|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ograniczanie jedzenia + ćwiczenia
nie no dziewczyny dobijacie mnie... jak wy sie odchudzacie to co ja z Marzenka mamy zrobic? ja sie przy was nie czuje gruba tylko otyla
a no i bylam na tej niezdrowej diecie, ale przemyslalam to sobie ![]() no i zupa zaraz pojdzie do kibla, i o dziwo jestem z siebie dumna ![]() wiec teraz mam nowe postanowienia: -jesc tylko ciemny chleb (bialy tylko gdy musze, ale lepiej wcale) -slodycze bede jesc, ale bez przesady -cwiczyc przynajmniej raz dziennie pol godziny (ale bede sie starac 2 razy dziennie) -jesc wiecej owocow i warzyw -no i nie przejmowac sie ze po tygodniu nie widac roznicy w wadze tylko dazyc do tego co postanowilam i chudnac powoli, ale zdrowo ![]() a Wy moje kochane macie mnie pilnowac
|
|
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
no i dobrze
i jak schudne to bede zadowolona, ale to mi sie wydaje coraz bardziej odlegle...no ale trzeba probowac...
|
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się zastanawiam nad dietą montagnica, tyle tylko że taka skomplikowana jest.
|
|
|
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
a tak mniej wiecej to o co w niej chodzi?
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Że dzielisz sobie posiłki na węglowodanowy, białkowy etc. sprawdzasz co chwila ile co ma w indeksie glikemicznym. Skuteczna ale uciążliwa. Nawet dobrze nie jestem w stanie jej streścić.
|
|
|
|
|
#937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miala taki okropny zapach bleee a najbardziej lubie zawijasy to tak jeszcze po SB mi zostalo
|
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, ale ja sie z tym dobrze czuje
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
justyna i marzeniatko
![]() z tego co pamietam stosowalyscie SB... ja chce zaczac od niedzieli (jutro mam impreze rodzinna u mnie i caly czas gotuje/pieke wiec wczesniej nie zaczynalam bo i tak bym polegla:P)... z watkow o przepisach skopjowalam sobie to, co wydaje mi sie dobre a troche tego jest macie jakies rady dotyczace stosowania SB? po zakazanych w I fazie produktach myslalam ze jest rygorystyczna ale po przeczytaniu przepisow wydaje mi sie tez smaczna a juz znalazlam stronke z przykladowymi jadlospisami SB :P ale jak napiszecie to sobie obadam i Wasze i bede wdzieczna niemniej :P Edytowane przez andziuchna Czas edycji: 2008-08-01 o 17:23 Powód: jestem sierota :P |
|
|
|
|
#941 |
|
Zadomowienie
|
Czy ta zupa kapuściana z tej diety różni się jakoś bardzo od zwykłego kapuśniaku? Bo ludzie tak narzekają na ten smak... A ja bardzo lubię kapustę i kapuśniak. A co do tej diety montagnica, to rzeczywiście jest dość skomplikowana. Chociaż w sumie chyba nie bardziej niż 10 zasad żywieniowych czy coś takiego. Czasem się zastanawiam, czy osoby ciągle piszące o tych zasadach i do nich odsyłające, rzeczywiście przez całe życie tak się żywią wzorowo. Jeśli tak, to podziwiam.
|
|
|
|
|
#942 |
|
Raczkowanie
|
Powiem Wam szczerze,że kiedyś jak miałam taką manię stosowania diet,gromadziłam ich setki.Potrafiłam kubić jakieś czasopismo czy gazetę tylko dlatego,ze miała jakieś przepisy,diety,czy porady.Doszło do tego,że zgromadziłam spory zapas takiej kolekcji.A kiedyś jak się wzięłam za siebie i otrząsnęłam się z tego,to wyrzuciłam aż cały karton po telewizorze średniej wielkości pełen artykułów o dietach i diet.Stosowałam chyba każdą dietę od sb do marokańskich i jedno moge powiedzieć...wszystkie one są o dupę(wybaczcie za dosłowność)rozbić...niest ety działają ale na krótko albo większość z nich zostawia w orgaziźmie niezłe spustoszenie w postaci braku jakichś elementów czy witamin...
Przez lata takiego testowania diet i sposobów doszłam do wniosku,że nic nie poprawia sylwetki i nic nie jest lepsze na utratę wagi jak systematyczne ćwiczenia i ograniczanie pokarmów,które są szkodliwe jak:słodycze,tłuszcze,jed zenia o późnych porach,chipsy itp. warto jeść wszystko co się chce,skoro mamy na cos ochotę to oznacza,że nasz organizm w tym momencie tego potrzebuje,jedyne co to ograniczanie ich ilości jest niezmiernie istotne.Wiadomo przecież,że nie pochłoniemy całej ilości czekolady ale 1 kosteczka też nie będzie dla Nas zaspokojeniem,trzeba wypośrodkować. Ja jakieś półtorej roku temu kupiłam taką książkę"dieta niełączenia" stosuję ją ponieważ tak naprawdę nie ma tam jakiegoś konkretnego schematu co i o której jeść,jedynie nie należy łączyć węglowodanów z białkami.Powiem szczerze,że to działa a jem raczej wszystko,co chcę,chudnie się powoli ale skutecznie bo nie ratuje mnie i nie cieszy dieta,po której schudnę 3 kilo w ciągu tygodnia a potem odzyskam to z nawiązką.Ale każdy robi jak zechce..... |
