Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-02, 14:41   #931
Linka24
Wtajemniczenie

Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość

Linuś to super że już masz ubranek tylke, czekam na zdjęcia koniecznie.
A tak po za tym to Ty mie miałaś leżeć Pamiętaj kochana nie przemęczaj się.
Tak jest kochanha. mialam leżeć ale powiedz jak tu leżeć jak w koło tyle roboty.. oczywiscie wszystko z umiarem! Ale sama powiedz, ty leżysz cały bozy dzień??? bo widzę że też dostałaś zj....ki od gin Następna kasia w kolejce
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 15:02   #932
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Tak jest kochanha. mialam leżeć ale powiedz jak tu leżeć jak w koło tyle roboty.. oczywiscie wszystko z umiarem! Ale sama powiedz, ty leżysz cały bozy dzień??? bo widzę że też dostałaś zj....ki od gin Następna kasia w kolejce
Ja zaraz mam zamiar sie stad urwac. Juz wszystko skonczylam (bylam baaardzo wydajna dzisiaj) wiec musze tylko zlapac mojego szefuncia ktory siedzi na jakims spotkaniu i nie odbiera telefonu . Ja sie pojawi to mu powiem ze skonczylam na dzis i fru do domku

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 15:06   #933
Linka24
Wtajemniczenie

na dziś czy na najbliższy rok?
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 15:15   #934
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
na dziś czy na najbliższy rok?
Narazie tylko na dzis . Ale jak wroci juz do pracy z nami (narazie fruwa niewiadomo gdzie i ciezko go zlapac i sie z nim dogadac) to mu powiem ze juz jest lekka przeginka z ta praca dla mnie i ze bardziej sie przejmuje klientem niz wlasna dzidzia a to koniecznie musi sie zmienic. Mam gotowa przemowe wiec powinno pojsc gladko. Poza tym juz pod koniec miesiaca maja zatrudniac moje zastepstwo ktore bede musiala wyszkolic wiec na poczatku bedzie ciezko ale pozniej juz bede tylko patrzec jak tamta osoba pracuje i bede tez dawac swoje uwagi i wskazowki . Powinno byc fajnie

Stary 2010-03-02, 17:06   #935
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pandziolka Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny
kurcze niesamowicie się uśmiałam z tego pilota i klocka aż mój małż pytał czy ze mną dzisiaj wszystko w porządku.brawo za celność dziewczyny
co do ruchów dziecka to ja jeszcze nie czuję ale moja siostra od kilku dni już ma motylki w brzuszku a ja nie mogę się doczekać tego uczucia.
od kilku dni mdłości omijają mnie szerokim łukiem no i poprawił mi się apetyt.wczoraj w pracy naszła mnie taka ochota na kluski śląskie,że nie było mowy o niczym innym i po pracy (czyli po północy) musieliśmy jechać na drugi koniec miasta do całodobowego po kluchy ale były pyszne
a jeśli chodzi o rozpieszczanie bobasa to ja też nie dam się zwariować.ale za to mój mąż stwierdził,że on koniecznie musi kupić stację meteorologiczną do pokoju dziecka z jakimś-tam wyświetlaczem żebyśmy wiedzieli czy bobas ma odpowiednią temperaturę w pokoju do tej pory się z niego nabijam
no i pomimo tego,że jestem dopiero w 14 tc to on już czyta instrukcję montażu fotelika samochodowego strasznie mnie bawi ten "duży dzieciak".
no to dziewuchy miłego dnia.ja lecę pod prysznic i do pracy,a Wy się nie przemęczajcie.buziole
Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
Carol te rzeczy early days sa z primarku. Kazde opakowanie jest za pare euro wiec te 25zl to jeszcze przyzwoita cena (kolo 6-7 euro). Jakby byly gdzies drozsze to nie kupujcie! Ja sama mam zamiar robic zakupy wlasnie w tym sklepie . Jak moja przyjaciolka urodzila to jej poprzywozilam mase tych rzeczy bo sa naprawde tanie i ladne

Pandziolka a dziękuję wiesz jak się wtedy wystraszyłam ale skutek był rewelacyjny

Super, że mdłości juz Ci przeszły!!!!!!!!!!!! Teraz będzie lepiej, ale wiesz co innego sie zacznie, takie uroki ciązy tylko uwazaj na siebie i sie nie przepracowuj zebys nie musiała lezec. Niestety ciąza to taki stan, w którym bardzo trzeba na siebie uważac.
Ruchy poczujesz niedługo, ja szybko bąbelki poczułam, ale to 2 ciąża więc szybciej wszystko

Kasiu jak ja żałuję, ze u nas nie ma tych wszystkich super tanich sklepów z ciuszkami dla bejbików!!! Ja juz przejrzałam tyle tych stron i nie kupie drożej i dziękuję za radę

Linka gdzie te zdjecia???

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 17:30   #936
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Kurcze a ja jeszcze w pracy . W ostatniej chwili wyskoczyla sprawa i tak tu siedze i siedze. Napisalam szefowi na czacie ze jestem chora i ze mozliwe ze niedlugo znowu bede na zwolnieniu. I teraz do mnie pisze co tu jeszcze robie i ze mam isc do domu . Musze wam powiedziec ze jest cudowny i miedzy innymi dlatego tak trudno mi wszystko rzucic i isc do domu. On tak nas zawsze broni i robi wszystko zebysmy mieli jak najlepiej (taki glupi przyklad przenosili nas do innego biura i na planach bylo pokazane ze mam siedziec obok kolesia ktory masakrycznie cuchnie; nie musialam duzo mowic, przyszlam na nowe biurko a smierdziela nigdzie nie ma; zalatwil tak ze posadzili go na innym pietrze). I tymbardziej jest mi smutno ze niedlugo nas opusci .

Carol przynajmniej super ze jest to allegro!! Wiele produktow mozna tam dostac i nie musisz latac po sklepach

Stary 2010-03-02, 17:51   #937
skorpionek19
Rozeznanie

Kaśka - taki szef to prawdziwy skarb ale pamiętaj , teraz TY i dzidzia jesteście najważniejsze... Wszystko będzie dobrze, nawet się nie obejrzysz jak będziesz musiała wrócić do pracy, no i wtedy pomyślisz sobie, rany jak fajnie było w domku... z maleństwem... Wiem to po sobie, miałam wielkie wyrzuty sumienia, jak przy pierwszej ciąży szłam w 5 miesiącu na zwolnienie.. zostawiałam swoją super pracę... ale kiedy minął macierzyński i 5 miesięczne maleństwo zostawiałam w domku, było mi strasznie ciężko....

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Będzie dobrze, wszystko się ułoży.. zapewne będziesz super nauczycielem i Twój zastępca będzie wzorowo wykonywał pracę, po Twoich wskazówkach i cennych radach.
skorpionek19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-02, 17:55   #938
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze a ja jeszcze w pracy . W ostatniej chwili wyskoczyla sprawa i tak tu siedze i siedze. Napisalam szefowi na czacie ze jestem chora i ze mozliwe ze niedlugo znowu bede na zwolnieniu. I teraz do mnie pisze co tu jeszcze robie i ze mam isc do domu . Musze wam powiedziec ze jest cudowny i miedzy innymi dlatego tak trudno mi wszystko rzucic i isc do domu. On tak nas zawsze broni i robi wszystko zebysmy mieli jak najlepiej (taki glupi przyklad przenosili nas do innego biura i na planach bylo pokazane ze mam siedziec obok kolesia ktory masakrycznie cuchnie; nie musialam duzo mowic, przyszlam na nowe biurko a smierdziela nigdzie nie ma; zalatwil tak ze posadzili go na innym pietrze). I tymbardziej jest mi smutno ze niedlugo nas opusci .

Carol przynajmniej super ze jest to allegro!! Wiele produktow mozna tam dostac i nie musisz latac po sklepach
Nie mówiłaś jeszcze skarbie, ze nie masz tego śmierdziela koło siebie, super!!!!!!!!!!To brawo dla szefa, spisał sie na medal
To zmykaj już i sie nie męcz!!!!!!!!

Allegro to super sprawa, ja własnie wypatrzyłam ciuszki piękne od 0-3miesięcy, cała pakę i jest licytacja więc czekam akurat kolorki sa takie super, ze jakby była córcia-w co jednak wątpię, to tez obnosi wszystko, dokupię jakies detale różowe i już a z resztą synek gorzej wygląda w różowym niż laseczka w niebieskim ale jak co do czego to w różowym tez moze chodzić, kto to w domu widzi

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-03-02, 18:33   #939
skorpionek19
Rozeznanie

Dziewczyny a ja mam takie dziwne pytanko, w jakim terminie wypłaca ZUS? czy tak samo jak zakład pracy, czy oni maja swoje terminy?

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

przy pierwszej ciąży korzystałam z wypłat Zus-u aż 1 miesiąc dlatego nie pamiętam... poszłam na zwolnienie późno, potem pierwszy miesiąc płacił pracodawca, kolejny Zus, a następnie urodziła się szybciej mała.. no i nie pamiętam jak to jest.. proszę o podpowiedź..
Stary 2010-03-02, 19:06   #940
latko0
Zadomowienie

Cytat:
No ja cały dzień nie leże, no dziś dopiero pierwszy był taki dzień, ale ja dziś cały dzień w piżamce i tylko z mężulkiem obiadek zrobiłam, pranie zebrałam a tak leże

Karolinko wrzucaj jak najwięcej linków z różnymi rzeczami bo masz już doświadczenie, masz zdrowe podejście bardzo podobne do mojego i ja zapisuje sobie wszystkie te linki i będe kupować, strasznie podobały mi się te body Early Days, i je kupie napewno, zwłaszcza że cena jest rewelacyjna
To pamiętaj jak znajdziesz jeszcze jakieś fajne rzeczy to wrzucaj linki
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 19:09   #941
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

jestem, dziwnie sie troche czuje dzisiaj i po na wspolnej sie klade

Na wizycie mniej wiecej ok. Wazymy 3400 , jestesmy silni, zdrowi i cali
Niestety mam za wysokie ciśnienie 140/90. Mam mierzyc przez caly tydzien w sobote za tydzien wizyta jesli nie spadnie-szpital.

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez skorpionek19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam takie dziwne pytanko, w jakim terminie wypłaca ZUS? czy tak samo jak zakład pracy, czy oni maja swoje terminy?

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

przy pierwszej ciąży korzystałam z wypłat Zus-u aż 1 miesiąc dlatego nie pamiętam... poszłam na zwolnienie późno, potem pierwszy miesiąc płacił pracodawca, kolejny Zus, a następnie urodziła się szybciej mała.. no i nie pamiętam jak to jest.. proszę o podpowiedź..
u mnie zus wyplaca w kazda srode, czyli jak mam zwolnienie do poniedzialku, pracodawca zanosi zwolnienie i w srode mi przelewaja...
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 19:40   #942
skorpionek19
Rozeznanie

Dzięki Darusia Odpoczywaj kobietko.. super , że wszystko jest dobrze.. maleństwo rośnie.. a ma jeszcze przed sobą kilkanaście dni.. życzę dużo zdrówka

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Zmykam... życzę wszystkim spokojnej-przespanej nocki... miłych snów:cm ok:
Stary 2010-03-03, 00:46   #943
pandziolka
Raczkowanie

dziewczyny nie przemęczajcie się tak Kasiu powinnaś na siebie uważać i pomimo tego,że masz świetnego szefa to nie miej skrupułów i zmykaj do domku na zwolnienie A Ty Darusia nie denerwuj się tak.masz ostatnie chwile przed przyjściem na świat maluszka i wykorzystaj je na relaks,a wtedy na pewno ciśnienie spadnie życzę wszystkim miłej nocki.
ja miałam kolejny dobry dzień w pracy - nie chodzi o jakieś szczególne osiągnięcia tylko o samopoczucie.chyba już naprawdę mogę pożegnać te okropne mdłości a jutro rano jadę na zakupki,bo muszę kupić sobie nowy wygodny stanik.mąż jest przeszczęśliwy. wręcz nie może się napatrzeć na te niegdyś "groszki",a teraz to już spore jabłuszka
buziole dla wszystkich
pandziolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 07:55   #944
Gosiaro
Wtajemniczenie

Pandziolka mówisz z groszków jabłuszka
U mnie tez zachwyt u męża większym biustem Wcześniej miałam 75 C, a teraz 80 D.
Dobrze, że już sie lepiej czujesz!II trymestr jest na prawdę fajny!

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 08:37   #945
metropolitan
Zadomowienie

cześc mamki!

super te śpioszki Early Days, czy wiecie może jakiej są jakości, bo na zdjęciach wyglądają ładnie. To są te z primarku?

Wczoraj mi przyszły te getry, powiem wam, że zachwycona nie jestem, bo są takie bardziej bawełniane, a ja myślałam że będą grubsze i takie że można będzie teraz chodzić zamiast spodni, ale nie bardzo bo za cienkie są. No nic, też się takie przydadzą, a grubsze sobie jeszcze kupię.

Ale się uśmiałam z tej reklamy, przy okazji obejrzałam na youtubie kilka innych

Jak tam wasze kopniaczki dzisiaj?
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 08:53   #946
Carol77
Zakorzenienie

Witajcie kochane!!!!!!!

Ja jak zwykle po strasznej nocy, wieczorem złapała mnie migrena..najpierw latały mi mroczki takie świecące przed oczami i od razu wziełam apap,ale potem.........okazał się za słaby i jak ból mnie złapał to szok, nie brałam już nic i sie meczyłam caą noc, nawet teraz mnie ćmi. O 2 rano jadłam zupkę amino, bo do tego z głodu myślałam, ze mnie skręci.......nie poznaje tego mojego organizmu

Karolinko bedę Wam wklejac linki i ciesze się, ze moge pomóc!! Te body na pewno nie sadziadowskie, Kasia pisała, że kupowała je swojej przyjaciólce więc na pewno są super ja tylko te kupię, bo cena naprawde jest świetna

Darusiu ciśnienie Ci mogło z nerwów podskoczyć, uważaj na siebie, moja przyjaciółka ma całą ciążę wysokie i niestety czeka ją cesarka, bo lekarze się boją. Mam nadzieję, ze u Ciebie to było jednorazowe i przejdzie!!

Metropolitan kopniaczków o drana brak śpi bejbik chyba, dzisiaj go wygniotłam w nocy, bo na brzuchy prawie lezałam, biedak

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez pandziolka Pokaż wiadomość
dziewczyny nie przemęczajcie się tak Kasiu powinnaś na siebie uważać i pomimo tego,że masz świetnego szefa to nie miej skrupułów i zmykaj do domku na zwolnienie A Ty Darusia nie denerwuj się tak.masz ostatnie chwile przed przyjściem na świat maluszka i wykorzystaj je na relaks,a wtedy na pewno ciśnienie spadnie życzę wszystkim miłej nocki.
ja miałam kolejny dobry dzień w pracy - nie chodzi o jakieś szczególne osiągnięcia tylko o samopoczucie.chyba już naprawdę mogę pożegnać te okropne mdłości a jutro rano jadę na zakupki,bo muszę kupić sobie nowy wygodny stanik.mąż jest przeszczęśliwy. wręcz nie może się napatrzeć na te niegdyś "groszki",a teraz to już spore jabłuszka
buziole dla wszystkich
To mamy tak samo moje groszki już zniknęły ostatnio kupiłam stanik z miseczką B i taki z cieńszą gąbkąfajnie jakby tak zostało

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-03-03, 09:06   #947
metropolitan
Zadomowienie

Carol, biedaku, może chociaż w dzień trochę odeśpisz.... mam nadzieję, że ci przejdzie ta migrena, ja rzadko mam bóle głowy ale wiem że to mało przyjemne....
oki, przyszłam na chwilę z pracy, ale znowu uciekam. potem znowu zajrzę, bo wracam przed drugą a szkolenie mam w pracy o 15, i taka godzina wolnego.... do dupki... dobrze, że mam do roboty 10 minut na nogach to wrócę sobie do domku to zajrzę do was.

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

ooo, i namówiłam moją małżowinkę na wyprawę do coneco, tego proucenta wózków, to może już coś wstępnie sobie obierzemy. Ale fajnie zdam relację wieczorkiem aż mi się gęba śmieje
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 09:13   #948
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
cześc mamki!

super te śpioszki Early Days, czy wiecie może jakiej są jakości, bo na zdjęciach wyglądają ładnie. To są te z primarku?

Wczoraj mi przyszły te getry, powiem wam, że zachwycona nie jestem, bo są takie bardziej bawełniane, a ja myślałam że będą grubsze i takie że można będzie teraz chodzić zamiast spodni, ale nie bardzo bo za cienkie są. No nic, też się takie przydadzą, a grubsze sobie jeszcze kupię.

spioszki kupowalam w Priamrku w Londynie i sa dobrej jakosci - za 7 szt placilam 5 funtow, ale dziewczyny Wy jestescie(niektore)z UK wiec moze znajdziecie je?
Kupowalam dla dzieci kolezanek nie wiedzac ,ze i mi sie przydac moga
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 09:15   #949
latko0
Zadomowienie

Witajcie kochane dziewczynki!!
Daruś kochanie mam nadzieje że ciśnienie spadło, jak nie to najlepiej leżeć na płasko bez poduszki bo wtedy spada, zdawaj relacje jak tam mierzenie No ale najważniejsze że dzidziuś duży i zdrowy

Karolinko strasznie mi przykro że tak się biedactwo męczyłaś, no ale w dzień może odeśpisz, przy bólach głowy najlepiej rozmsować sobie paluszkami nos na wyskokości oczy tak po obu stronach i skronie, mi to pomaga, wiadomo że ból całkowicie nie zniknie ale powinien troszkę zmaleć.

Ja dziś już rano byłam w punkcie pobrań na morfologi i moczu, teraz wróciłam i sobie leże
Już nie mogę się doczekać normalnie, za 6 godzni usg
Stary 2010-03-03, 09:36   #950
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Witajcie kochane,

Ja musze powiedziec ze wstretne chorobsko sie wycofuje, czuje sie o niebo lepiej. I dzidzia chyba tez bo wczoraj wieczorem ja poczulam . Trudno opisac czy to byly motylki czy zabki ale w kazdym razie uczucie troszke dziwne ale cudowne . Dzisiaj nie mam zamiaru sie przemeczac mimo ze mam sporo pracy wiec bede do was kochane zagladac.

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
cześc mamki!

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
spioszki kupowalam w Priamrku w Londynie i sa dobrej jakosci - za 7 szt placilam 5 funtow, ale dziewczyny Wy jestescie(niektore)z UK wiec moze znajdziecie je?
Kupowalam dla dzieci kolezanek nie wiedzac ,ze i mi sie przydac moga
Dziewczynki te rzeczy 'Early Days' sa wlasnie z Primarku i moim zdaniem sa z dosc dobrej jakosci bawelny. Kupilam je swojej przyjaciolce i bardzo je sobie chwalila (zwlaszcza te pajacyki bo pamietam ze je do niej dowozilam ). Jesli chcecie to w weekend jesli bede w tym sklepie to sobie zanotuje ktore komplety ile kosztuja wiec wtedy bedziecie mialy mniej wiecej rozeznanie kto na allegro zdziera a kto daje przyzwoite ceny

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Carol bidulko to sie nameczylas!! Odespij sobie dzisiaj, jak nie bedziesz sie odzywac to bedziemy wiedzialy ze gdzies sobie drzemiesz

Latkoo jeju super ze dzisiaj juz zobaczysz dzidzie. Oczywiscie trzymam mocno kciuki

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Darusia dzidzia ma juz niezle rozmiary . Ja tak po cichutku marze ze moja bedzie miala 3200 (to jest waga ktorej az tak sie nie boje a jest i tak prawidlowa, sama jestem malutka i wiem ze nie ma na to reguly ale nie obraze sie jak dzidzia tez bedzie mala ). Kochana uwazaj na siebie z tym cisnieniem. Nie mam pojecia co sie robi kiedy jest za wysokie ale miejmy nadzieje ze to byl jednorazowy skok

Stary 2010-03-03, 09:50   #951
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie kochane,

Ja musze powiedziec ze wstretne chorobsko sie wycofuje, czuje sie o niebo lepiej. I dzidzia chyba tez bo wczoraj wieczorem ja poczulam . Trudno opisac czy to byly motylki czy zabki ale w kazdym razie uczucie troszke dziwne ale cudowne . Dzisiaj nie mam zamiaru sie przemeczac mimo ze mam sporo pracy wiec bede do was kochane zagladac.

Dziewczynki te rzeczy 'Early Days' sa wlasnie z Primarku i moim zdaniem sa z dosc dobrej jakosci bawelny. Kupilam je swojej przyjaciolce i bardzo je sobie chwalila (zwlaszcza te pajacyki bo pamietam ze je do niej dowozilam ). Jesli chcecie to w weekend jesli bede w tym sklepie to sobie zanotuje ktore komplety ile kosztuja wiec wtedy bedziecie mialy mniej wiecej rozeznanie kto na allegro zdziera a kto daje przyzwoite ceny

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Carol bidulko to sie nameczylas!! Odespij sobie dzisiaj, jak nie bedziesz sie odzywac to bedziemy wiedzialy ze gdzies sobie drzemiesz

Latkoo jeju super ze dzisiaj juz zobaczysz dzidzie. Oczywiscie trzymam mocno kciuki

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Darusia dzidzia ma juz niezle rozmiary . Ja tak po cichutku marze ze moja bedzie miala 3200 (to jest waga ktorej az tak sie nie boje a jest i tak prawidlowa, sama jestem malutka i wiem ze nie ma na to reguly ale nie obraze sie jak dzidzia tez bedzie mala ). Kochana uwazaj na siebie z tym cisnieniem. Nie mam pojecia co sie robi kiedy jest za wysokie ale miejmy nadzieje ze to byl jednorazowy skok
Ciesze się Kasiu że chorubsko już odchodzi, ale to nie zmenia faktu że masz się oszczędzać No i wspaniała wiadomość że czujesz już dzidzię

Dziewczyny mam pytanie co myslicie o tym podgrzewaczo-sterylizatorze
http://www.terraillon.pl/produkty.ph...&idproduktu=11

Tak patrzyłam i w sumie sam podgrzewacz tomme tippe kosztuje 137zł a tu dokłada się 100 i ma się kilka w jednym.
To chyba całkiem nieźle?
Stary 2010-03-03, 09:57   #952
she 00
Raczkowanie

Tu mieszkało dziecko

Cześć dziewczyny...

Pare dni temu przeczytałam artykuł i pooglądałam zdjęcia pod tytułem tu mieszkało dziecko...
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...o_dziecko.html
jest tam też odnośnik do fantastycznej strony amerykańskiej, z mnóstwem galeri...
Generalnie pomyslałam ...super!!!!Wreszcie zaczniemy jako społeczeństwo mówić otwarcie o tym że ciało kobiety nie zawsze wraca do formy, że rozstępy, że skóra, że biust już nie tak jędrny...
Dziś rano oglądam Dzień dobrzy TVN... i tu 3 panie rozmawiają niby o tym artykule...ale jakby go nie czytały jaby nie widziały zdjęć..... Opowiadały że dieta, że ćwiczenia...ani jedno słowo nie padło o rozstępach...

Nie wiem jak wy....ale ja całe życie żyję w przekonaniu, że powinnam wyglądać lepiej..... Zwłaszcza okres dorastania kiedy miałam figure modelki, odcisnął na mnie piętno....odchudzanie, epizody bulimiczne, ciągły strach przed przybraniem na wadze...

Przed ciążą przez 14mcy starania sie o dziecko, problemy z jajnikami- przytyłam 5 kg. Przed ciążą dobiłam do 70kg (przy 175 cm )przy tym mam grubą kość, więc gdy mówiłam nawet lekarzowi tu że 70kg waże to chciał sprawdzić, bo stwierdził że nie wyglądam- ale dla mnie to 70 i tyle ...
Teraz w 25tyg waże 77 i zastanawiam się jak to będzie pod konec ciąży.... z jednej strony jestem przeszczęślwa z powodu ciąży... i nie obchodzi mnie kto co myśli, najważniejszy jest dla mnie mój mały bąbelek i jego zdrowie....ale gdzieś w tyle głowy siedzi ta myśl- a co jak będę brzydka i pomarszczona po ciąży,?a czy bedę się podobać mężowi?

Proszę napiszcie czy wy też tak macie? nie wierze że tylko ja tak mam...

Edytowane przez she 00
Czas edycji: 2010-03-03 o 10:03
she 00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 10:06   #953
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Carol kochana nie bierzemy apapu< nie ladnie>

Kasiu ciesze sie ze juz lepiej sie czujesz

Zmierzylam teraz, mialam mniejsze, ale to na pewno nie bylo spowodowane stresem bo przy tej gin sie nie da stresowac, to jest aniol a nie kobieta.
Na ostatniej wizycie tez mialam troszke podniesione, zobaczymy jak bedzie. Teraz spadlo wiec moze nie bedzie zle, w sobote za tydzien mam juz oostatnia wizyte a pozniej sie widzimy w szpitalu, jejku wiecie jak mi szkoda????
szkoda mi tego ze bede zadziej chodzila do tej gin, jest na prawde bombowa...
A tu ostatnia wizyta platna w sobote, poznej ide z nia na porodowke, przedstawi mi polozne w szpitalu zebym wiedziala co jest i jak, a pozniej sie widzimy podczas porodu.

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

ja mam rozstepy na brzuchu, dorobilam sie ich zanim zaczelam diete u dietetyka, nauczylam sie z nimi zyc, malz tak samo, nie wyjde w stroju kapielowym bo sie wstydze, mimo ze malz mi mowi ze opinie innych powinny byc mi na ostatnim miejscu a jemu wcale to nie przeszkadza... po prostu je mam i juz.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

latkoo co do podgrzewaczo sterylizatorka jesli masz zamiar kupic osobno to to jest fajne ja nie mam ani tego ani tego , ale jesli chcesz kupic to to mi sie podoba.
A.Camus
Stary 2010-03-03, 10:20   #954
Carol77
Zakorzenienie

Dziękuje skarby za mile słowa ehhh dalej ten łeb boli, spróbuje tego masazu Karolinko. Kochanie powiem Ci, ze drogi ten podgrzewacz ze sterylizatorem, ja kupię tani nie warto powiem Ci przepłacać, wiem z doświadczenia , że taki wystarczy, a sterylizowac i tak nie będe, wrzątek wystarczy.
Kochanie tutaj masz ten , co ja chce kupić:

http://www.allegro.pl/item931407791_...rylizator.html

Darusiu apap jest całkowicie bezpieczny w ciązy kochanie, nei możne ibupromu, nurofenu brać, a pzry takim bólu jak mój juz sie nie dało,
musiałam i to nie 1 raz wziełam w tej ciąży i wiem, ze nie zaszkodzi maluszkowi, a ja bym "wykitowała" bez niego.

Kasiu jak się ciesze, ze poczulas maleństwo!!!!!!!!!!!! To najpiękniejsze uczucie prawda? Mój mnie dzisiaj opamiętał jak sie zgiełam sięgając po cos na stól, wypial sie maksymalnie, ze bol mnie przeszył nie podobało mu się

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-03-03, 10:23   #955
Darusiaaaa
Zakorzenienie

to czego nie wolno brac?:P czegos takiego wlasnie nie wolno a ja sie na lekach nie znam bo bralam tylko te przepisane przez gin innych nawet nie tykałam...

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

a widzisz masz racje, nie pokazala mi sie czesc twojego wpisu

carol podgrzewacz jest bardzo potrzebny?
A.Camus
Stary 2010-03-03, 10:30   #956
Carol77
Zakorzenienie

Dot.: Tu mieszkało dziecko

Cytat:
Napisane przez she 00 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny...

Pare dni temu przeczytałam artykuł i pooglądałam zdjęcia pod tytułem tu mieszkało dziecko...
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...o_dziecko.html
jest tam też odnośnik do fantastycznej strony amerykańskiej, z mnóstwem galeri...
Generalnie pomyslałam ...super!!!!Wreszcie zaczniemy jako społeczeństwo mówić otwarcie o tym że ciało kobiety nie zawsze wraca do formy, że rozstępy, że skóra, że biust już nie tak jędrny...
Dziś rano oglądam Dzień dobrzy TVN... i tu 3 panie rozmawiają niby o tym artykule...ale jakby go nie czytały jaby nie widziały zdjęć..... Opowiadały że dieta, że ćwiczenia...ani jedno słowo nie padło o rozstępach...

Nie wiem jak wy....ale ja całe życie żyję w przekonaniu, że powinnam wyglądać lepiej..... Zwłaszcza okres dorastania kiedy miałam figure modelki, odcisnął na mnie piętno....odchudzanie, epizody bulimiczne, ciągły strach przed przybraniem na wadze...

Przed ciążą przez 14mcy starania sie o dziecko, problemy z jajnikami- przytyłam 5 kg. Przed ciążą dobiłam do 70kg (przy 175 cm )przy tym mam grubą kość, więc gdy mówiłam nawet lekarzowi tu że 70kg waże to chciał sprawdzić, bo stwierdził że nie wyglądam- ale dla mnie to 70 i tyle ...
Teraz w 25tyg waże 77 i zastanawiam się jak to będzie pod konec ciąży.... z jednej strony jestem przeszczęślwa z powodu ciąży... i nie obchodzi mnie kto co myśli, najważniejszy jest dla mnie mój mały bąbelek i jego zdrowie....ale gdzieś w tyle głowy siedzi ta myśl- a co jak będę brzydka i pomarszczona po ciąży,?a czy bedę się podobać mężowi?

Proszę napiszcie czy wy też tak macie? nie wierze że tylko ja tak mam...
She ja Ci powiem, ze ja już mam plan jak wrócic do formy po ciąży zawsze ważyłam w okolicach 45 kg, teraz jest 6 więcej. W 1 ciazy przytylam 14, mialam i mam straszne rozstepy na brzusiu-po bokach, troche na pupie i udach od wewn, strony,ale piekie zbladly i nawet je polubilam, teraz sie rozcagaja i sa niestety czerwone,ale wiem,ze wyjasnieja i tym sie nie martwie. Nie martw sie, nie bedziesz brzydka, musisz po prostu o siebie zadbac odpowiednia dieta pozwoli zrzucic zbedne kg-polecam diete 1200 kcal, skóra na brzusiu czesciowo wroci sama do normy,a troszke bedziesz musiala jej pomoc cwiczeniami, ja w zeszlym roku przytylam 5 kg i powiem Ci,ze nei cwiczylam wcale i stosujac ta diete cialo pieknie schudlo, skora nic nie obwisla a brzus mialam calkowicie plaski. Wiadomo,ze od razu po urodzeniu nie bedziemy wygladaly jak modelki,ale do 6 mies bez katowania sie wrocimy do formy sprzed ciązy

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
to czego nie wolno brac?:P czegos takiego wlasnie nie wolno a ja sie na lekach nie znam bo bralam tylko te przepisane przez gin innych nawet nie tykałam...

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

a widzisz masz racje, nie pokazala mi sie czesc twojego wpisu

carol podgrzewacz jest bardzo potrzebny?

Kochanie apap i paracetamol np codipar jak najbardziej mozesz brac i nie zaszkodzi na pewno! Ja brałam w 1 trymestrze nawet, bo glowa mi pekala, oczywiscie raz na jakis czas.
nie wolno nurofenu, ibuprpmu. Mozesz nospe, rutinoscorbin.

Powiem Ci, ze mnie byl bardzo potrzebny wrecz niezbedny, od 4 miesiaca Ola byla na butli i sobie przygotowywalam poznym wieczorem mleczko czy kaszke w 2 butlach i do podgrzewacza, a jak w nocy sie budzila to od razu bylo cieple, nie musialam nigdzie chodzic i robic, zjadla, ja kolejna butle do podgrzewacza i gotowe rano tylko umylam , wyparzylam i juz. W nocy to jest straszne jak musisz wstawac pare razy a jakby czlowiek musial jeszcze to jedzonko szykowac, czekac az sie woda zagotuje itp itd a tu marzysz o spanku, to najlepszy wtedy jest podgrzewacz.

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-03-03, 10:33   #957
Darusiaaaa
Zakorzenienie

to chyba zainwestuje

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

a co do lekow to ja jestem antytabletkowa
tez mi glowa pekala w 1 trymestrze ale jakos malz mi robil chlodne oklady, zawsze biore tabletke wtedy jak juz umieram albo placze z bolu:P
A.Camus
Stary 2010-03-03, 10:36   #958
Carol77
Zakorzenienie

Wklejam Wam Artykuł o lekach w ciązy. ja biorę nawet betabloker na serducho i mój docent kardiolog nie widzi żadnych pzreciwskazan, jedynie od kwietnia musze go zmienic na inny, bo malutek moglby mieć za niska mase urodzeniowa.

Leki w ciąży
lek. med. Agnieszka Kurczak-Powolny

Nie pijesz alkoholu, nie palisz, odżywiasz się zdrowo, dbasz o siebie i dziecko. Nagle dopada cię przeziębienie, ból głowy czy biegunka... Lekarstwa zapewne tobie by pomogły, ale czy nie zaszkodzą dziecku?

Leki dobroczynne

Istnieją trzy grupy leków, których podawanie właśnie podczas ciąży staje się wręcz konieczne - ze względu na zdrowie matki i dziecka.

Do pierwszej grupy można zaliczyć leki, które pomagają uzupełniać niedobory witamin lub mikroelementów.

Kwas foliowy - zanim dziecko zostanie poczęte (i w 1. trymestrze ciąży, gdy tworzą się narządy układu nerwowego), należy zażywać kwas foliowy. To witamina z grupy B zapobiegająca powstawaniu u dziecka wad układu nerwowego. W późniejszym okresie ciąży również pomocna w leczeniu niedokrwistości. Kwas foliowy można kupić bez recepty (Folik) lub może go też zapisać lekarz (Acidum folicum).

Żelazo - preparaty żelaza pomagają zwalczać niedokrwistość. W czasie ciąży anemia bywa częstym problemem, bo zapotrzebowanie na żelazo wzrasta z 15 mg do 30 mg dziennie. Lekarz może zapisać np. Sorbifer Durules lub Tardyferon. Preparaty żelaza są dostępne również bez recepty (np. Ascofer, Ferro 66, Hemofer).

Witaminy - w wyniku przyspieszenia procesów metabolicznych podczas ciąży rośnie zapotrzebowanie na witaminy. Jeśli jednak dbasz o to, co jesz, ich przyjmowanie raczej nie będzie konieczne. Gdyby zaszła taka potrzeba, najlepiej zażywać preparaty przeznaczone specjalnie dla kobiet w ciąży - np. Feminatal, Prenatal, Materna. Zawierają one także żelazo, i kwas foliowy, więc podawanie ich osobno nie będzie konieczne. Uwaga! nadmiar pewnych witamin może mieć szkodliwy wpływ na rozwój płodu. Unikać należy zwłaszcza przedawkowania witamin rozpuszczalnych w tłuszczach - A, D, E, K.

W drugiej grupie są leki, dzięki którym możemy pokonać choroby szczególnie niebezpieczne dla kobiety w ciąży.

Cukrzyca ciążowa - około 24. tygodnia ciąży może się rozwinąć cukrzyca ciążowa. Konieczne do wzrostu dziecka hormony, które produkuje organizm matki, mogą obniżyć wrażliwość jej własnych tkanek na insulinę, wskutek czego spada zdolność przyswajania glukozy. Tak rozwija się cukrzyca.

Cukrzyca ciążowa zdarza się u 2-8 proc. ciężarnych. Jest poważnym zagrożeniem dla rozwoju dziecka. Jeszcze w latach siedemdziesiątych ubiegłego wieku 25 proc. dzieci matek z nieleczoną cukrzycą umierało przed narodzeniem. Na szczęście dzisiaj standardowe badania ciążowe pozwalają szybko wychwycić chorobę, a podawanie insuliny przepisanej przez lekarza ratuje zdrowie mamy i dziecka. Cukrzyca ciężarnych najczęściej mija po porodzie, choć kobiety dotknięte tą chorobą są później bardziej podatne na cukrzyce innego typu.

Nadciśnienie tętnicze - występuje u około 5 proc. ciężarnych i jest dość poważnym schorzeniem, ponieważ wahania ciśnienia grożą odklejeniem łożyska i krwotokiem. Nadciśnienie wywołane ciążą może również spowodować rzucawkę, czyli bardzo groźny napad drgawek i zaburzeń świadomości u przyszłej matki. Dlatego standardowym badaniem w ciąży jest pomiar ciśnienia. Na szczęście obniżające ciśnienie leki, takie jak: Cordafen, Dopegyt czy Dihydralazyna, są zupełnie bezpieczne dla matki i dziecka.

Infekcje układu moczowego - bardzo powszechną dolegliwością (występującą u co dziesiątej ciężarnej) są infekcje układu moczowego, przede wszystkim zapalenie pęcherza. W przypadku rozległego zakażenia lekarz przepisuje odpowiedni całkowicie bezpieczny antybiotyk. Przy lżejszej infekcji zaleci Furagin lub poleci lek dostępny bez recepty, np. Fitolizynę lub Urosept. Odkażająco działa także wywar z korzenia pietruszki.

Infekcje pochwy - kobiety w ciąży często zapadają także na infekcje pochwy, ponieważ tkanki są bardziej ukrwione, a system odpornościowy nieco osłabiony, łatwiej dochodzi do wszelkich zakażeń.

Uwaga! Wodniste mleczne upławy o łagodnym zapachu nie są wbrew pozorom zwiastunem infekcji - w ostatnich miesiącach ciąży mogą być nawet tak obfite, że będziesz musiała użyć podpasek (nie stosuj tamponów, bo ryzykujesz wprowadzeniem do pochwy niebezpiecznych bakterii).

Natomiast upławy żółtawe, zielonkawe, o serowatej konsystencji i nieprzyjemnym zapachu świadczą o zakażeniu bakteryjnym lub grzybiczym. Ginekolog zaleci wtedy odpowiednią kurację środkami dostępnymi wyłącznie na receptę, np. Macmirorem, Nystatyną czy Lactovaginalem.

Trzecia grupa to niektóre leki pomagające podtrzymać zagrożoną ciążę. Zawsze wydaje się je z przepisu lekarza.

Zagrażające poronienie - gdy kobiecie grozi utrata ciąży, podaje się jej pochodne progesteronu (Turinal, Duphaston, Luteinę).

Skurcze przedwczesne - jeśli macica zaczyna się mocno i groźnie kurczyć, podaje się preparaty magnezu (np. Magne-B6, Asmag) oraz Fenoterol i No-spę.

Poród przedwczesny - w przypadku zagrożenia przedwczesnym porodem kobiecie podaje się sterydy (np. Dexametazon), które przyspieszają dojrzewanie płuc dziecka.

Leki bezpieczne

Ciąża nie daje, niestety, odporności na bakterie i wirusy. Na szczęście istnieje wiele leków stosowanych od dawna u kobiet w ciąży, o których z całą pewnością można powiedzieć, że pomagają w typowych dolegliwościach i są bezpieczne.

Niepokój, kłopoty ze snem, obniżony nastrój pokonasz, stosując dostępne w aptece bez recepty preparaty z melisy, Neospasminę lub Validol.

Bóle głowy zwalczą powinny preparaty zawierające paracetamol (np. Apap, Codipar, Panadol). Pomóc mogą również: ciepła kąpiel, spacer, posmarowanie skroni maścią rozgrzewającą czy masaż.

Przeziębienie - jeśli boli cię gardło, głowa, mięśnie, gdy cieknie z nosa, prawdopodobnie nabawiłaś się infekcji wirusowej. Aby zmniejszyć ból, zupełnie spokojnie możesz w ciąży stosować preparat zawierający paracetamol, przeciwgorączkowy syropPyrosal, wszelkie preparaty z witaminą C (np. Rutinoscorbin), czosnek w tabletkach (np. Aliofil). Na wirusy nie ma lekarstwa. Są tylko sposoby przynoszące chwilową ulgę - kubek mleka z miodem, herbata z imbirem lub malinami, esencjonalny rosół z kurczaka, przecier z surowych żurawin, syrop z cebuli i wyleżenie się w ciepłej pościeli.

Problemy układu trawiennego - ze zgagą, wzdęciami, zaparciami czy biegunkami uporasz się, stosując bezpieczne leki do kupienia bez recepty, np. Maalox, Alugastrin, Espumisan czy Carbo medicinalis.

Poważne zakażenie bakteryjne - w przypadku zapalenia nerek, zapalenia oskrzeli, ropnego zapalenia gardła czy zatok lekarz zapisze ci z pewnością niegroźne dla dziecka antybiotyki z grupy penicylin (np. Ampicylinę lub Augmentin) albo cefalosporyn (np. Zinnat, Ceclor, Biotraxon, Keflin).

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-03-03, 10:38   #959
Darusiaaaa
Zakorzenienie

przepraszam ale jak zobaczylam nazwisko pani doktor to wymieklam, ahahahahahhah
A.Camus
Stary 2010-03-03, 10:39   #960
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
to chyba zainwestuje

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

a co do lekow to ja jestem antytabletkowa
tez mi glowa pekala w 1 trymestrze ale jakos malz mi robil chlodne oklady, zawsze biore tabletke wtedy jak juz umieram albo placze z bolu:P

Zainwestuj, tym bardziej, ze te 22 czy nawet 35 zl to nieduzo a naprawde Ci to pomoze. Ja wlasnie prawie z bolu wymiotowalam i tak bolalo,ze juz nie umialam, dzisiaj tez boli,ale juz nie biore, dalej mnie mdli i tylko czekam az polece do wc. Nie mialam migreny z ponad rok...i akurat teraz, no ale coz tzreba ja pokonac

Karolinko ten podgrzewacz TT jest super, tylko powim Ci,z e za drogi, a ja mialam z Olcia te tanie, nic sie z nimi nie dzialo, ten jeden sluzyl mi 4 latka (jeden sama spalilam, bo woda wyschla a zostawilam wlaczony ), bo tyle ta moja pierdółka jadła kaszke w nocy miała smoczek kzryżykowy w butli i wieczorem jadla a i wnocy jej sie pzrypomniało ale oczywiscie w dzien zero butelek, tylko kubek i łyżka-widelec

Olusia
Filipek

Adaś

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2010-03-03 o 10:42
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości