|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ZACZĘŁYŚMY 15 LUTEGO! Dieta proteinowa dr Pierre Dukana CZĘŚĆ II - dukamy 120 d
gall - sama jestem ciekawa tych pistacji jak to wyjdzie? na pewno dam znac
bo oczywiscie weekend grzeszny - to znaczy krolewski![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- haniulka to super!!! i dobrze mowisz teraz walka zeby nie przytyc a jak cos zgubimy to od razu grzeszek i tak w kolko, ale lepiej tak niz tylko grzeszyc a przed urlopem zawsze kazdy sie napracuje ale potem mozesz sie wybyczyc wiec i tak do przodu ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- a ciekawe jak tam elskede? ciekawe czy chociaz jeden posilek dukanowy zaliczyla heheh bo o calym dniu dukanowym to na urlopie mozna pomarzyc
|
|
#932 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ZACZĘŁYŚMY 15 LUTEGO! Dieta proteinowa dr Pierre Dukana CZĘŚĆ II - dukamy 120 d
Dziewczyny Kochane dobrze że we mnie wierzycie i sprowadzacie mnie na dobrą drogę bo sama czasami już wymiękam, ale to może przez te upały jak pisała Karadka, bo jakoś łatwiej loda czy ciastko zjeść niż twarde mięso i jajko, powiem wam że jak byłam zawsze "mięsna" bo bardzo lubię mięso to teraz wolę serki i jogurty bo jakoś łatwiej mi wchodzą.
Dzisiaj póki co grzecznie - serek wiejski, bułeczka z tostera, kawałki cycka kuraka z patelni, kefir bo super gasi pragnienie w taki gorąc i więcej nie chce mi się jeść, może potem coś wciągnę. Haniula jak ja ci zazdroszczę urlopu, baw się dobrze A elskede pewnie grzeszy na maksa ![]() Kasiu wytrwałość większa pewnie się znajdzie po upałach, bo teraz naprawdę jest ciężko ale damy radę, człowiek nie taki żeby nie mógł ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- KARADKO SKROMNA DZIEWCZYNO Sto lat, dużo zdrówka, uśmiechu, radości, spełnienia marzeń Urodziny - fajna rzecz, raz do roku warto mieć, bo to dobry czas na nowe plany całkiem dukanowe !!!
|
|
#933 |
|
Rozeznanie
|
karadko nasza kochana
najlepsze życzenia urodzinkowe
|
|
#934 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się! Jestem tylko na chwilę bo właśnie wróciłam z delegacji i jestem bardzo zmeczona. Upał dał mi w kość w czasie podróży. Zdążyłam przeczytać 3-dniowe zaległośći w Waszych zapiskach.
U mnie waga mam nadzieję że będzie bez zmian chociaż grzeszyłam bo nie miałam wyjścia - jadłam co podali. KARADKO wszystkiego naj.. naj...
____________________ Początek 15.02.2010 waga 114kg 25.01.2011 waga 79,0 -spadek -35,0 ![]() I cel - 99kg na 8 maja - osiągnięty hura!! IIcel - 90 kg - osiągnięty Hura!!! IIIcel - tak dla zdrowia osiągnięty
|
|
|
|
|
#935 |
|
Raczkowanie
|
Karadka - Zdrowia, szczęścia i zadowolenia,
Marzeń spełnienia, Złotej rybki wyłowienia, Która spełni trzy życzenia. Witam Megi ![]() , trzymaj tak dalej, jesteś mocna![]() Zgadzam się z wami w upały coraz ciężej dietować, ja podjadam zimny arbuz z lodówki żeby nie dobrać się do lodów, wiem że jak zacznę to je ciągle będę jeść. Dobrej i spokojnej nocki życzę
|
|
#936 |
|
Raczkowanie
|
Karadko wszystkiwgo najelpszego pomyslnosci i wytrwalosci.
A w dietce.. samych spadeczkow samych uroczkow i usmiechow
|
|
#937 |
|
Rozeznanie
|
Karadka ode mnie tez spoznione ale szczere zyczenia, samych pieknych chwil, duzo spokoju, kasy i sukcesow wagowych ;]
ja sie tez melduje mimo ze nie dietuje wczoraj mialam 68 dzis nei wiem bo zjadlam kanapke i sie zapomnialam zwazyc... upal mnie wykancza, nawet nei myslle o tym jak bym sie czula w takie upaly z moimi 81,3 kg chyba bylabym masakra, ta dieta to jest najlepsze co mnie spotkalo w tym roku, moj najwiekszy sukces.... wpadne zaraz w samozachwyt dziewczeta musze wam cos powiedziec, postanowilam ze do listopada od wrzesnia musze zjechac do wagi 60 kg, mysle ze bede gotowa dukac dalej i mimo ze starczyloby mi zrzucic tak na maxa te 3 kg do 65 jak zalozylam sobie na poczatku to jakos che walczyc ze soba i sie sprawdzic ;] czy dopjde do tych 60 czy nie dam ardy........ nie wiem czemu ale chyba chce niektorym cos udowodnic................ . masakra co?dzis na obiad robie szczawiowa z jajcem, bo kurde w takie upaly nie chce sie ejsc tych schabow, gulaszu itp... chociaz nie pwoiem ze nie mam ochoty na kapuste mloda na gesto chyba pykne maly garnuszek a co!zapomnialam- co do tego filmiku co kasia dala linka, ja mysle ze ile ludzi tyle opini, i jedni mowia ze dieta git innie ze do bani, ja uwazam ze obie strony maja racje ale.... dieta dziala a wiadomo ze zaczynaja ja ci ktorzy chjca zgubic to i owo, i nie beda patrzyli czy zdrowo czy nie powtarzam sie ale.. mialam taka potrzebe wygadania hehehe tez bylam przed chwila na zakupch kupilam arbuza bo chodzi za mna od 3 dni, tylko cena mnie przerazila 3 zl za kg, a w tamtym roku z tego co pamietam to juz za 69gr w markecie byl..... 1,20 to cena standartowa a teraz...... masakra ogolnie warzywa i owoce w tym roku drogie na maxa chyba przez ta powodz.
Bitcoin Lotto - aż 2 BTC do wygrania! Edytowane przez sylwusia085 Czas edycji: 2010-07-17 o 09:15 |
|
|
|
|
#938 |
|
Raczkowanie
|
Karadko, sto lat sto lat
Sylwusia, masz rację, że strasznie drogie w tym roku są warzywa, zresztą całe jedzenie chyba mocno podrożało, bo wydajemy teraz znacznie więcej na nie. Ja wczoraj jadałam zupełnie niedukanowo, nawet chleba z prawdziwym masłem zjadłam, niestety. Od poniedziałku wraca moja koleżanka dukająca ze mną do pracy po urlopie i obie grzecznie będziemy wracać na właściwe tory, zaczynając od czystych protein, bo ona na urlopie też całkowicie popłynęła z jedzeniem niedukanowym. Znów nie mam @ A tak w ogóle u mnie na zewnątrz jest obecnie 36,7 stopni, koszmar jakiś. W domu niewiele lepiej, bo 34,5 st, całą dobę chodzi wentylator. To jakiś temperaturowy horror!
Dukan od 14 lutego 2010 Początkowa waga: 117,8 kg Obecnie: 96,5 kg Straciłam: 21,3 kg Edytowane przez Kasiad01 Czas edycji: 2010-07-17 o 10:32 |
|
|
|
|
#939 |
|
Rozeznanie
|
kasiu- u mnie w zachodniopomorskim pierwszy raz od kilkunastu dni padal leciutki deszcz i byly pioruny i burza, takze powietrze ciut lzejsze, ja mam w pokoju dzis 29 stopni i jest git, dodam ze od tyodnia wentylator chodzi cala dobe i az sie boje ile za prad przyjdzie......... na dworku w cieniu 23 stopnie wiec idealnie!!!! codziennie mielsimy ponad 30 i to duzo ponad........ masakra, kazdy kisi sie w domu bo nie chce sie wyjsc..
ugotowalam kapustke mloda na gesto i szczawiowa
|
|
#940 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczynki moje Serduszka Kochane
Ja wróciłam do mojego miasta na weekend, bo tatulo ma lekarza, a ja do tego urzędu pracy w pon musze isc o cholera jak gorąco nad morzem, wiatr z południa czyli bezdech, zadnej bryzy z północy, szlag czlowieka trafia, bo ani na wycieczki sie nie pojedzie, bo goraco, ani nic, dobrze, ze mamy zimna piwnica to zawsze mozna zejsc i sie ochlodzic (przy okazji elblaskie specjale, reddsy, wody i inne pepsi light). Ale generalnie jest tam kapitalnie, jestem tak zachwycona, zauroczona moja wsia, moimi sasiadami, zwierzakami, spacerami, dieta, ze szoook normalnie!!! Tak, nie pomylilam sie, dieta, waze 73 w okresie, czyli ogolnie zeszlam pewnie do 72, prowadzimy diete cala rodzina, co prawda malo nie jemy, ale bez tluszczu, uzywamy oliwy z oliwek, duzo cebuli, czosnku ( ale umiejetnie schowane w potrawach, zeby ludzi nie odstraszac potem ), normalnie jemy 4 posilki dziennie, ale uzywamy czarnego chleba, tata benecol, my flore light do smarowania, do tego warzywa ekologiczne, nie pryskane z ogrodu, nawet bazylia i mieta nam urosla w ogrodku, to sobie dzien w dzien swieze listki miety zaparzamy - nieporownywalny smak do tego z torebki. Jemy tylko kurczaka, chyba raz sie grill z kielbaska zdarzyl, no i jedynym grzechem sa u mnie raz dziennie redds (kupilam sobie kilka zgrzewek ) i od czasu do czasu jakis lod, ale to rzadkosc. Ogolnie jestem zachwycona nasza rodzinna postawa, zabralismy ze soba wage i patelnie teflonowa wiec wszystko jest jak najbardziej na zdrowo. Ciesze sie, bo zawsze wracalam z takiego wyjazdu z 4 nadprogramowymi kilogramami, a tu spadek o 1kg w dol - super Bylam w srode na plazy bo to byl chyba jedyny dzien w ktorym bylo 25stopni, tak to dzien w dzien 31-33, noce sa gorace jak nigdy po 18-20 stopni - toz to szoook. Woda nad morzem goraca, tylko jechac i plywac, Jantar wcale nie jest taki zapchany, myslalam, ze bedzie gorzej, a tu taka niespodzianka nawet parkometr dosc tani jest ![]() wpadajcie na polnoc Dziewczyny no, nagadalam sie, teraz ide nadrobic kilka stron mam nadzieje, ze same spadeczki byly ![]() Karaduś, spóźnione, ale najszersze życzenia dużo miłości, częstych spotkań z bliskimi, awansu w pracy, zdrowego kotka, a w przyszłości jakiegoś słodkiego szkrabka z całego serca Ci życzę
Edytowane przez elskede Czas edycji: 2010-07-17 o 13:33 |
|
|
|
|
#941 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochaniutkie
Ja tylko na chwilę. Gratuluję spadków. Elskede ślicznie się trzymasz i fakt że niedukanowo ale zdrowo ![]() Sylwusia jestem pewna że dasz radę do 60tki dotrzeć bo jak się uprzesz to uda ci się napewno. ![]() Kasiu no to odpoczęłaś dietowo, pogrzeszyłaś i jak wrócisz na dietkę bezgrzeszną to jestem pewna że znowu polecisz w dół kilogramowo jak burza ![]() U mnie też upały ponad 30 stopni, a dzisiaj jak na złość z rana burza, potem zachmurzone niebo, duchota i z wyjazdu nici ![]() Ale nic to, może jutro albo za tydzień
|
|
#942 |
|
Rozeznanie
|
elskede no to super
ja juz w domku, wróciłam od rodziców jutro na imprezke rodznną urodziny 18 ste dukanowo zapewne nie będzie no ale postaram sie z rozsądkiem buziaki wam
|
|
#943 |
|
Wtajemniczenie
|
Robiłam dzisiaj sałatkę która może nie jest do końca dukanowa, ale bardzo pyszna
:kawałek sałaty lodowej ogórek 2 ogórki małosolne 2 duże pomidory pół papryki kawałki cycków kuraka z teflonu z przyprawą grill pikantny i teraz dodatki niedukanowe :feta w kosteczkę - ja uzyłam ser bałkański z Lidla - tł. ma 20 ale i białka też 20 no i wzięłam tylko 1/4 kostki ![]() łyżka cebulki prażonej - ta gotowa, ma specyficzny smak 4-5 plastrów szynki szwarcwaldzkiej (lub inna surowizna wędzona) pokrojonej w kostkę i zrobionej na teflonie na skwarki Wszystko pokroić, porwać sałatę, wymieszać i zalać sosem balsamicznym (lub inny smak) z tych gotowców w torebkach ale tylko na wodzie bez oleju.
|
|
#944 |
|
Raczkowanie
|
Megi Twoja salatka calkiem calkiem brzmi
Elskede nad morzem jest bombowo ja bylam teraz w Gdy no rewelacja
|
|
#945 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie zimno się zrobiło
pokazuje tylko 27 stopni, słońce uciekło, wiaterek wieje i może szansa na burzę będzie - oby bo susza totalna.Dzisiaj kosiłam trawę (spaliłam trochę kalorii bo pot po d...e leciał ) i normalnie się kurzyło, byłam cała oblepiona tymi kurzami, pyłkami i tylko kąpiel ratowała po takim wyczynie ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- JEST BURZA - znaczy się grzmi póki co ale czarno się zrobiło - chyba przyjdzie orzeźwienie
|
|
#946 |
|
Rozeznanie
|
melduje zjadlam miseczke kapusty ide na lody do mc donalda
|
|
#947 |
|
Wtajemniczenie
|
Sylwusia lody???
![]() No to strzelę focha a co
|
|
#948 |
|
Raczkowanie
|
Sylwusia nie kuś tymi lodami
Ja dziś i na obiad i na kolację wciągnęłam chyba z litr chłodnika z maślanki z rzodkiewką, ogórkiem i zieleninką, no i z jajkiem. Jednym słowem dzień dukanowy. A na jutro ugotowałam bigos z cukini. Pychotka, nie wiem czy przetrwa do jutra
|
|
#949 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia jak robisz bigos z cukini?? To coś jak leczo jest??
Ja też się boję że jak zacznę sobie pozwalać coraz bardziej to wrócą wszystkie stracone kilosy
|
|
#950 |
|
Raczkowanie
|
Dużą cukinę obieram, wydrążam, kroję w dużą kostkę (ok 3 cm), wrzucam do garnka, do tego dorzucam paprykę pociętą w wąskie paseczki, 2 większe cebule w ćwierćplaterki i to wszystko solę i zostawiam na trochę w garnku (jakieś 15 miut) żeby lekko sok puściło. Potem włączam gaz, lekko podlewam wodą i duszę, co jakiś czas mieszając. Do tego dorzucam 2 udka kurczaka wędzonego pokrojone w kostkę bez skóry i duszę do miękkości cukini, ale nie pozwalam się jej rozwalić, bo wolę takie większe kawałki na talerzu niż breję. Na koniec dorzucam puszkę pomidorów (takich rozdrobnionych z Biedronki) i jeszcze chwilkę podgotowuję. Wyłączam gaz, przyprawiam pieprzem i majerankiem. Gotowe.
Przed dietą lekko podlewałam oliwką (ze 2 łyżki) i dopiero na nią kładłam warzywa i zamiast wędzonego udka kładłam jakąś wędzoną kiełbasę w ćwierćplaterki, ale póki co robię wersję dukanową Można sobie odpuścić paprykę, też jest smaczne, ale z papryką smaczniejsze
|
|
#951 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Kasiu
To ja coś takiego robię z wędlinką (teraz drobiową ) i nazywam leczem, chyba jutro zrobie bo dzisiaj akurat kupiłam cukinię ![]() Dobranoc Kochaniutkie I rano samych spadków życzę Ja raczej jutro ominę szklaną francę z powodów opisanych w Klubie ![]() Ja chyba powinnam ją omiajać do końca lata, tak by było lepiej, ale raczej bym nie wytrzymała tle czasu
|
|
#952 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczynki
melduje, ze jutro znow wyjezdzam, zalatwie tylko urzad pracy. Latalyscie moze Wizzairem ? bo musze teraz zrezygnowac z lotu badz przelozyc na inny miesiac, bo prace dostalam od sierpnia
|
|
#953 |
|
Rozeznanie
|
u mnie dziś fix na wadze
cała napuchnitam waga prawie 2kg więcej upałłłłłłł deszczu nic na domowym termometrze 31, na zaokiennym 49 wariactwo
|
|
#954 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochaniutkie
Gratuluję wszelkich spadeczków ![]() Ja w piątek miałam 96,1 kg, wczoraj 96,3kg a dzisiaj 95,9 Cieszę się bardzo tym bardziej że ostatnio trochę pogrzeszyłam, ale dzisiaj całą noc lało, a temperatura spadła bo jest jedyne 18 stopni teraz, więc i mniej spuchnięta jestem ![]() Na śniadanie zaliczyłam bułeczki z tostera z łososiem, pomidor, a teraz piję kawkę i jem serniczek.
|
|
#955 |
|
Raczkowanie
|
U mnei od wczorajszego wieczora przez cala noc padal deszcz. Teraz tez pada a temp 25 !! niedlugo to tropikalne lasy deszczowe wyrosna... Ale chociaz powietrze oczyszczone i przyjemnie .
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Megus bosko
|
|
#956 |
|
Wtajemniczenie
|
Vandros dzięki
wierz we mnie i dopinguj bo ja zaczynam ostatnio po równi pochyłej się staczać ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Mam pytanie czy któraś robiłam zupę - krem z brokuła bo mam brokuła i chciałabym zrobić takie cudo, a nie wiem jak
|
|
#957 |
|
Raczkowanie
|
No zauwazylam
Moja mama jest mistrzynia!!!! masakryczna. Otoz piecze w piekarniku kurczaka na obiad i nie miala odpowiedniej pokrywki zeby przykryc. I wziela pokrywke z patelni, duza szklana, tyle ze pokrywka jest od patelnie i raczka d otrzymania jest plastikowa. Mama teraz wyciagnela pokrywke a raczka splynala ![]() ![]() stopila sie ![]() ![]()
|
|
#958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobrze że się nie poparzyła ja kiedyś na gorącym palniku postawiłam miskę plastikową i też wymiękła
|
|
|
#959 |
|
Raczkowanie
|
Megi ja robie tak. Ja do wody dodaje wegety, gotuje brokula (rozyczki) z marchewka, selerem, troche zielonego pora, pietruszka. Jak sie ugotuje to wybieram ladniejsze kilka rozyczek i troche marchewki. Miksuje brokul, do smaku miksuje wloszczyzne, ale to juz wedlug uznanania. Przyprawy wg uznania, smietanki lub jogurtu do gestosci. Przed podaniem dekoruje rozyczkami, w wersji hard kleks z serka topionego
|
|
#960 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Vandros to chyba dzisiaj będzie brokuł zwykły z wody bo nie mam warzywków na zupę
a z samą vegetą chyba słabo wyjdzie.Jutro kupię włoszczyznę i zrobię taki krem
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

bo oczywiscie weekend grzeszny - to znaczy krolewski

ale damy radę, człowiek nie taki żeby nie mógł

wpadne zaraz w samozachwyt 

nawet parkometr dosc tani jest