|
|
|
|
#943 | |
|
Rozeznanie
|
Niestety muszę poczekać trochę z rozpoczęciem odchudzania tak na całego ;/
złapałam zapalenie pęcherza i nawet prostych ćwiczeń na brzuszek nie mogę zrobić ; o rano pisałam, że przyłączam się, ale przeceniłam swoje możliwości ^^. ale czytam wasze pościki (+inne) i dokształcam się prawie cały dzień hehe xD Cytat:
najważniejszy jest RUCH ! Jedzenie można tylko ograniczyć, ewentualnie zmienić nawyki żywieniowe, ale nie można z niego zrezygnować, zwłaszcza w wieku kiedy jest ono potrzebne (pisałam o rówieśniczkach, pierwszoklasistkach z liceum)
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przykładowe na IF 1/ ś omlet z 2 jajek z serkiem wiejskim II ś serek naturalny z 10 orzechami włoskimi O kalafior z piersią z kurczaka,a na to plasterek sera żółtego light P 2-3 zawijaski ( w np. sałatę lodową zawijamy jakieś warzywka itp.) K serek wiejski i do tego pokrojony pomidorek i ogórek 2/ Ś Sałatka z pomidora, ogórka, rzodkiewki, sałaty II Ś serek naturalny i do tego trochę płatków migdałów O chili con carne P serek wiejski z cynamonem i kakaem K sałatka z pomidorem i tuńczykiem 3/ Ś 2 jajka na twardo + pomidorek + parę rzodkiewek + serek wiejski II Ś 15 orzechów nerkowca z jogurtem naturalnym O fasolka szparagowa z piersią z kurczaka (w ziołach prowansalskich) P lody sb'sowskie ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4162 K omlet z 2 jajek z pomidorem proszę
|
|
|
|
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nono dziekuje bardzo bardzo bardzo no i wlasnie jak przeczytalam sam opis diety sto lat temu uznalam ja za restrykcyjna ale po przykladowych posilkach widze ze glodna nie bede bo raczej wiecej nie jem... no a masz jeszcze moze jakies wskazowki dla nowicjuszki?
|
|
|
|
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak z głowy to pomysłu nie mam. Przede wszystkim: niech moc będzie z Tobą przez 14 dni!
|
|
|
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
no dzieki ;D wiem ze ciezko bedzie z powodu zakazu picia :P ale moze sie uda jakos wytrzymac... ;P a czy mozna I faze trzymac przez tydzien i pozniej przejsc na II jak myslisz?:P:P
|
|
|
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama "woda" z tej zupy jest niezla, bo pomidorowa, do tego jak sie je kapuste to tez znosnie, gorzej jest z papryka (nie lubie jej) i selerem naciowym, ktory ciezko przechodzi przez gardlo i nadaje jej okropny zapach i posmak. jesli chcesz to sprobuj, ale nie polecam.
|
|
|
|
#951 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I 10 kg mniej tylko przez tą dietę. |
|
|
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
10 kg to super efekt!! mi by 5 wystarczylo
od jutra wystartuje z sB
|
|
|
|
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
oj dzisiaj mialam ciwzki dzien... troche u babci bylam i pomagalam tam przy roznych pracach, ledwo zyje... a jeszcze tak goraco bylo... dzis juz nie dam rady cwiczyc, mysle ze tam sporo spalilam i to byly jeszcze lepsze cwiczenia niz te, ktore robie codziennie i to jest jakis plus
musze tylko sie bardziej kontrolowac jesli chodzi o slodycze, bo mam duza ochote na ciastka ale to tez da sie jakos opanowac.
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj mialam rodzinne party i sie nie pilnowalam ani z jedzeniem ani (a raczej tym bardziej) z alkoholem
hiehie
|
|
|
|
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na sniadanie ugotowalam 2 jajka na twardo, pokroilam wiekszego pomidora i otworzylam wiesniaka ale niestety po jajkach z pomidorem na wiesniaka nie bylo juz miejsca:P wiec zjem sobie na 2sn. ;D milego dnia dziewuszki;D |
|
|
|
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
reeety, ja na śniadanie zjadłam grahamkę z polędwicą, mnóóstwem pomidora i ogórka w środku i homo
|
|
|
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
oj dawno nie jadlam wiesniaka... trzeba wrocic do dobrego zarelka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.

a no i bylam na tej niezdrowej diecie, ale przemyslalam to sobie 

wystarczy Marzena 
i jak schudne to bede zadowolona, ale to mi sie wydaje coraz bardziej odlegle...no ale trzeba probowac...
a najbardziej lubie zawijasy to tak jeszcze po SB mi zostalo

od jutra wystartuje z sB