Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-28, 23:25   #931
zlotko855
Rozeznanie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Odnosnie tej spowiedzi....

U nas niezaleznie czy sie mieszka czy nie mieszka ze soba sa dwie spowiedzi! Obojetnie do jakiego ksiedza mozna isc na ta spowiedz i podpis wziac

agus - wygladalas bajecznie !! Bukiet sliczny - juz sobie zdjecie zapisalam bo ja tez taki chce !! ;p

wlasnie bukiet piekny i tez pozwolilam zapisac sobie zdjecie strasznie mi sie podoba, w dodatku chcialabym, aby druchny mialy w podobnym kolorze sukienki (jeszcze zobacze czy faktycznie tak z tymi sukienkami, ale wydaje mi sie, ze to fajny pomysl) i moze na samochodzie tez podobne kwiatki o ile bede ubierac samochod, bo wiekszosc z Was powiedzila, ze do tego auta to nie pasuje... a wlasnie mamy propozycje jazdy innym autem do slubu... i sama juz nie wiem co zrobic. a Wy ktore radzicie? dodam, ze za hummera musimy zaplacic jakies 1000 zl, a mercedesem pojechalibysmy za darmo.
500_300_122746_upload_P%20030_13jb[1].jpgmerc1[1].jpg23884433a64efc3b6ab[1].jpg

zmykam spac. milych snow dla wszystkich

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "

Edytowane przez zlotko855
Czas edycji: 2009-04-28 o 23:28
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 03:40   #932
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
jedna
dziekuje

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
czekam...
juz przeczytałam kilka wątków z objawami ciążowymi... wcale mnie to nie podniosło na duchu bo połowę z nich znalazłam u siebie....
wiesz ... czasem tak jest za duzo robi Twoja psychika
nakrecasz sie ze jestes w ciazy , napewno jest jakis inny powod .. tym bardziej ze bierzesz tabletki anty

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
oj piszecie dziewczyny z tą spowiedzią że się nie da rozgrzeszenia nie dostac- a mój kolega w święta poszedł do spowiedzi i ksiądz mu nie dał rozgrzeszenia bo mieszka z narzeczoną i współżyje z nią.. a ślub dopiero planują.. i nie dostał rozgrzeszenia... księża to dziwni sa czasami... takim zachowaniem to raczej tego kolegi nie zachęcili do wizyt w Kościele i kolejnej spowiedzi w przyszłości..
nie rozumiem jak mozna nie dostac rozgrzeszenia
u nas ksiadz ostatnio dobrze powiedzial na kazaniu ze to Bog nam wybacza grzechy i zawsze to robi a ksieza nie moga odmowic nigdy !

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
tylko 1 bo mieszkajac razem zjesz w grzechu i niedostaniesz rozgrzeszenia wiec tylko jedna spowiedz dzien przed slubem dla mnie to bez sensu bo mozna mieszkac razem i niewspolzyc jesli sie tak zalozylo a mozna nie mieszkac i robic to kilka razy dziennie a wystarczy slowo "mieszkamy"

no dokladnie !!
zgodze sie z Toba w 100%

Kurcze a jak my spisywalismy protokol to ksiadz nas nie pytal czy mieszkamy razem ... no i my tez nic nie mowilismy ... dal nam karteczki i kazal isc 2 razy do spowiedzi

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 05:33   #933
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

oj kobitki ile wy znow nasmarowałyscie

ja ostatnio w ogole nie mam czasu na wizaż, bo ciagle z zaproszeniami jezdzimy... kurcze, zaprosic ponad 200 osob to jednak nie lada sztuka ale juz jestesmy przy koncowce

co do nazwiska to ja tez przyjmuje nazwisko TZ-ta
moje to 11 liter a jego 4 i podoba mi sie wiec nie widze problemu

agus - pięknie wyglądaliscie a Ty to w ogóle...
sliczne zdjątka i zycze wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia

ja po niedzieli odbieram z salonu swoja suknie i buciki
suknie zaniose do swojej krawcowej, bo ta salonowa to jakas niekumata za bardzo, a za duzo trzeba poprawiac zebym to zostawila takiej kobiecie...

miłego dnia laseczki i za duzo tam sie znow nie rozpisywac

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 06:21   #934
ania20m
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny

był u mnie wczoraj TZ i pomoagał mi robić albumy (tzn więcej przeszkadzał niż pomagał) ale mi doradzał chociaż jak bedzie ładniej, ale sie uśmiałam i z tego wszystkiego zrobiliśmy narazie tylko pierwsze dwie strony ale wyszły ślicznie jak zrobie fotki to wam pokaże

a na 19:15 pojechaliśmy na lekcje tańca i wogule nam nic nie wychodziło tz mylił kroki ale śmiesznie było i już mamy układ na pierwszą zwrotke i 2 refreny, jeszcze nam zostały 2 zwrotki do nauczenia ale do września jest jeszcze czas na szczęście

mam też pytanko do dziewczyn z wielkopolski apropos majówek - czy wiecie może gdzie są jakieś majówki w naszej okolicy?? chcemy gdzieś sie wybrac z tz ale nie wiemy jeszcze gdzie

a byłabym zapomniała jade jutro po suknie już ją bede miała w domku

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/

Edytowane przez ania20m
Czas edycji: 2009-04-29 o 06:23
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 06:42   #935
kliwia
Zakorzenienie

ania w trzciance jakas majowka chyba jest

Dzieki dziewczyny

madzia Ty juz ze 2 razy w tej holandii bylas w ciazy

A spowiedz przedslubna jest tylko jedna gdy się mieszka razem i to w piątek przed ślubem. I raczej nie powinno się już grzeszyć po spowiedzi nawet mieszkając razem :P

Ja dostałam okres, wszytsko mnie boli A na dodatek 29 Czyliw dniu ślubu okres jak nic i to najbardziej bolący :/
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 06:45   #936
diya1983
Zadomowienie

kliwia strasznie mi przykro z powodu wujka...

co do spowiedzi to nie jestem przekonana - wszyscy moi znajomi mieszkający razem byli 2 razy. A co jeśli mieszkasz a miesiąc przed przeniesiesz się do rodziców??? dziwne są te ustalenia....

z okresem mam podobnie, kombinuję jakby go przesunąć...
diya1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 06:56   #937
celi25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko czy jak mieszkamy z TZetem razem to obowiazuje nas tylko jedna spowiedz przedslubna czy dalej 2?
Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
A co do spowiedzi to wszystko zależy na jakiego ksiedza sie trafi .
My też mieszkamy razem i ksiądz o tym wiedział. Dostaliśmy kartki na dwie spowiedzi Więc to chyba zależy na jakiego księdza się trafi...

celi25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-29, 06:59   #938
kaska87
Zakorzenienie

a my razem nie mieszkamy i mamy luz

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 07:03   #939
zielony_motylek
Rozeznanie

zlotko855 ja bym wybrała mercedesa, nawet jak jeszcze nie doczytałam o kasie.. a to przemawia tylko jeszcze bardziej za, no bo macie 1000zł na podróż np albo na coś innego.

Cytat:
Napisane przez diya1983 Pokaż wiadomość
co do spowiedzi to nie jestem przekonana - wszyscy moi znajomi mieszkający razem byli 2 razy. A co jeśli mieszkasz a miesiąc przed przeniesiesz się do rodziców??? dziwne są te ustalenia....
To zależy od księdza chyba co zadecyduje, po za tym chyba byś mu musiała o tym odrazu powiedzieć, że przeniesiesz się do rodziców od momentu 1 spowiedzi. Nas ksiądz nie pytał czy mieszkamy razem, a na 1 spowiedzi jak spowiadaliśmy się ze współzycia to ksiądz nawet nic nie mówił na ten temat.
Stary 2009-04-29, 07:06   #940
kliwia
Zakorzenienie

Nie wiem dzierwczyny, ale chyba trafiacie na księzy którzy nie do konca znaja prawo kanoniczne
U mnie w okolicy sie tego trzymaja. Zresztą mi to obojętne. gdybym dostala kartke na dwie spowiedzi to bym poszla.
Nasz proboszcz wytlumaczyl nam ze obowiazuje nas 1 spowiedz, i przypomnial, ze z racji tergo ze mieszkamy bez slubu nie mozemy byc rodzicami chrzestnymi. w sensie ze w takich okolicznosciach nie mozemy trzymac do chrztu
Jak bylismy u proboszcza o pozwolenie na slub w innym kosciele - to ja sie od razu wpisalam do nas do parafii. Wiec mial na karcie przed oczami ze mieszkamy razem
Stary 2009-04-29, 07:39   #941
aloy
Raczkowanie

muszę się wtrącić sama mieszkam z moim TZ, ale nie dostałam rozgrzeszenia i obowiązuje tylko jedna spowiedź przed samym ślubem. I nie obraźcie się dziewczyny, ale mieszkanie razem to jest grzech śmiertelny, księża jak nie dają rozgrzeszenia to naprawdę mają co do tego powód... Ale pocieszające jest to że ta jedna spowiedź przed samym ślubem jest najważniejsza, póxniej nie zdąrzycie już za bardzo nagrzeszyć

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-29, 07:39   #942
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Nasz proboszcz wytlumaczyl nam ze obowiazuje nas 1 spowiedz, i przypomnial, ze z racji tergo ze mieszkamy bez slubu nie mozemy byc rodzicami chrzestnymi. w sensie ze w takich okolicznosciach nie mozemy trzymac do chrztu
A dlaczego nie możecie być chrzestnymi??
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 07:49   #943
kliwia
Zakorzenienie

złotko tez bym wybrala mercedesa, za darmo i klasycznie

kwatuszek zyjac w grzechu nie mozesz trzymac dzieciaczka do chrztu. Tak to okrelsa prawo kanoniczne.
Stary 2009-04-29, 07:58   #944
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
a czemu mielibyście nie dostać? Nie sądzę żeby wielu księży nie dawało rozgrzeszenia z powodu współżycia... ja przynajmniej takiego nie spotkałam jeszcze (na szczęście)
a aj spotkalam u mnie w parafi i jak mi kazal przemyselc po co przyszlam do spowiediz jak mieskam z chlopakiem i wroce do domu i dalej bede grzeszyc i nie dal mi rozgrzeszenia to od tamtej pory nie chodze do spowiediz....

Madzialenka nawet jak jestes w ciazy to tylko dobrze do slubu duzy brzuch ci nie urosnie a juz bedziesz miala rodzinke w tym samym roku

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2009-04-29 o 08:06
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 08:03   #945
diya1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
a aj spotkalam u mnie w parafi i jak mi kazal przemyselc po co przyszlam do spowiediz jak mieskam z chlopakiem i wroce do domu i dalej bede grzeszyc i nie dal mi rozgrzeszenia to od tamtej pory nie chodze do spowiediz....
a mnie zastanawia jaka jest roznica miedzy grzeszeniem mieszkajac razem a robieniem tego samego nie mieszkajac razem???

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-29, 08:04   #946
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
kwatuszek zyjac w grzechu nie mozesz trzymac dzieciaczka do chrztu. Tak to okrelsa prawo kanoniczne.
A no tak, bo bardzo mnie to ciekawiło. Ja jednak już dawno jestem chrzestną i na pewno drugi raz już nie będę, bo w rodzinie już wszyscy dzieci mają

zlotko ja też jestem za tym mercedesem. Po 1 za darmo, a po 2 to ciemne autko, a na ciemnym ładniej wygląda dekoracja ślubna (przynajmnije tak mi powiedziała babka w kwiaciarni).
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 08:09   #947
anuulaa
Wtajemniczenie

Cześć, weszłam się tylko przywitać, zaraz jadę na uczelnię. Mam zebranie w sprawie obron
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 08:11   #948
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Ślicznie wygladałaś i ten uśmiech super
A gdzie reszta PMek z 25 kwietnia?? W podróżach poślubnych??
Cytat:
A ja mam normlanie koszmar z moimi goscmi
Wczoraj tż wujek - brat tz taty, mial wypadek - krowa dźgnęła go rogiem w oko. I oko na 90% do odjęcia
Już wczoraj miał zabieg jeden

agus cudowniaście!
Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
Agus ale super foty!!! wiesz mam podobny typ urody do ciebie i też marzyłam o śnieżnobialej sukni i różowych kwiatach ale teraz to już jestem pewna że będą różowe i też mam ciemne włoski jak ty! więc mam idealne porównanie że takie zestawienie jest przepiękne a powiedz drogo ten bukiet w końcu kosztował??
ile kosztują teraz w ogóle bukiety slubne?? bo wy tu w temacie jesteście a my panny młode 2010 nawet nie wiemy jakie kwoty wpisywac do wstępnego kosztorysu
Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
agus slicznie wygladaliscie
Ciekawe jak tam reszta sobotnich panien
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
agus wyglądaliście po prstu cudnie Szczeście od Was bije na kilometry Aż miło się patrzy na taką szczęsliwą pare

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Bardzo mi przykro
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Aguś piękne fotki, ślicznie wyglądaliście

a mój TZ ma taki sam garnitur jak Twój mąż ostatnio kupiliśmy
[QUOTE=Sysunia_d;12080419]

Aguś wygladałaś przeslicznie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Hej,

Agus, gratulacje, cudna z Was para!! Wyglądałaś bosko i w ogóle strasznie mi się podoba garnitur Twojego TŻta, my właśnie taki sam chcemy kupić i nigdzie nie możemy znaleźć, ma być taki właśnie dopasowany i czarny połyskujący. Gdzie kupiliście??
Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość

agus - wygladalas bajecznie !! Bukiet sliczny - juz sobie zdjecie zapisalam bo ja tez taki chce !! ;p
Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość

agus - pięknie wyglądaliscie a Ty to w ogóle...
sliczne zdjątka i zycze wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia

)
dziekuje bartdzo kochane : jupi:

ja platki roz kuplam w rzgowie za 10 zl nawet nie wiem ile ich bylo
poszukaj w sklepach z artykulami slubnymi bo szkoda jest kupowac zywe roze i obrywac

- garnitur kupilismy w ostrowie kolo rynku przy ul. raszkowskiej tu zaraz na poczatq za 569 zl

- za swoj bukiet slubny dalam 270 zl

Stary 2009-04-29, 08:12   #949
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
a mnie zastanawia jaka jest roznica miedzy grzeszeniem mieszkajac razem a robieniem tego samego nie mieszkajac razem???
Moim zdaniem taka, że .żyjesz z kimś jak małżeństwo ale nie jesteście małżeństwem.
Znalazłam, że:
"wspólne zamieszkiwanie ludzi niebędących małżeństwem jest stwarzaniem bezpośredniej okazji do grzechu również wtedy, kiedy do grzechu jeszcze nie doszło."

Edytowane przez zielony_motylek
Czas edycji: 2009-04-29 o 08:16
zielony_motylek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-29, 08:13   #950
myszka_maj
Zakorzenienie

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 08:15   #951
ania20m
Wtajemniczenie

Aguś- my też kupiliśmy garniyur przy rynku w sklepie"moda męska" chyba na raszkowskiej tez. za 499zł

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 08:16   #952
Maggie1983
Zakorzenienie

Helloł

Zlotko - ja wybralabym mercedesa, bo jakos bardziej slubnie mi sie kojarzy i macie 1000zl w kieszeni
Kliwia - przykro mi z powodu wujka ale dobrze ze nie skonczylo sie jeszcze gorzej
Tancerka - co do cen bukietow to pewnie zalezy gdzie i jaki - ja bede miec wachlarz (taki jak w zalaczniku-z ewentualnymi zmianami, jesli nie dostaniemy tego czegos co jest w wachlarzu, a co nie jest storczykiem - chyba zastapimy to rozyczkami fioletowymi)+bukiecik dla swiadkowej z 5 rozyczek+2 butonierki+storczyk na reke na pierwszy taniec+storczyk we wlosy i place 300-350zl
Madzia-okres spoznia Ci sie dopiero pare godzin wiec no panic
Agus - 2 ostatnie zdjecia sa moimi najulubienszymi

a ja wczoraj dla "spokojnosci" przypomnialam sie:
-zespolowi - mamy sie zglosic po plytke z propozycjami na pierwszy taniec i na podziekowania i pozniej dopiero na 1.5 tygodnia przed slubem
- kamerzyscie - mamy przyjsc 1-2 tygodnie przed i sie umowimy co do godzin
- restauracji - mamy menu, a reszte 2 tygodnie przed weselem (zaliczka+lista osob+wybor kolorystyki sali+zamowic wiejski stol)
- jutro mam przymiarke sukni
- dzis ide oddac kartke o zapowiedziach i wziac namiary na mlodych z tego samego dnia, by sie zgadac co do dekoracji - tego boje sie najbardziej
- zaraz bede dzwonic do makijazystki

uffff troche jestem spokojniejsza, bo sie balam by nikt nie pomyslal, ze zrezygnowalismy, bo sie nie odzywalismy od podpisania umow
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mega wachlarz.jpg (14,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg coolwater_zoom.jpg (11,0 KB, 4 załadowań)
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje

Edytowane przez Maggie1983
Czas edycji: 2009-04-29 o 10:05
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 08:17   #953
zielony_motylek
Rozeznanie

myszka_maj co się stało?

REKLAMA
Stary 2009-04-29, 08:18   #954
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz tu nie chodizlo konkretnie o mieszkanie razem tylko raczej o grzeszenie ogolnie czemu spryzja mieszkanie razem
Stary 2009-04-29, 08:24   #955
diya1983
Zadomowienie

ja to wszystko rozumiem, może wyjaśnię inaczej nad czym się zastanawiam:

1- powiedzmy że mieszkam sama na studiach, moj facet osobno, ale śpi u mnie prawie codziennie i je u mnie obiady - dostaję rozgrzeszenie

2- moja kumpela mieszka z facetem, oboje pracują, on często ma szkolenia więc rzadko się widzą - nie dostaje rozgrzeszenia

????????????????????????
Stary 2009-04-29, 08:25   #956
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
myszka_maj co się stało?
Dzis w nocy zmarła TZ ukochana babcia Bardzo mi smutno

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 08:26   #957
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
przykro mi

REKLAMA
Stary 2009-04-29, 08:29   #958
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
przykro mi
Bardzo mi przykro, naprawde współczuje Trzymaj się
Stary 2009-04-29, 08:29   #959
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Aguś- my też kupiliśmy garniyur przy rynku w sklepie"moda męska" chyba na raszkowskiej tez. za 499zł
fajne tam garniturki maja i tam tez kupilismy koszule, musznik i kamizelke, spinki

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
Helloł

Zlotko - ja wybralabym mercedesa, bo jakos bardziej slubnie mi sie kojarzy i macie 1000zl w kieszeni
Kliwia - przykro mi z powodu wujka ale dobrze ze nie skonczylo sie jeszcze gorzej
Tancerka - co do cen bukietow to pewnie zalezy gdzie i jaki - ja bede miec wachlarz (taki jak w zalaczniku-z ewentualnymi zmianami, jesli nie dostaniemy tego czegos co jest w wachlarzu, a co nie jest storczykiem - chyba zastapimy to rozyczkami fioletowymi)+bukiecik dla swiadkowej z 5 rozyczek+2 butonierki+storczyk na reke na pierwszy taniec+storczyk we wlosy i place 300-350zl
Madzia-okres spoznia Ci sie dopiero pare godzin wiec no panic
Agus - 2 ostatnie zdjecia sa moimi najulubienszymi

uffff troche jestem spokojniejsza, bo sie balam by nikt nie pomyslal, ze zrezygnowalismy, bo sie nie odzywalismy od podpisania umow
dzieki kochana

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
przykro mi
Stary 2009-04-29, 08:32   #960
ladyinred85
Rozeznanie

Diya chodzi o to, ze mieszkając razem popełniacie tez grzech zgorszenia, ktory jest grzechem ciężkim. Dowiedzialam się na naukach Tzn ze inne osoby patrzac na Was, moga zejsc na złą drogę.
ladyinred85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości