|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Cytat:
cenowo moge powiedziec tylko tyle ze jest drogo... a skąd pozystywne opinie ? moze byłaś tam na weselu ?byłam dzis na spacerze po salonach... ale wszędzie odesłano mnie i kazano wrócić w styczniu-lutym.. tylko w 1dnym salonie na narutowicza Pani dała mi cokolwiek na siebie nalożyc ale wiem przyznajmniej które salony mi się podobaja a które nie :P
|
|
|
|
|
#932 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Relacja ze slubu i wesela
.Nie stresowałam się nic. Na luzie, jakby to nie był mój ślub. Umowiona byłam do fryzjera na 9. Mialam malować włosy i układać te loki i taka fryzure jak kiedys zalaczylam zdjecie. Oczywiscie fryzura nie wyszla taka jaka miala byc - fryzjerka zrobiła mi loki i nie można bylo tego w ogole ulozyc w cos takiego . Wiec po prostu mi je spieła i coś tam ułożyła - zalącze zdjęcie jak juz bede miala. Podobno wygladałam ładnie .Bizuterii zapomnialam kupić w końcu i miałam tylko kolczyki pożyczone od siostry. Agrafki kupiłam gdyby w razie czego cos mi sie urwało w sukni ale zapomnialam ich wziac. Slub - zamowilismy kwiaty u kobiety ktora zajmuje sie zdobieniem kosciola. W ten dzien bralismy slub my i jeszcze jedna para. Za ozdobienie kosciola wystarczylo dac po 50 zł za parę. My chcieliśmy róże, bo ja i tamta dziewczyna miąlyśmy je w bukiecie. Do tego miały być w ogole różowo-biale kwiaty, bo oczywiscie takie dodatki miałyśmy. Stres mnie złapal w tym momencie, kiedy u fryzjera moja świadkowa przyniosła mi czytanie, które ja mialam czytać w kościele. Od tego momentu zaczelam sie denerwowac ;D. Fryzura więc wyszła podobno ok . W salonie "pola" na osiedlu, przy bursztynowej.Później o 12 makijaż - Berta Stępkowska - świetnie. Expresowo, rewelacyjnie i pięknie (tak mi mówili, ja się zdjęć nie mogę doczekać). Ale makijaż oczu i sztuczne rzęsy to mi się od soboty trzymają (szkoda mi zmyć, bo jest pięknie ).W międzyczasie znajoma fotografka strzelała zdjęcia - kupa smiechu .Błogosławieństwo, kamerzysta przybył. Suknia - podobno ok, wzielam na sale na zmiane moją druga. Kościół - trafił nam się naprawdę świetny ksiądz - z poczuciem humoru, miły, naprawdę extra i zaczelismy się cieszyć, że to on prowadzi .Wchodzimy do kościoła i patrzę na kwiaty - a tam BIAŁO-ŻÓŁTE! Myslalam w tym momencie, ze szlag jasny mnie trafi... Nie dość, że zapłaciliśmy kobiecie o 100zł więcej niż powinniśmy to coś takiego zrobiła... Druga sprawa - suknia. Wchodząc do kościoła nie patrzylam przed siebie tylko pod nogi bo suknia mi się zwijała i potykalam się o nią... Nie trzymałam również narzeczonego pod rękę bo musialam trzymać suknię... Niby została skrócona ale tak beznadziejnie się w niej chodziło... Trzecia sprawa - nagłośnienie w kościele - żaden z gości nie zrozumiał ani słowa z czytania,które przeczytałam - booo mikrofon "trzeszczał"! W ogole przerywał, włączał się co pare sylab i to było tak, że wszyscy dużo lepiej by słyszeli jakby nie było w ogole mikrofonu. Bo mikrofon na caly kościoł "trzask cie... trzask ko... trzask"... Nikt rowniez nie zrozumial kazania księdza... Zaden z gości nie zrozumiał naszej przysięgi... Tragedia... W kosciele zamiast się cieszyć to miałam ochotę krzyknąć na cały głość "CHOLERA JASNA, TAK MA WYGLADAC MOJ WYMARZONY SLUB? TE KWIATY? TO NAGLOSCIENIE?". Sala - to nie zawiodło. Było bosko i fantastycznie. Otoczenie piękne, jedzenia mnóstwo, stół wiejski wszyscy chwalili. Salę naprawdę polecam, wszystkim gościom smakowało. Goście - było takich dwoch chamskich typków od rodziny narzeczonego - dobierali się do wszystkich dziewczyn. Jedną historię poznalam dopiero dzisiaj - moja siostra przyszła z chłopakiem. Jeden z tych typków zaczal sie do niej dobierac. I to kilka razy mimo wyraznych słów mojej siostry, zeby sie odwalili... Az jej chłopak musiał ingerować i do jednego z nich, że jak sie nie odwali od ewy to wyjda na dwór i dostanie w ryj. Widziała to moja ciocia i bliska rodzina (i tylko ten moment) i az ciocia(!) zaczela przepraszac tego chama za zachowanie chłopaka siostry (sic!) i pozniej poszlo po rodzinie, że chłopak jest taki i taki... Siostra załamana bo zależało jej na opinii rodziny o chlopaku, bo pierwszy raz go pokazała a tu takie coś... Ja jestem mu wdzięczna, że stanał w jej obronie... Jak chcialam wyjasniac sytuacje to rodzina sie pokłóciła... Oni nie znali całości historii... Do tego musiała wcześniej wyjść przez ta cala sytuacje bo ten cham dalej sie dostawiał... A miala być do rana i mi pomóc... Jakbym sie o tym dowiedziała na weselu to tych dwóch by wyleciało z wesela na zbity pysk i za przeproszeniem, gowno by mnie to obchodzilo, że to rodzina męża i że jego rodzice źle by na mnie patrzyli. Do mojego wujka, którego żegnaliśmy i stalismy przy nim, jeden z nich podbił i na caly glos "TY CHUJU!". O tak o bez powodu... Moja babcia i rodzina była zdruzgotana a ja za niego oczami swieciłam... Wszedzie wstyd robili, symulowali seks ze wszystkimi dziewczynami, chodzili po sali i wyzywali ludzi... Najgorsze jest to, ze wiekszosci rzeczy ja sie dowiedzialam po weselu... Bylam zajeta bardzo goscmi moimi i rodzina, ze nie widzialam tego... A rodzina meza w ogole nie zwracala na to uwagi, chociaz to ich rodzina była... Nawet ich matka nic im nie powiedziała... Nie spotkałam się jeszcze z takim chamstwem... W ogole to sukienka ta z salonu - pourywaly sie te wszystkie fale, wszystko oklapło i musiałam ją zmienić bo wygladała fatalnie. Gorset ktory miałam na sobie był ok, fajnie modelował sylwetkę ale... Pod biustem z jeden strony jedna fiszbina zaczela wychodzic i nawet o tymnie wiedziałam wczesniej (bo nie bylam w stanie go zdjąć bo on był wiązany z tyłu, do tego wiązana sukienka) i po weselu jak sie rozbieralam zobaczylam,że wytarł mi w ciele ogromną ranę... I to mnie tak bolało... Aż do krwi zdarł skórę i spory siniak jest... Od 20 latałam po sali boso, bo buty tak piły. Normalnie wesele tragedia .Wszystko co mialo pójść źle to poszło .Uzupełnie relację jutro, razem ze zdjęciami ;D. Zalaczam narazie jedyne zdjecie jakie mam . Jestem w mojej drugiej sukience, ktora miała bardzo dlugi tren, przebralam sie w nią ok 22 bo w tamtej już nie mogłam wytrzymać.Byla wykonana z materiału, na to bardzo delikatny tiul, przy dekolcie kryształki, zbierana w pasie i rozchodząca się delikatnie ku dolowi i naprawde długi tren był, którego sie nie dalo podczepić. Ale byla duzo wygodniejsza od tej co szyłam. W ogole to kupiłam ją w ciuchu za 40zł a była firmy maggie sottero ;D. Ale oczywiscie co mialo pojsc nie tak to poszło. Miala być na sesje zdjęciową zamiast tej szytej. I co? i ktoś mi stanął na tren i poooszeeedł tiul na całych plecach... dziura okropna, nie da się tego zaszyć bo to tiul i będzie widać... Także, kolejne ziarnko do worka tragedii...
Edytowane przez trzykropek Czas edycji: 2010-09-27 o 22:14 |
|
|
|
#933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
naprawdę było tak źle? współczuję sytuacji z chamskim zachowaniem gości weselnych, bo na to wpływu większego nie miałaś, ale nie rozumiem czemu twój tż nie interweniował kiedy ktoś od niego obrażał twoich najbliższych co to za okropna 'rodzinka' ![]() A gdzie mieliście swoje wesele?
|
|
|
#934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ze mnie też wszędzie się śmiano, że chce rok przed ślubem oglądać suknie, tylko w 1 salonie na Narutowicza, tam, gdzie najdroższe sukienki, Pani powiedziała, że to moja sprawa, kiedy oglądam i nikt nie ma prawa się ze mnie śmiać, bo mogę np. wyjeżdżać za granicę na rok. To było profesjonalne podejście. |
|
|
|
|
#935 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz co, on nie interweniował bo on nie wiedział o niektorych sytuacjach tak jak i ja... Tak samo lataliśmy po gościach i o tych sytuacjach oboje dowiedzielismy sie po... On tez nie mogl w to uwierzyć... Ale że jego rodzina, która przy nich siedziała nie interweniowała to byłam zaskoczona.. Ale poznalam wytlumaczenie ich matki:"niech sie chlopcy bawią, młodzi są"... Wesele było w agroturystyka wilczopole. Bosko, naprawdę. Do tego pokoje na górze, świetne. Mimo tego, ze zapomnielismy z tego wszystkiego poprosić o śniadanie dla gości to przyszykowała właścicielka wszystko i ugościła ich następnego dnia. Do tego po weselu dostaliśmy wszystko ze stołów! Nawet sos i ziemniaki z obiadu. Byliśmy naprawde miło zaskoczeni obsługą i tym jak oni to wszystko nam zapakowali, rozdali itp.
|
|
|
#936 |
|
Rozeznanie
|
Trzykropek faktycznie ślub i wesele z przebojami... ale najważniejsze, że już jesteście razem
co do mikrofonu - zdarzyło mi się być na ślubie, gdzie właśnie cały czas trzeszczał mikrofon kurcze czy nikt ich nie sprawdza wcześniej???!!! a kwiatami nie trzeba było się przejmować większość gości nie zwróciła uwagi na różnicę kolorów Jestem zszokowana zachowaniem tych chłopaków normalnie chamstwo nie z tej ziemi!!!!!!!!! Ja nie wiem jak tak można![]() Bardzo mnie cieszy Twoje zadowolenie z pracy Berty, bo mnie też będzie malować na ślub Czekamy na dalszy ciąg relacji i fotosy ![]() I podziwiam za odwagę w malowaniu włosów w dniu wesela Dzień przed studniówką pomalowałam włosy i wyszła masakra następnego dnia malowałam raz jeszcze drugi raz takiego stresu nie chciałabym przeżyćEdytowane przez Tenaya24 Czas edycji: 2010-09-27 o 22:28 |
|
|
|
#937 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() swieżo upieczone PM czy mozecie mi jeszcze pomóc z suknią znacie krawcowa która uszyje takalub wiece gdzie jej szukac to lisa ferrero z 2007 roku model chyba.
Życie zdobywa wartość dzięki miłości. nasz ślub 10.09.2011 Edytowane przez Ani@1987 Czas edycji: 2010-09-27 o 22:55 |
||
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wesele było w tej dużej sali ?? mi jakoś dziś się umaniło myslenie nad kolorem przewodnim wesela czyli kolorem wystroju i dodatków... i jakoś nic nie moge dopasować do łososiowych i brązowych wnętrz tam.. |
|
|
|
|
#939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak możesz to napisz jeszcze w którym kościele braliście ślub, na Bursztynowej może, czy nie? |
||
|
|
|
#940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wesele niezapomniane ale ważne że w kościele mąż cię słyszał poprosimy o dokładniejszy adres gdzie szyłaś suknię żeby przypadkiem nie skorzystać współczuję przejść z "chamami" - chyba najgorzej jest dowiedzieć się po weselu wszystkich kwiatków ale na plus jest to że na weselu nie kłóciłaś się z debilami na pocieszenie - miałam suknię tiulową ale to się daje zszyć i na zdjęciach jest ok!! - polecam zszywanie białą nitką od pończoch albo zwykłą przyszywanie do materiału pod spodem...a jak nie - to sam tiul mozna wymienic lub naszyć ten z koronką na drugi nowy-tiul nie jest drogi - dobra krawcowa szybko to poprawi oj, minął nam już roczek od ślubu
|
|
|
|
|
#941 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale dlaczego odsyłaja na styczen ![]() PMki ponawiam pytanie o porządną krawcowa, lub moze salon gdzie widzialyscie coś podobnego do Demettrios 914. Z góry dziękuej ślicznie
|
|
#942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o Demetrios 914 to widziałam podobną w jednym salonie na Narutowicza ale muszę się pozastanawiać jak on się nazywał bo skleroza mnie dopadła. To ten salon tuż przed Paris idąc w kierunku hotelu, nie wiem czy Ci to coś mówi
|
|
|
#943 | ||
|
Rozeznanie
|
trzykropek gratulacje z okazji ślubu
sytuacja na weselu Braliście ślub u Matki Bożej Różańcowej jak pamiętam to moja parafiaKtóry ksiądz udzielał ślubu? Mnie też będzie Berta malowała. Fajnie że jesteś z niej zadowolona ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#944 |
|
Raczkowanie
|
Równo 8 miesięcy zostało do mojego ślubu, a jeszcze nie mamy z tych ważnych rzeczy świadków i godziny ślubu.
Dzisiaj miałam koszmarny sen: śniło mi się, że brałam ślub z koleżanką za którą nie przepadam i na drugi dzień jak dotarło do mnie co zrobiłam, chciałam unieważnić ten ślub. |
|
|
|
#945 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szylam sukienke wieczorową u niej i bylam bardzo zadwolona a Pani głownie szyje suknie ślubne.Sprowadza takie materialy zeby byla jak najbardziej zbliżone do tych z których wykonany jest oryginal Krawcowa jest ze Świdnika.Jak cos to wiecej na priv
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
Ciasta zamówione
Tort: Główny z 5 pięter, na pięknej szklanej paterze smaki jagoda i truskawka oraz malina i cytryna . Cały biały w kropeczki, udekorowany jakimiś sznureczkami przy spodzie, do tego trawki i fantazje czekoladowe 2 Torty dodatkowe: Amaretto z napisem Karolina & Tomek Tiramisu z wiśniami z napisem Szczęść Boże Młodej Parze Ciasta: Sernik szwarwaldzki (czy jakoś tak) z rodzynkami Sero-makowiec na kruchym cieście Gosia (budyniowy z jabłkami) - powiedziała że nie warto brać szarlotki bo to bardzo ciężki ciasto i trzeba wtedy brać go dużo więcej Irysek (to takie karmelowe, bardzo dobre dostaliśmy dpo domu 1 kg do zjedzenia )Torcik karpatkowy (wybłagałam, bo niby za wysoki ale zrobią specjalnie dla mnie niższą wersję Mini rolada kokosowa z galaretkami (podobno hit, była przy nas inna para już po weselu i tak ją zachwalali, że nic nie zostało) Tiramisu Czekoladowa wiśnia Ciasteczka: Mini babeczki malinowe Mini babeczki orzechowe Rurki adwokatowe Koniakówki Mini ptysie Najlepsze było, jak ustalamy te ciasta i pytam się tż czy ma jakieś specjalne życzenia, czy coś mu się mani, a on, tak, weż sobie te rurki zamów co tak lubisz Świetnie potrafi doradzić i odradzić JUTRO ODBIERAM SUKNIĘ Ale mam stresa. Jest śliczna, sukienka była już na ostatniej przymiarce praktycznie gotowa, tyle że czekałam jeszcze na żakiet Jakby ktoś chciał, to mogę dać namiary na ta krawcową. Dziewczyna jest super a właśnie odchodzi z tego salonu bo chyba coś swojego będzie zakłądała Widziałam jej suknie, powaliły mnie, BOMBA! Info jak by co na wp
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
Bianeczko ciasta brzmią pysznie - przypomnij mi jaka to cukiernia ?
|
|
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#950 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czy pamiętacie moje przeboje z pierwszym zespołem. Mam dowe informacje.
Dowiedziałam się drogą pantoflową, że mąż wokalistki na chwilę przyjechał do domu z zagranicy i rozmawiali z moją kuzynką o nas. Mąż powiedział, że jak kogoś znajdą na nasze miejsce to żeby nam oddali zaliczkę, a ta JĘDZA powiedziała, że nie odda!!!! Reszta zespołu chce oddać, aby ona nie. Chyba chce na złość mi zrobić. Jeszcze bardziej mnie tym wkurzyła i większą wojnę chce chyba rozpętać, bo mój tata nawet się wkurzył i chce do niej iść zrobić jej awanturę. Poczekam jeszcze parę miesiący i zorientuję się czy kogoś znalazła na moje miejsce. Ze mną się nie zadziera ![]() Bianeczko, a gdzie ta cukiernia sie mieści? Edytowane przez urszulac1 Czas edycji: 2010-09-28 o 14:15 |
|
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#952 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo Panie były wielce obużone.Z tego co wiem to suknie z nowej kolekcji będą już w salonach od listopada bo na początku grudnia są już targi ślubne.Ja polecam salon Lillyes w Lublinie.Ja tam mierzyłam i mówilam że ślub mam dopiero w lipcu i Panie powiedziały że jest to dobry czas na mierzenie bo na niekóre sukienki czeka się i 6 mies. aż je sprowadzą.Byłam tam z pół dnia i zmierzyłam prawie wszystkie modele sukienek Mi się samej już nie chciało a panie z uśmiechem na twarzy proponowały mi modele W cymbeline usłyszałam"Niech Pani zbiera pieniądze i śledzi nasza strone internetową" a jak zapytałam się o sukienke z wystawy to usłyszałam"Ona jest do kupienia a nie do mierzenia" No zatkało mnie jak nie wiem:/ tym bardziej że sukienka kosztowała 4 tys.:/
|
|
|
|
|
#953 |
|
Rozeznanie
|
Bianeczko ale mi apetytu narobiłaś
|
|
|
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#955 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#957 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
byłam chyba właśnie tam dzis(tez nie pamietam nazwy)bo widziłam duzo podobnych modeli w fajnych cenach sporo przecenionych, ale Pani odesłala mnie na grudzień, na nowa kolekcje, bo teraz nie ma wszystkich rozmiarów, jak to powiedziała teraz moge kupic"bardziej spontaniczni"i jesli jest za duza to mi zmniejszą ale nic poza tym![]() Dziewczyny w jakich miesiącach w roku są jeszcze wyprzedaże sukni slubnych?cos mi sie obiło kiedyś o uszy ze w styczniu sa największe?? Cytat:
poprosze bardzo podoba mi sie w niej tez trena dziewczyny powiedzcie jeszcze jak to jest cenowo, ile kosztuje uszycie takiej sukni u krawcowej która w salonie kosztuje np.ok.3000tys??
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2010-09-28 o 17:31 |
|
|
|
|
#959 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak bym była na ich miejscu, jeśli bym miała kogoś na ten termin, na pewno bym oddała. Jeśli bym nikogo nie miała, oddałabym chociaż połowę. W końcu wesele to duży wydatek. Nie mogliśmy od razu wybrać tego zespołu co teraz mamy bo wcześniej żeśmy ich nie znali. |
|
|
|
|
#960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

cenowo moge powiedziec tylko tyle ze jest drogo... a skąd pozystywne opinie ? moze byłaś tam na weselu ?
.
. Wiec po prostu mi je spieła i coś tam ułożyła - zalącze zdjęcie jak juz bede miala. Podobno wygladałam ładnie
naprawdę było tak źle?
współczuję sytuacji z chamskim zachowaniem gości weselnych, bo na to wpływu większego nie miałaś, ale nie rozumiem czemu twój tż nie interweniował kiedy ktoś od niego obrażał twoich najbliższych 
musi być 60
w sferze marzeń 58

a kwiatami nie trzeba było się przejmować
normalnie chamstwo nie z tej ziemi!!!!!!!!! Ja nie wiem jak tak można
Szczęśliwa Żonka

i na drugi dzień jak dotarło do mnie co zrobiłam, chciałam unieważnić ten ślub.