|
|
#901 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
Wow fajny pomysł z restauracja ![]() W centrach handlowych na szczęście jest klima wiec nie powinno Cie zmęczyć za bardzo. Oby poszukiwania były owocne ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
|
#902 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
Wstawiłam pranie, ogarnęłam z grubsza chałupę i tak się zmachałam że ledwo dycham. Zaraz wskoczę pod prysznic bo leje się ze mnie, poczekam tylko aż podłogi wyschną bo myłam co jakiegoś wypadku nie będzie .Dziś chyba nie wychylam pyska z domu, za gorąco. A to jeszcze nie wszystkie dzięki ![]() Cytat:
Cytat:
Afrodita popieram! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak moje ego łechtacie, że może jeszcze wrzucę fotki tych, które się piorą aktualnie .My mamy wesele 08.07. Mam tylko nadzieję, że wtedy nie będzie takich upałów.... za wizytę! ale dlaczego szpital?
|
|
#903 |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Tinkerr czy ja dobrze pamietam ze dwa watki temu obiecałaś ze jak Piernik wklei swoje zdjęcia to Ty jak przyjdą upały dasz nam popgladac siebie w basenie na materacu z palemką?
U nas upały juz są wiec nie wykręcaj sie szkocka pogoda dawaj foty ![]() Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Potwierdzam celestone w żyle jest bezbolesny Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
Mi wróciło to swędzenie dłoni, nie wiem, co o tym myśleć. Tydzień temu robiłam badania i wyszły ok, tamto swędzenie z resztą szybko przeszło. A teraz od nowa. Jestem wściekła.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#905 | |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() pospalam troszke, wlaśnie zjadłm śniadanko i już mi jest tak gorąco, że szok ![]() Cytat:
![]() ide zaraz obczaić czy woda w basenie zdatna do kąpieli :P, ale do 13 tam mam mega słońce, więc raczej zostawiłabym kompiel na po południu
|
|
#906 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wczoraj pół wieczoru szukałam czegoś sensownego.. patrzyłam na te przenośne klimatyzatory,ale ceny mają niedużo niższe od stacjonarnej klimy..już sama nie wiem, ale zwariuje w tej temperaturze.. Cytat:
Twoje plany brzmią naprawdę fajnie.. nie ma to jak importowany ogórek w ilościach śladowych w czerwcu ![]() Cytat:
![]() dostajesz w kroplówce ten lek na płucka czy dalej Cię nawadniają? ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- może to jakieś potówki albo alergia? |
|||
|
|
|
#907 |
|
Zadomowienie
|
Najpierw dostaje lek a pózniej wodę
![]() Właśnie mi sie wkrapla Wysłane za pomocą magii |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie nie ma upałów cała noc padało,teraz jest krótka przerwa i od 12 znów ma padać U mnie ani materaca ani palemki ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
Jadem do rodziny i na ogladanie domów. Nadrobie jak wrócimy. Miłęgo dnia
|
|
|
|
#910 |
|
Zadomowienie
|
Jak tak Was czytam to moja pogoda przestaje byc depresyjna
aktualnie aż 13 stopni (8:30 rano)Moje biodro znów mocniej daje znać o sobie. Zauważyłam, ze najgorzej z nim jest po nocy. Ja już próbowałam każdej pozycji i żadna mi nie pomaga:/ Moja Tesciowa sie dzis wprosiła wiec muszę zgarnąć kurze i umyć kibelek co by nie było ze nie pracuje a ja leżę i kurz tez leży Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
|
|
#911 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hm nie wiem, ale głupio jakby się nie dało zmienić, może przedzwoń tam zapytać w poniedziałek. Fajnie, że dziś warsztaty, ciekawe jak będzie.Cytat:
Najlepszego z okazji rocznicy! ![]() Udanej randki, restauracja na dachu brzmi zachęcająco. ![]() Coraz lepiej to wygląda. ![]() Cytat:
Może właśnie uczulenie? Tamto przeszło samo czy np. smarowałaś czymś? Jakby jakaś maść łagodząca nie pomagała, wapno (hmm mi ono chyba nigdy na nic nie pomogło za bardzo, ale spróbować można...), to może zrób jeszcze raz te badania. Cytat:
Oby kąpiel była możliwa, też bym chciała basenik. ![]() Cytat:
Powodzenia.
|
|||||
|
|
|
#912 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
i zastanawiam się, co gorsze yć w ciąży w takich upałach, czy z noworodkiem... i nie wiem czy ciąża to nie lepsze rozwiązanie... sprawdziłam wode przed chwilą i lodowata, wiec myśle, że do popoludnia sie nagrzeje
|
|
#913 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
dzisiaj faktycznie gorąco będzie, ale u mnie burzę zapowiadają i tego się trzymam no i tego ochłodzenia co od jutra ma przyjść ![]() Cytat:
eeee nie wygląda źle ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda że nie możemy się wymienić - my byśmy Ci dały trochę słońca a Ty nam trochę niższych temperatur
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
U nas w basenie 22 st więc wczoraj była długa kąpiel ![]() , potem u znajomych byliśmy. Dziś syn od rana już tylko o basenie mówi... więc pewnie spędzimy większość dnia w wodzie Dobrego weekendu
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Położną można zmienić 3 razy w ciągu roku więc spokojnie po prostu podpisz nową deklarację z tą położną która prowadzi szkołę
|
|
#916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja dobrze pamietam to zdjęcie w baseniku z info ze sobie zakupisz ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
|
#917 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Współczuję ciężkiej ńocy.. Też marzę o burzy.. na szczęście zapowiadają Wczoraj, jak kładłam się spać też zero powietrza w mieszkaniu mimo otwartych okien![]() W nocy trochę już się ochłodzilo i jakoś lepiej się spało ![]() Nienawidzę duchoty i skwaru.. dla mńie idealna temp. latem to max 26 stopni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zapowiada się naprawdę miły wieczor Oby pogoda Wam dopisałaZrobiłam pranie ręczników dla Małej, wyprasowałam pieluszki.. swoją drogą robota głupiego z tymi pieluchami ale pomyślałam, że za pierwszym razem je wyprasuję.. Później ńie wiem, czy będę to robić No i do wyprania zostały mi 'tylko' ciuszki![]() Za to zabiorę się w połowie lipca, jak będzie już komoda ![]() Dziś na obiad gulasz węgierski z kluskami śląskimi ![]() Wczoraj wieczorem się za to zabrałam, jak temperatura była już znośna.. Dzisiaj nie wyrobiłabym przy garach w takiej duchocie ![]() a tak.. tylko kluseczki zrobię i obiad gotowy
.. i ślubuję Ci.. ![]() czerwiec 2015Zuzanka II kreski Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-06-25 o 12:51 |
|||||
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
Superhuman ta knajpka na dachu brzmi super,bawcie się dobrze! Wszystkiego najlepszego!!
To wrzucę Wam mój brzuszek w całej okazałości. Natalka robiła pierdzioszki
|
#919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale się migasz z tym zdjęciem..czuję się wykorzystana |
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy,tak ze szpitalnych obserwacji. Może to jest jasne i bardzo oczywiste, ale napiszę
1.Sprawdźcie jakie macie koszule do szpitala. Robi się okropnie gorąco. U mnie spora część ciężarnych miała już koszule do karmienia. Niestety niektóre są bardzo grube. Te w koszulach w miski, pieski, serduszka żyrafki itp jakoś dawały radę. Ale były też takie co miały bardzo ładne koszule ale za to grube. Ja stawiam teraz na spodenki (dół od piżam, krótkie spodnie) i koszulki na ramiączkach. Przy zapisach ktg nie świeci się majtkami. 2. Woda w butelce z dozownikiem. Zapis ktg może trwać dłuuugo (1,5h). 3. Ręcznik, który szybko schnie. Wymieniłam fajny, gruby, miękki na cieńszy, który dużo szybciej wysycha. 4. Ścierka -cos w co można wytrzeć umyte sztućce po posiłku. 5. Ręczniki papierowe. Sprawdzanie tętna wiąże się z posmarowaniem żelem.Dobrze mieć pod ręką coś, żeby ten brzuch wytrzeć. Jest dużo ligniny na oddziale, ale czasami zapomniałam sobie zabrać po zapisie i w nocy sprawdzał się ręcznik. 6. Wybierając łózko sprawdzam czy w pobliżu mam gniazdko. |
|
|
|
#921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój fika w brzuszku i nie wiem jak mu tam dziś jest... My możemy się schłodzić itp a taki bobasek...jeszcze pampers...do tego często trzeba dokarmiac, by miał odpowiednią ilość płynów...oj ciężko to widzę u mnie za 3 tyg :-P
|
|
|
#922 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak dostarczać mu odpowiednią dawkę powietrza.. Beatko to już niedługo! ![]() Widzę, że imię już wybrane Oliwier- ślicznie
.. i ślubuję Ci.. ![]() czerwiec 2015Zuzanka II kreski Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-06-25 o 12:59 |
||
|
|
|
#923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja właśnie miałam pisać o stroju przynajmniej na patologii.. U mnie sprawdzają sie leginsy do kolan (nie przepadam za krótkimi spodenkami) i koszulka na ramiączka lub cienka koszulka nocna. W szpitalu w którym leżę nie masz możliwości wyboru lozka ale nad każdym łóżkiem jest zestaw 2lampek oraz gniazdka wiec z tym nie ma problemu. Tu Po KTG położna zawsze podaje ręcznik aby można było sie wytrzeć wiec to tez nie stanowi problemu ale podtrzymuje ze ręcznik papierowy lub toaletowy przydaje sie do rożnych rzeczy np wytarcia warzyw, owoców lub do zrobienia zimnego okładu Polecam zabranie dużej ilości zimnej wody nie polecam soków gdyż po nich chce sie jeszcze bardziej pic. Co do ręczników ja mam te z mikrofibry z Decathlonu i jestem zadowolona. Jeśli męczycie sie z suchymi stopami to do zabrania jeszcze krem do rak albo do stop. Dziś na obchodzie lekarz kazał nam sie poodsłaniac bo na oddziale ani nie ma klimatyzacji ani nie ma jakiejkolwiek cyrkulacji powietrza. Mówił tez zeby w tak upalne dni nie wymagać od dziecka super kopniaków bo tez moze sie rozleniwić pod wpływem temperatury Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
|
#924 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za prace przygotowawcze.. ja tetrowych nie prasowałam, tylko te bambusowe i muślinowe,ale to później mam plan też prasować, bo wyglądają zdecydowanie lepiej niż bez prasowania..Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko jak już urodzicie, to piżamy raczej odpadają, zostają koszule i słynne wietrzenie krocza. Póki na patologii to piżamy ok, ale już później po porodzie raczej nie.
A noworodki w takie upały nie mają najgorzej, pamiętajcie, że one wychodzą z takiego "przyjemnego" 36.6 więc nie jest im raczej za gorąco, gorzej starsze niemowlaki to znoszą. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
Zabarykadowalam sie w piwnicy przerobionej na mieszkanie
jakies 22-24 stopnie, wiecej tu nie bedzie, uffff. Nawet tza dziewczyny nie chca na dwor sie wynurzac Dolejemy troche cieplej wody do basenu i bedzie zdatna do kapieli, rozlozy sie parawan i beda sie moczyc. Ja tez Ukrop i zaduch straszny i tak sie zastanawialam, jak to wyglada z "ochustowanym" niemowlakiem, dzisiaj w tesco babke widzialam jak wlasnie niosla kurdupelka w chuscie, wiadomo ze przytulony do piersi i tak sie zastanawialam, jak on tam oddycha, bo caly byl w chuscie - widac, ze przewiewnej, ale jednak. To po prostu tak wyglada pewnie, co nie? |
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze wiedzieć,że noworodki przyzwyczajone do ciepełka ![]() mój mąż robi dziś "porządki"..o ludzie..aż dziwne,że mam tak niskie ciśnienie..wszędzie leży pełno dziwnych rzeczy/śmieci..syf taki,że jeszcze zabrał się za szafki kuchenne..pomieszczenie typu schowek/spiżarnia, gdzie ląduje wszytsko co nie ma swojego miejsca..wysłałam go do sklepu po lody do bezkofeinowej kawy mrożonej i chyba przetestuje kule musujące do kapieli i się zaszyje w łazience dopóki nie skończy
|
|
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się trafiło, ze na sali były 2 łóżka wolne i moglam wybrać które. To z gniazdkiem wygrywa.
Kasia na położnictwo polecam tylko spr grubość swojej koszuli. Bo tam o pizamach nie ma co marzyć. Kupilam recznik z decathlonu. Panie na basenie strasznie chwalily i tak soboe pomyslalam ze idealny do szpitala bo malo miejsca zajmuje. Tylko jakoś ciężko mi się nim wytrzeć. Używałam w domu i dobrze ze nie wrzucilam od razu do szpitalnej torby bo by mnie tam szlak trafił. Teraz położne kazały duuuuzo pić. Lepiej dzieciaki do ruchow pobudzała woda niż coś słodkiego. |
|
|
|
#929 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Jest upał Wyszłam na chwile do warzywniaka i mam dość. Jest nadzieja na burze, bo słychać w oddali grzmoty. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Smacznie wygląda ![]() Jestem w ciężkim szoku, że sterydy Ci w żyłę podają ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziwie się, że każą Wam po 1,5h leżeć pod ktg.
|
|
#930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tym ręcznikiem sie nie wyciera tylko przykłada do ciała i rzeczywiscie trZeba sie do niego przyzwyczaić ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

strasznie jestem podekscytowana bo zawsze marzyłam a nigdy w takiej nie byłam i nawet nie wiedziałam, ze w Poznaniu jest cos takiego! Aż tu nagle wczoraj znalazłam i szybko zadzwoniłam zarezerwować stolik - ciekawe jak bedxie bo TZ nic nie wie, myśli ze idziemy na stary rynek
chciałabym ładnie wyglądać... Tyle Żr wczoraj na wieczór po tym upale strasznie sie czułam i noc miałam tez straszna. Okna pootwierane ale zero przeciągu duchota na maksa. A na burze ani deszcz sie nie zapowiada
niby jutro pokazuje mi w pogodzie, zobaczymy....

zrobimy imprezę w deszczu, na boso, w zwiewnych romantycznych sukienkach jedząc pyszne owoce i popijając orzeźwiające mojito bez %. )
za wizytę! ale dlaczego szpital?

Wczoraj, jak kładłam się spać też zero powietrza w mieszkaniu mimo otwartych okien

czerwiec 2015

Wyszłam na chwile do warzywniaka i mam dość. Jest nadzieja na burze, bo słychać w oddali grzmoty.