Wymarzony pierścionek część XIX:) - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-15, 11:04   #931
twin--maid
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek część XIX:)

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
gratuluje ja się będę stresować w środę. mają się takie upały utrzymać więc mam nadzieję że TZ będzie mógł mnie zawieźć samochodem a najgorsze jest że chociaż znam pytania,mam je opracowane to mam wrażenie że im więcej czytam tym mniej wiem
Dzięki Sanetko, ja też tak miałam. Im więcej się uczyłam to wydawało mi się, że mniej wiem. We wtorek wieczorem nie umiałam sobie nic przypomnieć a na obronie jak usłyszałam pytania od razu miałam przed oczami odpowiedzi
Stary 2010-07-15, 11:08   #932
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluje ja się będę stresować w środę. mają się takie upały utrzymać więc mam nadzieję że TZ będzie mógł mnie zawieźć samochodem a najgorsze jest że chociaż znam pytania,mam je opracowane to mam wrażenie że im więcej czytam tym mniej wiem
Norma Będzie dobrze
Już za moment będziesz miała z głowy te uciążliwe studia. Satysfakcja że udało się przez nie przebrnąć- nie nie?

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Ja takich bliskich osób miałam 141 hehe
No właśnie...wiedząc ilu miałaś gość post o selekcji i zapraszaniu najbliższych śmiesznie brzmi
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 11:08   #933
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Ostatni ex Jodie nie był jej mężem

Jodie życzę powodzenia i jak najszybsze zakończenie sprawy.
W jakich układach żyjesz z byłym mężem?? kosa jest czy już minęło i zgoda panuje??
Haniu rozmawiałam z nim, zadeklarował ze nie będzie robił problemów, przysłał nawet oświadczenie o parafii i adresie korespondencyjnym do skargi. i to co boli - mimo że było minęło - rozmawialiśmy jak za dwanych lat, śmialiśmy się , żartowaliśmy. pewnie urazy już przeszły albo raczej nie bolą i naprawdę dobrze się rozmawiało

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
no to już wszystko rozumiem

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość

Jodie, podziwiam za odważny krok
dzięki, chociaż nie wiem czy jest za co podziwiać, teraz to ja myślę skąd ja na to siłę wezmę...

Asiuk zapomniałam napisać -cieszę się że z dzidzią wszystko ok i trzymam kciuki za wyniki badań
Stary 2010-07-15, 11:12   #934
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie...wiedząc ilu miałaś gość post o selekcji i zapraszaniu najbliższych śmiesznie brzmi
To były osoby, które chciałam mieć tego dnia przy sobie. Nic na siłę, nie brałam bo wypada. Nawet było tak, że jedną siostrę cioteczną zaprosiłam a innej (jej rodzonej) juz nie bo miałam z nią mały kontakt

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 11:15   #935
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
Asiuk zapomniałam napisać -cieszę się że z dzidzią wszystko ok i trzymam kciuki za wyniki badań
Dzięki

Jeśli były nie ma zamiaru robić problemów, to myślę, że nie będzie tak strasznie. Koleżanka mojej siostry unieważniła małżeństwo, trwało to niestety długo.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 11:17   #936
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Norma Będzie dobrze
Już za moment będziesz miała z głowy te uciążliwe studia. Satysfakcja że udało się przez nie przebrnąć- nie nie?
no nie powiem. chyba nawet jestem dumna z tej końcówki jak już byłam w ciąży, że pomimo pobytu w szpitalu, później leżenia w domu i naprawdę kiepskiego samopoczucia udało się zdać wszystkie egzaminy i napisać pracę

powiem szczerze że kusi mnie iść na magisterkę (czym jest te 1,5 roku wobec tych 4 lat). ale trochę się boję znając plan, przedmioty, nie wiadomo jak będę się czuła. kwestia finansowa też robi swoje- chyba nie będzie nas stać na opłacenie czesnego.

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 11:42   #937
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu rozmawiałam z nim, zadeklarował ze nie będzie robił problemów, przysłał nawet oświadczenie o parafii i adresie korespondencyjnym do skargi. i to co boli - mimo że było minęło - rozmawialiśmy jak za dwanych lat, śmialiśmy się , żartowaliśmy. pewnie urazy już przeszły albo raczej nie bolą i naprawdę dobrze się rozmawiało
No ale to chyba dobrze że urazy minęły i rozmawiacie jak za dawnych lat Czemu ma Cię boleć że teraz tak jest?

Cytat:
no nie powiem. chyba nawet jestem dumna z tej końcówki jak już byłam w ciąży, że pomimo pobytu w szpitalu, później leżenia w domu i naprawdę kiepskiego samopoczucia udało się zdać wszystkie egzaminy i napisać pracę

powiem szczerze że kusi mnie iść na magisterkę (czym jest te 1,5 roku wobec tych 4 lat). ale trochę się boję znając plan, przedmioty, nie wiadomo jak będę się czuła. kwestia finansowa też robi swoje- chyba nie będzie nas stać na opłacenie czesnego.
Magisterka nie ucieknie..najwyżej zrobisz za jakiś czas..jak urodzisz dziecko podrośnie a Wy będziecie mieli lepszą sytuację finansową.
Stary 2010-07-15, 11:46   #938
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a co się stało z Dori, że jej znowu nie ma? Gdzieś wyjechała, czy co??

Stary 2010-07-15, 11:55   #939
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
a co się stało z Dori, że jej znowu nie ma? Gdzieś wyjechała, czy co??
wyjeżdza dopiero 31 lipca..także powinna być w pracy
Też już od wczoraj sie martwię

Mam nadzieję że jej sytuacja sie nie pogorszyła, a po prostu nie ma weny na pisanie aktualnie.
Stary 2010-07-15, 12:15   #940
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:

Mam nadzieję że jej sytuacja sie nie pogorszyła, a po prostu nie ma weny na pisanie aktualnie.
Tez mam taką nadzieję. Choć nie wiem dokładnie co się stało, ale trzymam za nią kciuki.

Stary 2010-07-15, 12:33   #941
L_V
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie tak
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 12:42   #942
ButterBear
Zakorzenienie

Kurcze, dużo mam pracy ostatnio...

Faktycznie, Dori znowu zniknęła. Mogłaby się odezwać i dać jakiś znak, że wszystko ok

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 12:58   #943
emi_lka
Zakorzenienie

Dziewczyny, wspomóżcie, szukam w Warszawie klubu/pubu ze strefą dla niepalących. Znacie jakieś, polecacie? Nie musi być wielki, ważne, żeby był przytulny, klimatyczny, z muzyką i miejscem do potańczenia... Organizuję niewielki wieczorek panieński, brak dymu do determinant wyboru miejsca... inne atrakcje już wymyśliłam.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 13:48   #944
kotekk81
Zakorzenienie

Czesc

ale mialam wczoraj fatalny dzien nie dosc ze samopoczucie fatalne to potluklam bratowej kubek, zlamalam taka silikonowa lopatke, ryczalam prawie caly dzien i jeszcze na dobranoc ulamalam zeba na pestce od nektaryny a moja dentystka jest do konca miesiaca na urlopie (a chce isc do niej bo bede miala to w ramach reklamacji zrobione) no poprostu fantastyczna srode mialam
i dzis humor rowniez nie najlepszy jakies glupie mysli mnie nachodza...chyba powinnam isc sie przespac moze mi przejdzie bo z tymi hormonami nie daje juz rady (Asiuk witaj w klubie buzujacych hormonow ) nie dosc ze jestem zdolowana to jeszcze wsciekla na caaly swiat bez wyjatkow (niestety nazbieralo sie we mnie sporo zalu do niektorych osob i teraz jak jestem sama w domu to rycze bo tak daje upust emocjom)

doobra juz nie bede Wam marudzic ide zjesc arbuza i bede szukac jakiegos fajnego przepisu na deser bo mam w planach zrobic mamie na urodziny

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować

Edytowane przez kotekk81
Czas edycji: 2010-07-15 o 13:49
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 13:50   #945
ANITKA79
Zadomowienie

Tez myslalam o Dorince Moze po prostu nie ma nastroju do pisania i miejmy nadzieje ze to tylko o to chodzi Niebawem pewnie do nas zajrzy ponownie

Madziu ja nawet tak wielkiej rodziny nie mam Zreszta nie potrzeba mi tylu osob. Chce zeby bylo kameralnie i tyle.

Sanetko juz niedlugo sama zobaczysz ze obrona nie taka straszna :d i bedziesz to wspominac z usmiechem na ustach...Nie ma co sie bac

Pamietam swoja obrone: jak Tz marudzilam ze jejku jak zapomne jak nie bede wiedziala co powiedziec itd.. Tz szybko mnie uspokoil slowami ktore powiedzial.. Ze doszlam tak daleko i ze nie moge sie wycofac ze wierzy we mnie itd... On zawsze wie jak mnie uspokoic
No i na obronie tak sie rozgadalam ze pamietam jak komisja tylko powiedziala: Pani Anito dziekujemy i 5 A Tz w tym dniu byl oddac krew i czekal na mnie pod uczelnia z czekolada
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 13:54   #946
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kotku ciązowe hormonki szaleją

Anitko to ja tez się mega stresowałam przed obroną. Pamiętam, że nie podali nam pytan (w innych grupach podali) i z pracy czy z metodologii sie tak nie bałam jak tego jednego pytania z całego toku (5 lat) studiów, bo za chiny nie wiedziałam czego mogą się zapytać.
Jak weszłam, to mi głos odebrało. Na pytanie jak sie nazywam pokazałm dowód. Ale komisja zaczeła mnie uspokojać. Jak zobaczyłam pytania... chwila oddechy i poszło. Po kazdym pytaniu słyszałam :juz dziękujemy, nastepne: a ja dalej :ale jeszcze chciałam coś dodać" i oczywiscie było 5

Stary 2010-07-15, 13:56   #947
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
No ale to chyba dobrze że urazy minęły i rozmawiacie jak za dawnych lat Czemu ma Cię boleć że teraz tak jest?
Haniu niby tak, ale boli że się nie udało.. może to też kwestia tego że nauczyłam się już żyć nie patrząc się na przeszłość, a teraz mam taki trudny powrót do spraw o których chciałam zapomnieć ..

myślę że Dorinka nie ma nastroju na pisanie, w świetle jej oostatnich postów wcale się nie dziwię..mam nadzieję że spokojnie wszystko sobie układa, w każdym bądź razie trzymam za nią mocno kciuki
Stary 2010-07-15, 14:09   #948
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość

Sanetko juz niedlugo sama zobaczysz ze obrona nie taka straszna :d i bedziesz to wspominac z usmiechem na ustach...Nie ma co sie bac

Pamietam swoja obrone: jak Tz marudzilam ze jejku jak zapomne jak nie bede wiedziala co powiedziec itd.. Tz szybko mnie uspokoil slowami ktore powiedzial.. Ze doszlam tak daleko i ze nie moge sie wycofac ze wierzy we mnie itd... On zawsze wie jak mnie uspokoic
No i na obronie tak sie rozgadalam ze pamietam jak komisja tylko powiedziala: Pani Anito dziekujemy i 5 A Tz w tym dniu byl oddac krew i czekal na mnie pod uczelnia z czekolada
Cytat:
Kotku ciązowe hormonki szaleją

Anitko to ja tez się mega stresowałam przed obroną. Pamiętam, że nie podali nam pytan (w innych grupach podali) i z pracy czy z metodologii sie tak nie bałam jak tego jednego pytania z całego toku (5 lat) studiów, bo za chiny nie wiedziałam czego mogą się zapytać.
Jak weszłam, to mi głos odebrało. Na pytanie jak sie nazywam pokazałm dowód. Ale komisja zaczeła mnie uspokojać. Jak zobaczyłam pytania... chwila oddechy i poszło. Po kazdym pytaniu słyszałam :juz dziękujemy, nastepne: a ja dalej :ale jeszcze chciałam coś dodać" i oczywiscie było 5
ja mam o tyle dobrze ze znam pytania. ze specjalizacji jest 5, do tego nie takie znowu trudne wiec na pewno coś powiem. z całego toku studiów jest 40 i są przeróżne-albo trafi się coś fajnego albo nie.
a z pracy zobaczymy jaki humor będzie miała promotorka-czy będzie łatwe czy dokopie (a miałam z nią na koniec spięcia małe)

ja nie moge sie bronic na 5 taki regulamin na uczelni ze jesli srednia z calych studiow jest ponizej 4 (ja taka mam) to moge sie na max 4 bronic. (zeby na 5 to musialabym miec...ponad 4,5)

właśnie policzyłam..mam srednia 3,45 wiec moge się max na 3 bronic

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2010-07-15 o 14:15
sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 14:15   #949
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam o tyle dobrze ze znam pytania. ze specjalizacji jest 5, do tego nie takie znowu trudne wiec na pewno coś powiem. z całego toku studiów jest 40 i są przeróżne-albo trafi się coś fajnego albo nie.
a z pracy zobaczymy jaki humor będzie miała promotorka-czy będzie łatwe czy dokopie (a miałam z nią na koniec spięcia małe)

ja nie moge sie bronic na 5 taki regulamin na uczelni ze jesli srednia z calych studiow jest ponizej 4 (ja taka mam) to moge sie na max 4 bronic. (zeby na 5 to musialabym miec...ponad 4,5)
eee to skoro znasz pytania to bęzie dobrze.

U nas też był taki regulamin. Ja miałam srednią z 5 lat studiów 4,60, z pracy 5, z obrony 5 i w dyplomie na koniec też mam 5

Stary 2010-07-15, 14:22   #950
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
Czesc

ale mialam wczoraj fatalny dzien nie dosc ze samopoczucie fatalne to potluklam bratowej kubek, zlamalam taka silikonowa lopatke, ryczalam prawie caly dzien i jeszcze na dobranoc ulamalam zeba na pestce od nektaryny a moja dentystka jest do konca miesiaca na urlopie (a chce isc do niej bo bede miala to w ramach reklamacji zrobione) no poprostu fantastyczna srode mialam
i dzis humor rowniez nie najlepszy jakies glupie mysli mnie nachodza...chyba powinnam isc sie przespac moze mi przejdzie bo z tymi hormonami nie daje juz rady (Asiuk witaj w klubie buzujacych hormonow ) nie dosc ze jestem zdolowana to jeszcze wsciekla na caaly swiat bez wyjatkow (niestety nazbieralo sie we mnie sporo zalu do niektorych osob i teraz jak jestem sama w domu to rycze bo tak daje upust emocjom)

doobra juz nie bede Wam marudzic ide zjesc arbuza i bede szukac jakiegos fajnego przepisu na deser bo mam w planach zrobic mamie na urodziny
Oł noł!! te hormony są straszne skoro o złamaną silikonową łopatkę za parę złoty płakałaś cały dzień
Z zębem trochę gorzej..ale się naprawi. Byle nie bolał bardzo
Cytat:
Haniu niby tak, ale boli że się nie udało.. może to też kwestia tego że nauczyłam się już żyć nie patrząc się na przeszłość, a teraz mam taki trudny powrót do spraw o których chciałam zapomnieć ..
..a boli że się nie udało.
Wiesz często jest tak że ludzie mogę się lubić i w relacjach kumpelskich i sporadycznych jest super...ale jak wchodzi w grę związek to po kilku chwilach mają ochotę się pozabijać.

Powrót do niezbyt szczęśliwej przeszłości jest zawsze bardzo bolesny....trzymaj się. Przetrwasz to i będziesz w 100% wolna
Stary 2010-07-15, 14:33   #951
ANITKA79
Zadomowienie

Duchota Nie daje juz rady....

Tz znowu w tym roku chce jechac na woodstock
A ja sie chyba starzeje :p
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 14:35   #952
kotekk81
Zakorzenienie

Madzia no szaleja szaleja i czasami juz sama ze soba nie moge wytrzymac

Hania no tragedia byla z ta lopatka jeszcze zadzwonilam do mamy do pracy jej powiedziec i taki lament byl do slychawki ze normalnie sie zanosilam placzem az sie mama wystraszyla co sie stalo
ale teraz przynajmniej bede miala pretekst zeby jechac do Ikei na zakupy hehe
no a z zebem kapa bo wygladam jak menelka jakas bo centralnie gorna jedynka po skosie ulamana

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 15:35   #953
hania811
Zakorzenienie

A właśnie Zuza jeszcze raz dziękuję za pomysł z Tą ramką....bratowa sie cieszyła. Tylko głupia jestem że nie pomyślałam o ich córeczce..ale już bład naprawiłam i zamówiłam 2 ramkę.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Mam kryzys od tego upału
Stary 2010-07-15, 15:50   #954
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
Madzia no szaleja szaleja i czasami juz sama ze soba nie moge wytrzymac

Hania no tragedia byla z ta lopatka jeszcze zadzwonilam do mamy do pracy jej powiedziec i taki lament byl do slychawki ze normalnie sie zanosilam placzem az sie mama wystraszyla co sie stalo
ale teraz przynajmniej bede miala pretekst zeby jechac do Ikei na zakupy hehe
no a z zebem kapa bo wygladam jak menelka jakas bo centralnie gorna jedynka po skosie ulamana
hihi ciężarówa jak nic

Cytat:
A właśnie Zuza jeszcze raz dziękuję za pomysł z Tą ramką....bratowa sie cieszyła. Tylko głupia jestem że nie pomyślałam o ich córeczce..ale już bład naprawiłam i zamówiłam 2 ramkę.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Mam kryzys od tego upału
cieszę się bardzo, że prezent się spodobał, kierownica też pewnie ucieszyła chrześniaka?
ja ostatnio przymierzyłam stópkę synka do tego odcisku (robiony 3 mies. temu) - i jest sporo większa strasznie te dzieciaki szybko rosną

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 15:54   #955
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:

Mam kryzys od tego upału
Dobrze Cię rozumiem. Ja jestem niezdolna do jakiegokolwiek wysiłku fizycznego, po zmywaniu naczyń czuję się jak po ciężkich robotach...

Widzę, że dominuje tu ostatnio temat dzieci...
Muszę się przyglądać poradom, właśnie się dowiedziałam, że dwie moje bardzo bliskie koleżanki będą mamami. Wprawdzie za 6 miesięcy, ale przynajmniej później nie będę musiała się zastanawiać co kupić
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 16:21   #956
twin--maid
Zakorzenienie

U mnie domu od strony południa nie da się wysiedzieć... od strony północy jest w miarę ale tylko dzięki wentylatorowi.
Zaczęłam ogarniać mieszkanie i na początku odkurzania wciągnęłam połówkę jajka od kinder niespodzianki. Utknęło mi ch... w rurze i nie mogę wyciągnąć
Stary 2010-07-15, 16:22   #957
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Twin a wy zaczynacie już remont w mieszkanku??

Stary 2010-07-15, 16:29   #958
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Twin a wy zaczynacie już remont w mieszkanku??
Dzisiaj musimy ustalić w końcu dokładnie ile nam potrzeba płytek, podłogi i kupujemy materiały,szukamy ekipy i zaczynamy.
Stary 2010-07-15, 16:32   #959
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Dzisiaj musimy ustalić w końcu dokładnie ile nam potrzeba płytek, podłogi i kupujemy materiały,szukamy ekipy i zaczynamy.
fajnie ciekawe jak z terminami będzie u was. Nasz majster ma nam w tym tygodniu podać termin (bo teraz ma wielką fuchę w warszawie - prawie 2 miesiące gdzies robi) ale wstępnie na listopad się umówilismy.

Stary 2010-07-15, 16:39   #960
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie ciekawe jak z terminami będzie u was. Nasz majster ma nam w tym tygodniu podać termin (bo teraz ma wielką fuchę w warszawie - prawie 2 miesiące gdzies robi) ale wstępnie na listopad się umówilismy.
Pewnie sporo będzie zajętych ale w końcu kogoś znajdziemy. Poza tym teść dał nam namiary na swojego kolegę, który wykańcza mieszkania i domy i robi to ładnie i solidnie więc może z nim się uda szybciej terminowo. Zobaczymy.

I musimy jeszcze w jakąś sobotę na Bartycką się wybrać, żeby mozaikę wybrać do kuchni.

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości