![]() |
#931 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesienne Cudaczki Niemowlaczki 2009
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, jak cos, to szukajcie mnie na priv ![]() Pozdrawiam ![]() P.S. Asiuuuuula, tak znowu sie zegnam ![]() ![]() Ale tym razem nie z powodu depresji (na szczescie udalo mi sie z tego paskudnego stanu wyjsc) - poprostu nie mam ochoty ogladac Ciebie i Twojej kolezanki tancerki ![]()
![]() |
![]() |
#932 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zazdroszcze wieczoru z tz, bomoj jeszcze na nock dzis idzie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja nie dawno wrocilam z piekarni, bo przez ta chorobe Patryka od pon nigdzie ni bylam na dworze i chcialam sie przewietrzyc, schodze na dol patrze na wozek i malo co by mnie szlag jasny nie trafil!!! Jacys nowi sasiedzi sie wprowadzaja i robia remont w mieszkaniu i na korytarzu jest mnustwo kurzu...a wiekszosc w naszym wozku!!! ![]() ![]() ![]() Mogli by chociaz powiedziec zebym go abrala na czas ich remintu, albo wczesniej bym sobie go nakryla...przeciez teraz dziecka do niego nie wsadze ![]()
http://s2.pierwszezabki.pl/025/0253689c0.png?1231 Edytowane przez Monecitka Czas edycji: 2010-01-29 o 18:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
Rzabbocop
|
Prosze o zakonczenie osbistych wycieczek bo skonczy sie na wiecej niz jednym punkcie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
BAN stały
|
wiesz co TANCERKA jesli cie obrazilam to przepraszam ale chcialam rozluznic atmosfere na watku zebyscie w koncu przestaly sie klocic o glupoty ale widze ze zostalo do odebrane w zly sposob wiec w takim razie klocie sie dalej o durne sloiczki ( swoja droga tez mala beda zaczynala sloiczkami karmic i wcale sie nie przejmuje tym ze komus innemu one nie pasuja bo kazdy ma prawo to karmienia wlasnego dziecka czym chce i jak chce i nie odbieram slow porady SCHOOLCRAFT czy kogos innego jako atak tylko jako mila i grzeczna porade) ale widze ze ty TANCERKO mozesz popuscic i zaczelo sie od sloiczkow a zaraz sie wszyskie bedziemy klocic
a jesli tak ma byc to ja z zalem bo z zalem sie wycofam chociaz bedzie mi was brakowalo ale skoro nikt nie potafi oderbrac mojej prosby w sposob lagodny to ZEGNAM WAS BYLO MILO ALE NIE LUBIE NIE KLOCIC PAPPA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i po raz 100000 mówię , że ja się nie obrażam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
BAN stały
|
wlasnie czytam z tym przyznam ze po przeczytaniu twojej wypowiedzi mnie ponioslo i nie czytajac do konca nagadalam ci bo sie wkurzylam bo ja chcialam dobrze ale ok KONIEC TEMATU jak malenswto z karmieniami?
asiula bez obrazy ale prosze nie nazywaj nikogo zmija...wiem ze moze ci zie zrobilo przykro ale ja was wszyskie lubie i przykro czytac takie rzeczy caluje was |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, pisałyście dziś o kąpielach. Ja Julę kąpię nadal w plastikowej wanience, ale jest duża, jeszcze trochę nam z pewnością posłuży. Natomiast Jula jak nie płacze przy kąpieli to płacze potem na przewijaku przy ubieraniu, mam nadzieję, że ploubi w końcu kąpiele, bo teraz jak nie wrzeszczy to zadowolona też nie jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#938 |
BAN stały
|
Czytam,czytam i nie wierzę
![]() ![]() Dziewczynki powiedzcie mi czy Wasze maluszki też jedzą w cały świat? Bo moja to raz zjada 930 ml na dobę plus ewentualnie jakiś obiadek/deserek,żeby na drugi dzień zjeść tylko ok 500-600 ml i nic poza tym ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
BAN stały
|
ja tez mala kapie w wannience a co jest najlepsze ze mala robi ciapu ciapu przez cala kapiel czyli macha raczkami nozkami i jeszcze tylkiem nauczyla sie podskakiwac
![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- malgosia jest to normalne ze dzieci jedza raz mniej raz wiecej maja kazdego dnia inny apetyt my tez przeciaz nie jemy tyle samo dzien w dzien a co do kupek to moja robi jedna na dzien czasami ale rzadko raz na dwa dni pozdrawiam was |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja karmię piersią, wiec tu się nie wypowiem o jedzeniu, kupki też są inaczej ale Jula potrafi i nic nie zrobić 10 dni, kiedyś robiła kilka dziennie, tak więc nie ma reguły. Próbowałam dawać Julce herbatkę i wodę ale nie chce nic z butelki... Będzie problem chyba potem przy wprowadzeniu butli, np. soczków czy wody ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#942 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Asiuuuuula Czas edycji: 2010-01-29 o 19:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() Nie moge powiedziec, zebym miala jakies duze problemy z podaniem butelki ale chetne to moje dziecko do butli tez nie bylo ![]() Moze sprobujesz z jakims innym smoczkiem? Czasami podobno dziala. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
Raczkowanie
|
Mój mały skończył 4miesiące 28.01, na razie pije tylko mleko modyfikowane. Nie wprowadziłam jeszcze zupek, soczków itp., postanowiłam dopiero po skończeniu 5 miesiąca. Mały jest pod opieką dietetyczki i tak razem ustaliłyśmy. Jada tyle samo praktycznie każdego dnia tzn. 910ml, czyli 6x140ml + 70 tuż przed snem wg stawki mleka które pije, może dobić do 1150ml / dobę, ale na razie tyle nie potrzebuje. Jada o tych samych porach, śpi o tych samych porach w ciągu dnia, nawet kupę robi codziennie o tej samej porze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a z karmieniem.....wczoraj tak się cieszyłam , że tak już dużo je .. a dzisiaj za każdym razem 80ml a o 20.00 max 110ml... ehh mój mały niejadek.. jutro chyba spróbuję jej rano dosypać łyżeczkę kleiku bo jak tak dalej pójdzie to znowu za mało będzie mi przybierać na wadze... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co do kupek to najczęściej robi raz dziennie (butelkowa dziewczyna) czasami co 2 dzień ale to rzadko. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a to moj Filipek:
![]() |
![]() |
#948 |
Rozeznanie
|
Legionistka23
Filipek na pewno się kiedyś przestawi i będzie sobie spal w dzień ![]() A wiesz, że my mieliśmy nazwać tak swoje dziecko - gdyby urodził się chłopiec ? ![]() Powiem Ci jeszcze , że Filip jest super! Jak się zmienił - tzn. na każdym zdjęciu jest inny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 |
BAN stały
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() ![]() Legionistko23 śliczny ten Twój synuś,w ogóle ładne macie te dzisiusie wszystkie. Zadroszczę Wam tych swoich kątów i nawet tych kredytów,ja po ślubie jestem 7 lat i przeprowadzałam się już 6 razy ![]() ![]() ![]() ![]() Aaa ktoś pytał o chrzest-ja planuję na Wielkanoc,tyle tylko,że jeszce chrzestnego nie mam na oku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#951 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A "maly" Filipek jest rozkoszny ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja dzis wpadlam na genialny pomysl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://s2.pierwszezabki.pl/025/0253689c0.png?1231 Edytowane przez Monecitka Czas edycji: 2010-01-29 o 20:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 |
Zadomowienie
|
Legionistka- witaj serdecznie, slicznego masz synusia
![]() Malgosia co do kuper to moj Nikos robi zazwyczaj co 2 dni, ale zdaza mu sie tez i 3 dni nie robic, no a wtedy jak walnie po 3 dniach to wszystko na plecach ![]() Tancerka mi sie wydaje ze twoja coreczka chce zostac modelka no i juz przygotowuje sie do tej roli i do tego aby nie utyc za duzo ![]() a moj Nikulek to taki rojberek, codziennie sadzam go w bujaczku, nigdy go nie przypinalam, ale od dzisiaj musze zaczac, zebyscie widzialy co on wyprawia, ja go wloze, to podnosi pupke, plecki i obsuwa sie na dol i tak kilka razy tak, ze nozki calkiem zwisaja poza bujaczkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bo moja Jula (4 m-ce) to w porównianu do mojego synka to śpioszek. Zasypia koło 21.00-22.00 i śpi do mniej więcej 10.00, oczywiście na jedzenie sie budzi kilka razy (ok. 3-4 razy w tym pierwszy raz koło 2.30 w nocy) ale od razu zasypia, oczy otwiera dopiero właśnie koło 10.00 ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
30 stron to troszkę jest ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nie mozna? ja nic o tym nie wiem u nas w przychodni przed kazda wizyta mierza i waza Filipka ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#957 |
Raczkowanie
|
Legionistka23 no nie mozna ponoc, bo kiedys pytalam w przychodni jak mierzyla mu obwod glowy i klatki, czemy dlugosci nie zmierzy, to powiedziala ze nie mozna a szkoda bo sama jestem ciekawa ile Patryk dokladnie ma wzrostu juz
![]()
![]() |
#958 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a co do usypiania samodzielnie to ja mam problem..Filip usypiałby sie tylko przy cycku..jak kłade go w dzien do łozeczka to tak płacze ze sie ksztusi zaczyna kaszlec.. eh cyrki takie odprawia..ze nie mam serca.. i zawsze go wyciagam a wiem ze tak sie nie powinno robic..bo w nocy usypia przy butelce wiec nie mam problemu.. ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#959 |
Rozeznanie
|
my byliśmy 2 razy na szczepieniu = dwie wizyty z warzeniem i spytałam się czy zmierzą również, to pani powiedziała, że dopiero na kolejnej wizycie...Julka będzie miała wtedy ponad 4 miesiące..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Zadomowienie
|
Skomentuję jednym słowem, bo chyba wystarczy: ŻENADA!
Asiuuuuula - akurat nie tyczy się to Twoich wypowiedzi, podziwiam Twój spokój. [Depresja to stan wymagający pomocy psychiatry. Człowiek leży tygodniami w łóżku, gapi się w sufit, ryczy i jest mu wszystko jedno - nie sądzę Schoolcraft, abyś przechodziła depresję - baby blues może i tak, ale gdybyś miała depresję to nie zajmowałabyś się dwójką dzieci i domem, a z tego co wiem to właśnie robiłaś przez ostatnie miesiące]. I to by było na tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.