|
|
#931 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpoczynamy staranka-sierpień 2010.
Dziękuję Wam wszystkim! Musiałam wczoraj iść do doktora,bo złapało mnie jakieś paskudne przeziębienie i boję się,żeby to nie miało wpływu na nasze maleństwo.W ogóle się boję...zrobiłam drugi test wyszły dwie krechy a ja głupia myślę sobie a co będzie jak ta radość jest za wczesna?tyle kobiet straciło swoje maluszki będąc jeszcze w ciąży.Wiem może przesadzam,ale tak bym chciała żeby wszystko było dobrze.Dziś umówiłam się na wizytę u ginekologa mam nadzieję,że on rozwieje chociaż część moich głupich myśli.
Yendi moja znajoma jak tylko dowiedziała się,że jest w ciąży zatrudniła się na szybko na kasie jednego z hipermarketów.Popracowała miesiąc i poszła na L4 nie wiem na pewno,ale myślę,że macierzyńskie też jej się wtedy należało. Dziewczyny powodzenia w staraniach |
|
|
|
|
#932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pewno będzie dobrze Trzymam kciuki.Dopiero dzisiaj zauważyłam, że masz w profilu wpisany Rybnik, a więc jesteśmy we dwie |
|
|
|
|
|
#933 |
|
Przyczajenie
|
kruczaa- moj synek ma 10lat
mamaoptymistka- jakos sie tutaj przyzwyczaiłam. Ale obiecuje zagladać również do klubu |
|
|
|
|
#934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam,że tak piszę, ale to moje zboczenie zawodowe - czyli kasa ![]() Cytat:
Oczywiście,że jej się nalezało: Zasiłek macierzyński przysługuje także pracownicy zatrudnionej na podstawie umowy o pracę na czas określony, na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, z którą umowa o pracę została przedłużona do dnia porodu. http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=431 |
||
|
|
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przytulanki były dość często, szczególnie ze wzmożoną częstostliwością w okolicach kiedy piekiełko wskazywało owu, tylko mi wskazało kiedy indziej niż ją czułam ![]() Może sama poposiłkuję się kruczą,porównując cykle itp bo kilka dni po niej miałam wszystkie objawy o których ona pisała
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
|
#936 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
Ja mam 26 lat skonczone we wrześniu i 2 lata jesteśmy po ślubie ![]() Kwas foliowy brałam pół roku przed działaniem 17 sierpnia miałam @ przeczuwałam że się udało, czternastego września zrobiłam test druga kreseczka ledwie widoczna, po dwóch dniach już piękna czerwona krecha, póżniej zrobiłam jeszcze jeden również pozytywny jeszcze byłam przeziębiona, ale żadnych leków nie brałam Swoją radością podzieliłam się z mężem oczywiście mama, siostrą i przyjaciółką no i z wami kochane
|
|
#937 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj pokusiłam się rano o ponowny test - oczywiście negatywny (za wiele się nie spodziewałam, gdyż temperatura dzisiejsza to 36,45), 2 godziny później, czyli przed chwilą nadeszła @. Wszystko książkowo wręcz - jeśli chodzi o pomiary temperatury. Moje wnioski? Owulacja w tym cyklu wystąpiła później, niż w poprzednich 3-4 cyklach. Cóż, trzeba założyć nową kartę i próbować dalej
![]() agacio GRATULACJE!!!!
|
|
#938 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i podobnie ja też byłam preziębiona ale już jest ok byłam u lekarza posłuchała mnie, zaznaczyłam oczywiście, że podejżewam że jestem w ciązy nic mi nie zapisała nawet kropel do nosa nie kazała brać, tylko apap w razie gorączki ale obylo się bez, też podobnie jak Ty strasznie się martwie i modle by wszystko było ok, ciesze się ale tak ostrożnie, brzuch mnie troszkę pobolewa jak podczas okresu, ale czytałam, że to normalne, piersi wogóle dotkną nie mogę nie wspominając o sutkach---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
Wiesz co ja specjalnych obserwacji nie prowadziła, zauważyłam natomiast przez kilka cykli brak śluzu tego płodnego, niepokoiło nie to trochę moja gin mi powiedziała, że może to oznaczać cykl bezowulacyjny w ostatnim cyklu było tak samo i tu taki suprajs ja ze swojej strony zalecam relaks i częste przytulanie o każdej porze d nia i nocy
|
|
|
#939 |
|
Zadomowienie
|
hej agcio. Gratuluję. Zdjęcia które masz w linku poniżej, piękne.
|
|
|
|
|
#940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#941 |
|
Raczkowanie
|
agacio, gratuluję Wam. Ja tez przeczuwałam że sieudało do wczorajszego wieczora. o czym pisałam w klubie. Dopiero mąż mało subtelnie mi oznajmił, że jemu sie nie wydaje że zaskoczyłam. tak to zimno i oschle powiedział, bez uczucia, zero subtelności. Zabolało jak cholera. Sporo objawów mam, bo bolały mnie piersi i były nabrzmiałe, w niedzielę mnie nawet mrowiły.Do tego pełne zył sa że nawet na otoczke wokółsutka wchodzą Spiąca jestem non stop. Wczoraj nawet maz stwierdził że widac że zmęczona masakrycznie jestem i zasnęłam jak dziecko. I jakas rozdrazniona ostatnio albo smutna jak teraz. Ale doświadczenie mówi mi że te objawy to moga byc tez na @. A napisz czy ty zaobserwowałaś jakieś objawy wczesniej oprócz tej niewytłumaczalnej pewności?
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#942 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie staraczki i świeże mamusie
Ja nadal czekam na @. Dzisiaj mam 50 dc i nie mogę dotknąć swoich piersi. Wraz z pojawieniem się bólu piersi zniknęły wszystkie objawy które przedtem miałam. http://suwaczki.slub-wesele.pl/20060812040113.html Edytowane przez Maloka Czas edycji: 2010-09-23 o 12:40 |
|
|
|
|
#943 |
|
Raczkowanie
|
a mnie mdli masakrycznie, ale zwymiotowac nie moge i nie będę,tylko mi niedobrze i sie w głowie kręci
|
|
|
|
|
#944 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny! Lekarz przepisał mi syropek i spray z wodą morską do nosa (podobno bezpieczny) ale nawalają mi zatoki i od kilku dni boli mnie głowa.Wolałabym nie brać żadnych leków przeciwbólowych,ale chyba będę zmuszona.Ja nie zauważyłam u siebie żadnych opisanych przez was objawów-nie bolą mnie piersi,ani nie mam otoczek na brodawkach,nie jest mi niedobrze i tylko śpiąca jestem okrutnie!Codziennie zasypiam o godzinie 20 co mi się prędzej nie zdarzało.Zrobiłam już trzy testy dla pewności
wszystkie z dwoma kreskami (polecam ten z Moniką Mrozowską na opakowaniu bo zawiera miseczkę do której można nasiusiać-ciągle miałam z tym problem)Ginekolog kazał przyjść za dwa tygodnie na USG bo teraz za wcześnie żeby cokolwiek zobaczyć-trochę się pośpieszyłam z tą wizytą,ale to z emocji.agacio też mnie pobolewa w dole brzucha oby to nie był zły objaw. Dziewczyny trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#945 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz co mój mąż też mi mówił a coś Ty nie wydaje mi się żebyś byał Z objawów to brak @ i ja wiedziałam no poprostu wiedziałam poza tym to takie chyba twarde podbrzusze i niesamowicie bolące wrażliwe brodawki (koloru nie zmienił) ale np jak spalam i otrły się o kołdrę to się aż obudziłam takie były i są wrażliwe i chyba wiksze trochę żadnych mdłości nie mam ale zawsze jest "szansa" ze mogą się pojawić![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
a też się naczytałam że taki kaszel to nic dobrego, że skurcze może wywołać ale jestem dobrej myśli i wydaje mi się że brzuch mi rośnie ale to z przejedzenia cyba hihih bo ostatno głodna jestem 24h/d i mam ochotę na mięso w każdej postaci Wszystko będzie ok trzymam kciuki najważniejsze, żebyś się dobrze wygrzała herbatę lipową możesz pić żeby się wypocić i leż w łóżku jesteś teraz pod ochroną PAMIĘTAJ A jeszce odnośnie objawów i zachcianek to może było objawem to że siedząc w pracy zachciało mi się arbuza, a ja przecież nie lubię arbuzów
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#946 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny!
Przeczytałam was dokładnie Przebrnełam jakoś przez cały wątek i nieśmiało pytam? Mogę dołączyć? Mam 26 lat i starania o dzidziusia podjeliśmy w lipcu.. no.. powiedzmy.. Oczywiście naiwnie myślałam, że da sie "od razu" ale nic z tego.. teraz zaczynamy 3 intensywny cykl starań.. i nie ukrywam, że zaczynam się denerwować. Lekarz stwierdził , że u mnie jest ok, kazał się nie stresować i dał skierownie dla TŻ na badanie.. i to badanie mamy w poniedziałek. Widziałam , że sporo z was już miało to szczęście 2 kreseczek - GRATULACJE! Tak Wam zazdroszcze...
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
cześć,
My też staramy się o dziecko, 2 miesiące temu odstawiłam hormony, tydzien temu zaczęliśmy coś próbować bez gumki... ze mną jest o tyle problem że zawsze miałam (bez tabletek) nieregularne @ 1szy miesiąc po odstawieniu miałam plamienia ale okresu jako tako nie (2 razy plamienia w ciagu miesiaca) teraz we wrzesniu miałam dostać ˇokres wcyoraj a tu nic nawet nie mam jak dp wzlicyzc z takimi cyklami
|
|
#948 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe "staraczki"
i życzę oczywiście szybkiego ujrzenia II kreseczek trzymam kciuki
|
|
#949 |
|
Raczkowanie
|
Witamy witamy
kurcze dziewczynki powiedzcie mi jaki powinien być śluz podczas owulacji... bo już nie wiem.. dziś jest 18 dzień mojego cyklu, są one regularne więc owu powinna być w 14dniu... wtedy było przytulanko i nie wiem czy trafiliśmy, teraz nie ma mojego tz wiec nici z przyjemności
|
|
|
|
|
#950 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nowe dziewczyny!!!
|
|
|
|
|
#951 | |
|
Rozeznanie
|
Ja również witam nowe staraczki.
![]() ![]() ![]() Cytat:
Nie martw się na zapas, może owulka była w swoim czasie a teraz masz taki śluz z innych przyczyn. Trzymam kciuki
|
|
|
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
a co ze mną ? brak okresu i plamienia między spodziewanym terminem
|
|
#953 |
|
Raczkowanie
|
aha.. dzieki kruczaa... właśnie sie martwiłam, bo teraz mojego tz nie ma i mia ma sie jak poprzytulać... miejmy nadzieje..
![]() Nadia5 nie wiem co to może być... a robiłas test?? albo byłaś z tym u gina?? nigdy nie brałam hormonów i nie wiem jak to jest Trzymam kciuki...
|
|
|
|
|
#954 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też mialam zawsze problem z regularnościa @ i plamieniem przed @ po odstawieniu hormonów. Takie plamienia mogą być oznaką niedoboru hormonów np progesteronu. Robiłaś jakieś badania hormonów? Jeszcze 4 dni z Duphatsonem mi zostały i ciekawe kiedy nadejdzie @. To dopiero moje pierwse opakowanie i 6 dzień a już mi pryszcze powyrzucało że szok. Padkudztwo jakieś. Edytowane przez noteka Czas edycji: 2010-09-23 o 22:23 |
|
|
|
|
|
#955 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zycze szybkiego zafasolkowania
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie brałam femoden w składanie którego jest 0,075 mg gestodenu i 0,03 mg etinyloestradiolu...
nie wiem, myślicie że w przyszłym tyg mogę zrobić test ciążowy?
|
|
#957 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Dziewczyny, ja chyba zaczynam świrować @ nadal nie mam, dzisiaj jest mi strasznie niedobrze, a na dodatek czuję zapach ksera w biurze, a jak powąchałam skserowane kartki to nic nie czułam. ![]() Wczoraj i dzisiaj mam takie dziwne ukłucia w okolicach jajników, raz w jednym raz w drugim. Edytowane przez Maloka Czas edycji: 2010-09-24 o 09:55 |
|
|
|
|
#958 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za miłe powitanie
![]() Też trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny - brak tej kreseczki jest baaaardzo frustrujący... Maloka - nie wiem czy przeoczyłam - ale robiłaś test? Nadia5 - nie brałam ( jak do tej pory..) hormonów ale myślę, że w przyszłym tygodniu dla "spokojności" test możesz zrobić.
|
|
#959 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Robiłam test 1,5 tygodnia temu, wyszedł negatywny. |
|
|
|
|
|
#960 |
|
Raczkowanie
|
Malokato już długo jakoś....
mój dzidziuś: http://www.suwaczki.com/tickers/h4zpskjogoz998k2.png http://babystrology.com/tickers/baby...hockwave-flash Edytowane przez Rocusiowa Czas edycji: 2010-09-24 o 10:45 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

Trzymam kciuki.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
jeszcze byłam przeziębiona, ale żadnych leków nie brałam

też podobnie jak Ty strasznie się martwie i modle by wszystko było ok, ciesze się ale tak ostrożnie, brzuch mnie troszkę pobolewa jak podczas okresu, ale czytałam, że to normalne, piersi wogóle dotkną nie mogę nie wspominając o sutkach
w ostatnim cyklu było tak samo i tu taki suprajs
wszystkie z dwoma kreskami (polecam ten z Moniką Mrozowską na opakowaniu bo zawiera miseczkę do której można nasiusiać-ciągle miałam z tym problem)Ginekolog kazał przyjść za dwa tygodnie na USG bo teraz za wcześnie żeby cokolwiek zobaczyć-trochę się pośpieszyłam z tą wizytą,ale to z emocji.

a też się naczytałam że taki kaszel to nic dobrego, że skurcze może wywołać