|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#932 | |
Dragonfly
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
Ja chcialam uzyc veet bo naprawde nie cierpie byc tam taka zarosnieta a golenie maszynka to katorga i zbyt dlugo trwa...?Uzylabym wosku ale w ciazy szybciej pekaja naczynka i ryzykuje krwiakami..
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
De29 trzymaj sie dzielnie. Tryzmam za was kicuki
![]() EdziaO ja mam termometr babyono ale 4w1 [do ucha, czola, tem pokojoowa i cos tam] nie taki jak pokazalas, i wskazuje prawidlowa temperature ![]() O taki: http://allegro.onet.pl/babyono-termo...249335028.html Polecila mi go kolezanka - mam dwojki dzieci - przedszkolaka i poltoraroczniaka. ![]() Co do golenia: Ja dzisiaj wzielam gazete wyborcza ![]() ![]() ![]() Mialam sobie kupic elektryczna maszynke do strzyzenia [taka jak do wlosow coś ], ale jakos nie mialam kiedy ![]() Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-10-09 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#934 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dobry apetyt, ale coraz mniej na raz mogę zjeść...
Właśnie przeczytałam w M jak Mama, że pod sam koniec brzuch opadnie i będzie łatwiej oddychać, bo będzie znów na podobnej wysokości, jak pod koniec 32 tygodnia ![]() ![]() Nie wyrobię ![]() Ja widzę wieczorami, że mam opuchnięte nie tyle stopy co łydki, nawet jak nie chodzę. Ale po nocy przechodzi... Może by nie puchły, jakbym cały dzień leżała z nogami w górze ![]() ![]()
#936 |
Zakorzenienie
|
Opuchnięte nogi... ciężko się oddycha.... ehhhh... mam to wszystko juz za sobą
![]() Najbardziej męczył mnie potworny ból nerki i krzyża. A teraz jak ręka odjął . To sa plusy w moim przypadku ![]() Ja urodziłam w 35t + 6 dni i jaki maly kurczak. Ale on przez całą ciążę był mniejszy. Z tego powodu miałam dwa razy specjalistyczne badanie prenatalne z pomiarem jego organów. Na szczęście wszystko ma na swoim miejscu ![]() Dziś o 16.00 przyleciała z Polski moja mama. Mąż przyjechał z nią do mnie. Jak usłyszeli, że chcę wyjść na żądanie, to tak na mnie wsiedli, że szok! A więc do domu nie mam po co wracać na razie ![]() Mąż stwierdził, że remont nie skończony i mam w szpitalu siedzieć ile wlezie, a nie mieszkać z maleństwem w tym kurzu. Mama zajmie się dziećmi i domem, więc i tak nie miałabym tam co robić ![]() I tak mnie przekonali, że mam byc grzeczna, nie pyskować lekarzowi i czekać na wypis. Obiecałam, że wytrzymam do poniedziałku, a potem będę dyskutować z lekarzem. Jutro pewnie też się nie pojawi, tak jak dzisiaj, w końcu to weekend. Ale w poniedziałek nie odpuszczę. |
![]() ![]() |
![]() |
#937 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
DZASTA nie wiem czy ktos ci juz odpisal ![]() ![]() ![]() owszem jest haczyk ![]() jedna osoba jak kupi 2 paczki pamprersow to dostaje bon na za jedna!! wiec najlepiej stac w kilku kolejkach po jednej paczce dajac wtedy za kazda bedziesz miec bon na 22 zl... wyslij mi swoja liste zabawek na priv prosze ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
![]() w regulaminie jasno jest okreslone, ze wydasz w listopadzie te bony na co tylko chcesz! polecam stronke carrefoura ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
![]() juz lepiej? ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() mnie nie odpuszcza choroba jedynie kto zdrowieje to TOsiek! wiec i ak wielka radosc ale martwie sie bo kichamy prychamy ja CHYRLAM to nie kaszel... ;( brzuch boli ciagnie kluje od tago w plecach w pachwinach w pepku masakra mam pieczenie pochwy po czopkach clotrimazolum przez 7 godzin potem ulga! wszystko przea ten piekeily mocny antybioty az ryczec sie chce a jeszcze trzeba przy dziecku zakupy gotowanie etc... na szczescie chory tz wiele mi pomogl w tyhc dniach! licze jeszczena jutrzejsza pomoc :/ wyjelam juz koszule i szlafrok do szpital abo wnocy sie koszmarnie nastraszylam ze wody mi sie sacza... nie do konca wiem co to bylo ale rano juz ok... i torbe wole mic jak nie na porodowke juz to na patologie nie daj Boze... ![]() a euthyroxu biore 125 i pewnie zwiekszy mi do 150 teraz ![]() ja w ciąży miewam 0,002 ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
De, trzymam kciuki za Ciebie najmocniej jak sie da. Badz dzielna ;* |
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Wtajemniczenie
|
Irsin , jak Ty się czujesz??
#940 |
Zakorzenienie
|
Zmeczona jestem, sprzatalismy dzisiaj mieszkanie - w koncu dla malej trzeba wszystko przygotowac.
Nic mi sie nie chce. poza tym malutka sie rusza dzisiaj bardzo malo- dawno nie byla takim leniuszkiem. Dziewczyny, coraz bardziej sie boje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#941 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() lece bo pot ciurkiem cieknie - wybaczcie pa |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#942 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny za slowa pocieszenia. Nie moge juz pisac bo znow naladowali mnie zastrzykami i podlaczyli kolejna kroplowke i to piecze. No i nie moge oddychac. Zaraz przyjdzie lekarz, bo sie normalnie dusze.Ctg nie pokazuje skurczow ale brzuch mam jak balon
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dżizas ale mi sie chce szyszek.. a nigdzie nie ma, moze juz nie produkuja ![]() ![]() ![]() Wiem ze w Polo markecie jest, ale mam kawalek.. pelnia, zdrowiej! Irsin, brzuch Ci opadl?
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
Cześć kobitki,ale się dzieje na naszym wątku
![]() ![]() De przeraziła mnie twoja wiadomość,normalnie horror. Trzymaj się dzielnie kochana ![]() Ishka za ciebie też kciukaski trzymam i mam przeczucie,że szybko przytulisz swojego maluszka ![]() Kootek i Weronisia wasze maluchy są przesłodkie i takie malusie ![]() Kretencja ta czapa jest superowa ![]() Anecka piekna kartka ![]() ![]() Dla reszty buziak ![]() Ide maą kąpać,a potem jakiś filmik obejrzeć i spać. Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Zakorzenienie
|
Mnie dzis na SR pocieszyla babka
![]() Powioedziala jak sie malucha przyzwyczai do niskich temperatur, spacerow, w pokojach, nawet w kapieli. to maluch nie bedzie chorowal. Tylko tego pozniej nie mozna zmaienic na wyzsza temparture, Juz miala taka pare co kapali malucha w temp powietrza 16 stopni i maluch zdrow jak dab ![]() ![]() Ucieszylam sie bo mamy chlodna lazienke, i nie musialabym tachac wanienki do pokoju ![]() ![]() I ta emerytowana polozna nie czytala chyba ksiazki jezyk niemowlat - bo by po karmieniu spac od razu kladla ![]() ![]() generalnie od dwoch dni ledwo chodze, wlazlo mi w posladek cos - gdzies mam ucisk na nerw. A dzis po spacerze z SR ledwo wstalam teraz z kanapy. Cos mi kregoslup odmowil posluszenstwa ![]() Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-10-09 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
Kliwia, ja też nie czytałam Języka niemowląt
![]() ![]()
#947 |
Zakorzenienie
|
weronisiu ja tam zadna doswiadczona matka jak ty ale mysle ze powinniscie zostac w szpitalu, lekarze wiedza co robia nie pozwalajac ci armic piersia, jeszcze sie tego doczekac, moj michalek byl slaby jak mucha juz po butelce 40ml co boże jakby mial ciagnac z piersi, a ze tam jeszcze lezy to tez ma swoje powody, musi dorosnac do samodzielnego zycia, jak nabierze samodzielnosci to pojdziecie do domu i zapomnisz te bolesne chwile, wierz mi wiem o czym gadam, juz dawno poszlo w zapomnienie cierpienie i łzy
![]() ![]() de trzymajcie sie tam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to jest zespol niespokojnych nóg??? Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#949 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
opadl juz troche ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
![]() a tak na serio to ja zawsze trzese ktoras z nog jak siedze - starsi mowia ,ze diabla sie kolysze ![]() pieke murzynka ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- a na suwaczku pojawilo sie: 37 tygodni ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#950 |
Zadomowienie
|
Mi się dokładnie tydzień temu obniżył. I faktycznie lżej się oddycha, ale za to mocniej ciśnie na pęcherz ;-) Mam cichą nadzieję, że za 2 tygodnie będzie już po wszystkim. Torba już spakowana. Moja siostra urodziła syna w 37tc i ważył 2900, mierzył 53cm i dostał 10pkt.
#951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Irsin, to jak Ci opadnie miedzy stopy brzuch to pisz ![]() ![]() Daj murzynaaa ![]() ![]() ![]() Dobranoc ![]()
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
irsin ale widzialas opis pod twoim suwaczkiem??? szykuj sie kobito, choc czuje ze ty do konca wytrwasz badz przenosisz
![]() zapomnialam wam napisac ze my jeszcze z kikutem na pepku chodzimy ![]() ![]() pije winko za wasze zdrowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
Irsin to jeszcze tydzień i możesz rodzić
![]() ![]() kliwia właśnie w UK stosują zasadę nieprzegrzewania dzieci. Ja od urodzenia dość lekko ubieram małą,kąpię w temp.ok 18stopni i w takiej też śpi. Czy mniej choruje nie wiem,ale nie mamy jakichś większych problemów z nią. Ponoć jest lepiej,gdy dziecko troszkę zmarźnie,niż jak jest przegrzane ![]() Anecka zespół niespokojnych nóg to takie schorzenie,które często ujawnia się w ciąży. Zazwyczaj atakuje wieczorem lub w nocy,gdy się leży. Nogi mrowieją,stają się ciężkie,bolą,musi sie nimi poruszać,bo inaczej czuje się dyskomfort. Oczywiście ni epomaga to w zaśnięciu. Niestety nie ma na to sposobu,ani lekarstwa i do porodu będę musiała się z tym męczyć ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ursull Czas edycji: 2010-10-09 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawaj wino ![]() Ty juz w ogole jestes pewnie hot mama, co? schudlas szybko i na pewno pieknie wygladasz! a mi wylazl rzostep na tylku i te po boku brzucha oblesie mam ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
tak blisko mieszkasz,ze poczt amoglabym Ci wyslac ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
to jak przenosze to juz 20 kilo przytyje a pozniej nie wiem jak zrzuce ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
irsin zadna hot mama ze mnie choc dzieki bogu musze przyznac ze brzuch mam ok, juz sie mieszcze w stare dżiny ale troche mi bebek odstaje choc itak mam 13 kg nadprogramowej wagi z czasów przed staraniem sie o dzidziusia, chormony mnie tak roztyły ale damy rade, nie jem kolacji, na obiad cos pociamkam, słodkiego niet i tak powoli coś leci waga w dół
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a zaproszenia cudne ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
aha i dwa oczo***.. rozstepy mam na brzuchu kazdy po jednej stronie, takie wredne czerowne po ciazy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Zadomowienie
|
Weszlam tylko na chwile zobaczyc co u Was- znow jestem w szoku
De - trzymam mocno za Was kciuki i przesylam mnostwo dobrej energii Irsin- ja tez sie boje, bo jestem w 37tyg i brzuch nisko od ponad 2 tyg Dzisiaj jeszcze zatrzasnelam sie w windzie pomiedzy pietrami, gdy wychodzilam z sunia na spacer. Tak sie zdenerwowalam, ze myslalam, ze urodze. Nie mialam telefonu, a nikt z lokatorow nie reagowal na moje dzwonki alarmowe. Wreszcie po 10 min mojego rozpaczliwego woalania o pomoc wychodzila gdzies sasiadka , zauwazyla mnie w windzie i spytala jak mi pomoc, to ja poprosilam, zeby poszla na gore i powiadomila meza, ze ja w windzie utknieta ![]() Jak przyszedl to bylo mi razniej, ale czulam sie jak malpa w zoo- winda zatrzymala sie dokladnie w polowie drogi miedzy parterem a 1 pietrem, wiec wszyscy przechodzacy widzieli mnie tam w srodku z brzuchem i z psem, ktory piszczal, bo chcial kupe ( mialam wizje, ze zrobi tam i bede musiala siedziec w tym zapachu kupy) - myslalam , ze umre, z nerwow zrobilo mi sie duszno i slabo i stwardnial mi brzuch- w koncu dostalam glupawki i zaczelam przez okienko zartowac z mezem, ze ja to mam tak zawsze- jakbym urodzila w autobusie czy pociagu, to bym dostala dla dziecka bilet za darmo dozywotnio, a w windzie- zero korzysci, tylko sensacja by byla ![]() Czekalam 45 min na przyjazd ekipy, bo byli gdzies naprawiac inna winde- ale to bylo jak wiecznosc. Nie polecam takich atrakcji Caluski dla wszystkich dziewczynek, dbajcie o siebie i odpoczywajcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
ja juz zawalu bym dostala, panicznie boje sie wind ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.