![]() |
#931 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI
Cytat:
wlasnie bukiet piekny i tez pozwolilam zapisac sobie zdjecie ![]() 500_300_122746_upload_P%20030_13jb[1].jpgmerc1[1].jpg23884433a64efc3b6ab[1].jpg zmykam spac. milych snow dla wszystkich
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20091003580517.html Nasz ślub ![]() ![]() ![]() "całe życie z wariatami i niech tak już zostanie ![]() Edytowane przez zlotko855 Czas edycji: 2009-04-28 o 23:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |||
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() Cytat:
![]() nakrecasz sie ze jestes w ciazy , napewno jest jakis inny powod .. tym bardziej ze bierzesz tabletki anty ![]() Cytat:
![]() u nas ksiadz ostatnio dobrze powiedzial na kazaniu ze to Bog nam wybacza grzechy i zawsze to robi a ksieza nie moga odmowic nigdy ! Cytat:
zgodze sie z Toba w 100% Kurcze a jak my spisywalismy protokol to ksiadz nas nie pytal czy mieszkamy razem ... no i my tez nic nie mowilismy ... dal nam karteczki i kazal isc 2 razy do spowiedzi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
oj kobitki ile wy znow nasmarowałyscie
![]() ja ostatnio w ogole nie mam czasu na wizaż, bo ciagle z zaproszeniami jezdzimy... kurcze, zaprosic ponad 200 osob to jednak nie lada sztuka ![]() ![]() co do nazwiska to ja tez przyjmuje nazwisko TZ-ta ![]() moje to 11 liter a jego 4 i podoba mi sie wiec nie widze problemu ![]() agus - pięknie wyglądaliscie ![]() ![]() sliczne zdjątka i zycze wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia ![]() ja po niedzieli odbieram z salonu swoja suknie i buciki ![]() suknie zaniose do swojej krawcowej, bo ta salonowa to jakas niekumata za bardzo, a za duzo trzeba poprawiac zebym to zostawila takiej kobiecie... ![]() miłego dnia laseczki i za duzo tam sie znow nie rozpisywac ![]()
#934 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() był u mnie wczoraj TZ i pomoagał mi robić albumy (tzn więcej przeszkadzał niż pomagał ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a na 19:15 pojechaliśmy na lekcje tańca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mam też pytanko do dziewczyn z wielkopolski apropos majówek - czy wiecie może gdzie są jakieś majówki w naszej okolicy?? chcemy gdzieś sie wybrac z tz ale nie wiemy jeszcze gdzie ![]() a byłabym zapomniała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ania20m Czas edycji: 2009-04-29 o 06:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
|
ania w trzciance jakas majowka chyba jest
![]() Dzieki dziewczyny ![]() madzia Ty juz ze 2 razy w tej holandii bylas w ciazy ![]() ![]() A spowiedz przedslubna jest tylko jedna gdy się mieszka razem ![]() ![]() ![]() Ja dostałam okres, wszytsko mnie boli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Zadomowienie
|
kliwia strasznie mi przykro z powodu wujka...
![]() co do spowiedzi to nie jestem przekonana - wszyscy moi znajomi mieszkający razem byli 2 razy. A co jeśli mieszkasz a miesiąc przed przeniesiesz się do rodziców??? dziwne są te ustalenia.... z okresem mam podobnie, kombinuję jakby go przesunąć... |
![]() ![]() |
![]() |
#937 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
a my razem nie mieszkamy i mamy luz
![]()
#939 |
Rozeznanie
|
zlotko855 ja bym wybrała mercedesa, nawet jak jeszcze nie doczytałam o kasie.. a to przemawia tylko jeszcze bardziej za, no bo macie 1000zł na podróż np albo na coś innego.
To zależy od księdza chyba co zadecyduje, po za tym chyba byś mu musiała o tym odrazu powiedzieć, że przeniesiesz się do rodziców od momentu 1 spowiedzi. Nas ksiądz nie pytał czy mieszkamy razem, a na 1 spowiedzi jak spowiadaliśmy się ze współzycia to ksiądz nawet nic nie mówił na ten temat.
#940 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem dzierwczyny, ale chyba trafiacie na księzy którzy nie do konca znaja prawo kanoniczne
![]() U mnie w okolicy sie tego trzymaja. Zresztą mi to obojętne. gdybym dostala kartke na dwie spowiedzi to bym poszla. Nasz proboszcz wytlumaczyl nam ze obowiazuje nas 1 spowiedz, i przypomnial, ze z racji tergo ze mieszkamy bez slubu nie mozemy byc rodzicami chrzestnymi. ![]() ![]() Jak bylismy u proboszcza o pozwolenie na slub w innym kosciele - to ja sie od razu wpisalam do nas do parafii. Wiec mial na karcie przed oczami ze mieszkamy razem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Raczkowanie
|
muszę się wtrącić
![]() ![]()
#942 |
Wtajemniczenie
|
A dlaczego nie możecie być chrzestnymi??
![]() |
#943 |
Zakorzenienie
|
złotko tez bym wybrala mercedesa, za darmo i klasycznie
![]() kwatuszek zyjac w grzechu nie mozesz trzymac dzieciaczka do chrztu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Madzialenka nawet jak jestes w ciazy to tylko dobrze do slubu duzy brzuch ci nie urosnie a juz bedziesz miala rodzinke w tym samym roku Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2009-04-29 o 08:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Zadomowienie
|
a mnie zastanawia jaka jest roznica miedzy grzeszeniem mieszkajac razem a robieniem tego samego nie mieszkajac razem???
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zlotko ja też jestem za tym mercedesem. Po 1 za darmo, a po 2 to ciemne autko, a na ciemnym ładniej wygląda dekoracja ślubna (przynajmnije tak mi powiedziała babka w kwiaciarni).
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Wtajemniczenie
|
Cześć, weszłam się tylko przywitać, zaraz jadę na uczelnię. Mam zebranie w sprawie obron
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aguś wygladałaś przeslicznie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja platki roz kuplam w rzgowie za 10 zl nawet nie wiem ile ich bylo poszukaj w sklepach z artykulami slubnymi bo szkoda jest kupowac zywe roze i obrywac - garnitur kupilismy w ostrowie kolo rynku przy ul. raszkowskiej tu zaraz na poczatq za 569 zl - za swoj bukiet slubny dalam 270 zl ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Znalazłam, że: "wspólne zamieszkiwanie ludzi niebędących małżeństwem jest stwarzaniem bezpośredniej okazji do grzechu również wtedy, kiedy do grzechu jeszcze nie doszło."
Edytowane przez zielony_motylek Czas edycji: 2009-04-29 o 08:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Wtajemniczenie
|
Aguś- my też kupiliśmy garniyur przy rynku w sklepie"moda męska" chyba na raszkowskiej tez. za 499zł
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
Helloł
![]() Zlotko - ja wybralabym mercedesa, bo jakos bardziej slubnie mi sie kojarzy i macie 1000zl w kieszeni ![]() Kliwia - przykro mi z powodu wujka ![]() Tancerka - co do cen bukietow to pewnie zalezy gdzie i jaki - ja bede miec wachlarz (taki jak w zalaczniku-z ewentualnymi zmianami, jesli nie dostaniemy tego czegos co jest w wachlarzu, a co nie jest storczykiem ![]() ![]() Madzia-okres spoznia Ci sie dopiero pare godzin wiec no panic ![]() Agus - 2 ostatnie zdjecia sa moimi najulubienszymi ![]() ![]() a ja wczoraj dla "spokojnosci" przypomnialam sie: -zespolowi - mamy sie zglosic po plytke z propozycjami na pierwszy taniec i na podziekowania i pozniej dopiero na 1.5 tygodnia przed slubem - kamerzyscie - mamy przyjsc 1-2 tygodnie przed i sie umowimy co do godzin - restauracji - mamy menu, a reszte 2 tygodnie przed weselem (zaliczka+lista osob+wybor kolorystyki sali+zamowic wiejski stol) - jutro mam przymiarke sukni ![]() - dzis ide oddac kartke o zapowiedziach i wziac namiary na mlodych z tego samego dnia, by sie zgadac co do dekoracji - tego boje sie najbardziej ![]() - zaraz bede dzwonic do makijazystki uffff troche jestem spokojniejsza, bo sie balam by nikt nie pomyslal, ze zrezygnowalismy, bo sie nie odzywalismy od podpisania umow ![]()
Edytowane przez Maggie1983 Czas edycji: 2009-04-29 o 10:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Rozeznanie
|
myszka_maj co się stało?
![]() |
#954 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Zadomowienie
|
ja to wszystko rozumiem, może wyjaśnię inaczej nad czym się zastanawiam:
1- powiedzmy że mieszkam sama na studiach, moj facet osobno, ale śpi u mnie prawie codziennie i je u mnie obiady - dostaję rozgrzeszenie 2- moja kumpela mieszka z facetem, oboje pracują, on często ma szkolenia więc rzadko się widzą - nie dostaje rozgrzeszenia ???????????????????????? |
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#959 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() przykro mi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Rozeznanie
|
Diya chodzi o to, ze mieszkając razem popełniacie tez grzech zgorszenia, ktory jest grzechem ciężkim. Dowiedzialam się na naukach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.