Dieta 1000 kcal - wątek zbiorczy - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-17, 18:25   #931
Melkorka
Raczkowanie

Dot.: Dieta 1000 kcal - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez madziullka Pokaż wiadomość
Witam!
Szukam chętnych osób do stosowania diety 1000 kcal od 22 marca , czyli od jutra
I nie mam tu na myśli magicznego "od jutra"/"od poniedziałku", tylko naprawdę chcę zacząć dietę

Widzę, że wątek umarł, a ja nie chcę dublować wątków, moze znajdziemy na poprzednich stronach jakieś ciekawe rady, więc wpisy innych dziewczyn mogą się okazać przydatne

Jest ktoś chętny?

Poniżej wklejam przykładowy jadłospis z portalu we dwoje, może coś nas zainspiruje
Dzień 1
I śniadanie - 250 kcal:
Kromkę ciemnego tostu posmarować łyżeczką margaryny, obłożyć liściem sałaty, plasterkiem sera żółtego. Do tego jeden pomidor .Szklanka soku pomarańczowego.
II śniadanie - 100 kcal:
10 dag serka homogenizowanego z 10 dag truskawek
Obiad - 350 kcal:
10 dag piersi z kurczaka pokroić w kostkę, pokroić cukinię, marchewkę i por. Mięso obsmażyć na łyżce oleju, dodać warzywa i jeszcze 5 min. dusić. Doprawić solą, pieprzem. Podawać z dwoma małymi ziemniakami.
Podwieczorek - 100 kcal:
200 g galaretki porzeczkowej, woda mineralna niegazowana.
Kolacja - 200 kcal:
Kromka ciemnego pieczywa z 50g chudej wędliny i sałatką z papryki, cebuli i pomidora.

Dzień 2
I śniadanie - 250 kcal:
Małą grahamkę posmarować łyżeczką masła lub margaryny, obłożyć 2 cienkimi plasterkami gotowanej szynki oraz kilkoma plasterkami ogórka. Kawa bez cukru.
II śniadanie - 100 kcal:
Mały banan
Obiad - 350 kcal:
15 dag piersi indyka oraz 20 dag pieczarek opłukać i pokroić. Obsmażyć na łyżce oleju. Dodać 5 dag groszku oraz łyżkę jogurtu. Doprawić ziołami, solą i pieprzem.
Podwieczorek - 100 kcal:
2 delicje
Kolacja - 200 kcal:
Omlet z zielonym groszkiem, herbata bez cukru

Dzień 3
I śniadanie - 250 kcal:
4 łyżki płatków kukurydzianych ze szklanką mleka 0,5 %. Kawa z odrobiną mleka i kostką cukru
II śniadanie - 100 kcal:
2 brzoskwinie
Obiad - 350 kcal:
Ryba gotowana na parze (50 g), 2 małe ziemniaki, 100 g jarzyny
Podwieczorek - 100 kcal:
2 pomarańcze
Kolacja - 200 kcal:
Kromka pieczywa i sałatka z pora, ogórka kiszonego, 3 łyżek groszku konserwowego.

Dzień 4
I śniadanie - 250 kcal:
Małą bułeczkę przekroić i posmarować łyżeczką masła oraz 2 łyżeczkami dżemu. Kawa z odrobiną mleka
II śniadanie - 100 kcal:
Grejpfrut
Obiad - 350 kcal:
220 ml barszczu czerwonego czystego, 150 g piersi kurczaka bez skóry, gotowanej w jarzynach, 2 małe ziemniaki,
Podwieczorek - 100 kcal:
Szklanka kompotu, 2 herbatniki
Kolacja - 200 kcal:
Zapiekanka z ryżu (50 g suchego) i jabłka (150 g),

Dzień 5
I śniadanie - 250 kcal:
Omlet z trzech białek z dżemem niskosłodzonym wiśniowym (25 g), szklanka mleka 0,5%,
II śniadanie - 100 kcal:
1 delicja i 1 jabłko.
Obiad - 350 kcal:
100 g piersi z kurczaka obsypać przyprawami i usmażyć na łyżeczce oliwy. Ugotować 200 g kalafiora i jednego małego ziemniaka. Zielona herbata.
Podwieczorek - 100 kcal:
Pieczone jabłko z łyżeczką cukru
Kolacja - 200 kcal:
Sałatka z tuńczykiem (120g tuńczyka w sosie własnym, 2 łyżki kukurydzy, 2 łyżki ugotowanego ryżu, 2 liście kapusty pekińskiej)

Dzień 6
I śniadanie - 250 kcal:
Kromkę chleba z pełnego przemiału posmarować 5 dag twarożku, plaster pomidora. Szklanka soku pomarańczowego
II śniadanie - 100 kcal:
Jogurt jagodowy (150 ml) z łyżką otrąb pszennych.
Obiad - 350 kcal:
Bulion posypany natką pietruszki, pieczone udko kurczaka (bez skóry), gotowane warzywa..
Podwieczorek - 100 kcal:
200 ml kisielu wiśniowego
Kolacja - 200 kcal:
Sałatka z 100 g chudej wędliny, 1 cykorii, 1 ogórka kiszonego, 1 kwaśnego jabłka, 100 ml jogurtu naturalnego.

Dzień 7
I śniadanie - 250 kcal:
Dwie kanapki z chleba żytniego pełnoziarnistego z dwiema łyżeczkami margaryny, plasterkiem szynki z indyka, pomidor, herbata z cytryną bez cukru
II śniadanie - 100 kcal:
Starta marchewka z jabłkiem i z sokiem cytrynowym
Obiad - 350 kcal:
100 g soli usmażonej na oliwie, 1 mały ziemniak, surówka z kiszonej kapusty
Podwieczorek - 100 kcal:
100 g budyniu waniliowego
Kolacja - 200 kcal:
Sałatka owocowa z kiwi, grejpfruta, plastra ananasa
Od marca trochę czasu minęło, więc jak Twoja dieta? Ja planuję rzucić Dukana i od poniedziałku zacząć tę dietę, bo brakuje mi różnorodności potraw i już szkoda mi zdrowia na te białka...
Stary 2012-09-26, 19:01   #932
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Melkorka Pokaż wiadomość
Od marca trochę czasu minęło, więc jak Twoja dieta? Ja planuję rzucić Dukana i od poniedziałku zacząć tę dietę, bo brakuje mi różnorodności potraw i już szkoda mi zdrowia na te białka...
Nie zniechęcaj się. Przecież na Dukana jest dużo przepisów w internecie ! Ja schudłam na Dukanie 18 kg w pół roku,tylko,że ja nie zrobiłam ostatniej fazy i mi wróciło...
A przepisy brałam głównie z http://dukan.blox.pl/html
Polecam,jedzonko pyszne i przepisy ciekawe

A co do monotonnej diety to ja jestem teraz u K.Gacy
Codziennie je się to samo...
I przez tydzień sam karczek z pomidorem
mroziq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-27, 10:37   #933
Melkorka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mroziq Pokaż wiadomość
Nie zniechęcaj się. Przecież na Dukana jest dużo przepisów w internecie ! Ja schudłam na Dukanie 18 kg w pół roku,tylko,że ja nie zrobiłam ostatniej fazy i mi wróciło...
A przepisy brałam głównie z http://dukan.blox.pl/html
Polecam,jedzonko pyszne i przepisy ciekawe

A co do monotonnej diety to ja jestem teraz u K.Gacy
Codziennie je się to samo...
I przez tydzień sam karczek z pomidorem
Hehe, a ja schudłam 17 w 4 miesiące Też brałam przepisy z tej strony, dużo sobie gotowałam.

Ja już nie chcę być na dukanie, bo czuję podświadomie, że on rujnuje mi zdrowie, dlatego chce jeść wszystko co niezbędne dla organizmu.
Stary 2012-10-01, 23:38   #934
madziullka
Wtajemniczenie

Niestety dlugo moja dieta 1000 kcal nie trwała, ale zaczęłam stosować SB i powiem tak, spektakularnych efektów może nie ma (w ostatnim okresie jadam również węglowodany), ale czuję się lepiej i moj żolądek również, ponadto schudłam troszke, mozę po kg bardzo nie widać, ale spodnie staly sie za luźne i spodniczki też, więc chyba nie jest zle Ubytek tylko 2,5-3 kg, więc malo, tymbardziej że na fazie pierwszej byłam ponad miesiąc, ale jak sie ktoś odchudzał tysiące razy to moze tak już jest.... Obecnie mam remont w domu i straszny sajgon i nie koniecznie mam warunki na to, aby przygotowywać wymyślne rzeczy, ale mam nadzieję ze jeszcze wroce i będę ją kontynuowac

Rozbieram Pradę Candy edp https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1271715
madziullka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 23:59   #935
ajuka
Raczkowanie

Jak dla mnie dieta CUD !
Ogólnie to stosuję dietę 1000 - 1200 - 1500 kcal ale zacznę od początku. Ważyłam 68 kg a po 3,5 miesiąca już 56 czyli mniej o 12 kg . Planuję zejść do gdzieś 50 kg do wiosny. W związku, że przez te 3,5 miesiąca wiem już tyle o tej diecie, że postanowiłam napisać wam kilka rad jak się za to wszystko zabrać. To są moje rady które mi pomogły schudnąć wynikające z mojego doświadczenia nie poparte medycyną ani tym podobne.

1. Kupcie wagę kuchenną i wagę łazienkową. Przez kilka dni bez diety rejestrujecie wszystko co zjecie z dokładną wagą. Jeśli jecie poza domem to posprawdzajcie wcześniej ile mniej więcej dane danie na talerzu może ważyć.

2. Załóżcie zeszyt gdzie będziecie zapisywać co zjadłyście i ile schudłyście podczas ćwiczeń.

3. Stwórzcie sobie konto na stronach z liczeniem kalorii bodajże jest ich kilka ja korzystam z Tabele - kalorii. I tam wpisujcie wszystko co zjadłyście o jakiej porze, jaka waga itp. Jak zarejestrujecie się tam to do wszystkiego dojdziecie już same.

4. Jak stwierdzicie, że to już pora na dietę (może to być po kilku dniach tygodniach. Chodzi o to, że powinniście przez to zapisywanie dojść do wniosku o ile za dużo i jak głupio jecie i, że trzeba to zmienić, może być to dla was szok dla mnie np. był ) zanalizujcie dokładnie gdzie jecie za dużo co ma najwięcej kalorii w waszym menu itp. Wtedy musicie wyeliminować te rzeczy a najczęściej są to chipsy, słodycze, sosy, ziemniaki, majonez, pieczywo, sery żółte, orzechy, oliwa, fast foody, alkohol itp. Jeśli jecie np. 4000 kcal dziennie nie przechodźcie od razu na 1000 kcal a powoli stopniowo zmniejszajcie ilość kcal np. o 1000 co tydzień.

5. Według tej diety jecie wszystko tak, żeby nie przekroczyć 1000 kcal ale jeżeli jesteście silni warto zrobić sobie margines na 1200 albo 1600 na np. imprezy

6. Przez początek diety unikacie tych wszystkich produktów "zakazanych" a jeśli już będziecie się lepiej czuć i poznacie swoją silną wolę możecie sobie czasami pozwolić na małe co nie co np. kawałek czekolady. Ogólnie chodzi o to by jeść to co się lubi, żeby nas nasyciło ale w małej ilości, więc czasami zamiast np. 200 g mięsa na obiad zjem 100g i do tego ulubione ciasto .

7. Warto zastanowić się nad np. taką kwestią: łyżka majonezu 15g ma ok 100 kcal a średni pomidor 100g ok 20 kcal. Ludzie tyją bo mają rozszerzony żołądek jedzą i czują się nie najedzeni. Więc nie lepiej zjeść pomidora i zapchać żołądek czym zdrowym niż np. małą ilość majonezu dostarczyć dużo kalorii a nie czuć się w ogóle zapełnionym ?

8. Jedzenie to konieczność potrzebna do życia a nie droga dojścia do przyjemności !! Jem więc zdrowo i racjonalnie

9. Nie musisz zmieniać swojej kuchni gotować dziwne potrawy, może jeść to co lubisz tylko w ograniczonej ilość, po czasie nawet nie będziesz musiała wszystkiego dokładnie ważyć a nawet 1200 kcal okaże się męczarnią "Co mogę jeszcze zjeść ? Już jestem najedzona a kalorii tak mało." . Ale zapisywać należy nawet po skończeniu diety to taki mój moblizator i kontroler.

10. Mniej jedzenia większa oszczędność ! Warto policzyć ile wydajecie na jedzenie jeszcze przed dietą i porównać to z co wydajecie przy diecie a różnicę odkładać na nowe ciuchy, które trzeba będzie kupić po diecie . Jeśli jest wam ciężko warto poprosić kogoś z przyjaciół aby robił wam zakupy, wtedy unikniecie pokus jakie czyhają w sklepach. Jednak jestem za tym by wystawiać się na próbę bo jak przezwyciężycie słabostkę będzie wam jeszcze łatwiej trwać w diecie.

11. Gotujcie sami ! Jeśli macie ochotę na coś słodkiego pieczcie same ciasta, ciasteczka mają one mniej kalorii od kupnych a są do tego smaczniejsze i zdrowsze

12. Stosujcie zamienniki np. zamiast piwa - wino, kotlet smażony - kotlet pieczony itp.

13. Zadbajcie o ruch i urodę ! Z każdym kilogramem mniej będziecie czuć się coraz lepiej ładniej zdrowiej, żeby wszystko uatrakcyjnić uprawiajcie jakiś sport mogą być nawet długie spacery, w skórę wcierajcie kremy ujędrniające a na twarz nałóżcie róż czy bronzer by wymodelować twarz - stanie się ona jeszcze bardziej szczuplejsza.

14. Powiedzcie swoim znajomym o diecie niech staną się waszymi dopalaczami. Może uda się wam kogoś do tego namówić.

15. Wszystko dzieje się w naszej psychice i to od jej zmiany trzeba zacząć odchudzanie. Potem będzie już tylko lepiej

16. To całkowita zmiana życia. Już na całe życia musicie uważać co jecie. Wpisywanie kcal do dziennika jest taką przyjemnością, że chyba do końca będę z niego korzystać. Zasada: Wiem co i ile jem i nigdy się nie zagalopuję!"

17. Ważcie się codziennie rano nago ! Jak po np. miesiącu zobaczycie krzywą spadku wagi szczęka wam opadnie. Nie warto zrażać się stagnacją lub skokiem wagi jeśli wszystko robicie jak trzeba. Czasami waga stoi ponad tydzień a potem nagle mniej o 1,5 kg Wszystko zależy od wypróżniania (stolec może ważyć 0,5 - 1 kg) i to od czego zjecie (pomidory ważą więcej niż sałata).

To chyba na tyle moich rad co do odchudzania. Jak sobie przypomnę co mi pomaga w chudnięciu oraz jak sobie dać radę z odchudzaniem to na pewno dopiszę. Stosowałam różne diety np. kapuścianą czy MŻ ta druga pomogła mi schudnąć tak naprawdę nie wiem ile bo nic nie notowałam jadłam mniej ale nie wiem ile jak itp. nie kontrolowałam tego w ogóle przytyłam jeszcze więcej i to był mój błąd, dlatego wiem jak ważne jest zapisywanie. Mam nadzieję, że komuś to pomoże podjąć decyzję o przejściu na tą dietę .
ajuka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 17:02   #936
Lady Guidette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ajuka Pokaż wiadomość
Jak dla mnie dieta CUD !
Ogólnie to stosuję dietę 1000 - 1200 - 1500 kcal ale zacznę od początku. Ważyłam 68 kg a po 3,5 miesiąca już 56 czyli mniej o 12 kg . Planuję zejść do gdzieś 50 kg do wiosny. W związku, że przez te 3,5 miesiąca wiem już tyle o tej diecie, że postanowiłam napisać wam kilka rad jak się za to wszystko zabrać. To są moje rady które mi pomogły schudnąć wynikające z mojego doświadczenia nie poparte medycyną ani tym podobne.

1. Kupcie wagę kuchenną i wagę łazienkową. Przez kilka dni bez diety rejestrujecie wszystko co zjecie z dokładną wagą. Jeśli jecie poza domem to posprawdzajcie wcześniej ile mniej więcej dane danie na talerzu może ważyć.

2. Załóżcie zeszyt gdzie będziecie zapisywać co zjadłyście i ile schudłyście podczas ćwiczeń.

3. Stwórzcie sobie konto na stronach z liczeniem kalorii bodajże jest ich kilka ja korzystam z Tabele - kalorii. I tam wpisujcie wszystko co zjadłyście o jakiej porze, jaka waga itp. Jak zarejestrujecie się tam to do wszystkiego dojdziecie już same.

4. Jak stwierdzicie, że to już pora na dietę (może to być po kilku dniach tygodniach. Chodzi o to, że powinniście przez to zapisywanie dojść do wniosku o ile za dużo i jak głupio jecie i, że trzeba to zmienić, może być to dla was szok dla mnie np. był ) zanalizujcie dokładnie gdzie jecie za dużo co ma najwięcej kalorii w waszym menu itp. Wtedy musicie wyeliminować te rzeczy a najczęściej są to chipsy, słodycze, sosy, ziemniaki, majonez, pieczywo, sery żółte, orzechy, oliwa, fast foody, alkohol itp. Jeśli jecie np. 4000 kcal dziennie nie przechodźcie od razu na 1000 kcal a powoli stopniowo zmniejszajcie ilość kcal np. o 1000 co tydzień.

5. Według tej diety jecie wszystko tak, żeby nie przekroczyć 1000 kcal ale jeżeli jesteście silni warto zrobić sobie margines na 1200 albo 1600 na np. imprezy

6. Przez początek diety unikacie tych wszystkich produktów "zakazanych" a jeśli już będziecie się lepiej czuć i poznacie swoją silną wolę możecie sobie czasami pozwolić na małe co nie co np. kawałek czekolady. Ogólnie chodzi o to by jeść to co się lubi, żeby nas nasyciło ale w małej ilości, więc czasami zamiast np. 200 g mięsa na obiad zjem 100g i do tego ulubione ciasto .

7. Warto zastanowić się nad np. taką kwestią: łyżka majonezu 15g ma ok 100 kcal a średni pomidor 100g ok 20 kcal. Ludzie tyją bo mają rozszerzony żołądek jedzą i czują się nie najedzeni. Więc nie lepiej zjeść pomidora i zapchać żołądek czym zdrowym niż np. małą ilość majonezu dostarczyć dużo kalorii a nie czuć się w ogóle zapełnionym ?

8. Jedzenie to konieczność potrzebna do życia a nie droga dojścia do przyjemności !! Jem więc zdrowo i racjonalnie

9. Nie musisz zmieniać swojej kuchni gotować dziwne potrawy, może jeść to co lubisz tylko w ograniczonej ilość, po czasie nawet nie będziesz musiała wszystkiego dokładnie ważyć a nawet 1200 kcal okaże się męczarnią "Co mogę jeszcze zjeść ? Już jestem najedzona a kalorii tak mało." . Ale zapisywać należy nawet po skończeniu diety to taki mój moblizator i kontroler.

10. Mniej jedzenia większa oszczędność ! Warto policzyć ile wydajecie na jedzenie jeszcze przed dietą i porównać to z co wydajecie przy diecie a różnicę odkładać na nowe ciuchy, które trzeba będzie kupić po diecie . Jeśli jest wam ciężko warto poprosić kogoś z przyjaciół aby robił wam zakupy, wtedy unikniecie pokus jakie czyhają w sklepach. Jednak jestem za tym by wystawiać się na próbę bo jak przezwyciężycie słabostkę będzie wam jeszcze łatwiej trwać w diecie.

11. Gotujcie sami ! Jeśli macie ochotę na coś słodkiego pieczcie same ciasta, ciasteczka mają one mniej kalorii od kupnych a są do tego smaczniejsze i zdrowsze

12. Stosujcie zamienniki np. zamiast piwa - wino, kotlet smażony - kotlet pieczony itp.

13. Zadbajcie o ruch i urodę ! Z każdym kilogramem mniej będziecie czuć się coraz lepiej ładniej zdrowiej, żeby wszystko uatrakcyjnić uprawiajcie jakiś sport mogą być nawet długie spacery, w skórę wcierajcie kremy ujędrniające a na twarz nałóżcie róż czy bronzer by wymodelować twarz - stanie się ona jeszcze bardziej szczuplejsza.

14. Powiedzcie swoim znajomym o diecie niech staną się waszymi dopalaczami. Może uda się wam kogoś do tego namówić.

15. Wszystko dzieje się w naszej psychice i to od jej zmiany trzeba zacząć odchudzanie. Potem będzie już tylko lepiej

16. To całkowita zmiana życia. Już na całe życia musicie uważać co jecie. Wpisywanie kcal do dziennika jest taką przyjemnością, że chyba do końca będę z niego korzystać. Zasada: Wiem co i ile jem i nigdy się nie zagalopuję!"

17. Ważcie się codziennie rano nago ! Jak po np. miesiącu zobaczycie krzywą spadku wagi szczęka wam opadnie. Nie warto zrażać się stagnacją lub skokiem wagi jeśli wszystko robicie jak trzeba. Czasami waga stoi ponad tydzień a potem nagle mniej o 1,5 kg Wszystko zależy od wypróżniania (stolec może ważyć 0,5 - 1 kg) i to od czego zjecie (pomidory ważą więcej niż sałata).

To chyba na tyle moich rad co do odchudzania. Jak sobie przypomnę co mi pomaga w chudnięciu oraz jak sobie dać radę z odchudzaniem to na pewno dopiszę. Stosowałam różne diety np. kapuścianą czy MŻ ta druga pomogła mi schudnąć tak naprawdę nie wiem ile bo nic nie notowałam jadłam mniej ale nie wiem ile jak itp. nie kontrolowałam tego w ogóle przytyłam jeszcze więcej i to był mój błąd, dlatego wiem jak ważne jest zapisywanie. Mam nadzieję, że komuś to pomoże podjąć decyzję o przejściu na tą dietę .
Dokładnie! Ja prawie identycznie schudłam 7 lat temu 20 kg. Potem juz nie patrzyłam na dietę i waga stała na 58 kg. Dziś zn0wu mam do zrzucenia 20 kg (bo druga ciąża).
Przygotowywałam się długo do odchudzania tym razem i poskutkowało przypomnienie sobie, jak jadłam, kiedy byłam szczupła. Zawstydzilam samą siebie i już 4 dzien jestem na 900-1500kcal. (Zależy od dnia). I o dziwo wcale nie jestem głodna, ale fakt taktem, że unikam pustych kalorii, piję 3 kubki zielonej herbaty, miksuję sobie koktaile owocowe i warzywne, jem np. orzechy, ziarna, mięso czy kasze. Poleciał0 już 1 ,5 kilograma, ale to na razie zapewne to, co zalegało w jelitach
Stary 2013-03-20, 15:09   #937
mroznykasztan
Raczkowanie

Również jestem zwolenniczką diety 1000 kcal, w ciągu 2 miesięcy schudłam 8kg, zaczynałam od wagi 65kg (zawsze miałam tendencję do tycia, chudnę, tyję, chudnę, tyję) i zeszłam do 57kg Było to równo rok temu, na dzień dzisiejszy ważę 57,5kg Ale... Zmieniłam nawyki żywieniowe, nie jem już tłusto i słodkiego w ogromnych ilościach, i 2 dni w tygodniu jestem na diecie 1000kcal
mroznykasztan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-24, 16:34   #938
senkasandry
Rozeznanie

Dot.: kto ze mną na diecie 1000 kl od jutra czyli 24 lipca? razem rażniej!!

moze mi ktos doradzic ? tyloko nie krzyczcie, mieszkam z rodzicami nie moge robic sobie osobnych obiadow z gotowana piersia z kurczaka, dlatego jesli jem obiad to w mniejszej ilosci. sniadanie: 3 jajka z maslem i dwie kromki chleba
obiad: 1,5 kotleta i 1 ziemniak
podwieczorek: jeden banan
kolacja: dwie kromki chleba z serkiem zarnistym pomidorem i cebula.

czy to wpisuje sie w deite 1000 kcal (dodam ze zazwyczaj na sniadanie jadam to co wpisalam na kolacje)? co trzeba zmienic? chce schudnac maksymalnie 8 kilo.
senkasandry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 06:22   #939
sewella
Raczkowanie

Dieta 1000 kcal, to nie tylko sałata i woda. To fajna dieta, w której jesz wszystko, ale liczysz kalorie, podam Ci stronę, gdzie ja liczyłam kalorie, ustawiasz tam porcję jaką zjadłaś i wszystko Ci samo obliczy, nie musisz się bawić w ważenie (po lewej stronie masz zielony kalkulator): http://www.ilewazy.pl/
Ja w taki sposób schudłam 20 kg
sewella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 10:02   #940
senkasandry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sewella Pokaż wiadomość
Dieta 1000 kcal, to nie tylko sałata i woda. To fajna dieta, w której jesz wszystko, ale liczysz kalorie, podam Ci stronę, gdzie ja liczyłam kalorie, ustawiasz tam porcję jaką zjadłaś i wszystko Ci samo obliczy, nie musisz się bawić w ważenie (po lewej stronie masz zielony kalkulator): http://www.ilewazy.pl/
Ja w taki sposób schudłam 20 kg
no cos Ty czyli moje osiem kilo nie bedzie takim wyzwaniem, a w miesiac ile schodzi? dziekuje za strone
Stary 2013-03-26, 06:28   #941
sewella
Raczkowanie

A to zależy czy masz z czego schudnąć, średnio chudnie się 1-1,5 kg na tydzień. Ale jak ja już ważyłam 56 kg przy wzroście 172 cm, to musiałam strasznie się "mordować" o ten 1kg (nawet 2 tygodnie) Ale ogólnie diete polecam, bo po jej zakończeniu (jeśli za bardzo sie nie szaleje) wage można ładnie utrzymać jedząc normalnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-26, 09:35   #942
senkasandry
Rozeznanie

dziekuje, z tym ze mam problem tego typu ze trudno jest mi sie utrzymac w tych 1000 kcal. staram sie jesc 5 razy dziennie niskokalorycznie, ale zazwyczaj posilki maja do 1400 kcal. duzy blad? dziekuje za stronke, jest bardzo przydatna
Stary 2013-03-27, 06:08   #943
sewella
Raczkowanie

No nie jest tak źle, zwłaszcza, ze przeciętny bilans kaloryczny dorosłego wynosi 2000-2500 kcal, to zawsze jestes to cos na minusie. Może z czasem sobie zacznij coś zmniejszać, to nawet byłoby trudne przejść z diety 2300 na 1000 Nie od razu Rzym zbudowano
Stary 2013-03-27, 12:05   #944
senkasandry
Rozeznanie

to moje przykladowe jadlospisy, co tutaj zredukowac zeby bylo lepiej?

sniadanie:
kawa z mlekiem, jedna kromka chleba z twarozkiem pomidorem i cebula
2 sniadanie:
kubek owsianki z malinami( kupna zalewana)
obiad: zupa pomidorowa z makaronem (z dokladka)
podwieczorek: płatki z truskawkami, zjadlam ok 100 gram
kolacja" kromka chleba z pomidorem i cebula

Sniadanie: kromka chleba z topionym serkiem i pomidorem, kawa z mlekiem
2 śniadanie: dwa banany
obiad: półtora ziemniaka z gulaszem i surówka( kiszona kapusta i marchew)
podwieczorek: 100 g płatków pełnoziarnistych z odrobina suszonych truskawek i mlekiem
kolacja: kromka chleba z topionym sere i ogorkiem, herbata
Stary 2013-03-28, 07:05   #945
sewella
Raczkowanie

Może sama sobie sprawdz, czy posiłki maja tyle kalorii ile dieta przewiduje:

I ŚNIADANIE: 250 kcal,
II ŚNIADANIE: 100 kcal (to ok. JEDEN banan)
OBIAD: 350 kcal,
PODWIECZOREK: 100 kcal (kiedys mój trener mówił, żeby jeść do południa słodkie rzeczy, np. owoce, a po już tylko warzywa i nabiał bez cukru),
KOLACJA: 200 kcal (np. serek wiejski, jakjo z jakimiś warzywami, ale co do serka topionego, to nie byłabym taka pewna... nie lepiej jakieś serki kanapkowe, albo twaróg?)
Stary 2013-03-28, 13:23   #946
senkasandry
Rozeznanie

czyli o jednego banana za duzo. teraz przerzucilam sie na pomarańcze, maja nieco mniej kalorii
Stary 2013-04-03, 09:29   #947
mroznykasztan
Raczkowanie

Ja mimo że już nie jestem od roku na diecie, znam kaloryczność chyba większości już przedmiotów, i weszło mi w głowę, liczenie, może dlatego udaje mi się rok czasu utrzymać wagę senkasandry
widzę że masz zamiar zgubić 8kg, tyle ile ja zgubiłam, więc mogę Ci napisać że mi 8kg spadło w równe 2 miesiące 1kg na tydzień
Stary 2013-04-04, 12:01   #948
gdusiaczek
Raczkowanie

mroznykasztan mozesz napisac swoje menu mniej wiecej z czasu diety?

gdusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-04, 17:10   #949
Cappuccino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mroznykasztan Pokaż wiadomość
Ja mimo że już nie jestem od roku na diecie, znam kaloryczność chyba większości już przedmiotów, i weszło mi w głowę, liczenie, może dlatego udaje mi się rok czasu utrzymać wagę senkasandry
widzę że masz zamiar zgubić 8kg, tyle ile ja zgubiłam, więc mogę Ci napisać że mi 8kg spadło w równe 2 miesiące 1kg na tydzień
a przekraczalas czasem 1000 kcal? czy zawsze udawalo Ci sie utrzymac w tej granicy? ja jem ok 1400 dziennie czasami mniej, tez chcialabym schudnac kilka kilo.
Cappuccino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-05, 16:15   #950
mroznykasztan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cappuccino Pokaż wiadomość
a przekraczalas czasem 1000 kcal? czy zawsze udawalo Ci sie utrzymac w tej granicy? ja jem ok 1400 dziennie czasami mniej, tez chcialabym schudnac kilka kilo.
Przekraczałam czasem, ale to się wyrównywało, jednego dnia 1100 innego 900... Czekam aż zaczną się lincze na forum, że to nie dieta a głodówka itp itd. Ale mi nikt nie udowodni, że to zła dieta, bo dzięki niej schudłam, rok czasu trzymam wagę bez jo-jo jedząc rozsądnie, wyniki wszystkie mam ok Przykładowy jadłospis, ja jadłam wszystko tylko z wagą w ręku i kalkulatorem kalorii, np:
Śniadanie:
Bułka graham + chuda szynka, jajecznica z dwóch jajek ze szczypiorkiem, omlet z pomidorami, owsianka z otrębów zbożowych, bułka graham + twarożek wiejski, kawa z mlekiem bez cukru
II śniadanie jabłko lub jogurt naturalny mały
Obiad:
Pierś z kurczaka smażona na teflonowej patelni bez tłuszczu, mizeria (ale zamiast śmietany, jogurt naturalny), 1 duży ziemniak, ryba pieczona w piekarniku w rękawie z czosnkiem granulowanym, kiszona kapusta, zupa warzywna, ogórkowa, koperkowa (kupowałam mrożonki horteksu i tylko dodawałam kostkę bulionową do smaku),
Kolacji starałam się nie jeść, ale jak już przycisnęło głodem, jogurt, serek wiejski, owsianka, marchewka (świetny zapychacz niskokaloryczny)
Stary 2013-04-05, 18:57   #951
Cappuccino
Zakorzenienie

nie pociasna Ci, bo to "krzywe zwierciadlo odchudzania" tutaj mamy prawo do takich diet
Cappuccino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-06, 08:08   #952
mroznykasztan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cappuccino Pokaż wiadomość
nie pociasna Ci, bo to "krzywe zwierciadlo odchudzania" tutaj mamy prawo do takich diet
Niby tak, ale zawsze się znajdzie jakiś profesorek ze swoimi trzema groszami he he
Stary 2013-11-22, 21:45   #953
Adelajda84
Wtajemniczenie

Od 2 dni jestem na 1000
Stary 2013-11-23, 09:21   #954
sewella
Raczkowanie

Ja wróciłam do tej diety po 2 latach. Stosuję ją od 3 tygodni i już widzę (a nawet to czuję) 4 kg mniej

Życzę wytrwałości, szczególnie na początku, a później efekty same zmotywują
Stary 2014-01-25, 23:38   #955
joasia2605
Przyczajenie

witam zdecydowałam się na dietę 1000 kcal. na diecie jestem od 3 tygodni i z wagi zleciało mi 3 kg, jedynym widocznym efektem mojego odchudzania jest zniknięcie tzw "drugiej brody " wiem że wszystko powoli przyjdzie i wreszcie będę widzieć konkretne efekty. ale teraz jak nigdy potrzebuję MOTYWACJI dziś gdy cała moja rodzinka jadła sobie smaczne schabowe i ziemniaki i surówkę z majonezem siedząc przy stole się popłakałam. bardzo ciężko mi przychodzi zabrać się za dietę i na niej wytrzymać ;(
joasia2605 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 02:13   #956
moemoe
Rozeznanie

Jest ktos kto decyduje sie lub stosuje tysiaca?
Stary 2014-07-20, 19:04   #957
Son79
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez moemoe Pokaż wiadomość
Ja zaczynam od poniedziałku
Son79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-21, 15:40   #958
sistermorphine
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moemoe Pokaż wiadomość
a ja za dwa tygodnie, jak skończę kopenhaską.

sistermorphine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-01, 10:40   #959
anaciss
Przyczajenie

Ja właśnie wczoraj zaczęłam, dokładnie 1100 kcal i już po pierwszym dniu - 0,5 kg a w planach jest 13 kg do lutego
anaciss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-19, 07:04   #960
marczella
Raczkowanie

Kiedys stosowalam te diete I schudlam 4 kg w miesiac. Od wczoraj znowu na niej jestem (przedslubna goraczke ) Slub mam we wrzensniu i planuje byc na 100 kcal przez 4 tygodnie, potem w kazdym dodawac 100 kcal zeby z niej wyjsc powoli. Aktualnie mam 59 kg I 170 cm. Zobaczymy co z tego wyniknie
marczella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości