|
|
#931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Filmy, które zachwycają publikę, a Was nie
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#932 | ||
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
![]() Ale dla mnie Depp nie jest powalającym aktorem... Ok, jest dobry, ale jak dla mnie to on się nadaje do jednego typu roli - szurniętego, postrzelonego niewiadomoczego I o ile po Piratach uległam światowej fazie na Deppa i się nim zachwycałam, to teraz niestety, ale co go w czymś widzę, to widzę po prostu że powtarza jeden wzór (tak, wiem, że ma w swoim dorobku inne role - ale te inne są dla mnie tak bezbarwne, że tylko potwierdzają moje wnioski ). Cytat:
|
||
|
|
|
|
#933 |
|
hakuna matata
|
Zdecydowanie 7 dusz i Poradnik pozytywnego myślenia
|
|
|
#934 |
|
Konto usunięte
|
Płynące wieżowce znudził mnie okropnie, prawie na nim zasnęłam. Jak dla mnie za dużo formy, za mało treści. Zbyt hipsterski.
|
|
|
|
|
#935 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
Co to to co Ty oglądałaś?
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#938 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie rozumiem fenomenu filmu Nietykalni
OK, jest dobry, ale bez przesady, te zachwyty są dla mnie dziwne. Oglądało się w miarę przyjemnie, ale nic nowego, szczególnego ten film nie wnosi, a 3 miejsca na filmwebie to już w ogóle nie skomentuję
|
|
|
|
|
#939 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
Też tego nie ogarniam. |
|
|
|
|
|
#940 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
|
#941 |
|
Naczelny Hipster
|
Wielki Gatsby też jest dla mnie Wielką Zagadką, jakiś strasznie płytki ten film i nawet nie ciekawy (w ogóle o historii się wypowiadam, oglądałam tylko stary film).
|
|
|
|
|
#942 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
o matko, moje życie nie będzie już takie samo! cały czas myślałam o tym filmie, że to Płonące wieżowce i bym sobie dała rękę uciąć za moją wersję tytułu
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętnik, wszyscy na nim płaczą a ja nie rozumiem fenomenu
|
|
|
|
|
#944 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#945 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#947 |
|
Raczkowanie
|
Najbardziej niecierpię dramatów skierowanych dla mas. Robienie dramatu pod publiczkę ma dramtyczny efekt, takie filmy są płytkie i ckliwe (nie mylić ze "wzruszające")
Zielona mila, 7 dusz, Chłopiec w pasiastej piżamie |
|
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
Może ja jestem dziwna
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
o ile się nie mylę, to chłopiec i zielona mila na podstawie książek są, więc raczej nie są robionymi pod publiczkę filmami...
|
|
|
|
|
#950 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zielona Mila Kinga jest książką skierowaną do mas: płytką, jednowymiarową, to tani jednostronny umoralniacz, żadna wartościowa literatura. W dodatku za ekranizację zabrał się Frank Dabaront- on wie, jak zarobić kasę na wyciskaczach łez. Można z przeciętnej książki zrobić coś wysublimowanego (Kubrick ze Lśnienia zrobił najlepszy pod względem artystycznym horror w dziejach kina) albo trzymać się wiernie książki i przenieść na ekran całą literacką płyciznę. ---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Cytat:
Masz rację z Deppem, on nie potrafi odgrywać normalnych emocji. W "Co gryzie Gilberta Grape'a" jest przezroczysty, generalnie prawie zawsze jak gra normalnego faceta, wypada słabo. A co do ról ekscentryków, z których słynie, to np. w Piratach- owszem, bardzo dobra kreacja (najlepsza jego), ale np. taki Edward Nożycoręki to wyjątkowo mało wymagająca rola i, szczerze mówiąc, charakteryzatorzy włożyli w ten film więcej pracy niż on. Edytowane przez Oshin1 Czas edycji: 2014-05-15 o 01:15 |
||
|
|
|
|
#951 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, wiadomo, że są filmy o takiej tematyce, ale po prostu to jeden z nielicznych filmów, które obejrzałam już 3 razy i na pewno obejrzę więcej. To film, który swoją prostą, ale piękną dla mnie historią pokazuje siłę przyjaźni między dwojgiem różnych ludzi, z różnych sfer, środowisk. A to, że jest to historia prawdziwa dodaje smaczku dodatkowego. Oczywiście, to tylko moje odczucia, nie to, że się kłócę czy coś narzucam, bo gusta są różne przecież, spoko Tylko piszę o swoich odczuciach. A z filmów, które zachwycają publikę, a mnie kompletnie nie, to chyba ciężko będzie mi znaleźć. Zwykle i mi choć trochę się podobają. A jak już, to częściej tak mam, że innym może się nie podobać czasem coś, a mi tak. No ok, mogę podać Larsa von Triera może i "Antychrysta", który dla mnie był tak obrzydliwy, że ciężko mi się oglądało i rozumiem, że miał przesłanie, rozumiem je, ale do mnie nie przemówił ten film. Tak samo inny film tego reżysera- "Przełamując fale", rozumiem jego przesłanie, ale po prostu mnie nie uwiódł. No i "Skóra w której żyję" wiele ludzi się zachwyca, a mi w miarę się podobał, ale tylko w miarę, nie ma u mnie zachwytu. No, a więcej przykładów raczej nie mam, więc ok te dwa z tych, co zachwycają może wielu, ale mnie nie, choć ten von Trier może nie zachwyca aż tak wielu, żeby być dobry, ale "Skóra, w której żyje" chyba tak. Te filmy mnie nie uwiodły. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2014-05-16 o 07:22 |
|
|
|
|
|
#953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#954 |
|
sentimental animal
|
jak dla mnie Forrest Gump i Ojciec Chrzestny
o ile ten pierwszy obejrzałam z umiarkowaną ciekawością (chociaż za genialny nigdy bym go nie uznała) to przy drugim przysypiam.
|
|
#955 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie Batmany,Requiem dla snu oraz :
Moulin Rouge Iluzjonista The Blind Side Prisoners Grawitacja Zniewolony |
|
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#958 |
|
Wtajemniczenie
|
Saga "Zmierzch"...
|
|
|
|
|
#959 |
|
Raczkowanie
|
Nie jestem w stanie obejrzeć do końca tego filmu, totalnie mnie nudzi.
|
|
#960 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Nie rozumiem fenomenu. Romantyczny bełkot dla nastoletnich dziewic ![]() 2)Transformers (czy coś takiego). 3)The Hunger Games - koleżanka mnie zabrała do kina. Bajka dla dzieci, nie wiem czemu się wszyscy zachwycali. Jennifer Lawrence mnie w ogóle nie zachwyca, a wszyscy mają świra na jej punkcie. 4) Avatar - bez komentarza. 5) Iron Man 6) Piąty Element 7) Slumdog milioner coś tam - zasnęłam w trakcie 8) Pianista - nie zjedzcie mnie, nie podobał mi się ten film ![]() 9) Król Lew - nigdy tej lubiłam tej bajki ![]() 10) Adwokat diabla - zasnęłam w trakcie z nudów 11) Step up - nuda. 12) Black Hawk Down 13) Jak zostać królem 14) Terminator 15) Wszystkie części Narnii 16) Szybcy i wściekli 17) Scary Movie 18) Tom Cruise - nie ważne jaki film, nie mogę na niego patrzeć. Nie znoszę tego aktora, mam na niego alergię. W każdym filmie jest taki sam. Choćby film zdobył 10 Oskarów, jeśli gra tam Tom, to ja go nie obejrzę za nic w świecie. 19) Amerykańska wersja szwedzkiej trylogii Millennium. Wszystkie 3 szwedzkie filmy mi się podobały, Amerykanie nakręcili chyba pierwszą część, wyszłam w trakcie z kina. Uwielbiam Ojca Chrzestnego, moi znajomi nie znoszą .Jak mam zły humor, oglądam czasem durnowate filmy kung fu (Jet Li itd), których mój TŻ nie cierpi. Nóż mu się w kieszeni otwiera na widok Jackie Chana. Edytowane przez 0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe Czas edycji: 2014-05-18 o 02:51 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:54.

, wg mnie jest świetny i wiarygodny w każdej roli. A jakim aktorom Ty dałabyś 10, skoro dla Deppa tylko 8?

I o ile po Piratach uległam światowej fazie na Deppa i się nim zachwycałam, to teraz niestety, ale co go w czymś widzę, to widzę po prostu że powtarza jeden wzór (tak, wiem, że ma w swoim dorobku inne role - ale te inne są dla mnie tak bezbarwne, że tylko potwierdzają moje wnioski
Co to to co Ty oglądałaś?

OK, jest dobry, ale bez przesady, te zachwyty są dla mnie dziwne. Oglądało się w miarę przyjemnie, ale nic nowego, szczególnego ten film nie wnosi, a 3 miejsca na filmwebie to już w ogóle nie skomentuję