![]() |
#931 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Wtajemniczenie
|
na dziś czy na najbliższy rok?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Zadomowienie
|
Narazie tylko na dzis
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#935 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pandziolka a dziękuję ![]() ![]() ![]() Super, że mdłości juz Ci przeszły!!!!!!!!!!!! Teraz będzie lepiej, ale wiesz co innego sie zacznie, takie uroki ciązy ![]() Ruchy poczujesz niedługo, ja szybko bąbelki poczułam, ale to 2 ciąża więc szybciej wszystko ![]() Kasiu jak ja żałuję, ze u nas nie ma tych wszystkich super tanich sklepów z ciuszkami dla bejbików!!! Ja juz przejrzałam tyle tych stron i nie kupie drożej i dziękuję za radę ![]() Linka gdzie te zdjecia??? ![]()
![]() |
#936 |
Zadomowienie
|
Kurcze a ja jeszcze w pracy
![]() ![]() ![]() Carol przynajmniej super ze jest to allegro!! Wiele produktow mozna tam dostac i nie musisz latac po sklepach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Rozeznanie
|
Kaśka - taki szef to prawdziwy skarb
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Będzie dobrze, wszystko się ułoży.. zapewne będziesz super nauczycielem i Twój zastępca będzie wzorowo wykonywał pracę, po Twoich wskazówkach i cennych radach. |
![]() ![]() |
![]() |
#938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To zmykaj już i sie nie męcz!!!!!!!! Allegro to super sprawa, ja własnie wypatrzyłam ciuszki piękne od 0-3miesięcy, cała pakę i jest licytacja więc czekam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#939 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a ja mam takie dziwne pytanko, w jakim terminie wypłaca ZUS? czy tak samo jak zakład pracy, czy oni maja swoje terminy?
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- przy pierwszej ciąży korzystałam z wypłat Zus-u aż 1 miesiąc dlatego nie pamiętam... poszłam na zwolnienie późno, potem pierwszy miesiąc płacił pracodawca, kolejny Zus, a następnie urodziła się szybciej mała.. no i nie pamiętam jak to jest.. proszę o podpowiedź.. |
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Karolinko wrzucaj jak najwięcej linków z różnymi rzeczami bo masz już doświadczenie, masz zdrowe podejście bardzo podobne do mojego i ja zapisuje sobie wszystkie te linki i będe kupować, strasznie podobały mi się te body Early Days, i je kupie napewno, zwłaszcza że cena jest rewelacyjna ![]() To pamiętaj jak znajdziesz jeszcze jakieś fajne rzeczy to wrzucaj linki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 | |
Zakorzenienie
|
jestem, dziwnie sie troche czuje dzisiaj i po na wspolnej sie klade
Na wizycie mniej wiecej ok. Wazymy 3400 , jestesmy silni, zdrowi i cali ![]() Niestety mam za wysokie ciśnienie 140/90. Mam mierzyc przez caly tydzien w sobote za tydzien wizyta jesli nie spadnie-szpital. ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Rozeznanie
|
Dzięki Darusia
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Zmykam... życzę wszystkim spokojnej-przespanej nocki... miłych snów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Raczkowanie
|
dziewczyny nie przemęczajcie się tak
![]() ![]() ![]() ja miałam kolejny dobry dzień w pracy - nie chodzi o jakieś szczególne osiągnięcia tylko o samopoczucie.chyba już naprawdę mogę pożegnać te okropne mdłości ![]() ![]() ![]() buziole dla wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Wtajemniczenie
|
Pandziolka mówisz z groszków jabłuszka
![]() U mnie tez zachwyt u męża większym biustem ![]() Dobrze, że już sie lepiej czujesz!II trymestr jest na prawdę fajny!
#945 |
Zadomowienie
|
cześc mamki!
super te śpioszki Early Days, czy wiecie może jakiej są jakości, bo na zdjęciach wyglądają ładnie. To są te z primarku? Wczoraj mi przyszły te getry, powiem wam, że zachwycona nie jestem, bo są takie bardziej bawełniane, a ja myślałam że będą grubsze i takie że można będzie teraz chodzić zamiast spodni, ale nie bardzo bo za cienkie są. No nic, też się takie przydadzą, a grubsze sobie jeszcze kupię. Ale się uśmiałam z tej reklamy, przy okazji obejrzałam na youtubie kilka innych ![]() Jak tam wasze kopniaczki dzisiaj? |
![]() ![]() |
![]() |
#946 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane!!!!!!!
![]() Ja jak zwykle po strasznej nocy, wieczorem złapała mnie migrena..najpierw latały mi mroczki takie świecące przed oczami i od razu wziełam apap,ale potem.........okazał się za słaby i jak ból mnie złapał to szok, nie brałam już nic i sie meczyłam caą noc, nawet teraz mnie ćmi. O 2 rano jadłam zupkę amino, bo do tego z głodu myślałam, ze mnie skręci.......nie poznaje tego mojego organizmu ![]() Karolinko bedę Wam wklejac linki i ciesze się, ze moge pomóc!! Te body na pewno nie sadziadowskie, Kasia pisała, że kupowała je swojej przyjaciólce więc na pewno są super ![]() ![]() Darusiu ciśnienie Ci mogło z nerwów podskoczyć, uważaj na siebie, moja przyjaciółka ma całą ciążę wysokie i niestety czeka ją cesarka, bo lekarze się boją. Mam nadzieję, ze u Ciebie to było jednorazowe i przejdzie!! Metropolitan kopniaczków o drana brak ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#947 |
Zadomowienie
|
Carol, biedaku, może chociaż w dzień trochę odeśpisz.... mam nadzieję, że ci przejdzie ta migrena, ja rzadko mam bóle głowy ale wiem że to mało przyjemne....
oki, przyszłam na chwilę z pracy, ale znowu uciekam. potem znowu zajrzę, bo wracam przed drugą a szkolenie mam w pracy o 15, i taka godzina wolnego.... do dupki... dobrze, że mam do roboty 10 minut na nogach to wrócę sobie do domku to zajrzę do was. ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- ooo, i namówiłam moją małżowinkę na wyprawę do coneco, tego proucenta wózków, to może już coś wstępnie sobie obierzemy. Ale fajnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupowalam dla dzieci kolezanek nie wiedzac ,ze i mi sie przydac moga ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane dziewczynki!!
Daruś kochanie mam nadzieje że ciśnienie spadło, jak nie to najlepiej leżeć na płasko bez poduszki bo wtedy spada, zdawaj relacje jak tam mierzenie ![]() ![]() Karolinko strasznie mi przykro że tak się biedactwo męczyłaś, no ale w dzień może odeśpisz, przy bólach głowy najlepiej rozmsować sobie paluszkami nos na wyskokości oczy tak po obu stronach i skronie, mi to pomaga, wiadomo że ból całkowicie nie zniknie ale powinien troszkę zmaleć. Ja dziś już rano byłam w punkcie pobrań na morfologi i moczu, teraz wróciłam i sobie leże ![]() Już nie mogę się doczekać normalnie, za 6 godzni usg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#950 | ||
Zadomowienie
|
Witajcie kochane,
Ja musze powiedziec ze wstretne chorobsko sie wycofuje, czuje sie o niebo lepiej. I dzidzia chyba tez bo wczoraj wieczorem ja poczulam ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Carol bidulko to sie nameczylas!! Odespij sobie dzisiaj, jak nie bedziesz sie odzywac to bedziemy wiedzialy ze gdzies sobie drzemiesz ![]() Latkoo jeju super ze dzisiaj juz zobaczysz dzidzie. Oczywiscie trzymam mocno kciuki ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Darusia dzidzia ma juz niezle rozmiary ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny mam pytanie co myslicie o tym podgrzewaczo-sterylizatorze http://www.terraillon.pl/produkty.ph...&idproduktu=11 Tak patrzyłam i w sumie sam podgrzewacz tomme tippe kosztuje 137zł a tu dokłada się 100 i ma się kilka w jednym. To chyba całkiem nieźle? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Raczkowanie
|
Tu mieszkało dziecko
Cześć dziewczyny...
Pare dni temu przeczytałam artykuł i pooglądałam zdjęcia pod tytułem tu mieszkało dziecko... http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...o_dziecko.html jest tam też odnośnik do fantastycznej strony amerykańskiej, z mnóstwem galeri... Generalnie pomyslałam ...super!!!!Wreszcie zaczniemy jako społeczeństwo mówić otwarcie o tym że ciało kobiety nie zawsze wraca do formy, że rozstępy, że skóra, że biust już nie tak jędrny... Dziś rano oglądam Dzień dobrzy TVN... i tu 3 panie rozmawiają niby o tym artykule...ale jakby go nie czytały jaby nie widziały zdjęć..... Opowiadały że dieta, że ćwiczenia...ani jedno słowo nie padło o rozstępach... Nie wiem jak wy....ale ja całe życie żyję w przekonaniu, że powinnam wyglądać lepiej..... Zwłaszcza okres dorastania kiedy miałam figure modelki, odcisnął na mnie piętno....odchudzanie, epizody bulimiczne, ciągły strach przed przybraniem na wadze... Przed ciążą przez 14mcy starania sie o dziecko, problemy z jajnikami- przytyłam 5 kg. Przed ciążą dobiłam do 70kg (przy 175 cm )przy tym mam grubą kość, więc gdy mówiłam nawet lekarzowi tu że 70kg waże to chciał sprawdzić, bo stwierdził że nie wyglądam- ale dla mnie to 70 i tyle ... Teraz w 25tyg waże 77 i zastanawiam się jak to będzie pod konec ciąży.... z jednej strony jestem przeszczęślwa z powodu ciąży... i nie obchodzi mnie kto co myśli, najważniejszy jest dla mnie mój mały bąbelek i jego zdrowie....ale gdzieś w tyle głowy siedzi ta myśl- a co jak będę brzydka i pomarszczona po ciąży,?a czy bedę się podobać mężowi? Proszę napiszcie czy wy też tak macie? nie wierze że tylko ja tak mam... Edytowane przez she 00 Czas edycji: 2010-03-03 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
Carol kochana nie bierzemy apapu
![]() Kasiu ciesze sie ze juz lepiej sie czujesz ![]() Zmierzylam teraz, mialam mniejsze, ale to na pewno nie bylo spowodowane stresem bo przy tej gin sie nie da stresowac, to jest aniol a nie kobieta. Na ostatniej wizycie tez mialam troszke podniesione, zobaczymy jak bedzie. Teraz spadlo wiec moze nie bedzie zle, w sobote za tydzien mam juz oostatnia wizyte a pozniej sie widzimy w szpitalu, jejku wiecie jak mi szkoda???? szkoda mi tego ze bede zadziej chodzila do tej gin, jest na prawde bombowa... A tu ostatnia wizyta platna w sobote, poznej ide z nia na porodowke, przedstawi mi polozne w szpitalu zebym wiedziala co jest i jak, a pozniej sie widzimy podczas porodu. ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- ja mam rozstepy na brzuchu, dorobilam sie ich zanim zaczelam diete u dietetyka, nauczylam sie z nimi zyc, malz tak samo, nie wyjde w stroju kapielowym bo sie wstydze, mimo ze malz mi mowi ze opinie innych powinny byc mi na ostatnim miejscu a jemu wcale to nie przeszkadza... po prostu je mam i juz. ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- latkoo co do podgrzewaczo sterylizatorka jesli masz zamiar kupic osobno to to jest fajne ja nie mam ani tego ani tego , ale jesli chcesz kupic to to mi sie podoba.
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje skarby za mile słowa
![]() Kochanie tutaj masz ten , co ja chce kupić: http://www.allegro.pl/item931407791_...rylizator.html Darusiu apap jest całkowicie bezpieczny w ciązy kochanie, nei możne ibupromu, nurofenu brać, a pzry takim bólu jak mój juz sie nie dało, musiałam i to nie 1 raz wziełam w tej ciąży i wiem, ze nie zaszkodzi maluszkowi, a ja bym "wykitowała" bez niego. Kasiu jak się ciesze, ze poczulas maleństwo!!!!!!!!!!!! To najpiękniejsze uczucie prawda? ![]() ![]() ![]()
#955 |
Zakorzenienie
|
to czego nie wolno brac?:P czegos takiego wlasnie nie wolno a ja sie na lekach nie znam bo bralam tylko te przepisane przez gin innych nawet nie tykałam...
---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- a widzisz masz racje, nie pokazala mi sie czesc twojego wpisu ![]() carol podgrzewacz jest bardzo potrzebny?
![]() |
#956 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu mieszkało dziecko
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
Kochanie apap i paracetamol np codipar jak najbardziej mozesz brac i nie zaszkodzi na pewno! Ja brałam w 1 trymestrze nawet, bo glowa mi pekala, oczywiscie raz na jakis czas. nie wolno nurofenu, ibuprpmu. Mozesz nospe, rutinoscorbin. Powiem Ci, ze mnie byl bardzo potrzebny wrecz niezbedny, od 4 miesiaca Ola byla na butli i sobie przygotowywalam poznym wieczorem mleczko czy kaszke w 2 butlach i do podgrzewacza, a jak w nocy sie budzila to od razu bylo cieple, nie musialam nigdzie chodzic i robic, zjadla, ja kolejna butle do podgrzewacza i gotowe ![]()
![]() |
#957 |
Zakorzenienie
|
to chyba zainwestuje
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- a co do lekow to ja jestem antytabletkowa ![]() tez mi glowa pekala w 1 trymestrze ale jakos malz mi robil chlodne oklady, zawsze biore tabletke wtedy jak juz umieram albo placze z bolu:P
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
Wklejam Wam Artykuł o lekach w ciązy. ja biorę nawet betabloker na serducho i mój docent kardiolog nie widzi żadnych pzreciwskazan, jedynie od kwietnia musze go zmienic na inny, bo malutek moglby mieć za niska mase urodzeniowa.
Leki w ciąży Nie pijesz alkoholu, nie palisz, odżywiasz się zdrowo, dbasz o siebie i dziecko. Nagle dopada cię przeziębienie, ból głowy czy biegunka... Lekarstwa zapewne tobie by pomogły, ale czy nie zaszkodzą dziecku? lek. med. Agnieszka Kurczak-Powolny Leki dobroczynne Istnieją trzy grupy leków, których podawanie właśnie podczas ciąży staje się wręcz konieczne - ze względu na zdrowie matki i dziecka. Do pierwszej grupy można zaliczyć leki, które pomagają uzupełniać niedobory witamin lub mikroelementów. Kwas foliowy - zanim dziecko zostanie poczęte (i w 1. trymestrze ciąży, gdy tworzą się narządy układu nerwowego), należy zażywać kwas foliowy. To witamina z grupy B zapobiegająca powstawaniu u dziecka wad układu nerwowego. W późniejszym okresie ciąży również pomocna w leczeniu niedokrwistości. Kwas foliowy można kupić bez recepty (Folik) lub może go też zapisać lekarz (Acidum folicum). Żelazo - preparaty żelaza pomagają zwalczać niedokrwistość. W czasie ciąży anemia bywa częstym problemem, bo zapotrzebowanie na żelazo wzrasta z 15 mg do 30 mg dziennie. Lekarz może zapisać np. Sorbifer Durules lub Tardyferon. Preparaty żelaza są dostępne również bez recepty (np. Ascofer, Ferro 66, Hemofer). Witaminy - w wyniku przyspieszenia procesów metabolicznych podczas ciąży rośnie zapotrzebowanie na witaminy. Jeśli jednak dbasz o to, co jesz, ich przyjmowanie raczej nie będzie konieczne. Gdyby zaszła taka potrzeba, najlepiej zażywać preparaty przeznaczone specjalnie dla kobiet w ciąży - np. Feminatal, Prenatal, Materna. Zawierają one także żelazo, i kwas foliowy, więc podawanie ich osobno nie będzie konieczne. Uwaga! nadmiar pewnych witamin może mieć szkodliwy wpływ na rozwój płodu. Unikać należy zwłaszcza przedawkowania witamin rozpuszczalnych w tłuszczach - A, D, E, K. W drugiej grupie są leki, dzięki którym możemy pokonać choroby szczególnie niebezpieczne dla kobiety w ciąży. Cukrzyca ciążowa - około 24. tygodnia ciąży może się rozwinąć cukrzyca ciążowa. Konieczne do wzrostu dziecka hormony, które produkuje organizm matki, mogą obniżyć wrażliwość jej własnych tkanek na insulinę, wskutek czego spada zdolność przyswajania glukozy. Tak rozwija się cukrzyca. Cukrzyca ciążowa zdarza się u 2-8 proc. ciężarnych. Jest poważnym zagrożeniem dla rozwoju dziecka. Jeszcze w latach siedemdziesiątych ubiegłego wieku 25 proc. dzieci matek z nieleczoną cukrzycą umierało przed narodzeniem. Na szczęście dzisiaj standardowe badania ciążowe pozwalają szybko wychwycić chorobę, a podawanie insuliny przepisanej przez lekarza ratuje zdrowie mamy i dziecka. Cukrzyca ciężarnych najczęściej mija po porodzie, choć kobiety dotknięte tą chorobą są później bardziej podatne na cukrzyce innego typu. Nadciśnienie tętnicze - występuje u około 5 proc. ciężarnych i jest dość poważnym schorzeniem, ponieważ wahania ciśnienia grożą odklejeniem łożyska i krwotokiem. Nadciśnienie wywołane ciążą może również spowodować rzucawkę, czyli bardzo groźny napad drgawek i zaburzeń świadomości u przyszłej matki. Dlatego standardowym badaniem w ciąży jest pomiar ciśnienia. Na szczęście obniżające ciśnienie leki, takie jak: Cordafen, Dopegyt czy Dihydralazyna, są zupełnie bezpieczne dla matki i dziecka. Infekcje układu moczowego - bardzo powszechną dolegliwością (występującą u co dziesiątej ciężarnej) są infekcje układu moczowego, przede wszystkim zapalenie pęcherza. W przypadku rozległego zakażenia lekarz przepisuje odpowiedni całkowicie bezpieczny antybiotyk. Przy lżejszej infekcji zaleci Furagin lub poleci lek dostępny bez recepty, np. Fitolizynę lub Urosept. Odkażająco działa także wywar z korzenia pietruszki. Infekcje pochwy - kobiety w ciąży często zapadają także na infekcje pochwy, ponieważ tkanki są bardziej ukrwione, a system odpornościowy nieco osłabiony, łatwiej dochodzi do wszelkich zakażeń. Uwaga! Wodniste mleczne upławy o łagodnym zapachu nie są wbrew pozorom zwiastunem infekcji - w ostatnich miesiącach ciąży mogą być nawet tak obfite, że będziesz musiała użyć podpasek (nie stosuj tamponów, bo ryzykujesz wprowadzeniem do pochwy niebezpiecznych bakterii). Natomiast upławy żółtawe, zielonkawe, o serowatej konsystencji i nieprzyjemnym zapachu świadczą o zakażeniu bakteryjnym lub grzybiczym. Ginekolog zaleci wtedy odpowiednią kurację środkami dostępnymi wyłącznie na receptę, np. Macmirorem, Nystatyną czy Lactovaginalem. Trzecia grupa to niektóre leki pomagające podtrzymać zagrożoną ciążę. Zawsze wydaje się je z przepisu lekarza. Zagrażające poronienie - gdy kobiecie grozi utrata ciąży, podaje się jej pochodne progesteronu (Turinal, Duphaston, Luteinę). Skurcze przedwczesne - jeśli macica zaczyna się mocno i groźnie kurczyć, podaje się preparaty magnezu (np. Magne-B6, Asmag) oraz Fenoterol i No-spę. Poród przedwczesny - w przypadku zagrożenia przedwczesnym porodem kobiecie podaje się sterydy (np. Dexametazon), które przyspieszają dojrzewanie płuc dziecka. Leki bezpieczne Ciąża nie daje, niestety, odporności na bakterie i wirusy. Na szczęście istnieje wiele leków stosowanych od dawna u kobiet w ciąży, o których z całą pewnością można powiedzieć, że pomagają w typowych dolegliwościach i są bezpieczne. Niepokój, kłopoty ze snem, obniżony nastrój pokonasz, stosując dostępne w aptece bez recepty preparaty z melisy, Neospasminę lub Validol. Bóle głowy zwalczą powinny preparaty zawierające paracetamol (np. Apap, Codipar, Panadol). Pomóc mogą również: ciepła kąpiel, spacer, posmarowanie skroni maścią rozgrzewającą czy masaż. Przeziębienie - jeśli boli cię gardło, głowa, mięśnie, gdy cieknie z nosa, prawdopodobnie nabawiłaś się infekcji wirusowej. Aby zmniejszyć ból, zupełnie spokojnie możesz w ciąży stosować preparat zawierający paracetamol, przeciwgorączkowy syropPyrosal, wszelkie preparaty z witaminą C (np. Rutinoscorbin), czosnek w tabletkach (np. Aliofil). Na wirusy nie ma lekarstwa. Są tylko sposoby przynoszące chwilową ulgę - kubek mleka z miodem, herbata z imbirem lub malinami, esencjonalny rosół z kurczaka, przecier z surowych żurawin, syrop z cebuli i wyleżenie się w ciepłej pościeli. Problemy układu trawiennego - ze zgagą, wzdęciami, zaparciami czy biegunkami uporasz się, stosując bezpieczne leki do kupienia bez recepty, np. Maalox, Alugastrin, Espumisan czy Carbo medicinalis. Poważne zakażenie bakteryjne - w przypadku zapalenia nerek, zapalenia oskrzeli, ropnego zapalenia gardła czy zatok lekarz zapisze ci z pewnością niegroźne dla dziecka antybiotyki z grupy penicylin (np. Ampicylinę lub Augmentin) albo cefalosporyn (np. Zinnat, Ceclor, Biotraxon, Keflin).
#959 |
Zakorzenienie
|
przepraszam ale jak zobaczylam nazwisko pani doktor to wymieklam, ahahahahahhah
![]() |
#960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zainwestuj, tym bardziej, ze te 22 czy nawet 35 zl to nieduzo a naprawde Ci to pomoze. Ja wlasnie prawie z bolu wymiotowalam i tak bolalo,ze juz nie umialam, dzisiaj tez boli,ale juz nie biore, dalej mnie mdli i tylko czekam az polece do wc. Nie mialam migreny z ponad rok...i akurat teraz, no ale coz ![]() ![]() Karolinko ten podgrzewacz TT jest super, tylko powim Ci,z e za drogi, a ja mialam z Olcia te tanie, nic sie z nimi nie dzialo, ten jeden sluzyl mi 4 latka (jeden sama spalilam, bo woda wyschla a zostawilam wlaczony ![]() ![]() ![]() ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-03-03 o 10:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.