|
|
#931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2008
Cytat:
Kolejna kwestia jest taka, że drinki strasznie zamulają, przynajmniej mnie i wiem z doświadczenia, ze jesli wódka będzie super zmrożona to lepiej wypić kilka kieliszków niż mieszać. U mnie dodatkowo będzie na ogródku zimne piwo, bo jest taki specjalny barek na powietrzu, który będzie ktoś obsługiwał Tyle, ze piwo strasznie śmierdzi
|
|
|
|
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
umowa z zespolem podpisana
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#938 |
|
Rozeznanie
|
My wybraliśmy datę 26 kwietnia. 20 kwietnia Rodzice TZ będą obchodzić 40 rocznicę ślubu a moi rodzice 30 rocznicę 29 kwietnia
. Są dla nas wielkim wzorem i chcieliśmy żeby ta data była symboliczna Chcemy na ten dzień przygotować jakąś niespodziankę dla rodziców.jeżeli macie jakieś pomysły to piszcie ![]() Nasza piosenka to Wielka Miłość S. Krajewskiego- też symbol gdy TZ oświadczył mi się na Kasprowym Wierchu schodząc ze szczytu byłam tak rozanielona, że sobie tą piosenkę pod nosem nuciłam ![]() Wielkie poszukiwania fotografa i kamerzysty!!! Z Kościołem mam jeszcze problem bo w mojej miejscowości są zapowiedzi utworzenia parafii wiec czekamy aż bedzie wszystko jasne
|
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy datę ustaloną ten dzień to 09.08.2008!!! strasznie sie ciesz bo 9-ty to nasz dzień! dopiero zaczynamy wszystko planowac boje sie ze może byc póżno na niektóre sprawy jak np: sala czy orkiestra! naszczescie juz mamy wybrana, teraz kwestia zarezerwowania... niby jeszcze tyle czasu ale maja tak napiete grafiki
Pozdrawiam wszystkie przyszłe panny młode i panów też
|
|
|
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2008 ?
Cytat:
, musimy wszystko finansować sami, ale nie ma co narzekać, jakoś to będzie.Ja w ogóle mogłabym oodpuścić to wesele, zrobić jedynie skromne przyjęcie, ale mój Tż się upiera, bo to jego marzenie Więc musimy je razem spełnić |
|
|
|
|
#941 |
|
Raczkowanie
|
witam Wizażanki
kurcze ja jestem ciagle przerazona tym calym zalatwianiem i oprocz sali to nic jeszcze nie mamy ma ktos moze jakies namiary na fajnego DJ z Poznania???jak juz muzyka i sala bedzie to jakos odetchne z ulga ale poki co troche sie stresuje... pozdrawiam
|
|
#942 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślałam tez keidyś o fontannie czekoladowej, ale tutaj koszt też jest taki, a poza tym wszystko moze być uciapane czekoladą. Pomysłów jest sporo, ale zobaczymy jak będzie z realizacją. Jesli chodzi o postępy to prawdopodobnie 29.06 podpiszemy umowe z zespołem - będę spokojniejsza. Potem kamerzysta i fotograf. |
|
|
|
|
#943 |
|
Raczkowanie
|
Witam wsrod Panien Mlodych 2008
ja czerwcowka najwazniejsze ustalona data slubu rodzaj slubu - konkordatowy ustalona lista gosci (jeszcze troche ruchoma, ale jest) miejsce slubu (zarezerwowane, wplacona zaliczka, umowa w lipcu) zarezerwowany zespol. wplacona zaliczka. umowa do podpisania w lipcu zarezerwowany kosciol zarezerwowany samochod dla nas (trzeba pojechac i podpisac umowe) zarezerwowany samochod dla rodzicow PMa wybrane zaproszenia na slub i wesele (samodzilnie robione) wybrane zaproszenia do kosciola projekt sukni sie tworzy (rysue ja, zobaczymy jak wypadnie z rzeczywistoscia) termin u makijazystkii (no narazie wstepny, bo nie wiadomo czy jej w tym czasie za rok cos nie wypadnie) ustalone jaka bedzie wodka weselna wybrani swiadkowie (jeden powiadomiony) powstaje lista prezentow znaleziona i obrobiona mapa z kosciola do sali wybrane teksty na zawieszki planowane na najbilzszy czas zakup kopert kwadratowych zakup papieru na zaproszenia zakup garnituru, butow dla PMa obejrzec miejsce pleneru
|
#944 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Panny Młode 2008 ?
Cytat:
Iwigol, Yona 84, Silesianna, Tiffi1 /jeżeli kogos pominęłam to tez przesyłam buziaki/ Gratulacje z okazji ślubu - widzę, że na 31.05. 2008 coraz nas wiecej JA TEZ !!!!!!!!!!!! To jeszcze nie cały rok a juz sie nie moge doczekac . Mam sale , orkiestrę, kamerzystę, kucharkę czyli prawie wszystko ale nie mam zarezerwowanego terminu w KOsciele (((( Księdz mi oznajmił / a byłam 3 razy/, że nie ma jeszcze kalenarza na 2008 - dobre co?Pozdrawiam Was mocniuchno !!!!!!!!! Pa buziaki w pysiaki
|
|
#945 |
|
Zadomowienie
|
Jestem krok do przodu i krok do tyłu, poza salą wkońcu mam fotografa zarezerwowanego, strasznie powoli mi to wszystko idzie
Chciałam zarezerwować orkiestrę i okazało sie że jeden z jej członków startował w debiutach opolskich i zespół moze się rozwiązać a to klops..kurcze kto by pomyślał......
Edytowane przez blush Czas edycji: 2007-06-23 o 07:41 |
|
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie nic się nie zmieniło od dwóch miesięcy, na razie mamy chyba porezerwowane wszystko co najważniejsze, czyli Kościól, salę, fotografa i kamerzystę, DJ-a. Mamy też ukończone nauki przedmałżeńskie w Kościele, ale jeszcze musimy ponoć jakies spotkania w poradni zaliczyć
ale to gdzieś na jesieni się tym zajmiemy Dziewczyny kiedy zaczynacie suknię szukać? Ja wiem tylko, że musze ją zamówić pod koniec grudnia 2007/początek stycznia 2008, bo u mnie czeka się na suknię minimum 4 miesiące .... a jak przyjdzie to się ją znów mierzy i jak trzeba to nanosi poprawi, które trwają od 2 tygodni do miesiąca ...
|
|
|
|
#947 |
|
Raczkowanie
|
hm tak przegladam forum
jest czerwiec 2007, jakies miesiace z 2009 rokiem a 2008 brakuje no pora sie wzias do roboty ja slubuje 07/06/2008 w Krakowie
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: czerwiec 2008 :)
Jest juz wątek na temat Panien Młodych z 2008 roku
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=189991
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczny wpadłam na sekunde..bo muszę to napisać.
Jeszcze równiutko rok i dwa miesiące do 23.08.08 ![]() Pozdrawiam Was i całuje gorąco
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
ja jade zaraz na sale rozmawiac z kucharka. i podpisac umowe o sale. zrobie tez pare fotek udekorowanej to je potem wstawie. ale od razu uprzedzam ze moja sala do waszych restauracji sie nie umywa
ot, zwykle pomieszczenie z drewniana podloga, byla tam kiedys remiza i sklep spozywczy
|
#951 |
|
Wtajemniczenie
|
A my jeszcze nic
Myślimy o sierpniu lub wrześniu 2008 Chcemy ślub konkordatowy w malutkim drewnianym kościółku w Tatrach (jesteśmy z Warszawy) i potem obiad w karczmie góralskiej na 20-26 osób A potem podróż poślubna![]() ![]() Więc chyba nie musimy sie jakoś specjalnie śpieszyć Z przygotowaniami poczekamy do lipca Może uda się wtedy wyskoczyć do Zakopca
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
umowa o sale (swietlice wiejska
) podpisanagadalismy tez z kucharka, mila kobitka tylko zdziwilo mnie ze nie chciala zaliczki ani zadnej umowy. powiedziala ze jestesmy juz w kalendarzu i zeby sie odezwac ok lipca. mam nadzieje ze nas nie wyroluje ale w sumie jak tylko zajechalismy to z pamieci wiedziala jak sie nazywamy, kiedy slub itp. no i mamy sie odezwac do niej bo ma jakies namiary na dekoratorowPS: a to moja sala kiepsko tylko teraz byla udekorowana.wyobrazcie sobie ze ktos dal za to 700 zl tak to ja sobie sama zrobie. kucharka mowila ze jak przyjechala i to zobaczyla to sama jeszcze troche dostroila i przywiozla wlasne wazony zeby na stole jakies kwiaty postawicmamy z TZ dylemat.brac kamerzyste czy nie. niby to jakas pamiatka ale placic 1000zl. a pewnie obejrzymy raz czy dwa i film pojdzie do szafy. moze ktos w rodzinie ma kamere i te najwazniejsze momenty sfilmuje
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2007-06-24 o 19:52 |
|
|
|
#953 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam na razie orkiestrę, kamerzystę i fotografa zaklepanych, ale sala dopiero w pszysłym tygodniu będzie oglądana przez nas (w zasadzie dwie) i wtedy spośród nich wybierzemy i będzie PRAWIE wszystko. Tylko jeszcze obrączki, zaproszenia, sukienka, urząd, garnitur...
|
#954 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#955 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#956 |
|
Wtajemniczenie
|
Sanetko nie obraź się, bo nie mam żadnych "ale" konkretnie do Twojej sali, ale jak patrze na takie zdjęcia (mam to samo jak oglądam filmy z wesel) to mi się przypomina jak ja baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaardzo niecierpię wesel
Edytowane przez Melodia mgieł nocnych Czas edycji: 2007-06-25 o 00:20 Powód: literówka |
|
|
|
#957 |
|
Raczkowanie
|
moj TZ mi przekomal do kamerzysty mowic: a kto cie bedzie tak filmowal, to najwazniejszy dzien w zyciu. Tym co nie mogli przybyc z roznych powodow lub mowili ze nie moga to kpokazemy niech wiedza co stracili. tym mni eprzekonal bo ja bylam przeciwna.
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
Melodio niby czemu sie obrazac.
![]() co do kamerzysty jeszcze zobaczymy. nie lubie siebie na zdjeciach a nie mowiac juz o filmach. a jeszcze jak mi sie bedzie z ta kamera wpychal albo gosciom w talerze... w tym tyg fotografa zalatwiamy. i tam gdzie sa najtansze zdjecia mozna tez wziasc kamerzyste. ogladalismy jego film , nawet fajnie zrobil wiec moze sie na niego zdecydujemy.
|
#959 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), przy kosztach całej imprezy (czyt. ślubu) koszt kamerzysty to ułamek. A pamiątka na całe życie. Pamięć jest ulotna, moja siostra, gdyby nie kaseta, NIC by ze ślubu nie pamiętała, tylko tyle, że go wzięła . Na weselu była już bardziej przytomna, ale na ślubie w kościele była tak przejęta, że wielu rzeczy nie pamiętała i cieszyła się, że kamerzysta tak ładnie wszystko uchwycił.Jejku to brzmi prawie jak reklama! A ja naprawdę nic z tą branżą nie mam wspólnego...
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
swojego glosu tez nie lubie
najbardziej mnie rozbraja Koscielny "cennik". sorki ale jak mi ksiadz wyjedzie ze slub co laska czyli co najmniej 1000 zl to go
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.

Będzie na pewno też wino. Tylko właśnie nie mam pojęcia skąd takiego barmana wziąć
I ciekawe jaki to jest koszt 

i panów też
ma ktos moze jakies namiary na fajnego DJ z Poznania???jak juz muzyka i sala bedzie to jakos odetchne z ulga ale poki co troche sie stresuje...
Ja wiem tylko, że musze ją zamówić pod koniec grudnia 2007/początek stycznia 2008, bo u mnie czeka się na suknię minimum 4 miesiące .... a jak przyjdzie to się ją znów mierzy i jak trzeba to nanosi poprawi, które trwają od 2 tygodni do miesiąca ...

ot, zwykle pomieszczenie z drewniana podloga, byla tam kiedys remiza i sklep spozywczy
tak to ja sobie sama zrobie. kucharka mowila ze jak przyjechala i to zobaczyla to sama jeszcze troche dostroila i przywiozla wlasne wazony zeby na stole jakies kwiaty postawic