomagam sąsiadce z góry, ale tylko wspominam , nie żebym się chwaliła a tylko nie chcę, zebyście uważały mnie za osobę bez serca) bo takie osoby serio nie mają szans na podjęcie pracy i "radzenie sobie". Natomiast szansę taką mają osoby zdrowe, które po prostu wolą zajmować się produkcją dzieci niż zapewnieniem jako-takich warunków tym, które już powołali do życia. Przyznam się Wam, że mam strasznie mieszane uczucia czytając to, co wkleiłyście (dotyczy rodzin wielodzietnych). Z jednej strony czuję złość na nieodpowiedzialnych reproduktorów (przepraszam za nazwę, ale rodzicami nie można nazwac kogoś, kto od lat ma trudną sytuację a mimo to sprowadza na świat coraz to kolejne dzieci) a z drugiej po prostu mi tych dzieci żal, bo co one winne? Wspominam własne (nie tak dawne) wspaniałe, prawdziwie "sielskie" dzieciństwo i przykto mi, że na starcie życia te dzieci mają przekichane. Przypuszczam więc, że to jest powód, dla ktorego ludzie robią paczki dla takich rodzin. Bo chyba z pewnością nie ze współczucia i podziwu dla ich głupich rodziców?
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2014-11-23 o 04:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#909 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tez nie mam tv ale zgłaszam sie. Dobra z tym Krakowem to nie pomyslałam o akademiku ale i tak dziwne jest dla mnie takie studiowanie w sytuacji gdy nie ma kasy. A ja mam -9 na jednym oku, wiec sory ale wasze -5 nie robią na mnie wrażenia ![]() ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Ale o co chodzi ze sie zdarzają? Ze mieszkając w 8 osób w jednym pokoju i bedac permanentnie narażonym na przebywanie w domowym przedszkolu, można miec dobre warunki do nauki? Rodzice twierdza ze dbają o edukacje dzieci - przykro mi ale jeżeli to dbanie polega na tym ze dzieciaki tułają sie po świetlicach bo nie maja gdzie odrabiać lekcji to sory, są tak zadbane jak te chwalące sie samodzielnością rodzinki żyjące w całości na koszt innych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
wańka wstańka
|
Ekstra.Bijesz brawa rodzicowi,bo się dziećmi zajął. I robisz to tylko dlatego, że jest facetem.
Jednocześnie piętnujesz ludzi, bo podjęli złą decyzję co do kredytu. Chore. Żal.
#911 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Zaznaczam, że to tylko moje zdanie.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#912 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jako szczególy prezent poproszę perfumy Chanel, najlepiej ze 3 opakowania żeby starczyło do kolejnej paczki za rok ![]() Cytat:
Gdy go brałam w 2008 roku rata kredytu we frankach wynosiła 800 zł, w gdybym chciała w zł to 1100 zł. Teraz płacę 900-1000 zł więc i tak mniej niż gdybym nadal płacila w zł. ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- U mnie wszyscy śpią więc trochę poszukam potrzebujących. Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba było zostać w swojej kawalerce jak się nie podobało. Można dzielić mieszkanie z sąsiadami. Znam 2 takie przypadki. Mieszkania w kamienicach. Pierwsza rodzina: dwa pokoje przechodnie (do pierwszego wejście z przedpokoju), mieszkają w nich rodzice z dwójką dzieci, trzeci pokój (wejście z przedpokoju) mieszka babcia, czwarty pokój (wejście z przedpokoju) mieszka pani alkoholiczka z synem alkoholikiem (nie mają drzwi do tego pokoju bo syn w szale rozwalił). Wspólna łazienka i kuchnia. Drzwi wejściowe z klatki jak do każdego innego mieszkania. Mieszkanie "z przydziału" z czasów kiedy kwaterowano po kilka rodzin w jednym lokalu. Łącznie w tym mieszkaniu są prowadzone trzy odrębne gospodarstwa domowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#915 | |
O RLY?
|
Cytat:
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=gX6bDyRSLPI Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language ![]() Edytowane przez aer Czas edycji: 2014-11-23 o 10:25 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 |
Konto usunięte
|
Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II
Nawet jeśli nie zgłosi sie nikt z telewizorem to może na Allegro/olx można kupić tanio taki mały z kineskopem, używany? Trzeba poszukać. Domyślam sie ze chyba nie chodzi tutaj o plazmę, jak tym wszystkim patolom nierobów, wiec to nie byłoby głupie rozwiazanie.
"Pani Beata oraz pan Sławomir wychowują 4 dzieci Jakuba (15), Oliwię (10), Filipa (5) oraz Maksa (2). Pani Beata bardzo chciałaby pracować ale po urodzeniu Filipa pracodawca rozwiązał z nią umowę" - w tej sytuacji bardzo rozsądnie postanowiła urodzić jeszcze jedno dziecko ![]() "Pani Justyna (29) i pan Adrian (29) wychowują Klaudię (10), Olę (7), Dominika (3) i Kubę (1). Dominik ma wadę genetyczna, musi być rehabilitowany, dlatego pani Justyna nie pracuje. Ogromna pociecha jest Klaudia która stara sie pomagać mamie w codziennych obowiązkach domowych" - to samo, było zle, wiec jeszcze jedno dziecko zróbmy, a obawiam sie ze na tym nie koniec, bo pani ma jeszcze przed sobą potencjalnie z 15 lat płodności. I zawsze mi żal tych małych dziewczynek które musza matkować młodszemu rodzeństwu, bo niestety mam wrażenie, ze bardzo często ta "pomoc w obowiązkach domowych" właśnie na tym polega... Edytowane przez 20160901857 Czas edycji: 2014-11-23 o 10:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#917 | |
Zakorzenienie
|
Nie zawsze
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#918 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() |
#919 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie do tego pytania się to sprowadza, w czym jest lepszy od samotnej matki? Bo tylko dlatego bijesz mu brawo. Nie zacytowałaś, że nie ma ręki, a i tak robi w kopalni i jeszcze zbiera złom, byle tylko córkom zapewnić byt, nie zacytowałaś, że dla poprawy ich sytuacji sprzedał samochód i nerkę. Cztery córki zrobił i teraz się nimi zajmuje (jakoś, bo nie napisałaś jak) - no spoko, taka kolej rzeczy. To jest to samo jak matka zostaje z dzieciakami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Konto usunięte
|
Aha, no być może. Niemniej jednak moim zdaniem państwo rodzice trochę sie zagalopowali z tym twierdzeniem, ze dbają o edukacje dzieci...nie pamietam juz dokładnie tej rodziny, ale jeżeli jest 6 dzieci to różnica miedzy najstarszym i najmłodszym wynosi co najmniej 6 lat, wiec według mnie to trochę średnie ze np gimnazjalista uczy sie w jednym pokoju z pierwszoklasista, bo jak wiadomo im mniejsze dziecko tym trudniej o koncentracje a ciagle przerywanie, krzyki i piski rozpraszają tez innych. Ja bym sie nie mogła uczyć w takich warunkach, juz wystarczy ze w szkole często bywa głośno. |
![]() ![]() |
![]() |
#921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyna, ktora znalazla pana Jana nie odezwala sie do tej pory, wiec nadal nie wiem czy ktos go juz wybral czy nie. Dlatego chetnie doloze sie do tej zbiorki, finansowo. Mam propozycje: moze zaloz osobny watek, tam sie bedziemy dogadywac co i jak, bo tutaj wiadomosci moga sie zagubic w "tloku"
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2014-11-23 o 10:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Zadomowienie
|
Jeżeli chodzi o pana Jana od świnki morskiej to już pisałam - został wybrany i nie ma go już w bazie.
Tymczasem na fejsie: Agnieszka ............ - pani Martyno moją rodzine zgłosił MOPR a i tak nikt do nas nie dotarł więc proszę powiedzieć jakimi kryteriami się kierujeci bo powoli przestaje w was wierzyć drugi rok z rzedu echo Lubię to! · 53 min. temu Edyta ............... - Może wolontariusze zobaczyli Twoją roszczeniową postawę i dlatego Cię wykluczyli? Z tego co widać na Twoim fejsie od 1999 roku zajmujesz się byciem mamą - może pora przestać się rozmnażać i zabrać do roboty? Edytowane przez GgochaA Czas edycji: 2014-11-23 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#923 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mógł też załamać się psychicznie i popaść w alkoholizm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ogole to wychodzi na to, ze kobiety to jakies silaczki psychiczne i fizyczne a mezczyzni to leluje, ktorzy moga sie zalamac sie wszytskim
![]() |
#925 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() Jakoś braw tutaj wielkich dla samotnych matek nie widzę. ![]() I nie odpowiedziłaś na pytanie: w jaki sposób samotny ojciec jest lepszy od samotnej matki? ![]()
![]() |
#926 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#927 | |
Konto usunięte
|
wątek mi sie sam odsubskrybował
![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
pomnik normalnie mu stawiać ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- jestem zdrowym facetem który nie oddał własnych dzieci do bidula = +100 do lansu ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post49050355 Zaraz sklece jakis post. ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Juz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Zadomowienie
|
A fakt, to pan Bogusław ma świnkę!
Panowie mi się pomylili. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.