![]() |
#931 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Perełki cruelty - free
Cytat:
![]() PEES: masz bardzo ładny kolor oczu ![]()
http://fundacjaczarnykot.pl/ Edytowane przez Wardruna Czas edycji: 2011-08-17 o 17:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mam bombastyczną wiadomość z ostatniej chwili dla dziewcząt uwielbiających ekologiczne, nietestowane na zwierzakach czyszczenie. Wiecie co ostatnio świeci triumfy w USA? Środki do czyszczenia z olejkiem pomarańczowym! Właśnie napisałam o tym notkę na blogu dla zainteresowanych, ale tutaj jeszcze dodam, że znalazłam przezpis na własnoręcznie zrobiony środek czyszczący ze zwykłych skórek pomarańczowych i octu: http://crazysquirrellady.blogspot.co...l-cleaner.html oraz że można używać tego olejku do przeróżnych innych rzeczy - m.in stworzyć swoje własne mleczko oczyszczające do twarzy
![]() ![]()
![]() |
#933 |
Raczkowanie
|
Nie dziwi mnie takie coś. Ja np. od dawna,w okresie grzewczym, myję regularnie kaloryfery wodą do której wyciskam sok z grejfruta(nie wiem czy dobrze napisałam;|) ponoć taki sok zabija roztocza i takie tam
![]()
![]() |
#934 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#935 |
Wtajemniczenie
|
A tu co tak cicho?
![]() A tak serio to żeby nam wątek nie skisł do końca :P to chciałabym się z Wami podzielić moimi wrażeniami dotyczącymi mojego zamówienia z Avonu (pierwsze od sama nie wiem jakiego czasu). Nie wiem jak teraz jest w naszym polskim swojskim Avonie, ale tu jest pełen wypas - perfumy do wyboru, do koloru, można sobie powąchać na stronie, w związku z czym zamówiłam sobie Haiku. Poza tym zakupiłam prześwietny błyszczyk smooth velvet lip color - no po prostu boski jest. Świetnie kryje, daje ładny kolor, nic a nic się nie klei - normalnie jestem pełna podziwu. Zamówiłam też balsam do ust z kolorem (muszę znaleźć nazwę gdzieś w katalogu, ale był na promocji za 99 c - a to są 3 zł) i na początku mi się wydawało, że to będzie totalna wtopa przez to, że w opakowaniu wygląda niezbyt fajnie - ale za to na ustach wygląda super. Jak poużywam ich dłużej to dokładnie wszystko opiszę z nazwami, zamieszczę też recenzję na blogu ![]() Nic nowego nie używacie co by się pochwalić? ![]()
![]() |
#936 |
Raczkowanie
|
JA od tygodnia próbuję serum do rzęs 3w1 Eveline;] Jako podkład po tusz sprawdza się idealnie. Ma biały kolor, ale bardzo łatwo pokryć rzęsy tuszem. Co ważne-układa rzęsy, pogrubia i nieco wydłuża. Dla cienkich rzęs idealny. Jako odżywka jeszcze nie wiem jak się sprawdzi, ale sądzę, że na pewno nie zaszkodzi. W sumie jak zauważyła inna dziewczyna, substancje czynne ma w składzie na końcu.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...zes-3-w-1.html No i coś raczej na zimę, masło Czarna Oliwka z Bielendy. Pachnie jak jogurt gruszkowy, konsystencję ma treściwą, dla suchych skór będzie bardzo dobry. Dla mnie okazał się nieco za ciężki teraz. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...na-oliwka.html Używam też jako nowość dla mnie kremu do mycia twarzy Alterra z wyciągiem z dziej róży. Jestem bardzo zaskoczona, nie spodziewałam się, że będzie tak dobrze zmywał makijaż, czyli podkład, tusz i sebum. Mimo, że krem jest dla cer młodych, czyli niby nie dla mnie 30tski, na prawdę sprawuje się doskonale. Skład ma naturalny, jednak można bez zwierzęcych substancji i innych dziadów. Pięknie pachnie, nie jakoś tandetnie, szkoda tylko że taka malusia pojemność. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...kiej-rozy.html Jak pachnie ta woda Haiku??? U nas w Polsce jest chyba niedostępna?? Lubię wszelkie orientalne zapachy a szukam czegoś na zimę w rozsądnej cenie ![]()
http://fundacjaczarnykot.pl/ Edytowane przez Wardruna Czas edycji: 2011-08-25 o 07:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#938 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Raczkowanie
|
Linusiaczku a poleciłabyś jakieś konkretne zapachy??
Dziś zakupiłam w ramach promocji w Naturze balsam i żel pod prysznic z serii fruttini, truskawka i karambola, przepięknie pachnie, aż chce się zjeść;d https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-prysznic.html
![]() |
#940 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#941 |
Zakorzenienie
|
A ja chciałam powiedzieć, że chusteczki mokre dla dzieci Bobini, które polecała Chatul, można znaleźć nie tylko w Almie (mało osób ma do niej dostęp, a tam są też dość drogie. Widziałam je dzisiaj w EKO, również były tam chusteczki Happy z Belli
![]() |
#942 |
Raczkowanie
|
świetny wątek
![]() moja perełka cruelty-free to krem z Ziaji ogórkowy do cery normalnej, mieszanej i tłustej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 |
Wtajemniczenie
|
Ojej, ale długo mnie tu nie było
![]() Niemniej_jednak, witamy na wątku, dzięki za zabranie głosu ![]() Twoją perełkę dodam wkrótce na listę - jeśli jeszcze jej tam nie ma ![]() Od 2 tygodni mam nową perełkę - błyszczyk do ust Revlon Colorburst. Taki w długim cienkim opakowaniu. Kiedyś zachwalałam tu pomadki Revlon Colorstay i Colorburst, następnie postanowiłam sięgnąć po zachwalane na wielu youtubowych filmikach błyszczyki. Błyszczyk jest po prostu genialny. Ja generalnie nie używam błyszczyków za często, przede wszystkim dlatego, że migiem się zmywają, a po 2 kleją się do nich włosy. Ten jest po prostu super. Po pierwsze nic a nic się nie klei, nie zostawi jakiejś dziwniej nieprzyjemnej warstwy na ustach, nie osadza się w zmarszczkach na ustach i na porządnej szmince ( a taką są z pewnością trwałe szminki z Revlona) trzyma się zadzwowiająco przyzwoicie. Serdecznie polecam ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2011-09-11 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chyba jeszcze nie ma, ale możliwe że przeoczyłam ![]() Ile błyszczyk kosztował? ![]() W "Świecie kobiety" bodajże jest katalog Yves Rocher, mają w nim fajną promocję, przy zamówieniu za 30 zł można wybrać z katalogu jakikolwiek produkt za darmo, może być nawet ten najdroższy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To ja też kupuję świat;d Dzięki za info ![]()
![]() |
![]() |
#946 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No i zgłaszam perełkę ![]() ![]()
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 |
Raczkowanie
|
"No i zgłaszam perełkę
![]() ![]() Orzechy orzechom chyba nierówne. Ja też używałam ich przez dłuższy czas, ale nie dopierały nawet drobnych plamek. Musiałam kupić proszek. W Realu natrafiłam na ekologiczny i nietestowany na futrzakach. Jest całkiem niezły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
Raczkowanie
|
A ja zgłaszam wyżej wspomniane serum do rzęs Eveline.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...zes-3-w-1.html Jest to doskonały podkład pod tusz do rzęs. Powoduje, że tusze, które miałam za takie sobie, wyglądają o wiele lepiej ![]() Polecam.
![]() |
#949 | |
Kici kici miau miau
|
Cytat:
![]() a co do mokrych chusteczek to sa swietne Hippa ale niestety dosc drogie bo ok. 10 zl Edytowane przez ranka Czas edycji: 2011-09-10 o 17:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#950 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak ode mnie jeszcze dorzucę, że kupiłam paletkę Stili i... no, piękna jest. Mam wrażenie, że cienie Stila niedługo trafią na moją listę KWC. Bodajże 12 kolorów za 22$ (ok 66 zł), uważam, że cena jak najbardziej adekwatna do jakości. A na innej stronie znalazłam ją nawet po 15$, czyli 45zł. Tak wygląda.
![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
podaj stronę
![]() nie marudź, maca w stanach macie taniego, jeszcze macie cco ![]() ![]() ![]()
![]() |
#952 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Eee no co Ty, jak ja mogę podobnej jakości cienie Stila czy UD kupić w promocji za połowę ceny to się nie będę capić na MACa :P Tak samo z tuszami, jak mi wyskoczy gdzieś w promocji to wypróbuję, ale tak tylko dlatego, że to MAC to nie wiem :P Swoją drogą, pisałam o Stila, zobaczcie jakie cudeńko wyszlo w tym sezonie ![]()
![]() |
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
nie no mów gdzie stila za 15$ ;] (znając życia bez wysyłki międzynarodowej albo za 20$ wysyłka do pl
![]() a jak wiesz gdzie tanio kupić UD to się chwal, bo najchętniej najazd bym zrobiła na ich palety, ich design mnie powala.
![]() |
#954 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz co, patrzę na stronę http://www.shopstyle.com/product/sti...ette/277262904, ale ona jednak tez się odnosi do Ulty. Czyli to jest po prostu cena w Ulcie. A Ulta wysyła do Pl?
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
nie wysyła
![]()
![]() |
#956 |
Raczkowanie
|
Moje orzechy nazywają się Iska, wyglądają tak:
http://www.galeria-natury.pl/product...RACE-500g.html Na allegro można je kupić tanio, są wydajne i do tej pory się nie zawiodłam. Teraz piorę proszkiem tylko bardzo brudne rzeczy, gdzie trzeba pozabijać bakterie (typu torebki, ścierki, kapcie). Reszta idzie pięknie z tymi orzechami ![]()
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Raczkowanie
|
O rany.
Powiem Wam, że czasami trudno się we wszystkim połapać. Od dawna staram się wybierać kosmetyki nie testowane. Potem okazało się, że króliczek na opakowaniu wcale nie znaczy, że produkt nie był testowany choćby w najmniejszej części. Od jakiegoś czasu staram się też unikać nadmiernych ilości chemii w produktach. Albo kupuję ziołowe, mazidłowe czy z biochemii, albo jakieś z dobrym składem. I okazuje się, że uwielbiana ostatnio przeze mnie alterra jest z jakichś koncernów co testują. A skład ma całkiem dobry i na wielu produktach certyfikat BDIH (swoją drogą, czy BDIH oznacza brak testowania na zwierzętach?). Takie naprawdę bez chemii i nie testowane kosmetyki mają taakie ceny, że póki co niestety nie mogę sobie pozwolić. Na przykład krem do twarzy za 80zł, czy szampon za 45... itp. itd. Oj ciężkie życie. Chociaż może to i lepiej niż kompletna nieświadomość? Edytowane przez Brua Czas edycji: 2011-09-13 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#958 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie, że lepiej. Dla mnie w tej chwili sam fakt, że ktoś interesuje się kosmetykami które kupuje, nie łapiąc w ciemno co popadnie, czyli produkty z reklam, to sukces!!!! Nawet stwierdzenie na opakowaniu, że kosmetyk jest nietestowany, nic oznacza;| Końcowych produktów się nie testuje, trzeba zajrzeć "głębiej" czyli w składniki, tutaj dopiero są schody;/ Stąd już od dawna myślę, czy nie szukać producentów skłądnikó kosmetyków....ale to chyba szukanie igły w stogu siana;| Alterra jest marką Rossmann, który przyznał się, że testuje kosmetyki. Ja również nie mogę pozwolić sobie na kosmetyki z górnej półki, mimo, że bardzo bym chciała<marzy> W tej chwili postawiłam na polskie marki, mam nadzieję, że nie testują. Jeśli tylko będę miała możliwości ogarnę inne marki. Właśnie, miałąm też kiedyś zapytać, czy BDIH RÓWNOZNACZNE JEST Z Tym, że nie ma w kosmetyku skłądników testowanych??
![]() |
![]() |
#959 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Alterra jest i tak lepsza niż testowane produkty, lepsza więc Alterra niż L'Oreal. Zawsze powtarzam, że przy kierowaniu się co możemy kupować, a co nie, należy też kierować się możliwościami pieniężnymi, dostępnością innych produktów, problematyczną cerą itd. Bo tak jak zaczniemy się wszyscy biczować, że to niepewne a to nie wiadomo to dojdziemy do obłędu. Tak więc spokojnie szukać dobrych zamienników a póki nieznalezione Alterra przecież może być. Cytat:
![]() BDIH podobno jest równoznaczne z tym, że kosmetyk nie był testowany na żadnym etapie jego produkcji.
![]() |
![]() |
#960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z kremami jest tak, że z ŻADNEJ półki cenowej mnie nie satysfakcjonowały, nawet testowane. od ziaji, garniera ( ![]() ![]() jak ktoś chce jednak kupić i nie ma skóry bardzo problemowej (ja szukam kremów do skóry bardzo przesuszonej, podrażnionej, swędzącej) to wcale złe kremy z ziaji, flosleku, yves rocher nie są - a te są przecież bardzo tanie. szczególnie YR, z ich przecenami, promocjami, kartami klienta to kurde można je kupować za darmo prawie ![]() poza tym po raz enty polecam stronę iherb.com, są tam TYPOWE ekologiczne kosmetyki po cenach wręcz śmiesznych. kupiłam szampon i odżywkę z avalon organics za 15ZŁ!!! To cena garniera, timoteia czy innego paskudnego testowacza z drogerii. Przesyłka 4$. Kupiłam też pastę do zębów w cenie testowanego blend-a-med czy colgate, bo w pl lubią na nas żerować (taak, kupiłam ostatnio bardzo organiczną pastę, za 27zł ;] co nie zmienia faktu, że w drogeriach jest tania l'angelica, trochę droższy, na promocji ujdzie - blanx) wszystko się da niskim kosztem, nie trzeba wszystkiego kupować z wielkim napisem EKO, żeby było dobre. Swoją drogą mnie rzeczy eko bardzo irytują, oznaczają z reguły "za naklejkę eko, pomnóż cenę produktu razy 5", a bidnego studenta na to nie stać ;]
Nie będę wspierać finansowo firm, które godzą się na bestialskie traktowanie zwierząt. NIKT NIE JEST TEGO WARTY. Dowiedz się więcej! wymiana Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2011-12-14 o 18:34 Powód: Usunięcie kodu rabatowego - spam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.