Wszystko o Avonie - Część II - Strona 314 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-18, 15:07   #9391
MagdaP
Zadomowienie

Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Cytat:
Napisane przez asicka1 Pokaż wiadomość
Witam , chcialam zapytac jak tam sie sprawuje mask ablotna z MM testowalyscie juz???
Masz na mysli maseczke do twarzy czy maske do ciala?
Do twarzy bardzo sobie chwale, do ciala nie korzystalam
MagdaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 15:14   #9392
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asicka1 Pokaż wiadomość
Wiecie co zauwazylam ten spray ochronny do wlosow na lato str 155 wcale nie ma takiego atomizera do psikania tylko cos takiego jak kuracja odbudowujoco-wzmacniajaca ztr 126 mam ta kuracje i ona wcale nie psika tylko wyciska sie takie mleczko na reke tu pewnie tez zamiescili jakas bledna informacje i sie okaze ze to wcale nie mgielka tylko mleczko. Jak sadzicie?? moza sie myle ale na rysunku widac dokladnie, wiec albo opis nieprawdziwy albo rys zly..
A ja mam ten spray w domku już i to jest spray na 100 % i jest on bez spłukiwania
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 15:18   #9393
Veiovis
Zakorzenienie

Mam kurację odbudowującą do włosów własnie z tym atomizerem. Wcale nie trzeba tego nakładać na dłoń. Wystarczy spryska włosyć i to wodnite mleczko ląduje na włosach.
Ja własnie wolę mleczko niż spray. Mam dziwne wrażenie że spray mniej działa :P
Veiovis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 15:26   #9394
paulinkosia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Veiovis Pokaż wiadomość
Mam kurację odbudowującą do włosów własnie z tym atomizerem. Wcale nie trzeba tego nakładać na dłoń. Wystarczy spryska włosyć i to wodnite mleczko ląduje na włosach.
Ja mam Kurację odbudowująco-wzmacniającą do zniszczonych,słabych i łamliwych włosów 150ml ..z taka pompką ( w katalogu był spray ale potem na fakturze była errata że błędne foto)..więc nie wiem czy o tej samej kuracji mówimy

paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 15:30   #9395
Veiovis
Zakorzenienie

Paulinkosia chyba tak
Ja tym spryskuje włosy...
Veiovis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 15:56   #9396
MagdaP
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mrowkamrowka Pokaż wiadomość
ja widziałam w COKu ten nowy olejek Planet Spa do włosów i musze powiedzieć..., że jest mikroskopijny. Rzeczywiście w katalogu wyglada na małego (i podana jest pojemność) ale wygląda śmiesznie.
Kiedys byl olejek do wlosow w innej linii spa, tez maly, wiec rozmiar mnie nie dziwi. Ale pewnie sie skusze. W ogole z k6 niewiele rzeczy pewnie wezme
MagdaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 16:03   #9397
Ptaszysko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
Czesto nie bylo mnie w domu jak byla przesylka, ale nigdy nie zostawili awizo. Zawsze zostawiali u sasiadow.
Bo awizowane sa tylko paczki dostarczane za posrednictwem Poczty Polskiej

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
A ja mam ten spray w domku już i to jest spray na 100 % i jest on bez spłukiwania
Oby tak bylo

Cytat:
Napisane przez Veiovis Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez paulinkosia Pokaż wiadomość
Ja mam Kurację odbudowująco-wzmacniającą do zniszczonych,słabych i łamliwych włosów 150ml ..z taka pompką ( w katalogu był spray ale potem na fakturze była errata że błędne foto)..więc nie wiem czy o tej samej kuracji mówimy
Ja tez mam te kuracje --- nie ma sprayu tylko dozownik, taka pompke
Ale w identycznym opakowaniu jest mleczko nawilzajace i ono ma spray na bank.
Ptaszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 16:19   #9398
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

A ja już z 06 mam zamowienia na około 600zł
I dla siebie chce wziaść:
*Peeling z granatem ( za Wasza namowa)
* Kulke Incadessens
*Płatki peelingujące do stóp (bardzo zachwalałyście wiec jak beda do niczego to wiem na kogo zrzucic
*Tusz "Pełnia rzęs" - oby nie był w brakach bo mam na niego duzo zamowien
Z netto:
*Długopisy tylko 3
*Zel pod prysznic be kissable
*Krem do ciała be kissable (oba na prezent)

I jeszcze zastanawiam sie co wziasc, bo kusi mnie ta kuracja do skory głowy z AT, albo ten olejek do włosow nowy. I nie wiem
Troche duzo ale w 07 oszczedze bo chyba tylko cos do opalana wezme

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 16:53   #9399
varda
Raczkowanie

kurcze 05 ma u mnie bardzo duże wzięcie w drugim terminie chyba nazbieram na 30% dla siebie biorę maskę MMM i coś do opalania żeby mieć 45% taniej.

Jak na razie zamówień z 06 mam na 200zł w tym moje. Mam nadzieję, że będzie tak samo dobrze jak 05.
Co do szóstki-moje koleżanki rzuciły się jak dzikie na promocje Naturals. Zachowują się jakby te kosmetyki były przerażająco drogie w cenie regularnej i jakby nigdy nie było na nie promocji. Dziwne zjawisko zazwyczaj nie miałam zbyt wielu zamówień na Naturals. I wiem, że ja sama raczej nic już z tej serii nie zamówię. Strasznie rozczarował mnie szampon bananowy, a balsamy poza zapachem nie mają nic do zaoferowania. Z pielęgnacji twarzy nigdy nic nie miałam i raczej nie będę miała, bo trudno mi się przekonać po przykrych doświadczeniach z innymi kosmetykami tej linii.

Z przykrych rzeczy-straciłam klientkę. A co gorsze została konsultantką. Wczoraj podpisała umowę (z moją koordynatorką, na moje polecenie). Dzisiaj rozmawiałam z KRD i powiedziała, że jak koleżanka będzie sie dobrze sprawować to odpali mi jakiś prezent lubie tą kobiete

Ludziom przytrafia się to, co się przytrafia, a nie to, na co zasługują
varda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 16:58   #9400
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

Cytat:
Napisane przez varda Pokaż wiadomość
Z przykrych rzeczy-straciłam klientkę. A co gorsze została konsultantką. Wczoraj podpisała umowę (z moją koordynatorką, na moje polecenie). Dzisiaj rozmawiałam z KRD i powiedziała, że jak koleżanka będzie sie dobrze sprawować to odpali mi jakiś prezent lubie tą kobiete
ja w ten sposob stracilam 2 klientki ;/ co innego gdyby byly z innego miasta ale one ode mnie z osiedla ;/ co za niefart
Stary 2007-04-18, 17:14   #9401
Fenris
Czekam na Ragnarok

Aniatko - biżuteria Jalila wydała mi się w COKu całkiem normalnej wielkości, nie jest jakoś specjalnie duża. Jak na biżuterię Avonu, której nie lubię, ta jest całkiem ładna. Może sama bym wzięła, ale wolę srebro

Co do mleka do kąpieli ryż&sake Planet Spa to mam stałą klientkę na nie. Jest niewydajne, bo na 4 razy, ale bardzo dobrze nawilża, nie trzeba po nim stosować balsamu. Drogie, ale godne polecenia. Sama wezmę... kiedyś (=kiedy katalog będzie nieciekawy, a mleko w promocji ).

Czy was też tak głowa boli po zmianie pogody? Umieeeram!!!
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 17:20   #9402
Selina
Zadomowienie

GG do Selina

Cytat:
Eee, tam - dobrze sprawowała (dla każdego to co innego znaczy ). U mojej się dostaje prezent, jak się kogoś poleci na konsultantkę i sprawowanie nie ma nic do rzeczy
Selina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 17:38   #9403
martusiawilczek
Zakorzenienie

GG do martusiawilczek

Cytat:

Żel tropikalny Senses pachnie o wiele ładniej na żywo niż w katalogu.
Bedą braki!
To prawda, pachnie o wiele lepiej dzisiaj go wywąchiwałam w COKu I chyba zrobię zapasy, chociaż w następnym katalogu ma być w wersji XXL więc może się wstrzymam i teraz zamówię tylko jeden :P
martusiawilczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 17:40   #9404
martusiawilczek
Zakorzenienie

GG do martusiawilczek

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Mi dziewczyna którą przywozi paczki (chociaż się zmieniaja) dała numer pod który mogę dzwonić w sprawie dostawy. Co prawda nigdy nie dzwoniłam, ale na roku mam koleżankę tez konsultantkę i ona mówi że zawsze dzwoni się spytać o której przywiozą jej paczkę
A ja dopiero po 4 latach pracy jako konsultantka wpadłam na to, żeby wziąść numer do chłopaka który rozwozi, i teraz jak coś to dzwonię i się pytam za ile można się go spodziewać.
A że przeprowadziłam się na koniec Szczecina, a praktycznie troszkę za Szczecin to on cieszy się jak dzwonię będąc na mieście, że mogę odebrać paczkę i sama czasem gdzieś podjeżdżam cudowne uczucie wracać z samochodem załadowanym paczkami z kosmetykami !
Stary 2007-04-18, 17:40   #9405
asicka1
Raczkowanie

Cytat:
napisalam do nich w tej sprawie, zobaczymy co odpisza
to fajnie bo wlasnie mialam zrobic to samo ale skoro juz napisalas to czekam na odpowiedz daj znac co odpisza

Cytat:
Napisane przez marta_md Pokaż wiadomość
hej
wczoraj dostałam paczkę z katalogu 5/2007 - zamawialam troche produktów Bronze m.in. mgiełkę do opalania SPF8 i jakie moje zdziwienie data produkcji 26.03.2006
pomadka ochronna bronze data produkcji 27.06.2006
może produkt nowy i nieużywany, ale jaką mam pewność, że dobrze był przechowywany? kosmetyki z filtrami raczej powinno się zużyć dość szybko (np. przez sezon letni)
jesli mozesz to prosze napisz jaka jest ta mgielka czy sie nie klei?? Tez chce ja wziasc tylko jeszcze nikt chyba sie nie wypowiadal na jej temat a wolalbym wiedziec czy jest w miare ok

Cytat:
Napisane przez MagdaP Pokaż wiadomość
Masz na mysli maseczke do twarzy czy maske do ciala?
Do twarzy bardzo sobie chwale, do ciala nie korzystalam
mialam na mysli do ciała bo kiedys opisywallam dziewczynom jak sie robi zabieg z tej maski i jestem ciekawa jakie wrazenia po..

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
czyli pomylili zdjecia ????

Cytat:
dokladnie tak bylo tez ja wzielam i jest z pompka a konsystencja mleczka
asicka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 17:42   #9406
martusiawilczek
Zakorzenienie

GG do martusiawilczek

Cytat:
Napisane przez dora_angel Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, czy któraś z Was może juz miala albo coś slyszala na temat odzywczego mleka do kąpieli z Planet spa? brzmi dość zachęcająco ale ta cena... no i ten woreczek spa, też wyglada fajnie, ale ciekawa jestem jak z jego funkcjonalnością.
Ja go sobie chwaliłam jak miałam wannę. Skóra była gładziutka i nawilżona, ale musiałam robić dość duże zapasy bo nie załowałam sobie i lałam go dosyć dużo, więc jak dla mnie on nie był wydajny i na prawdę ma boski zapach
Stary 2007-04-18, 17:45   #9407
martusiawilczek
Zakorzenienie

GG do martusiawilczek

Cytat:
Ja narazie nie mam czasu żeby pójść i kupić folie żeby po wysmarowaniu się nią obwinąć ale musze kupić już na dniach..bo strasznie mnie kusi ta maska..i efekty po niej

Ma taką samą pojemność jak olejek do włosów Skarby Indii ( mam jeszcze cała buteleczkę - no raz użyłam)..nigdy nie chce mi się go podgrzewać ;/ Za dużo bawienia z nim..

Nie mógł być przeterminowany bo tusz wprowadzili niedawno 3 lata jeszcze nie mineły

Tak ja też to zauważyłam.. ale w nazwie jest "spray" więc może fotki im się pomyliły.Tak samo było z kuracją odbudowującą włosy..na zdjęciu był spray a w rzeczywistości przyszedł taki dozownik..że najpierw na dłoń potem na włosy...
Mam nadzieję że jednak to będzie spray..który można wrzucić do torebki i spryskiwać włosy..chociażby na plaży

Dziewczyny a teraz prosze o pomoc..wylicytowałam na allegro Tropikalny scrub z brązowym cukrem planet spa (nigdy go wcześniej nie miałam..a że wycofali i wy go tak zachwalacie..postanowiłam zajrzeć na allegro).
otóż peeling jest strasznie gęsty..jak postawie go do góry nogami to zanim spłynie mija z 5 minut Nie wiem jak go wydostane jak będe chciała go użyć pod prysznicem..ale zaglądam na date ważności ( gapa ze mnie że przed zakupem nie spytałam) a tu ważny do 12.10.2007r. Fakt pare miesięcy jest jeszcze ważny,nigdy nie był otwierany- bo ma to wieczko ochronne.
Nie wiem co myśleć..on taki jest zawsze..czy coś z nim nie tak?
On jest taki gęsty dlatego ja zawsze delikatnie zwilżam ciało i trę, nacieram itd itp aż naskórek się złuszczy i wtenczas już tylko pozostaje spłukanie miałam też taki do rąk to nie dość, że pięknie dłonie po nim pachniały to jeszcze były gładziutkie !
Stary 2007-04-18, 17:47   #9408
martusiawilczek
Zakorzenienie

GG do martusiawilczek

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
A ja zamawiam na COK bo nigdy nie ma mnie w domu jak trzeba...przesyłki pocztowe zawsze mam awizowane i stoję godzinami na poczcie potem
Awizo ????? Yyyy.. nie wiem jak u Ciebie, ale z tego co wiem to 99% konsultantek otrzymuje paczki od kurierów nie z poczty tylko od firmy Avon. Jak mnie czasami nie było to zostawiałam karteczkę w drzwiach żeby zostawił paczkę u sąsiadów. Nigdy nie było takiej sytuacji, a jestem konsultantką od ponad 4 lat, żeby Avon zostawiał awizo... to chyba nie należy do przesyłek pocztowych
Stary 2007-04-18, 17:55   #9409
aniatko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Aniatko - biżuteria Jalila wydała mi się w COKu całkiem normalnej wielkości, nie jest jakoś specjalnie duża. Jak na biżuterię Avonu, której nie lubię, ta jest całkiem ładna. Może sama bym wzięła, ale wolę srebro

Czy was też tak głowa boli po zmianie pogody? Umieeeram!!!
dzięki Fenris za odpowiedź hyba się skuszę
niektórzy żle znoszą gwałtowne zmiany pogody...trzymaj się
aniatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-18, 17:58   #9410
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Napisane przez martusiawilczek Pokaż wiadomość
Awizo ????? Yyyy.. nie wiem jak u Ciebie, ale z tego co wiem to 99% konsultantek otrzymuje paczki od kurierów nie z poczty tylko od firmy Avon. Jak mnie czasami nie było to zostawiałam karteczkę w drzwiach żeby zostawił paczkę u sąsiadów. Nigdy nie było takiej sytuacji, a jestem konsultantką od ponad 4 lat, żeby Avon zostawiał awizo... to chyba nie należy do przesyłek pocztowych
Hm wydawało mi się że zrozumiale napisałam, ale wyjaśnię W moim poście stoi że przesyłki pocztowe (listy i inne paczki) mam awizowane zawsze, a nie te z avonu
Stary 2007-04-18, 18:10   #9411
martusiawilczek
Zakorzenienie

GG do martusiawilczek

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Hm wydawało mi się że zrozumiale napisałam, ale wyjaśnię W moim poście stoi że przesyłki pocztowe (listy i inne paczki) mam awizowane zawsze, a nie te z avonu
Tak dziwnie napisałaś, jakby również paczki z Avonu były awizowane dlatego zamawiasz z COK ale teraz już jasne
Stary 2007-04-18, 18:11   #9412
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
To prawda, pachnie o wiele lepiej dzisiaj go wywąchiwałam w COKu I chyba zrobię zapasy, chociaż w następnym katalogu ma być w wersji XXL więc może się wstrzymam i teraz zamówię tylko jeden :P
Czyli zdania są podzielone na temat zapachu żelu tropikalnego Senses...
Jedne mówią, że ładniejszy zapach jest w katalogu, a drugie że w rzeczywistości ładniej niż w katalogu
Ale ja i tak go biorę
pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 18:24   #9413
Anka :)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pAtiŚ Pokaż wiadomość
Jedne mówią, że ładniejszy zapach jest w katalogu, a drugie że w rzeczywistości ładniej niż w katalogu
Ale ja i tak go biorę
No a ja powąchalam w katalogu i stwierdziłam że nie biore by zaoszczedzic bo mi sie polowe katalogu podoba 06... ale jak mowicie ze ladniej to kusicie ale w tym kat. sie raczej powstrzymam
Stary 2007-04-18, 18:50   #9414
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Petitka4 Pokaż wiadomość
*Peeling z granatem ( za Wasza namowa)
Nie wiem czy Ci się to opłaca, bo w katalogu 06 ten peeling nie jest w żadnej promocji tylko w cenie regularnej...
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 19:07   #9415
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Cytat:
Nie wiem czy Ci się to opłaca, bo w katalogu 06 ten peeling nie jest w żadnej promocji tylko w cenie regularnej...
Wiem ze w 07 jest tanszy ale ja teraz potrzebuje peelingu.

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 19:14   #9416
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pAtiŚ Pokaż wiadomość
Ale ja i tak go biorę
Ja też Bardzo mi się podoba zapach w katalogu, mojej mamie też a to ona jest odpowiedzialna za kupowanie żelów itp
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 19:48   #9417
_aLmeRka_
Raczkowanie

GG do _aLmeRka_

Cytat:

hmm moja krd również stwierdziła, że przy pierwszym zamówieniu nowych konsultantek (w liczbie 2, z mojego wyraźnego polecenia - po prostu niewypał bycia liderem...) odwdzięczy się... no i jak zwykle - od tej pani - puste słowa.
_aLmeRka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 21:23   #9418
syla_ba
Raczkowanie

GG do syla_ba

mam malutkie pytanko. Czy i jak i gdzie mogę zobaczyć podgląd fakturky ??
syla_ba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 22:06   #9419
dora_angel
Zadomowienie

GG do dora_angel

Cytat:
Ja go sobie chwaliłam jak miałam wannę. Skóra była gładziutka i nawilżona, ale musiałam robić dość duże zapasy bo nie załowałam sobie i lałam go dosyć dużo, więc jak dla mnie on nie był wydajny i na prawdę ma boski zapach
Kurcze, właśnie się tego obawiam, że strace 20zł na 4 kąpiele, to dość drogo. Chyba poczekam na jakąś większa promocje cenową albo znajdę tańszy odpowiednik dzięki za odp
Zaręczeni 19.12.2011r.
Małżonkowie 29.12.2012
dora_angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 22:57   #9420
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
ja widziałam w COKu ten nowy olejek Planet Spa do włosów i musze powiedzieć..., że jest mikroskopijny. Rzeczywiście w katalogu wyglada na małego (i podana jest pojemność) ale wygląda śmiesznie.
Cytat:
Napisane przez Ptaszysko Pokaż wiadomość
Ten olejek ma pojemnosc 50 ml, taka sama jak wycofany juz olejek do wlosow Skarby Indii, ktory byl dosyc wydajny Ale ronwiez uwazam, ze mogliby zaoferowac chociaz 100 ml
ja olejku Skarby Indii zużyłam chyba ze 4 buteleczki.
na początku też stwierdziłam że jest mikroskopijny i na pewno niewydajny.
potem była promocja wiązana i kosztował w niej 5,90, to się skusiłam.
potem nastąpiło uzależnienie.
pamiętam, że jak tylko się pojawił, to w katalogu pisali, żeby go urzywać raz w miesiącu. ja z powodu uzaleznienia używałam raz na dwa tygodnie i buteleczka starczała mi chyba na 4-5 miesięcy.
jak go wycofali bez zapowiedzi to płakałam z rozpaczy, a jak pojawił się w netto, to kupiłam 2 buteleczki (teraz pluję sobie w brodę, ze nie 10, bo już ich nie mam )
był naprawde wydajny jak na taką pojemność, a do tego robił cuda z moimi włosami.
dlatego teraz tego oliwkowego nie mogę się doczekać, mam nadzieję, że będzie godnym następcą skarbów Indii

Cytat:
Ma taką samą pojemność jak olejek do włosów Skarby Indii ( mam jeszcze cała buteleczkę - no raz użyłam)..nigdy nie chce mi się go podgrzewać ;/ Za dużo bawienia z nim..

Dziewczyny a teraz prosze o pomoc..wylicytowałam na allegro Tropikalny scrub z brązowym cukrem planet spa (nigdy go wcześniej nie miałam..a że wycofali i wy go tak zachwalacie..postanowiłam zajrzeć na allegro).
otóż peeling jest strasznie gęsty..jak postawie go do góry nogami to zanim spłynie mija z 5 minut Nie wiem jak go wydostane jak będe chciała go użyć pod prysznicem..ale zaglądam na date ważności ( gapa ze mnie że przed zakupem nie spytałam) a tu ważny do 12.10.2007r. Fakt pare miesięcy jest jeszcze ważny,nigdy nie był otwierany- bo ma to wieczko ochronne.
Nie wiem co myśleć..on taki jest zawsze..czy coś z nim nie tak?

o ile dobrze pamiętam ten tropikalny scrub zawsze był taki gęsty - u mnie "na stałe" stał do góry nogami, bo nie miała siły czekac, aż spłynie, a buteleczka była dla mnie zbyt twarda, żeby ją ściskać i ściskać

jeszcze wracając do olejku - ja mam pod prysznicem taki malutki plastikowy kubek (kiedyś, jak płukałam włosy wodą z octem, to go używałam do mieszania octu z wodą i tak został ) i ten kubeczek świetnie się nadawał do rozgrzewania olejku po prostu wlewałam do niego najgorętszą wodę, jaka leciała z kranu i na dwie minutki wrzucałam do niego buteleczkę

a jeżeli (na marginesie) kogoś interesuje, po co płukałam włosy wodą z octem, to już przybliżam
to taki prababciny sposób na piękne, błyszczące włosy ocet zmywa z włosów "tłustawą powłokę", sprawia, zesą dłużej świeże i mają śliczny połysk.
nie można oczywiście wylać sobie stężonego ostu na głowę, trzeba go rozmieszać w dużej ilości wody. ja miałam wyżej wspomniany kubeczek o pojemności 150ml (miał z 7 cm wysokości) i nalewałam do niego max 1 cm wysokości octu, resztę wody - do pełna. tą mieszanką polewa się ostatni raz włosy - nie spłukuje się potem już ich wodą.
zanim zaczęłam to miałam obawy, ze włosy będą mi śmierdzieć octem. ale na szczeście leciutko śmierdzą tylko do czasu, kiedy włosy są mokre - potem już w ogóle nie czuć octu.

a sposób z octu wziął się stąd, ze prababcie myły włosy mydłem, które ma odczyn zasadowy. mydło zostawia paskudną, "mulistą" powłokę na włosach. te prababcie, któe chciały być piękne, musiały coś z nią zrobić i właśnie żeby zmienić odczyn włosów po mydle płukały je w wodzie z octem - ocet ma odczyn kwaśny.

tyle offtopu o alternatywnych sposobach na piękne włosy
szczerze to nie wiem czemu się tak rozgadałam, chyba miałam potrzebę
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości