.:: Zelixa::. - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-10, 12:24   #931
jobu33
Wtajemniczenie

Dot.: .:: Zelixa::.

Cytat:
Napisane przez monella1 Pokaż wiadomość
Witam jestem tu nowa, ale przeczytałam częsc wiadomości wczoraj lekarz przepisł mi zelixe 10 i mam brac od poniedziałku zobaczymy czy cos mi pomoże
Jakis czas temu brałam meridie ale nic nie pomogło a było nawet gorzej zamiast chudnąć to puchłam - porazka teraz mam nadzieje ze bedzie inaczej do tego mam stosowac scisła diete 1200 kal,Boże daj mi siły bo wiem, że bedzie mi strasznie ciężko a mam zrzucić jakieś 30 kg no tyle mi sie marzy ale dobre bedzie i 10 anawet 5 wszystko jedno oby mniej
Podzielcie sie swoimi doświadczeniami i trzymajcie za mnie kcuki Pozdrawiam
Witaj Zdziwiona jestem,że po meridi puchłaś i chcesz brać zelixę, mam nadzieję ,że powiedziałaś lekarzowi. Bo zelia to to samo co meridiaten sam skład. Współczuje Ci brac zelke i stosować 1200 kcal... ja nie dałabym rady. Na mnie 10 nie działa tzn spadek wagi jest powolny , natomiast 15 zadziałała szybko. Dzisiaj jest równe 2 miesiące jak biorę lek i spadek wagi 14 kg. Bez żadnych diet. Oczywiście nie jem słodyczy i białego pieczywa ale nie pogardzę winkiem czy drinkiem
Anusiamiałam troche kłopotów dlatego mnie nie było córka miała zapalenie wirusowe jelit, ale już jest ok, a dotego mama idzie do szpitala na zabieg chirurgiczny.
Waga od 4 dni stoi w miejscu ale zobaczymy , nie martwię się, juz sobie robię zapas zelki.
Mariolcia ale mnie rozsmieszyłaś....wage na urlop.....hihi....juz masz obsesje, tak jak dziewczyny powiedziały, weź swoja przyjaciółkę zelke w podróź i się nie przejmuj...pamietaj tylko abys ja brała..Nie tak jak Ancyk
Wiola brawo waga leci.....mówiłam,że tak będzie, cieszę się
Zapomniałam o kimś....Buffy o tobie ale Tobie dam całuska ...cieszę się,że jesteście....Bez Was to forum nie istniałoby
Aniu a gdzie Ty sie wyprowadzasz???? Może bliżej mnie to pobiegałybyśmy

jobu33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 12:26   #932
jobu33
Wtajemniczenie

Ja brałam i to i to , efekt taki sam , ale zelka tańsza. Pozdrawiam. To jest odpowiedź do Shakiry19

Stary 2008-07-10, 12:29   #933
iwona1990
Raczkowanie

ja dziś dostałam u lekarza w poradni diabetologicznej ,mam nadzieje że pomoże .ale chyba nawet jak to stosuje to muszę trzymać dietę ??
iwona1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 12:32   #934
jobu33
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwona1990 Pokaż wiadomość
ja dziś dostałam u lekarza w poradni diabetologicznej ,mam nadzieje że pomoże .ale chyba nawet jak to stosuje to muszę trzymać dietę ??
Witaj , to lekarz Ci nie powiedział???? Jeżeli byłas u lekarza to napewno Ci powiedział,że musisz zmienic nawyki żywieniowe. Różnie do tego ludzie podchodzą, dzieta, ćwiczenia, a co niektórzy żadnych diet ale ograniczja jedzonko i tez skutkuje

Stary 2008-07-10, 16:10   #935
aneey
Raczkowanie

Jolu nie wyprowadzam się daleko, tylko 2 km od mojego domu wyprowadzka od rodziców i postanowione,że zamieszkamy razem (z przyszłym mężem )

A z zela to tak jak dziewczyny wyzej piszą, ograniczyc jedzenie,albo stosować dietę! inaczej nic nie da jak jakiegos wysiłku sie w to nie włoży a potem....już tylko utrata wagi

buziaki

kiedyś ma być --> 60 kg

11.07.2009 - to będzie nasz dzień!
aneey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 19:05   #936
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

witam dziewczynki dziś wlazłam na wage i jest juz 75czli 13 do tyłu ale przez jakies dwa tyg waga mi stała jak słup soli ....mam nadzieje ze juz sie ruszyła na maxa ale dzis bratowa ma urodziny i pijemy piffko pewnie jutro bedzie 2 kg do przodu ale to tylko przez godzinke i potem wracam do normy powodzenia
Stary 2008-07-10, 20:01   #937
Mariolka Dubiel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jobu33 Pokaż wiadomość
Witaj Zdziwiona jestem,że po meridi puchłaś i chcesz brać zelixę, mam nadzieję ,że powiedziałaś lekarzowi. Bo zelia to to samo co meridiaten sam skład. Współczuje Ci brac zelke i stosować 1200 kcal... ja nie dałabym rady. Na mnie 10 nie działa tzn spadek wagi jest powolny , natomiast 15 zadziałała szybko. Dzisiaj jest równe 2 miesiące jak biorę lek i spadek wagi 14 kg. Bez żadnych diet. Oczywiście nie jem słodyczy i białego pieczywa ale nie pogardzę winkiem czy drinkiem
Anusiamiałam troche kłopotów dlatego mnie nie było córka miała zapalenie wirusowe jelit, ale już jest ok, a dotego mama idzie do szpitala na zabieg chirurgiczny.
Waga od 4 dni stoi w miejscu ale zobaczymy , nie martwię się, juz sobie robię zapas zelki.
Mariolcia ale mnie rozsmieszyłaś....wage na urlop.....hihi....juz masz obsesje, tak jak dziewczyny powiedziały, weź swoja przyjaciółkę zelke w podróź i się nie przejmuj...pamietaj tylko abys ja brała..Nie tak jak Ancyk
Zapomniałam o kimś....Buffy o tobie ale Tobie dam całuska ...cieszę się,że jesteście....Bez Was to forum nie istniałoby
,,,,,,,czesc kochane moje.....u mnie dzis waga większa ..pewnie przez to piepszone piwko........macie racje...waga na urlop TO JEST CHORE......byłam dzis u chirurga ztym moim palcem...zerwał mi paznokcia....i teraz boli bo znieczulenie przestało już działać...tak ze na urlopie...bede kuśtykać.....a o jakichś...tancach nie ma mowy....ale ciesze sie ze mam to już za sobą....lekarz dał mi L4....chyba moge wyjechac bo napisał ze moge chodzić?????Miałam nie brac bo mam urlop od poniedz,,,ale darek mi pow....inne maja katar i chorują,a ty ....nie chcesz i mnie przekonał....POZDRAWIAM was wszystkie i całuje...joluś wczoraj byłas nie uchwytna a tak chciałam z kims pogadac.....anney oby ci sie super mieszkało....buffy fajnie ze sie odezwałas ...i nowe zelixanki...fajnie ze dołaczyłyscie<buziaki...p a!!!
Mariolka Dubiel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-10, 20:04   #938
Mariolka Dubiel
Raczkowanie

ps Monia o tobie zapomniałam....przeciez ty nie nowa...buziole....i jeszcze jak o kims zaponiałam wybaczcie to przez ten chory paluszek...pa KOFFAM...WAS!!!!
Stary 2008-07-10, 20:51   #939
lola2013
Raczkowanie

czesc!! ja dzis poszalałam z jedzeniem 2 kabanosy i pózniej jeszcze hambuger ale mysle sobie co tam od poczatku brania zelinie pije coli i niejem słodyczy wogule mało jem same sałatki wiec jak raz na czas zjem cos kalorycznego to jakos mi to ujdzienarazie nie staje na wadze moze w sobotepozdrawiam was cieplutko
lola2013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 20:57   #940
Mariolka Dubiel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lola2013 Pokaż wiadomość
czesc!! ja dzis poszalałam z jedzeniem 2 kabanosy i pózniej jeszcze hambuger ale mysle sobie co tam od poczatku brania zelinie pije coli i niejem słodyczy wogule mało jem same sałatki wiec jak raz na czas zjem cos kalorycznego to jakos mi to ujdzienarazie nie staje na wadze moze w sobotepozdrawiam was cieplutko
......lola
Stary 2008-07-10, 21:45   #941
JULI11
Przyczajenie

hej dzięki jobu za pomoc ...jak się ma doła to każde słowo na wagę złota .a zielke dostałam od lekarza biore 15 odpukac ale wszystkie zmory odeszły mam nadzieje że bezpowrotnie !!!czekam na efekty ...
JULI11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 21:50   #942
Mariolka Dubiel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JULI11 Pokaż wiadomość
hej dzięki jobu za pomoc ...jak się ma doła to każde słowo na wagę złota .a zielke dostałam od lekarza biore 15 odpukac ale wszystkie zmory odeszły mam nadzieje że bezpowrotnie !!!czekam na efekty ...
....dobrze bedzie....ja mam doły co 2 dni....i tu przechodzą
Stary 2008-07-11, 09:44   #943
anusia113
Przyczajenie

witam wszystkich musze sie pochwalić że biore zele 7 dzień i ubyło mi 2 kg jeste dumna i taka szczęśliwa wreszcie coś na mnie podziałało Wszystkim życze powodzenia
anusia113 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 12:08   #944
annamaria-dm
Raczkowanie

Cześć dziewczyny widzę że kilogramy lecą
U mnie jest 79kg a 4 czerwca było 88. W centymetrach też różnica pas 94cm było106, biodra było 105 cm jest 98 pod biustem było 92 cm jest 88cm.
annamaria-dm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 18:32   #945
monella1
Przyczajenie

Cytat:

tak mowiłam lekarzowi ze meridia nie działała wiec powiedział zebym zelixe wzieła ....dziwne no ale cóż spróbuje.Po urodzeniu mojego dziecka waga okropelnie mi skoczyła tylko dziecko bedzie miało 5 lat a ja nadal jak oponka a raczej jak paczek w tłuszczu- porażka. Są dni kiedy nie moge na siebie patrzeć i nie mam siły nic robić oglądam zdjęcia i w gardle mnie ściska . Mąż nie wspiera bo twierdzi ze mu to nie przeszkadza (sam jest pulchny) i tak w kółko. Od poniedziałku kolejny raz biore sie za siebie- tzrzymajcie kciuki tylko jeszcze te 1200kal- nie wiem jak sobie poradze no ale zacisne zęby i będe myślec o tym jak wygladałam po powrocie z Włoch, byłam chuda dosłownie jak na mnie wtedy 68kg to szczyt chudości a teraz ponad 90 dych
Pozdrawiam wszystkich trzymajcie sie dziewczynki - Ania
monella1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 21:25   #946
Buffy25
Raczkowanie

Jobu33, Mariolka Dubiel dziewczyny dziekuje ale ja caly czas sie odzywam wiem ze schudlam ale nie az tyle by nie bylo mnie widac heheheh swietne jest to forum uzaleznilam sie kobitki od was bo jestesmy w podobnym etapie czasowym brania zeli hehehehehe Buziaczki kochane moje milego weekendu no i nie szalec zbytnio z kaloriami ale tez nie przesadzac z glodowka. zycie jest tylko jedno

witam nowe Panie i pozdrawiam wszystkie ktore znam juz Jobu, Mariolka Aneey

wzrost 174
Buffy25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 21:36   #947
jobu33
Wtajemniczenie

Witam kochane zelixankiDzisiaj pogoda sprzyjała, pracy na ogrodzie.Jutro mam imprezkę i juz się boję...oczywiscie o swoja wagę Dziewczyny dzisiaj byłam u lekarza po recepte i szok. Oczywiście nie było mojej lekarki i dzisiejsza nie chciała mi przypisać bo podobno lek ten uszkadza wątrobe i nerki
Dostałam receptę i biorę nadal ale niepokój został zasianyCo Wy na to??????
Nie jestem strachliwa , brałam juz adipex(uszkadza mózg hihi) a teraz zela.... Kurcze na starośc będę rośliną

Stary 2008-07-11, 22:01   #948
Mariolka Dubiel
Raczkowanie

Cytat:
Witam kochane zelixankiDzisiaj pogoda sprzyjała, pracy na ogrodzie.Jutro mam imprezkę i juz się boję...oczywiscie o swoja wagę Dziewczyny dzisiaj byłam u lekarza po recepte i szok. Oczywiście nie było mojej lekarki i dzisiejsza nie chciała mi przypisać bo podobno lek ten uszkadza wątrobe i nerki
Dostałam receptę i biorę nadal ale niepokój został zasianyCo Wy na to??????
Nie jestem strachliwa , brałam juz adipex(uszkadza mózg hihi) a teraz zela.... Kurcze na starośc będę rośliną
...Jolus my to mózg juz mamy uszkodzony przez to wieczne myslenie o nadwadze........Cytuje>>> >JOLUS...ty nie bierz tych tabletek...bo zanim zaczn...itd.....TWOJE SłOWKA DO MNIE.....TERAZ TY PANIKA????POZDRAWIAM...KO CHANE...ANEY...BUFFY...MO NIA.....ANNMM...I NOWE PRZYJ...I TE O KTóRYCH ZAPOMNIAłAM.....O JOLUś!!!!!JUTRO JADE JAK BEZ WAS WYTRZYMAM>>>>KOFFAMMM!!!
Stary 2008-07-12, 10:45   #949
dominiczka b
Przyczajenie

hej dziewczyny...dzis 3 dzien na zeli...jakos chyba jest za slaba bo nic mi nie jest...zadnych efektow ubocznych ani utraty apetytu...juz sama nie wiem czy to zadziala...moze wy wiecie czy ta zela dziala od pierwszej tabletki czy moze po jakims czasie??mam nadzieje ze zacznie dzialac a jak nie to przerzuce sie na zele 15...trzymajcie sie...
dominiczka b jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-12, 21:33   #950
Mariolka Dubiel
Raczkowanie

...gdzie wy moje kochane jestescie,,,chciałam popisac przed wyjazdem...jade za 2 godz....niewiem jak wytrzymam bez was...waga drgneła do przodu...jest 86.9.....było juz mniej...az sie boje co bedzie po powrocie,,,,KOFFAM...WAS TRZYMAJCIE SIE LASKI...I DUZO SCHUDNIJCIE...BO MNIE NIESTETY PRZEZ TEN URLOP TO NIE ...GROZI...pa!!!!!
Stary 2008-07-13, 19:50   #951
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeej gdzie Wy jesteście???????????
Stary 2008-07-13, 20:26   #952
jobu33
Wtajemniczenie

No własnie gdyby nie parę osób wytrwałych to trzeba by zamknąc to forum Ja dzisiaj wypoczywam po wczorajszym szaleństwie.Ilośc wypitych drinków i zjedzonych szaszłyków , odbije się na wadze Ale od 10 maja byłam jak zakonnica a dzisiaj a raczej wczoraj rozpusta Nie wchodze na wagę Trzymajcie się kochane zelixanki

Stary 2008-07-13, 20:43   #953
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

jobu33 ja tez wczoraj byłam na grillku - pofolgowałam troszku ale byłam kierowca to nie popiffkowałam ale za to dzis nadrabiam ..... pokłuciłam sie z mążulkiem i mam nerwa!!! ale za to jak wróciłam z pracy to czekał na mnie pyszny obiadek - to chyba na przeprosiny ale ja nie jestem taka skora do wybaczania!!! I dalej trwaja ciche dni.... musi sie bardziej postarac . Wlazłam na wage ale sie nie podniosła dalej 75pozdrawaim
Stary 2008-07-14, 07:57   #954
Buffy25
Raczkowanie

no to widze ze ten weekend sprzyjal rozposcie. ja to wczoraj zjadlam kapusniak, spagetti i hamburgera heheheh a dzis myslalam ze umre tak brzuch bolal. nio ale wczoraj kupilam se spodnie 3 rozmiary mniejsze i dzis w pracy wszyscy do mnie " no kochana masz juz talie swietna przestan sie odchudzac" fajnie takie slowa slyszec a mezulek wczoraj krzyczal " ze nie ma juz co przytulac ze worek kosci niedlugo bedzie bo juz wyszczuplalam mocno fajniiiieeeeee ah jak milusio. a do tego urlop sie zaczol i w srode wyjezdzam na cieple plaze buziaczki kochane moje widze ze tylko te wytrwale sie wypowiadaja a reszta sie wita i odchodzi, czemu??? czyzby zwatpily w odchudzanie?? milego dzionka a 1 gril nie zaszkodzi raczej

wzrost 174
Buffy25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 09:46   #955
aneey
Raczkowanie

Cześć myszeczki

a ja nie pisałam ,bo tak jak wczesniej nie mam dostepu do neta, dopiero teraz jak jestem w pracy to moge cos naskrobać

a tak w ogóle nie miałabym siły siedzieć na necie. Byłam w sobote na wieczorem panieńskim mojej kuzynki i tak poszalałysmy z dziewczynami,że mój Piotrus musiał przyjsc po mnie i mnie wynosić
Ja pierdziele mówie wam jakie akcje w ta sobote były że szok. Najpierw gdybym przyszła do niej 5 minut pózniej to piorun by zaraz kolo mnie walnał albo we mnie:/ szczęście ,że wtedy stałysmy przed domem a nie na drodze :/ No i wten sposób chciałysmy zrobic sobie grilla ale burza była,że to masakra. Rozpaliłysmy grila przy drzwiach przyszły mąz kuzynki znaim pojechał rozpalił nam grila, a tak rozpalił,że zadymił cały przedsionek i cały dom. Sąsiedzi przybiegli i chcieli wzywać strażaków ,bo mysleli że sie pali taki ogień rozdmuchałysmy a jak potem wszystkie się uchlały to częśc musiała spać u niej bo nie była w stanie nigdzie sie ruszyć.
Najgorsze było te zdychanie na nasteopny dzień oj oj ale człowiek głupi jest, wie co sie dzieje po alkoholu i na nastepny dzien a tu takie coś:/ ehhh

Najlepsze jest z tego,że kupiłam sobie wkoncu sukienke na wesele. Krawcowa zawiodła, bo niby nie umiała znależć materiału na mnie. Ale w końcu w zabrzu znalazłam sliczniutka żółta kieckę w która sie zmieściłam w biuście

Z zelą to nie brałam jej 2 dni:/ w sumie dzisiaj trz4eci,ale jak mam w torbie to zaraz sobie ja wezme

Mariolka udanego urlopu wypoczywaj ile wlezie

A ja jade nad morze w sierpniu na 5 dni przynajmniej tyle urlopu bede miała i wakacji

Jolu Lola Buffy Mariolka Dominika AnnaM i wszystkie pozostałe moje kochane (wybaczcie, zpamniałam,a nie mam siły myslec, jeszcze mnie troche trzyma )

buziaki:c mok:

kiedyś ma być --> 60 kg

Stary 2008-07-14, 10:55   #956
jobu33
Wtajemniczenie

Wink Dot.: .:: Zelixa::.

Widze kochane,że poszalałysmy, no więc do robotyNie wolno Nam teraz zaprzepaścić szansy odchudzaniaMoja waga poszła do góry o 1,3 kg, czyzby po. A niech tam co uzyłam to użyłam:gotuj e: Macie wszyscy pozdrowienia od Mariolki dalej żałuje że nie wzieła wagi na urlop hahaha.Jeszcze nie piwkowała ale ma zamiar Wziełam zelke i Anusi radze to samo. Ancia a jednak sukieneczka jest

Monia ja nie lubie cichych dni , szkoda życia bo jest takie piekne a zwłaszcza jak figurka coraz lepszapa kochane zelixanki.

Stary 2008-07-14, 17:30   #957
aneey
Raczkowanie

Niop sukieneczka jest ahhh z tego sie ciesze

W ogóle dzisiaj przyszła do sklepu koleżanka, która była na panieńskim ze mną i powiedziała,że jak przyszła do domu to mama tak dla jaj (pewnie dlatego jak wyglądała) powiedziała jej ,że ma dmuchac w alkomat i wyszło że miała 3,5 promila alkoholu a piłysmy równo . Kurde miałysmy spust w sobote dobrze,że nam sie nic nie stało , poza zdychaniem oczywiście w niedziele

A ja jeszcze 2,5 godzinki i do domku jakos mi dzisiaj dzień szybko leci ,pomimo że jeszcze chodze do tyłu

Buziaki moje kochane

Dzieki Joluś i pozdrów tez Mariolke! i przekaż jej,że jest świrem wagowym i może się zwazyć na wadze w jakimś ośrodku albo przychodni jak nie umie wytrzymać

kiedyś ma być --> 60 kg

Stary 2008-07-14, 18:15   #958
dorota0852
Przyczajenie

hej jobu33!!
jestem tu nowa i prosze Cie o pomoc mam 16 lat nie bylam u lekarza a chce stosowac zelixe...:/
moge/??? czy jestem za mloda???
dorota0852 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 18:25   #959
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

kobitki ja chyba jestem uzależniona od lodów potrafie nie skusić sie na rzadnego słodyczka w ciagu dnia ale nie moge sobie odpuscic lodów.................... ..masakra
Stary 2008-07-14, 19:31   #960
lola2013
Raczkowanie

Wink Dot.: .:: Zelixa::.

witam dziewczynki oj widze ze wszystkie ostatnio szalejemy ja tez ostatnio pozwoliłam sobie na lody, ciasto, frytki i grilla hahaha ale wiecie co bałam sie stanoc na wadze ze zobacze wiecej ale wkońcu weszłam i mniej85 ciekawe jakim cudem??jak tyle jem
widze ze wy juz sie urlopujecie ja dopiero we wrzesniu...
ale co tam moze do urlopu schudne a co moze napewno schudne
dorota0852 apsolutnie nie wolno ci stosowac zelixy jest dozwolona od lat 18 jestes za młoda nie mozesz niszczyc sobie ogranizmu dietka i cwiczenia a ile wazysz???
no to piszcie co u was ja ide cos posprzatac bo bałagan mam
lola2013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości