Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-09, 18:47   #931
rypka85
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
De trzymajcie się !!!!! aż się zdenerwowałam jak przeczytałam Twój wpis. Normalnie szok ! dużo zdrówka dla Ciebie i dzidzi. Wytrzymajcie jak najdłużej ! i odpoczywaj mega mega (chociaż wiem , że w szpitalu to wcale nie łatwe:/)

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

rypka olej te gadanie :/ normalnie aż szkoda słów. ja jak chodziłam na msze a stania nie jest aż tak dużo było mi słabo ;/ a pogrzeb ? nie przejmuj się najważniejsza jesteś Ty i dzidzia

ojej dopiero po drugim dniu szkoły a ja padam na pysk. Mała jak siedzę na ćwiczeniach kopię jak cholera. Chyba nie interesuje ją nic padam i dzisiaj strasznie mnie kuło w pochwie ajć. dlatego przeczytałam was bardzo pobieżnie, bo niestety nie dam rady nadrobić
Dzięki Kochana Całusek

NOWY PAŹDZIERNIKOWY WĄTEK!!!!
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=648909

NOWY WĄTEK DLA MAMUŚ I DZIECI
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714154
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 18:48   #932
Artystka23
Dragonfly

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
kretencja, dzieki, wlasnie musze jakis albumik skolowac.. najwyzej sama bede skrapbooking uprawiac manualnie choc srednio mi to wychodzi.

Ja mam prawie 35tc i mi sie brzuch nie obnizyl jeszcze ale apetyt to mam taki ze polknelabym cała lodówke z zawartoscią na kolację
a mi sie wlasnie jakos jesc nie chce..a nawet jak cos zjem to tylko troche i na tym koniec,no i brzuch mi urosl ale uda w obwodzie znowu mniejsze..A tez macie opuchniete stopy nawet jak nie chodzicie??

Ja chcialam uzyc veet bo naprawde nie cierpie byc tam taka zarosnieta a golenie maszynka to katorga i zbyt dlugo trwa...?Uzylabym wosku ale w ciazy szybciej pekaja naczynka i ryzykuje krwiakami..
Stary 2010-10-09, 18:53   #933
kliwia
Zakorzenienie

De29 trzymaj sie dzielnie. Tryzmam za was kicuki

EdziaO ja mam termometr babyono ale 4w1 [do ucha, czola, tem pokojoowa i cos tam] nie taki jak pokazalas, i wskazuje prawidlowa temperature
O taki:
http://allegro.onet.pl/babyono-termo...249335028.html
Polecila mi go kolezanka - mam dwojki dzieci - przedszkolaka i poltoraroczniaka. Stosowany od noworodka.

Co do golenia:
Ja dzisiaj wzielam gazete wyborcza nozyczki i lusterko stojace. rozsiadlam sie na gazecie i sie ostrzyglam
Mialam sobie kupic elektryczna maszynke do strzyzenia [taka jak do wlosow coś ], ale jakos nie mialam kiedy

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-10-09 o 18:55
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 18:54   #934
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
na ja za pare dni bede mieć 37 tydzień i własnie kurde nie zauważyłam żeby brzuch był jakos niżej hmm

teraz tak oglądałam w lustrze dokładnie i naprawdę chyba nic nie opadł jeszcze.
mnie też nie. Ale skoki na pęcherz czuję, w sumie jak mialam USG w 34 tc to mała główkę miała niziutko ( musialam mocno majtki obniżać, a takich pod pachę nie noszę )
Stary 2010-10-09, 18:55   #935
kretencja
Zakorzenienie

Ja mam dobry apetyt, ale coraz mniej na raz mogę zjeść...

Właśnie przeczytałam w M jak Mama, że pod sam koniec brzuch opadnie i będzie łatwiej oddychać, bo będzie znów na podobnej wysokości, jak pod koniec 32 tygodnia Dżizas, to teraz gdzieś do 36-37 tygodnia będzie coraz gorzej, a jak się opuści, to będzie tak jak dziś?
Nie wyrobię

Ja widzę wieczorami, że mam opuchnięte nie tyle stopy co łydki, nawet jak nie chodzę. Ale po nocy przechodzi... Może by nie puchły, jakbym cały dzień leżała z nogami w górze No ale tak się nie da

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 19:02   #936
Weronisia
Zakorzenienie

Opuchnięte nogi... ciężko się oddycha.... ehhhh... mam to wszystko juz za sobą
Najbardziej męczył mnie potworny ból nerki i krzyża. A teraz jak ręka odjął . To sa plusy w moim przypadku

Ja urodziłam w 35t + 6 dni i jaki maly kurczak. Ale on przez całą ciążę był mniejszy. Z tego powodu miałam dwa razy specjalistyczne badanie prenatalne z pomiarem jego organów. Na szczęście wszystko ma na swoim miejscu

Dziś o 16.00 przyleciała z Polski moja mama.
Mąż przyjechał z nią do mnie. Jak usłyszeli, że chcę wyjść na żądanie, to tak na mnie wsiedli, że szok! A więc do domu nie mam po co wracać na razie
Mąż stwierdził, że remont nie skończony i mam w szpitalu siedzieć ile wlezie, a nie mieszkać z maleństwem w tym kurzu.
Mama zajmie się dziećmi i domem, więc i tak nie miałabym tam co robić
I tak mnie przekonali, że mam byc grzeczna, nie pyskować lekarzowi i czekać na wypis.
Obiecałam, że wytrzymam do poniedziałku, a potem będę dyskutować z lekarzem. Jutro pewnie też się nie pojawi, tak jak dzisiaj, w końcu to weekend. Ale w poniedziałek nie odpuszczę.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 19:23   #937
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
no ja właśnie widziałam, ale nie wiedziałam co to jest ten e-bon w takim razie trzeba jechać do carfura orientujesz się do kiedy ta promocja i czy nie ma żadnych pułapek na te bony bo np kupując 2 paczki, dostnę bon 40 zł, tak?? czyli 4 dychy w bonie można przeznaczyć na 3 paczkę
hej nieco lepiej ALE JESZCZE JAK MUCHY SKROPIONE AREOZOLEM CHODZIMY!

DZASTA nie wiem czy ktos ci juz odpisal nie zdazylam nadrobic ale pisze w razie w

owszem jest haczyk
jedna osoba jak kupi 2 paczki pamprersow to dostaje bon na za jedna!!

wiec najlepiej stac w kilku kolejkach po jednej paczce dajac wtedy za kazda bedziesz miec bon na 22 zl...

wyslij mi swoja liste zabawek na priv prosze

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
nie ma haczyków, tylko ze oddaja bon za jedną tą samą rzecz, np oddadza za 1 paczke pampersow, 1 paczke parowek. itp.
no co ty
w regulaminie jasno jest okreslone, ze wydasz w listopadzie te bony na co tylko chcesz! polecam stronke carrefoura

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
A ja mam wiadomość dnia: Pascalek przybrał 25g!
Noc była spokojna. Pięknie spał po 4 godziny. Rano go zważyliśmy i taka niespodzianka!
Jejku, myślałam, że oszaleję z radości. Aż pielęgniarka się na mnie dziwnie patrzyła.

Wczoraj wieczorem dzwoniła do mnie położna i tak mnie nabuntowała, że szok. Powiedziała, że to się w głowie nie mieści, że zabraniają mi karmić. Poza tym on jest zdrowy, stabilny, sam je, więc po co przetrzymują. Powiedziała, że jak waga wzrośnie, to śmiało mogę się wypisać na żądanie.
Poczekam do jutra rana, do ważenia. Jak waga mu nie spadnie, to sie wypisuje.

Kootekk a ile ml mleka wypija twój Michaś? I co ile godzin?
swietnie gratulujemy!! poczekaj troszke - to wczesniak! lekarze wiedza co robic - tyle ze nie mozesz karmic?????????? to dziwne zwlaszcza ze masz mleczko... i chcesz... a Pascal jak sobie radzi z piersia??

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
No ja już pierożki ulepiłam i zaraz będę gotować

A wy co tam na obiadek dzisiaj robicie??

A tak poza tym to wczoraj pokłóciłam się z tżtem i mimo że nie miał racji to tak mi smutno że ja w ciąży a on jeszcze sie kłóci o jakieś pierdoły... Ciekawe czy sie odezwie jak przyjdzie o 12 na obiad...
Czasem mam wrażenie że on w ogóle czasem zapomina o mojej ciąży i nie zdaje sobie sprawy jak ja przeżywam nawet najmniejszą kłótnie... A co za tym idzie, oczywiscie nerwy że az sie trzęse...
tez tak czasami miaalm z tz ale zaczelam mowic - no piekeni ejeszcze nei dosc ze ja nerwowa to bedziesz miec syna nerwoska gratuluje! - od razu byla albo cisza albo stlumienie

juz lepiej?

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
współczuję bidulo!Ale pewnie lada moment puści.
A jakie masz TSH i przy jakiej dawce?ja w ciąży miewam 0,002podobno od ciąży, a FT3 i FT4 wcale nie rewelacyjne bo po0niżej połowy normy. Dawka już 150 i niestety mam kołatania także dużo wyżej nie wskoczę.
dobrego weekendu u rodzicow najedz si ei wypoczywaj poki mozna

mnie nie odpuszcza choroba jedynie kto zdrowieje to TOsiek! wiec i ak wielka radosc ale martwie sie bo kichamy prychamy ja CHYRLAM to nie kaszel... ;( brzuch boli ciagnie kluje od tago w plecach w pachwinach w pepku masakra mam pieczenie pochwy po czopkach clotrimazolum przez 7 godzin potem ulga! wszystko przea ten piekeily mocny antybioty az ryczec sie chce a jeszcze trzeba przy dziecku zakupy gotowanie etc... na szczescie chory tz wiele mi pomogl w tyhc dniach! licze jeszczena jutrzejsza pomoc :/
wyjelam juz koszule i szlafrok do szpital abo wnocy sie koszmarnie nastraszylam ze wody mi sie sacza... nie do konca wiem co to bylo ale rano juz ok...
i torbe wole mic jak nie na porodowke juz to na patologie nie daj Boze...
a euthyroxu biore 125 i pewnie zwiekszy mi do 150 teraz

ja w ciąży miewam 0,002podobno od ciąży CO TO 0,002???????????????????? ?????????????????????????

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Weronisia super ze przybiera

Ishka,nie zazdroszczekciuka sy za porod bez komplikacji

ja dla odmiany mam depresje,od rana laze i placze.Tz mnie wkurza bo czepia sie o byle co i mi tylko cisnienie podnosi,na dodatek czuje sie przez niego olana,ani mnie nie przytuli,tylko wraca z pracy,idzie do drugiego pokoju i gra na kompie...I tyle z niego mam...Czasami bez kitu zaluje,ze nie cisnelam tego wszystkiego i nie poszlam do domu samotnej matki..po co mi taki facet,ktory sie w ogole mna nie interesuje
MIEJMY NADZIEJE ZE PO PORODZIE BEDZIE LEPIEJ... moze ma jakies problemy z ktorymi nie chce sie z toba dzielic i ucieka do kompa??
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-09, 19:26   #938
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Nie chce nikogo przestraszyc, ale jestem w szpitalu. Po moim ostatnim poscie w czwartek poczulam nagle cieplo i wilgoc miedzy nogami.Pierwsza mysl- wody mi odeszly, bo ilosc byla ogromna. Wstalam a cale krzeslo, dywan w ciagu 3 sekund przesiaklo wilgocia. Tylko to nie wody, a zywa jasna krew
W ciagu paru sekund wszystko naokolo mnie zrobilo sie czerwone. Panika totalna, mycie na niewiele pomoglo, bo nawet nie zdazylam podpaski zalozyc a juz krew ciekla mi po nogach.Zalozylam majtki dla osob z problemami z pecherzem, nawet te wytrzymaly tylko 10 min.W auto i do szpitala. Zakrawiona na fotel, straszne przezycia w takich stanie byc badanym. Przez lekarza faceta.Napaskudzilal im w gabinecie. Pobrali wymazy,krew,zrobili usg.Na usg widac bylo, ze 1\3 obrazu jest w czerwonych plamach. Na ctg,zadnych oznak porodu. Szyjka zamknieta, decyzja lekarza, jak sie do wieczora krawienie nie zmniejszy, to tniemy.
Maly wazy miedzy 1700-1800 kg. Dostalam kroplowki,magnez, mikroelementy, mase antybiotykow, ktore dostaje co 8 godzin, zastrzyki przeciw trombozie, zastrzyki na rozwiniecie pluc u malego(bol nieprzecietny).
No i zakaz ruchu, lezenie plackiem.Dzis poprosilam o zdjecie wenflonu, poniewaz chcialam choc troche sie umyc. Nie wiem, jak u was, ale mnie ten wenflon boli. Tym bardziej jak mi za duzo magnezu dali i pieklo jak cholera. Na szpital nie moge sie skarzyc, oprocz jednej zmiany pielgniarek, ktore zlekcewazyly moje prosby i zmniejszenie dawek leku, poniewaz mi niedobrze i mam wrazenie ze sie dusze.Okazalo sie, ze dali mi za malo rozcienczony magnez,za duzo dawke,i dostalam dusznosci,cisnienie skoczylo mi do nieba, czego wynikiem byla straszna wielogodzinna migrena,rozpalenie,bole doslownie wszystkich miesni, nawet oczu, zebow,paznokci..Dopiero jak prawie stracilam przytomnosc i nie reagowalam-to sie przerazily i szybko mna zajely.Sorry za bledy ale pisze jedna reka i wszystko mnie boli.

De, trzymam kciuki za Ciebie najmocniej jak sie da.
Badz dzielna ;*
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 19:31   #939
79 Marta
Wtajemniczenie

Irsin , jak Ty się czujesz??
Stary 2010-10-09, 19:32   #940
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Zmeczona jestem, sprzatalismy dzisiaj mieszkanie - w koncu dla malej trzeba wszystko przygotowac.

Nic mi sie nie chce. poza tym malutka sie rusza dzisiaj bardzo malo- dawno nie byla takim leniuszkiem.

Dziewczyny, coraz bardziej sie boje
Stary 2010-10-09, 19:36   #941
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Zmeczona jestem, sprzatalismy dzisiaj mieszkanie - w koncu dla malej trzeba wszystko przygotowac.

Nic mi sie nie chce. poza tym malutka sie rusza dzisiaj bardzo malo- dawno nie byla takim leniuszkiem.

Dziewczyny, coraz bardziej sie boje
nic dziwnego to lada dzien ewentualnie tydzien, poltora - ale bedzie dobrze i juz wkrotce malenstwobedziesz tulic do wiebie swego serducha i piersi i na twcyh rekach bedzie zasypial lekko sie czasem usmiechnie poczujesz jego ciepelko dotkniesz delikantego cialka paluszkow raczek nozek brzuszk ai slicznej pupci - wspaniale chwile was czekaja ale tez i trudnosci nie bedzi ekolorowo hehe ale mimo wszystko bedzie CUDOWNIE! dasz rade jestes bardzo dzielna! juz ci zycze powodzenia

lece bo pot ciurkiem cieknie - wybaczcie pa
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 19:39   #942
De28
Wtajemniczenie

Dzieki dziewczyny za slowa pocieszenia. Nie moge juz pisac bo znow naladowali mnie zastrzykami i podlaczyli kolejna kroplowke i to piecze. No i nie moge oddychac. Zaraz przyjdzie lekarz, bo sie normalnie dusze.Ctg nie pokazuje skurczow ale brzuch mam jak balon

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 19:42   #943
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Albumik też juz mlodej kupiłam, taki z Kubusiem Puchatkiem, Bardzo fajny no i ma 41 stron.

Niedługo skonczę 35 tydz a brzuchol sterczy wysoko. W sumie to dobrze bo jeszcze nie czas, ale zastanawiam sie kiedy opadnie. Mimo wszystko nawet to nie jest w stanie powstrzymać mnie o wcinania wszystkoego co jadalne:D ide po galaretke
buahahahahaha

dżizas ale mi sie chce szyszek.. a nigdzie nie ma, moze juz nie produkuja musze ryzp reparowany kupic.. to jest cos co moglabym jesc non stop niestety kolo mnie nie ma.. czyli jutro nie pojem

Wiem ze w Polo markecie jest, ale mam kawalek..

pelnia, zdrowiej!

Irsin, brzuch Ci opadl?

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 19:44   #944
ursull
Zakorzenienie

Cześć kobitki,ale się dzieje na naszym wątku . Mi brzuch się obniżył jakiś czas temu,więc oddycha mi sie dobrze,nogi mi nie puchną,krzyż nie boli,jedyne doelgliwości to małe skurcze,kłucie w pochwie,zespół niespokojnych nóg i czasem zgaga. Oczywiście nie opuszcza mnie zmęczenie ciążą i ostatnio łapię lekkie doły

De przeraziła mnie twoja wiadomość,normalnie horror. Trzymaj się dzielnie kochana

Ishka za ciebie też kciukaski trzymam i mam przeczucie,że szybko przytulisz swojego maluszka

Kootek i Weronisia wasze maluchy są przesłodkie i takie malusie

Kretencja ta czapa jest superowa

Anecka piekna kartka Ja też czasem bawię się w robienie kartek. Sama zrobiłam zaproszenia na Milusi chrzest

Dla reszty buziak

Ide maą kąpać,a potem jakiś filmik obejrzeć i spać.
Dobranoc

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 19:56   #945
kliwia
Zakorzenienie

Mnie dzis na SR pocieszyla babka
Powioedziala jak sie malucha przyzwyczai do niskich temperatur, spacerow, w pokojach, nawet w kapieli. to maluch nie bedzie chorowal. Tylko tego pozniej nie mozna zmaienic na wyzsza temparture, Juz miala taka pare co kapali malucha w temp powietrza 16 stopni i maluch zdrow jak dab Widac mozna.
Ucieszylam sie bo mamy chlodna lazienke, i nie musialabym tachac wanienki do pokoju Ale z drugiej strony mi jest zimno jak spod pryznica wychodze czasami, aco dopiero takiemu maluchowi
I ta emerytowana polozna nie czytala chyba ksiazki jezyk niemowlat - bo by po karmieniu spac od razu kladla

generalnie od dwoch dni ledwo chodze, wlazlo mi w posladek cos - gdzies mam ucisk na nerw.
A dzis po spacerze z SR ledwo wstalam teraz z kanapy. Cos mi kregoslup odmowil posluszenstwa

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-10-09 o 19:57
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 20:06   #946
kretencja
Zakorzenienie

Kliwia, ja też nie czytałam Języka niemowląt Co się robi zaraz po karmieniu?

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 20:17   #947
kootekk
Zakorzenienie

weronisiu ja tam zadna doswiadczona matka jak ty ale mysle ze powinniscie zostac w szpitalu, lekarze wiedza co robia nie pozwalajac ci armic piersia, jeszcze sie tego doczekac, moj michalek byl slaby jak mucha juz po butelce 40ml co boże jakby mial ciagnac z piersi, a ze tam jeszcze lezy to tez ma swoje powody, musi dorosnac do samodzielnego zycia, jak nabierze samodzielnosci to pojdziecie do domu i zapomnisz te bolesne chwile, wierz mi wiem o czym gadam, juz dawno poszlo w zapomnienie cierpienie i łzy teraz ciesze sie moim malym cudem (dla mnie juz nie takim malym )

de
trzymajcie sie tam

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 20:18   #948
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Cześć kobitki,ale się dzieje na naszym wątku . Mi brzuch się obniżył jakiś czas temu,więc oddycha mi sie dobrze,nogi mi nie puchną,krzyż nie boli,jedyne doelgliwości to małe skurcze,kłucie w pochwie,zespół niespokojnych nóg i czasem zgaga. Oczywiście nie opuszcza mnie zmęczenie ciążą i ostatnio łapię lekkie doły

De przeraziła mnie twoja wiadomość,normalnie horror. Trzymaj się dzielnie kochana

Ishka za ciebie też kciukaski trzymam i mam przeczucie,że szybko przytulisz swojego maluszka

Kootek i Weronisia wasze maluchy są przesłodkie i takie malusie

Kretencja ta czapa jest superowa

Anecka piekna kartka Ja też czasem bawię się w robienie kartek. Sama zrobiłam zaproszenia na Milusi chrzest

Dla reszty buziak

Ide maą kąpać,a potem jakiś filmik obejrzeć i spać.
Dobranoc
Dzieki, ja ogolnie lubie sama robic, ale ostatnio cos mnie wena opuscila hehe

Co to jest zespol niespokojnych nóg???

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Kliwia, ja też nie czytałam Języka niemowląt Co się robi zaraz po karmieniu?
Po karmieniu musi byc troche aktywnosci W tej ksiazkce cos bylo napisane takiego, ze przeciez my po posilkach nie idziemy spac od razu

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-09, 20:30   #949
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
buahahahahaha

dżizas ale mi sie chce szyszek.. a nigdzie nie ma, moze juz nie produkuja musze ryzp reparowany kupic.. to jest cos co moglabym jesc non stop niestety kolo mnie nie ma.. czyli jutro nie pojem

Wiem ze w Polo markecie jest, ale mam kawalek..

pelnia, zdrowiej!

Irsin, brzuch Ci opadl?

opadl juz troche

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Dzieki, ja ogolnie lubie sama robic, ale ostatnio cos mnie wena opuscila hehe

Co to jest zespol niespokojnych nóg???

Po karmieniu musi byc troche aktywnosci W tej ksiazkce cos bylo napisane takiego, ze przeciez my po posilkach nie idziemy spac od razu
ja mam chyba ten zespol))

a tak na serio to ja zawsze trzese ktoras z nog jak siedze - starsi mowia ,ze diabla sie kolysze

pieke murzynka - juz niebawem koniec obzerania sie,musze sie na zapas najesc

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

a na suwaczku pojawilo sie:

37 tygodni

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-09, 20:31   #950
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Weź przestań
Ja to liczę, że tak koło 35tc mi się brzuch już opuści i będzie trochę lżej wtedy. Tobie sie nie opuścił jeszcze?
Mi się dokładnie tydzień temu obniżył. I faktycznie lżej się oddycha, ale za to mocniej ciśnie na pęcherz ;-) Mam cichą nadzieję, że za 2 tygodnie będzie już po wszystkim. Torba już spakowana. Moja siostra urodziła syna w 37tc i ważył 2900, mierzył 53cm i dostał 10pkt.
Stary 2010-10-09, 20:33   #951
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
opadl juz troche

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

ja mam chyba ten zespol))

a tak na serio to ja zawsze trzese ktoras z nog jak siedze - starsi mowia ,ze diabla sie kolysze

pieke murzynka - juz niebawem koniec obzerania sie,musze sie na zapas najesc

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

a na suwaczku pojawilo sie:

37 tygodni

To ja niespokojne nogi mam od urodzenia

Irsin, to jak Ci opadnie miedzy stopy brzuch to pisz

Daj murzynaaa Duzy? w zasadzie glupie pytanie bo murzynki chyba maja duze..

Dobranoc

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-09, 20:33   #952
kootekk
Zakorzenienie

irsin ale widzialas opis pod twoim suwaczkiem??? szykuj sie kobito, choc czuje ze ty do konca wytrwasz badz przenosisz

zapomnialam wam napisac ze my jeszcze z kikutem na pepku chodzimy a jeszcze w domu mowilam ze przynajmniej zze szpitala przyjde bez kikuta a tu figa i musze go tepić zeby odpadł

pije winko za wasze zdrowie

Stary 2010-10-09, 20:36   #953
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Snu to mi napewno brakuje, ale plackiem leze.

Jeszcze jedno- nie wiem,czy ma to jakis zwiazek, ale dzien wczesniej ogolilam sie kremem veet w okolicach intymnych, zapieklo mnie w ktoryms momencie i zmylam. A na nastepny dzien ten krwotok.Nie wiem, czy to od tego ,czy od pracy fizycznej, bo w czwartek sprzatalam jak wariatka, takze klatke schodowa, kilka dni wczesniej zlozylam lozeczko i komode. Ale jezelu ktoras ma w planach krem do depilacji uzywac, to zalecam ostroznosc.
De28 trzymaj się dzielnie a Ja trzymam za Ciebie kciuki! Mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy.
Stary 2010-10-09, 20:40   #954
ursull
Zakorzenienie

Irsin to jeszcze tydzień i możesz rodzić Ale to szybko zleciało

kliwia właśnie w UK stosują zasadę nieprzegrzewania dzieci. Ja od urodzenia dość lekko ubieram małą,kąpię w temp.ok 18stopni i w takiej też śpi. Czy mniej choruje nie wiem,ale nie mamy jakichś większych problemów z nią. Ponoć jest lepiej,gdy dziecko troszkę zmarźnie,niż jak jest przegrzane .

Anecka zespół niespokojnych nóg to takie schorzenie,które często ujawnia się w ciąży. Zazwyczaj atakuje wieczorem lub w nocy,gdy się leży. Nogi mrowieją,stają się ciężkie,bolą,musi sie nimi poruszać,bo inaczej czuje się dyskomfort. Oczywiście ni epomaga to w zaśnięciu. Niestety nie ma na to sposobu,ani lekarstwa i do porodu będę musiała się z tym męczyć . Pochwalę się moimi zaproszeniami,a co tam To moje początki były,więc proszę o wyrozumiałość

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2010-10-09 o 20:42
ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 20:45   #955
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
irsin ale widzialas opis pod twoim suwaczkiem??? szykuj sie kobito, choc czuje ze ty do konca wytrwasz badz przenosisz

zapomnialam wam napisac ze my jeszcze z kikutem na pepku chodzimy a jeszcze w domu mowilam ze przynajmniej zze szpitala przyjde bez kikuta a tu figa i musze go tepić zeby odpadł

dawaj wino

Ty juz w ogole jestes pewnie hot mama, co?
schudlas szybko i na pewno pieknie wygladasz!

a mi wylazl rzostep na tylku i te po boku brzucha oblesie mam

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
To ja niespokojne nogi mam od urodzenia

Irsin, to jak Ci opadnie miedzy stopy brzuch to pisz

Daj murzynaaa Duzy? w zasadzie glupie pytanie bo murzynki chyba maja duze..

Dobranoc

tak blisko mieszkasz,ze poczt amoglabym Ci wyslac

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:

to jak przenosze to juz 20 kilo przytyje

a pozniej nie wiem jak zrzuce
Stary 2010-10-09, 20:48   #956
kootekk
Zakorzenienie

irsin zadna hot mama ze mnie choc dzieki bogu musze przyznac ze brzuch mam ok, juz sie mieszcze w stare dżiny ale troche mi bebek odstaje choc itak mam 13 kg nadprogramowej wagi z czasów przed staraniem sie o dzidziusia, chormony mnie tak roztyły ale damy rade, nie jem kolacji, na obiad cos pociamkam, słodkiego niet i tak powoli coś leci waga w dół ale na wino to sie rzucam jak szczerbaty na suchary tż sie ze mnie smieje ze taki semp mi sie włancza jak wino widze

Stary 2010-10-09, 20:49   #957
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość

Anecka zespół niespokojnych nóg to takie schorzenie,które często ujawnia się w ciąży. Zazwyczaj atakuje wieczorem lub w nocy,gdy się leży. Nogi mrowieją,stają się ciężkie,bolą,musi sie nimi poruszać,bo inaczej czuje się dyskomfort. Oczywiście ni epomaga to w zaśnięciu. Niestety nie ma na to sposobu,ani lekarstwa i do porodu będę musiała się z tym męczyć . Pochwalę się moimi zaproszeniami,a co tam To moje początki były,więc proszę o wyrozumiałość
Nie piszcie o tym bo zawsze jak o tym pomyśle to potem mi nogi skaczą ;-)

a zaproszenia cudne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-09, 20:49   #958
kootekk
Zakorzenienie

aha i dwa oczo***.. rozstepy mam na brzuchu kazdy po jednej stronie, takie wredne czerowne po ciazy

Stary 2010-10-09, 21:05   #959
sylwia01485
Zadomowienie

Weszlam tylko na chwile zobaczyc co u Was- znow jestem w szoku

De - trzymam mocno za Was kciuki i przesylam mnostwo dobrej energii

Irsin- ja tez sie boje, bo jestem w 37tyg i brzuch nisko od ponad 2 tyg

Dzisiaj jeszcze zatrzasnelam sie w windzie pomiedzy pietrami, gdy wychodzilam z sunia na spacer. Tak sie zdenerwowalam, ze myslalam, ze urodze. Nie mialam telefonu, a nikt z lokatorow nie reagowal na moje dzwonki alarmowe. Wreszcie po 10 min mojego rozpaczliwego woalania o pomoc wychodzila gdzies sasiadka , zauwazyla mnie w windzie i spytala jak mi pomoc, to ja poprosilam, zeby poszla na gore i powiadomila meza, ze ja w windzie utknieta
Jak przyszedl to bylo mi razniej, ale czulam sie jak malpa w zoo- winda zatrzymala sie dokladnie w polowie drogi miedzy parterem a 1 pietrem, wiec wszyscy przechodzacy widzieli mnie tam w srodku z brzuchem i z psem, ktory piszczal, bo chcial kupe ( mialam wizje, ze zrobi tam i bede musiala siedziec w tym zapachu kupy) - myslalam , ze umre, z nerwow zrobilo mi sie duszno i slabo i stwardnial mi brzuch- w koncu dostalam glupawki i zaczelam przez okienko zartowac z mezem, ze ja to mam tak zawsze- jakbym urodzila w autobusie czy pociagu, to bym dostala dla dziecka bilet za darmo dozywotnio, a w windzie- zero korzysci, tylko sensacja by byla
Czekalam 45 min na przyjazd ekipy, bo byli gdzies naprawiac inna winde- ale to bylo jak wiecznosc.
Nie polecam takich atrakcji

Caluski dla wszystkich dziewczynek, dbajcie o siebie i odpoczywajcie
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 21:09   #960
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
aha i dwa oczo***.. rozstepy mam na brzuchu kazdy po jednej stronie, takie wredne czerowne po ciazy
ja tez mam, to takie rany wojenne

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
Weszlam tylko na chwile zobaczyc co u Was- znow jestem w szoku

De - trzymam mocno za Was kciuki i przesylam mnostwo dobrej energii

Irsin- ja tez sie boje, bo jestem w 37tyg i brzuch nisko od ponad 2 tyg

Dzisiaj jeszcze zatrzasnelam sie w windzie pomiedzy pietrami, gdy wychodzilam z sunia na spacer. Tak sie zdenerwowalam, ze myslalam, ze urodze. Nie mialam telefonu, a nikt z lokatorow nie reagowal na moje dzwonki alarmowe. Wreszcie po 10 min mojego rozpaczliwego woalania o pomoc wychodzila gdzies sasiadka , zauwazyla mnie w windzie i spytala jak mi pomoc, to ja poprosilam, zeby poszla na gore i powiadomila meza, ze ja w windzie utknieta
Jak przyszedl to bylo mi razniej, ale czulam sie jak malpa w zoo- winda zatrzymala sie dokladnie w polowie drogi miedzy parterem a 1 pietrem, wiec wszyscy przechodzacy widzieli mnie tam w srodku z brzuchem i z psem, ktory piszczal, bo chcial kupe ( mialam wizje, ze zrobi tam i bede musiala siedziec w tym zapachu kupy) - myslalam , ze umre, z nerwow zrobilo mi sie duszno i slabo i stwardnial mi brzuch- w koncu dostalam glupawki i zaczelam przez okienko zartowac z mezem, ze ja to mam tak zawsze- jakbym urodzila w autobusie czy pociagu, to bym dostala dla dziecka bilet za darmo dozywotnio, a w windzie- zero korzysci, tylko sensacja by byla
Czekalam 45 min na przyjazd ekipy, bo byli gdzies naprawiac inna winde- ale to bylo jak wiecznosc.
Nie polecam takich atrakcji

Caluski dla wszystkich dziewczynek, dbajcie o siebie i odpoczywajcie

ja juz zawalu bym dostala, panicznie boje sie wind
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości