Żel lniany - naturalny stylista - zalety i wady - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-11, 10:34   #931
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dot.: Żel lniany - naturalny stylista - zalety i wady

Evidriell stosujesz naszą płukankę lnianą

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 16:10   #932
xestrellax
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d 386552d742cc4ca Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Czyli najpierw te 12 godzin żel ma stać poza lodówką?
Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, w taką pogodę jaka jest teraz, nie puszy Wam glutek włosków?
No właśnie, przyłączam się do pytania Naczytałam się ostatnio o punkcie rosy i wilgotności powietrza w kontekście pielęgnacji włosów, i teraz niby zgodnie z tymi inf. jest sucho, więc należałoby odstawić humektanty. I co teraz? (w moim przypadku jest to szczególnie istotne, bo włosy puszą mi się cały czas )
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
A ja napiszę tak: można wiązać, ale nie musi się. Fajnie, że u Ciebie działa i się sprawdza. Nigdy włosów nie wiązałam na noc i nie zdarzają mi się rozdwojone końcówki, zniszczone włosy. Nic złego się z nimi nie dzieje
Mam kręcone włosy. Jeśli Twoje są podatne na układanie, to pewnie są falowane. Żel nadaje się do każdych włosów, trzeba popróbować i zobaczyć czy efekt jest zadowalający Tym bardziej pielęgnacja cg, są dziewczyny z prostymi, które stosują się do zasad cg.
Ja borykam się z rozdwojonymi końcówkami praktycznie od zawsze, nie znalazłam jeszcze patentu, który by je całkiem wyeliminował, ale ostatnio jest jakby trochę lepiej. Dlatego wolę wiązać włosy na noc, ale z kolei po związaniu na noc rano już na pewno nie będę miała ładnych fal
Czyli żel lniany nadaje się też do kręcenia włosów na tzw. ślimaczki itp.? Bo teoretycznie całkiem prostych włosów nie mam, ale wątpię by samo ugniatanie z żelem wyczarowało mi piękne fale
Cytat:
Napisane przez edc1038688278b1fab0cf2613 046cc881c44e329 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
I nie spłukujesz już tego wodą?

Mam jeszcze jedno pytanie - nie macie po tym żelu efektu "tłustych" włosów?
Stary 2012-12-11, 17:06   #933
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez xestrellax Pokaż wiadomość
Czyli najpierw te 12 godzin żel ma stać poza lodówką?
Nie, po ostygnięciu wstawiasz żel do lodówki. Możesz też użyć od razu (ciepły). Ja wolę jednak używać z lodówki, wtedy jest gęstszy.

Cytat:
No właśnie, przyłączam się do pytania Naczytałam się ostatnio o punkcie rosy i wilgotności powietrza w kontekście pielęgnacji włosów, i teraz niby zgodnie z tymi inf. jest sucho, więc należałoby odstawić humektanty. I co teraz? (w moim przypadku jest to szczególnie istotne, bo włosy puszą mi się cały czas )
Postaw na odżywki emolientowe.

Cytat:
Ja borykam się z rozdwojonymi końcówkami praktycznie od zawsze, nie znalazłam jeszcze patentu, który by je całkiem wyeliminował, ale ostatnio jest jakby trochę lepiej. Dlatego wolę wiązać włosy na noc, ale z kolei po związaniu na noc rano już na pewno nie będę miała ładnych fal
Pewnie próbowałaś zabezpieczać końcówki serum jedwabnym albo olejem?
Cytat:
Czyli żel lniany nadaje się też do kręcenia włosów na tzw. ślimaczki itp.? Bo teoretycznie całkiem prostych włosów nie mam, ale wątpię by samo ugniatanie z żelem wyczarowało mi piękne fale
Warto spróbować. Możesz wzmocnić efekt na żel lniany nakładając sklepowy. Najpierw wypróbuj jednak sam żel lniany.

Cytat:
I nie spłukujesz już tego wodą?
Płukanki nie spłukuje się już wodą.

Cytat:
Mam jeszcze jedno pytanie - nie macie po tym żelu efektu "tłustych" włosów?
Nie. Po wyschnięciu włosów odgnieć je delikatnie rękoma. Włosy będą miękkie i błyszczące. Ja często odgniatam żele nakremowanymi dłońmi lub odrobiną wosku czy serum.

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2012-12-11 o 17:08
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 12:52   #934
xestrellax
Rozeznanie

[QUOTE=*Basia*;38084904]
Cytat:
Nie, po ostygnięciu wstawiasz żel do lodówki. Możesz też użyć od razu (ciepły). Ja wolę jednak używać z lodówki, wtedy jest gęstszy.
Cytat:
Postaw na odżywki emolientowe.
Używam przede wszystkim olejów Ale w takim razie nie trzeba rezygnować z żelu lnianego, tak?

Cytat:
Pewnie próbowałaś zabezpieczać końcówki serum jedwabnym albo olejem?
Nie, w oczekiwaniu na przypływ $$, używam na końcówki biedronkowego kremu do rąk BeBeauty Do jedwabiu jakoś nie mam przekonania, w gruncie rzeczy to tylko silikony, a oleje pozostawią mi tłustą warstwę na końcówkach...

Cytat:
Warto spróbować. Możesz wzmocnić efekt na żel lniany nakładając sklepowy. Najpierw wypróbuj jednak sam żel lniany.

Płukanki nie spłukuje się już wodą.

Nie. Po wyschnięciu włosów odgnieć je delikatnie rękoma. Włosy będą miękkie i błyszczące. Ja często odgniatam żele nakremowanymi dłońmi lub odrobiną wosku czy serum.
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi!
Stary 2012-12-12, 16:11   #935
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Ale w takim razie nie trzeba rezygnować z żelu lnianego, tak?
Nie trzeba.
Cytat:
Nie, w oczekiwaniu na przypływ $$, używam na końcówki biedronkowego kremu do rąk BeBeauty Do jedwabiu jakoś nie mam przekonania, w gruncie rzeczy to tylko silikony, a oleje pozostawią mi tłustą warstwę na końcówkach...
Krem biedronkowy jest bardzo fajny. A w serach chodzi właśnie o to, że to silikony zabezpieczają końcówki. Ale rozumiem, że nie masz przekonania. Sama używam od niedawna na próbę

Cytat:
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi!
Nie ma za co

Stary 2012-12-12, 18:35   #936
doris_99
Raczkowanie

GG do doris_99

SUPER!!!
Wczoraj umyłam włosy I po raz pierwszy użyłam siemienia. Glutek ugotowany w niedzielę wieczorem (pięknie mi się ugotował, gorący bez problemów odcedził, w lodówce zgęstniał porządnie) Miałam wrażenie, że włosy zareagowały natychmiast. Jak to mokre zakręcone kudełki momentalnie pozwijały się w sprężynki. Rano byłam zaskoczona. Loczki bardzo przyzwoicie się trzymały. Zrosiłam bardzo delikatnie mgiełką wzmacniającą RADICAL do wlosów zniszczonych i wypadających ze skrzypem polnym. Na to nałożyłam żel z siemienia. Cały dzień przeżyły i fajnie wyglądały.
Ponieważ dopiero raczkuję jeśli chodzi o "zdrowe" kosmetyki może ktoś ma już wyrobione zdanie na temat tej mgiełki ? To jej skład
Aqua, Alcohol Denat., Cetrimonium Chloride, Equisetum Arvense Extract, Lauryldimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Laureth-10, Polyquaternium 20, PEG - 25 Paba, Panthenol, Cameliaa Sinensis, Parfum, Hexyl Cinnamal, Buthylphenyl Methylpropional, Citronello, Linalool.
Może ktoś doświadczony potrafi mi powiedzieć czy nie zawiera składników nie wskazanych? Czy warto ją stosować?
doris_99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 16:33   #937
xestrellax
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Nie trzeba.
Krem biedronkowy jest bardzo fajny. A w serach chodzi właśnie o to, że to silikony zabezpieczają końcówki. Ale rozumiem, że nie masz przekonania. Sama używam od niedawna na próbę

Nie ma za co
Mimo wszystko dzięki A może w takim razie mogłabyś polecić coś z silikonami na końcówki? Coś mimo wszystko nie szkodzącego włosom (i portfelowi najlepiej też ) ?
Cytat:
Napisane przez doris_99 Pokaż wiadomość
SUPER!!!
Wczoraj umyłam włosy I po raz pierwszy użyłam siemienia. Glutek ugotowany w niedzielę wieczorem (pięknie mi się ugotował, gorący bez problemów odcedził, w lodówce zgęstniał porządnie) Miałam wrażenie, że włosy zareagowały natychmiast. Jak to mokre zakręcone kudełki momentalnie pozwijały się w sprężynki. Rano byłam zaskoczona. Loczki bardzo przyzwoicie się trzymały. Zrosiłam bardzo delikatnie mgiełką wzmacniającą RADICAL do wlosów zniszczonych i wypadających ze skrzypem polnym. Na to nałożyłam żel z siemienia. Cały dzień przeżyły i fajnie wyglądały.
Ponieważ dopiero raczkuję jeśli chodzi o "zdrowe" kosmetyki może ktoś ma już wyrobione zdanie na temat tej mgiełki ? To jej skład
Aqua, Alcohol Denat., Cetrimonium Chloride, Equisetum Arvense Extract, Lauryldimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Laureth-10, Polyquaternium 20, PEG - 25 Paba, Panthenol, Cameliaa Sinensis, Parfum, Hexyl Cinnamal, Buthylphenyl Methylpropional, Citronello, Linalool.
Może ktoś doświadczony potrafi mi powiedzieć czy nie zawiera składników nie wskazanych? Czy warto ją stosować?
Znawcą nie jestem, ale przede wszystkim mgiełka zawiera alkohol, i to denat., więc może wysuszać, szczególnie, jeśli masz delikatne włosy. Ja bym np, jej nigdy ni kupiła, bo jak ognia boję się alkoholu w kosmetykach, ale to wszystko zależy od włosów Gdzieś tu na forum są przeanalizowane składy, poszukaj

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-15, 20:54   #938
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Mimo wszystko dzięki A może w takim razie mogłabyś polecić coś z silikonami na końcówki? Coś mimo wszystko nie szkodzącego włosom (i portfelowi najlepiej też ) ?
Mam kurację marion. Kupiłam za jakieś 7 zł. Wystarczy 1 kropla. Także bardzo wydajny produkt.

Stary 2012-12-16, 16:41   #939
xestrellax
Rozeznanie

Hmm, zastanowię się i zobaczę, czy w ogóle uda mi się go znaleźć
Stary 2012-12-17, 20:39   #940
cytadela212
Raczkowanie

Witajcie
Zachęciłyście mnie do tego żelu na sto dwa
Jestem jednak PEŁNA podziwu, że dajecie sobie radę z przefiltrowaniem tego draństwa :P Pierwszą porcję wywaliłam, bo nie było szans żeby cokolwiek się przecedziło, drugą zrobiłam lżejszą, gorący miał konsystencję rozwodnionego kisielu, po 1,5 godzinie jest już zimny i glutowaty. Przecedza się przez durszlak z dosc małymi oczkami tylko dzięki posuwicznym ruchom mojej ręki, w związku z tym odcedzony wygląda jak piana z białek z dodatkiem ziaren (bo to durszlak więc 10% ziaren przełazi), a także odzyskałam świadomość posiadania mięśni w dłoni. W pewnym momencie zaczęłam wyciągać ziarenka ręcznie :P
Kończą mi się pomysły jak tę sprawę załatwić, a sama mikstura zachęca mnie niezmiernie, bo wmasowałam w przesuszone dziś końcówki i momentalnie zrobiły się milutkie w dotyku.

Czy jeśli zrobię "żel" o konsystencji bardziej płynnej, to jego właściwości utrwalające się nie zmienią?
cytadela212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 12:39   #941
paulisska23455
Raczkowanie

Ja ostatnio przy nakładaniu żelu na włosy zaczęłam kłaść go również na cerę Jest wtedy jak taka pupcia niemowlaka
paulisska23455 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-18, 16:11   #942
doris_99
Raczkowanie

GG do doris_99

Ja przecedzam żel zaraz po zdjeciu z ognia. Bez problemu przelatuje przez sitko, stygnie sobie w filiżance, wtedy zaczyna gęstnieć. Po włożeniu do lodowki tworzy się z niego solidny glutek. Polecam ten sposób. Mam też taki pomysł choć nie sprawdzony. Ja mam takie sitko do przesiewania mąki - kubeczek metalowy z rączką, która uruchamia zamontowany na dnie - nazwijmy to wiatraczek. Może takim sitkiem będzie łatwiej odcedzić żel tym wszystkim dziewczynom, które mają z tym problem. Nie sprawdzałam, bo nie miałam potrzeby, ale zawsze jakiś pomysł to jest. Ciekawa jestem czy, któraś z Was spróbuje.
doris_99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 19:04   #943
cytadela212
Raczkowanie

Ja też przelewałam od razu po zdjęciu z ognia, ale nie ułatwiło to sprawy.
Spróbuję zrobić następnym razem lżejszy, pytanie czy dodać więcej wody czy po prostu krócej gotować?

A żel sam w sobie jest genialny, dzisiaj pierwszy raz utrwaliłam nim moje fale i mimo wełnianego swetra i ciągłego maltretowania ich (zakładany i zdejmowany co i rusz szalik chociażby) utrzymały się wyjątkowo dobrze, mam nadzieję że się z nim zaprzyjaźnię
Stary 2012-12-19, 13:21   #944
paulisska23455
Raczkowanie

A żel sam w sobie jest genialny, dzisiaj pierwszy raz utrwaliłam nim moje fale i mimo wełnianego swetra i ciągłego maltretowania ich (zakładany i zdejmowany co i rusz szalik chociażby) utrzymały się wyjątkowo dobrze, mam nadzieję że się z nim zaprzyjaźnię [/QUOTE]

Właśnie za to go kocham Golfy, wełniane swetry, ciasno owinięte szaliki itp. Nic nie jest mi już straszne odkąd stosuję żel Skręty są jakby niezniszczalne
paulisska23455 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 18:37   #945
xestrellax
Rozeznanie

Niestety na moich włosach żel lniany nie robi najmniejszego wrażenia. Nie da się ich ugnieść, wyglądają jak splątana szopa, takie druciki. Nawet po zrobieniu (na dłuuugi czas) koka-ślimaczka, fale nie trzymają się dłużej niż godzinę.
Czy jeśli zrobię bardziej gęsty, to będzie choć trochę lepiej działał? Czy na jego działanie mógł wpłynąć dodany dla zapachu olejek cytrynowy?
Stary 2012-12-22, 22:19   #946
cytadela212
Raczkowanie

Udało się Nie rozumiem: proporcje te same, długość gotowania ta sama, gotowane na średnim ogniu.... w domu nie wychodziło, a u babci cud miód. Dosłownie miód, bo wygląda w słoiku jak miód wielokwiatowy (daj Boże, żeby babcia się rano nie pomyliła ). Nie ma to jak u babci- mam jakieś pół litra i teraz pytanie jak ja to zużyję w 3 tygodnie przydatności Na pewno przekonam babcię do utrwalania tym fryzury, to po niej jestem falowana, choć ona od wczesnej młodości ścina się na krótko
Stary 2012-12-23, 07:53   #947
joannajj
Wtajemniczenie

hej dziewczyny!
dziś dzięki żelowi mam loki! może nie są jeszcze takie wymarzone, ale o niebo ładniejsze niż bez stylizacji żelem, pewnie to kwestia wprawy ugniatania, chyba polubimy się z tym cudem
jak już opanuje technikę ugniatania i moje wlosy będą w miarę ładnie wyglądały wstawię fotki
tylko czego ja tak późno przekonałam sie do niego? czytałam o nim bardzo daaaawno, ale najważniejsze że mnie olśniło, jutro Wigilia więc będę zakręcona.
WESOLYCH, RODZINNYCH SPOKOJNYCH ŚWIĄT

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez cytadela212 Pokaż wiadomość
Udało się Nie rozumiem: proporcje te same, długość gotowania ta sama, gotowane na średnim ogniu.... w domu nie wychodziło, a u babci cud miód. Dosłownie miód, bo wygląda w słoiku jak miód wielokwiatowy (daj Boże, żeby babcia się rano nie pomyliła ). Nie ma to jak u babci- mam jakieś pół litra i teraz pytanie jak ja to zużyję w 3 tygodnie przydatności Na pewno przekonam babcię do utrwalania tym fryzury, to po niej jestem falowana, choć ona od wczesnej młodości ścina się na krótko
może grubość dna garnka ma znaczenie, ja jak robię popcorn to muszę uzyć garnek o grubym dnie bo inaczej się przypala, a ten sam ogień
joannajj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-26, 00:52   #948
dorka_tw
Rozeznanie

A oprócz lnianego używacie też jakiegoś sklepowego?

dorka_tw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-27, 17:36   #949
plywok
Zakorzenienie

a czy próbowała któraś z Was zrobić żel z lnu mielonego? bo chwilowo tylko taki mam w domu.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-27, 18:34   #950
cytadela212
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
a czy próbowała któraś z Was zrobić żel z lnu mielonego? bo chwilowo tylko taki mam w domu.
W tym, lub innym wątku dziewczyny zdecydowanie odradzały Nie da się tego przecedzić i później zostaje to wszystko we włosach, w moim odczuciu tworząc brązowy łupież
Stary 2012-12-27, 23:18   #951
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cytadela212 Pokaż wiadomość
W tym, lub innym wątku dziewczyny zdecydowanie odradzały Nie da się tego przecedzić i później zostaje to wszystko we włosach, w moim odczuciu tworząc brązowy łupież
dzięki.
w takim razie kupię normalny len i wtedy zacznę eksperymentować.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 14:03   #952
Miss Saeki
Zakorzenienie

dziewuchy, biorę się do roboty. zaraz ugotuję żel a jutro wskoczy na włoski
Stary 2012-12-28, 15:12   #953
cytadela212
Raczkowanie

Oczywiście nie mogło być inaczej i jak sie udało ugotować, to zapomniałam go ze sobą zabrać wyjeżdżając na kilka dni Tylko, że zmienił konsystencję stojąc nieruszany w lodówce. Z gęstej, żelowej w... przelewającą się. Tak ma być ?
Stary 2012-12-28, 15:46   #954
Miss Saeki
Zakorzenienie

Dziewczyny, jak gesty on ma być zaraz po ugotowaniu? Bo mi wyszedł taki kit, ze przecedzić nie mogłam, tyle ile się dało to może na jedno nałożenie albo i nawet nie...
Stary 2012-12-29, 16:29   #955
little_zosh
Rozeznanie

Dopiero zaczynam moją przygodę z pielęgnacją skalpu i tak sobie trafiłam na ten wątek. Muszę w tym tygodniu wypróbować to cudo. Mam nadzieję, że moje włosy się z nim polubią Muszę tylko pamiętać, żeby zakupić len...

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 11:23   #956
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka_tw Pokaż wiadomość
A oprócz lnianego używacie też jakiegoś sklepowego?
Ja używam - najpierw lniany, a potem na niego albo Lidlowy męski, albo z Rossmana - też męski pomarańczowy Isana.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 19:12   #957
Mercenary155
Przyczajenie

Witam.
Chciałbym przedstawić swoją opinię na temat żelu.
(Tak facet też może mieć długie włosy i zaglądać w takie tematy )
Mam lekko kręcone włosy ale po nałożeniu żelu dzień po myciu włosy się prostują jak bym użył prostownicy, nie wiem czy tylko u mnie występuje taki efekt?
W każdym razie nie przeszkadza mi to gdyż po chwili czesania robią się bardzo miękkie i błyszczące i układają się w delikatne fale.
Naprawdę polecam.
Paczka siemienia lnianego kosztowała mnie 3 zł a efekty są lepsze niż po jakiejkolwiek odżywce jaką dotąd stosowałem.
Mercenary155 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 09:34   #958
zielona87
Zadomowienie

Ja jakos nie dogadalam się z żelem lnianym do stylizacji. Więc zeby sie nie zmarnował to nałożyłam go z odzywką Mrs Potters (taka co myję nia włosy czasami) i zostawiłam na 2 godziny. Myslalam że zwariuję bo lało mi się po karku:/ Ale... spłukałam i włosy wydaja się bardzo fajne, takie... śliskie i skóra glowy jakby przestała swędzieć
CP od 26.01.2013
Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC

Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013
Start 70kg
Jest 66 kg
Cel 63 kg
zielona87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-08, 16:16   #959
Sangwinik
Przyczajenie

Ja dzis pierwszy raz robilam. Jestem zachwycona! Nie byłam przekonana - taki mam niesamowity puch na rozjaśnionych włosach zawsze po wszystkim co nie ma silikonów gdy wyschną, a po masce z tego żelu mam piękne, mięsiste wlosy (a nie te piżaki co zwykle), ktore az chce sie dotykac..musiałam komuś o tym powiedzieć
Z pewnością siemię lniane zostanie moim przyjacielem
Przykladalam sie do obciecia, i to grubo ponad 10cm, ale chyba jeszcze sie wstrzymam
Sangwinik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 19:05   #960
Sziszimoraa
Raczkowanie

Red face Dot.: Żel lniany - naturalny stylista - zalety i wady

Ohohoho tak mnie zachęciłyście tymi wszystkimi pochlebnymi opiniami opiniami o tym żelu i łatwością jego przygotowania ( choć trudności z przecedzeniem przez sitko trochę mnie przestraszyły ;<). Moje włosy są naturalnie falowane i mam nadzieje, że żelek trochę im pomoże ;> ostatnio je ścięłam i sięgają mi ramion ale mam nadzieje, że dzięki temu żelowi uzyskam urocze loczki do brody
Zaraz jadę do Tesco po len, miałam jechać rano ale już nie mogę się doczekać i jadę teraz :3
Zapewne jutro użyję żelku więc wstawię fotki przed i po
Sziszimoraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości