|
|
#931 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
no mamy wstepnie umowiony zespol Fiesta no i takiego jednego fajnego dj za 1500 zl
TZ'owi sie hilo nie podobalo i mowil ze strasznie falszuja i nie znaja angielskiego, wiec zrezygnowalismy |
|
|
|
|
#933 |
|
Raczkowanie
|
My już podpisaliśmy umowę z tym zespołem. Słyszeliśmy ich na żywo i podobał nam się... Twój TŻ twierdzi, że fałszują... A widział jakiś występ Hilo? Martwią mnie takie opinie o zespole, który zamówiliśmy...
|
|
|
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#935 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#936 |
|
Raczkowanie
|
z racji tego ze nie miszkamy z moim tz w polsce kazdy przyjazd do lublina traktujemy jako czas na zalatwiania zwiazane ze slubem.tak wiec w grudniu przylatujemy na dwa tyg. no i mamy juz caly rozklad na kazdy dzien.napweno roznosimy zaproszenia,ostatnia przymiarka sukni,kupujemy garniturek czesanie probne makijaz probny zamawiamy ciacho i tort bukiety dekoracje no i musze kupic welon no i idziemy do ksiedza spisac protokol przedmalzenski i dac na zapowiedzi no i miedzyczasie oczyszczanko twarzy bo juz musze zaczac mylec o moich waggggrach moze masz jaka dobra kosmetyczke bo zapisalam sie do salonu dr.eris ale bez przekonania.za opinie odnosnie jedzonka serdecznie dziekuje-dobry pomysl ze sprawdzeniem go na wlasne oczy a raczej zoladek.co do tej drugiej sali na pietrze i my mamy ogromniaste obawy ale juz mimo wszystko zostaniemy w annie.
|
|
|
|
|
#937 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
na mnie ta pogoda tak działa, ten wiatr i deszcz mogą ogłupić człowieka, listopadowa deprecha po prostu Ja też mam wiele wątpliwości już co do impetu tego wesela, czy strata kasy równowartości fajnego samochodu dla mnie i tego stresu....ja się stresuję non stop, czy sobie poradzimy finansowo, czy sala będzie ok, czy zespół się sprawdzi...po prostu morze tych stresów, dochodze czasem do wniosku że w sumie mogliśmy się nie pchać w wesele i w ogóle w ślub, i tak jesteśmy ze sobą, mieszkamy razem....sama już nie wiem choć 'żyjemy w grzechu' to jest nam z tym dobrze Cytat:
|
|
|
#938 |
|
Raczkowanie
|
a moze ktos zna zespol simon bo nie znam opini forumowiczek a mam juz podisana z nimi umowe i opinie naszego fotografa i kamerzysty
|
|
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Nowe Panny młode
![]() Alez sie rozpisałyście, miałam co czytac Dzieki za przydatne info![]() My bylismy wczoraj w Eldorado i zakupilismy resztę alkoholi jakby ktos był zainteresowani mają teraz szamopana- ruskiego oczywiście;] po 4.30 chyba wychodzi butelka, Fresco ok 8zł i sofia około 6zł Kupilismy szampana i wino białe i czerwone pół na pół Fresco i Sophi, mieli tez jakies promocje na wódki jakby był ktos zainteresowany, np Pan Tadeusz kosztował chyba niecałe 19zł pozdr
|
|
|
|
|
#940 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiele ludzi dziwi się jak ktoś chce się chajtać, mówią, że przyjdzie na to czas, ale wiecie co życie jest bardzo krótkie, ja będący w tym roku na 7 pogrzebach zrozumiałam, że nie wolno zapominać o tym jak kruche jest życie...dlatego ślub, można żyć na kocią łapę, ale co daje taki związek skoro nie jest do końca pełny, a nie chciałabym też kiedyś obudzić się i uświadomić sobie, iż straciłam kogoś najważniejszego w moim życiu bo nie umiałam się określić. Drogie Panie do czego ma kobieta dążyć jak nie do prawdziwej miłości?
No to się wyraziłam jasno
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie to jest uważany za drogi ale dobry |
|
|
|
|
|
#942 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
elizabarbara, jakiego dj'ja macie, jezeli możesz ujawnić ?batteryfree87 witamy!!!! |
|
|
|
|
|
#943 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ooooooo aż mnie zaciekawiłaś
Coś w klimacie tego co wklejałam czy inne?![]() EDIT: już znalazłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
, dobrze prawiszNo to przynajmniej na koniec dnia się uśmiechnęłam.Gracias ![]() PS. Na poprawę humoru ściągam sobie moją ulubioną mangę z lat młodości -Kapitan Jastrząb - Tsubasa Ohzora
Nie palę http://www.suwaczek.pl/cache/d98bd85f35.png Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka ![]() Edytowane przez oshinek Czas edycji: 2008-11-20 o 22:25 |
||
|
|
|
|
#944 |
|
Raczkowanie
|
oj dzieki za opinie i ide szukac na foum.wiem ze drogi ale to moj tz.stwierdzil ze ten i zaden inny wiec niech mu bedzie a swoja droga i ja tez po cichu chcialam ten
|
|
|
|
|
#945 |
|
Raczkowanie
|
no i ja pochwalam cie za wene tworcza.karteczki sa super a albumik bedzie napewno zachwycal.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#946 |
|
Rozeznanie
|
moje drogie a slyszałyście coś o zespole PRIMO ? bo na forum jest niewiele :/ -wiem,że Edytka ma ten zespół,a poza tym cisza...
na stronce głos wokalistki brzmi bosko... jutro wieczorkiem wbieram się z moim Tż-em na dancing z ich udziałem :P-hehe ,coś czuję,że będzie śmiesznie,ale to najlepsza okazja,żeby zobaczyć na żywo co i jak. Tylko nie wiem jak z oczepinami i wogóle... Edytowane przez maciejka83 Czas edycji: 2008-11-20 o 23:24 |
|
|
|
|
#947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chcieli za kwiecień, maj, październik 3000zł, za czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień 3500zł. Mama mojego TŻa jest tym zespołem zachwycona, do tego stopnia że powiedziała że jeśli go wybierzemy to ona w całości zapłaci często chodzi na dancingi gdy oni grają ![]() Czyli jutro balujecie w Huzarze? ![]() Wklejam ci opinie, które przeczytałam na innych forach o PRIMO gdy sama szukałam zespołu: "zespół primo bardzo ladny kobiecy wokal, ale niestety bardzo niesympatyczny pan.Byłam zainteresowana tym zespołem , więc zadzwoniłam wypytać szczegóły, pan odpowiadał jakby nie specjalnie mu zależało, kiedy zapytałam o cene, on zamiast odpowiedzieć zapytał a ile ja płace za kamerzystę?ja na to a co to ma wspólnego z zespołem? wtedy ten bardzo niemiły pan zaczął cos pokrzykiwać, że niby czemu kamerzysta ma zarobic więcej niz oni, oni musza podzielic to na cztery osoby, nawet nie czekałam az skonczy, brak kultury, nie wiem jak ty uważasz ale dla mnie miało znaczenie jak osoba która reprezentuje swój zespół dba o potencjalnego klienta. powodzenia Witaj!Czasami zagladam na to forum i bardzo mnie zadziwilo to co opisalas.Rok temu bylam na weselu,gdzie gral zespol Primo i bylo super.piosenki,brzmienie, orginalne oczepiny.Goscie byli wybawieni i zadowoleni.Chcialam,zeby zagrali u moich kolezanek,ale juz terminy byly zajete.Maja duzo imprez i sa to weseli i sympatyczni ludzie.Czasami chodze na dancingi tam gdzie graja i zawsze jest ful ludzi i fajna zabawa.Nie bardzo wierze,ze ten pan z ktorym rozmawialas byl zdenerwowany bez powodu.Ja i tak uwazam,ze Primo jest suuuuuperr! pan z którym rozmawialam przez telefon dokadnie powiedzial ,,czy mam kamerzyste juz?i ile zamierzam mu zaplacic bo oni biora cztery razy wiecej" wiec zapytalam czy 8000? bo ja place za kamerzyste 2000.Rozumiem ze zespól ma wielu wielbicieli z czym absolutnie sie zgadzam bo spiewaja rewelacyjnie, ale napisalam mój wczesniejszy komentarz po to by zwrocic uwage jakie jest podejscie do klienta osoby która jest odpowiedzialna za jego zdobycie!" kasia0706 widzę, że ślub masz w tym samym kościele co my. Jesteś z Kaliny?
Nie palę http://www.suwaczek.pl/cache/d98bd85f35.png Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka ![]() Edytowane przez oshinek Czas edycji: 2008-11-21 o 00:10 |
|
|
|
|
|
#948 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#949 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki Oshinek ![]() i nie nabijaj się, ze mnie -jedziemy z A. na godzinkę na dzikie plonsy-kurcze, nawet nie wiem czego sięspodziewać :P a potem umówiłaś z się z moimi dziewczynkami,także w Huzarze dancinguję tylko troszkę ![]() ja z kolei słyszałam od koleżanki,że bosko grają,świetnie bawią gości i mają orginalne oczepiny.Pan był dla mnie przez tel.miły. Bardzo duuużo mówił,ale się nie dałam przegadać .Co do ceny - mi powiedział 3500zł za 4 os. na 2010 r.,a 3000 zł za 3os. skład.Zainteresowanym zdam jutro relację jak coś
|
|
|
|
|
|
#951 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i prawdą jest, że powinnyśmy dążyć właśnie do tej prawdziwej miłości. Skoro jesteśmy już na tym forum to znak, że do niej właśnie dążymy ![]() |
|
|
|
|
|
#952 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Właśnie wtedy gdy los nas doświadczas <pogrzeby, o ktorych piszesz> uświadamiamy sobie jakie życie jest kruche i krótkie, dlatego należy czerpać z niego maksymalnie wiele. I tu też prawda, że najważniejsza w życiu jest MIŁOŚĆ, dlatego należy dążyć - jak piszesz - do tej prawdziwej miłości, ale my skoro już jesteśmy na tym forum tzn., że już do niej dążymy ![]() Przepraszam WAS komuter mi szwankuje i dwa razy napisałam podobny tekst - przepraszam
Edytowane przez 00aneczka Czas edycji: 2008-11-21 o 07:57 |
|
|
|
|
|
#953 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mama mojego TŻa też mówiła, że wokalistka ma boski głos i że świetnie bawią ludzi, że na tych dancingach zawsze dużo ludziCeny spoko, podejrzewam, że w 2009 będą już podawać inne na 2010 więc jeśli się na nich zdecydujecie podpisujcie od razu umowę. Jakby co mam przykładowe umowy na zespół muzyczny, fotografa, kamerzystę, salę. Cytat:
Czy słyszałaś coś o naukach w naszym kościele?Jak to wygląda itp?
Nie palę http://www.suwaczek.pl/cache/d98bd85f35.png Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka ![]() Edytowane przez oshinek Czas edycji: 2008-11-21 o 08:22 |
||
|
|
|
|
#954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a na co powinnam zwrócić uwagę podpisując umowę?? i jesli możecie to napiszcie mi proszę ile płacicie za kamerzystę...bo tym przyjdzie mi się zająść po orkiestrze.. ps. sama widzisz Oshinek-na takie imprezki chodzą nasze teściowe,ale czego się nie robi w imię milości
|
|
|
|
|
|
#955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przykładowa umowa: UMOWA o dzieło Zawarta w dniu ...................... r., w...................., pomiędzy ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... .........., zwanym dalej Zamawiającym, a zespołem muzycznym ......................... ..................., reprezentowaną przez.................... ......................... ......................... ...............,zwanym dalej Wykonawcą. § 1 § 2 Na wyżej wymienioną usługę Wykonawca wystawi fakturę na kwotę ……………….. zł (słownie …………………………………………………… …… złotych). Wynagrodzenie za każdą rozpoczętą godzinę ponad czas zawarty w umowie wynosi …………………zł (słownie ………………………………………………złotych ). § 3 § 4 Zapłata pozostałej części wynagrodzenia nastąpi po zakończeniu imprezy. Wynagrodzenie określone w § 2 wyczerpuje wszystkie roszczenia finansowe Wykonawcy, które mogą wynikać z niniejszej umowy. § 5 Wykonawca jest zobowiązany do poprowadzenia imprezy na uzgodnionym poziomie, według przedstawionego ustnie bądź pisemnie planu. § 6 Wykonawca zapewnia ze swojej strony profesjonalny sprzęt audio, oświetlenie dyskotekowe, bogatą dyskografię oraz wnosi opłatę na rzecz ZAIKS-u. § 7 W przypadku nie wywiązania się z § 2 niniejszej umowy, Wykonawca obowiązany jest zapłacić karę umowną w kwocie ………........…………… zł (słownie………………........... .....………………… złotych) na rzecz Zamawiającego. § 8 Wykonawca zobowiązuje się do wyznaczenia osoby zastępczej do poprowadzenia imprezy w razie zaistnienia zdarzeń losowych uniemożliwiających mu wywiązanie się z umowy. § 9 Zamawiający ponosi odpowiedzialność materialną za zniszczenie lub uszkodzenie sprzętu powstałe z winy osób nie będących członkami zespołu. § 10 Brak prądu oraz inne przeszkody powodujące przerwy w obsłudze muzycznej imprezy nie stanowią podstawy do przedłużania czasu jej trwania ponad czas określony . § 11 W czasie trwania imprezy organizator zapewnia członkom zespołu posiłek jak wszystkim biesiadnikom. § 12 Strony oświadczają, że wszelkie ewentualne spory wynikające z realizacji postanowień umowy będą starały się rozwiązać polubownie. W przypadku nieosiągnięcia porozumienia właściwym dla rozstrzygnięcia sporu będzie sąd powszechny właściwy dla Zamawiającego. § 13 Umowę sporządzono w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach po jednym dla każdej ze stron. ZAMAWIAJĄCY WYKONAWCA ANEKS DO UMOWY Z DNIA ………… Miejsce uroczystości Nazwa lokalu Ulica Miasto Początek uroczystości (godzina): Planowane zakończenie (godzina): Przewidywana ilość gości : Pani Młoda (imiona) Pani Młoda: Matka: Ojciec: Pan Młody (imiona) Pan Młody: Matka: Ojciec: Świadkowie (imiona) Obecność na błogosławieństwie (tak - miejsce/nie) Pierwszy taniec Wykonawca: Tytuł: Konkursy (tak/nie) Oczepiny Rzuty Rozpoznawanie: Przyśpiewki: Kwesta: Inne: Podziękowanie dla rodziców (tak/nie): Telefon kontaktowy/e-mail Pani Młoda: Pan Młody: Uwagi: pozostałe umowy możesz sobie przejrzeć na stronie: http://wesele.plock.pl/niezbednik-1.html Co do zespołu to pkt 7 jest fajnym punktem, aczkolwiek naprawdę rzadko się zdarza, żeby zespoł chciał taki punkt umieścić.Generalnie tendencja jest taka, że oni podstawiają wam gotowe umowy do podpisania i wywalczenie jakiejś zmiany jest zawsze trudne. Ja akurat miałam przeboje z umową na salę, bo chciałam żeby wyglądała inaczej-korzystniej z mojego punktu widzenia, a nie tylko zabezpieczała właściciela. No i tarmosiliśmy się z Panią ok. 2 tygodni -i chyba się nie do końca lubimy ![]() Ona uważa mnie za czepialską, a ja ją za mało elastyczną ![]() Ale w sumie plusem jest to że mam już całe menu wybrane, także miesiąc przed ślubem nie będziemy nad tym ślęczeć. A co do kamerzysty to mamy Staszka Pliszko - standardowo kręci w 16:9-to od razu się spodobało mojemu TŻ, który każdemu kamerzyście u którego byliśmy zadawał pytanie czy robi w 16:9. My mamy w pełnym HD za 1500 - ale jest to cena okazyjna jak za zwykłe DVD, ponieważ mamy za fotografa jego kolegę Pana Jacka Orła + to że w dniu naszego ślubu nie miał innej wolnej kamery tylko tą HD. Obiecałam też Panom, że polecę ich na wizażu ![]() Co do kamerzystów to Pan Serafin jest za drogi(2100-2900zł), aczkolwiek montaż u niego robi wrażenie, widać że jest pasjonatem tego co robi i że zajmuje się tylko tym, Pan Widło jest bardzo sympatyczny, ale moim zdaniem naprawdę odchodzi poziomem od Serafina i Pliszko- takie filmy tak zmontowane oglądałam już jakieś 5 lat temu, poza tym jest to dodatkowe zajęcie jego i żony(żona zajmuje się montażem),Denver też nie zrobił na nas wrażenia, jedynie Staszek Pliszko
|
|
|
#956 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#957 |
|
Raczkowanie
|
no to jesteśmy sąsiadkami z jednej dzielnicy prawie, bo ja z Bazylianówki
|
|
|
|
|
#958 |
|
Raczkowanie
|
kurczę coś pomieszałam
Help, gubię sie. Jak można w jednym poście zrobić różne odpowiedzi dla kilku osób?? Chciałam tak zrobić, a wyszły mi jakieś kombinacje alpejskie |
|
|
|
|
#959 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czasami zapomina się o tym najważniejszym przygotowaniu - tak właśnie było w ostatnią sobotę u koleżanki - wesele uważam wyszło suuuper, wszystko klasa a z kościoła goście zapamiętali głownie to że Pan Młody zamiast powiedzieć żonie przysiegę to zapuścił żurawia w książkę trzymaną przez ksiedza jakby tak mial wszystko czego pragnie i z nosem w książce powiedział co miał powiedzieć i nawet nie spojrzał na młodą ;/Cytat:
![]() Cytat:
![]() suma sumarum to pytania typu po co ci ślub? doprowadzają mnie do wściekłości - przecież tak samo można zapytać durnowato po co ci chrzest, po co ci bierzmowanie, komunia....? dla niektórych to po prostu ważne... |
|||
|
|
|
|
#960 |
|
Rozeznanie
|
Gabi wygląda na to, że my jesteśmy "prawie" sąsiadkami, bo ja mieszkam na Czechowie
![]() Casablanca zgadzam się z Tobą... "dla niektórych jest to po prostu wazne..." proste, ale jakże głębokie i prawdziwe słowa...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

nastepnie polecial sie poprzytulac do swojej ukochanej cioci, ktorą akurat byla PM. nie musze dodawac co bylo potem....

niestety nie mogę, od 10 września jestem na diecie wegańskiej(ze względów zdrowotnych), bez cukru-a tym bardziej czekolady, bez soli, bez miesa, bez ryb...BEZ WSZYSTKIEGO