Ponowne starania po t. Zaczynamy - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-25, 11:36   #901
joasiala
Zadomowienie

Dot.: Ponowne starania po t. Zaczynamy

Cytat:
Napisane przez lattelatte1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy robilyscie inne badanie oprócz pappa w kolejnej ciąży ? Np. Nifty ? Zatanawiam sie nad tym, jednak to duzy koszt i myśle czy to konieczne jesli pappa wyjdzie prawidłowo.
Jak myślicie ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Robiłam tylko pappe i usg u zaufanego lekarza. Nifty mieliśmy robić gdyby na usg coś było nie tak. Tylko, że u nas córka miała wadę cewy nerwowej.

joasiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-25, 12:36   #902
Japonka1981
Raczkowanie

Ja robilam Harmony zanim się jeszcze dowiedzieliśmy, że mały ma wadę letalną, genetycznie było ok i znaliśmy płeć w 13 tygodniu dzięki temu... Nie dopiero po zabiegu

Japonka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-25, 15:01   #903
kinga_magdalena
Przyczajenie

Nina co 2 dzień przez 2 tygodnie.

I się udało
kinga_magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-25, 16:41   #904
Smutek88
Raczkowanie

Jak tak czytam te obydwa fora to mam wrażenie ze wszytskim do około się udaje szybko zajść w ciaze a mi nie do tego w rodzinie znów kolejnej wieści kolejne dwie ciaze... chyba zaczyna juz psychicznie złe ze mna być kolejna i kolejna porażka .... od T minęło prawie 8 miesięcy .. było już ze mna lepiej a teraz w ostatnim czasie jest coraz gorzej .. wszyscy dookoła mówią nie myśl o tym daj sobie czas a to tylko łatwo wszystko się mówi ;(

Edytowane przez Smutek88
Czas edycji: 2017-09-25 o 16:46
Smutek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-25, 16:47   #905
Nina2809
Raczkowanie

O to sporo ale ważne, że się udało wszystkiego dobrego dla Ciebie i dzieciątka dziewczyny ostatnio wam pisałam, że sobie wkręcam objawy ciążowe, ale powiedzcie same...od kilku dni chce mi się ciągle spać i 2 razy mi się zdarzyło, że ciągnęło mnie na wymioty, dziś nawet zwróciłam trochę obiadu i ciągle jestem głodna. Czy to mogą być jakieś pierwsze objawy ? Do miesiączki jeszcze parę dni i już sama nie wiem
Nina2809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-25, 16:50   #906
Pchelka216
Raczkowanie

Nina to mogą być objawy ciążowe choć ja nie mam żadnych poki co. no może trochę ziewam a to 5 tydz. Robiłaś test? jeśli masz ze 3-4 dni do miesiączki to pewnie już coś wykryje.
Smutek fakt zatrzęsienie ostatnio . używasz pasków?
Pchelka216 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-25, 16:54   #907
Nina2809
Raczkowanie

Aha i do poprzedniego posta-jeszcze latam częściej siku

Smutek88 domyślam się co możesz czuć. Ja właśnie najbardziej boję się tego, że będziemy się długo starać i wtedy to chyba w jakąś depresję popadnę. Nie będę Ci pisać, że w końcu na pewno się uda, bo wiem, że to nic nie da i tylko denerwuje. Życzę Ci tylko, żeby wszystko się ułożyło

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Pchelka właśnie boję się, zrobić teraz test, bo boje się, że się rozczaruje. Wiem, że to głupie podejście, ale narazie czekam czy ta miesiączka przyjdzie czy nie
Stary 2017-09-25, 16:58   #908
Smutek88
Raczkowanie

Pchełka zamówiłam paski czekam aż przyjdą od tego cyklu zacznę ..
Stary 2017-09-25, 17:12   #909
Pchelka216
Raczkowanie

Nina, o jaaa. Ja to bym jajo zniosła;P tym bardziej jakbym objawy miała jakieś. No ale ja taka jestem, że wolę wiedzieć niż nie wiedzieć.

