Jesienne Cudaczki Niemowlaczki 2009 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-29, 18:07   #931
schoolcraft
Wtajemniczenie

Dot.: Jesienne Cudaczki Niemowlaczki 2009

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Schoolcraft chce mnie postraszyć i zgłosić do moderatora forum, żebym dostała ostrzeżenie albo bana . No cóż... nie pozostanie mi nic innego jak przytoczyć jej wypowiedzi..... dziecinada .

Przypomę Ci Schoolcraft, że to Ty pierwsza zaczęłaś się chamsko odnosić, najpierw, że Ci zwisa i powiewa co mamy do powiedzenia, potem, że "gówno wiem o depresji" no i najlepsze: że życzysz mi jej z całego serca hahaha.
Ale nie wyzywalam Ciebie No ale coz, Tobie to pewnie bedzie trudno ogarnac to swoim malym rozumkiem

Dziewczyny, jak cos, to szukajcie mnie na priv
Pozdrawiam

P.S. Asiuuuuula, tak znowu sie zegnam Dobrze doczytalas
Ale tym razem nie z powodu depresji (na szczescie udalo mi sie z tego paskudnego stanu wyjsc) - poprostu nie mam ochoty ogladac Ciebie i Twojej kolezanki tancerki
NURSING is my profession!
schoolcraft jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-29, 18:08   #932
Monecitka
Raczkowanie

GG do Monecitka

Cytat:
Napisane przez tancerkaGd Pokaż wiadomość
my niestety wanny nie mamy tylko prysznic a tak tęsknię za wanną......u mojej mamy była taka duuuuuuuuuuuuża - narożna ahhh...
wanienkę trzeba było kupić większą bo Mała też zaczęła machać nóżkami ... ledwo się w niej mieściła .. - mieliśmy taką 'niby fają' fisherPrice - ale nie praktyczna bo 'siedzonko' na samym środku wbijało jej się w plecki jak chcielismy ją cała zamoczyc...wcześniej był taki pseudo hamaczek ale też nie zdał egzaminu - Julka w nim marzła i strasznie przez to płakała...a tak w nowej wanience to na brzuszku też może będzie chciała poleżeć bo w niej nie ma żadnych udziwnień o ile tatus nie wleje za dużo wody
witamy Nową mamusię Dużego masz już synka
Moja Julkę trzeba budzić na kąpiel bo jak zaśnie po obiedzie o 16 tak śpi i śpi... a kąpiemy ją zazwyczaj o 19:30-45 tak żeby o ok. 20 zjadła kolację A Wy o której kąpiecie synka?
Ja dzis chyba tez bede malego budzic do kapieli bo ciagle spi A ja o tej samej godz go zawsze kompie co Ty
Zazdroszcze wieczoru z tz, bomoj jeszcze na nock dzis idzie

Cytat:
Napisane przez Legionistka23 Pokaż wiadomość
Filipek urodzil sie terminowo 27.10 jak sie urodzil wazyl 3445 i mial 58cm teraz wazy 6.5kg i ma 68 cm, karmie piersia tylko na noc Filipek dostaje butle bo po moim mleczku budzil sie co 2 godzinki..zdjecie dodam wieczorkiem bo teraz zbliza sie pora kapieli i Filipek jest markotny strasznie
No faktycznie kawal chlopaka moj mial zaledwie 51cm jak sie urodzil i czasem jak zasypial u nas na lozku to widac go nie bylo

Cytat:
Napisane przez KateMwale Pokaż wiadomość
tancerkaGd mój mały od jakiegoś czasu kąpie się w wannie, bo z wanienką cyrki były. Teraz nalewam mu wody kładę go i on robi titanic. Nawala rękoma i nogami z cały sił, rechocząc na całą łazienkę. Ja robię mu fale, bywa, że twarz się zaleje, ale ostatnio nawet nurkował. Jestem ciekawa jak to będzie na basenie.
No to fajnie ze nie boi sie wody Ja jeszcze boje sie mojego kapac w wannie a wanienka tez coraz mniejsza sie robi

A ja nie dawno wrocilam z piekarni, bo przez ta chorobe Patryka od pon nigdzie ni bylam na dworze i chcialam sie przewietrzyc, schodze na dol patrze na wozek i malo co by mnie szlag jasny nie trafil!!! Jacys nowi sasiedzi sie wprowadzaja i robia remont w mieszkaniu i na korytarzu jest mnustwo kurzu...a wiekszosc w naszym wozku!!! Nakrylam go folia przeciwdeszczowa i jutro bede go targac do gory zeby go wyprac i powycierac
Mogli by chociaz powiedziec zebym go abrala na czas ich remintu, albo wczesniej bym sobie go nakryla...przeciez teraz dziecka do niego nie wsadze Ale jestem wsciekla wrrr

Edytowane przez Monecitka
Czas edycji: 2010-01-29 o 18:13
Monecitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-29, 18:18   #933
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Prosze o zakonczenie osbistych wycieczek bo skonczy sie na wiecej niz jednym punkcie.
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-29, 18:29   #934
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

wiesz co TANCERKA jesli cie obrazilam to przepraszam ale chcialam rozluznic atmosfere na watku zebyscie w koncu przestaly sie klocic o glupoty ale widze ze zostalo do odebrane w zly sposob wiec w takim razie klocie sie dalej o durne sloiczki ( swoja droga tez mala beda zaczynala sloiczkami karmic i wcale sie nie przejmuje tym ze komus innemu one nie pasuja bo kazdy ma prawo to karmienia wlasnego dziecka czym chce i jak chce i nie odbieram slow porady SCHOOLCRAFT czy kogos innego jako atak tylko jako mila i grzeczna porade) ale widze ze ty TANCERKO mozesz popuscic i zaczelo sie od sloiczkow a zaraz sie wszyskie bedziemy klocic
a jesli tak ma byc to ja z zalem bo z zalem sie wycofam chociaz bedzie mi was brakowalo ale skoro nikt nie potafi oderbrac mojej prosby w sposob lagodny to ZEGNAM WAS
BYLO MILO ALE NIE LUBIE NIE KLOCIC
PAPPA
zuzanna12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-29, 18:40   #935
tancerkaGd
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zuzanna12 Pokaż wiadomość
wiesz co TANCERKA jesli cie obrazilam to przepraszam ale chcialam rozluznic atmosfere na watku zebyscie w koncu przestaly sie klocic o glupoty ale widze ze zostalo do odebrane w zly sposob wiec w takim razie klocie sie dalej o durne sloiczki ( swoja droga tez mala beda zaczynala sloiczkami karmic i wcale sie nie przejmuje tym ze komus innemu one nie pasuja bo kazdy ma prawo to karmienia wlasnego dziecka czym chce i jak chce i nie odbieram slow porady SCHOOLCRAFT czy kogos innego jako atak tylko jako mila i grzeczna porade) ale widze ze ty TANCERKO mozesz popuscic i zaczelo sie od sloiczkow a zaraz sie wszyskie bedziemy klocic
a jesli tak ma byc to ja z zalem bo z zalem sie wycofam chociaz bedzie mi was brakowalo ale skoro nikt nie potafi oderbrac mojej prosby w sposob lagodny to ZEGNAM WAS
BYLO MILO ALE NIE LUBIE NIE KLOCIC
PAPPA
już przestałam się odzywac na ten temat jakbyś nie zauważyła i to chyba nie ja mam tu odpuszczać :P także przeczytaj sobie dokładnie co tu się dzisiaj działo
i po raz 100000 mówię , że ja się nie obrażam
tancerkaGd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-29, 18:46   #936
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

wlasnie czytam z tym przyznam ze po przeczytaniu twojej wypowiedzi mnie ponioslo i nie czytajac do konca nagadalam ci bo sie wkurzylam bo ja chcialam dobrze ale ok KONIEC TEMATU jak malenswto z karmieniami?

asiula bez obrazy ale prosze nie nazywaj nikogo zmija...wiem ze moze ci zie zrobilo przykro ale ja was wszyskie lubie i przykro czytac takie rzeczy

caluje was
Stary 2010-01-29, 19:03   #937
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie czytam z tym przyznam ze po przeczytaniu twojej wypowiedzi mnie ponioslo i nie czytajac do konca nagadalam ci bo sie wkurzylam bo ja chcialam dobrze ale ok KONIEC TEMATU jak malenswto z karmieniami?

asiula bez obrazy ale prosze nie nazywaj nikogo zmija...wiem ze moze ci zie zrobilo przykro ale ja was wszyskie lubie i przykro czytac takie rzeczy

caluje was
To przeczytaj cała dyskusję i dopiero się wkurzaj . Zapewniam Cię, że mnie było bardziej przykro.

Dziewczyny, pisałyście dziś o kąpielach. Ja Julę kąpię nadal w plastikowej wanience, ale jest duża, jeszcze trochę nam z pewnością posłuży. Natomiast Jula jak nie płacze przy kąpieli to płacze potem na przewijaku przy ubieraniu, mam nadzieję, że ploubi w końcu kąpiele, bo teraz jak nie wrzeszczy to zadowolona też nie jest .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-29, 19:04   #938
malgosia27
BAN stały

Czytam,czytam i nie wierzę,że dorosłe kobietki na forum się pokłóciły

Dziewczynki powiedzcie mi czy Wasze maluszki też jedzą w cały świat? Bo moja to raz zjada 930 ml na dobę plus ewentualnie jakiś obiadek/deserek,żeby na drugi dzień zjeść tylko ok 500-600 ml i nic poza tym .I czy lubią Wasze dzieci pić herbatki/soczkibo Maja to za bardzo nie chce.A jak jest z kupkami tzn.jak często robią te Wasze skarbiki?
malgosia27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-29, 19:08   #939
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

ja tez mala kapie w wannience a co jest najlepsze ze mala robi ciapu ciapu przez cala kapiel czyli macha raczkami nozkami i jeszcze tylkiem nauczyla sie podskakiwac

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

malgosia jest to normalne ze dzieci jedza raz mniej raz wiecej maja kazdego dnia inny apetyt my tez przeciaz nie jemy tyle samo dzien w dzien

a co do kupek to moja robi jedna na dzien czasami ale rzadko raz na dwa dni

pozdrawiam was
Stary 2010-01-29, 19:17   #940
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosia27 Pokaż wiadomość

Dziewczynki powiedzcie mi czy Wasze maluszki też jedzą w cały świat? Bo moja to raz zjada 930 ml na dobę plus ewentualnie jakiś obiadek/deserek,żeby na drugi dzień zjeść tylko ok 500-600 ml i nic poza tym .I czy lubią Wasze dzieci pić herbatki/soczkibo Maja to za bardzo nie chce.A jak jest z kupkami tzn.jak często robią te Wasze skarbiki?
Dorosłe kobietki się pokłóciły? Ano, ale się potem pogodziły i doszłyśmy z Tancerką do porozumienia i jest wszystko w najlepszym porządku .

Ja karmię piersią, wiec tu się nie wypowiem o jedzeniu, kupki też są inaczej ale Jula potrafi i nic nie zrobić 10 dni, kiedyś robiła kilka dziennie, tak więc nie ma reguły. Próbowałam dawać Julce herbatkę i wodę ale nie chce nic z butelki... Będzie problem chyba potem przy wprowadzeniu butli, np. soczków czy wody .
Stary 2010-01-29, 19:25   #941
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Ja karmię piersią, wiec tu się nie wypowiem o jedzeniu, kupki też są inaczej ale Jula potrafi i nic nie zrobić 10 dni, kiedyś robiła kilka dziennie, tak więc nie ma reguły. Próbowałam dawać Julce herbatkę i wodę ale nie chce nic z butelki... Będzie problem chyba potem przy wprowadzeniu butli, np. soczków czy wody .
Nie koniecznie tzn. z butla moze byc problem ale nie koniecznie z napojami. Moja mlodsza zalapala picie przez rurke (sa specjalne kubki z rurka dla maluchow, podobno zdrowsze niz niekapki)
10 PŻ

