![]() |
#931 | |
Przyczajenie
|
Dot.: chce coś zrobić...ae nie wiem jak... tu postaramy się znaleźć sposób :)
Terha, ja nawet nie wiem czy tutaj coś takiego istnieje
![]() Cytat:
![]() Coś tam już mam i będę sobie dziubała powolutku. A w lipcu z Polski przywiozę sobie całą walizkę różności, bo spis już mam i do dość spory ![]() To moje nieśmiałe początki i na razie cieszę oko Waszymi pięknymi pracami, chodząc po Waszych wątkach i wyczytując ciekawe porady. Pewnie jeszcze nieraz poproszę Was o poradę, a jak zbiorę kilka moich prac, to może założę swój wątek, żeby poprosić o ocenę i radę ![]() Pozdrawiam słonecznie i gorąco.
![]() |
![]() |
#932 |
Raczkowanie
|
Witam,
problem jest taki chce zrobić zamykanie do pudełka ale nie wiem gdzie kupić i czy montować przed nałożeniem farb czy po ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że lepiej byłoby zamontować na już pomalowany przedmiot, zatrzaski mocuje się zwykle na 2 lub 4 malutkie gwoździki więc nie powinno to spowodować żadnych uszczerbków na powierzchni szkatułki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 | |
Osiołek z zakątka :)
|
Cytat:
![]() Zdecydowanie przed lakierowaniem musisz zrobić dziurki, jeśli te zamknięcia będą mocowane na małe śrubki. A tylko takie są godne polecenia. Gwoździki zdecydowanie odradzam. Jeśli zamknięcie mocowane na małe śrubki to przykręć próbnie najpierw przed malowaniem, powstaną dziurki w które bez problemu po malowaniu wkręcisz śrubki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 |
Przyczajenie
|
hejka,
na forum jestem nowa tak więc witam was serdecznie ![]() Potrzebuje porady, a mianowicie: planuje zrobić odlew kobiecego ciała : piersi, brzuch , plecy- jak pod gorset. I chciałabym to ozdobić techniką decu. Czy ktoś mógłby mi podać linki jeśli temat był już gdzieś poruszany? niestety nie wiem czym to pokryć a co lepsze nigdy nie "bawiłam się" w decu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 | |
|
Cytat:
![]() Tutaj poczytaj, są nawet linki z przykładami ozdobień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Raczkowanie
|
Album decoupage
Witam
![]() Mam do Was pytanie: gdzie mogłabym znaleźć ładne albumy robione techniką decoupage do kupienia? Oczywiście też w przystępnej cenie, żeby nie przerosło to mojego budżetu... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#938 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam, mam 14 lat, jestem w pierwszej klasie gimnazjum.
To mój plecak ( w rzeczywistości ten róż nie jest aż tak piżdżący:P) Jak mogę go przerobić , żeby nie wyglądał tak dziecinnie? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...d18731647.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...d772d4122.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Raczkowanie
|
Jak zrobić decupage na wazonie takim białym ale nie wiem jaki papier czy serwetka jaki klej czy trzeba w piekarniku wygrzewać ???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Album decoupage
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#941 | |
|
Cytat:
![]() A jaki motyw chcesz na niego dać? Musiałabyś sobie zrobić decoupage na tkaninie, ale plecak jest czarny i tu będzie problem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#942 |
Wtajemniczenie
|
aboleth - ja robiłam decou na wazonie tak jak zwyczajne decou, na każdym innym przedmiocie. Zwykły klej do decou, serwetka i mnóstwo lakieru. Choć mój i tak miał mało, bo wiedziałam, że będzie pełnij bardziej funkcje ozdobne niż użytkowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 |
Rozeznanie
|
Charlizex3 - najlepszym sposobem ozdabienia plecaka może być przy użyciu szablonu i farby akrylowej. Poszukaj w googlach " szablony w decoupage" i tam są różne kształty i wielkości szablonów .
![]() |
#944 |
Przyczajenie
|
moje pytanie: czy jest możliwe uzyskanie spękań na tkaninie? Jeśli tak to dziewczyny podajcie jakiś specyfik i co i jak po kolei
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
Raczkowanie
|
![]()
Czesc dziewczyny,jestem w tej "branży" niezbyt zaawansowana, poki co zrobilam kilka par kolczyków i maluteńką komódkę. Tym razem wpadłam na genialny pomysł udekorowania najzwyklejszego tekturowego pudełka z Ikei techniką decoupage. Pudełko kupiłam,wizję mam w głowie jest tylko jeden maluczki problem... nie mam pojęcia jak się do tego zabrac. To znaczy czy mogę je normalnie pomalowac,czy ta tektura nie zmięknie,jak temu zapobiec i z racji że pudełko jest dosc pokaznych wymiarów, to czym zastąpic typowy klej do decoupage zeby taniej wyszło i moze czy da sie czyms zastąpic werniks końcowy,bo boję sie że mnie ta impreza wyniesie więcej niż to wszystko warte a chcę jednak, żeby to wyglądało na prawdę ładnie ( ma byc na prezent)
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 |
TuR. Towarzyska und Roztropna.
|
marzy mi się kwadratowa donica na kwiatek (coś takiego http://www.drewbis.pl/okno.php?zdj=img1/187.jpg) ale żeby było śmiesznie, nigdzie nie mogę znaleźć prostej, zwykłej donicy (na zdjęciu jest kubek na długopisy
![]() ![]()
![]() |
#947 |
Przyczajenie
|
Witam.
![]() Jakiś czas temu zaczęłam bawić się decu. To jest mój pierwszy post. Mam do Was pytanie. ![]() Obiecałam mojemu chłopakowi na urodziny skrzyneczkę do herbaty ozdobioną właśnie decu. Mamy wszystko tylko chciałabym zrobić na niej spękania, mam krak jednoskładnikowy, a problem jest taki, że on chce zachować naturalny kolor drewna - nie chce go malować farbami. Z tym wiążą się moje pytania: 1 Czym mogę zagruntować powierzchnię tak, żeby drewno mocno się nie zmieniło? (mam nadzieję, że zagruntowane drewno "pochłonie" mniej lakieru) 2 Czy jak na zagruntowaną już powierzchnię położę krak jednoskładnikowy a później zamiast farby położę lakier to pojawią się spękania? Z góry dziękuję za wszystkie wskazówki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
|
Na to właśnie pytanie parę dni temu dostałaś już odpowiedzi w innym wątku, tutaj a na tej stronie też się do tej odpowiedzi sama ustosunkowałaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na Allegro można kupić np takie: http://allegro.pl/drewniana-doniczka...237089693.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#950 |
Raczkowanie
|
witam kochane dekupazystki ,mam pytanie,wiem ze wiekszosc z Was na zlociku jest ale moze mi ktos doradzi.Zakupiłam Preparat Crackle Medium Stamperia i jestem przeszczesliwa,wiem ze sotille uwielbiacie ale na razie ten mi sie trafił> i mam pytanie co najlepiej kupic porporine czy pasta craft line 20ml kolor antyczne złoto ?do wypełniania spekan.Co do patynowania czy nadal obstajecie przy patynie talensa?Ja troche sie nameczyłam przy mojej patyna idei- i sie okazało dzieki Wam ze jest ona do robienia rdzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://mb-vintage.blogspot.com/searc...&by-date=false Polecam,ja już mnóstwo rzeczy tu kupiłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 |
Zadomowienie
|
Apropo doniczek: ostatnio widziałam śliczne terakotowe doniczki w Tesco, pięknie wyglądałyby ozdobione decu. Czytałam gdzies na wizażu, że taką donicę można zabezpieczyć od środka folią w płynie, niestety folia w płynie jest kilka razy droższa od doniczek (przynajmniej w mojej najbliższej okolicy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
Wtajemniczenie
|
Zrobić na nich decou i potraktować je jako osłonki
![]() ![]()
![]() |
#954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Włąściwie po co zabezpieczać od wewnątrz? Dekoracji nic nie zaszkodzi.Ja mam taką doniczkę od lat ozdobioną decoupage i niczym nie zabezpieczałam od wew. ![]() No a resztę mam jako osłonki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nawet ta wsiąkająca wilgoć nie dostała się do farby??? ![]()
![]() |
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Asji Czas edycji: 2012-04-17 o 19:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
Kurde,czyżbym na jakiś super egzemplarz trafiła? Aż poszłąm obejrzeć tą doniczkę-nic się nie odkleja.Może powinnam dodać,że ona cała obklejona chusteczkami,nie malowałam farbą albo tylko podkładowo jakąś jasną -nie pamiętam dokłądnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 |
Raczkowanie
|
Ozdoba drzwi
Hej.
Chciałabym Was prosić o rade. Mam u siebie takie drzwi jak w załączniku. Pokój ogolnie mam maluśki i nudny.. Ściany łososiowe, jasne meble. Chcialabym coś z nim zrobic i pomyślałam o drzwiach. Czytalam kilka watkow i spodobal mi sie pomysl z plytami CD ale nie mam pomyslu jak to skomponowac. Też pomyślam o np naklejkach na drzwi.. Chcialam ponaklejac naklejki z motywem fotografii ale nigdzie nic nie znalazlam, ewentulnie moglbybyc motyw muzyki, kwiatow - ale nie takie zwykle kwiaty, tylko jakies inne ![]() Prosze Was o rady i jakies pomysly ![]() Edytowane przez anka9133 Czas edycji: 2014-06-16 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ozdoba drzwi
Witaj w internecie znajdziesz bardzo dużo grafik, które nadadzą się do wydruku laserowego i potem naklejenia na drzwi lub płyty CD. Wystarczy wpisać w wujka google to co cię interesuje a potem już tylko przeglądać stronki. Kolejna sprawa to drzwi, które pokazujesz rozumiem, że te kwadraty to szybki? jeśli tak to fajny efekt dadzą też farby do szkła - zrób w nich witraże - na folii tak zwanej koszulce na dokumenty tylko musi być ta krystaliczna malujesz sobie rysunek jaki byś chciała i przenosisz go potem jak wyschnie delikatnie odrywając z folii na drzwi. Powodzenia - pokarz nam potem efekt swojej pracy.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.