Ostatnio obejrzane filmy cz. III - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-07, 18:22   #931
ankasz
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III

Ostatni dom na lewo - to ma być horror? Na horrorze ja się mam bac! Moimi jedynymi (rzadkimi) emocjami było obrzydzenie lub lekkie ciary z myslą "Ale go musiało bolec" (moment kiedy dłoń jest miażdzona przez to "coś" w kuchennym zlewie). Myśle że to bardziej thiller, ewentualnie film sensacyjny, ale na pewno nie horror.

3/10

Dom nad jeziorem - hmm sama nie wiem co o ty myslec. Historia piękna, ale nie rozumiem jednej rzeczy - dlaczego głowny bohater do restauracji nie przyszedł, a do domku tak? NIe zostało to jakos rozwiązane, bo wytłumaczenie "Musiało mi sie cos pomylić" mi nie wystarcza

Mimo wszystko 9/10

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 21:01   #932
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
Ostatni dom na lewo - to ma być horror? Na horrorze ja się mam bac! Moimi jedynymi (rzadkimi) emocjami było obrzydzenie lub lekkie ciary z myslą "Ale go musiało bolec" (moment kiedy dłoń jest miażdzona przez to "coś" w kuchennym zlewie). Myśle że to bardziej thiller, ewentualnie film sensacyjny, ale na pewno nie horror.

3/10

Dom nad jeziorem - hmm sama nie wiem co o ty myslec. Historia piękna, ale nie rozumiem jednej rzeczy - dlaczego głowny bohater do restauracji nie przyszedł, a do domku tak? NIe zostało to jakos rozwiązane, bo wytłumaczenie "Musiało mi sie cos pomylić" mi nie wystarcza

Mimo wszystko 9/10
Dom nad jeziorem... kochaaaam!! do restauracji nie przyszedł, bo zginął potrącony przez autobus - na samym początku. a w domku się zjawił, dlatego że Kate go uratowała - napisała list żeby nie przechodził i dzięki temu autobus go nie potrącił... ufff trochę poplątane to, ale mam nadzieję, że wytłumaczyłam

Kac Vegas - mocno zakręcony

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 21:24   #933
2016070150903
Konto usunięte

w filmie Dom na jeziorem nie doszukiwałabym się zbytnio logiki.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 21:50   #934
Maniwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
Dom nad jeziorem... kochaaaam!! .../ciach
Pisz proszę spoilery na biało.
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 11:56   #935
Killa Ree
Wtajemniczenie

a u mnie nic ambitnego
G.I. Joe... rewelacyjne efekty specjalne i bardzo dobry humor...
najlepszy moment humorystyczny, to w trakcie pościgu ulicami, jak ci dwaj nowi Joe's "przebijają" się przez pociąg - jeden dosłownie, drugi przeskakuje nad nim. I ten pierwszy pyta drugiego: "A ty jak...", odpowiedź "Przeskoczyłem nad nim", odpowiedź ze zdziwieniem: "To tak można?!?"
i
"My Life in Ruins" - godny następca "My Big Fat Greek Wedding"
Killa Ree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 12:50   #936
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
Dom nad jeziorem... kochaaaam!!
Mogalbys reszte posta zedytowac na bialo? Bo mozesz x osobom popsuc ogladanie tego filmu...

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 13:05   #937
xxkochannkaxx
Raczkowanie

Ostatni dom po lewej -> ( rodzicielska miłość) podobał mi , wstrząsnęły mną niektóre sceny Owszem nie było to straszny horror ale też nie do końca chodzi o to by krzyczeć na filmach i bać się , czasem wystarczy poczuć obrzydzenie , wstręt etc by uznać ,że film zrobił swoje ( wywołam jakieś emocja do danej sceny )
7/10

Siedem dusz -> (miłosierdzie) chyba nie muszę pisać , że popłakałam się na tym filmie, ale - nie spodobało mi się to , że można było przewidzieć parę spr troszkę psuło efekt . Mimo to polecam obejrzeć ten film , tylko zapowiadam z góry film jest strasznie !! spokojny momentami nudnawy , aby docenić go trzeba dojść do końca (:
9,5/10

Miasto ślepców -> 'Ludzie ślepną , jeden po drugim ...." Jak dla mnie to był rewelacyjny film który pokazał co może wyjść z człowieka podczas 'zagłady' ' kryzysu' etc ( już po raz kolejny zostało to pokazane w filmach,ale tu jak dla mnie pokazują to w inny sposób nowe otoczenie ect.) Film godny uwagi dla osoby ktora cenni sobie dobre kino

Facet powinien mieć
-> "Jaja ",poczucie humoru i zadowalać Kobiety (:

Można wyglądać bardzo sexy
bez udawania kociaka.
Silna kobieta jest dużo
bardziej interesująca niż laleczka
z idealnym noskiem.!!
xxkochannkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 14:51   #938
aniolusiek_
Zakorzenienie

Kac Vegas (The Hangover)- 6/10 moim zdaniem film słaby, mojemu bratu się podobał więc ocena uśredniona po pierwsze to pierwszy mój film na którym zasnęłam w kinie, akcja nawet była ok, ale strasznie naciągana momentami, czasami żarty i te zdjęcia na końcu były niesmaczne, moim zdaniem można się wybrać ewentualnie jako promocję z orange bo 14zł to raczej nie jest warte

Brzydka prawda (Ugly truth)- 5/10 typowa komedia romantyczna, w której po 15 minutach można domyślić się finału, czasami były śmieszne momenty, szczególnie podczas pierwszego spotkania z chirurgiem psychologia w filmie dosyć prymitywna a film trochę szowinistyczny ale jest ok, jeżeli ktoś lubi ten gatunek filmowy to można się wybrać, jeżeli nie to są ciekawsze filmy

Edytowane przez aniolusiek_
Czas edycji: 2009-09-08 o 14:55
aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 23:54   #939
Maniwa
Wtajemniczenie

"I've loved you so long" - niezwykle poruszający i piękny film z genialną Kristin Scott Thomas*. Do tego zaskakujący i chwytający za gardło w najmniej odpowiednim momencie - obserwujemy powrót do życia na wolności kobiety na wiele lat osadzonej w zakładzie karnym, widzimy powolne topnienie góry lodowej, jaką stała się Juliette przez ten czas, bezinteresowne morze miłości młodszej siostry, a pod koniec zostajemy roztrzaskani o straszliwą prawdę. Kilka ujmujących scen (wspólna gra na pianinie; sytuacja, gdy Lea słucha diagnozy przyjaciela-lekarza przez telefon, a w tle słychać szept córki, czytającej książkę; końcowa scena, gdy Juliette mówi prawdę), ale co ważne nie spotkamy tu przerostu formy nad treścią, bo film jest spokojny, wyważony, bez przesłodzonych scen jak w Hollywood, bez wyciskającej łzy muzyki - co w moim odczuciu potęguje emocje i tajemniczość filmu. Przez większą jego część miałam wrażenie, że oglądam nie do końca zresocjalizowaną kobietę i czekałam tylko na jej jakiś błąd, wybuch, który świadczyłby o tym, że nie powinna była opuszczać więzienia (scena rozmowy kwalifikacyjnej i przyznanie się bohaterki do zabicia swojego 6-cio letniego syna; sytuacja, gdy przerażony mąż Lei dowiaduje się, że Juliette opiekuje się dziećmi). Film ciężki, bo temat ciężki. Polecam. 9/10

* uwielbiam tę aktorkę z "Keeping Mum" - rewelacyjna czarna komedia
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 02:02   #940
stasiek
Wtajemniczenie

Kraina Traw/Tideland

Motywy ma ciekawe zaczerpnięte z Alicji w Krainie Czarów, oryginalny pomysł z gadającymi głowami lalek. Świetna gra Brendana Fletchera, w roli opóźnionego w rozwoju chłopaka. Poza tym mam mieszane uczucia, bo film jest momentami tak obrzydliwy i pokazuje takie wynaturzenia, że bałam się momentami co jeszcze zobaczę. I nie przeraża, nie trzyma w napięciu, tylko właśnie obrzydza.

5/10
Stary 2009-09-09, 08:39   #941
Serendipity
Zakorzenienie

Pociąg życia - komedia o Żydach z małej wioski, którzy w obawie przed zabraniem ich do obozu koncentracyjnego postanawiają tę deportację sfingować. Przez cały film człowiek się zaśmiewa, mimo iż z pozoru w prześladowaniach Żydów i wojnie nic śmiesznego nie ma, jednak pod koniec filmu po prostu dostajemy obuchem w głowę. Okazuje się, że to nie do końca komedia .
Stary 2009-09-09, 11:24   #942
sunset_beach
Przyczajenie

"Droga do szczęścia" z Kate Winslet i Leonardo DiCaprio. Wbrew pozorom nie jest to romans, lecz dramat i to z tragicznym zakończeniem. Film, o którym nie da sie zapomnieć i który zmusza do zastanowienia się nad tym, czym jest szczęście.
sunset_beach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 12:27   #943
TsaiNu
Rozeznanie

Brzydka Prawda - potrzebowalam czegos smiesznego, chcialam sie zrelaksowac i owszem - wyszlam z kina w dobrym humorze. Naprawde zabawny film, chociaz niczym nei zaskakuje, typowa komedyjka, ale powtorze - naprawde zabawna! Scena z majtkami w restauracji, oraz zawiśnięcie na drzewie - jak dla mnie boskie

How people treat you is their karma, how you react is yours.

Wayne Dyer
TsaiNu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 13:10   #944
DragonFly88
Raczkowanie

Zamiana - polska komedia i jednym słowem MASAKRA, sama nie wiem jak wytrzymałam do konca tego filmu
DragonFly88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 16:37   #945
aniolusiek_
Zakorzenienie

Miłość na wybiegu- 4/10 ot, zwykła badziewna (jak wszystkie polskie) komedia romantyczna, wątek prowadzony nierówno, dziewczyna strasznie stremowana w następnej scenie zamienia się w najwiekszą imprezowiczkę i bez problemu obściskuje się z facetem- strasznie naciągana historia, musieli wcisnąć Maderę, bo to strasznie popularne miejsce gra aktorów również nie powala, jedynie Iza Kuna się wybija i w niektórych scenach pokazuje charakterek, reszta nudna

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 16:44   #946
asia_z
Zakorzenienie

co się wydarzyło w Las Vegas - całkiem zabawna komedia, niby przewidywalna a jednak miała w sobie to coś daję 9/10

bruno - obejrzałam z ciekawości co to Sacha Baron Cohen zafundował widzom tym razem, i jednak się rozczarowałam. Nie trafia jakoś w moje poczucie humoru, pewnie niektórym się spodoba, mnie nie. 2/10
Stary 2009-09-09, 17:48   #947
Serendipity
Zakorzenienie

Miłość w rytmie latino nuda nuda nuda. Facet traci restauracje, a jego biedny pracownik wygrywa fortunę i może mu pożyczyć kasę, ale ten musi poślubić jego siostrę,by ta dostała zieloną kartę. Nienawidzą się i drą koty,a zakończenie przewidywalne. Nie polecam.
Stary 2009-09-09, 18:07   #948
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
Kraina Traw/Tideland

Motywy ma ciekawe zaczerpnięte z Alicji w Krainie Czarów, oryginalny pomysł z gadającymi głowami lalek. Świetna gra Brendana Fletchera, w roli opóźnionego w rozwoju chłopaka. Poza tym mam mieszane uczucia, bo film jest momentami tak obrzydliwy i pokazuje takie wynaturzenia, że bałam się momentami co jeszcze zobaczę. I nie przeraża, nie trzyma w napięciu, tylko właśnie obrzydza.

5/10
Offtopując choć co do Krainy Traw mam podobne odczucia-boski av
windykatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 23:19   #949
black_prinsess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
Kraina Traw/Tideland

5/10
zgadzam sie co do tego, jednakze ocenilabym wyzej ten film, ale to juz kwestia gustu, 7/10

Babel-
poczatkowo nie rozumialam o co chodzi ale pozniej sie polapalam, swietna gra aktorska, daje do myslenia, po wylaczeniu filmu czulo sie jakas swoista "aure" w pokoju.
9/10

Don't ever give up your Dreams!
black_prinsess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 14:07   #950
poziomkakj
Rozeznanie

Grace 1/10 beznadziejny...obrzydliwy ...co to wogole za pomysl na film, zeby niemowlak zywił sie krwia ludzka :/ fuuu, nie polecam
poziomkakj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 22:55   #951
alkaxy
biegam dla Zabawy

Bez mojej zgody /My Sister's Keeper

Annie i Kate są siostrami. Jak to siostry zrobiłyby dla siebie wszystko. Tylko, że w ich wypadku nie są to puste słowa - Kate jest chora, a Annie dla niej oddaje krew, szpik, znosi wiele bolesnych zabiegów. Jak daleko sięga siostrzana miłość?
Film z jednej strony podobny do wielu innych, nadawałby sie idealnie do cyklu Okruchy Życia, wpasowałaby się w środowe wieczory w publicznej telewizji.
Film o 'oklepanej' tematyce-dzieciach, cierpieniu, heroizmie - łatwy materiał, zawsze wzruszy.
Ale ten ma w sobie coś - jest zaskakujący, pojawia się kilka wątków, nie ma niepotrzebnego patosu.
Nie często płacze w kinie, a tutaj popłynął potok łeż.
Nie ważne, że nie lubie Cameron Diaz.
Historia świetnie poprowadzona, dobrze wmontowane retrospekcje.
Polecam.

8/10

Edytowane przez alkaxy
Czas edycji: 2009-09-13 o 02:19
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 10:09   #952
awia
Zakorzenienie

Bękarty wojny - nie jestem fanem Tarantino, Kill Billa lubie, choc bez rewelacji. Idąc na bękartów wiedziałam, że będzie pełno krwi i niesmacznych scen, natomiast nie spodziewalam sie, ze sie poplacze ze śmiechu.
Zachwycona bylam tym, ze francuzi mowia po francusku a niemcy po niemiecku. to takie rzadkie w amerykanskich produkcjach. Brad Pitt G E N I A L N Y.
Widac, ze ze slodkiego chlopca, ktorym byl przez 40 lat zmienil sie w pana w srednim wieku. Pitt zachwyca poludniowym akcentem i niesamowitym urokiem.
Nie nalezy sie łudzić, ze ten film to komedia. Sceny brutalnie mordowanych nazistów są jak najbardziej częste a krew leje się gęsto. miejscami pojawiaja sie masowe masakry, wiec odradzam ludziom o słabych nerwach.

Szczerze mówiąc - troche zasmuca mnie fakt, ze ten film jest tak smieszny. Ze my sie z niego smiejemy. Ze sceny naprawde brutalnych mordów są jednoczesnie przezabawne. Osobiscie podejrzewam ze niemcom sie ten film nie spodoba. Bo dla Polaków to bardzo dobra rozrywka. Az szkoda, ze takie oddzialy nie istnialy naprawde...
awia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 10:32   #953
madzia2306
Zakorzenienie

OSZUKAC PRZEZNACZENIE 4 W 3D- może co niektórzy nazywają to odgrzewanym kotletem jednak mnie się bardzo film ten podobał mimo iż był drastyczny ale efekty w 3D były niesamowite polecam gorąco

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 14:56   #954
moniska
Zakorzenienie

GG do moniska

Czas nadrobić bo dawno nie pisałam i się kilka filmów uzbierało:

Dom nad jeziorem/ Lake House 2006
Mnie się podobał, może i był momentami nielogiczny, ale dla mnie to piękna opowieść o miłości, świetnie zagrana przez Bullock i Reevesa. Dla mnie był romantyczny z fajnymi ujęciami i piękną muzyką. Fajnie, że nie miał zbędnych wątków. Polecam 10/10

Jestem 2005
Dobry i przejmujący film. Dobrze zrobiony i wzruszający. A do tego dobra gra aktorska zarówno dorosłych aktorów jak i dzieci. Polecam 8/10

Dwa tygodnie na miłość/ Two weeks notice 2002
Lubię zarówno Sandrę jak i Granta. Ten film z ich udziałem nawet przyjemny. Nic nadzwyczajnie rewelacyjnego, ale spoko 7/10

Mój brat niedźwiedź/ Brother Bear 2003
Nie podobał mi się zbytnio. Choć dubbing w wykonaniu Bobrowskiego i Obuchowicza był spoko. Już dawno oglądałam druga część, która mi się podobała, a zazwyczaj to kontynuacje są gorsze, a tutaj jest na odwrót. Może gdybym obejrzał w kolejności bardziej by mi się spodobała ta pierwsza część. 4/10

Długi weekend 2004
Z cyklu święta polskie. Fajny polecam, jak większość filmów z tego cyklu ma dobrze dobranych aktorów, którzy się sprawdzili. Fajna tematyka w fajny sposób opowiedziana. 9/10

Diabeł ubiera się u Prady/ Devil wears Prada 2006
Bardzo przyjemny. Meryll Streep rewelacyjna, natomiast główna bohaterka trochę nie przypadła mi do gustu. Choć film sympatyczny. 8/10

To,
jak ja widzę świat
i jak go opisuję,
niekoniecznie pokrywa się z tym,
jak go widzą inni

Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie

moniska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 17:17   #955
Hotamalle
Przyczajenie

Dookoła Globu "Across The Universe" Musical z piosenkami Beatlesów-POLECAM!
Hotamalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 17:57   #956
black_prinsess
Zakorzenienie

La Vendetta del ragno nero- amerykanska czarna komedia z 2001 roku,ale malo znana, cos jak Spiderman, tyle ze ze smutnym zakonczeniem,
kiepsko kiepsko, slabe dialogi i slaba gra nieznanych aktorow
1/10

Don't ever give up your Dreams!
black_prinsess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 02:18   #957
alkaxy
biegam dla Zabawy

Kac Vegas
Najkrócej mówiąc o tym co może wyniknąć z wieczoru kawalerskiego.
Całkiem przyjemna komendia - jest akcja, w miarę wartka. Sporo śmiesznych fragmentów. Ogląda się bardzo przyjemnie. Arcydzieło to nie jest, ale też nie miało nim być.
W skali której używam zwykle 6,5/10, ale:
W swojej kategorii jakieś 8,5/10.

Edytowane przez alkaxy
Czas edycji: 2009-09-13 o 02:21
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 20:36   #958
Vampirria
Raczkowanie

Mam takie same odczucia- bez przeslania, malo ambitnie, ale za to smiechowo- akurat na randke z samcem
Vampirria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 20:44   #959
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awia Pokaż wiadomość
Bękarty wojny - nie jestem fanem Tarantino, Kill Billa lubie, choc bez rewelacji. Idąc na bękartów wiedziałam, że będzie pełno krwi i niesmacznych scen, natomiast nie spodziewalam sie, ze sie poplacze ze śmiechu.
Zachwycona bylam tym, ze francuzi mowia po francusku a niemcy po niemiecku. to takie rzadkie w amerykanskich produkcjach. Brad Pitt G E N I A L N Y.
Widac, ze ze slodkiego chlopca, ktorym byl przez 40 lat zmienil sie w pana w srednim wieku. Pitt zachwyca poludniowym akcentem i niesamowitym urokiem.
Nie nalezy sie łudzić, ze ten film to komedia. Sceny brutalnie mordowanych nazistów są jak najbardziej częste a krew leje się gęsto. miejscami pojawiaja sie masowe masakry, wiec odradzam ludziom o słabych nerwach.

Szczerze mówiąc - troche zasmuca mnie fakt, ze ten film jest tak smieszny. Ze my sie z niego smiejemy. Ze sceny naprawde brutalnych mordów są jednoczesnie przezabawne. Osobiscie podejrzewam ze niemcom sie ten film nie spodoba. Bo dla Polaków to bardzo dobra rozrywka. Az szkoda, ze takie oddzialy nie istnialy naprawde...
Mnie bardziej zastanawia, co ten film robi z faktami historycznymi. Ja wiem, ze to Tarantino, taka a nie inna konwencja, ale przez to mam troche mieszane uczucia i w sumie nie wiem, czy sie na niego wybiore...

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 10:00   #960
Killa Ree
Wtajemniczenie

wreszcie dorwany SEX W WIELKIM MIEŚCIE.
I jeszcze: Love Guru, z Meyersem wyłam ze śmiechu...

Wymianka tanecznie wakacyjna - Zapraszam

Killa Ree jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości