|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#932 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część V ::..
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
nadal nic może na priva da radę
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.fi t.pl/filmy/index.php?pli=aerobik&sor t=id_film&p_teraz=0 [spacje usuńcie] |
|
|
|
|
#935 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie plażowiczki! od 2 dni stosuję (a raczej staram się
) SB. Sporo na ten temat czytałam, szczególnie na waszym forum które prawie nie ma końca . Nadal jednak mam wątpliwości czy komponuje swoje posiłki zgodnie z FAZA I. Czy któraś z was mogla by przejrzeć moje jadłospisy i ewentualnie je skorygować? Z góry dzięki.Wczoraj : śn mlet z 2 jajek i 2 pieczarek2sn: 2 zawijasy (sałata lodowa, szynka z komina, twarożek ze szczyp. ,pomidor) obiad: kotlet mielony z sosem grzybowym. 2ob : puszka tunczyka w sosie własnym z pomidorem i zielona papryka kolacja: 1 zawijas ( taki sam jak w II sn) Dodam tylko ze tego tunczyka zjadłam po 19, ok. 23 bylam głodna wiec zjadlam jeszcze tego zawijasa. Dzisiaj: śn: jajecznica z grzybami,papryka,pomidor, szczypior,2plasterki sera żółtego hochland fit.(mogę jesc ten ser?) obiad: piers z kurczaka przyprawiona sola ziolowa pieprzem ziolowym i przyprawa do kurczaka (jakas tam zlocista) z 2 plastrami sera hochland fit i papryka, do tego kalafior na kolacje planuje zjesc papryke nadziewana serkiem wiejskim light z papryka pom. dzisiaj zjadlam malo posilkow, bylam caly dzień poza domem, mimo że bylam głodna nie rzuciłam sie na jakies lody czy pączki jak to zazwyczaj bywało wiec jestem z siebie dumna Mam jeszcze jedno pytanie: Czy mogę pic zielona herbate sypana w ktorej jest troche (b. malych kawalkow) suszonych truskawek??
|
|
|
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u mnie dzisiaj, I fazowe żarełko: Ś wieśniak + pomidor II Ś serek naturalny O kalafior + pierś z kurczaka P 2 jajka + wieśniak K pomidor + cebula + wieśniak + 1,5 litra czerwonej herbaty |
|
|
|
|
#937 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dzisiaj chyba pierwszy dzien calkiem bez grzechow!
1. pol. opakowania twarogu chudego z lyz. wiesniaka + pomidor, szczypior i papryka 2. 2 lyzki owsianki na mleku ze slodzikiem 3. bardzo malo obiadu (moze mala filizanka, cos mi znowu odbilo i nie chcialam jesc)- mieso mielone z indyka plus duzo warzyw 5. brzoskwinia 6. wlasnie jajecznice ze szczypiorkiem i salatke z pomidora i papryki, oliwy z oliwek i octu balsamicznego 7. moze bedzie jeszcze chudy serek lub twarozek z orzechami ziemnymi i slodzikiem (cos glodna jeszcze jestem dzisiaj; moze to przez brak grzechow )do picia 1l zielonej herbaty (wiem, bo mam kubki 0,5l ) plus jeszcze woda, ale nie liczylam
|
#938 | |
|
Zadomowienie
|
Ale się rozpisałyście ! Chwilkę mnie nie było, a tu już 3 strony do nadrobienia
Cześć Marzenko ! Wyglądasz super Fajnie, że pogoda Ci się udała, bo u mnie to cały tydzień leje ;/ Rozwaliło mnie to hahah Oj ja też mam na swoim koncie ciężkie przejścia z ciastami Cytat:
Nie no, fajny dziadek xD Ciekawe co mu po głowie chodzi w tym wieku ;p Na mnie też się ludzie gapią i czasem mnie to wkurza ;/ eh.. Przypuszczam, że gapią się, bo cała na czarno chodzę ubrana Noo chociaż w sumie jak ubiorę się w coś kolorowego to tez się lipią ![]() Ja też chcę !!! Właśnie wybieram się do galerii i wybrać się nie mogę W czwartek muszę jechać do Sosnowca, a do Krk to chyba w piątek pojadę Hmm dziś takie dobre jedzonko miałam mmm ! Pewnie zbijecie za zakończenie jadłospisu, no ale cóż Śniadanko: 2 małe kromeczki ciemnego chleba z szynką 'pizzą' (szynka z kawałeczkami papryki i topionym serem) do tego pomidorek i serek wiejski 3% (niech żyje tesco ! )Obiad: fasolka szparagowa z wody bez dodatków + pieczarki z lekkiego sosu i rolada z jakiegoś mięsa ze startą pietruszką, marchewką (wrr ;/) i ogórkiem kiszonym w środku Podwieczorek: naleśnik kupiony w sklepie z białym serem (był boooski ! ) Kolacja: zawijasy z sałaty i 'pizzy' zagryzane serem wędzonym (bo sałata była jak trawa ;P ) i teraz coś bee fuuj i w ogóle, ale zjadłam, bo mnie skusiło - 1 ptasie mleczko ![]() Jeśli coś zjadłam źle (oprócz tych słodyczy) to proszę napiszcie ![]() P.S. Widzę, że tęczowych suwaczków przybywa
|
|
#939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja właśnie zjadłam kurczaka i zmykam do pracki, koło 1 zjem sobie wieśniaczka ![]() buźka
|
|
#940 |
|
Rozeznanie
|
Nie, nie, tym razem wytrwam
Głupio to skończyłam, bo poszłam na urodziny i sie obżarłam ; / Mam już pomysły, co mogę zrobić do jedzenia, więc powinno być dobrze.
|
#941 |
|
Raczkowanie
|
no i stalo sie - Addda sie rozchorowala!!
nie pisze,aby sie nad soba uzalac,ale jestem drugi dzien na sb (zgodnie z wasza rada nie czekalam na ksiazke) idzie mi calkiem fajnie,poszlam dzisisaj po lekarstwa i okazalo sie,ze wszystkie tabletki na gardlo maja cukier!!! no i co ja mam zrobic?? czym sie leczyc? no bo herbatka z cytryna i miodkiem odpada... |
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia dziś
![]() ś: jajecznica z 2 jajek i 2 pieczarek o: pierś kurczaka i fasolka szparagwa p: pół jajka na twardo plasterek szynki k: sałatka grecka z jogurtem naturalnym kocham ją![]() i 4 duże kubki czerwonej herbaty bo tylko to pijam w ciągu dnia
|
#943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jasne, że się dobrze czułam i mogłabym nawet więcej schudnąć, ale już wszyscy mi odradzali, a czasami opinia innych jest pomocna. ja dzisiaj dwa razy zgrzeszylam: na obiad smazylam rybe w bulce, a na podwieczorko-kolację moj TŻ zrobil pange w sosie śmietanowo-musztardowym (nie mialam wyboru) i wypila kilka szklanek soku pomaranczowego ![]() ale co tam - mialam ochote i juz. jutro bedzie lepiej
|
|
#944 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedź! Kurde tak się zastanawiam czy oby przypadkiem nie jem za dużo.Tzn ilość posiłków w ciagu dnia mi odpowiada tylko nie wiem czy nie zaduzo ładuje sobie na talerz, jakoś tak dziwnie sie czuje taka przepełniona, choć czytałam że poczatki sa trudne
oj jakoś dam rade, nie mam wyjścia. Chce sie byc szczuplejszym i zdrowszym to trzeba się troche pomęczyć. Czy do smażenia mogę używac oleju kujawskiego z pierwszego tłoczenia z olejami z siemienia lnainego i kiełków pszenicy? podkreslam ze to nie jest oliwa z oliwek tylko olej.
|
|
|
|
#945 |
|
Przyczajenie
|
Marzeniatko to skład sera zółtego hochland fit : ser (78%)woda,odtłuszczone mleko w proszku,białka mleka,sole emulgujące,masło,regulato r kwasowosci,sol. białko 18g wegl.6g tłuszcz 15g. Wydaje mi sie ze taki zły nie jest. tylko przeraza mnie ilosc tluszczy. Na opakowaniu napisane jest ze ma 40% mniej tłuszczu.
|
|
|
|
#946 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#947 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a nnkt gdzie?Cytat:
Cytat:
![]() a u mnie dzien rozpoczęty od owsianki
|
|
#948 |
|
Rozeznanie
|
A ja narazie pobiegałam 30 minut, zrobiłam 8 minute buns, 10 minut pilatesu, 40 brzuszków i 20 skośnych i zjadłam omlet z 2 białek,pół pomidora, trochę ogórka i rzodkiewki
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dopiero co wstałam zaraz zabieram się za 8minut abs i 8 minut buns i jakies śniadanko trzeba zjeść
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ziewam przeraźliwie...
Wczoraj wypiłam aż dwie kawy, taka nieprzytomna byłam... Teraz chyba też się skuszę, a normalnie piję 2 kawy na tydzień... Na wczorajszy obiadek miałam spaghetti z makaronem razowym, mniam po tak długim czasie... Waga i tak spadła... A dzisiaj na śniadanko jajecznicę z dwóch jajek i pierwszy od 37 dni chlebek, oczywiście razowy, jedna kromeczka...
|
#951 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, spodobal mi sie!
Jestes trendsetterka! ![]() Tym bardziej, ze dzisiaj wstalam i jakos czuje sie lzejsza i szczuplejsza. Ale zwaze sie dopiero w niedziele. Dzisiaj dzien troche inny. Musialam wczesnie wstac i przez to nie mialam sily na cwiczenia, ale nadrobie to pod wieczor. ![]() Mam tyle motywacji wreszcie! Mysle, ze ten psychiczny upadek byl konieczny, zebym mogla wstac i zaczac ze swieza glowa na nowo. I nie drecze sie mysla o schudnieciu. Po prostu staram sie zdrowo odzywiac a reszte zobacze co niedziele. W koncu to do mnie dotarlo! Ciesze sie, ze pomimo nieudanej I fazy nie poddalam sie calkiem i teraz idzie mi latwo. (Tfu Tfu, trzeba odpukac) Zostane z Wami do konca! Dziekuje Wam jeszcze raz!
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2008-07-16 o 11:48 |
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz po ćwiczeniach teraz spadam na śniadanko a w południe i weczorkiem znó ćwiczonka
|
#953 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzeniątko ślicznie wyglądasz na tych zdjęciach z wakacji. I jak ja Ci zazdroszę...niestety wychodzi na to, że z letnim urlopem muszę poczekać do przyszłego roku
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#954 |
|
Zadomowienie
|
Kiiki ja dzisiaj znalazłam ser żółty 13 i 17% tłuszczu
w Mokpolu ekspedienta poleciła. jeden się nazywa holender, a drugiego nazwy nie pamietam :Pjeszczego go nie próbowałam, czekam na II śniadanie, ale Mama mówi, że dobry. a i ja również gratuluję Marzeniątko, pomimo, że wcześniej Cię nie widziałam, ale super wyglądasz ![]() fruity ja też miałam chwile załamania, a raczej wewnętrznego rozdarcia co dalej.. i też staram się nie myśleć o tym z czego rezygnuje, ale o tym co dzięki temu zyskam ;0 jutro moje pierwsze oficjalne ważenie, ale nie czuję, żebym schudła. we'll see
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ale dziś dobijająca pogoda, cały czas coś wisi w powietrzu (czyt. deszcz) Ja już po I i II śniadanku, a w pracy mam ze sobą jeszcze omlecik z 1 jajka z zieloną i żółtą fasolką szparagową i 2 ogóreczki małosolne ![]() Na obiad wyczaruję coś z piersi z kurczaka i szpinaku + sałatka (może z sałaty lodowej) Pozdrawiam!
|
#956 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!
Od wczoraj po raz drugi zaczelam SB. Niestety, to co schudłam za pierwszym razem zdążyłam już odrobić Ostatnim razem dotarłam wprawdzie do fazy II, ale na tym zaprzestałam i bardzo tego żałuję.Teraz wracam do Was z nowymi siłami i pełna optymizmu Przyjmiecie córkę marnotrawną spowrotem? ![]() Tak w skrócie o mnie: Mam 24 lata, studiuję filologię angielską, mam 158cm wzrostu i ważę 60 kg Marzeniątko: Byłabyś tak kochana i dopisała mnie do slim listy? Z góry dzięki |
|
|
|
#957 |
|
Zadomowienie
|
15g tłuszczu na 100g sera to dużo? chyba nie bardzo
![]() a ja nie mam nic w domku do jedzenia na śniadanko i muszę do sklepu lecieć a tak mi się strasznie nie chce no ale głodować przecież nie będę
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pomyślałam, że może pomalutku wprowadzę kawę do menu, mleka też nie piłam odkąd zaczęłam SB (poza odrobiną do ciasta naleśnikowego), ale to tak wyszło przypadkiem. Zastanawiam się czy wprowadzenie kawy nie zniweczy efektów diety, bo ona chyba powoduje skoki insuliny... tak? Ja w ogóle rygorystycznie do SB podeszłam, I faza - zero cukru,a nawet słodziku, gum do żucia, jogurtu naturalnego... Dopiero wczoraj po raz pierwszy od 2,5 m-ca wypiłam zwykłą czarną herbatę
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczynki
jako, że Nasz Kochany Teliczek ![]() ja jestem w Anglii i mimo, że staram się trzymać ogólnych zasad SB to i tak przytyło mi sie, dlatego muszę bardziej wziąc sie za siebie aby nie było sytuacji sprzed roku. Marzenko wyglądasz cudownie, a Twoje nóżki sa przecudne i zakochałam się w nich
|
|
|
|
#960 |
|
Zadomowienie
|
ja wracam z pracy o 4-5 rano to wstaje 12-13
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

wystarczy Marzena 

) SB. Sporo na ten temat czytałam, szczególnie na waszym forum które prawie nie ma końca
mlet z 2 jajek i 2 pieczarek
ale ogólnie śniadanko okejo, pożywne 

nie pisze,aby sie nad soba uzalac,ale jestem drugi dzien na sb (zgodnie z wasza rada nie czekalam na ksiazke) idzie mi calkiem fajnie,poszlam dzisisaj po lekarstwa i okazalo sie,ze wszystkie tabletki na gardlo maja cukier!!! no i co ja mam zrobic?? czym sie leczyc? no bo herbatka z cytryna i miodkiem odpada...

kocham ją