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-29, 19:25   #942
Legionistka23
Zakorzenienie

Cytat:
witamy Nową mamusię Dużego masz już synka
Moja Julkę trzeba budzić na kąpiel bo jak zaśnie po obiedzie o 16 tak śpi i śpi... a kąpiemy ją zazwyczaj o 19:30-45 tak żeby o ok. 20 zjadła kolację A Wy o której kąpiecie synka?
hehe duz duzy jest Filipek w dzien spi moze 3 razy po 15 min.. ok 19 jest juz padniety wiec w tych godzinach wypada kapiel z calym przebieraniem suszeniem jedzeniem usypia sie ok 20

Cytat:
szczerze to ja nigdy nie liczylam ile moj synek zjada przez caly dzien herbatki bardzo lubi ale nie podaje mu czesto, a z kupkami to u nas jest raz dziennie albo 2 razy

Cytat:
Napisane przez Monecitka
[No faktycznie kawal chlopaka moj mial zaledwie 51cm jak sie urodzil i czasem jak zasypial u nas na lozku to widac go nie bylo
a to mi sie caly czas wydawało ze mój Filipek jest taki maluski jak lezal z nami na łozku a teraz ile ma Twoj synek cm?

Nie jestem chamska
po prostu nie lubię być
sztucznie miła...
Legionistka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-29, 19:32   #943
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rzabba Pokaż wiadomość
Nie koniecznie tzn. z butla moze byc problem ale nie koniecznie z napojami. Moja mlodsza zalapala picie przez rurke (sa specjalne kubki z rurka dla maluchow, podobno zdrowsze niz niekapki)
A no są są. Kupowałam starszemu ale jak miał koło 2,5 roku bo on był butelkowy także wcześniej nie było problemu z pojeniem przez butlę. Rzeczywiście spróbuję ten kubek rurkowy do napoi, może szybciej załapie niż butelkę ze smokiem . Niedawno jak była trochę chora i lekarka kazała ją dopajać to za nic nie chciała smoka, wciskałam jej na siłę do buzi strużkami naciskając smoka .

Edytowane przez Asiuuuuula
Czas edycji: 2010-01-29 o 19:35
Stary 2010-01-29, 19:41   #944
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
A no są są. Kupowałam starszemu ale jak miał koło 2,5 roku bo on był butelkowy także wcześniej nie było problemu z pojeniem przez butlę. Rzeczywiście spróbuję ten kubek rurkowy do napoi, może szybciej załapie niż butelkę ze smokiem . Niedawno jak była trochę chora i lekarka kazała ją dopajać to za nic nie chciała smoka, wciskałam jej na siłę do buzi strużkami naciskając smoka .
Ja do pol roku to moze ze dwa razy podalam ciepla wode na kolke i kilka razy sciagniete mleko a potem chciala pic tak jak starsza siostra i tak juz zostalo i szlo jej to duzo sprawniej niz z butli.
Nie moge powiedziec, zebym miala jakies duze problemy z podaniem butelki ale chetne to moje dziecko do butli tez nie bylo a ja nie naciskalam, bo nie chcialam zaburzac ssania.
Moze sprobujesz z jakims innym smoczkiem? Czasami podobno dziala.
10 PŻ
Stary 2010-01-29, 19:47   #945
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Mój mały skończył 4miesiące 28.01, na razie pije tylko mleko modyfikowane. Nie wprowadziłam jeszcze zupek, soczków itp., postanowiłam dopiero po skończeniu 5 miesiąca. Mały jest pod opieką dietetyczki i tak razem ustaliłyśmy. Jada tyle samo praktycznie każdego dnia tzn. 910ml, czyli 6x140ml + 70 tuż przed snem wg stawki mleka które pije, może dobić do 1150ml / dobę, ale na razie tyle nie potrzebuje. Jada o tych samych porach, śpi o tych samych porach w ciągu dnia, nawet kupę robi codziennie o tej samej porze (1 dziennie). Tak jak pisałam nie pije soczków, herbatek, lubi tylko zwykłą wodę bez glukozy.

KateMwale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-29, 19:48   #946
tancerkaGd
Rozeznanie

Cytat:

caluje was
wiem, że chciałaś dobrze, że tak głupio wyszło ale już ok więc nie uciekaj od nas
a z karmieniem.....wczoraj tak się cieszyłam , że tak już dużo je .. a dzisiaj za każdym razem 80ml a o 20.00 max 110ml... ehh mój mały niejadek..
jutro chyba spróbuję jej rano dosypać łyżeczkę kleiku bo jak tak dalej pójdzie to znowu za mało będzie mi przybierać na wadze...

Cytat:

moja zjada właśnie zaledwie 500-550ml dziennie.....

Cytat:
Dorosłe kobietki się pokłóciły? Ano, ale się potem pogodziły i doszłyśmy z Tancerką do porozumienia i jest wszystko w najlepszym porządku .
.
pewnie, że jest wszystko w najlepszym porządku

Cytat:
hehe duz duzy jest Filipek w dzien spi moze 3 razy po 15 min.. ok 19 jest juz padniety wiec w tych godzinach wypada kapiel z calym przebieraniem suszeniem jedzeniem usypia sie ok 20

szczerze to ja nigdy nie liczylam ile moj synek zjada przez caly dzien herbatki bardzo lubi ale nie podaje mu czesto, a z kupkami to u nas jest raz dziennie albo 2 razy

a to mi sie caly czas wydawało ze mój Filipek jest taki maluski jak lezal z nami na łozku a teraz ile ma Twoj synek cm?
to króciutko śpi Twój synek w dzień. Moja jest spiochem....śpi całą noc i w dzień też sporo..
co do kupek to najczęściej robi raz dziennie (butelkowa dziewczyna) czasami co 2 dzień ale to rzadko.
Stary 2010-01-29, 20:04   #947
Legionistka23
Zakorzenienie

Cytat:
to króciutko śpi Twój synek w dzień. Moja jest spiochem....śpi całą noc i w dzień też sporo..
co do kupek to najczęściej robi raz dziennie (butelkowa dziewczyna) czasami co 2 dzień ale to rzadko.
mialam Ci wlasnie pisac ze zazdroszcze tego snu w dzien ale u nas tak juz jest od miesiaca poprostu taka juz uroda mojego dziecia ale mam nadzieje ze mu sie poprzestawia jeszcze wszystko i ze w dzien bedzie dluzej spał.

a to moj Filipek:

Nie jestem chamska
po prostu nie lubię być
sztucznie miła...
Stary 2010-01-29, 20:13   #948
tancerkaGd
Rozeznanie

Legionistka23
Filipek na pewno się kiedyś przestawi i będzie sobie spal w dzień
A wiesz, że my mieliśmy nazwać tak swoje dziecko - gdyby urodził się chłopiec ?
Powiem Ci jeszcze , że Filip jest super! Jak się zmienił - tzn. na każdym zdjęciu jest inny i jakie ma fajne włoski super
Stary 2010-01-29, 20:23   #949
malgosia27
BAN stały

Dzięki za odpowiedziJa się już martwiłam z tym jedzeniem i tymi kupkami,bo Maja potrafi nie robić i 3 dni,a ostatnio pobiła rekord 5
Legionistko23 śliczny ten Twój synuś,w ogóle ładne macie te dzisiusie wszystkie.

Zadroszczę Wam tych swoich kątów i nawet tych kredytów,ja po ślubie jestem 7 lat i przeprowadzałam się już 6 razy i wygląda na to,że zapowiada się znów przeprowadzka-może w końcu i my postaramy się o kredyt i kupimy sobie mieszkanie,żeby mieć święty spokój,bo inaczej kiedyś zwariuję z tymi moimi teściami

Aaa ktoś pytał o chrzest-ja planuję na Wielkanoc,tyle tylko,że jeszce chrzestnego nie mam na oku
malgosia27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-29, 20:30   #950
Legionistka23
Zakorzenienie

Cytat:
Legionistka23
Filipek na pewno się kiedyś przestawi i będzie sobie spal w dzień
A wiesz, że my mieliśmy nazwać tak swoje dziecko - gdyby urodził się chłopiec ?
Powiem Ci jeszcze , że Filip jest super! Jak się zmienił - tzn. na każdym zdjęciu jest inny i jakie ma fajne włoski super
mam taka nadzieje ze sie przestawi i dluzej bedzie spal w dzien dziekuje bardzo, tez zauwazylam ze na kazdym zdjeciu wychodzi inaczej hehe bo Filipek to ładne imie a jak Twoja dziecinka ma na imie? bo narazie zabieram sie do przeczytania tych 30 stron i nie wiem nic narazie o Was

Nie jestem chamska
po prostu nie lubię być
sztucznie miła...
Stary 2010-01-29, 20:50   #951
Monecitka
Raczkowanie

GG do Monecitka

Cytat:

Moj Patryk np dzis zrobil tylko edna kupke (ale pampers ledwo to zniosl) a zdarza mu sie nawet czasem ze 3-4 zrobic w dzien...a w sumie to teraz ciezko mi policzyc ile zjada bo daje mu do co 2 butelki kleik no i juz zupke wcina
Cytat:
Nie wiem ile teraz mierzy bo jeszcze nie mozna niby ze wzgledu na niedojrzale bioderka, ale widzac po ciuchach, to 62 ma na wymiar
A "maly" Filipek jest rozkoszny

Cytat:
Napisane przez KateMwale Pokaż wiadomość
Mój mały skończył 4miesiące 28.01, na razie pije tylko mleko modyfikowane. Nie wprowadziłam jeszcze zupek, soczków itp., postanowiłam dopiero po skończeniu 5 miesiąca. Mały jest pod opieką dietetyczki i tak razem ustaliłyśmy. Jada tyle samo praktycznie każdego dnia tzn. 910ml, czyli 6x140ml + 70 tuż przed snem wg stawki mleka które pije, może dobić do 1150ml / dobę, ale na razie tyle nie potrzebuje. Jada o tych samych porach, śpi o tych samych porach w ciągu dnia, nawet kupę robi codziennie o tej samej porze (1 dziennie). Tak jak pisałam nie pije soczków, herbatek, lubi tylko zwykłą wodę bez glukozy.
Gratulacje skonczenia 4 mies dla Bruna A jak to zrobilas ze tak ladnie masz wszystko zorganizowane z synem? Mi sie to nie udaje i mlody zasypia kiedy chce

A ja dzis wpadlam na genialny pomysl Przestane sie czesac i zaczne chodzic w czepku na glowie Tak mi wylatuja wlosy, ze jeszcze troche i lysa zostane Nigdy nie narzekalam na ch nadmiar, ale teraz to wogole...wlasnie przed chwila wyszlam z wanny i bylo ich pelno jak spuscilam wode A dzis nawet wyciagalam wlosa Patrykowi z buzi bo mial juz go prawie polowe w gardle...koszmar jakis i tyle

Edytowane przez Monecitka
Czas edycji: 2010-01-29 o 20:54
Stary 2010-01-29, 21:02   #952
sylwiatkoo1
Zadomowienie

Legionistka- witaj serdecznie, slicznego masz synusia

Malgosia co do kuper to moj Nikos robi zazwyczaj co 2 dni, ale zdaza mu sie tez i 3 dni nie robic, no a wtedy jak walnie po 3 dniach to wszystko na plecach osrusek maly.

Tancerka mi sie wydaje ze twoja coreczka chce zostac modelka no i juz przygotowuje sie do tej roli i do tego aby nie utyc za duzo

a moj Nikulek to taki rojberek, codziennie sadzam go w bujaczku, nigdy go nie przypinalam, ale od dzisiaj musze zaczac, zebyscie widzialy co on wyprawia, ja go wloze, to podnosi pupke, plecki i obsuwa sie na dol i tak kilka razy tak, ze nozki calkiem zwisaja poza bujaczkiem aparat jeden.
sylwiatkoo1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-29, 21:10   #953
Monecitka
Raczkowanie

GG do Monecitka

Cytat:
Napisane przez sylwiatkoo1 Pokaż wiadomość
a moj Nikulek to taki rojberek, codziennie sadzam go w bujaczku, nigdy go nie przypinalam, ale od dzisiaj musze zaczac, zebyscie widzialy co on wyprawia, ja go wloze, to podnosi pupke, plecki i obsuwa sie na dol i tak kilka razy tak, ze nozki calkiem zwisaja poza bujaczkiem aparat jeden.
Moj maly tez tak jakos od 2 tyg zaczal robic Raz to jak poszlam do kuchni zrobic mu mleko to polozylam go na samym srodku rozlozonego lozka, a jak przyszjam, to byl nie daleko krawedzi...teraz jak mam isc do kuchni to koniec lozka obkladam poduszkami tak w razie wu
Stary 2010-01-29, 21:18   #954
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
mam taka nadzieje ze sie przestawi i dluzej bedzie spal w dzien dziekuje bardzo, tez zauwazylam ze na kazdym zdjeciu wychodzi inaczej hehe bo Filipek to ładne imie a jak Twoja dziecinka ma na imie? bo narazie zabieram sie do przeczytania tych 30 stron i nie wiem nic narazie o Was
Fajowy ten Twój Filipek . Ja też się łudziłam, że mój synek (teraz ma 5 lat) zacznie spać w dzień, ale niestety, spał dokładnie jak mówisz, 3 razy po 15, w porywach do 20 minut . Dopiero jak miał koło 10 m-cy to zaczął robić sobie taką długą drzemkę 2-2,5 godz. w dzień . No ale oby Filipek zaczął jak najszybciej więcej spać.
Bo moja Jula (4 m-ce) to w porównianu do mojego synka to śpioszek. Zasypia koło 21.00-22.00 i śpi do mniej więcej 10.00, oczywiście na jedzenie sie budzi kilka razy (ok. 3-4 razy w tym pierwszy raz koło 2.30 w nocy) ale od razu zasypia, oczy otwiera dopiero właśnie koło 10.00 . Potem koło południa zasypia i potem koło 17.00-18.00 i śpi tak średnio po 2 godziny w dzień. Czasami są jakieś odstępstwa oczywiście ale generalnie jest tak. Ostatnie dni właśnie zauważyłam pewną nazwijmy to regularność, zaczęłam ją kłaść samą do łóżeczka po poście Kashin , włączam karuzelę z pozytywką, daję smoka i pieluche przytuluchę i zasypia sama. Jak sobie przypomnę synka w jej wieku to ona przy nim jak suseł .
Stary 2010-01-29, 21:20   #955
tancerkaGd
Rozeznanie

Cytat:

30 stron to troszkę jest a na dodatek to nie wszystko bo na początku byłyśmy w poczekalni i nasz wątek zwał się 'jesienne mamusie 2009'
Stary 2010-01-29, 21:25   #956
Legionistka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwiatkoo1 Pokaż wiadomość
Legionistka- witaj serdecznie, slicznego masz synusia

witam i dziekuje u mnie jest to samo... tylko ze moj dziec ma taki brzuszek jak sobie poje.. ze tymi paskami nie dam rady go objac zarłok maly..

Cytat:
Napisane przez Monecitka Pokaż wiadomość

Nie wiem ile teraz mierzy bo jeszcze nie mozna niby ze wzgledu na niedojrzale bioderka, ale widzac po ciuchach, to 62 ma na wymiar
A "maly" Filipek jest rozkoszny
Dziekuje
nie mozna? ja nic o tym nie wiem u nas w przychodni przed kazda wizyta mierza i waza Filipka

Nie jestem chamska
po prostu nie lubię być
sztucznie miła...
Stary 2010-01-29, 21:31   #957
Monecitka
Raczkowanie

GG do Monecitka

Legionistka23 no nie mozna ponoc, bo kiedys pytalam w przychodni jak mierzyla mu obwod glowy i klatki, czemy dlugosci nie zmierzy, to powiedziala ze nie mozna a szkoda bo sama jestem ciekawa ile Patryk dokladnie ma wzrostu juz
Stary 2010-01-29, 21:40   #958
Legionistka23
Zakorzenienie

Cytat:
Fajowy ten Twój Filipek . Ja też się łudziłam, że mój synek (teraz ma 5 lat) zacznie spać w dzień, ale niestety, spał dokładnie jak mówisz, 3 razy po 15, w porywach do 20 minut . Dopiero jak miał koło 10 m-cy to zaczął robić sobie taką długą drzemkę 2-2,5 godz. w dzień . No ale oby Filipek zaczął jak najszybciej więcej spać.
Bo moja Jula (4 m-ce) to w porównianu do mojego synka to śpioszek. Zasypia koło 21.00-22.00 i śpi do mniej więcej 10.00, oczywiście na jedzenie sie budzi kilka razy (ok. 3-4 razy w tym pierwszy raz koło 2.30 w nocy) ale od razu zasypia, oczy otwiera dopiero właśnie koło 10.00 . Potem koło południa zasypia i potem koło 17.00-18.00 i śpi tak średnio po 2 godziny w dzień. Czasami są jakieś odstępstwa oczywiście ale generalnie jest tak. Ostatnie dni właśnie zauważyłam pewną nazwijmy to regularność, zaczęłam ją kłaść samą do łóżeczka po poście Kashin , włączam karuzelę z pozytywką, daję smoka i pieluche przytuluchę i zasypia sama. Jak sobie przypomnę synka w jej wieku to ona przy nim jak suseł .
dziekuje kurde zazdrosc mnie zzera jak czytam jak Wasze dzieciaczki tyle spia ja jutro musze sobie porozmawiac z moim synkiem moze mu jakos przetlumacze zeby spał dłuzej w dzien moze zrozumiem ze mamusia zmeczona..ma tak mało czasu dla siebie na litosc go wezme
a co do usypiania samodzielnie to ja mam problem..Filip usypiałby sie tylko przy cycku..jak kłade go w dzien do łozeczka to tak płacze ze sie ksztusi zaczyna kaszlec.. eh cyrki takie odprawia..ze nie mam serca.. i zawsze go wyciagam a wiem ze tak sie nie powinno robic..bo w nocy usypia przy butelce wiec nie mam problemu..

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
30 stron to troszkę jest a na dodatek to nie wszystko bo na początku byłyśmy w poczekalni i nasz wątek zwał się 'jesienne mamusie 2009'
to nie było pocieszajace ale mysle ze 30 stron wystarczy i ze jakos z czasem sie tu zadomowie i poznam wszystkie mamusie blizej

Cytat:
Legionistka23 no nie mozna ponoc, bo kiedys pytalam w przychodni jak mierzyla mu obwod glowy i klatki, czemy dlugosci nie zmierzy, to powiedziala ze nie mozna a szkoda bo sama jestem ciekawa ile Patryk dokladnie ma wzrostu juz
to w takim razie ja juz nic nie wiem

Nie jestem chamska
po prostu nie lubię być
sztucznie miła...
Stary 2010-01-29, 21:53   #959
tancerkaGd
Rozeznanie

Cytat:
my byliśmy 2 razy na szczepieniu = dwie wizyty z warzeniem i spytałam się czy zmierzą również, to pani powiedziała, że dopiero na kolejnej wizycie...Julka będzie miała wtedy ponad 4 miesiące..
Stary 2010-01-29, 22:12   #960
eloteteie
Zadomowienie

Skomentuję jednym słowem, bo chyba wystarczy: ŻENADA!
Asiuuuuula - akurat nie tyczy się to Twoich wypowiedzi, podziwiam Twój spokój.

[Depresja to stan wymagający pomocy psychiatry. Człowiek leży tygodniami w łóżku, gapi się w sufit, ryczy i jest mu wszystko jedno - nie sądzę Schoolcraft, abyś przechodziła depresję - baby blues może i tak, ale gdybyś miała depresję to nie zajmowałabyś się dwójką dzieci i domem, a z tego co wiem to właśnie robiłaś przez ostatnie miesiące].

I to by było na tyle.
eloteteie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości