|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dot.: Żel lniany - naturalny stylista - zalety i wady
Evidriell
![]() ![]()
![]() |
#932 | ||
Rozeznanie
|
Czyli najpierw te 12 godzin żel ma stać poza lodówką?
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Czyli żel lniany nadaje się też do kręcenia włosów na tzw. ślimaczki itp.? Bo teoretycznie całkiem prostych włosów nie mam, ale wątpię by samo ugniatanie z żelem wyczarowało mi piękne fale ![]() I nie spłukujesz już tego wodą? Mam jeszcze jedno pytanie - nie macie po tym żelu efektu "tłustych" włosów?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 | |||||
Mod-Śnieżynka
|
Nie, po ostygnięciu wstawiasz żel do lodówki. Możesz też użyć od razu (ciepły). Ja wolę jednak używać z lodówki, wtedy jest gęstszy.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2012-12-11 o 17:08 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 | ||||
Rozeznanie
|
[QUOTE=*Basia*;38084904]
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 | ||
Mod-Śnieżynka
|
Nie trzeba.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
Raczkowanie
|
SUPER!!!
Wczoraj umyłam włosy I po raz pierwszy użyłam siemienia. Glutek ugotowany w niedzielę wieczorem (pięknie mi się ugotował, gorący bez problemów odcedził, w lodówce zgęstniał porządnie) ![]() Ponieważ dopiero raczkuję jeśli chodzi o "zdrowe" kosmetyki może ktoś ma już wyrobione zdanie na temat tej mgiełki ? To jej skład Aqua, Alcohol Denat., Cetrimonium Chloride, Equisetum Arvense Extract, Lauryldimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Laureth-10, Polyquaternium 20, PEG - 25 Paba, Panthenol, Cameliaa Sinensis, Parfum, Hexyl Cinnamal, Buthylphenyl Methylpropional, Citronello, Linalool. Może ktoś doświadczony potrafi mi powiedzieć czy nie zawiera składników nie wskazanych? Czy warto ją stosować? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#938 | |
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Rozeznanie
|
Hmm, zastanowię się i zobaczę, czy w ogóle uda mi się go znaleźć
![]()
![]() |
![]() |
#940 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Zachęciłyście mnie do tego żelu na sto dwa ![]() Jestem jednak PEŁNA podziwu, że dajecie sobie radę z przefiltrowaniem tego draństwa :P Pierwszą porcję wywaliłam, bo nie było szans żeby cokolwiek się przecedziło, drugą zrobiłam lżejszą, gorący miał konsystencję rozwodnionego kisielu, po 1,5 godzinie jest już zimny i glutowaty. Przecedza się przez durszlak z dosc małymi oczkami tylko dzięki posuwicznym ruchom mojej ręki, w związku z tym odcedzony wygląda jak piana z białek z dodatkiem ziaren (bo to durszlak więc 10% ziaren przełazi), a także odzyskałam świadomość posiadania mięśni w dłoni. W pewnym momencie zaczęłam wyciągać ziarenka ręcznie :P Kończą mi się pomysły jak tę sprawę załatwić, a sama mikstura zachęca mnie niezmiernie, bo wmasowałam w przesuszone dziś końcówki i momentalnie zrobiły się milutkie w dotyku. Czy jeśli zrobię "żel" o konsystencji bardziej płynnej, to jego właściwości utrwalające się nie zmienią? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio przy nakładaniu żelu na włosy zaczęłam kłaść go również na cerę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#942 |
Raczkowanie
|
Ja przecedzam żel zaraz po zdjeciu z ognia. Bez problemu przelatuje przez sitko, stygnie sobie w filiżance, wtedy zaczyna gęstnieć. Po włożeniu do lodowki tworzy się z niego solidny glutek. Polecam ten sposób. Mam też taki pomysł choć nie sprawdzony. Ja mam takie sitko do przesiewania mąki - kubeczek metalowy z rączką, która uruchamia zamontowany na dnie - nazwijmy to wiatraczek. Może takim sitkiem będzie łatwiej odcedzić żel tym wszystkim dziewczynom, które mają z tym problem. Nie sprawdzałam, bo nie miałam potrzeby, ale zawsze jakiś pomysł to jest. Ciekawa jestem czy, któraś z Was spróbuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 |
Raczkowanie
|
Ja też przelewałam od razu po zdjęciu z ognia, ale nie ułatwiło to sprawy.
Spróbuję zrobić następnym razem lżejszy, pytanie czy dodać więcej wody czy po prostu krócej gotować? A żel sam w sobie jest genialny, dzisiaj pierwszy raz utrwaliłam nim moje fale i mimo wełnianego swetra i ciągłego maltretowania ich (zakładany i zdejmowany co i rusz szalik chociażby) utrzymały się wyjątkowo dobrze, mam nadzieję że się z nim zaprzyjaźnię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Raczkowanie
|
A żel sam w sobie jest genialny, dzisiaj pierwszy raz utrwaliłam nim moje fale i mimo wełnianego swetra i ciągłego maltretowania ich (zakładany i zdejmowany co i rusz szalik chociażby) utrzymały się wyjątkowo dobrze, mam nadzieję że się z nim zaprzyjaźnię
![]() Właśnie za to go kocham ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
Rozeznanie
|
Niestety na moich włosach żel lniany nie robi najmniejszego wrażenia.
![]() Czy jeśli zrobię bardziej gęsty, to będzie choć trochę lepiej działał? Czy na jego działanie mógł wpłynąć dodany dla zapachu olejek cytrynowy?
![]() |
![]() |
#946 |
Raczkowanie
|
Udało się
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 | |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny!
dziś dzięki żelowi mam loki! może nie są jeszcze takie wymarzone, ale o niebo ładniejsze niż bez stylizacji żelem, pewnie to kwestia wprawy ugniatania, chyba polubimy się z tym cudem ![]() jak już opanuje technikę ugniatania i moje wlosy będą w miarę ładnie wyglądały wstawię fotki ![]() tylko czego ja tak późno przekonałam sie do niego ![]() ![]() WESOLYCH, RODZINNYCH SPOKOJNYCH ŚWIĄT ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
Rozeznanie
|
A oprócz lnianego używacie też jakiegoś sklepowego?
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
|
a czy próbowała któraś z Was zrobić żel z lnu mielonego? bo chwilowo tylko taki mam w domu.
![]() |
#950 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie kupię normalny len i wtedy zacznę eksperymentować.
![]() |
![]() |
#953 |
Raczkowanie
|
Oczywiście nie mogło być inaczej i jak sie udało ugotować, to zapomniałam go ze sobą zabrać wyjeżdżając na kilka dni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak gesty on ma być zaraz po ugotowaniu? Bo mi wyszedł taki kit, ze przecedzić nie mogłam, tyle ile się dało to może na jedno nałożenie albo i nawet nie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 |
Rozeznanie
|
Dopiero zaczynam moją przygodę z pielęgnacją skalpu
![]() ![]()
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
Ja używam - najpierw lniany, a potem na niego albo Lidlowy męski, albo z Rossmana - też męski pomarańczowy Isana.
![]() |
#957 |
Przyczajenie
|
Witam.
Chciałbym przedstawić swoją opinię na temat żelu. (Tak facet też może mieć długie włosy i zaglądać w takie tematy ![]() Mam lekko kręcone włosy ale po nałożeniu żelu dzień po myciu włosy się prostują jak bym użył prostownicy, nie wiem czy tylko u mnie występuje taki efekt? W każdym razie nie przeszkadza mi to gdyż po chwili czesania robią się bardzo miękkie i błyszczące i układają się w delikatne fale. Naprawdę polecam. Paczka siemienia lnianego kosztowała mnie 3 zł a efekty są lepsze niż po jakiejkolwiek odżywce jaką dotąd stosowałem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#958 |
Zadomowienie
|
Ja jakos nie dogadalam się z żelem lnianym do stylizacji. Więc zeby sie nie zmarnował to nałożyłam go z odzywką Mrs Potters (taka co myję nia włosy czasami) i zostawiłam na 2 godziny. Myslalam że zwariuję bo lało mi się po karku:/ Ale... spłukałam i włosy wydaja się bardzo fajne, takie... śliskie i skóra glowy jakby przestała swędzieć
![]()
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg ![]() Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 |
Przyczajenie
|
Ja dzis pierwszy raz robilam. Jestem zachwycona!
![]() ![]() Z pewnością siemię lniane zostanie moim przyjacielem ![]() Przykladalam sie do obciecia, i to grubo ponad 10cm, ale chyba jeszcze sie wstrzymam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Raczkowanie
|
![]()
Ohohoho tak mnie zachęciłyście tymi wszystkimi pochlebnymi opiniami opiniami o tym żelu i łatwością jego przygotowania ( choć trudności z przecedzeniem przez sitko trochę mnie przestraszyły ;<). Moje włosy są naturalnie falowane i mam nadzieje, że żelek trochę im pomoże ;> ostatnio je ścięłam i sięgają mi ramion ale mam nadzieje, że dzięki temu żelowi uzyskam urocze loczki do brody
![]() Zaraz jadę do Tesco po len, miałam jechać rano ale już nie mogę się doczekać i jadę teraz :3 Zapewne jutro użyję żelku więc wstawię fotki przed i po ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:24.