![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mafia Parówkowa-parówkożercy 2
Właśnie słyszałam.
![]() ![]() Co do burz w górach.. miałam wątpliwą przyjemność przeżyć burzę będąc w tzw. Siodle pod Giewontem (idąc czerwonym szlakiem od Doliny Strążyńskiej). Nie chciałabym tego powtórzyć. Co prawda, nie było tak źle, ale to zawsze góry. Ani się gdzie schować, ani nic.. Dawniej mieszkaliśmy w Białce Tatrzańskiej. Byliśmy tam trzy razy. Fajne warunki, dobre jedzenie. Teren ogrodzony, bezpiecznie. W pobliżu rzeka Białka - idealna na spacery, stadnina koni, "miejscowe" szlaki turystyczne ![]() Później mieszkaliśmy na Antałówce, ale warunki były średnie. Zresztą, właściciele byli, ekhm, nawiedzeni. Można było dowiedzieć się od nich ciekawych rzeczy. Np. że Antałówka, to nie góra/ wzniesienie, tylko schron chińskich żołnierzy.. są oni - wraz z samolotami i czołgami - zasypani ziemią i gdy wybuchnie trzecia wojna światowa, to wyjdą stamtąd i będą walczyć na froncie. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Więc chyba nie muszę mówić, czemu tam więcej nie jedziemy, prawda? ![]() A w tym roku będziemy mieszkać (jednak w tym ładniejszym ![]() ![]() Wiesz, jeśli chcecie coś w Zakopcu, to poszukaj w necie. Jest sporo ofert, gdzie mają wolne miejsca. Sporo było na Antałówce i Pardałówce, a ceny wahają się średnio od 30 - 45 zł. za tzw. osobodobę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
Westi, nie chcemy koniecznie w Zakopcu, bo i tak poruszamy się samochodem, więc...
![]() Słyszałam o tym wypadku, straszne. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, ja jeszcze w Zakopcu nie byłam nigdy
![]() Ale kiedyś pojadę, tylko sponsora jakiegoś znajdę ![]()
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
![]() ![]() Paula, nie byłam jeszcze. Ale w tym roku - tak jak pisałam - wybieram się na Granaty. Jedno podejście od Doliny Pięciu Stawów Polskich prowadzi właśnie przez Orlą Perć. A drugie od Murowańca przez Dolinę Gąsienicową. I szczerze mówiąc, to wolałabym iść od Murowańca dlatego, że nie lubię podejścia pod Siklawę. ![]() Można jeszcze wdrapać się na Granaty idąc przez Świnicę, Zawrat i Kozie Wierchy. Tak też jest ciekawie, bo ciągle wędruje się szczytami. Hm, nie wiem jeszcze jak to będzie. ![]() A jeśli chodzi o tamte tereny - to byłam tylko na Kościelcu. Właśnie o takiej porze jak jadę teraz - druga połowa sierpnia. Próbowaliśmy wejść dwa razy. Najpierw, jednego dnia, padał okropny deszcz i musieliśmy wrócić z Murowańca. Udało nam się wejść dopiero drugiego dnia. Było bardzo mokro, gdzieniegdzie leżał śnieg.. A na szlaku są dosyć trudne momenty, bo nie ma stopni skalnych, tylko gładka skała z maleńką szczeliną, żeby można było zahaczyć butem.. Zero łańcuchów, czy innych zabezpieczeń, a z obydwóch stron przepaść. Cóż, musiałam zjechać na tyłku - zresztą, nie tylko ja. ![]() ![]() Bridulcu, nie byłaś jeszcze? To musisz pojechać! Jest fantastycznie, prawda Paula? ![]() Warto, naprawdę, warto. Tylko trzeba uważać pod Gubałówką, bo grasuje tam damsko - męski, trzyosobowy gang, który kradnie turystom plecaki, torebki, aparaty. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
|
Bri Westi ma rację
![]() ![]() ![]() Westi Słyszałam o tym gangu, masakra ![]() ![]() Mój dad chce na Giewont. Westi - da radę bez niczego? ![]() Ja bym chciała do DOliny Pięciu Stawów? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
ło rety, ja nie wiem o czym Wy do mnie mówicie w ogóle
![]() ![]() se chyba jakiegoś fylmsa obejrzę ![]() tak po cichaczuuuuu...
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
Paula można iść od Palenicy - najpierw niebieskim, potem czarnym, czerwonym i zielonym szlakiem (cała tęcza
![]() A jeśli chodzi o Giewont, to wydaje mi się, że można iść. Szczególnie niebieskim szlakiem przez schronisko na Hali Kondratowej. Trasa jest fajna, "spacerkowa" ![]() Tylko, że w zeszłym roku na Giewont były kolejki. ![]() ![]() Aahaaa, no i są łańcuchy, ale to nic strasznego. Ja byłam po czwartej klasie podstawówki i wlazłam, więc nie ma się czego bać. ![]() Bridulcu, a Ty pakuj się i jedź do Zakopca. ![]() Film? Tak w pracy...? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
jak zasponsorujesz to chętnie pojadę
![]() ![]() Tak, w pracy ![]() a co.... ![]()
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
Oj, Bri, nie boisz się, że ktoś Cię przyłapie? Na gorącym uczynku?
![]() ![]() Jak zrealizuję jedno z moich marzeń, czyli będę mieć domek w Zakopcu, to Was wszystkie zaproszę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
Zakorzenienie
|
Kolejki na Giewont?
![]() ![]() ![]() Od Palenicy? Czyli koło Morskiego się nie idzie? ![]() ![]() ![]() EDIT: Chyba już wiem, o co Ci chodzi ![]() ![]() Niby 7 godzin bez trudności. To miałaś na mysli? ![]() Jestem jeszcze ciekawa Szpiglasowego Wierchu. Bo z Morskiego wydaje się blisko. Zaliczylibyśmy może od razu Czarny Staw. Już sama nie wiem. ![]()
![]() |
#941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
film z napisami, więc głośno być nie musi ![]() tylko łazić zaczęli klienci, a machina znowu wycięła mi numer i nie chce drukować ;( no obciach jak nie wiem, wiadomo-niby nie moja wina, ale wnerwiam się zaraz i głupio czuję, bo 1 durnego wydruku nie można zrobić ![]()
![]() |
![]() |
#942 |
Zadomowienie
|
Chcecie fotki po szamponetce Palette sredni braz?
![]() Tylko, ze wlosy mam niewyprostowane, prosze sie nie wytraszyc ![]()
Zapuszczamy włosy!! ![]() So allein will ich nicht sein...Wo bistu du? Das Feuer liebt mich..HILF MIR! ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein wolte ganz allein sein.. Ich will ein Herzschlag kontrollieren Ich muss Zerstören!Neein! Nocny marek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 |
Zakorzenienie
|
Agusia - dawaj!
![]()
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
Bri, aaa cwaniara.
![]() ![]() Spójrz na to z innej strony - przynajmniej nie musisz nic robić. ![]() ![]() Paula, przestudiowałam mapę i już wszystko wiem. Miałam na myśli trochę krótszą trasę, tzn. powrót tym samym szlakiem. ![]() Już Ci mówię, jak ta "Twoja" ![]() Palenica Białczańska - Wodogrzmoty Mickiewicza: 90 minut (idąc szlakiem), 50 minut idąc Drogą O. Balzera; Wodogrzmoty Mickiewicza - Wielka Siklawa: 110 minut Wielka Siklawa - Dolina Pięciu Stawów Polskich: 10 minut ( ![]() Dolina Pięciu Stawów Polskich - Morskie Oko schr. PTTK: 95 minut + czas na zwiedzanie; Morskie Oko schr. PTTK - Czarny Staw pod Rysami: idąc do stawu 50 minut + plus czas na zwiedzanie, a wracając 40 ![]() Morskie Oko schr. PTTK - Wodogrzmoty Mickiewicza: 70 minut Wodogrzmoty Mickiewicza - Palenica Białczańska: idąc Drogą O. Balzera - 40 minut, a idąc szlakiem - 85 minut. Trasa trudna nie jest, ale wydaje mi się, że trochę długa. Zależy od kondycji. ![]() Dłuższa trasa, to ponad 6 godzin, a krótsza - niecałe 5. Jeszcze trzeba doliczyć gdzieś trzy godziny na zwiedzanie - tzn. tak mi się wydaje, że trzy, liczę ok. godziny na jedno miejsce. Nie biorę pod uwagę Wodogrzmotów (taki mały wodospadzik, nic specjalnego ![]() ![]() No, tak podaje mapa. Jak możesz to zaopatrz się w taką, gdzie są podane czasy, bo jest bardzo wygodna. ![]() edit: zapomniałam, że pytałaś o Szpiglasowy Wierch ![]() Hm, od Doliny Pięciu Stawów Polskich do Szpiglasowego Wierchu jest 130 minut, a od Szpiglasowego Wierchu do Morskiego Oka jest 90 minut. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
Zadomowienie
|
troche ciemniejsze wyszly
![]() ocencie
Zapuszczamy włosy!! ![]() So allein will ich nicht sein...Wo bistu du? Das Feuer liebt mich..HILF MIR! ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein wolte ganz allein sein.. Ich will ein Herzschlag kontrollieren Ich muss Zerstören!Neein! Nocny marek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
Aguś liczyłam na zdjęcie z drugiej strony
![]() ![]() ![]() A koloru nie ocenię bo mój monitor zepsuty i wszystko przyciemnia ![]() ![]() Westi Muszę Ci chyba jakie piwo postawić za taką pomoc. ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję Ci bardzo, jeszcze musze się z rodziną skonsultować ( ![]() ![]() ![]() A masz jakąś mapę konkretnie, godną polecenia? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
Aguś, bardzo podoba mi się kolor.
![]() ![]() Pauluś, hehe, trzymam za słowo. ![]() ![]() My mamy kilka map. Polskie z wydawnictw: EKO - GRAF z Wrocławia ( ![]() ![]() Dodatkowo mamy jeszcze przewodniki autorstwa Józefa Nyki. Mogę je szczerze polecić. Opisane są trasy, co nas może po drodze spotkać, co warto zobaczyć, plus anegdoty i opowiastki. Naprawdę fajne. ![]() Pogoda.. ech, pogoda. ![]() Tutaj masz bieżący widok: http://www.zakopaneonline.pl/webcam/ - nie jest najgorzej. ![]() Btw, znęcam się nad pogodynką, żeby przestawiła się na Zakopane, ale łajza nie chce. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
Dzięki.
![]() A jak już Ci coś ta pogodynka powie, to daj znać. ![]() Mam jeszcze pytanko, gdybyś miała czas. ![]() Wchodziłaś pewnie na Kasprowy, prawda? ![]() ![]()
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
|
Wodogrzmoty Mickiewicza???
![]() ![]() ![]() Agusia, dawaj fote z facjatą!!! ![]() ![]()
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
Tak, wchodziłam od strony Murowańca i bardzo mi się podobało.
![]() Jak urozmaicić? ![]() ![]() Kuźnice - niebieskim szlakiem na Murowaniec: 90 minut; Murowaniec - czarnym szlakiem na Przełęcz Świnicką: 100 minut; Przełęcz Świnicka - Świnica: 45 minut; Świnica - Przełęcz Świnicka: 40 minut; Przełęcz Świnicka - Liliowe: 35 minut; Liliowe - Kasprowy: 15 minut; i zjechałabym kolejką, o ile już jest czynna, bo ją naprawiają - muszę się dowiedzieć. ![]() ![]() ![]() albo ewentualnie z Murowańca od razu na Liliowe - 90 minut i stamtąd 15 minut na Kasprowy. ![]() Jeśli chciałabyś zejść, to z Kasprowego do Kuźnic jest 135 minut. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 | |
Zadomowienie
|
Nie bede Was straszyla
![]() Dziekowac ![]() Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
to ja ze swoim wbudowanym na stałe leniem, nie nadaję się na takie wycieczki
![]() p.s. ale u nas cudnie leje ![]() ![]()
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
Westi dzięki
![]() Muszę to... ![]() ![]() PS. Musisz mi wysłaś swój numer telefonu ![]() ![]() ![]() PS2. Ja słyszałam, że w tym roku kolejka będzie nieczynna. ![]() ![]()
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
łeheheheheheehe, pewnie, kocham nawet
![]() ![]() ![]() właśnie - Westi - jeszcze tylko Twojego numeru nie mam ![]() ![]() ![]() Proszę mi to naprawić, a migiem ![]() ![]()
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
No nie wiem, nie wiem..
![]() ![]() Żartuję, zaraz Wam wyślę. ![]() Bri, chętnie zamieniłabym się z Tobą na "lubienie" burz, bo ja za każdym razem prawie umieram ze strachu ![]() Pauluś, właśnie przeczytałam, że kolejka będzie uruchomiona na sezon zimowy. Łee.. ![]() ![]() Zawsze chciało mi się śmiać, gdy część ludzi - jeszcze dobrze nie wysiedli z kolejki - a już podekscytowanym głosem oznajmiali komuś przez telefon - "słuuuchaj, dotarłam/em na Kasprowy!" Sukces, po prostu sukces. ![]() Wiecie, gdzie Jaszek? ![]() ![]() edit: Już wysłałam i liczę na to samo. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Zakorzenienie
|
Westi ale dotarcie w wakacje kolejką na kasprowy to chyba większy sukces
![]() ![]() ![]() A Jasz wstręciucha się nie odzywa. ![]() ![]()
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Wróciłam, szkoda tylko że zamiast o 22 w Białymstoku wylądowałam o 2 ![]() ![]() (chociaż czuję się niesamowicie podle, udaję że jest dobrze. sierpień jest dziwnym miesiącem.) Do napisania ![]() A tutaj http://youtube.com/watch?v=VdZgKIqDYRM macie ceremonię otwarcia ![]() I pomyśleć, że ja tam byłam ![]() Przywiozłam caaałą wielką reklamówę pamiątek, wiecie? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#959 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ma się dobrze, komputer Jej się zamula i odpoczywa od wizażu ![]() Swoją drogą mogłaby raz na jakiś czas się odezwać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Anula, to jedź, wracaj i opowiadaj, bo ja ciekawa jestem!!! ![]()
![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
Anul
![]() ![]() (i żegnamy na cza pobytu w Kielcach ![]() ![]() Czekamy na opowieści ![]() A przywiozłaś nam jakieś parówy angielskie? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:54.