Sklepy internetowe-wady i zalety (podziel się opinią) cz.II - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-25, 14:39   #931
nagaLy
Zakorzenienie

Dot.: Sklepy internetowe-wady i zalety (podziel się opinią) cz.II

Cytat:
Napisane przez Dorota_ta Pokaż wiadomość
Tym bardziej, że cierpliwość do reklamacji mam dość obniżoną ;-)
Cytat:
Po dłuższym namyśle, drogą eliminacji, zdecydowałam się na Qnszt.pl
Zarzucałyście im tylko eee... nieporywające gratisy
Cytat:
przeczytałam CAŁOŚĆ tego wątku.
wzrok mam dzięki Bogu ok
Napisz mi jak to możliwe, że tyle stron z tyloma głosami odnośnie przesyłania przez qnszt bubli i niechęci do uwzględniania reklamacji, często o walce by reklamacja została uznana (!), o braku profesjonalizmu ze stron qnsztu - nazywasz "tylko brakiem gratisów"? Miej do nas odrobinę szacunku i nie rób proszę z nas kretynek.
Cała reszta posta o cenach i innych tak śmierdzi nieumiejętną reklamą i cukrem, że nawet laik nie miałby żadnych wątpliwości co do tego,że wynajęli mało przeszkoloną osobę do reklamowania swojego sklepu. Ale tu nie ma się co dziwić, nie pierwszy raz qnszt pokazuje, że idzie na ilość a nie na jakość.

nagaLy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-25, 14:41   #932
mezaga
Zakorzenienie

No i mój post przeszedł bez echa
Naprawdę nikt nie robił tam zakupów?
Stary 2011-01-25, 14:45   #933
nagaLy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
No i mój post przeszedł bez echa
Naprawdę nikt nie robił tam zakupów?
Pytanie zadałaś niewiele dalej jak godzinę temu, cierpliwości Widocznie żadna z kilku zaglądających (w tym ja) nie robiła tam zakupów

Stary 2011-01-25, 14:48   #934
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nagaLy Pokaż wiadomość
Pytanie zadałaś niewiele dalej jak godzinę temu, cierpliwości Widocznie żadna z kilku zaglądających (w tym ja) nie robiła tam zakupów
Wiem, wiem, tylko taka burzliwa dyskusja się zaczęła, że boję, że że nikt na ten mój krótki post nie zwróci nawet uwagi
Stary 2011-01-25, 14:58   #935
Dorota_ta
Przyczajenie

W zasadzie nie musiałabym niczego tłumaczyć, bo chyba nie przesłuchanie, prawda?
Ale proszsz, choć Twoją pierwszą wypowiedź do mnie trudno nazwać nawet umiarkowanie miłą.

W trakcie czytania tego wątku kopiowałam sobie adresy sklepów i co bardziej charakterystyczne opinie. W rankingu wygrywa oczywiście Bukowiec, ale jak się zorientowałam, jest to sklep założony przez tutejsza bywalczynię (wtedy, jak juz rozumiem, można o nim pisać dobrze ;-P nie, nie czepiam się, a nawet wierzę w te pochwały, ale widziałam z notek, że tam się szybko kończy oferta, a poza tym nie mają wszystkiego tego, czego akurat szukałam).

Dzięki temu wiem na przykład o pani, która świetnie radziła sobie na Allegro, ale była mocno niewiarygodna poza nim (brak kontaktu i towaru, jakieś naciągane, bo zbyt często powtarzające się historie ze szpitalem).

Qnszt wybrałam - tak, powtórzę to - po weryfikacji opinii z różnych miejsc w necie. Napisałam tylko, że jestem zadowolona z ich oferty i obsługi. Nie znaczy to, że nie zmienię zdania, jeśli będe miała ku temu powód albo nie zachwycę się jakąs inną ofertą.

Uznałam tylko, że jeśli ktoś szuka sprawdzonego sklepu, to może sobie oszczędzić paru godzin, które ja poświęciłam na czesanie neta i skorzystać z mojego doświadczenia. To przecież tylko wpis, jeden z paru setek tutaj, każdy ma wolną wolę i może sobie wybrać inny sklep. Nie spotkałam się z ŻADNYM, który nie miałby jakiejś negatywnej opinii, ale to chyba normalne?

Nie spodziewałabym się, że moja opinia może wywołać taką burzę (w szklance wody ;-P) Jeśli macie inne doświadczenia, to po prostu napiszcie, ale nie negujcie proszę opinii innych użytkowników nie obrażajcie tylko dlatego, że w poście używają nazwy firmy. Sklepy internetowe-wady i zalety (podziel się opinią). No to się podzieliłam i mam za swoje....
Dorota_ta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-25, 15:42   #936
franio
Zadomowienie

ja też mam wrażenie, że ktoś robi ze mnie debila...
Stary 2011-01-25, 17:20   #937
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Robię biżu tak samo długo jak jestem na wizażu, czyli jakieś 3 lata...
Zaglądam na ten wątek regularnie i jeszcze ani raz od trzech lat nikt nie polecił tego sklepu... Aż do teraz...
Stary 2011-01-25, 18:29   #938
Dorota_ta
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Robię biżu tak samo długo jak jestem na wizażu, czyli jakieś 3 lata...
Zaglądam na ten wątek regularnie i jeszcze ani raz od trzech lat nikt nie polecił tego sklepu... Aż do teraz...
napisałabym: no to jestem pierwsza.
ale to nieprawda.
pokopałam w swoich notatkach (niestety, część już pokasowałam) i proszę, oto cytaty z TEGO forum:

Qnszt - duży pozytyw ( tylko zdziwił mnie gratis/ koszmarek [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/DiH/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG]koraliki chyba ceramiczne)

z Qnsztu- przesyłka szybka, miła obsługa, łatwy kontakt. Nawet gratis- tylko nijak nie przypadł mi do gustu

Qnszt - mój pierwszy sklep w którym kupiłam półfabrykanty [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/DiH/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG]Nigdy się nie zawiodłam. Swarki pakowane szczelnie, szkło dmuchane również bardzo dobrze zabezpieczone folią bąbelkową dodatkowo, a srebro zapakowane w osobny woreczek foliowy, a w nim jeszcze każdy element dodatkowo osobno. Tak jakby wszystko miało być w jednym miejscu [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/DiH/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image002.gif[/IMG]Co do gratisów, fakt, że zawsze były tandetne, ale nigdy nie lądowały do śmieci[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/DiH/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image002.gif[/IMG] Nie lubię niczego wyrzucać, poza tym zawsze gdzieś je wcisnęłam. Ale ostatnio mnie zdziwili bo gratisie miałam krople lampworki, w kolorze którego nie mają na stanie, hę?

wybaczcie proste przeklejenie z Worda bez nicków i dat, ale pojęcia nie miałam, że będę się musiała tłumaczyć na forum ;-PP

zapamiętałam te nieszczęsne gratisy, bo to się powtarzało.
i że ktoś długo czekał na rozpatrzenie reklamacji też pamiętam, ale ja nie miałam takiego przypadku,

i bardzo przepraszam, że przesyłka dotarła na czas, i z zawartością taka jak chciałam. czekam na następną, to może - ku zadowoleniu stałych forumek - zaliczą jakąś wpadkę i będę się mogła tu zrehabilitować

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

sorki, w cytatach emoty się rozlały...
Stary 2011-01-25, 19:45   #939
Cytrusska
Raczkowanie

Przepraszam, że nic do toczących się pogaduch nie napiszę..
To poprostu szczyt chamstwa, przekonywania za wszelką cenę, że sklep jest supper, i nie ma żadnych wad..

Dobra, pytam się Was - Gdzie byście nachetniej (na jakiej stroonie internetowej) zrobiły zakupy koralików, posrebrzanych elementów, szpilek itp. ??
Bo zastanawiałam się nad Pasartem, ale podobno posrebrzane rzeczy mają
do kitu ??
Który sklep byście mi poleciły na wsumie pierwsze takie małe zakupiki akcesorii potrzebnych mi ??
Chciałabym, żeby ta strona, którą mi polecicie była dosyć tania.. I przede wszystkim, że Wy tam kupując byłyście zadowolone..

Przepraszam, że tak trochę napisałam nie po ludzku, ale myślę, że każdy się domyśli o co chodzi, poprostu nie ma już na nic siły (nawet na pisanie :P), jestem taka wykończona..
Stary 2011-01-25, 21:58   #940
wilczex
Zadomowienie

Boże, wszędzie ostatnio jakieś dymy.....

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-25, 22:00   #941
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez Cytrusska Pokaż wiadomość
Przepraszam, że nic do toczących się pogaduch nie napiszę..
To poprostu szczyt chamstwa, przekonywania za wszelką cenę, że sklep jest supper, i nie ma żadnych wad..

Dobra, pytam się Was - Gdzie byście nachetniej (na jakiej stroonie internetowej) zrobiły zakupy koralików, posrebrzanych elementów, szpilek itp. ??
do kitu ??
Który sklep byście mi poleciły na wsumie pierwsze takie małe zakupiki akcesorii potrzebnych mi ??
Chciałabym, żeby ta strona, którą mi polecicie była dosyć tania.. I przede wszystkim, że Wy tam kupując byłyście zadowolone..

Przepraszam, że tak trochę napisałam nie po ludzku, ale myślę, że każdy się domyśli o co chodzi, poprostu nie ma już na nic siły (nawet na pisanie :P), jestem taka wykończona..
Ja takie pierwsze tańsze zakupy robiłam w Świecie Koralików http://www.swiatkoralikow2.pl/
Stary 2011-01-26, 07:57   #942
Magnlija
Raczkowanie

Co do qnsztu to ja myślę, że nie muszą robić sobie reklamy ponieważ są bardzo dużą i prężną firmą (sprzedają także za granicę, są dosyć znani nie tylko u nas.) Ja kupowałam u nich jak zaczynałam przygodę z bizu (z tego co mi wiadomo wiele świeżynek tam zaczyna zakupy), obecnie jak dla mnie sklep jest za drogi, mały wybór itd. Z gratisów fakt, zawsze dostawałam jakieś tandetne plastiki, choć raz zdarzyło im się wysłać duże kulki z kamieni Zawsze to jednak jakiś gratis niż brak gratisu (np. w swieciekoralikow.) Co do reklamacji to ja osobiście miałam u nich na kilka początkowych zakupów 4 reklamacje i to pod rząd... Uznali mi każdą (nie wiem, może dlatego, że tak po nich pojechałam wtedy nie przebierając w argumentacji ) Odpisali wówczas, że zawsze starają się rozpatrywać reklamacje na korzyść klienta - stwierdziłam więc, że sklep jest OK ponieważ wpadki zdarzają się najlepszym i nie w tym jest problem, a w sposobie radzenia sobie z tym (czy i jak - wielu sprzedawców ma z tym ewidentny problem - przyznać się do swojej winy .)

Generalnie ja jestem za zdaniem większości na tym forum względem qnsztu (tzn. nie mam złych doświadczeń z nimi) - w qnszcie kupują przeważnie świeżynki zaczynające swoją przygodę z bizu lub dzióbiące coś tylko dla siebie, raz na jakiś czas. Jeżeli ktoś robi bizu na większą skalę, na sprzedaż to qnsztu również nie polecam (mały wybór, jakość... też średnia - w przypadku posrebrzaków, a przede wszystkim drogo.) Tyle z mojej strony co do qnsztu A swiatakoralikow, kalaitu i avangarty nadal podtrzymuję - nie polecam nikomu.

Edytowane przez Magnlija
Czas edycji: 2011-01-26 o 08:05
Magnlija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-26, 09:51   #943
zuwiolka
Rozeznanie

Cytat:
(...) W rankingu wygrywa oczywiście Bukowiec, ale jak się zorientowałam, jest to sklep założony przez tutejsza bywalczynię (wtedy, jak juz rozumiem, można o nim pisać dobrze ;-P nie, nie czepiam się, a nawet wierzę w te pochwały, ale widziałam z notek, że tam się szybko kończy oferta, a poza tym nie mają wszystkiego tego, czego akurat szukałam).
Pani Doroto, rozumiem, że może dziwić to że akurat Bukowiec jest tak dobrze postrzeganym sklepem, ale zapewniam Panią, że aby stworzyć sklep, który cieszy się dobrą opinią nie wystarczy "być bywalczynią" forum. To nie jest recepta na zadowolenia Klienta, potrzeba dużo więcej starań. Tym bardziej, że ja już od długiego czasu nie mam niestety możliwości aktywnego uczestniczenia w forumowym życiu i pewnie wiele osób które teraz są tu aktywne, nawet nie wiedzą o tym, że kiedyś stale tu bywałam, sama robiąc biżuterię. (btw tęsknię za tymi czasami).
Stary 2011-01-26, 14:14   #944
Yori
Rozeznanie

GG do Yori

Cytat:
[...] wychodzę z założenia, ze jak duży, od dawna działający sklep daje takie info na stronie, to ściemniając, strzelałby sobie w stopę. zwłaszcza w necie, gdzie trudno ukryć kiepskie opinie.
Muszą mieć bardzo dziurawe te stopy.
Nie mam zamiaru wieszać psów na Qnszcie, sklep jest dość przyzwoity, ale dziwię się zachwytom nad nim. Wystawiają na stronie wyłącznie pochlebne opinie, nigdy nie widziałam by opublikowali jedna z moich, w której na coś się skarżyłam.
Przestałam u nich kupować w momencie kiedy w odpowiedzi na wysłane przeze mnie zdjęcia zawieszki, w której były nieprzebite dziurki poradzili mi zrobić je sobie cyrklem.

Mój wątek
Yori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-26, 14:40   #945
KTOS151
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zuwiolka Pokaż wiadomość
Pani Doroto, rozumiem, że może dziwić to że akurat Bukowiec jest tak dobrze postrzeganym sklepem, ale zapewniam Panią, że aby stworzyć sklep, który cieszy się dobrą opinią nie wystarczy "być bywalczynią" forum. To nie jest recepta na zadowolenia Klienta, potrzeba dużo więcej starań. Tym bardziej, że ja już od długiego czasu nie mam niestety możliwości aktywnego uczestniczenia w forumowym życiu i pewnie wiele osób które teraz są tu aktywne, nawet nie wiedzą o tym, że kiedyś stale tu bywałam, sama robiąc biżuterię. (btw tęsknię za tymi czasami).
Rzadko się odzywam ale tutaj muszę wziąć Panią Wiolę w obronę - Bukowiec jeśli jest faworyzowany to tylko ze względu na to że ma towar bardzo dobrej jakości i wielokrotnie można tam znaleźć rzeczy, których nigdzie indziej nie widać.
A Qnszt? - ja zaczynałam swoją przygodę od zakupów w Świecie Koralików i Qnsztu teraz wiem że Qnszt jest jednym z droższych sklepów a co do reklamacji - nie mialam takowych więc się nie wypowiem
KTOS151 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-26, 14:50   #946
franio
Zadomowienie

dla mnie qnszt i bukowiec to zupełnie inna liga jest. i chyba dla innych klientów nastawiona. Bukowiec swoich rozpieszcza i systematycznie buduje swoją markę. Qnszt jest nastawiony raczej na masówkę, pewnie wychodzą z założenia że jak nie ten klient to inny..
Oczywiście wierze, że i qnszt ma jakichś zadowolonych klientów, ale opinia Dorota_ta no jakos tak reklamą zalatywała po prostu. poprzez swój styl.

Dorota, może załóż swój wątek, pokaż swoją biżuterię (serio mówię )wypowiedz się w innych tematach,
wtedy nawet jak coś reklamujesz będzie to bardziej wiarygodne
Stary 2011-01-26, 16:07   #947
Dorota_ta
Przyczajenie

wreszcie jakieś ludzkie głosy ;-)

napisałam tylko, że mam dobre doświadczenie z Qnsztem i tego się nie wyprę ;-P
jeśli macie inne, to sensowniej jest o tym napisać, niż potępiać w czambuł wszystkie pozytywne posty. przecież po to tu się wchodzi, żeby wymieniać się opiniami, prawda?

że Bukowiec jest fajny i to zasłużenie, to już wiem. napisałam, że się nie czepiam, to był tylko trochę złośliwy przytyk do odbierania mi prawa do opinii. Pani Violu, proszę wybaczyć ;-)

Qnszt sobie poradzi i beze mnie, a ja chwilowo się nim cieszę. Robienie biżu to dla mnie zabawa, więc nie kupuję hurtowych ilości i dopiero zbieram doświadczenia.

Dzięki, Franio, za zaproszenie do galerii - ale ja już tam byłam i wiem, że moje "dzieła" muszą jeszcze trochę poczekać, zanim będą godne upublicznienia ;-)

pozdrawiam wszystkie życzliwe, które nie witają nowicjuszy krzykiem ;-)
Stary 2011-01-26, 17:19   #948
maly_karaluszek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cytrusska Pokaż wiadomość
do kitu ??

Ze sklepów internetowych robiłam zakupy w: onyks.eu, Royal Stone i Świecie Pasji. Wybór co prawda ograniczyłam sobie do sklepów z Warszawy, ale na żaden z nich nie narzekam, a Onyks chyba ogólnie ma konkurencyjne ceny.
Nie wiem dokładnie jakie akcesorie są Ci potrzebne, ale kupowałam przede wszystkim właśnie mało "szlachetne" rzeczy - szkło, elementy metalowe. Chociaż w niewielkich ilościach też srebro i kamienie i było również ok.

Gratisów nie dostałam w żadnym z nich, ale i zakupy były na niewielkie sumy; jedynie w Onyksie (gdzie kupuję najwięcej ze względu na ceny i asortyment) zazwyczaj dostawałam jakichś rzeczy trochę więcej (np ok. 30g koralików przy zamówionych 20g, 11 karabińczyków w paczce zamiast 10, sznury miały troszkę więcej sztuk niż jest podane w opisie na stronie itp). Czasem zdarzają się wadliwe egzemplarze (szpilki z dwoma łepkami, nieforemne kryształki) - ale tylko w artykułach kupowanych "masowo", nie trafił mi się nigdy bubel przy kupowaniu na sztuki/pary; "braki" rekompensuje zawsze (i to z nawiązką) większa ilość niektórych elementów. Wszystko popakowane w osobne torebki strunowe i opisane. Dodatkowym "gratisem" jest jakiś system punktowy - lojalnościowy, ale nie wiem dokładnie jak działa.

W RS zakupy robiłam niewielkie bo niestety rzeczy na których mi najbardziej zależy zawsze akurat nie ma:/ i odkładam te zakupy, odkładam... Przypadły mi do gustu kamienie kupowane na sztuki - ładnie dobrano mi je w pary mimo że nie prosiłam specjalnie o to (większości nie kupowałam akurat na kolczyki). Jednej rzeczy omyłkowo mi nie zapakowano do koperty z zamówieniem, ale bez problemu uznano reklamację, mimo że zauważyłam błąd już po wyjściu ze sklepu. Zaletą dla mnie akurat (przy odbiorze osobistym) jest możliwość dokupienia na miejscu rzeczy niedostępnych na stronce.

W ŚP jest mało rzeczy do biżu, kupuję tam raczej artykuły do decoupage itp, a nieliczne biżuteryjne drobiazgi przy okazji, chociaż ostatnio dodali parę nowości w tym temacie, więc nie będę się rozpisywać, bo na typowo biżuteryjne zamówienie mają nieszczególny asortyment. Fajne dla osób, które bawią się różnymi technikami.

Jedyne co właściwie mogę Ci doradzić, to nie kupuj rzeczy posrebrzanych, a metalowe w kolorze srebrnym lub stalowe (ewentualnie np miedziane itp). Wg mnie posrebrzaki wszędzie mają niską jakość, bo po prostu złazi z nich prędzej czy później warstewka srebra, farbki czy czegokolwiek. Moim zdaniem nie warto w ogóle w nie inwestować, mimo że to niby szlachetniejsze bo ma jakieś tam mikrogramy srebra Jedyne posrebrzane co używam to drut, ale tylko dlatego że nie mam w tej chwili zamiennika. Pozostałe elementy używam albo srebrne (głównie te dotykające do skóry np bigle ale nie tylko; no ale wiadomo, to już większa inwestycja...) albo właśnie metalowe w kolorze srebrnym, nic z nich nie złazi, nie ciemnieje, można normalnie je czyścić itd.
maly_karaluszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-26, 18:34   #949
Cytrusska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maly_karaluszek Pokaż wiadomość
Ze sklepów internetowych robiłam zakupy w: onyks.eu, Royal Stone i Świecie Pasji. Wybór co prawda ograniczyłam sobie do sklepów z Warszawy, ale na żaden z nich nie narzekam, a Onyks chyba ogólnie ma konkurencyjne ceny.
Nie wiem dokładnie jakie akcesorie są Ci potrzebne, ale kupowałam przede wszystkim właśnie mało "szlachetne" rzeczy - szkło, elementy metalowe. Chociaż w niewielkich ilościach też srebro i kamienie i było również ok.

Gratisów nie dostałam w żadnym z nich, ale i zakupy były na niewielkie sumy; jedynie w Onyksie (gdzie kupuję najwięcej ze względu na ceny i asortyment) zazwyczaj dostawałam jakichś rzeczy trochę więcej (np ok. 30g koralików przy zamówionych 20g, 11 karabińczyków w paczce zamiast 10, sznury miały troszkę więcej sztuk niż jest podane w opisie na stronie itp). Czasem zdarzają się wadliwe egzemplarze (szpilki z dwoma łepkami, nieforemne kryształki) - ale tylko w artykułach kupowanych "masowo", nie trafił mi się nigdy bubel przy kupowaniu na sztuki/pary; "braki" rekompensuje zawsze (i to z nawiązką) większa ilość niektórych elementów. Wszystko popakowane w osobne torebki strunowe i opisane. Dodatkowym "gratisem" jest jakiś system punktowy - lojalnościowy, ale nie wiem dokładnie jak działa.

W RS zakupy robiłam niewielkie bo niestety rzeczy na których mi najbardziej zależy zawsze akurat nie ma:/ i odkładam te zakupy, odkładam... Przypadły mi do gustu kamienie kupowane na sztuki - ładnie dobrano mi je w pary mimo że nie prosiłam specjalnie o to (większości nie kupowałam akurat na kolczyki). Jednej rzeczy omyłkowo mi nie zapakowano do koperty z zamówieniem, ale bez problemu uznano reklamację, mimo że zauważyłam błąd już po wyjściu ze sklepu. Zaletą dla mnie akurat (przy odbiorze osobistym) jest możliwość dokupienia na miejscu rzeczy niedostępnych na stronce.

W ŚP jest mało rzeczy do biżu, kupuję tam raczej artykuły do decoupage itp, a nieliczne biżuteryjne drobiazgi przy okazji, chociaż ostatnio dodali parę nowości w tym temacie, więc nie będę się rozpisywać, bo na typowo biżuteryjne zamówienie mają nieszczególny asortyment. Fajne dla osób, które bawią się różnymi technikami.

Jedyne co właściwie mogę Ci doradzić, to nie kupuj rzeczy posrebrzanych, a metalowe w kolorze srebrnym lub stalowe (ewentualnie np miedziane itp). Wg mnie posrebrzaki wszędzie mają niską jakość, bo po prostu złazi z nich prędzej czy później warstewka srebra, farbki czy czegokolwiek. Moim zdaniem nie warto w ogóle w nie inwestować, mimo że to niby szlachetniejsze bo ma jakieś tam mikrogramy srebra Jedyne posrebrzane co używam to drut, ale tylko dlatego że nie mam w tej chwili zamiennika. Pozostałe elementy używam albo srebrne (głównie te dotykające do skóry np bigle ale nie tylko; no ale wiadomo, to już większa inwestycja...) albo właśnie metalowe w kolorze srebrnym, nic z nich nie złazi, nie ciemnieje, można normalnie je czyścić itd.

Dziękuję bardzo .
Właśnie czegoś takiego szukałam, ale się nie doszukałam..
Nie mają drogo, wszystko to czego potrzebuję..
Tylko nie mogę znależść po ile wysyłka itp..
Stary 2011-01-27, 00:02   #950
dcd5eaca569bfd111d36c7b0d081eec8f169650b_60c3eaf1dc2e1
Konto usunięte

Dziewczyny,
Wcześniej pisałam odnośnie sklepu magraf i niejasności związanych z drutem (czy to srebrny, czy nie srebrny ) i teraz mam wątpliwości co do rzetelnego źródła. U kogo zaopatrujecie się w druty (srebro)? Oczywiście - za rozsądną cenę... Będę wdzięczna za podpowiedzi.

Co do kamieni - zaopatrywałam się w Bukowcu i byłam zadowolona, również w akcesoria.net.pl i tam zamówienie było zrealizowane dość sprawnie, łącznie z dwoma gratisami (był to jeden z minerałów - już nie pamiętam jaki oraz szpilki srebrne). Na allegro korzystałam z usług kalait oraz antykwariatEDUpl i z tego drugiego byłam średnio zadowolona (ukruszone minerały, a sieczka to był po prostu chaos i wolna amerykanka )

Edytowane przez dcd5eaca569bfd111d36c7b0d081eec8f169650b_60c3eaf1dc2e1
Czas edycji: 2011-01-27 o 00:07
dcd5eaca569bfd111d36c7b0d081eec8f169650b_60c3eaf1dc2e1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-27, 00:05   #951
nagaLy
Zakorzenienie

http://hopea.pl/
ale tam musisz zamówić na min 100zł
"rozsądna cena" to kwestia względna tu mam gwarancję, że srebro jest srebrem, jakość drutu znam i polecam, ceny niektóre są nie tyle wysokie, ile można znaleźć taniej (np krawatki, kulki), ale to tylko dlatego, że inni mają po starych cenach (kupili przed gwałtownym wzrostem cen i przez to sprzedają niżej) - ale po kilku wpadkach, np z silvexem - w kwestii drutów, to już tylko w Hopei kupuję.

Edytowane przez nagaLy
Czas edycji: 2011-01-27 o 00:08
Stary 2011-01-27, 00:11   #952
maly_karaluszek
Zadomowienie

Niestety nie wiem, ponieważ zawsze odbieram osobiście. Poszukaj dobrze na stronie (odnośnik może być np gdzieś na samym dole) a jak nie znajdziesz to napisz do nich maila. Najprawdopodobniej wysyłka wg stawek PP. Na pewno wszystkie sklepy o których napisałam prowadzą wysyłkę, ponieważ zawsze w formularzu zamówienia zaznaczałam sposób odbioru i pytało o wysyłkę.
Możesz też założyć konto, wrzucić coś do koszyka i wtedy wyrzuci Ci cenę przesyłki o ile pamiętam.

---

Srebro - najczęściej Hopea (drut tylko tam).

Edytowane przez maly_karaluszek
Czas edycji: 2011-01-27 o 00:12
maly_karaluszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-27, 00:15   #953
dcd5eaca569bfd111d36c7b0d081eec8f169650b_60c3eaf1dc2e1
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Czy któraś z Was robiła zakupy w takim sklepie akcesoria-bizuteria.pl
Chciałam się dowiedzieć czegoś na temat tego czy warto, jak długo trzeba czekać na przesyłkę itd.
Też bym chętnie poznała opinie o powyższym sklepie.

Cytat:
http://hopea.pl/
ale tam musisz zamówić na min 100zł
No problem, zawsze zamawiam za więcej - za jednymi kosztami przesyłki.

Cytat:
"rozsądna cena" to kwestia względna tu mam gwarancję, że srebro jest srebrem, jakość drutu znam i polecam
I właśnie o takie rzetelne źródło mi chodziło! Raz zamówiłam na allegro druty srebrne (próba 930), przyszły takie, które koło srebra nie leżały a do tego były niesamowicie nieplastyczne - do wrapu w ogóle się nie nadawały. Po takiej wpadce wolę pewniaka.
dcd5eaca569bfd111d36c7b0d081eec8f169650b_60c3eaf1dc2e1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-27, 10:07   #954
mezaga
Zakorzenienie

Nellis złożyłam wczoraj tam zamówienie - napisali wieczorem, że wysłali więc spodziewam się go jutro. Dam znać co i jak. Ja zamówiłam tam tylko metr drutu ale za to łańcuszka Rollo dużo.
Stary 2011-01-27, 10:20   #955
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

[1=dcd5eaca569bfd111d36c7b 0d081eec8f169650b_60c3eaf 1dc2e1;24648021]Dziewczyny,
Wcześniej pisałam odnośnie sklepu magraf i niejasności związanych z drutem (czy to srebrny, czy nie srebrny ) i teraz mam wątpliwości co do rzetelnego źródła. U kogo zaopatrujecie się w druty (srebro)? Oczywiście - za rozsądną cenę... Będę wdzięczna za podpowiedzi.

Co do kamieni - zaopatrywałam się w Bukowcu i byłam zadowolona, również w akcesoria.net.pl i tam zamówienie było zrealizowane dość sprawnie, łącznie z dwoma gratisami (był to jeden z minerałów - już nie pamiętam jaki oraz szpilki srebrne). Na allegro korzystałam z usług kalait oraz antykwariatEDUpl i z tego drugiego byłam średnio zadowolona (ukruszone minerały, a sieczka to był po prostu chaos i wolna amerykanka )[/QUOTE]

Ja bardzo często kupuję drut u Zelimchan na allegro ;] Po prostu przystępniejszy system zamawiania niż w Hopei ( czyli taki dla człowieka leniwego, jakim ja jestem ;] ). W Hopei kupuję ale osobiście - ewentualnie proszę kogoś z Warszawy ;]
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-27, 10:54   #956
towarzyszka_j
Raczkowanie

Właśnie był u mnie listonosz i natchnął mnie do napisania w tym wątku Biżuterią zajmuję się niedługo, ok. pół roku, ale przez ten czas starałam się wypróbować różne sklepy.

Na pierwszy ogień poszedł qnszt, czyli typowy sklep dla debiutantek Generalnie byłam zadowolona: jakość ok (poza szklanymi perełkami), przesyłka szybka, żadnych problemów. Gratisy rzeczywiście koszmarkowe i dość drogo. Szału ni ma.

Onyks też w porządku - nie miałam żadnych problemów, z jakości byłam zadowolona (poza szklanymi perełkami, ale szklane perełki to chyba ogólnie straszny szajs).

Beadshop zdecydowanie polecam. Szybka wysyłka, świetna jakość, tylko chyba dość drogo tam wychodzi.

Światkoralików ma wysyłkę ekspresową, co jest godne polecenia Z jakości koralików jestem bardzo zadowolona, ale posrebrzane szpilki były beznadziejne. Chyba nigdy ich nie zużyję.

Zdecydowałam się też zrobić maleńkie zamówienie w Pasarcie, mimo wielu negatywnych opinii. Jedyne co mam do zarzucenia to długie oczekiwanie na wysyłkę, ale zamawiałam w dniach darmowej wysyłki, więc pewnie dlatego. To, że mega długo czekałam na paczę, to już akurat wina mojego koszmarnego listonosza.

A teraz właśnie przyszło mi zamówienie z Needbead i wszystko jest śliczne. Tylko dłużej niż gdzie indziej czekałam na wysyłkę.

Poza tym zamawiałam u Elizaakcesoria na allegro i też wszystko było w porządku (ale to chyba do innego wątku ).

mój wątek biżuteryjny
towarzyszka_j jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-27, 11:40   #957
viktorej
Wtajemniczenie

Ja w pasarcie też ostatnio zamawiałam, pomimo przestróg. W sumie wszystko było bez zarzutu, szybka wysyłka, towar dobrej jakości, tylko że miałam dwie dziwne przygody. Po pierwsze nadpłata została u nich i mam ją odebrać przy następnym zamówieniu. W/g mnie jest to sposób na trzymanie klienta, bo prawdopodobnie przy drugim zamówieniu będzie to samo. A dlaczego nadpłata? Czegoś tam nie mieli, ale nie bardzo chce mi się wierzyć. Po prostu trochę ich wykiwałam, że tak powiem , bo zamówiłam kilka krawatek na sztuki, które wyszły sporo taniej od tych samych w hurcie, a nawet taniej od krawatek mniejszego rozmiaru. Przypuszczam, że dlatego postanowili sobie jakoś to zwrócić.
Druga przygoda. Otóż wczoraj odkryłam, że mam upomnienie od allegro za nieuiszczenie opłaty. I to skąd? Z pasartu. Łączyłam moje zamowienie ze sklepu z tym z allegro i wszystko było opłacone. Jakieś niedopatrzenie z ich strony. Ale już wszystko wyjaśnione i upomnienie anulowane.
Ogólnie powiem, że sklep jest ok., ceny są ok., przesyłka ok., i towar ok. . Uffff, koniec .
viktorej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-27, 14:19   #958
ravenart
Zadomowienie

GG do ravenart

Victorej, ale wcale nie musisz się zgadzać na uregulowanie nadpłaty przy następnym zamówieniu. To tylko twoja dobra wola. Jakbyś się nie zgodziła muszą ci od razu uregulować
ravenart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-27, 18:39   #959
viktorej
Wtajemniczenie

Oni wcale tak nie postawili sprawy. Po prostu mnie poinformowali, że nadpłatę wykorzystam przy następnym zamówieniu, zaznaczając to w uwagach do zamówienia.
A teraz oświećcie mnie, co tu nie gra :
Beadshop - 1 para - 1,22zł
mk-art - 7 par - 1,11zł
Wiem, bigle są różne, ale taka różnica? Czy ten mosiądz w mk-art, to na pewno mosiądz?
viktorej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-27, 20:04   #960
wilczex
Zadomowienie

Ja zamówiłam kilka rzeczy ze Skarbów Natury. Zobaczymy, mam nadzieję, że będę zadowolona

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości