|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kolczykowo
w pierwszych zamieniłabym kolejność koralików, poza tym do cloisonne jednak bardziej pasuje złoto
trzecie - nie zaciskaj zacisków na drucie... lepiej ta gołą część owinąć cieńszym albo wymyslic cos innego czwarte bym zrobila na lince piate najciekawsze ![]() i popracuj trochę nad loopami, bo bez równych perfekcji nie będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Witamy
![]() 1 jak dla mnie najładniejsze z całego rzutu, chociaż nie lubie cloisone, 2 i 3 psuje ten goły drucik.., 4 niestaranne, 5 takie sobie.. I loopy ![]() Czekamy na kolejne prace ![]() EDIT: Najświeższe takie na ślub.. Albo dla mojej mamy która uwielbia perełki ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
hmm...
1 - widać, ze masz pomysł na aranżacje zdjęć, trzeba jeszcze zaopatrzeć się w dobry program (photoshop, corel, gimp...) i je rozjaśnić i bedzie cacy. Ładne, choć loopy wymagają "zaokraglenia" i "zamknięcia". 2 - prościutkie, ale estetyczne, a to też ważne. Lepiej, jakbyś fotografowała bardziej na ukos, tak żeby też bigle były widoczne. (można było te loopy nieco mniejsze zrobić - mniej by się rzucały w oczy ![]() 3 - kompletnie mi się nie podobają. na druciku nie powinno się nic zaciskać! I drucik jest krzywy. Mogłaś zrobić jeden element składający się z lampworka, zostawić ten długi, goły drucik i zrobić osobno element: loop-perełka-loop - wyglądałoby to o niebo lepiej. Nie posoba mi sie też, że druki kolczyk jest zupełnie rozmazany. 4 - pomysł może i ciekawy, ale do mnie nie przemawia... Wydaje mi się niestaranny - chciałabym zobaczyć oba kolczyki razm - jak wyglądają, czy są takie same... 5 - fajne, pomysłowe i niebieskie... Choć linka wydaje się być zabałaganiona. I jestem ciekawa, czy się tak trzyma... 6 - no te chyba są najfajniejsze... Choć - loopy u górze do poprawy - bo sa różnej wielkosci i psują cały efekt... Ale nie martw się, początki zawsze są trudne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Witaj
![]() Najbardziej podobają mi się 2 ostatnie pary ![]() Jeśli chodzi o pierwszy rzut to: 5 - ciekawe, ale do dopracowania 4- nie wiem czy tylko ja tak to widzę, ale nie podoba mi się ten zawijany drucik, poza tym, na lince chyba lepiej by się prezentowało 2 i 3 - OK, tylko chyba skróciłabym drucik, bo nie lubię takiego gołego. Ale to kwestia gustu pewnie. Gdybym chciała je mieć takie dlugie jak są i tylko z taką ilością koralików to prawdopodobnie dodaląbym jakąś przedłużkę albo prostą rureczkę na ten łysy drucik. Ale skoro to Twoje pierwsze prace to jest dobrze. Na pewno nie dysponowałaś dużą ilością półfabrykatów, które mogą się przydać, a opieralaś się na tym, co masz. 1 - jakoś nie mam zdania na ich temat ( ale bezsens ![]() Jeśli będziesz się rozwijać dalej jak od 1 do 7 zdjęcia, to będzie naprawdę fajnie za niedługo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
mam nadzieję, że będę się rozwijać
![]() I rzeczywiście dochodzi kwestia tego, że przy zamawianiu pierwszych półfabrykatów i koralików to było "w ciemno" bo jeszcze nie wiedzialam z czym lubie pracować ani co jest przydatne teraz bede czekac na nowa dostawe potzrebnych rzeczy i mam nadzieję, że w nastepny weekend już będzie o niebo lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Ostatnie ładne
![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
dziękuję za komplement
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
nmzc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze: rób loopy bliżej koralików, bo inaczej nie wygląda to estetycznie, np. ostatnia para, naprawdę ok, ale drażni ten kawałek jakieś 2mm gołego drucika pod górnym loopikiem.
Dwa: same loopy do wyćwiczenia jeszcze ![]() Po trzecie: najładniej wyszły Ci perełkowe A <te> kolczyki mają coś w sobie... ![]() Po czwarte: muszę to powiedzieć, ale te kolczyki: http://www.wizaz.pl/forum/attachment...4&d=1191760551 kompletnie są u mnie na nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Witam, fajnie że do nas dołączyłaś
![]() Dla mnie najbardziej spodobały się najświeższe perełki, bardzo fajne i delikatne, tylko cos bigle sa chyba strasznie długie, albo były tam jeszcze sprężynki, bo mi tam troche pusto ![]() Z #1 pierwsze fajne, ale loooopy, sama wiesz ![]() Trzecie- górną perełkę można by było oddzielic na drugim druciku, a nie oddzielac zaciskiem, zacisk na drucie to niekoniecznie dobre rozwiązanie ![]() Czwarte chyba lepiej by dyndały na lince, bo zacisk na drucie... ![]() Pracuj pracuj kochana, bardzo dobre początki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Mobilizują mnie do dalszej pracy Wasze komentarze
![]() A tu trzeba parę dni czekać na paczkę z koralikami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Po pierwsze - to zdjecia są strasznie ciemne i zniechęcające... I jeden kolczyk jest prawie zawsze nieostry. Nie moze tak być.
Po drugie - nie najlepiej Ci wyszły loopy. We wszystkich kolczykach jest ten sam problem: goły drucik i nie zamknięte loopy. To tez do poprawy. Po trzecie: W linkowych odstraszają małe wystające kawałki linki - niby drobny szczegół; powinny być albo dłuższe, albo obcięte. Po czwarte: Musisz Swoje kolczyki "dopieścić" i będą super - bo gdyby nie te usterki, o których wspomniałam, to wszystkie byłyby dla mnie piękne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Jak dla mnie to nie jeden a dwa kolczyki w większości zdjęc są nieostre.. Szczerze to nic dokładniej nie widać na tych zdjęciach - to tak jak bym zobaczyła je u kogoś na uchu. Dlatego o technice nic nie można powiedzieć (a moze takie było zamierzenie?) I ta linka faktycznie odstrasza i kłuje. Najlepsze jak dla mnie ostatnie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.