![]() |
#931 |
Zadomowienie
|
Dot.: Bukiety slubne
Pastelowe
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Zadomowienie
|
Przepiękne
![]()
#933 |
Raczkowanie
|
Bieniolka bardzo dziękuję za informaję zrobie tak jak mówiłaś, pójdę do kwiaciarnii i pooglądam
![]() ![]()
#934 | |
Raczkowanie
|
a tez planuję konwaie jako bukiet slubny!Dokadnie 26 maja- mam nadzieję ze bedą, bo rzeczwiście przy takiej nieobliczalnej aurze nigdy nic nie wiadomo.
Syszałam o takiej metodzie ogrodniczej- nie wiem czy to jest prawda- ze można "przetrzymać"konwalie trochę dłuzej i spowodować ich zakwitnięcie na konkretny dzień maja( jakoś sie je okrywa?) Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Zadomowienie
|
Niestety nic o tym nie wiem. Wiem natomiast że kiedyś uprawiano konwalie ogrodowe o barwie różowej z plamiastymi lub białymi brzegami liści - ależ musiały byc pikne.
Jedyną informacje jaką wyczytałam o okrywaniu to moment dzielenia i sadzenia kłączy- przykrzwa sie je obornikiem........a gdy zakwitną tak cudnie pachną!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Może i ta bedzie cenna - jesteś z Lublina a tam jest świetna kwiaciarnia - już ją na tym forum polecałam nazywa sie AVIILA mieści sie w budynku Astorii niestety strona www jest nie aktywna ale znalazłam tel.0-81 532 37 28 POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-23 o 01:53 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Rozeznanie
|
![]()
Dzięki bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Zadomowienie
|
![]()
Witaj ewalena. Mam pytanie: Spodobał mi się jeden bukiet, który załączyłaś, ale jakoś nie wyobrażam sobie jak ma wyglądać przypinka dla Pana Młodego. Czy ma to być taka sama róża tylko mała czy pączek? Prosze o rade.
![]() Powiedz mi też czy jest to jakiś specjalny rodzaj róży? |
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Raczkowanie
|
A ja mam pytanko, czy piwonie spełnią się w bukiecie ślubnym?? No i może macie jakieś fotki z tych - moich zdaniem - przepięknych kwiatów?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#943 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-23 o 01:54 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To jest wiązanka KAMELIOWA układa sie ją z pojedynczych płatków kwiatów tak aby uzyskac odp.wielkośc. Dośc trudna do wykonania i bardzo pracochłonna. Myśle że trzeba powierzyc florzście w kwiaciarz może sobie nie poradzic. Przypinka może bzc także ułożona z płatków w formie kameli czzli rozetki tylko mini - pasowac bedzie także mała róża. Wiązanki kameliowe można robic z różnych płatków, uzyska sie wtedy przerysowaną forme kwiatu którego płatki były zastosowane. Piwonie - paeonie tak, a szczególnie białe z odpowienimi dodatkami można wzczarowac cudenko. W styczniowo-lutowym wydaniu Nasz dom i ogród-FLORA jest piekna wiązanka z piwonii. Poszukam ale dopiero w poniedziałek. Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-23 o 01:55 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Raczkowanie
|
Witaj EWALENA z tego co się zorientowałam to jesteś alfą i omega bukietów. Gratuluje wiedzy i w związku z tym proszę o radę mam suknię ecrue poniżej zamieszczam zdjęcie bukietu jaki sonie wymyśliłam i moje pytanie jest następujące żebyś mi doradziła czy zostawić tem bukiet tak jak jest czy wymienić zielone róże na ciemny bordowy? Proszę o radę.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 |
Raczkowanie
|
A tak wyglądał mój - może kogoś zainspiruje
bukiet moj.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#948 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W bukiecie są róże kremowe (większe),zielone (małe) zielone pąki eustomy i eustoma w kolorze bananowo-pistacjowym (taka dziwna kolor naprawdę trudny do określenia) Jeśli pokażesz nam sukienke (zdjęcie, strona z numerem sukni) i określisz odcień ecrii (jasny-ciemny, kość słoniowa-cappuccino-bananowy krem-orzechowy krem, mat-połysk)czekam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Zadomowienie
|
Ewalena, a jakie kwiaty poleciłabyś do mojej sukni?
|
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Zadomowienie
|
Suknia pełna 'życia' - nakładki+wstążka - jest w tym wiele ruchu=ekspresji. Ja wybrała bym klasyczny bukiet z zaskakującym elementem i w intensywnej barwie - to ten z czerwonych róż z 2-ma kwiatami orchidei (rozumiem że suknia biała- jeśli tak dała bym wstążke w kolorze wiązanki i taki sam krawat (mucha) Młody. Wstążka i krawat z połyskiem. Jeśli Młody jest odważny proponuje bordowe buty, ale tylko przy ciemnym garniturze.Wykluczam coś wydłużonego ze wzgledu na długie wiszące wstęgi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Zadomowienie
|
![]()
Dzięki ewalena! Troche mnie zmartwiła twoja wypowiedź, że bukiet (pierwszy zresztą jaki mi się spodobał!) jest trudny do wykonania. Niestety będę w Polsce przed ślubem tylko raz przez dwa dni więc nie zdąże znaleźć dobrego florysty
![]() A może doradzisz mi coś innego? Nie mam niestety zdjęcia sukni, bo jest modyfikacją dwóch innych. Ale spróbuje opisać: jednoczęściowa, rozszerzana na dole, bez żadnych ramiączek czy rękawków, generalnie BARDZO prosty krój. Jedyna ozdoba to taka, że suknia będzie ecru i w całości pokryta koronką w kolorze złota. Niby "prosta" a jednak bardzo "bogata". I taki ma być bukiet........ skromny ale ozdobny. ![]() Bardzo proszę napisz co o tym myślisz? |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Zadomowienie
|
Znam doskonałą młodą florystke, ale o dużym dorobku. Jej prace pokazywane są w magazynach florystycznych i prasie ślubnej i o niej też już pisałam. Nazywa sie AGNIESZKA MITKO jest z Wrocławia i dla niej wykonanie takiej wiązanki nie bedzie stanowiło najmniejszego problemu. Podaje pełne namiary-Wrocław ul.Gliniana 87-8 tel.-fax 0 71 7916377 kom.0 509 137 376 a.mitko@flor-dek.pl www.flor-deko.pl.
Z pełną odpowiedzialnością polecam. Jasne że bedzie znakomicie. Z tą suknią można grac każdym kolorem tylko trzeba pilnować długości bukietu.Raczej okrągły zniekształcony przez wsuniecie jednego kwiatu. Lepiej aby nic się nie 'dyndało', bo nie będzie wiadomo co ważniejsze kokarda czy bukiet. UWAGA!!! Kupując orchidee trzeba patrzeć czy środek jest o odcieniu różowym czy brązowym - niby detal ale tragicznie potrafi popsuć efekt. Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-23 o 01:55 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Zadomowienie
|
Ewalena - załączam zdjęcie sukni na mnie. Chyba będą obstawała przy pojedynczym 1 kwiatku... Pomyślę jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak podoba Ci się ten pierwszy - ja nie przepadam za drutami, ale są modne. Może cieniutkie i różowe bez tych zawijasów.Oczywiście z różowym środkiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Druga jest śliczna - ale chyba zbyt by mi przesłoniła suknię... Hmm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#958 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.