![]() |
#901 | |
Nindżopesz
|
Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII
Cytat:
![]() Brałam 520, 510 i 610 - 510 za białe/szare, 520 niby ok ale wypada odrobinę za ciemno w stosunku do rąk i szyi. Będę więc brać 610, które niby jest tak jasne jak 510, ale ma cieplejsze tony i wyglądam naturalnie a nie jak zewłok. Ideałem byłoby coś pomiędzy 610 a 520 ale nie chce mi się mieszać. 620 nie próbowałam ale obawiam się, że może już być za żółte. Przy 610 rodzina nie zauważyła żebym wyglądała jakoś "inaczej" niż zawsze. Aha, jak się zapiszesz do newslettera i podasz datę urodzin, to będzie w tym dniu zniżka, nie wiem co prawda jaka. Planuję zapisać się na styczeń ![]() Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2015-11-14 o 12:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#902 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Już się z tym pogodziłam. ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Nindżopesz
|
E, bez przesadyzmu, moja jakaś specjalnie zdrowa nie jest... Tu przesuszona, tam przebarwiona. Ale fakt, że odkąd używam minerałów przetłuszczanie zmalało. Syfy syfami, te załatwiam punktowo jeśli jest potrzeba, natomiast CB nieźle kryje pory i ma naturalne wykończenie.
Swoją drogą dziwna ta zmiana u Ciebie, samo z siebie tak? |
![]() ![]() |
![]() |
#904 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() No ja wygladam jeszcze na ciut chorą w 510/ 610 ale te mi najbardziej podeszły. Capnę próbki o 2 tony ciemniejsze i pomyślę. Za miesiąc pewnie będą idealne, jak zgubię ślady lata... Dzięki za info o urodzinach, chyba też mam w styczniu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#905 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
2. się złożyło, c'nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Ja w Rossie kupię chyba tego polecanego przez Rejcz Rimmela.
Minerały zostawię na lato.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#907 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. No to stawaj koło mnie. Skoro na mnie wszystko się biesi, i NIC nie wygląda dobrze, to chyba jednak coś znaczy. ![]() ![]() A masz beauty blendera? Bo mi się efekt nałożenia Rimmela czymkolwiek innym nie podoba. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#908 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Tego konkretnego rimmela?
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#909 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]()
![]() |
#910 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#911 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Kupię na próbe, teraz jest promo to wyjdzie tanio.
|
![]() ![]() |
![]() |
#913 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Podkłady z drogerii też tak brałam, ale z tych co zdazylam juz kupić i potestować został mi tylko Rimmel własnie, chociaż nie obraziłabym sie za jasniejszy kolor niz 100 ![]() Odpadł nowy True Match, odpadl Maybelline w tubce i odpadł Infallible L'Oreala (głownie za za ciemny kolor, bo tak byl super). Jeszcze mam do kupienia w planach ColorStay Revlonu. Chociaz nie wiem po co, bo mam macową trójcę, która uwielbiam i która mi słuzy. Ale jestem łasa na tetsowanie podkładów z nadzieją, ze trafie na jeszcze lepszy i tanszy ![]()
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2015-11-14 o 13:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#914 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
Corii, skoro już o tapetach - orientujesz się jak jest z kolorystyką w MACu? W sensie czy korektor np. NC15 to ten sam kolor co podkład NC15, czy zależnie od rodzaju kosmetyku poziom wypada inaczej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz mam ponownie Fioletowy Loreal. Potem pewnie przesiądę się na Eveline. Tak oscyluję między tymi trzema. Kupuję w necie, zawsze w cenie takiej jak na Rosowym promo. Mnie 2 tusze starczają na rok. ![]() ![]() Niestety zmuszona jestem szukać nowego podkładu w kompakcie, a to jest dramat, bo tylko Clinique nie zapychał, kończy misie, ale za żóóóóóółtyyy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#916 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Nie, nigdy, zawsze sie róznia kolorystyka. Bo z zalozenia korektor ma byc deczko jasniejszy od podkładu. Dlatego, jak ktoś nie widział na zywo lepiej przyjsc pomacac, bo mozna sie przejechać. Ja biore kolor korektora taki, jak podkładu w sensie cyferki, bo literkowo biorę NW, bo pod oczy lepiej sie sprawdza rozowawy. Ale jak na twarz to biorę jak podkład - NC.