Smutek, to super! Jeśli masz regularne cykle to pewnie złapiesz moment owulki w pierwszym. Pamiętaj, że jak wyjdzie dodatni to znaczy, że za jeden, dwa lub trzy dni bedzie owulka, więc ja to badałam dalej (i działaliśmy;P) żeby wiedzieć kiedy faktycznie była.
Trzymam kciuki, z paskami na pewno łatwiej utrafić.
Stary 2017-09-25, 17:19   #910
Smutek88
Raczkowanie

Pchełka te testy jeszcze mi nie przyszły wiec jeszcze nie studiowałam ulotki ale z tego co gdzies tam na internecie poczytałam ze to się zaczyna w 14 dniu stosować tak ? Cykle mam regularne
Stary 2017-09-25, 17:34   #911
Japonka1981
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Smutek88 Pokaż wiadomość
Jak tak czytam te obydwa fora to mam wrażenie ze wszytskim do około się udaje szybko zajść w ciaze a mi nie do tego w rodzinie znów kolejnej wieści kolejne dwie ciaze... chyba zaczyna juz psychicznie złe ze mna być kolejna i kolejna porażka .... od T minęło prawie 8 miesięcy .. było już ze mna lepiej a teraz w ostatnim czasie jest coraz gorzej .. wszyscy dookoła mówią nie myśl o tym daj sobie czas a to tylko łatwo wszystko się mówi ;(
Nie wszystkim... Ja mam to uczucie od lat. Będzie jeszcze dobrze też i u nas, musimy w to wierzyć Smutek! Ja trzymam kciuki za Ciebie, Ty trzymaj za mnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-25, 17:37   #912
Smutek88
Raczkowanie

Ok Japonka skoro tak mówisz to wkoncu się musi i nam udać ,!! Trzymam kciuki
Stary 2017-09-25, 17:39   #913
Japonka1981
Raczkowanie

Cytat:
Pchełka te testy jeszcze mi nie przyszły wiec jeszcze nie studiowałam ulotki ale z tego co gdzies tam na internecie poczytałam ze to się zaczyna w 14 dniu stosować tak ? Cykle mam regularne
Paski to w zależności od długości cyklu masz instrukcję od kiedy robić, nawet w 10-11 zdarzało się zaczynać mi

Stary 2017-09-25, 17:58   #914
Pchelka216
Raczkowanie

ok. 14 dnia. A najlepiej zacząć od 11, bo może cykl być krótszy np. i owulka będzie wcześniej. Ja jeszcze aplikację miałam żeby nie liczyć na piechotę tych dni i kontrolnie ok. 11-12 dnia robiłam, jak nic nie było to robiłam 2 dni później. Zużyłam ok 4 pasków w cyklu. Nie są tanie, ale warto.
Stary 2017-09-25, 18:33   #915
pollyhanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pchelka216 Pokaż wiadomość
ok. 14 dnia. A najlepiej zacząć od 11, bo może cykl być krótszy np. i owulka będzie wcześniej. Ja jeszcze aplikację miałam żeby nie liczyć na piechotę tych dni i kontrolnie ok. 11-12 dnia robiłam, jak nic nie było to robiłam 2 dni później. Zużyłam ok 4 pasków w cyklu. Nie są tanie, ale warto.
Pchelka a z twoich doświadczeń jak jest drugi pasek jaśniejszy to jakoś niedługo może być (kilka dni)? Mi po tym poronieniu trochę zglupialo wszystko - nie wiem czy mam liczyć owulke od dnia kiedy powinnam mieć okres czy kiedy było krwawienie.... zrobiłam kontrolnie test wczoraj i wyszła druga kreska tylko jaśniejsza i teraz nie wiem czy sprawdzać juz częściej czy czekac jeszcze kilka dni...

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
pollyhanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-25, 19:01   #916
Pchelka216
Raczkowanie

Pollyhanna, z tego co piszą na tych paskach to musi być mocna kreska. Jeśli jest blada to test jest negatywny, czyli jeszcze nie czas owulki. Ja bym robiła co drugi dzień teraz, może i trochę pasków pójdzie, ale wtedy nie powinnaś przeoczyć. Możliwe, że za dwa dni będzie ciemna kreska.
Stary 2017-09-25, 19:06   #917
pollyhanna
Raczkowanie

Cytat:
Pollyhanna, z tego co piszą na tych paskach to musi być mocna kreska. Jeśli jest blada to test jest negatywny, czyli jeszcze nie czas owulki. Ja bym robiła co drugi dzień teraz, może i trochę pasków pójdzie, ale wtedy nie powinnaś przeoczyć. Możliwe, że za dwa dni będzie ciemna kreska.
No właśnie pamiętam ze ma być ciemna - z doświadczenia wiem ze jeżeli jednego dnia były równe to następnego była już bardzo ciemna tylko ni wiem ile dni wcześniej może być jasna. Nic zobaczę jutro - jeszcze temperatura powinna pomóc. A nóż w tym cyklu się uda

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
pollyhanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-25, 21:38   #918
aniolkowamamusia
Raczkowanie

Dziewczyny gratuluję ciąż.

Kkebuszkowa super wieści😉

Ja robiłam hormony i bardzo się cieszę.

Roszkowski tłumaczył że przy hormony nie ma co robić pappa.

Ja już 26/27 tc i jak zwykle pod górkę.

Niedawno wróciłam że szpitala.

Szyjka w 24 tc przez tydzień poleciała z 2.6 na 0.5 cm🤤

Od 20 tc miałam lekkie skurcze.

Szybko szpital i szew.

Po operacji znowu skurcze co 5 min.

I pompa przeciwskurczowa na 5 dni.

Teraz muszę leżeć i zero wysiłku.

Chyba bym tego nie przeżyła jakby małej coś się stało.

Jestem już tydzień w domu i póki co Ok ale boję się żeby to się nie powtórzylo.

Trzymajcie za mnie kciuki żeby mała posiedziala jeszcze w brzuszku co najmniej 8 tygodni

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Smutek ja też miałam ciężko..

Wszyscy wkoło w ciąży tylko nie ja.

T listopad 15

Starania od kwietnia 16.

W 2016 trzy poronienia samoistne 5tc, 5 tc, 7 tc

Testy owulacyjne wariacje i nic.w końcu odpuściłam i dopiero w marcu tego roku się udało. 11 miesięcy ale warto było czekać.

Bądź cierpliwa przyjdzie czas i na ciebie.

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Trzymam za Ciebie mocno kciuki bo wiem co przeżywasz..
aniolkowamamusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-26, 06:54   #919
totylkoona
Raczkowanie

aniolkowamamsia trzymam kciuki żeby malutka jeszcze te kilka tygodni posiedziala w brzuszku i żeby wszystko ułożyło się po twojej myśli.

totylkoona jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-26, 07:39   #920
Oska305
Rozeznanie

Aniołkowa no to dalej nie masz lekko. Tyle przeszła i wciąż coś na drodze. Ale teraz grzecznie leż, słuchaj lekarzy i będzie dobrze. Powiedz Malutkiej, że Ty jesteś jej mamą i ma siedzieć z Tobą jeszcze te kilka tyg. Będzie dobrze Słońce 😚😚

Tym ż Was, którym się udało gratuluję ogromnie. Tym które czekają duuużo cierpliwości. Też przez okres T u nas i masę starania ciąż i dzieci w rodzinie przybywało i wiem jak może byc przykro. Ale i Wy się doczekacie. Jestem przykładem, że jeśli Pan Bóg zamyka drzwi to otwiera okno. Chociaż in vitro i Pan Bóg to podobno nie za bardzo w parze, ale wierzę, że nie ma o to żalu 😊😊
Głowy do góry, pozytywne myślenie i będzie dobrze.

@Kasandra, @Joasia A Wy Jak??

Stary 2017-09-26, 07:45   #921
joasiala
Zadomowienie

Aniolkowa trzymamy kciuki oby mała jeszcze nie pchala się na świat.

A ja jeszcze w dwupaku 😉, chociaż liczę, że na dniach coś się rozkręci. Termin z om i usg mam na 1.10.

joasiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-26, 08:05   #922
kinga611
Raczkowanie

Cytat:
Smutek jesteś bardzo silna kobietą, u mnie to dopiero drugi cykl a już się strasznie załamuje 😞 staram się nie nakręcać ale mimo wszystko mam ogromną nadzieję że się udało, boję się tego rozczarowania a wszystkie objawy wskazują na okres 😖 do okresu jeszcze 3dni, chciałabym żeby przyszedł wcześniej to przynajmniej nie robiłabym sobie złudnej nadzieji 😕 boję się że teraz wogolne nie będziemy mogli mieć dzieci 😥

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Nina2809 Pokaż wiadomość
O to sporo ale ważne, że się udało wszystkiego dobrego dla Ciebie i dzieciątka dziewczyny ostatnio wam pisałam, że sobie wkręcam objawy ciążowe, ale powiedzcie same...od kilku dni chce mi się ciągle spać i 2 razy mi się zdarzyło, że ciągnęło mnie na wymioty, dziś nawet zwróciłam trochę obiadu i ciągle jestem głodna. Czy to mogą być jakieś pierwsze objawy ? Do miesiączki jeszcze parę dni i już sama nie wiem
Pamiętam że lekarz mówił mi że pierwszym z objawów jest właśnie ciągła ochota na sen. Może to jest właśnie ten szczęśliwy miesiąc
kinga611 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-26, 08:26   #923
Nina2809
Raczkowanie

No niestety ten cykl zaliczam do nieudanych
Stary 2017-09-26, 08:31   #924
kinga611
Raczkowanie

Cytat:
No niestety ten cykl zaliczam do nieudanych
Nina a jak pisalo na teście może jest mniej czuły i jeszcze za wcześnie? Tak mi przykro 😑
Stary 2017-09-26, 08:58   #925
Pchelka216
Raczkowanie

Nina przykro mi, najważniejsze to się nie poddawać.

Kinga rozumiem ta obawę miałam tak samo i dlatego nie chciałam za bardzo czekac z rozpoczęciem starań bo nastawialam się ze to potrwa. Udało się ale dalej mam z tyłu głowy żeby się do stanu ciąży i tej mojej Kreski nie przyzwyczajać... A i a propos objawów miesiączki to mi się wydawało że się nie udało bo właśnie miałam objawy rozdrażnienie pobolewanie podbrzusza i zobaczylam leciutkie plamienie. A tu proszę. Bo to też są objawy ciąży: )

Oska ważne że macie dzieci a nie po drodze to jest kosciolowi który ustala zasady takie żeby rządzić ludźmi. takie moje zdanie.
Stary 2017-09-26, 10:18   #926
kinga611
Raczkowanie

Cytat:
Nina przykro mi, najważniejsze to się nie poddawać.

Kinga rozumiem ta obawę miałam tak samo i dlatego nie chciałam za bardzo czekac z rozpoczęciem starań bo nastawialam się ze to potrwa. Udało się ale dalej mam z tyłu głowy żeby się do stanu ciąży i tej mojej Kreski nie przyzwyczajać... A i a propos objawów miesiączki to mi się wydawało że się nie udało bo właśnie miałam objawy rozdrażnienie pobolewanie podbrzusza i zobaczylam leciutkie plamienie. A tu proszę. Bo to też są objawy ciąży: )

Oska ważne że macie dzieci a nie po drodze to jest kosciolowi który ustala zasady takie żeby rządzić ludźmi. takie moje zdanie.
U mnie wręcz przeciwnie jak zawszlam w ciążę to czułam się świetnie 😐 a przed okresem zawsze mam takie huśtawki itd... Hormony nie pomagają tego przetrwać, a najgorsze jest to że w październiku miałam mieć termin😞 to samolubne ale myślałam że jak uda się zajść w ciążę to będzie trochę lzej to przetrwać... trudno kiedyś wkoncu zła passa musi minąć..
Stary 2017-09-26, 11:14   #927
Nina2809
Raczkowanie

Kinga nie robiłam testu, dostałam wczoraj okresu i też miałam takie myśli jak Ty...tzn. że jak zajdę w drugą ciąże to będzie łatwiej mi przejść przez termin porodu, który miałam mieć na dziś a za 2 dni dodatkowo mam urodziny...żyć, nie umierać po prostu :/
Stary 2017-09-26, 11:26   #928
AleAleAle90
Raczkowanie

U nas pierwszy cykl staran. Dzis powinna byc miesiączka. Nie ma miesiączki i test negatywny.
AleAleAle90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-26, 11:43   #929
Nina2809
Raczkowanie

AleAle u nas też był pierwszy, ale przez małe nieporozumienie z partnerem próbowaliśmy tylko raz i jak sobie teraz policzyłam to nawet w owu nie trafiliśmy, więc czego ja się spodziewałam. I tak mi smutno, że się nie udało, ale wiem, że w następnym cyklu partnera chyba do łóżka przywiąże może wybierz się na betę ? Albo zrób jeszcze jeden test za 2-3 dni
Stary 2017-09-26, 11:46   #930
kinga611
Raczkowanie

Cytat:
Kinga nie robiłam testu, dostałam wczoraj okresu i też miałam takie myśli jak Ty...tzn. że jak zajdę w drugą ciąże to będzie łatwiej mi przejść przez termin porodu, który miałam mieć na dziś a za 2 dni dodatkowo mam urodziny...żyć, nie umierać po prostu :/
nie wiem ile jeszcze musimy wycierpieć mam tylko głęboką nadzieję że wkoncu nam się uda... Startuje od tego cyklu z tymi paskami będę przynajmniej miała pewność że trafiamy w owulację... Nie wiem czy na tym forum czy gdzieś w necie czytałam że na zajście w ciążę przy trafieniu w owulację jest 40% szans... jestem z tych osób które lubią mieć wszystko zaplanowane i staram się mieć plan awaryjny ale w tym momencie nie wiem co robić zacząć wkoncu rozglądać się za nową robota czy kwitnąć nadal w tej ??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości