Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.III - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-28, 15:38   #931
hawea
Rozeznanie

GG do hawea
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
czuję ruchy maluszka a do lekarza idę 2 listopada, w sumie nic mnie nie boli i wydaje mi się, że tak upadłam, że w ogóle nie dotknęłam brzuchem podłogi. Nie wiem to był moment normalnie. Uważajcie dziewczyny na siebie. Gdzieś czytałam, że takie upadki się zdarzają, bo mamy zaburzoną równowagę - mózg nie zdążył załapać, że z powodu brzucha mamy inaczej rozłożony środek ciężkości ciała. Ja w sumie się potknęłam, ale jakim cudem to zrobiłam to do tej pory nie wiem.

.
no ja staram się wolno chodzić po ostatnich wydarzeniach, zwłaszcza uważam na schodach... i też mam wizytę 2 listopada

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 15:44   #932
sylfiaaa
Zadomowienie

Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

anka_bzzz Nigdy nie widziałam tych wózków, nawet ich na allegro nie oglądałam ale spodobał mi się model q7, bardzo fajny i ile ma funkcji !!! No i ta cena

http://allegro.pl/3w1-najnowszy-zest...278699068.html

Ciekawe jak z wykonaniem i jakością , trzeba poszperac po necie

sylfiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 15:47   #933
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
mysiopez Jaka słodka buźka Moja też jest taka pyzata Ciekawe po kim
Podobna jest do mnie jak się urodziłam, zresztą porównajcie

hawea znajomi np. się śmieją, że w tych czasach kury? Że to tak trochę wiejsko.....ale ja tam lubię wieś i najbardziej to mi się jeszcze marzy koń.... ale to pewnie mniej realistyczne marzenie do spełnienia.
Chociaż ostatnio mój tata (który wychował się też na wsi a przeprowadził do miasta) powiedział, że wnuczce kupi na święta jak będzie troszkę starsza - kucyka
Mój mąż się za głowę złapał, ale w końcu prezentów się nie oddaje
kaskup no oczywiście TŻ przyjechał i do rany przyłóż Ci mężczyźni.....
Ale co byśmy bez nich zrobiły
Sara rzeczywiście podobna do Ciebie

Co do kur, a ja mam w nosie co powiedzą znajomi, chociaż nie sądzę, aby się śmiali nie ma się czego wstydzić, wręcz przeciwnie a następnym razem się ich zapytaj, czy jajeczka świeże BIO będą chcieli? tak to nikt nie pogardzi, ale wszyscy 'miastowi' Przynajmniej wiesz, co jesz Ja też się urodziłam w mieście, ale całe życie mieszkałam w bloku, więc teraz, kiedy zamieszkamy w domu, chcę mieć swój kawałek ziemi, na którym będzie coś mojego rosło. mamy ogród, dużo miejsca wolnego i na pewno je wykorzystamy w odpowiedni sposób. Tato jak zrobi słoiki z różnymi przetworami, to wszyscy chętnie biorą nie wspomnę już o winie z róznych owoców, które pracuje cały czas prawie hahaha i to wszystko z ogrodu Oczywiście, wiąże się to z ciężką pracą, ale za to jaka satysfakcja i pyszności ja się pracy nie boję

To Twój tato tak jak nasz też mu się marzy kucyk i żeby wozić dzieci na nim

Edytowane przez hawea
Czas edycji: 2010-10-28 o 15:54
Stary 2010-10-28, 15:48   #934
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:

JeSuisUnPapillon na goły tyłek nastrzelam A numeru telefonu nie dostałam......

Patrilla witamy witamy Zaraz dodam Cie do naszej listy ciężarówek

hawea znajomi np. się śmieją, że w tych czasach kury? Że to tak trochę wiejsko.....ale ja tam lubię wieś i najbardziej to mi się jeszcze marzy koń.... ale to pewnie mniej realistyczne marzenie do spełnienia.
Chociaż ostatnio mój tata (który wychował się też na wsi a przeprowadził do miasta) powiedział, że wnuczce kupi na święta jak będzie troszkę starsza - kucyka

e_rosa
ja zawsze marzyłam o bernardynie.....tylko, że musiałby być psem podwórkowym bo nie przepadam za psami w domu Aktualnie mamy kundelka, który siedzi sobie grzecznie w duuużym kojcu, szczeka jak ktoś się zjawia na podwórku i uwielbia chodzić z nami na spacery. Najbardziej zimą jak może się w śniegu zagrzebać

to zaraz wyskrobię znów do Ciebie wiadomość

jeja jak mnie te palce bolą...chyba wolałabym być 3x ukłuta w rękę...a tak nic z prawą ręką zrobić nie mogę bo aż mam siniaczka

-
co do piesia - uroczy, uwielbiam kundelki
moja jest mieszanką spaniela i pudla czarnego (wyszła bialutka z rudą bródką ) i jest tak samo uparta jak spaniel i szalona jak pudel..mimo swojego podeszłego wieku - 14lat

ciekawe do kogo mój syn będzie podobny
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 15:56   #935
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość

ciekawe do kogo mój syn będzie podobny
ponoć synkowie to do tatusiów bardziej nasz ma brewki i nosek po tatusiu. no i to co na dole.

Stary 2010-10-28, 15:56   #936
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez sylfiaaa Pokaż wiadomość
anka_bzzz Nigdy nie widziałam tych wózków, nawet ich na allegro nie oglądałam ale spodobał mi się model q7, bardzo fajny i ile ma funkcji !!! No i ta cena

http://allegro.pl/3w1-najnowszy-zest...278699068.html

Ciekawe jak z wykonaniem i jakością , trzeba poszperac po necie
dziewczynki, pokazałam mężowi i też mu się spodobały te wózki
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 15:59   #937
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
ponoć synkowie to do tatusiów bardziej nasz ma brewki i nosek po tatusiu. no i to co na dole.
no nie zawsze to sie sprawdza, bo moja Amelka to istna coreczka tatusia i jeszcze zabójczo do niego podobna.. ze mnie ma tylko to co na dole..

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
nam tez sie spodobały i fajna cena..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 16:00   #938
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
no nie zawsze to sie sprawdza, bo moja Amelka to istna coreczka tatusia i jeszcze zabójczo do niego podobna.. ze mnie ma tylko to co na dole..

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

mój bratanek jak się urodził, to był xerem mojego brata ale teraz ma 5 lat i jest bardziej podobny do mamy, dziwne

Stary 2010-10-28, 16:00   #939
MARIKA.S
Zadomowienie

hawea mój tata bardzo się cieszy, że mieszkamy na wsi, bo sam by na nią chętnie wrócił, ale moja mama niestety tak jest do supermarketów przyzwyczajona, że wieś dla niej to coś strasznego.
A ja się śmieję, że to jest dobry sposób na oszczędzanie Bo przynajmniej sklepy mnie nie kuszą
Mam tutaj trzy spożywcze, aptekę i mały lumpik, ale mi to wystarczy Na większe zakupy jeździmy co miesiąc do miasta

A jeśli chodzi o jajka to się zgodzę, wszyscy potem łapki wyciągają po produkty ekologiczne bo z własnego ogródka. Każdy zawsze się pyta czy mam nadmiar marchewek albo buraków.
Bo hodujemy zawsze warzywka, nie mówiąc o owocach Pod malinami krzaczki się uginają Mniam.
A jabłuszka jakie dobre z własnego drzewa.....pycha....

JeSuisUnPapillon to jeszcze młodziutki piesek, ma dopiero rok. Jak go braliśmy od właścicielki jego mamy, to mówiła, że będzie malutki, bo matka mała a i ojciec pewnie nie był duży....Jednak jak zaczął rosnąć......już mi się jego łapy nie podobały jak był szczeniaczkiem bo były takie wielkie No i mamy takiego miniaturowego wilka z uszami jak kłapouchy
Ale jest kochany, tylko troszkę szalony Przyznaję jednak, ze nie mam chyba cierpliwości żeby go wyszkolić Bo pojętny jest bardzo. Nauczyłam go komendy siad....i na tym poprzestałam...
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 16:03   #940
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
no ja staram się wolno chodzić po ostatnich wydarzeniach, zwłaszcza uważam na schodach... i też mam wizytę 2 listopada
ja dzisiaj też już przystopowałam z szybkim chodzeniem, bo za bardzo czułam kłucie ...

a wchodząc niedawno do tramwaju starsza Pani ustąpiła mi miejsca bo wchodizłam jak słoń i dyszałam
kurde..odczuwam każdy kilogram tak jakby to było 10kg
Stary 2010-10-28, 16:03   #941
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
i nie jest ciężki, 14 kg, to nie tak dużo, a i gondola jest chyba też duża, bo ma 80cm długości

Stary 2010-10-28, 16:09   #942
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

a co do kurek...to ja zawsze marzyłam by mieć 6 kur... 2 kaczki do tego ze 2 kózki i krówkę ach!

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
hawea mój tata bardzo się cieszy, że mieszkamy na wsi, bo sam by na nią chętnie wrócił, ale moja mama niestety tak jest do supermarketów przyzwyczajona, że wieś dla niej to coś strasznego.
A ja się śmieję, że to jest dobry sposób na oszczędzanie Bo przynajmniej sklepy mnie nie kuszą
Mam tutaj trzy spożywcze, aptekę i mały lumpik, ale mi to wystarczy Na większe zakupy jeździmy co miesiąc do miasta

A jeśli chodzi o jajka to się zgodzę, wszyscy potem łapki wyciągają po produkty ekologiczne bo z własnego ogródka. Każdy zawsze się pyta czy mam nadmiar marchewek albo buraków.
Bo hodujemy zawsze warzywka, nie mówiąc o owocach Pod malinami krzaczki się uginają Mniam.

JeSuisUnPapillon to jeszcze młodziutki piesek, ma dopiero rok. Jak go braliśmy od właścicielki jego mamy, to mówiła, że będzie malutki, bo matka mała a i ojciec pewnie nie był duży....Jednak jak zaczął rosnąć......już mi się jego łapy nie podobały jak był szczeniaczkiem bo były takie wielkie No i mamy takiego miniaturowego wilka z uszami jak kłapouchy
Ale jest kochany, tylko troszkę szalony Przyznaję jednak, ze nie mam chyba cierpliwości żeby go wyszkolić Bo pojętny jest bardzo. Nauczyłam go komendy siad....i na tym poprzestałam...
moja reaguje na "siad" i "daj łapę" ale tylko kiedy widzi że coś będzie z tego miała (czyt. trzymam kawałek kiełbaski)

Ps. wyslalam do Ciebie wiadomosc
Stary 2010-10-28, 16:12   #943
Magiczna Konstelacja
Raczkowanie

No i niestety wyniki po glukozie 75g mam takie :na czczo 88, po godzinie 153, a po 2 godzinach 171 !!! Czy to nie powinno byc tak, ze po 2 godzinach powinien byc wynik nizszy niz po godzinie? Wizyte u lekarza mam dopiero 4 listopada , ale pewnie dobrze by bylo przejsc na diete. Przyznam, ze sie troche wystraszylam czytajac o tych cukrzycach ciazowych Moge liczyc na jakies wskazowki dietowe od cukrzycowych ciezarowek?
Magiczna Konstelacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 16:14   #944
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magiczna Konstelacja Pokaż wiadomość
No i niestety wyniki po glukozie 75g mam takie :na czczo 88, po godzinie 153, a po 2 godzinach 171 !!! Czy to nie powinno byc tak, ze po 2 godzinach powinien byc wynik nizszy niz po godzinie? Wizyte u lekarza mam dopiero 4 listopada , ale pewnie dobrze by bylo przejsc na diete. Przyznam, ze sie troche wystraszylam czytajac o tych cukrzycach ciazowych Moge liczyc na jakies wskazowki dietowe od cukrzycowych ciezarowek?
ja miałam wyższy po godzinie.. może ktoś zle wyniki zapisał?? ja jestem na diecie i glukometrze takze jak chcesz cos wiedziec to pisz
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 16:25   #945
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

lecę robić muffiny miłego wieczorku, dziewczyny.

Stary 2010-10-28, 16:32   #946
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
kurcze a ja mam na kazdej wizycie.... hmmm
ja też każdorazowo [ale prywatnie]

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
Hej podglądam Was od jakiegoś czasu ale nie bardzo czas mam na pisanie, jednak wypada sie w końcu przedstawić bo ujawniona jestem na pasku odwiedzających
Termin mam na 70.02 leżę sobie grzecznie na luteinie i magenzie w potężnych ilościach
Mam już 3 letnią córeczkę (czas pędzi jak oszalały) Apolonia zapragnęła rodzeństwa i tak w brzuszku rośnie jej brat
pozdrawiam Was serdecznie i mam nadzieję że się nie pogniewacie jak nadal będę Was podglądać ciut

p.s ja mam kota syberyjskiego lat 11 i suczkę lat 4 staffika angielskiego można ją obejrzeć http://www.mooninstaff.eu/ dopiero co odchowała swoje dzieci chyba mi sie udzieliło
witam

Cytat:
wiecie co tak sobie myślę, że te sery solankowe z Mlekovity chyba są robione z mleka pasteryzowanego. Mogę się mylić. Tak więc od czasu do czasu można ciut dodać do gotowania
w składzie powinno pisać czy z mleka paster. czy niepaster.

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
A wczoraj jeszcze się tak mocno wywróciłam. Potknęłam się i runęłam jak długa. Najmocniej pocharowałam dłoń. Upadłam tak bokiem, wydaje mi się, ze w ogóle brzuchem nie uderzyłam, ale w zasadzie normalnie nie miałam pojęcia co się stało, chyba w takim szoku byłam. Później się bałam że coś będzie nie tak z dzidzią ale nie miałam żadnego krwawienia, bólów no i mała się tak ruszała jak nigdy wcześniej. Nawet mnie to zaniepokoiło czemu się tak strasznie rusza, no ale sobie wytłumaczyłam, że gdyby było coś nie tak to by się nie ruszała w ogóle albo ja miałabym jakieś dolegliwości. Dzisiaj też się troszkę wierciła
uważać na siebie i maleństwo!!

Cytat:
powiedzcie mi bo ja ciemna jestem skoro zaczełam 27 tydzien ciąży to juz jest III trymster czy dopiero po skończeniu 28 tygodnia?? bo różnie piszą a ja musze dać znac hematologowi jak rozpoczne III trymestr...
bo jak mi płytki spadną to ewentualne leczenie to sterydy
w książce akurat mojej pisze że jak sie zacznie 27 to sie zaczyna 3 trym.

Cytat:
dzięki za przepisy.. tylko powiedzcie mi czy sałatki beda miec w miare normalny smak bez majonezu?? tzn z jogurtem naturalnym..
ja do wszystkich sałatek daję tylko jog.nat, nigdy majonezu

Cytat:
a co do kurek...to ja zawsze marzyłam by mieć 6 kur... 2 kaczki do tego ze 2 kózki i krówkę ach!
kaczki przydatna rzecz... potem nie bedzie trzeba płacić za 40 zł / kilo piersi z kaczki

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 16:45   #947
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

LadySith tylko nie wiem czy bym potem miała serce zabić taką kaczuchę
Stary 2010-10-28, 16:55   #948
sylfiaaa
Zadomowienie

Cytat:
i nie jest ciężki, 14 kg, to nie tak dużo, a i gondola jest chyba też duża, bo ma 80cm długości
Zauważyłam to samo
Jest bardzo podobny do Tako Warrior nad którym się zastanawialiśmy tylko mniejsza cena, nie wiem czy nie zdecydujemy się na ten model
Rzeczywiście gondolka spora w porównaniu z innymi tego typu no i waga też zadowalająca
Cytat:
Rzeczywiście wynik troszke zawyżony z tego co widzę ale co do diety nie pomogę bo ja jestem anty cukrzyk po godzinie glukoza u mnie wykazywała 64 a na czczo 76

Cytat:
lecę robić muffiny miłego wieczorku, dziewczyny.
Idx rób i przynieś troszke
Ja właśnie skończyłam przygotowywac pomocę do zajęć na jutro i zaraz jadę po TŻ do pracy bo jeszcze siedzi

sylfiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 17:03   #949
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
w

ty sie marwtisz -4?? ja mam po -5 w jednym nawet wiecej, nie wiem juz dokladnie bo mi teraz nie badala wady ale niedlugo pojde do innego okulisty zeby mi dobral mocniejsze okuklary.a nosisz soczewki czy pingle? ja soczewki glownie, pingle po domu.
zabiegu wzmacniania siatkowki nie mailam, jedynie usuwanie tych zwyrodnien

jak przygotowac psa na male dziecko w domu. albo na odwrot

źle mnie zrozumiałaś chciałabym minus 4. A nawet Twoje minus 5. U mnie prawie minus 9! Pisałam, ze mam juz wysoką, nie średnią;-) Chetnie przyjmę Twoje -4, tyle miałąm jakieś 10 lat temu;-)

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Byłabym wdzięczna. Chociaż coś czuję, że z powodów oszczędnościowych zostanie kokos-gryka, bu.

Ja też przy okazji testu obciążenia glukozą miałam krew pobieraną raz, godzinę po badaniu, roztwór zrobili mi na miejscu, kobieta marudziła, że mogłam w domu wypić i przyjść na samo pobieranie (powiedziałam jej, że słyszałam, że trzeba tę godzinę przesiedzieć, a ona mi na to - że w sumie może się coś dziać (czyt. wymioty...)). Moja ginekolog na tym świstku zer skierowaniem wypisała jaki miałam poziom cukru na czczo z wcześniejszego badania.

A co do grzybów i bakterii to się już nawet nie wypowiadam. To mnie chyba nigdy nie opuści. Pocieszam się, że jakby to było bardzo niepokojące, to pewnie dostałabym silniejszą dawkę leków.

Clotrimazol w tabletkach albo w kremie. Tanie jak barszcz.

Dokładnie. A bez recepty to rozumiem, że krem?

U mnie też zzo nie ma. Chociaż ja nie jestem do końca przekonana, ale lepiej mieć taką możliwość, niż jej nie mieć.

Na wizażu jest cały wątek poświęcony dobremu dopasowywaniu staników. W pierwszym poście są wszystkie niezbędne dane. Ja o dziwo lepiej się czuję aktualnie w stanikach kupionych przez internet niż tych kupionych w sklepach stacjonarnych. No ale czemu się tu dziwić - jak w regularnych sklepach miski do F (max!), obwody od 70-75. A w Triumphie stanik i tak powyżej stówy, więc różnica - poza komfortem i jako tako wyglądającym biustem - żadna. Nowy stanik, jeśli źle dobrany zawsze można oddać.

Masakra! Ja bym w tym miała biust do pasa. On nie ma jak cyca podtrzymać...

Mam od dawna. I do nie tylko "od pipki do pępka", ale i od pępka wzwyż. No i rozstępy, naturalnie, też mam.

W ciąży się zmienia pigmentacja, niektórym jakieś plamko-piegi mogą wyskoczyć.

Fajny. Nie to, co mój.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Dziewczyny, czy któraś z Was słyszała o wózkach Baby merc czy coś takiego?? Mąż był w jakiejś hurtowni i się mu spodobały (bo cena konkurencyjna ponoć ), ale ja tych wózków na oczy nie widziałam. Widziała któraś? Albo ma jakieś informacje? Bo ja już mam dość wózków.

Edit:
Marzy mi się taki materacyk... Ale 250zł. Miałabym za tą kasę dwa gryczano-kokosowe, bu.
dla mnie design fatalny- takie krowiaste, duzo napisów, niklu świecącego. Jakieś przypinki, nakłądki, zakładki, no i nie wiedziałam z normalną gondolą

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-10-28 o 17:20
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 17:05   #950
s_a_j
Rozeznanie

ale ładnaaaaa

http://moda.allegro.pl/koszula-do-ka...265172616.html
Stary 2010-10-28, 17:08   #951
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

muron co u lekarza??
Stary 2010-10-28, 17:09   #952
mysiopez
Zadomowienie

dziękuje dziewczynki! Justyna1988 nie widać włosków. To jest chyba zdjęcie 3d albo 4d.. nie znam się dokładnie.
muron nie wiem czy ominęłam jak czytałam czy nie napisałaś.. jak tam u lekarza?

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 17:10   #953
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
i cena ładna
Stary 2010-10-28, 17:19   #954
muron
Zakorzenienie

Cytat:

JeSuisUnPapillon na goły tyłek nastrzelam A numeru telefonu nie dostałam......

Patrilla witamy witamy Zaraz dodam Cie do naszej listy ciężarówek

e_rosa
ja zawsze marzyłam o bernardynie.....tylko, że musiałby być psem podwórkowym bo nie przepadam za psami w domu Aktualnie mamy kundelka, który siedzi sobie grzecznie w duuużym kojcu, szczeka jak ktoś się zjawia na podwórku i uwielbia chodzić z nami na spacery. Najbardziej zimą jak może się w śniegu zagrzebać

nie przeczytałam całego postu i chciałam właśnie zapytać czy to Ty bo Twoje dziecko podobne;-)

Chciałabym psa ale TYLKO w domu. W mieszkaniu nie ma mowy na kota czy psa. Jak już się kiedys kiedyś wyprowadzimy to owczarek niemiecki, jasno podpalany krótkowłosy koniecznie suka Z czeskiej hodowli, bo polskie zbyt nababrane genetycznie. Miałam kiedyś po złotych medalistach- cuda i supermądra była

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
dziękuje dziewczynki! Justyna1988 nie widać włosków. To jest chyba zdjęcie 3d albo 4d.. nie znam się dokładnie.
muron nie wiem czy ominęłam jak czytałam czy nie napisałaś.. jak tam u lekarza?
nie napisałam;-)

Kurczepowiem tak: byłam druga, kuzynka jest w rejestracji, nie wykorzystuję raczej faktu że sama jestem służba zdrowia, a lekarz zna się z dziadkiem z pracy. Ale jakies 2 panie doktor po prostu wyrwały mi klamkę z rąk!!!! chamstwo i drobnomieszczaństwo-tyle powiem. A kłocić się nie będę i cyrk robić.
Wszystko ok, dostałam profilaktycznie Urinal i opieprz, że sobie teorie do wyników dorabiam i cierpię na nadgorliwość;-) USG we wtorek na dyżurze, bo dziś babony się kłóciły, kupa ludzi a we wtorek powiedział że i pól godziny możemy oglądać;-)

Stary 2010-10-28, 17:22   #955
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

muron to fajne wieści, mnie aż ręce bolały od trzymania za was kciuków
Stary 2010-10-28, 17:26   #956
muron
Zakorzenienie

a dziś w jednej z galerii widziałam koszulkę Mutzy, te co na alle za 45 za 75 zł!!!!!!!!

Stary 2010-10-28, 17:34   #957
Patrilla
Zakorzenienie

wybaczcie za mini pomyłkę oby maluch do 70 lutego się nie zasiedział
odnośnie babymerców są bardzo masywne 3 lata temu była u nas na nie moda wielka - nie w moim typie
gondole mam x-landera trzykołowiec bardzo sobie chwaliłam też spacerówkę ma swoje wady, ale w porównaniu z ceną jest moim zdaniem bardzo dobrym wyborem, szczególnie na długie spacery w niełatwym terenie
polecam Wam forum gazety.pl dział wózków olbrzymie kompendium wiedzy i pomocy w wyborze wózka
Stary 2010-10-28, 17:48   #958
vilya
Zadomowienie

Cytat:

ja mam jeść 6 razy dziennie o godzinach 8, 10:30, 13.00, 16.00, 18.00 i 21.30. Na razie i tak nie masz glukometru żeby się badać, więc nie bedziesz wiedziec wszystkiego. Generalnie mam rozpisane ile max kanapek mogę zjeśc i max to są 3 kanapki np 3 kanapki na 1 śniadanie, 2 na drugie śniadanie, obiad, podwieczorek 1 kanapka, kolacja 3 kanapki, 2 kolacja 1 kanapka. Kanapka z niewielką ilością masła i niewielką ilością szynki. Nabiał w postaci mleka, jogurtu, sera można tylko jeść na 2 śniadanie i na 2 kolację. Pozostałe to szynka ale to też w małych ilościach. Np z tego co pamiętam na I śniadanie jest 30 gram szynki. Warzywa te cukrowe to tylko na 2 śniadanie, na obiad, na podwieczorek i chyba na kolację 1. owoce tylko na 2 śniadanie, na obiad, i na 2 kolację i8 to np w ilości 50 gram jabłka. Jeżeli będziesz miała cukrzycę to diabetyk ci wszystko powie co i jak. Wydaje mi się, ze sama jeszcze nie musisz w ten sposób tego liczyć ale możesz ograniczyć cukry proste tj:

żadnych słodkości, ciastek, cukierków, miodu, dżemów, czekolady, batoników. Soki jak coś to tylko bezcukrowe i tutaj trzeba patrzeć na opakowanie bo czasem są ukryte nazwy - najlepiej mineralną więc pić, herbata niesłodzona. Duże ilości chleba podnoszą cukier ale trzeba go jeść ponieważ inaczej zakwasisz organizm i można wtedy wylądować w szpitalu. Chleb tylko razowy - najlepiej bezcukorwy, szynka tylko chuda i też patrzeć żeby nie miała dodatku glukozy (w skaldzie czasem pisze), makarony najlepiej te ciemne, pełnoziarniste, ryż jak coś to brązowy - generalnie zdrowe jedzenie. Żadnego smalcu, niewielkie ilości śmietany czy oliwy z oliwek. To nie jest dieta bez tłuszczowa ale nie można jeść go w dużych ilościach. Mleko podwyższa cukier i najlepiej jak pić mleko to wieczorem - ja mogę pół szklanki wypić na 2 kolację. lepsze są kefiry i jogurty naturalne bez dodatku cukru. owoce - trzeba uważać na banany i na winogrona. Banana np mogę zjeść w ilości 1/3 na 2 kolację.
Jezeli chodzi o warzywa to najlepiej surowe - surówka z selera, marchwi.

bez ograniczeń - w dużych ilościach możesz jeść - z takich warzyw pożywnych kalafiora i brokuła oprócz tego szpinak, pomidor, ogórek, cebula, szczypiorek, sałata zielona.

To tyle co pamiętam - ja mam to na karkach rozpisane i jest tego sporo więc ciężko mi to wszystko napisać ale pewnie dostaniesz u diabetyka pełne info co i jak.

Sliczna ta koszulka nocna, widze tam też drugą podobnie śliczną i fajne staniki - ale strasznie drogie te koszule. A staniki to ja jakoś nie umiem kupić bez mierzenia.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 18:48   #959
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

dziewczynki trzymajcie kciuki bo licytuję pajacyka dla dzidziusia

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

i robię to 2 raz w życiu
Stary 2010-10-28, 19:09   #960
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
No mojemu właśnie też...

Cytat:
(...)

Właśnie - ta cena.

Cytat:

(...)
Mmmm, malinki, aleś mi smaku narobiła. Ja w sumie na wsi mieszkam, ale niestety ani u nas sielsko, ani anielsko. Przy drodze krajowej to można mieć ewentualnie efekty masujące, gdy tiry w nocy przejeżdżają (z dużo szybkością...). I chciałabym tu lumpa mieć, ale do "miasta" 3 km.

Cytat:
ja dzisiaj też już przystopowałam z szybkim chodzeniem, bo za bardzo czułam kłucie ...

a wchodząc niedawno do tramwaju starsza Pani ustąpiła mi miejsca bo wchodizłam jak słoń i dyszałam
kurde..odczuwam każdy kilogram tak jakby to było 10kg
Ja już od dawna nie chodzę szybko - po prostu nie daję rady. Mam takie bóle tuż nad pochwą. Męczy mnie to.

Cytat:
Cytat:
Napisane przez sylfiaaa Pokaż wiadomość
Zauważyłam to samo
Jest bardzo podobny do Tako Warrior nad którym się zastanawialiśmy tylko mniejsza cena, nie wiem czy nie zdecydujemy się na ten model
Rzeczywiście gondolka spora w porównaniu z innymi tego typu no i waga też zadowalająca
(...)

Muszę zobaczyć na żywo i ocenić, nie ma bata. Zdjęcia zawsze mogą być "podrasowane". A małż się uparł, bo cena nie najgorsza.

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość

(...)
dla mnie design fatalny- takie krowiaste, duzo napisów, niklu świecącego. Jakieś przypinki, nakłądki, zakładki, no i nie wiedziałam z normalną gondolą
Co rozumiesz, przez normalną? Mnie też się duże napisy i inne bibeloty nie podobają, ale czego się nie robi, żeby zaoszczędzić. Byleby funkcjonalny był.

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
wybaczcie za mini pomyłkę oby maluch do 70 lutego się nie zasiedział
odnośnie babymerców są bardzo masywne 3 lata temu była u nas na nie moda wielka - nie w moim typie
gondole mam x-landera trzykołowiec bardzo sobie chwaliłam też spacerówkę ma swoje wady, ale w porównaniu z ceną jest moim zdaniem bardzo dobrym wyborem, szczególnie na długie spacery w niełatwym terenie
polecam Wam forum gazety.pl dział wózków olbrzymie kompendium wiedzy i pomocy w wyborze wózka
Po 1. witam.
Po 2. dzięki za cynk odnośnie wózków. U nas na wizażu też miała poczytać, ale tak szczerze - nie mam siły na to. Mętlik się w głowie robi.

Cytat:
dziewczynki trzymajcie kciuki bo licytuję pajacyka dla dzidziusia

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

i robię to 2 raz w życiu

Edytowane przez anka_bzzz
Czas edycji: 2010-10-28 o 19:12 Powód: literówki
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości