|
|
#931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :(
Gratuluje
![]() Kazda chcialaby przezyc taki wyjazd niespodzianke, niestety mnie w najblizszym czasie nic takiego nie czeka ![]() Czas pogodzic sie z tym,ze moj facet to po prostu duze dziecko, ktoremu w glowie wszystko procz mnie...ze tak powiem
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#933 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#934 |
|
BAN stały
|
U mnie maleńki przełom
![]() ![]()
|
|
|
|
#935 |
|
Zadomowienie
|
zophiee gratuluję, i zazdroszczę
![]() daffnee no to juz coś czyli się spodziewaj juz niedługo pierścionka![]() ale wam laski zazdroszczę, chciałam dziś porozmawiać ze swoim skarbem ale się nie spotkamy dzisiaj ech...co za życie
|
#936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, ostatnio mój TŻ zapytał czy chciałabym żeby po poproszeniu mnie o ręke zapytał o to samo rodziców... Ja chyba bym nie chciała, a Wy? Nie wiem co mam mu odpowiedzieć, bo jeszcze moge to zmienić, ale chyba jednak nie...
|
|
#937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie Twoi rodzice wychodzą za mąż tylko Ty. Gdyby mój TŻ zapytał moich rodziców byłabym zła. Dziś znów byłam u brata TŻ-ta... Usiadłam i spojrzałam na wszystkich...i widzę, same młode małżeństwa, narzeczeni, młodzi rodzice i na domiar złego jedna dziewczyna ogłosiła, że wczoraj oświadczył jej się chłopak. To jest dobijające. Choć już całkowicie przestałam myśleć o pierścionku i oświadczynach i czymkolwiek. Mam po prostu dość myślenia. Doszłam do wniosku, że sama nie wiem czy chcę tych oświadczyn... Sama nie wiem czego chcę. Przykro mi sie zrobiło, jak jedna z narzeczonych zapytała nas czy coś planujemy... Mój TŻ siedział cicho, ja odpowiedziałam: "Nic nie planujemy." Nie wiem czy chciał powiedzieć coś innego, ale ja go wyprzedziłam. Czuje się jak Bridget Jones, stara panna i wariatka... I mam dość przejmowania inicjatywy. Dziewczyny, mam to wszystko w |
|
|
|
|
#939 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mimo wszystko zdarzają się chwile słabości. Zwłaszcza kiedy słyszę o już konkretnych planach młodszej siostry Tża i jej ukochanego... Cieszę się, że układa im się tak wspaniale, że wiedzą czego chcą, ale nie mogę powstrzymać uczucia zazdrości... Myślałam, że Tż w obliczu ich planów zastanowi się nad naszą przyszłością, ale się myliłam. Kiedyś byłam pewna, że spośród paru bliskich osób to my będziemy jednymi z pierwszych na ślubnym kobiercu, teraz oni wszyscy nas "wyprzedzili".
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba każda z nas musi przejść to zniechęcenie...
może to jakiś etap czekania. Później będzie, niechęć do oświadczyn, więc jak trafi na ten okres to mu odmówię Irmina87, zająć się sobą, to bardzo dobre rozwiązanie. Ja od dziś zaczynam dbać o linie i zaczynam coś robić po tej zimie! Bo jak nie to .Mój TŻ już nawet zapomniał pewnie o zaręczynach, bo już mu nie jęczę... Dobrze, że przestałam jęczeć, bo to jest upokarzające dla każdej z nas. Prosić się o coś faceta!! FACETA! O nie! |
|
|
|
#941 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Nie wiem ja jakoś nie mam w zwyczaju zadawać takich pytań innym parom, bo zdaje sobie sprawe, że może być to przykre tak samo dla nich jak dla mnie teraz.. Najgorsza sytuacja jaka mi się przytrafiła, podczas składania życzeń o północy w sylwestra jak każdy podchodził i mi gratulował, bo miałam pierścionek na palcu.. Pierścionek, który kiedyś dostałam i owszem od TŻ, ale tak po prostu, nie na zaręczyny.. ![]() I potem każdemu musiałam mówić, że to nie jest tak.. Z każdym słowem czułam jakby mi ktoś nóż w serce wbijał.. ![]() Tak samo omijam szerokim łukiem pewną pare, która za każdym razem co nas widzi, dosłownie pyta wiecznie o jedno o to samo.. "zaręczyliście się już w końcu?" czasami wpadamy na nich kilka razy na tydzień i to naprawdę jest bardzo irytujące ![]() ![]() |
|
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
Witam was serdecznie!!
No to juz sie chwale, co mój TŻ mi przygotował za niespodzianke... W piatek mój Luby planował wyjazd ze znajomymi na działkę nad zalew, no wiec urwałam sie troche z pracy, pojechalam do fryzjera, nawet sobie paznokcie ogarnelam dzięki ci Panie za te genialne pomysły, które mnie czasem nachodzą!!Wróciłam do domu, spakowałam dla nas troche rzeczy, nic wyjsciowego, bo przecież to działeczka nad zegrzem, ze znajomymi... Wyjerzdzamy z domu, no to mówie, ze zajedziemy do jakiegoś większego sklepu, po smakołyki, bo na miejscu- to nie sezon, nie kupie wszystkiego co bym chciała...Wiec ok. Robimy te zakupy, i nagle dzwoni telefon- brat TŻ, ze na naszej działce, gdzie chcemy zbudować nasz dom, ktoś właśnie wyrabuje nasz cudny las... No wiec jak w jakims amerykańskim horrorze, rzucamy te zakupy gdzie popadnie, biegiem do samochodu i pędem na działke!!! Dodam, że działka i działeczka nad zegrzem to nie to samo, dwa inne kierunki!!! No wiec pedzimy ile sił, ja zdenerwowana, ale nic, kradna mój las, no wiec trzeba pedzić... Dojerzdzamy na miejsce...śnieg po kolana, wiec ja po jego sladach przez tą działkę, a mała nie jest, bo 4 hektary! Mi nawet przez mysl nie przeszło, wiec wypatruje tych złodzieji, jakiegoś samochodu, znaku życia!! Idziemy, idziemy, i tak doszlismy w miejsce, gdzie ma stanac nasz przyszły dom, i tam mój TŻ, kleka przede mną, wyciąga pudełeczko i pyta... Ja byłam w takim szoku, że nawet wam nie przytocze, jak to zabrzmiało... pierścionek cudny, taki jak sobie wymarzyłam, a nawet piekniejszy!!! Potem, jak juz chwile ochłonęłam, po wszystkich pocałunkach i uściaskach, powiedział że zabiera mnie na romantyczny weeknd do hotelu i do spa ![]() Normalnie sie rozpłynęłam, bo chciałam już jechać od listopada, czyli od naszej 6 rocznicy. chyba najważniejsze jest to, że cała mistyfikacja się udała, że nawet przez myśl mi nie przeszło, że to w tym celu jedziemy na naszą działkę! A czesto tam nie bywam, z braku czasu, wiec jakby tak bez tych wszystkich ściemnianych złodzieji, po prostu zawiózł mnie na działkę, to bym sie raczej domyśliła!! Jestem pod wrażeniem, ile w to całe zamieszanie, wciągnął osób, nikt nawet pary z ust nie puscił! A w Spa, cudownie, dogadzali nam, pyszne jedzenie, znakomite zabiegi no i tylko MY! No a teraz poniedziałek, a z buzi usmiech mi nie schodzi!! ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Jak wróciliśmy, to pojechaliśmy wspólnie do mojej mamy, z bukietem kwiatków, a potem poinformowalismy resztę rodzinki! Także wszystko miło Powiem wam tyle, ze warto czekać, by rareczyny były jak z bajki, a nie takie tam byle jakie, na szybko, bez przemyslenia!! |
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
Witam was
od dłuższego czasu czytam wasze wpisy i sama postanowiłam do was dołączyć hehe... bo mamy takie same problemy ja jestem z chłopakiem prawie 4 lata 2 lata mieszkamy razem on jest starszy ode mnie o 7 lat i też jakoś nie widać zaręczyn a bardzo bym chciała... on wie o tym nie raz przy nik płakałam próbowałam wymusić i chyba głupią z siebie robiłam. Wiem że pomyślicie że jestem młoda itd. no ale co zrobić jak się tak bardzo chce... ostatnio ciągle słyszę że jakaś moja koleżanka zaręczyła się albo spodziewa się dziecka a ja nic!! nie chodzi mi o to żeby już wyjść za mąż tylko żeby zrobić jakiś krok do przodu... no cóż już nie wiem co robić...
|
|
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
Kohnelia, a może zapytaj go wprost, na spokojnie, czy on w ogóle planuje wziąć z Tobą ślub? Przecież masz prawo to wiedzieć.
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#946 |
|
Zadomowienie
|
zophiee to ci dopiero historia
ale ci numerek zrobił, ale przemyślane to było i to bardzo dobrze![]() oh jak ci zazdroszczę, normalnie aż mnie skręca ![]() w moim otoczeniu też większość jest zaręczonych, niedługo wychodzi za mąż, na kilku weselach będę, kilka dziewczyn jest w ciązy, ciężkie są to chwile dla mnie, jest mi przykro że wszyscy tylko nie ja ![]() najgorsze chyba w tym wszystkim że się dopytują kiedy my się zaręczymy, kiedy ślub itp. a ja co mam odp????????że mój facet jeszcze nie jest zdecydowany? ![]() wczoraj nie przyjechał ale pisałam z nim i niby za rok na walentynki na bank się zaręczymy bo on już dojrzał i bardzo tego chce (tak mi napisał). ale w takim razie możemy się już zaręczyć a nie czekać jeszcze prawie rok ale nie będę go ponaglać bo jeszcze mu się odechce![]() a też bym nie chciała żeby pytał moich ropdziców czy może mnie za żonę to głupie, i tak wszyscy wiedzą że jesteśmy dla siebie stworzeni, więc po co takie bajki. zresztą myślę że TŻ by nie chciał pytać, ale jak zrobi to jego sprawa.
jesteś pierwszą myślą gdy wstaję rano i ostatnią gdy kładę się spać... Edytowane przez arletka13 Czas edycji: 2010-03-01 o 18:06 |
|
|
|
#947 |
|
BAN stały
|
Mi to forum tutaj chyba szczęście przynosi
![]() Znowu kolejna wielka zmiana w moim życiu, otóż rodzice postanowili rozbudować dom żebym nie musiała się od nich wyprowadzać, bo nie chcą zostać sami, wczoraj padł pomysł o dobudowaniu piętra, a dziś już architekt zatrudniony ![]() Tak więc o mieszkanie nie musze sie martwić, mój TŻ już wie i się cieszy.. Ciągle mówił, że oświadczy mi sie jak będziemy mieli gdzie mieszkać.. ![]() No a za rok już będzie całe piętro dla nas Więc może powolutku coś zacznie robić w tym kierunku ![]() On już prace ma, ja jestem w trakcie poszukiwań ![]() A co do tego pytania rodziców o zgode.. Ja myśle, żeby po oświadczynach kupić wino, kwiaty i po prostu ich poinformować, a nie pytać
Edytowane przez daafnee Czas edycji: 2010-03-01 o 18:41 |
|
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Mam nadzieje ze kazda z nas doczeka tego szczesliwego dnia |
|
|
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym nie chciała mieszkać z rodzicami, nawet jakbym miała całe piętro dla siebie Po prostu i tak by się żyło razem, i tak, a wiadomo, że rodzice czasem są irytujący, nawet jeśli po prostu chcą pomóc. A jeśli zakładać rodzinę, to już samodzielnie, i mieszkać tylko z mężem. Ale to moje zdanie Mam nadzieję, że Wam się wszystko ułoży
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziś mój TŻ zapytał dokładnie o to samo co Wy.
Zapytał tak: "Czy podczas oświadczyn trzeba pytać rodziców?" Byłam w szoku ![]() Rozmawialiśmy rano o tym, że wczoraj nasza koleżanka i kolega ogłosili, że są zaręczeni, ale to tak przez chwilkę. Sam od siebie! No, no, no.. może i mnie to forum szczęście przyniesie
|
|
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#952 |
|
BAN stały
|
Dziękuje Wam bardzo za miłe słowa
Póki co jestem z Wami wśród oczekujących, hehe ![]() A mieszkanie z rodzicami, to tak na początek. Wyjdzie napewno taniej niż mieszkać w bloku, płacić czynsz i budować dom.. ![]() A z tego wzgledu iż my dopiero zaczynamy pracować i studiujemy to takie pięterko jest wygodne, później jak sie też odpowiednio zarobi, to się wybuduje coś własnego
|
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#954 |
|
BAN stały
|
Jak ja bym chciała z moim TŻ mieszkać
ehhh.. Mi już samo mieszkanie razem by wystarczyło, już pal sześć te oświadczyny, hehe Pewnie teraz tak tylko mówie Apropos.. Bardzo się zmienia związek i relacje jak się zamieszka razem?? Edytowane przez daafnee Czas edycji: 2010-03-01 o 19:43 |
|
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego wszystkim polecam takie sprawdzenie sie to idealna proba dla obojga czasami trzeba isc na kompromis a czasami walczyc o swoje hehe
|
|
|
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#957 |
|
Raczkowanie
|
A ja wczoraj dowiedziałam się tyle, że mój TŻ ma dobry gust
tylko nie wiem czy chciałam się dowiedzieć tego w ten sposób. Otóż zatrzymaliśmy się przy APARCIE i oglądaliśmy jakieś łańcuszki na wystawie, powiedziałam , że podoba mi się ta biżuteria tylko strasznie droga (ponad 3 tys za jakiś łańcuszek ), a TŻ na to, że kiedyś kupował tu pierścionek zaręczynowy i dość dużo dał... a mało za niego dostał.Przynajmniej wiem, że nie kupi mi jak już coś pierścionka w pierwszym lepszym sklepie na rogu (nie to, żeby pierwszy lepszy sklep był gorszy, ale podoba mi sie biżuteria w aparcie),
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#958 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A Ty masz jakiś wymarzony jaki by miał być ten pierścionek? Tak z ciekawości pytam
|
|
|
|
|
#959 |
|
Raczkowanie
|
Jestem drobna, więc pierścionek też chciałabym mieć jakiś drobny, z małym oczkiem, może trochę udziwniony ale nie bardzo, właściwie TŻ chyba wie co mi się podoba
, nie lubię "pokaźnej" biżuterii ![]() I oczywiście tylko i wyłącznie z białego złota
Edytowane przez MusicIsMine Czas edycji: 2010-03-02 o 09:43 |
|
|
|
#960 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

ech...co za życie

.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)