#917 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam w spadku po Rejcz, same najjaśniejsze ![]() Wzięłam jeszcze Warm 520 i to 540 ( najwyżej poczeka do lata na testy, albo się wymiesza i pomyśli, ale ciekawa jestem) I z ciekawości Beige 340... 2. Niom ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#918 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() ![]() Mówisz? Jaki on ma kolor tubki? Bo po tym patrze na standy ![]() Mówisz o So Couture? Dla mnie własnie to porazka ![]() U mnie kompakty sie nie sprawdzaja na tej cerze z kraterami ![]() ![]()
![]() |
#919 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Myślę, że jak ze wszystkim, trzeba szukać, dobrze trafić. Ta moja od zawsze byłą pro eko, joga, olejki, glinki etc. Ona minerały przywoziła z zagramanicy w latach 90tych. Pacjentom sprowadzałą różne niedostępne cuda. Jest przede wszystkim lekarzem, więc wie czym leczyć, a dermokosmetyki, owszem ma, rozdaje próbki, ale nie wciska, lubi być niezależna od firm wszelakich. 2. Różnią się. ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
W moim odczuciu, Loreale są słabsze niż Maybelliny. Ja to mam z fluidami, nie do mojej cery one ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#920 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Pani w SP wczoraj mi to samo mowiła, ze L'oreale słabsze, maybelline lepszy efekt daja ![]() ![]() To prawda, Dior strasznie mi sie prezentował na ryjku ![]() Clinique mialam kiedys Almosta tylko.
![]() |
#921 | ||
Nindżopesz
|
Daj proszę znać czy już będzie konkretnie żółty i dużo ciemniejszy od 610
![]() Ja 520 zmieszałam sobie z 510 i używam na "małe" wyjścia coby testować formułę - póki co piknie, czasami tylko na czubku nosa robi mi się zaciek przy nakładaniu, dziwnie. U mnie się póki co sprawdza ale wkurza mnie nocą ![]() ![]() Cytat:
Chciałam zaocznie ustalić jaki mam poziom (np. na wypadek zamawiania próbek Meow). Jeśli więc ten korektor NC15 ładnie mi się wtapia w policzek to mogę strzelać, że podkład na poziomie 10-15 byłby ok? I wiadomo, lepiej obmacać ale tak tylko pytam. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Ad tuszy, bosz, czy tylko mnie zniesmaczają takie poklejone firany ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie Almosta mam. I jest jakby go nie było, a kryje dosyć mocno, plus jak już wydziela się sebum to się nie warzy i nie włazi w pory. Nie ma ciasta, ot zwykłe sebum do zdjęcia bibułką. Nie przesusza, nie podkreśla mi niczego. Ale mam baaaaardzo starą wersję. Na bank już przedatowaną, powinnam zaprzestać używać resztki, no ale nei chcę zostać z niczym. Kusi mnie spróbować coś tańszego, jednak boję się o zapych skóry. Przy nietrafionym tuszu, tracę tylko kasę, a przy produkcie do twarzy, straty są na skórze, często długotrwałe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#923 | ||
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() NC 10 w macu rzadko bywa ![]() Teoretycznie możesz, ale w praktyce róznie bywa, zalezy jaki pdokład etc. Bo u mnie np. jest tak, ze podkłady mam NC, ale z Pro Longa brałam ostatnio NW15, bo skarzyłam sie macowce ze NC15 źle sie wtapia i ona mi poradziła potestować NW i trafiła w dziesiątke - to jest to. Ale na buzi tego rózowego podtonu nie widać, ale on nie ma duzo rozu, a inne wiecej wiec wsio trzeba macac, sprawdzac ![]() Albo inny przykład NC 15 Watwerweighta jest na mnie deczko za ciemny ![]() Zas Nourishinga mam NC20, bo zanizyli kolorystyke i w NC 15 jak gejsza wygladałam ![]() Sama widzisz, ze to ruletka poniekąd ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
![]() Almosta mialam bardzo dawno - jak zaczełam sie malować, ale pamietam, ze tez byłam zaskoczona jego dobrym kryciem ![]() Nie wróciłam do niego, bo zaczełam testwoac po kolei podkłady i tak poszło ![]() A zmienili coś w nim teraz?
![]() |
#924 |
Nindżopesz
|
Faktycznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#925 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]()
![]() |
#926 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Nie wiem właśnie? Podejrzewam, że we wszystkim mieszają. Miałam keidyś Almosta z USA ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() ![]() No nie wiem, musiałabys sie przekonać ![]() Moim zdaniem nie ma ![]()
![]() |
#929 | |||||||
Panaroja
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2.nie dziwię się... 3.szczęście w nieszczęściu ![]() 4.trudno się dziwić ![]() 5.kurde..... może blokada sygnałów ? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Chyba gdyby zginęli Polacy to MSZ coś by podał? ![]() 3. Londyn, Rzym, Berlin, Waszyngton? Tak se zgaduję na chorą logikę... 4. Ale teraz mają się jeszcze bardziej postarać ![]() Imo multikultura nie ma tu nic do rzeczy. Gdyby Rydzyk zażądał od babć moherowych żeby strzelały do niewiernych, to część by to zrobiła. Fanatyzm nie zależy od rodzaju religii ani od kultury. Mam podnosi kartkę dwoma palcami ![]() A co do kompaktów, to Diorskina używam od lat w ramach akcji specjalnych typu koncert i nie narzekam.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.